Találatok a következő kifejezésre: Egy újszülött lehet a (12 db)

Eleg biztonsagos egy ujszulott gerincenek a babahordozo, amit autoba is lehet kotni?

Mind az az erzesem, hogy ul a baba, es nem tesz jot a hatgerincenek az az ulo helyzet. De hat 0-13kg-ig hasznalhato, akkor azt jelenti, hogy kethetes babamat is tarthatom benne....Megis nagyon meredeknek tunik. Mindenkivel igy van ez?

Legjobb válasz: Ortopéd dokival beszéltem(többször vissza kellett mennünk csípõje miatt),és õ azt mondta,h kell és muszáj,de 1,5 óránként egy olyan fél órára vegyük ki a gyereket fekvõ helyzetbe.Persze,h használhatod bmikortól.Sõt,a kh-ból hazahozatalra is az kell,ugyanis be kell kötni a gyereket.(Hacsak nincs merevfalú mózesetek.)

Ortopéd dokival beszéltem(többször vissza kellett mennünk csípõje miatt), és õ azt mondta, h kell és muszáj, de 1, 5 óránként egy olyan fél órára vegyük ki a gyereket fekvõ helyzetbe.Persze, h használhatod bmikortól.Sõt, a kh-ból hazahozatalra is az kell, ugyanis be kell kötni a gyereket.(Hacsak nincs merevfalú mózesetek.)
hát ha ránézek, nekem se tetszik, de a kisfiamnak ( 11hetes ) annál inkább. errõl megoszlanak a vélemények, még ortopéd orvosok között is. én arra figyelek, hogy minnél jobban eltudjam fektetni a hordozót, így valamennyire a baba is fekszik, és hogy órákig ne legyen benne.
....egyet ertek.Mar en sem tudom h mit csinaljak ha megszuletik a fiam...nekunk is van hordozo es sokat jarunk autoval.... ...a baratnom mind a 2 gyereknek kiparnazta a hordozot, h az a "mely" resze ne legyen olyan mely, es gyonyoru a tartas amind a 2 gyerkocnek.Ez is 1 megoldas lehet.
A kérdező hozzászólása: Igen, a korhazbol hazafele jottunk ra, hogy mennyire meredek. En azt csinaltam, hogy kivettem, es kezben tartottam. A ferjem is kiparnazta, igy talan egyenesebben ul a baba...
Nekem ki kellett belõle venni az újszülött beétet, mert túl nagy volt a babánk hozzá.Sztem a tiedben is van, az csak kisbabákhoz való, vedd ki és nem lessz olyan deform benne.Én is alig bírtam ránézni annyira furcsán ült benne.
Én úgy tudom, hogy nem szabad beletenni (még a kereskedõ is ezt mondta). Mi ezért kocsiba beköthetõ mózes-kosaras többfunkciós babakocsit vettünk. A babahordozós részét akkortól lehet használni, amikor ülve megtartja magát a baba: bõ 4 hónapos korától. Addig max naponta összesen 20 percig lehet benne a baba. Annyi, hogy adtak hozzá 6 kg-ig használható pótpárnát, de akkor is megterheli a gerincét. Ellenvéleményt is hallottam családtól, miszerint alkati kérdés a gerincprobléma, ez nemigen árt.

Mennyi ideid lehet egy ujszülött a hordozoban?

Legjobb válasz: 1-2 óra. Nekik van kifejlesztve. Sok hasfájós baba pl. csak abban tud aludni.

1-2 óra. Nekik van kifejlesztve. Sok hasfájós baba pl. csak abban tud aludni.
30-45 perc maximum egyhuzamban. Vagyis a lehetõ legkevesebbet, mert ez arra lett kitalálva, mert így a legbiztonságosabb az autóban nekik. Hosszú autóútnál is javasolt 45-60 percenként megállni, és kicsit megtornáztatni a babát.

Egy újszülött babát (2hetes) mikor lehet kivinni emberek közé? Gondolok itt a bevásárlásra, piacra.

Köszi szépen!

Legjobb válasz: Olyan helyre ahol nagy tömeg van influenzás megbetegedések idején ne vidd pl.Tesco,piac... Ilyen helyeken lehet a leggyorsabban összeszedni a betegségeket. Én 3-4 hetes kora elõtt nem vinném. Decemberben és januárban tombolnak a betegségek a gyerekorvos szerint.

Szia! Én csak az elsõ védõoltás után (2 hónapos korában) vittem bevásárlóközpontba. De akkor is csak "nyugisabb" idõben, tehát nem a hétvégi nagy tömegbe! Annyi beteg ember mászkál figyelmetlenül a városba, fõleg így télen; vigyázz nagyon a babádra, mert az õ immunrendszere még nagyon gyenge!
Olyan helyre ahol nagy tömeg van influenzás megbetegedések idején ne vidd pl.Tesco, piac... Ilyen helyeken lehet a leggyorsabban összeszedni a betegségeket. Én 3-4 hetes kora elõtt nem vinném. Decemberben és januárban tombolnak a betegségek a gyerekorvos szerint.
az elsö agyok.A lányom tavaj jan.30.-án született.
Jobban jársz, ha baba nélkül mész, de úgy még akár 20 percre is érdemes. Ha esetleg elkap valamit, akkor egy nyugodt pillanatod nem lesz, és manapság nem éppen arról híresek az emberek, hogy odafigyelnének egymásra. Értem ez alatt, hogy akkor is bele fog "esni" a babakocsiba, hogy megnézze a picúrt, ha éppen ki se lát a náthából, vagy "semmi baja, csak kicsit köhög". És õk még elég nehezen másznak ki ebbõl.
Hogyha tényleg nem éppen ilyen influenza idõszakba lennél, akkor vihetnéd. De hidd el, jobb, hogyha a vsárlást kihagyod. Az a sok beteg ember..
szia. Mink 3 hetesen jól bebugyolálva tavaj télen vittük magunkkal a lányunkat.
A kérdező hozzászólása: Igazából kicsit hülyén érzem magam, hogy nem mehetek sehová. Már 2 hete a lakásban csücsülök!!!Eddig mindig mentem...és ez most furcsa nekem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!!Csak tudjátok, a férjem mindig megy valahová, hisz most õ intéz mindent...és annyira mennék már én is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor ez azt jelenti, hogy a bevásárlás idejére a mamival kell maradni...:)
Ha mehetnéked van, akkor sétálj vele az utcán.Az is segíthet, hogy ne érezd magad annyira bezárva.Amikor esõs idõ van, én is majd megõrülök.


Lassan összekell pakolnom a baba kelengyét. Mit pakoljak be neki? És hogyan öltöztessem fel a babámat amikor jövünk majd haza? Lehet nevetséges, de foggalmam sincs, hogy kell felöltöztetni egy újszülött babát.

Legjobb válasz: Nem nevetséges, honnan lenne fogalmad? Én azt tenném be, amit/ha a kórház kér. Ruhából kikészítenék vastagabbat, vékonyabbat, takarót, hordozót. Majd apa behozza, amikor megyünk haza. Példa: hosszúujjú body, rá közepes vastag kardigán, rá kocsikabát, vagy overáll, ha még nagyon hideg lenne. Egy polár, vagy több. Sapka. Tiszta textilpelus letakarni a hordozót, ne fújjon az arcába a szél a kocsiig, azt utálják. Hirtelen ennyi. Kérdezz nyugodtan.

Nem nevetséges, honnan lenne fogalmad? Én azt tenném be, amit/ha a kórház kér. Ruhából kikészítenék vastagabbat, vékonyabbat, takarót, hordozót. Majd apa behozza, amikor megyünk haza. Példa: hosszúujjú body, rá közepes vastag kardigán, rá kocsikabát, vagy overáll, ha még nagyon hideg lenne. Egy polár, vagy több. Sapka. Tiszta textilpelus letakarni a hordozót, ne fújjon az arcába a szél a kocsiig, azt utálják. Hirtelen ennyi. Kérdezz nyugodtan.
De még praktikusabb egy vastag rugi, és arra az overáll. A kórház kér-e pelust, törlõkendõt... ilyenekre gondoltam.
Én sem akarok nevetségesnek tûnni, de sok helyen olvastam, hogy hosszú újju body, kardigán, sapi, overáll.Eddig oké, de a bodyra mit kell adni, a kardigán nem takarja a lábait.... Derekas nadrágot, vagy vmi rugdalózót? Márciusban születõ babára ti mit adnátok? Bocsi, h belekérdezek, kedves kérdezõ, de hátha neked is segít, és nem kell külön kérdést kiírni... :) Márc.közepére várjuk a babát, és elraktam neki egy hosszú újju bodyt, egy harisnyát, kardigánt, vékony rugit, és egy plüss rugit, na meg vékony kesztyût, sapit.De lehet a harisnya nem kell majd, csecsemõsök öltöztetnek, úgy tudom.. Köszi a segítséget. 35 hkm
Szia! Én január 12-én szültem, és így hoztuk haza: - hosszú ujjú (vastag) body - vastag plüss rugdalózó - kötött kardigán - bundazsák - két vékony kis sapka (egymásra ráadva) A bébihordozót még betakartuk egy babapléddel, amíg levittük a kocsihoz. (Harisnyát is vittem, de nem adták rá a csecsemõs nõvérek, hogy a harisnya derékrésze ne irritálja a köldökcsonkot.) Remélem, tudtam segíteni, boldog babázást.
A kérdező hozzászólása: Rengeteget segítettetek! Köszönöm szépen!

Kb milyen tömegű egy újszülött törpenyúl? Nyuszikám 17 nap alatt 136 gramm-ot "hízott", és szeretném kiszámolni, hogy kb hány napos terhes lehet, viszont nem érezzük a babákat a hasában, de nagyon nem is merjük nyomkodni.

Legjobb válasz: Szerinted az állatkád õse 1000 éve hetente orvoshoz szaladgált uh-ra? Nem hiszem, hogy újat tudnál mondani nyulazásban. 10 évig voltak házinyulaink. Egyszerre kb 100-150 példány. Soha nem vittük õket uh-ra, mégis mindegyik tudott gond nélkül elleni. Annyi az egész, hogy az almos nõstényt külön kell tartani a többitõl és nem szabad fogdosni a kölykeit.

Szerinted az állatkád õse 1000 éve hetente orvoshoz szaladgált uh-ra? Nem hiszem, hogy újat tudnál mondani nyulazásban. 10 évig voltak házinyulaink. Egyszerre kb 100-150 példány. Soha nem vittük õket uh-ra, mégis mindegyik tudott gond nélkül elleni. Annyi az egész, hogy az almos nõstényt külön kell tartani a többitõl és nem szabad fogdosni a kölykeit.
Figyel, azért egy jó gazdának tudni kéne hogy mikor párzik az állata. A vemhesség 30 nap kb. Ha szülni készül azt úgyis látod elõre. Amúgy meg vidd uh-ra, de most komolyan nem hiszem hogy lenne meghatározás erre, annyi féle kisméretû nyúl van.
úr isten xD nyulat ultrahangra :D így nem kehet kiszámolni a vemhesség kezdetét nézz rá naponta 3x a nyulakra és ha a nõstény tépkedni kezdi a szõrét, akkor különítsd el a többitõl egyéb különleges bánásmódot nem igényel
Ja úristen. Tudod valakinek fontos az állata. Képzeld az állatoknak is van uh. Kutyának, macskának és akármi másnak! Nem tudom mi ezen olyan vicces vagy furcsa! Az állatorvosok szolgáltatásai között ugyanúgy ott van a terhesgondozás ha van rá felszereltségük...
A kérdező hozzászólása: Egyszer már ellet, és nem tépkedte a szõrét, és nem is látszódott rajta, hogy szülni fog, fészket sem épített. Fiúval van egy ketrecben, és sosem hagyta magát (elõttünk) neki, így azt gondoltuk, hogy talán nem fogadja el, és ez így is lesz. Egyébként azóta fogyott, úgyhogy lehet, hogy csak Édesanyám etette õket túl, amikor nem voltunk itthon egy darabig :DDD
Arra kell figyelni, nehogy ráfeküdjön a picire. Mivel a macska ösztönösen keresi a meleget, képes megfullasztani.
Két macska volt a lakásban, amikor a lányom született, most már sajnos csak egy van, egyébként a harmadik babát várom. Rendben tartott, tiszta, élõsködõmentes állattól semmi baja nem lesz a kicsinek.
3 macskánk van (benti cicák), kisfiam 8, 5 hónapos. Miért pateroltam volna el õket?! Védõnõnknek van kutyája és macskája is, Õ is azt mondta, hogy semmi baja nem lesz a babának tõlük.
Nincs kifogásom a macska ellen, de én azt hallottam hozzáértõktõl, hogy azzal a macskával kell nagyon vigyázni amelyik kint és bent is él egyszerre, mivel a körme alatt kintrõl nagyon sok bacit behordoz. Lehet, hogy mielõtt bement a lakásba a saját ürülékét piszkálta... vagy kitudja. A csak benti macskákkal nincs ilyen gond.
Terhesség alatt veszélyesebb lehet, mint a meglévõ babánál. Ha nem estél át a toxoplazmózison, akkor gond lehet. Bár minimális rá az esély 9 éves szobacica 3éves kisfiú és 8 hónapos kislány anyukája
Nekünk 3 éve volt meg a cicánk, amikor a lányom született. Az õ szobájába nem engedjük be, de egyébként a lakásban van. Soha nem is volt kint, õ benti macska. Semmi baja nem lesz a gyereknek tõle! Most 8 hónapos, és élvezi, ha látja a macskát, hatalmasakat kacag rajta! Boldog babavárást és jó egészséget!
A témával kapcsolatosan az a véleményem, hogy akinek van cicája, az állítja, hogy megoldható a dolog. Akinek nincs, az szörnyülködik, hogy aztán gyerek mellé sohasem. Megfelelõ fertõtlenítés mellett nem hiszem, hogy gond lenne. Bár amíg pici a gyerkõc, addig a gyerekszobába azért nem engedném be a cicát.
Nekünk is van cicánk, kislányom már lassan 10 hónapos és minden rendben van Vele is és a cicával is! Ahogy az elõzõ írta: ha tisztán, rendben van tartva semmi baj nem lesz. Jó babavárást!
macska ször egy újszülött vagy egy kisgyerek mellett magas alergia rizikó. elöfordulhat hogy nem most hanem mondjuk 15 évesen aszmás lesz, vagy erösen alergiás. De nem biztos. én csak akkor tartanék macskát a lakásban ha megoldható, hogy pl szobákba konyhába nem megy be. anyósoméknál csak az elötérben és a lenti wc-ben lehet. és minden nap takarít erösen anyósom. a macska legyen mindenképpen féregtelenítve rendszeresen.
Engem most megköveznek, de azért leírom: Volt egy szobacicánk (alom bent, macskaszõr mindenhol). A baba érkezése elõtt 3 héttel elvittük õt anyósékhoz (tõlünk 300 méter). Kinti cica lett, azóta vannak macskabarátai, egerészik, fára mászik...stb. Sokkal jobb így a cicának is és nekünk is. Most a padlón lévõ rengeteg hajszállal küzdök, épp elég azt takarítani. Ha itt maradt volna a cica, tuti hogy a babaágy lenne a kedvenc fekvõhelye... :(

Egy újszülött szobája lehet a galérián, a mi ágyunk felett? Nem fog félni?

Legjobb válasz: Nekem még nincs babám, de szerintem az a legegyszerûbb, ha a kiságya a ti ágyatok mellett van amíg pici, mert ha felébred éjszaka,akkor egybõl ott vagytok mellette. Aztán ha már kicsit nagyobb akkor szerintem nyugodtan felköltözhet a galériára. Gratula a picihez! :)

Nekem még nincs babám, de szerintem az a legegyszerûbb, ha a kiságya a ti ágyatok mellett van amíg pici, mert ha felébred éjszaka, akkor egybõl ott vagytok mellette. Aztán ha már kicsit nagyobb akkor szerintem nyugodtan felköltözhet a galériára. Gratula a picihez! :)
Szerintem újszülöttként nem fog félni, hiszen ne érzékeli még, hogy mondjuk magasan van, inkább amikor nagyobb lesz... Szerintem csak akkor csináljátok meg, ha tuti biztonságos a fel és lejutás akár akkor ha a karodon van a pici és mondjuk sötét van, meg akkor is ha már totyogó lesz és egyedül szeretne közlekedni. Amúgy amíg újszülött tényleg aza legjobb ha a közvetlen közeletekben van a kiságy.
szia! nekem 2 gyerekem van. a baba biztosan nem félne ott egyedül mert azt szokja meg inkább te fogsz nagyon elfáradni minden eteéskor vagy síráskor mászkálni hozzá.nekem mindkét kicsim a mi szobánkban aludt és még alszik is:)

Miért nem lehet adni olyan tápszert ami mondjuk újszülött kórtól adható egy 10 hós babának? Miért kell pont 2-es 3-as tápszerre váltani miért nem jó az 1-es? Talán azért mert nagyon meghíznának a babák?

Legjobb válasz: Épp azért mert nem. Egyrészt a 2-es 3-as tápszerekben általában nincsenek annyira szétbontva a fehérjék, másrészt magasabb a kalória tartalmuk. Tehát egy 8-10 hós babának nem elég az újszülött tápi.

Épp azért mert nem. Egyrészt a 2-es 3-as tápszerekben általában nincsenek annyira szétbontva a fehérjék, másrészt magasabb a kalória tartalmuk. Tehát egy 8-10 hós babának nem elég az újszülött tápi.
Nem muszáj váltani, a gyermekorvos és a védõnõ tanácsára mi sem tettük. Bár tudtam szoptatni kilenc hónapig, több-kevesebb kiegészítésre szükség volt végig, és egészen a tehéntej bevezetéséig ( 13 hónap) Milupa Milumil HA Startot evett. Amikor kérdeztem fél éves és egy éves korában, hogy esetleg adjak-e 1-es vagy 2-es tápot, azt mondták felesleges, mert azoknak inkább a kalóriatartalma nagyobb, tehát épp ellenkezõleg, azok jobban hizlalnak. Egyébként egy évesen kilenc és fél kiló volt a lányom, fél évesen kezdtem a hozzátáplálást.
Egyáltalán nem kell váltani, 10 hónapos koráig a lányom az 1-es tápszert ette. Azért nem kell váltani, mert hozzátáplálással pótolod azt ami amúgy kiesne, egyáltalán nem lesz alulfejlett a babád. Nálunk pl fél éves kora elõtt felírattam 12 doboz tápszert így kitartott 10 hónapos koráig.
az én babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát. fél éves koráig szoptattam. onnantól estére humana baby fit 1-et kapott. ezt itta 8 hónapos koráig, ekkor elkezdett felébredni hajnalban. váltottam humana 3-ra, ismét átaludta reggel 9ig az éjszakát. majd 10 hónaposan ismét felébredt hajnalban, most a hipp 3-at kapja, ami 10 hónapos kortól adható. egyszerûen nem lakott jól a kevésbé laktató tápszerrel. noj
Elsõ válaszoló tökéletesen leirta, ha ezek stimmelnek nagy gond nem lehet.
A macskaalom takarítását mindenesetre bízd a párodra, csúnya betegséget kaphatsz el.
Szia! Nekem 4 kutyám és 4 macskám van, valamint 1.5 hét van még a kiírtig. Ha tényleg szépen rendben vannak, akkor nem kell félni. Én még a napokban csináltam egy biztonsági féregtelenítési-oltási kört a körükben, hogy minden biztos legyen. Õk félig kinti, félig benti macskák. Mivel ivartalanítva lettek, nem dolgozzák halálra magukat a vadászattal, így a macskatápot eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mennyire lehet veszélyes, ha újszülött baba mellett négy macska és egy nagy kutya is van a házban?

Kinti-benti állat az összes. Miel?tt leugatnátok, nem rólunk van szó. A sógorn?méknél megy így, és sajnálom szegény pici lányt, de nem tudom, mit mondhatnék, konkrétan MIÉRT?! (Na nem nekik, nekik nem mondok semmit, hanem mondjuk a férjemnek, ha err?l vitatkozunk.)

Legjobb válasz: Elég veszélyes lehet. Õk egy falkának érzik magukat, és ha az egyik megvadul, megkarmolja a kicsit, vagy a kutya rámordul, csúnyán néz a picire, a többi is egyszerre nekieshet. Rossz rágondolni is, biztos, hogy végzetes lenne.

Elég veszélyes lehet. Õk egy falkának érzik magukat, és ha az egyik megvadul, megkarmolja a kicsit, vagy a kutya rámordul, csúnyán néz a picire, a többi is egyszerre nekieshet. Rossz rágondolni is, biztos, hogy végzetes lenne.
Nem lesz baja a babának ne aggódjatok! Faluhelyen egy vagon állat között nõttek fel a gyerekek, és sokkal jobb volt az immunrendszerük, mint a mostani gyerekeké. Jól nevelt kutyák között nem esik bántódása a gyereknek. Pontosan azért, mert a kutya falkában gondolkodik. A hierarchiára kell figyelni, de aki ért a kutyákhoz, sima ügy. Az elsõ pár hétben kell jobban figyelni a higiénára, természetes, hogy állatos kézzel nem nyúlunk a babához és a szobájába sem engedjük be az állatot. Mire mászni a fog a kicsi, már nem lesz probléma. Rendszeres féreghajtás kell az állatoknak. Én nem aggódnék, én is kutyával nõttem fel:)
Kedves utolsó, ezt honnan veszed, hogy egy baba 100%-os steril környeztet igényel? Ilyen butaságot még nem hallottam, már ne is haragudj. Ez egyszerûen nem igaz, pont az olyan gyerekek lesznek betegesek, akik ilyen környezetben vannak, ehhez szokott még hozzájönni az agyonöltöztetés, régen ezt úgy mondták, óvják még a széltõl is. Kell a gyereknek némi kosz ez köztudott, de ennyi állat már nagyon sok és nem egészséges. A gyerek rengeteg energiát elvesz a szülõktõl, lesz még idõ arra figyelni, hogy az 5 állat közül melyik hogy viszonyul a kicsihez? Nem hinném.
Nem tudom, te mit feltételezel a válaszolókról, de hogy alapból úgy fogalmazol, le fognak ugatni, nem túl kedves. Ezzel az erõvel te is ugatsz a sógornõd háta mögött? Miért nem velük beszélsz errõl? Ezek szerint megvan a véleményed róluk. Nyilván, hogy veszélyes, a macskák is, a kutya is, ha nincs letisztázva, ki is a falkavezér és hol a helye a családban. A higiénia megint más kérdés, hiszen sok cigánygyerek is ilyen környezetben nevelkedik, ahol legfeljebb évente egyszer ha kiganézzák a házat, pont ezért úgy megedzõik az immunrendszere, hogy megeheti a macskaszart is, akkor sem lesz semmi baja. Ebbe nem lehet beleszólni úgy, hogy ne legyen sértõdés, de mondjuk elrettentõ példát simán fel lehet hozni, hátha az hat. Ugye mind a macskák, mind a kutyák olyan kórokozókat is szétszórhatnak a lakásban, földön, szõnyegen, ahol pár hónap múlva jobb esetben a kislány kúszni-mászni fog, hogyha nincs szerencséje, akár meg is vakulhat, vagy egy olyan durva allergiát összeszedhet, amivel élete végéig küszködni fog.
szerintem higéniai szempontból sem elõnyös. Én nem tudnám elképzelni, h egy kutya v egy macska mászkáljon a babám körül, pedig imádom az állatokat...! Az én védõnõm elsõ kérdése az volt, h volt/ van e macska a háznál? Szóval nem tudom egy ilyen körülményre mit szólna, mennyire tartaná megfelelõnek. Hiába takarít valaki minden nap, egy baba 100%- os steril környezetet igényel ennyi állat mellett kizárt, h meg tudja tartani a tisztaságot... és az állatok szõre hullik, amit a kicsi belélegezhet. A többirõl nem is beszélve. Szóval nekem az ilyen sosem áll össze, mikor valaki a kisbabáját összeereszti valamilyen állattal. Késõbb persze más, ha a baba már nagyobb, suliba jár, elég erõs már az immunrendszere... de kisgyerek mellé nagyon gáznak tartom a háziállatot... fõleg ennyit!
Nem, nem élünk maszkban, meg nem vagyunk mûemberek. De nem tudom miért zavarja ennyire a többséget ez a vélemény, ha én így gondolom. Neked nem kell a gyereked domestossal körülvenni, sterilen tartani, tedd nyugodtan a macska meg kutya mellé, ha te így érzed jónak, normálisnak nekem oly mindegy. Én nem ezt teszem, csak egy véleményt írtam le. Sajnálom, ha bárkit is megbántottam ezzel..o.O Nem azt írtam, h soha nem lehet állata. Egyáltalán nem vagyok állatellenes. Hanem azt, h újszülött mellé nem tennék semmilyen állatot, mint ahogy a kérdezõ is ezt kérdezte, de mindegy.
ha nem rólatok van szó, akkor sokat nem mondhatsz. a jó megoldás az lenne, hogy állatok maradnak, de csak kint lehetnek. bent hadd éljen a család.
Ha rendszeresen féregtelenitett, oltott, tisztán tartott állatokról van szó, és a porszivózást sem veti meg az anyuka, akkor semennyire. Mellesleg szerintem arról nem volt szó, hogy egy szobában is laknak, csak , hogy bemehetnek a házba az állatok. Ha a kutya normálisan van szocializálna, nevelve, akkor inkább védeni, õrizni fogja a gyereket. A macskák meg jellemükhöz híven le sem szarják a gyereket, lefogadom.Persze nem kell egy helységben, felügyelet nélkül hagyni az állatokkal. Látom, itt valaki nincs tisztában a steril környezet fogalmával..egy mûtõnek kell sterilnek lennie, és elmondom neked nem egyszerû feladat ezt végrehajtani, te a közelébe sem érhetsz ennek, még úgy sem ha naponta 15* takaritasz:D
Amúgy ennek a kérdésnek a láttán rögtön elmosolyodtam, mert eszembe jtutott , hogy én gyakorlatilag egy istállóban nõttem fel:DDDd persze ez azért nem követendõ példa, nem azt mondom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és sajnálom, hogy okot adtam hajba kapni. A 100% steril környezetet én is kétszer olvastam el, hogy jól értem-e, de nem gondoltam, hogy az anyuka patikatisztaságra gondol. Mindenesetre azért nagyon tipikus... Több ehhez hasonló kérdést olvastam, ahol piszkos, retkes, állatos házról írt a kérdezõ, és mindig volt pár válaszoló, aki azt firtatta, mennyire káros a búra alatt nevelés. Mint ha ez a két lehetõség lenne, és akkor már inkább a retek, mint a steril környezet. Mindegy.
A kérdező hozzászólása: Még a hol a kutya, hol a gyerek - témáról annyit, hogy a kutya és a macskák bejáratosak az elõtérbe, konyhába, étkezõbe és nappaliba. Az emeleten lévõ hálószobákba nem mennek fel, ahogy a család egyetlen tagja sem, reggeltõl estig. A baba a nappaliban lévõ járókában van. Kúszni-mászni nem fog a földön (szerintem), mert szõnyeg sehol sincs, és mindenki utcai cipõvel járkál odabent. A másik sógornõmnél is így volt (ott csak egy kutya van), a kislánya 11 hónaposan kezdett kúszni (a járókában), 13 hónaposan viszont már járt két lábon, onnantól tették le õt is a földre játszani.
A rokonom 100% steril környezetben tartotta a babáját, és hordania kellett egy idõ után baktérium injekcióra, mert nem alakult ki az immunrendszere!!!
Nekünk két kutyánk, és két cicánk van. A kutyák nem jöhetnek be a házba, a cicák kinti-bentiek, tehát ha akarnak, kimennek, ha akarnak bent maradnak. 8 éve vannak Velünk, tavaly született a kislányunk. Eddig a közelébe sem mentek, nem érdekelte õket a baba. Most hogy már jön-megy a házban, hagyják hogy simogassa (persze Én is ott vagyok), vagy ha nincs kedvük hozzá( a cicák már csak ilyenek ) odébb állnak. Soha nem bántották, még csak Rá sem fújtak. Nincs kosz a házban, sõt bátran modhatom cicaszõr egy szál se, amióta kijárnak. Évekig szobacicák voltak, amíg nem kertes házban laktunk, naponta kellett porszívózni, de ennek ellenére akadt cicszõr itt-ott. Minden oltásuk megvan, féregtelenítés rendszeresen, kullancs-bolha nyakörv rendszeresen. A kutyusok pedig tudják a "helyüket" a családban, vigyáznak Rá. Pl. ha sétánál más kutyákkal találkozunk két oldalról "körbeállják" a babakocsit, hogy még véletlenül se jöjjön oda más kutyus.
100 % steril környezet ?! Kérlek szépen az sokkal veszélyesebb, mint egy kis "házikosz". Az anyósom bölcsiben dolgozott, náluk volt egy kisgyerek, akit otthon ilyen patikai körülmények között tartottak, hát majdnem belehalt, hogy közösségbe került. Hetekig volt kórházban, hogy kicsit edzzék az immunrendszerét, hasonló módon, mint az egyik válaszban említett "kosztabletta". Mondjuk a négy macska meg kutya szerintem picit sok, nekem sokszor az egy cicánk is sok, de õ családtag, úgyhogy nem fogjuk kidobni. Õ pl sose ment a baba közelébe, azóta vannak jóban, hogy a kicsi elkezdett mászni, és õ kezdeményezett. Mivel õ szobacica és ivartalanított, nem aggódom különösebben, a napi akár többszöri porszívózás meg cicafésülés révén meg még sose kellett cicaszõrt találnom se a babán, se a játékai között, pedig simogatni is szokta a dögöt. Ja és beteg sem volt még. De több állattal nem bírnék el, ebben is biztos vagyok. Ami szerintem a kinti-benti állatoknál gáz, hogy õk járnak mindenfelé és behordanak a házba sok mindent, engem pl idegesítenének a szõrpamacsok, koszos tappancsnyomok, kutyanyál... Azért kellene a bébinek pár hónap mielõtt állatbarát lesz, meg kell erõsödnie. De aki ezt magától nem látja be, annak könnyen lehet, hogy hiába beszélsz.
Okés, értem! :) nyilván a 100%-os "100%-os".... én sem akartam kötekedni, okoskodni! Nagyon szeretem az állatokat, késõbb szeretnék majd egy macskát is. De most a kicsi a legfontosabb és elsõdleges, h neki megfelelõ legyen minden, semmi baja ne legyen. Persze mikor már kúszni fog, biztos felszed bacikat... az megint más és úgy normális. De míg újszülött, picike és védtelen ez szerintem nagyon fontos.
félre ne érts, teljesen egyetértek a véleményeddel, mint írtam mi is kitettük az állatokat, én is így tartom helyesnek és a baba körül legyen tisztaság :) csak ez a 100% steril környezet volt nekem vicces mert hogy olyan nincs :) ne haragudj, nem kötekedni akartam!
Mondjuk az igaz, hogy vidéken sok az állat, de azok nem is laknak bent a lakásban. Valószínûleg nem hallottatok még a legújabb amerikai õrületrõl, ahol feltalálták a kosz tablettát! Mert a sok elkényeztetett kölyök ugye steril környezetben él, ahol a bejárónõ még a cipõ talpát is hipózza minden nap, így a gyerekek kicsit betegesek lettek, ezért "feltalálták", koszt kell enni, bedugták egy kapszulába és most mindenki boldog.
Nem tudom, nekem ez a véleményem. Nem lesz a széltõl is óvva a gyerek, de azért nem dzsuvába kell szülessen. Persze az nagyon jó szöveg, h attól erõsödik az immunrendszere, ha kap egy kis koszt... igen... mikor túl van az újszülött idõszakon és már nagyobb, akkor biztos. Én azért továbbra is megmaradok a napi takarításnál és odafigyelek arra, h mosogatás után minimum mossak kezet, úgy fogjam meg, ill. bárki más, aki eljön hozzá, alap, h mosson kezet. Vagy lemosni a babakocsiját fullosan, mert némelyik szülõ olyan okádék koszos babakocsiban tolja a gyerekét, h csak lesek, h van szíve egy olyanba belefektetni a babáját. Szerintem ez nem nagy dolog. Lehet én tévedek... bár nekem a környezetemben mindenki ilyen.
Ha szobatiszták az állatok, akkor nem lesz semmi baja a gyereknek. És a macskák se fogják bántani :D a macska ugyanis nem falkában él. A kutya meg idomítható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!