Találatok a következő kifejezésre: Egy órával vettem be a (45 db)

Csökkenhetett a Belara nevű fogamzásgátlóm hatása, ha egy időben vettem be a Lopedium székletfogó tablettával és 8 óra késéssel?

Mert rá pár napra pecsétel? vérzés jelentkezett. Ez annak az oka lehet?

Legjobb válasz: Nyugi, semmi baj, majd átvészeled!

Nyugi, semmi baj, majd átvészeled!
Ha hajlandó lennél gondolkozni, rájönnél, hogy nem.
Nem, 50 óra után már bármit bevehetsz.

9 órával előbb vettem be a tablettát, mint szoktam. Vegyek most be még egyet, hogy tökéletes legyen a védelem, vagy csúsztassam mindig egy órával visszább?

Yasminelle-t szedek, de valamilrt azt hittem, hogy ma már szombat van, és azt hittem, kimaradt a pénteki tablettám. Így gyorsan bevettem azt. Aztán rájöttem, hogy még csak péntek van, és így 9 órával el?bb vettem be, mint ahogy kellett volna. Most az els? héten vagyok, ez a 7. nap. És hétf?n szeretkeztem utoljára (a párom utána elutazott). Egyébként 3 és 3/4 éve szedek fogamzásgátlót folyamatosan.

Legjobb válasz: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, elõvettem a betegtájékoztatót, el is olvastam már sokadszorra, de arra vonatkozóan nem írt semmit, hogyha valaki ennyivel korábban veszi be. Arról ír, hogy 1-2 óra eltérés belefér, na de ez annál lényegesen több. Valamint azt is írja, hogyha egyel többet vesz be valaki, attól nem lesz baja. Úgyhogy tanulj meg különbséget tenni. Egyébként CSAK akkor kérdezek valamit, ha már nem tudok utánanézni sehogy. Ugyanis a nõgyógyászom és a háziorvosom is csak 11-ig rendelt tegnap. De azért kösz, hogy leírtad.

Este 9körül vettem be a fogamzásgatló gyógyszert majd 2- 2, 5 óra után nagy WC-re kellett mennem. Elbizonytalanodtam h felszivodott e a gyógyszer. Igy bevettem még egyet. Lehet baj belőle? Lehetek terhes? Mert a gyógyszer 3-4 óra alatt szivódik fel.

Legjobb válasz: Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?

Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?
egyetértek az elõttem szólóval. azt gondoltad, hogyha elmész wc-re, akkor rögtön azt üríted ki, amit utoljára ettél? nem. és elolvastad a gyógyszer használati utasítását? abban nem olvasható ilyesmi. csak hányás, és hasmenés esetén kell hasonlóakat tenni, akkor is csak akkor, ha a hasmenés 12 óránál tovább tart... szerintem sem való még neked a gyógyszer, ha ezeket nem tudod, bár én meg azt tudom, hogy most a mi véleményünktõl nem fogod abbahagyni.
Csak egyet vettél be utána? Basszus még egyet kellett volna!! Egy pöpppet fiatal..
Hasmenés volt? Mert ha nem, akkor totál feleslegesen vettél be még 1-et...AMúgy ha az volt és pótoltad, akkor nem lehetsz terhes.

Baj ha egy órával később vettem be a fogamzásgátlót? Ez a negyedik levelem 2. tabija!

Legjobb válasz: Nembaj, de ha elolvasoda tájékoztatót, benne van, h 12 órán belül ha beveszed nincs gáz!

Nembaj, de ha elolvasoda tájékoztatót, benne van, h 12 órán belül ha beveszed nincs gáz!
Semmi baj! De tenyleg elegge felelotlen vagy ha mar ez a 4. leveled es meg most sem tudod, hogy pontosan milyen hatasai vannak.Ennyi erovel szedhetnel akarmi mast amire ramondjak, h fogamzas gatlo.... Mar bocsi.
Nem baj, csak ha 12 órát meghaladod!
Attól függ milyet szedsz.
Keress bárhol egy fogorvosi ügyeletet, és hívd fel õket. Vagy egy éjjel-nappali patikát, õk biztosan tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: ma este kezdett el fájni, de nagyon és holnap tudok idõpontot kérni.be is van gyulladva az ínyem.panadolt vettem be, mert azt lehet.
Ha nagyon fáj, akkor szerintem vehetsz be mégegyet, végül is a fájdalommal nagyobb kárt okozol a babának mint a gyógyszerrel!!De csináltasd meg minél hamarabb, mert végtelenségig sem szabad magad tömni magad gyógyszerrel!! 18+6 hkm
A kérdező hozzászólása: köszi.vettem be.meg fõztem kamillát is talán lemegy a gyulladás.
Menj el a fogászatra, mert csak magad kínzod, és ababát mérgezed! Ne idõpontot kérj, men el az sztk. Rendelésre, álld ki a soros, és mondd el hogy fáj a fogad! Ne idõpontot kérj, mert lehet csak 2-3-4 nap múlva kapsz csak, addigi lesz veled?! Ma mindenképp csináltasd meg!!!!
A kérdező hozzászólása: Én fogorvoshoz csak magánba megyek nem megyek sztk-ba.ott a gyulladt fogat is kihúzzák amire még az érzéstelenítõ sem használ volt már benne részem nem kérek belõle.amúgy holnapra kaptam idõpontot a dokimnál.köszönöm a válaszokat

Egy órával később vettem be a megszokott időpontnál a gyógyszert. Baj lehet belőle?

Belarat szedek

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj, a betegtájékoztatóban is benne van, hogy a szokott idõponttól számított 12 órán belül még bevehetõ.

Nem lesz semmi baj, a betegtájékoztatóban is benne van, hogy a szokott idõponttól számított 12 órán belül még bevehetõ.
igen ha 12órán belül szeded be akkor semmi baj nem lesz nyugi ne aggódj! :)
Komolyan mondom, nem értem. Ha fogamzásgátlót szedsz, ami szerintem igen nagy felelõsség, akkor miért nem olvasod el a használati útmutatót? Minden ilyen gyógyszernél le van írva, hogy 12 órán belül még nem lehet gond. Nem bántani akarlak, csak olvasd el a haszn. útm. mielõtt kérdezel. Rengetegen feltették már UGYANEZT a kérdést, csak egy kicsit nézz vissza.
ne aggódj nem lehet semmi gond!Én is azt szedem de nem mindig ugyan akkor.Van hogy 3 órával késöbb mint a megszokott idõ!Arra kell figyelned csupán hogy ha esetleg kimarad 12 órán belül pótold!
Szerintem nem de jobb ha mar elfelejtetted be venni azt mar ne potold kesobb.
Én voltam úgy is, hogy este totál elfelejtettem. Így bevettem másnap reggel.

Tegnap vettem be a 4. fogamzásgátlót, és utána kb egy órával fájt a vesém. A tabitól lehet?

Legjobb válasz: jéézusom...te normális vagy?:O minek vettél be 4 et?? ilyet ne csinálj többet ..bármi következménye is lehet...és igen tuti attól fájt

jéézusom...te normális vagy?:O minek vettél be 4 et?? ilyet ne csinálj többet ..bármi következménye is lehet...és igen tuti attól fájt
A kérdező hozzászólása: tegnap vettem be a NEGYEDIKET....
Van egy betegtájékoztató minden gyógyszer dobozába! Hasznos információkat tartalmaz és pont ilyen esetekre van kitalálva ha netán mellékhatást okozz a gyógyszer! Megéri neked is elolvasni!
elsõ, hát te kivételesen h*lye vagy

Hogy lehet az, hogy ha 12 óra eltelik es nem vettem be a gyógyszert, kell kiegészítő védekezés, de amikor egy hétig nem szedek, akkor nem kell?

Ezt nem értem. Vagy alapból úgy gondolják, hogy abban az egy hétben úgy sem fogok szexelni? Nekem csak 3 napig tart, az utána lév? 4 napban ugyanúgy szexelek. Els? használat, illetve a 3.levélnél járok, de erre nem tudom a választ és érdekelne, hogy most akkor védve vagyok vagy nem, vagy hogyis van ez..:-) 22N

Legjobb válasz: Szerintem használjatok kotont is, igy legalább biztosra tudtok menni ebben az idõszakban is. :)

Szerintem használjatok kotont is, igy legalább biztosra tudtok menni ebben az idõszakban is. :)
Véd abban az egy hétben is, mivel a hormontartalma úgy van belõve. Azért fontos a rendszeres szedés, mert ha egyet is kihagysz, akkor a bevitt hormonok aránya nem megfelelõ lesz és olyankor nem véd. Viszont ha rendesen szeded, akkor a szünetben is védett leszel, mert olyanra állította be a hormonjaid.
enyhe hasmenésnél nem csak akkor ha súlyos
A kérdező hozzászólása: *hétnapos Köszönöm a válaszod, én is erre gondoltam. Kellett a megerõsítés:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!