Találatok a következő kifejezésre: Egy örök kérdés: (101 db)

Ha nekem sikerült a kreszvizsgám B-kategóriából, de még nem vezettem egy órát sem, átmehetek A-kategóriára, vagyis motorra, a tanfolyam újrakezdése nélkül? Elvégre, a Kreszben ugyanazt a kérdéseket kapják a motorosok és az autósok is, nem?

Legjobb válasz: Nem ugyanazokat a kérdéseket kapják. A kategóriánál ritkán kérdeznek rá arra, legfeljebb mekkora össztömegû utánfutót lehet vontatni, B-nél meg még nem láttam olyan kérdést, hogy hány évesnek kell lennie annak az utasnak, akit a motor hátsó ülésén szeretnénk vinni. De ha tényleg voltál elméleti vizsgán, akkor biztosan feltûnt, hogy nem csak KRESZ-bõl voltak kérdések, hanem akadt némi vezetéselmélet és mûszaki kérdések is voltak. Rémlik valami? Na, képzeld: a motorosoknak ez is teljesen más, mint az autósoknak. Az elméleti vizsga, amit letettél, B kategóriára érvényes, a B-s tanfolyamot folytathatod vele. Az A kategóriás vizsga egy más történet, nem jó helyette a B-s vizsga.

Nem ugyanazokat a kérdéseket kapják. A kategóriánál ritkán kérdeznek rá arra, legfeljebb mekkora össztömegû utánfutót lehet vontatni, B-nél meg még nem láttam olyan kérdést, hogy hány évesnek kell lennie annak az utasnak, akit a motor hátsó ülésén szeretnénk vinni. De ha tényleg voltál elméleti vizsgán, akkor biztosan feltûnt, hogy nem csak KRESZ-bõl voltak kérdések, hanem akadt némi vezetéselmélet és mûszaki kérdések is voltak. Rémlik valami? Na, képzeld: a motorosoknak ez is teljesen más, mint az autósoknak. Az elméleti vizsga, amit letettél, B kategóriára érvényes, a B-s tanfolyamot folytathatod vele. Az A kategóriás vizsga egy más történet, nem jó helyette a B-s vizsga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Egy "kiemelt kérdés", meddig van kiemelve itt a gyakorin? Napokig, vagy csak pár óráig?

Legjobb válasz: asszem addig amíg nem lesz több kiemelt kérdés a témában, egy témában 3 kiemelt kérdés van, és ha jön egy újabb kiemelt akkor a 3ból az utolsó eltûnik és így tovább :D ha szerencséd van több napig úgymaradhat :)

asszem addig amíg nem lesz több kiemelt kérdés a témában, egy témában 3 kiemelt kérdés van, és ha jön egy újabb kiemelt akkor a 3ból az utolsó eltûnik és így tovább :D ha szerencséd van több napig úgymaradhat :)
Részlet a használati útmutatóból: Ha nem érkezik válasz a kérdésedre, lehetõséged van a kérdés kiemelésére, a kérdés oldalán a Kérdés kiemelése linkre kattinva. Ekkor a kérdésed a kategóriájának kiemelt kérdései közé kerül, a kérdéslista elejére. Kérdést akkor emelhetsz ki, ha már eltelt 36 óra a kiírása óta, és legalább 24 óra eltelt az utolsó válasz óta, nincsen legalább 3 kiemelt kérdésed már, és az adott kategóriából még egyáltalán nincs kiemelt kérdésed. Egy kérdést többször is kiemelhetsz, de két kiemelés között egy hétnek kell eltelnie.

Húú kettő az egyben kérdés következik, csak mert nem lehet egy órán belül egynél több kérdést kiírni. :D?

Szóval: 1. Hogy lehet derékból, csíp?r?l hájat veszíteni? Vágom én, hogy futás, bicikli csak télen nem szívesen bicajozok, futni meg minden héten többször is megyek, de valami hatékonyabb kéne...

Legjobb válasz: Csak elsõ kérdésre tudok válaszolni: futás a leghatásosabb, ennél jobb nincs.

Csak elsõ kérdésre tudok válaszolni: futás a leghatásosabb, ennél jobb nincs.
A 2-essel kapcsolatban: Én nem tudok olyanról hogy zsírégetés létezne, persze lehet mondani sok mindenre, de a zsír edzés közben nem fog lebomlani az is biztos. Én azt mondom válassz egy megfelelõ pulzusszámot amivel edzesz és ne menj fölé, azzal inkább fárasztod magad minthogy használna. Edzés alatt a leggyorsabban elérhetõ szénhidrátokat használja fel a szervezet energianyerés szempontjából. Továbbfokozva az edzést az izmokból nyer energiát a test, tehát kezded szépen lebontani a saját izmaidat, mint energiaforrást. Véletlenül se fog a zsírhoz nyúlni hiszen az túl összetett energiaforrás. A zsír lebontása csak edzés után kezdõdik/kezdõdhet meg amikor már pihensz.
Úgy mûködik, hogy 220ból kivonod az életkorodat és ennek a 60-75%-a a zsírégetõ tartomány. Ha az edzés során folyamatosan itt van a pulzusod tuti nem fogsz erõsödni akármit csinálsz. Ajánlom a pulzusmérõ órát, 5000 ft körül már lehet kapni és nagyon hasznos! Remélem segítettem.


Anyukák, kismamák!? Tudom hogy vannak hasonló kérdések már, de úgy néz ki ez egy örök téma.

Els? babánkat várjuk május végére. Túl sok segítségem nincs a páromon kívül de hát.. ? sem tud többet. Le írnátok nekem egész részletesen hogy miket kell vennem a babának, mi az amikre valóban szükség van lehetnek ebben plusz dolgok is amiket hasznosnak találtatok, szóval értitek. Még igazán nem vettünk semmit egy két baba ruhán kívül! Meg mondom Õszintén hogy mostanában érzem úgy hogy talán el kellene kezdenem begy?jteni a dolgokat a picinek, de nem tudom hol kezdjem. Köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A legtöbb minden majd akkor derül ki mikor meglesz a kicsi,hogy mi is az amire szükségetek lesz! Egy pár ami tuti kell: Kiságy,matrac,pelenkázóra szivacs, légzésfigyelõ(ha akartok,de én ajánlom,engem megnyugtat),textil pelus(minimum 10 db) de inkább több, pelus,popsitörlõ,mellszívó,porszívós orrszívó,kistakaró(vékonyabb,vastagabb),cumi,cumisuveg(elõsz ör elég 1-1),bady,rugdalózó,zokni,harisnya,kis sapka(fürdés utánra valami vékonyabb,de kintre is),kis kád,babakocsi,hordozó,kisolló,hajkefe,kis edény neki vizet forralni(hátha szükség lesz rá),lepedõ,kifogó(fürcsi után törölgetni),melltartóbetét. Kb ennyi jut most eszembe,de a védõnõ szokott adni papírt azokról ami szükséges!

Szia! A legtöbb minden majd akkor derül ki mikor meglesz a kicsi, hogy mi is az amire szükségetek lesz! Egy pár ami tuti kell: Kiságy, matrac, pelenkázóra szivacs, légzésfigyelõ(ha akartok, de én ajánlom, engem megnyugtat), textil pelus(minimum 10 db) de inkább több, pelus, popsitörlõ, mellszívó, porszívós orrszívó, kistakaró(vékonyabb, vastagabb), cumi, cumisuveg(elõször elég 1-1), bady, rugdalózó, zokni, harisnya, kis sapka(fürdés utánra valami vékonyabb, de kintre is), kis kád, babakocsi, hordozó, kisolló, hajkefe, kis edény neki vizet forralni(hátha szükség lesz rá), lepedõ, kifogó(fürcsi után törölgetni), melltartóbetét. Kb ennyi jut most eszembe, de a védõnõ szokott adni papírt azokról ami szükséges!
mellszívót nem láttam az elõzõnél. az is nagyon hasznos:-)
digitális lázmérõ, lehetõleg olyan, ami flexibilis végû kapsz majd újszülött receptcsomagot a gyerekorvostól. 2, 5 éve ez volt benne: fürdetõ krém, D vitamin, K vitamin, popsikrém, sebalkohol és hintõpor a köldökcsonkhoz, érdemes steril gézlapot is venni nem károgok, de tarts otthon 1 üveg rózsamézet vagy bóraxos glicerint, ez csak akkor kell, ha szájpenésze lenne orrszívóhoz tengervizes orrspray: Sterimart 15 napos kortól lehet használni, de ezt kérdezd meg, mielõtt veszel, ez is inkább biztonsági tartalék nátha esetére (ne kelljen használnod)
En arra gondoltam veszek szelcsovet is hatha hasfajos lesz.Ne kelljen rohangalni hirtelen:-)
Hogy egy órán belül, azt nem garantálom.
Ilyen nincs! Több napot kell várnod, de az se biztos, hogy egyáltalán válaszolnak. Nagyon el vannak kanászodva az orvosok ezeken az oldalakon. Ingyen munka, olyan is!
melyik ez a kérdés?
linket :D
linket igen:D
irj az orvostudakozón Hamvas dokinak, õ tuti tud válaszolni.ha meg nem, akkor menj el a korházba.

Miért nem tehetek fel újabb kérdést egy órán belül, ha az előző kérdésemet törölték?

Legjobb válasz: mert ez a szívatás XD meg így nem mész el az oldalról 10 perc alatt :D

mert ez a szívatás XD meg így nem mész el az oldalról 10 perc alatt :D
Azért mert már ellõtted abban az órában a kérdéskiírás lehetõségedet. A te dolgod, hogy nem éltél normálisan vele. Vagy vedd büntetésnek, amiért olyan kérdést írtál ki, amit törölni kellett.
Ez a bünti mert rossz voltál :P
Szerintem nincs értelem annak, hogy egy órán belül csak egyet kérdezhetsz. Ha többet akarok kérdezni, jöjjek vissza késõbb? És aki nem otthonról netezik az mit csináljon?
ez az 1 óra szerintem is hülyeség, van hogy mire letelne az óra, elfelejtem, vagy már nem érek rá

Egy idióta kérdés:Ti is 1 órát ökörködtök a csirkemell filé lekopasztásával? Vagy simán, tisztán megveszitek és csak kiméritek meg beízesítitek?

Tudom, hogy idióta a kérdésem, de eddig anyuci pici kisfia voltam és mindig készen kaptam a kajámat.3-4 hónapja tápanyagspecifikusan étkezem.Fogalmam sem volt arról, hogy a csirkemell filé nyersen hogy néz ki.A piacon veszem a csirkehúst, filét mert nem tudom takarékosan leszedni a csontról, plussz nem akarok vele órákat szarakodni de maga a filé amit veszek így is csontos, porcos és zsíros.Szerintetek átvernek?Vagy ti milyen kinézetû csirkemell filét vesztek?Nincs rajta se kis csontdarabka, se porcogó?

Legjobb válasz: Én csontosat veszek, mert az általában olcsóbban jön ki, fõleg, mert a mellet lehet talán a legtakarékosabban lehúsozni, és a leggyorsabban is. A filén szokott lenni egy kis zsír, meg egy kis csont is elõfordulhat, de összességében tiszta, mint a szûzhó. Lehet valami hanyag üzletben veszed.

Én csontosat veszek, mert az általában olcsóbban jön ki, fõleg, mert a mellet lehet talán a legtakarékosabban lehúsozni, és a leggyorsabban is. A filén szokott lenni egy kis zsír, meg egy kis csont is elõfordulhat, de összességében tiszta, mint a szûzhó. Lehet valami hanyag üzletben veszed.
Válts üzletet, keress egy megbízható hentes, ahová most jársz nyilván nem megbízható. De: vehetsz egy jó filézõkést és megtanulhatod szépen lefejteni a húst a csontról. Nem nehéz hidd el, én is meglepõdtem mert bonyolultabbra számítottam :) Csak tényleg egy jó filézõkés kell hozzá. Hajrá :)
Attól függ ki filézi. De általában szokott rajta lenni pici porc, ahogy filézik az éles kés átviszi a porcot, és kis darabok rajta maradhatnak. A zsír csak attól függ, mennyire volt zsíros a csirke, de az is elõfordulhat, igen. Egyébként a csirkemell filé alsó részén szokott lenni két oldalt egy kis porc maradvány, leszedni körülbelül 20 másodperc, szóval nem szoktunk egy órát szarakodni vele.
Csirkemell filén ezek közül egyik sincs, nem tudom mit adtak neked, de jól átbtak. Van olyan filézés, mikor hátulról filézik a mellet, és a 2 felét egyben hagyják. Annál a fajta filézésnél a 2 fél között van egy porcos rész, (a mellcsont eleje), ez tartja össze a 2 felet. Mivel csak mindkét oldalán kell ejteni 1-1-vágást, így ezt középrõl kivágni kb bruttó másfél másodperc.
Hát, keress más üzletet, általában még az a kis csont sem jellemzõ, max az alsó élén meg a felsõ peremén egy kis zsír. De megtanulhatod kicsontozni is. Tényleg nem nehéz, és nem tart sokáig. Youtube-on pedig sok videó van róla.
"csontos, porcos és zsíros" Akkor te sertésoldalast veszel nem csirkemellfilét. A csirkemell filén ezek közül egyik sincs. De még a bõrös, csontos csirkemellet is kb 1 perc kifilézni.
Vegyél mell filet
akkor valami nagyon trehány hentestõl veheted akkor a húst.
A kérdező hozzászólása: Tehát jogosan tehetem szóvá hogy ócska minõséget ad és rászólhatok, hogy vagy tiszta filét ad vagy adj isten?

Bánni vagy megbánni? !Az örök kérdés, megtenni és megbánni vagy nem tenni meg és bánni egy életen keresztül.

Legjobb válasz: Megtenni és nem bánni. Viccen kívül, kockáztatni kell, különben egy helyben toporgunk egy életen át.

Megtenni és nem bánni. Viccen kívül, kockáztatni kell, különben egy helyben toporgunk egy életen át.
Én csak annyit tudok mondani, hogy nincs értelme megbánni semmit. Már úgyis mindegy. Még csak 19 vagyok, de sokkal jobban bánom azokat a dolgokat, amiket nem tettem meg, mert szuper életem lehetne... Ha olyat teszek, amit késõbb megbánok, az legalább nem kínoz egy életen át, hanem idõvel túlteszem magam rajta és pont. De ha valamit nem teszel meg örökké eszedbe jut, hogy mi lett volna, ha... és ha több ilyen dolog is van, akkor pedig bele lehet õrülni. Üvd: egy félig õrült csaj :DD Ne bánd meg!
Ez a helyzet súlyosságától függ. Ha nem nagy tétû dologról van szó, akkor érdemes kockáztatni és megtenni, mert nem veszíthetsz túl sokat. De komolyabb dolgoknál sajnos elõfordulhat, hogy életed végéig bánni fogod, hogy megtetted. Velem az utóbbi történt. a "kis hülyeségeket" viszont nem bánom különösebben.
Szerinem megtenni és nem bánni.Mert ha már valami megtörtén akkor hiába bánkodunk ugyse lehet visszaforditani de legalább megtettük és tudjuk hogy máskor jobb ha nem!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!