Találatok a következő kifejezésre: Egy újszülöttnek első (9 db)

Mennyibe kerul kb. mire egy ujszulottnek (elso baba) mindent beszerzunk?

Gondolok itt olyanokra, hogy babakocsi, hordozo, kisagy, ruhak, stb. stb. Es mi kellhet meg? Egyenlore csak a "miheztartas" miatt kerdezem, meg nem varunk babat csak szeretnenk.

Legjobb válasz: nem tudom mennyi hozzatartozod, rokonod, baratod van, de mi megvettuk a ruhakat, amit igy utolag nem kellett volna, mert mindenki azt adott ajandekba, azon a penzem , meg vehettunk volna mast. Egyebkent szerintem, ha nem alltok jol, itt is kerhetsz segitseget, En pl, kulfoldon elek, igy a posta miatt nehezkes lenne, de ha valakit latnek akinek szuksege lenne babaruhara szivesen adnek. ez csak egy otlet, MI MAMIK tartsunk ossze :)

nem tudom mennyi hozzatartozod, rokonod, baratod van, de mi megvettuk a ruhakat, amit igy utolag nem kellett volna, mert mindenki azt adott ajandekba, azon a penzem , meg vehettunk volna mast. Egyebkent szerintem, ha nem alltok jol, itt is kerhetsz segitseget, En pl, kulfoldon elek, igy a posta miatt nehezkes lenne, de ha valakit latnek akinek szuksege lenne babaruhara szivesen adnek. ez csak egy otlet, MI MAMIK tartsunk ossze :)
Attól függ új vagy használt, de min. 100.000 Ft határ a csillagos ég.
Mi mindenbõl közepes árút vettünk, nem a legolcsóbbat, nem is a legdrágábbat, kb 300.000 Ft volt összesen , ebbõl a legnagyobb kiadás a bútor volt meg a babakocsi. Nem muszáj semmibõl újat venni, sztem legalábbis.
Semmibõl sem muszáj újat venni, talán a textilpelenka kivétel. Használtan is kaphatsz szinte újat olcsón. Van egy-két dolog amibõl az új sem mindig drága, ilyen a kiságy (mi is olcsón vettünk fenyõt), a pelenkázó feltét. Barátnõméknek ez utóbbi nem volt, egy vastag törölközõvel letakarták az asztalt és kész. Bútor akkor kell ha van külön szobája, de az elején egy akasztós szekrény és egy fiókos bõven jó, ebbõl sem kell drága, mi ifjúságit vettünk, újat, késõbb bõvíteni lehet. Ruhát aukciós oldalon, babörzén, turiban tudsz venni potom áron szépeket, egy újszülött után még alig látszik rajta a használat, gyorsan kinövik. Kiskád állvánnyal szintén nem drága, a legegyszerább is tökéletesen megteszi. Babakocsik is vannak jók használtan, de szerintem azt mindenképp olyan helyrõl érdemes venni ahol élõben meg tudod elõbb nézni a saját szemeddel milyen állapotban van. a hordozóra ugyanez érvényes. Összeget nem írnék most, mert volt amibõl mi drágákat vettünk (babakocsi, ruhák), de a kérdésedbõl ítélve te a legolcsóbb verziót keresed. Ami sokba fog kerülni az késõbb a pelenka, popsitörlõ lesz...
Az elsõ mondta igazán jól (vagy második?) minimum 100.000, ennél csak több lehet, attól függõen, hogy milyen igényeid vannak. Én is mindent használtan vettem, csak a textilpelusokat és 3 db badyt vettem újan, meg egy plédet. A többi mind használt volt.
Mi mindenbõl újat vettünk (nem is akartunk használtat, és örökölni meg nem is volt kitõl), de semmibõl nem a legdrágábbat (középkategóriás babakocsit például, ami semmivel nem tud kevesebbet, mint a többszörösébe kerülõ társai), és 200 000 Ft körül álltunk meg. A baba születése után még nem sokkal még egy pár rugit és bodyt, valamint még egy nagy adag textilpelust vettem, mert azok kevésnek bizonyultak elsõre, de ez már nem számított nagy tételnek. A megvásárolandók összegéhez még érdemes majd hozzákalkulálni, hogy lesz-e fogadott orvosod, és mennyit kér a szülésért.
Elõzõ vagyok, ha beütöd a keresõbe, hogy "babakelengye", akkor ki fog dobni neked egy csomó összeállítást, amiben persze lehet, hogy lesz egy csomó felesleges dolog is, de kiindulásnak jó. Az én védõnõm is adott egy listát még a szülés elõtt, amin fel voltak sorolva az általuk fontosnak tartott dolgok. És akkor a bababoltok kínálatát Te is meg tudod nézni a neten, és tudsz egy elõzetes kalkulációt csinálni. Csak két magánvélemény: vigyázni kell, az elsõ babánál tapasztalat nélkül könnyen el lehet szédülni, és megvenni olyan dolgokat, amelyek nem is fontosak a baba ellátásához, de jó drágák, valamint szerintem nem feltétlenül az a jobb, ami sokkal drágább.
200ezerben már a szülésznõnek és a szülészorvosnak adott ajándékutalvány is benne volt. Újat kiságyat és matracot vettünk.
A kérdező hozzászólása: Hu! Negyon szepen koszonom a sok kedves reszletes valaszt. Nagyon sokat segitettetek. Amit csak lehet hasznaltan szeretnenk beszerezni, vagy pedig ahogy ti mondtatok kozepkategoriasat. Megegyszer koszi a gyors valaszokat! Minden jot mindenkinek!

Mennyi ruha kell egy újszülöttnek aki szeptemberben születik? és pontosan mik? Elsö gyerekes kismama?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php http://picibaba.hu/pocakkal/elokeszuletek/babakelengye http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1865 http://menomano.blogspot.com/2007/08/babakelengye.html http://panka-lina.hu/index.php?option=com_content&task=view&.. http://drinfo.hu/eletmod/gyermek-csalad-babara-varva/babakel.. Bemásoltam pár oldal cimét.Olvasgasd át,az elsõ pár hétben nagyon gyorsan nõnek,és ezért van,mikor csomó felesleges holmit is megveszünk. általában az 56-os méret a legjobb az újszülöttnek,hacsak nem nagy súllyal születik.de nagyon hamar 62-es lesz:) body,rugdalódzó,kissapka,tutyi vagy kis zokni,kiskabát,ezek mindenképp kellenek. Figyelembe kell venni azt is,hogy a pici eleinte 2-3 óránként szopik,és az újszülött ahogy eszik úgy kakil,tehát 8-10 szer is tisztába teszed egy nap,legyen elég váltóruha,ha baleset történne.Meg gondolom az esti órákban nem ugyanabban a ruciban fog aludni.alváshoz a legjobb a hálózsák,(aminek nincs szára,egybe van varrva az alja)Ezeket hosszabbra szokták varrni és elég kényelmi hely van van a baba számára,hogy rúgkapáljon benne.ezek nagyon praktikusak még késöbb is ,ha már jó pár hónapos.

http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php http://picibaba.hu/pocakkal/elokeszuletek/babakelengye http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1865 http://menomano.blogspot.com/2007/08/babakelengye.html http://panka-lina.hu/index.php?option=com_content&task=view&.. http://drinfo.hu/eletmod/gyermek-csalad-babara-varva/babakel.. Bemásoltam pár oldal cimét.Olvasgasd át, az elsõ pár hétben nagyon gyorsan nõnek, és ezért van, mikor csomó felesleges holmit is megveszünk. általában az 56-os méret a legjobb az újszülöttnek, hacsak nem nagy súllyal születik.de nagyon hamar 62-es lesz:) body, rugdalódzó, kissapka, tutyi vagy kis zokni, kiskabát, ezek mindenképp kellenek. Figyelembe kell venni azt is, hogy a pici eleinte 2-3 óránként szopik, és az újszülött ahogy eszik úgy kakil, tehát 8-10 szer is tisztába teszed egy nap, legyen elég váltóruha, ha baleset történne.Meg gondolom az esti órákban nem ugyanabban a ruciban fog aludni.alváshoz a legjobb a hálózsák, (aminek nincs szára, egybe van varrva az alja)Ezeket hosszabbra szokták varrni és elég kényelmi hely van van a baba számára, hogy rúgkapáljon benne.ezek nagyon praktikusak még késöbb is , ha már jó pár hónapos.

Egy újszülöttnek az első napokban, első héten hány pelenkára van szüksége?

Nemsokára megszületik a babám és nem tudom, hány csomaggal/darabbal készüljek...

Legjobb válasz: New Baby vagy New Born pelenkából egy csomag elég,mert hamar kinövi. Nekünk a fele meg is maradt. Ajánlom a DM-ben kapható Babylove pelust, jó minõség, és nem is ereszt ellentétben néhány drágábbal.

New Baby vagy New Born pelenkából egy csomag elég, mert hamar kinövi. Nekünk a fele meg is maradt. Ajánlom a DM-ben kapható Babylove pelust, jó minõség, és nem is ereszt ellentétben néhány drágábbal.
Egy csomag legkissebb méretû pelenkát vegyél.Ha nagy babád születik akkor elég lesz egy csomag ebbõl. Kb. 5-6db kell egy napra.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Az újszülött méretbõl elég egyetlen csomag. Hihewtetlen, milyen gyorsan kinövik. Utána már jó a mini méret, ebbõl vegyél inkább többet. Amúgy naponta elég változó, babától is függ, de nagyjából 7-8 db/nap a legelején. Kb. 4 óránként számolj egy új pelussal.


Egy újszülöttnek ennyi elég az elsõ 3 hónapra?

10 db body

Legjobb válasz: Szerinem nem. A 10 body elég, viszont rugi több kell. Ha bukik, naponta 5* is át kell öltöztetni, szóval rugi is kell 8-10. Póló alá nem kell, arra van a body. A kezeslábas alatt nem tudom mit értesz, hisz az a rugi. Vagy az a hosszú ujjú? Én zokniból is vennék 5- öt legalább. Kesztyû nem kell nkki, ha ilyen meleg lesz.

Szerinem nem. A 10 body elég, viszont rugi több kell. Ha bukik, naponta 5* is át kell öltöztetni, szóval rugi is kell 8-10. Póló alá nem kell, arra van a body. A kezeslábas alatt nem tudom mit értesz, hisz az a rugi. Vagy az a hosszú ujjú? Én zokniból is vennék 5- öt legalább. Kesztyû nem kell nkki, ha ilyen meleg lesz.
3 sapka sok, elõke felesleges, rugi kevés.ujjatlan rugi csak akkor, ha nyári baba lesz. póló nem kell, mindig felcsúszik, csak body.
Mi gyakran használtunk elõkét, mert evés után nagyon sok tejet bukott vissza, így nem kellett mindig ruhát cserélni.
Nem ! Vagyis nekem nem lenne! Mert az én gyerekeim mindegyik vagy össze kakilta magát, vagy bukott így alapból ruha csere ! Nekünk most várom a 3. de egy db baba ruha sem maradt . 100 db babaruhája van
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :) (A sapkákat úgy katuk, meg a kesztyût is.) Arra gondoltam, hogy abban a dögmelegben mindek rugi? (Igen, a kezeslábas alatt a hosszúujjú rugit értettem.) Gondoltam, 3 elég pizsinek. Ti mi alapján döntitek el, hogy bodyban vagy rugiban legyen a baba?
A kérdező hozzászólása: kaptuk* minek* Bocsi az elírásokért.
Nekem aprilisi a fiam, szinten kulfoldon elunk, hasonlo az idojaras nyaron.Rugit csak az elso 1-2 honapban hasznaltunk, utana tul meleg volt hozza, es maradt a body, majd az sem.Setahoz polot es rovidnacit adtam ra, mert szerintem szellosebb mint a body, otthon pedig tobbnyire csak pelus, esetleg egy polo. A bodykat legkozelebb szeptemberben hordta megint. Ha valoban 35-40 fokban szuletik a picur, akkor nem kell tobb rugi, inkabb polokat szerezz be tobbet. Nagyon melege lesz szegenynek, en naponta 3-4-szer is furdettem ilyenkor, mert az izzadsagtol kipirosodtak a hajlatok.A legkondi pedig nem janlott ilyen pici mellett, de ha hasznalod is nem jo tullepni az 5 fokos kinti-benti homerseklet kulonbseget.
Ha van mindenbõl valamenyi, az már jó. Úgy is kialakul majd, hogy mibõl mennyire lesz szükségetek. Akkor is be tudjátok szerezni.
A kérdező hozzászólása: A légkondi nyáron 33 fokon szokot menni a lakásban. Nem megy közvetlenül a babára, sem a babaszobába. Remélem így jó lesz :S Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Egy újszülöttet ilyen időben milyen ruhában kell hazahozni a kórházból? Első baba és nem vagyok tisztában vele.

Legjobb válasz: Ilyen szeles idõben, én melegen felöltöztetve, vékony overálban hoznám haza(kistakaróval)! Vagy pedig melegen felöltöztetve, felülre kabát is,és takaró. Meleg sapka mindenképpen kell.

Ilyen szeles idõben, én melegen felöltöztetve, vékony overálban hoznám haza(kistakaróval)! Vagy pedig melegen felöltöztetve, felülre kabát is, és takaró. Meleg sapka mindenképpen kell.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy úgy kell felöltöztetni ahogy te is vagy. Annyit rá kell számolni hogy õ nem mozog.
Elsõ vagyok, én is hallottam ezt, de úgy, hogy ahogy te vagy öltözve meg plusz egy réteg, mert a baba csak fekszik.

Hol találok olyan listát (részleteset), ahol fel van sorolva, hogy mi kell egy újszülöttnek? Hamarosan elkezdünk nézelődni, és nem szeretnénk kihagyni semmi fontosat. Első baba, még nem vettünk neki semmit.

Legjobb válasz: Én felsorolok neked szívesen néhány fontos dolgot mert nem tudok címet írni. Remélem segítek :-))) Textil pelenka eldobható pelenka törlõ kendõ hintõpor popsikrém cumisüveg játszócumi lázmérõ orrszívó fültisztító babafürdtõ/sampon alkohol a köldokcsonkhoz vattakorong kamillatea kissapkák hosszú/ rövid újjú bady rugdalózók kis takaró kocsikabát/kardigán+késõbbre overál kiskád vízhõmérõ kuka a pelusoknak mellszívó babakocsi kiságy autósülés Kislábos vizetforralni cumisüvegmosó ágynemû huzat törölközõk partedli egyenlõre ennyi jutott az eszembe.... Ha ezek megvannak már nagy gond nem lehet. Hogy mibõl mennyit veszel az a pénztárcádon múlik...

Én felsorolok neked szívesen néhány fontos dolgot mert nem tudok címet írni. Remélem segítek :-))) Textil pelenka eldobható pelenka törlõ kendõ hintõpor popsikrém cumisüveg játszócumi lázmérõ orrszívó fültisztító babafürdtõ/sampon alkohol a köldokcsonkhoz vattakorong kamillatea kissapkák hosszú/ rövid újjú bady rugdalózók kis takaró kocsikabát/kardigán+késõbbre overál kiskád vízhõmérõ kuka a pelusoknak mellszívó babakocsi kiságy autósülés Kislábos vizetforralni cumisüvegmosó ágynemû huzat törölközõk partedli egyenlõre ennyi jutott az eszembe.... Ha ezek megvannak már nagy gond nem lehet. Hogy mibõl mennyit veszel az a pénztárcádon múlik...
Nagyon sok van a neten is, ha keresõbe beírod, hogy babakelengye.Vagy kérj a védõnõdtõl, én tõle kaptam egy elég jó listát és õ még kihúzgálta, mi nem kell.

Nálatok az első 1-2 hónapban (újszülöttkor) menyi pelenka fogyott el egy hónap alatt?

nálunk több mint 300db és nem pocsékoltunk mer 3 piros pötty ki jött a bébimnek a popsiján.

Legjobb válasz: Nekünk 150 akkor is és most is (nyáron 1 éves). De õ volt olyan, hogy egy hétig sem kakilt, akkoriban átlag 3-5 naponta volt széklete.

Nekünk 150 akkor is és most is (nyáron 1 éves). De õ volt olyan, hogy egy hétig sem kakilt, akkoriban átlag 3-5 naponta volt széklete.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is így van csak a többiek mondták h ez egy kicsit sok amit mi elhasználunk de így már meg nyugodtam, ennyi amúgy is kel szerintem egy bébinek.
2 csomagot szoktam venni a kezdetektõl amiben 2x84 db van, ez egy hónapra elég nekünk, de mi ritkán kakilunk.
A lányom naponta többször is kakilt, és úgy kb 180-210 db pelus fogyott.
1-es méretbõl 2 cvsomaggal fogyott, ez olyan 150db. 2-3 óránként, minden evés elõtt vagy után érdemes ekkor még cserélni.
2csomag 1es pelusból. Kb. 160db.
Ha kimosod, akkor nyugodtan.
Miért ne? Mosd ki elõtte, és akkor nincs semmi gond.
nem vagyok használt ruha ellenes, szoktam vaterázni, meg turizni is, de van pár dolog amit nem adnék a gyerekre használtan: ilyen pl body, zokni, cipõ persze tudom ki lehet mosni, meg vasalni, de egy body számtalanszor lesz pisis, kakis, szóval én vadidegen gyerek használt bodyját nem adnám rá Tescóban tiszta pamut bodyt lehet kapni 5 db-ot 2200 Ft körül, de ha akciós akkor még olcsóbb is lehet, azt gondolom ez nem olyan nagy összeg én sem venném fel más ember használt zokniját fehérnemûjét, akkor a gyerekemre meg azt adjak? nekem ez fura
Szia! Én is az elsõ babámat várom és rendszeresen vásárolom turiban.Olyan gyönyörû dolgokat vettem már, hogy amikor a férjem meglátta nem is akarta elhinni, hogy hol vettem. Alaposan kimosom és vasalom õket, tuti semmi baja nem lesz a pici bõrének. Én nagyon imádok turizni és 100-200ft/darab áron vásárolgatok. Megjegyzem nálam sokkal de sokkal gazdagabb ismerõseim is csakis turiból vásárolnak...
Rendszeresen 1 forintokért de maximum 100 forintért szerzem be a gyerekem ruháit teszveszrõl, vateráról. Most várom a harmadik babát, tökéletesen újszerû rugdalózókat vettem 5 darabot 500 forintért. Ezért nem is vagyok hajlandó gyerekruhára ezreket költeni.
Mi is vettünk használt ruhát. Olyan jókat lehet találni. valóban néhány hétig "hordta" az elején. Aztán, hogy elkezdõdött a hozzátáplálás, a szebbeket nem is mertem ráadni, csak ha mentük vhová. Azokat már a második babámra sem biztos, hogy ráadnám. Jól kimosod és jó lesz.
Szia! Én új ruhát csak 1-2 darabot vettem neki, hogyha megyek dokihoz vagy valami olyan helyre akkor legyen.Hogy õszinte legyek meg is bántam, mert nálunk a piacon turiztam 100-200 ft/db áron olyan ruhákat rá, hogy még a bolti ára is benne volt. Ki kell mosni majd vasalni és semmi baja sem lesz tõle.
A kórházban szerinted vadi újat adnak rá, miután megszületik? Itt Gyõrben olyan erõs vegyszerrel keezlik õket, hogy kipattog a bõrük, szólnak is, hogy vigyél be otthonit. Egyébként ha kapsz valakitõl, az is használtm, nem? Ki ekell mosni, esetleg kivasalni, aztán oké. Egyébként nagyon szépek vannak, én a 11 hetesnek és a 10 évesnek is ott vásárolok.
* már Bocsánat!
Szia! Hidd el, hogy az újban lévõ a gyártás során visszamaradt vegyszerek, festékanyagok stb., amik nem jönnek ki egy mosással sokkal károsabbak lehetnek!
Én, ha lesz babám akkor az elsõ 1-2 évig valószínûleg a ruháinak a nagy része használt lesz. Olyan szép ruhácskák vannak ott és úgy néznek ki mintha új ruhák lennének! Barátnõmnek van egy kislánya, a múlt héten voltam vele vásárolni az egyik turiban, 2900 ftért, vett egy cipõcskét, és 7-8 db ruhát a kicsire. Most még úgyis gyorsan nõnek, a legtöbb ruhát nem tudod sokszor ráadni, foltosak lesznek, késõbb a kis cipõcskék eleje le lesz rúgva... Szerintem az elején nagyon megéri turiban vásárolni. Jól ki kell mosni, és rajtad kívül senki nem is fog tudni róla, hogy az adott ruhát hol vásároltad. Késõbb persze ha nagyobb lesz akkor más más a helyzet. :)
Miért ne? Amúgy is csereberéltük egymás közt a kinõtt babaholmikat a családban .
Ugyebár a pici baba pelenkát hord, szóval a body azon része nem is érintkezik a bõrével. Mondjuk használt bugyit én sem vennék fel és nem adnék a gyerekre, de a body szerintem más.

Újszülöttem (anyatejes) az első 2 hétben 1020g-ot hízott. Nem sok ez egy kicsit? Nem baj?

Legjobb válasz: Az enyém is annyit hízott!És most 11 hónaposan 2 kilóval le van maradva az átlagtól!

Az enyém is annyit hízott!És most 11 hónaposan 2 kilóval le van maradva az átlagtól!
nem... Jó a tejed! nekem született a fiam 4310 elsõ hónapban 6300, 3 hónaposan 9210 ... Örülj neki, nekem is azt mondták hogy tápláló a tejcsi... 3 hónapos korára kell megduplázza a súlyát! Most 14 hónaposan 12, 6 kiló. Ez a hízás majd lelassul
dehogy baj! tápláló az anyatejed és jól hasznosítja!! (anyatejjel nincs "túltáplálás":) (ne igyál cukros italokat, hogy Te viszont ne hízz) Jó egészséget kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Köszönöm a válaszokat!
Az enyém is 1 hónap alatt hízott 9000 grammot, és nõtt vagy 5 centit. (52 cm, rel született a babám, 4 hétig tudtam ráadni csak az 56-os ruhát, aztán kinõtte) Szóval az elején még ilyen gyorsan nõnek a babák, majd késõbb lelassulnak. Ja, és fél éves korára kell megduplázni a születési súlyát a babáknak, nem 3 hónapos korukra!!!
jajj, most olvasom nem kell megduplázza de a legtöbb csecsemõnek ez "sikerül"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!