Találatok a következő kifejezésre: Egy óra hány (446 db)

Hány másodperc egy óra? Hány másodperc 1 nap? Hány másodperc egy év? /szökőévvel is és anélkül is/?

Légyszíves válaszoljatok, nagyon fontos >m<

Legjobb válasz: Nincs eleg agyad osszeszorozni 60-at 60-al? Inkabb kiirsz ide egy kerdest es varsz fel orat mig valaki megmondja? Kozben azt irod, hogy surgos? Te jo eg!! Gondolom a facebookot nyomogatni van agyad, mi? :)

Nincs eleg agyad osszeszorozni 60-at 60-al? Inkabb kiirsz ide egy kerdest es varsz fel orat mig valaki megmondja? Kozben azt irod, hogy surgos? Te jo eg!! Gondolom a facebookot nyomogatni van agyad, mi? :)
Pár szorzás és megvan.
A kérdező hozzászólása: nincs mára több agyam hogy kitaláljam hogy mit szorozzak mivel ><
1 év = 365 nap (szökõév: 365 nap) 1 nap = 24 óra 1 óra = 60 perc 1 perc = 60 másodperc De gondolom, ezeket te is tudod, vagy legalábbis tudnod kellene. Akkor mi a probléma? Mit nem értesz?
A kérdező hozzászólása: mindegy, nem értitek, de lehet én magyarázok hihetetlenül rosszul ><
Figyelj: Ha 1 óra = 60 perc, és minden egyes perc = 60 másodperc, akkor mit gondolsz, mit kell szorozni mivel? :) Vagy másképp: ha 1 perc = 60 másodperc, akkor 2 perc = 2 * 60 mp, 3 perc = 3 * 60 mp stb. És ha már megvan, hogy egy óra hány másodperc, akkor tudsz továbbmenni a következõ kérdésre. Aztán annak az eredményébõl az utolsóra.
Bameg sokat gondolkozatam de sztem megvan egy óra az 3600 másodpercbõl áll. egy nap az 86 400 másodpercbõl áll. egy év az 31536000 másodpercbõl áll. xDDD
Bocsi egy nap az 86400 másodpercbõl áll.

Vannak itt olyanok, akik rendszeresen futnak egy órát? Hány km/h-val szoktatok futni?

Legjobb válasz: még sosem mértem, olyan helyen meg nem futok, ahol olyan jármûvek járnak amikben van mérõóra...

még sosem mértem, olyan helyen meg nem futok, ahol olyan jármûvek járnak amikben van mérõóra...
Én mindíg egy órót furok. 6 Km /h sétával kezdem, aztán 10 - majd 12 Km/h. Persze, nem bírom végig, vannak közben séták. Az egy óra alatt most már 10 km-t tudok menni, de amikor elkezdtem akkor 7 Km volt! Sok sikert és kitartást hozzá! A.
20 perc alatt futom a 4000ret, nem tudom hány km/h
Matek óra: ha húsz perc alatt 4000 m, akkor 60 perc alatt: 3 x 4000= 12000 m azaz 12 Km. Tehááááát? 12 Km/h Én nem matematikus vagyok, de ezt még én is ki tudom számolni! :-)) Jó futást!

Heti 3-4 alkalommal biciklizek 15km/h sebességgel kb egy órát. Hány hét alatt látszik valamiféle eredmény? Feszesebb popsi, vékonyabb combok?

Legjobb válasz: Ha eégszségesen étkezel akkor 3-4 hét után már lesz egy kis eredmény. De a sportokat nem lehet elkapkodni.

Ha eégszségesen étkezel akkor 3-4 hét után már lesz egy kis eredmény. De a sportokat nem lehet elkapkodni.
A táplálkozásodtól függ.
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel, hogy megfelelõen táplálkozom... kb?
én úgy gondolom 1 hónap ha a kaját tartod, de ezt nem lehet kiszámolni mert sokminden közre játszik genetika, kalória fogyasztás, étrend van-e, milyen pörgõsen csinálod stb... de úgy 1 hó szerintem reális..a lényeg kitartó legyél mert okés hogy kezdetben jön valami eredmény utána meg mondjuk már nem jelentkezik semmi akkor is csak a cél lebegjen elõtted na ezzel azt akartam mondani kitartás, akarat, erõ ez az ami kell neked!
Ráadásul nem mindegy, hogy honnan indulsz ki... 30+kg felesleggel, vagy csak egy párral... 1-2 hónap alatt kevés felesleggel és jól beállított étrenddel nagyon sokat el lehet érni. De a "tegyük fel, hogy megfelelõ" baromira nem elég ám, pláne ha csak kevés felesleged van... Minél kevesebb a felesleg, annál pontosabb és precízebb étrend kell.
attol függ hogy fogyózol vagy nem!!!!!!
15 km/h-val semmilyent - az egy nyúlfarknyival több, mint az elesés határa. Minimum 25 km/h-tól várhatsz bármiféle eredményt. Sokkal érdemesebb hetente 3-4 alkalommal 15-20 percet kocogni. Az többet ér. Kerékpárral megtéveszthet a sebesség, de nem a sebesség fogyaszt, hanem az erõfeszítés.
Cooper (aki a hõn szeretett Cooper-tesztet v. felmérést kitalálta!:) is azt írta, h 24-25 km/h alatt semmiféle edzõhatással nem érdemes számolni, 32 km/h fölött pedig már kifejezetten a sportolók ajánlja a fõ átlagokat (versenyzõk számára persze az aerob kapacitás növelésére, vagy a regenerálódásra, mivelhogy náluk az a tempó már nem fejt ki eddzõhatást). Ergo: 24-25 km/h alatt - ez olyan 2:30-2:20 közötti km-eket jelent - nem érdemes tekerni, még fogyasztó célzattal sem. Csak akkor, ha evés helyett mégy el tekerni. ):o)
hagy a biciklizést inkább fussál!!!!


Hány fokkal fordul el az óra nagymutatója negyed óra, fél óra és húsz perc alatt, és hány fokkal fordul el az óra kismutatója két óra egy óra és húsz perc alatt? Miért?

Legjobb válasz: Egy teljes kör ugye 360°. Egy kört a nagymutató egy óra alatt tesz meg. Negyed óra ennek a negyede, tehát 90°. Fél óra a fele, 180°, húsz perc a harmada, 120°. A kismutató 12 óra alatt fordul körbe egyszer, tehát két óra ennek a hatoda, 60°. Egy óra a tizenketted része, 30°. 20 perc a harminchatod része, 10°.

Egy teljes kör ugye 360°. Egy kört a nagymutató egy óra alatt tesz meg. Negyed óra ennek a negyede, tehát 90°. Fél óra a fele, 180°, húsz perc a harmada, 120°. A kismutató 12 óra alatt fordul körbe egyszer, tehát két óra ennek a hatoda, 60°. Egy óra a tizenketted része, 30°. 20 perc a harminchatod része, 10°.
Ez a házid? :D CSAK ENNYI???

Azonos időpillanatban indul egy éti csiga 7m/h és egy meztelen csiga 9, 5m/h sebességgel egy egyenes kerítés tövében egy irányba. Hány óra múlva lesz a távolságuk egymástól 24m?

A megoldás az 9,6 óra alatt,de kéne nekem hozzá a levezetés,légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Egy órában a távolságuk 2,5 m. (9,5 minusz 7) Hány óra kell ahhoz, hogy 24 m távolság keletkezzen? Annyi óra kell, ahányszor a 24-ben (tehát a teljes távolságban) megvan a 2,5 (vagyis az 1 órához tartozó távolság) . Tehát: 24/2,5= 9,6

Egy órában a távolságuk 2, 5 m. (9, 5 minusz 7) Hány óra kell ahhoz, hogy 24 m távolság keletkezzen? Annyi óra kell, ahányszor a 24-ben (tehát a teljes távolságban) megvan a 2, 5 (vagyis az 1 órához tartozó távolság) . Tehát: 24/2, 5= 9, 6
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, hálás vagyok!:)

Hány kw áram fogy el egy óra alatt az elektromos autó töltésekor?

Legjobb válasz: Ennek a kérdésnek így semmi értelme, mert a kW teljesítményt jelöl, ami pillanatnyi, nincs olyan, hogy "egy óra alatt". Az, amire valószínûleg gondolsz, a kWh. Ezt a mértékegységet pedig épp azért vezették be, hogy ezeket a dolgokat egyszerûen ki lehessen számolni. Valószínûleg valahol (a transzformátoron vagy valamelyik csatlakozón) fel van tüntetve, hogy mekkora teljesítmény megy át az eszközön, W vagy kW mértékegységben. W esetén el kell osztanod 1000-rel, hogy megkapd kW-ban. Ezt az értéket megszorzod a töltés idejével órában kifejezve, és megkapod azt, hogy az áramszolgáltató hány kWh-t fog számlázni miatta.

Ennek a kérdésnek így semmi értelme, mert a kW teljesítményt jelöl, ami pillanatnyi, nincs olyan, hogy "egy óra alatt". Az, amire valószínûleg gondolsz, a kWh. Ezt a mértékegységet pedig épp azért vezették be, hogy ezeket a dolgokat egyszerûen ki lehessen számolni. Valószínûleg valahol (a transzformátoron vagy valamelyik csatlakozón) fel van tüntetve, hogy mekkora teljesítmény megy át az eszközön, W vagy kW mértékegységben. W esetén el kell osztanod 1000-rel, hogy megkapd kW-ban. Ezt az értéket megszorzod a töltés idejével órában kifejezve, és megkapod azt, hogy az áramszolgáltató hány kWh-t fog számlázni miatta.
A kérdező hozzászólása: Szoval en Szerbiai vagyok es otthon van mono illetve harom fazisunk is! Tudom hogy mono fazison legalabb 8 orat kell tolteni az autot es erdekel hogy 1 ora alatt mennyi kW aram fogy el???? Ha harom fazison toltenem akkor elmeletileg 1 ora alatt feltolti a kocsit, es akkor harom fazison mennyi kW aram fogy el??? Koszi a valaszokat elore is!
Ez abszolút attól függ, hogy mekkora teljesítményt vesznek fel az aksik, ami meg az akkumulátor típusától meg a töltõ elektronikától függ. Így elsõnek autó információ kéne, arra google-z rá, és nézd meg a specifikációit. Lévén ennyi adatból lehetetlen információt adni.
A kérdező hozzászólása: Hat ha mar kocsi akkor itt van az Opel Ampera! Vagy a Skoda Octavia EVC 07!!! A skodarol csak annyit tudok hogy a hagyomanyos toltes (mono fazis) 11 orat vesz igenybe a gyors toltes (harom fazisu aram)4 orat vesz igenybe! Na es mondjuk az a 11 ora alatt mennyi kwh aram fogyna el? A leiras szerint 17 kWh/100km es 150tol - 200km bir megtenni... Igy ha jol szamolom akkor kb a 11 ora alatt nekem 30 kwh aramot hasznalnek toltesre?? Az 1 ora alatt 2.72 durvan 3kwh aram??? En ezt jol ertelmezem???
Igen, ez így reális. Bár az nem teljesen világos, hogy a töltéskor fellépõ veszteségeket hova számolja, de nagyjából ilyesmire kell számítani.

Ha beveszek egy gyógyszert, hány óra elteltével fogyaszthatok alkoholt?

Pl.: Dédalon, Algopyrin, és így általánosságba is kérdezem. El?re is köszönöm a segítséget :)

Legjobb válasz: attól függ, hány %-os alkoholt...pl. sört már három óra múlva, ha szükséges, rövidet általában hat óra elteltével, de ha nagyon be akarsz állni, várj egy napot legalább

attól függ, hány %-os alkoholt...pl. sört már három óra múlva, ha szükséges, rövidet általában hat óra elteltével, de ha nagyon be akarsz állni, várj egy napot legalább

Egy nap hány órát szoktatok aludni, s ahhoz hogy az izmok ki tudják pihenni magukat hány óra kell?

Legjobb válasz: minimum 8,ha délután még megy 1 óra az még jobb!

minimum 8, ha délután még megy 1 óra az még jobb!
8-9 órát + edzés után a turmix és a szilárd kaja közt ledõlök fél órára.

Az angol cocker spánielt egy nap hány órát kell sétáltatni kb?

ocsi,még 2 kérdés: Tavasszal és nyáron "lakhat" a kertben? Fiút válasszak inkább,vagy lányt?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy napi hány órát kell sétáltatni. Amennyit a kutyus igényel. Attól függ, hogy a sétában van e egy kis futkározás bot dobálás, többi kutyával való játék, vagy csak séta.

Olyan nincs, hogy napi hány órát kell sétáltatni. Amennyit a kutyus igényel. Attól függ, hogy a sétában van e egy kis futkározás bot dobálás, többi kutyával való játék, vagy csak séta.
A spániel szeret sétálni, fõleg, ha nincs elhízva és nem csinálnak belõle kanapékutyát... szeret az erdõben, mezõn csatangolni, nyulat kergetni, stb. Nekem két spánielem van, reggel fél óra séta, napközben 1-1, 5 óra, délután és este fél-fél óra. Szeret a kertben lenni, de egyrészt nagyon igényli az ember társaságát, nem szeret egyedül lenni, másrészt hosszú a szõre, amit ápolni kell (aki meg rövidre vágja, annak minek egy hosszú szõrû kutya?) Nekem egy fiú és egy lány van (ivartalanítva) A fiú mindent megszaglászik, lepisil, megjelöl, a lány ebbõl a szempontból egyszerûbb... a lány kutya kisebb, mint a fiú.
Az angol cocker kint tartása nem jó a kutya szempontjából. Az ilyenek általában eltompulnak, jobban kifejlõdhet rajtuk az agresszivitás. Az az ideális, ha bármikor bemehet, amikor akar, és a gazdival együtt él. Ha a szõrével nem akarsz foglalkozni, akkor inkább ne vegyél ilyen kutyát.
nekem is van egy angol cocker spancim, és imádom!:) egy szeretetre méltó kutyus!és igen a fiú kutya nagyobb mint a lány de sztem a lány pofira bájosabb(nem kell ezért lepontozni!). nagy a mozgásigényük de mondjuk én nem szoktam vinni sétáltatni, mivel van egy nagy kertunk ahol kiszaladgálhatja magát!inkább hétvégenként szoktunk erdõbe menni. jah és az enyém télen bennt alszik, de egyáltalán nincs elkapatva szobatiszta és éjszaka egy hangja nincs!AJÁNLOM!!! itt van az én lizzim: http://kepfeltoltes.hu/view/091004/K_p_30__www.kepfeltoltes...
a szõrénél két megoldás van: vagy lenyírod/lenyíratod rövidre, akkor ugyan nem kell vele foglalkozni, de csúnya, nem praktikus, könnyebben megfézik, stb. vagy mész 3 havonta kozmetikushoz, ahol trimmelik, ez jobb a szõrének is, de akkor otthon még extra feladat a minimum heti fésülés - na ettõl lesz szép a szõre...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek nagyon:) ugy értettem a szõrvágást, hogy nem is kell kozmetikába vinni?:O azért akarom a lakásban tartani, és nem az udvaron, mert azt hittem, hogy igazi szobakutya, amit nem lehet kint tartani(de tévedtem:D) kennelbõl fogok venni:) és szerintem lányt fogok:) :)
hát az enyémek jobban szeretnek bent aludni, most is itt szuszognak a lábam alatt... én télen, vízbe, hóba tuti, hogy nem hagynám kint õket. Amikor fürdenek, vagy vizesek lesznek, több óra, amíg magától megszárad a szõrül, nem olyan, mint egy rövid szõrû kutya, aki ha megrázza magát, már meg is szárad...
kötelezõ vágni??? Most ezt pontosan hogy érted?... Kozmetikushoz kell menni, trimmelni, fésülni, de nem rövidre nyírni... nézz meg egy képet egy standard spánielrõl a neten... ez olyan, mint a nõk hosszú haja: azt is vágja a fodrász, mégis hosszú, nem igaz? :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) szóval akkor nem kötelezõ vágni a szõrét?:O
http://kepfeltoltes.hu/view/091029/IMG_3768_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/091029/IMG_2733_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/091029/IMG_3246_www.kepfeltoltes.hu_... Õk az én spánieljeim! A mesztegnyei kennelbõl származnak, nagyon ajánlom a kennelt mindenkinek aki spánielt szeretne!
6, 314 órát és mellé 4567 kalóriát.
Te meg állj sorba mégegyszer ahol az észt osztogatják hogy ne kérdezz baromságokat! Vagy ha már kérdezel, akkor elõbb használd a kis buksidat okoska, nem mindegy hogy az aerobic edzõ Pesten van vagy vidéken, nem mindegy még ezek után sem hogy mennyire forgalmas teremben van, hány órát ír elõ a szerzõdése, fogad-e csoportokat, stb. Az meghogy mennyi kalóriát eszik az hol nem tökmindegy neked idióta? Szerinted ezekszerint vn egy szabály, hogy az aerobic edzõknek meghatározott kalóriát kell enniük? :DDD (Mert te itt egy értékre voltál kíváncsi..) És szerinted ezekszerint minden aerobic edzõ ugyanannyit is eszik ezekszerint. Jajj de buta vagy te!
A kérdező hozzászólása: Huh.. ennyire talált?? :) Gondolom az elõzõ hozzászólásodért már kapsz egy piros pontot is. :) Vagy lehet egy napig hurcolhatod utána az izzadt türcsijét a teremben! Nah, legalább lesz egy jó napod. Hajrá kincsem! :)
A kérdező hozzászólása: Jaj de marha vicces... Nah menjél vissza a body oldaladra, Báni tutira megsimogatja a kis bucidat!
Én nem vagyok aerobik edzõ, de sztem mivel napi 2 órát biztos tart, ezért kell neki energia bõven, de fõleg fehérjébõl, mivel az alakul izommá. Persze kell a szénhidrát is és a zsír is...anélkül nem megy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!