Találatok a következő kifejezésre: Egy órával vettem be (50 db)

Ha hajlandó lennél gondolkozni, rájönnél, hogy nem.
Nem, 50 óra után már bármit bevehetsz.
Attól függ milyet szedsz.
Keress bárhol egy fogorvosi ügyeletet, és hívd fel õket. Vagy egy éjjel-nappali patikát, õk biztosan tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: ma este kezdett el fájni, de nagyon és holnap tudok idõpontot kérni.be is van gyulladva az ínyem.panadolt vettem be, mert azt lehet.
Ha nagyon fáj, akkor szerintem vehetsz be mégegyet, végül is a fájdalommal nagyobb kárt okozol a babának mint a gyógyszerrel!!De csináltasd meg minél hamarabb, mert végtelenségig sem szabad magad tömni magad gyógyszerrel!! 18+6 hkm
A kérdező hozzászólása: köszi.vettem be.meg fõztem kamillát is talán lemegy a gyulladás.
Menj el a fogászatra, mert csak magad kínzod, és ababát mérgezed! Ne idõpontot kérj, men el az sztk. Rendelésre, álld ki a soros, és mondd el hogy fáj a fogad! Ne idõpontot kérj, mert lehet csak 2-3-4 nap múlva kapsz csak, addigi lesz veled?! Ma mindenképp csináltasd meg!!!!
A kérdező hozzászólása: Én fogorvoshoz csak magánba megyek nem megyek sztk-ba.ott a gyulladt fogat is kihúzzák amire még az érzéstelenítõ sem használ volt már benne részem nem kérek belõle.amúgy holnapra kaptam idõpontot a dokimnál.köszönöm a válaszokat

Csökkenhetett a Belara nevű fogamzásgátlóm hatása, ha egy időben vettem be a Lopedium székletfogó tablettával és 8 óra késéssel?

Mert rá pár napra pecsétel? vérzés jelentkezett. Ez annak az oka lehet?

Legjobb válasz: Nyugi, semmi baj, majd átvészeled!

Nyugi, semmi baj, majd átvészeled!

Mekkora bajt jelent ha a második hónap végén egy órával később vettem be egy szem tabletátt és utána este rendesen volt szex?

Ebb?l lehet gyerek? Mert modnják a 12 órát, de abban mennyire lehet megbízni?

Legjobb válasz: Ha csak egy órával vetted be késõbb, akkor nem lehet baj! Nyugodj meg, szerintem tuti nem estél teherbe!

Ha csak egy órával vetted be késõbb, akkor nem lehet baj! Nyugodj meg, szerintem tuti nem estél teherbe!
Ne aggódj, ha 12 órán belül pótoltad (és jól tetted), akkor nem lehet semmi baj!

Nagy gond, ha elfelejtkeztem a fogamzásgátlóról és egy negyed órával később vettem be?

mégcsak egy másfél hete szedem. vagy ez még nem nagy id?különbség?

Legjobb válasz: ez az idõ semmiség, igaz fõ a pontosság de a megszokott idõtõl el lehet térni +,- 1 vagy 2 óraát. ha 12 órával késõbb szeded be az már baj lehet, de nem minden esetben.

ez az idõ semmiség, igaz fõ a pontosság de a megszokott idõtõl el lehet térni +, - 1 vagy 2 óraát. ha 12 órával késõbb szeded be az már baj lehet, de nem minden esetben.
Semmi bajod nem lesz, ha 12 órán belül beveszed!
Nyugi!A kb. ugyanabban az idõben, az nem percre pontosat jelent.Az elején nekem be volt állítva a telefonom, aztán, amikor napi rutinná vált, akkor már az sem.Volt h BKVn vettem be, mert éppen akkor jött rám:) A 12 órát szokták vízválasztónak nevezni.Akkortól kell kiegészítõ védekezés egy hétig.De ez mind részletesen le van írva a betegtájékoztatóban.Gondolom alaposan áttanulmányoztad mielõtt szedni kezdted.....
Hogy miért nem ilyen lelkiismeretes minden fiatal?:-) Nem gond, ne izgulj. A papírján le van írva, de az enyémnél még az sem volt gond, hogy másnap kettõt vettem be, ha elmaradt. De ha 12 óra alatt-vagyis mielõbb pótolod, az a legjobb.) Nyugi
Szerintem is nagyon kevés az esély, szinte semmi.
kb .5% esély van rá hogy mégis.
Szerintem még annyi se! Eleve ritka, hogy mensikor valaki terhes legyen, pláne úgy, hogy még tablettát is vett be! Szerintem megnyugodhatsz!
Én kizártnak tartom.. mensi alatt.. úgy hogy (félig) bevetted az esemény utánit..
Szerintem sincs esély így a babára, de azt azért jó olvasni, h. nem akartok babát, és mindent megtesztek ennek érdekében. Ez a 100%-os védekezés. Menzi alatt szeretkezni, óvszerrel, ha az mégis kiszakad, gyógyszerrel.

9 órával előbb vettem be a tablettát, mint szoktam. Vegyek most be még egyet, hogy tökéletes legyen a védelem, vagy csúsztassam mindig egy órával visszább?

Yasminelle-t szedek, de valamilrt azt hittem, hogy ma már szombat van, és azt hittem, kimaradt a pénteki tablettám. Így gyorsan bevettem azt. Aztán rájöttem, hogy még csak péntek van, és így 9 órával el?bb vettem be, mint ahogy kellett volna. Most az els? héten vagyok, ez a 7. nap. És hétf?n szeretkeztem utoljára (a párom utána elutazott). Egyébként 3 és 3/4 éve szedek fogamzásgátlót folyamatosan.

Legjobb válasz: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már amióta tabit szedek és valami kérdéses, akkor feltalálom magam, elõszedem a betegtájékoztatót. Kinyitom. Fellapozom a nekem kellõ oldalt és ELOLVASOM! Tégy így te is.. Vagy ez csak számomra egyértelmû?? Egyébként úgy gondolom nem szükséges bevenned most egy másikat is. Majd holnap a szokásos idõben.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, elõvettem a betegtájékoztatót, el is olvastam már sokadszorra, de arra vonatkozóan nem írt semmit, hogyha valaki ennyivel korábban veszi be. Arról ír, hogy 1-2 óra eltérés belefér, na de ez annál lényegesen több. Valamint azt is írja, hogyha egyel többet vesz be valaki, attól nem lesz baja. Úgyhogy tanulj meg különbséget tenni. Egyébként CSAK akkor kérdezek valamit, ha már nem tudok utánanézni sehogy. Ugyanis a nõgyógyászom és a háziorvosom is csak 11-ig rendelt tegnap. De azért kösz, hogy leírtad.

Nagy baj-e hogyha egy nap elfelejettem bevenni az aznapi gyógyszert? Már később jöttem rá, mint 12 óra és már nem is vettem be, hanem márcsak a következőt. Terherbe eshetek-e ebben a ciklusban?

Legjobb válasz: EN azt mondom, igen, lehetsz terhes, az ilyennel nem jo jatszani, a tablettat vagy szedni kell eloiras szeruen vagy inkabb nem. En is tablettat szedek es egyszer kettot vettem be, most tokre felek, megjon e, mert furan erzem magam. Drukkolok.

EN azt mondom, igen, lehetsz terhes, az ilyennel nem jo jatszani, a tablettat vagy szedni kell eloiras szeruen vagy inkabb nem. En is tablettat szedek es egyszer kettot vettem be, most tokre felek, megjon e, mert furan erzem magam. Drukkolok.
Az én nõgyógyászom azt mondta, hogy a mai fogamzásgátló tabletták 36 órát is kibírnak. Ha régóta szeded, akkor talán nincs baj, de fontos, hogy ne csináljebbõl a figyelmetlenségbõl rendszert, mert ezt igancsak fájlalni fogja a szervezeted!
Velem is elofordult már ilyen.Inkább egy hétig használtunk ovszert is, a biztonság kedvéért. Szerintem tedd ezt te is! De egyébként nem hinném, hogy problémát okozna!
Be kellett volna venned az elmaradt szemet is! Ha régóta szeded, akkor nem hiszem, hogy lehet baj (én is voltam már így), de ha még csak nemrég kezdted, akkor nem ártana, ha védekeznétek!
Ez mindenkinél elõfordul néha, nem vagy egyedül. A biztos az, ha használsz óvszsert is a következõ levélig. De egy tabi még nem szokott akkora gondot okozni, fõleg ha jó ideje szeded a tabit. Egykomponensû tabiból még kettõt be lehet venni, ha el is mult a 12 óra, legalábbis az enyémet igen...
A kétfázisúból is be lehet az tuti, mert az enyém ilyen! Viszont úgy tudom, hogy a 3 fázisúból már nem lehet!

Este 9körül vettem be a fogamzásgatló gyógyszert majd 2- 2, 5 óra után nagy WC-re kellett mennem. Elbizonytalanodtam h felszivodott e a gyógyszer. Igy bevettem még egyet. Lehet baj belőle? Lehetek terhes? Mert a gyógyszer 3-4 óra alatt szivódik fel.

Legjobb válasz: Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?

Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?
egyetértek az elõttem szólóval. azt gondoltad, hogyha elmész wc-re, akkor rögtön azt üríted ki, amit utoljára ettél? nem. és elolvastad a gyógyszer használati utasítását? abban nem olvasható ilyesmi. csak hányás, és hasmenés esetén kell hasonlóakat tenni, akkor is csak akkor, ha a hasmenés 12 óránál tovább tart... szerintem sem való még neked a gyógyszer, ha ezeket nem tudod, bár én meg azt tudom, hogy most a mi véleményünktõl nem fogod abbahagyni.
Csak egyet vettél be utána? Basszus még egyet kellett volna!! Egy pöpppet fiatal..
Hasmenés volt? Mert ha nem, akkor totál feleslegesen vettél be még 1-et...AMúgy ha az volt és pótoltad, akkor nem lehetsz terhes.

Ha elfelejtettem bevenni 12 órán belül a tablettát (milligest), de utána mikor eszembejutott egyből bevettem akkor lehetek terhes? Tehát egy nap 2 tablettát vettem be... ez mennyire baj?

Legjobb válasz: Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!