Találatok a következő kifejezésre: Egy éves kutyusom mellé (10 db)

Kölyköt vagy felnőtt kutyust fogadjunk örökbe egy éves kutyusunk mellé?

Az enyém most lesz egy éves ivartalanított kan kutyus.

Legjobb válasz: Az, hogy mennyire játékos, az csak késõbb derül majd ki. Hiszen új helyre kerül, idegen neki a hely, a szagok, ti is.. Beletelik egy pár napba,hétbe míg megszokik mindent, tehát ne alapozzatok az elsõ pár napra, ami a személyiségét illeti. Bölcs döntés a menhelyi kutya, sok sikert! :)

Az, hogy mennyire játékos, az csak késõbb derül majd ki. Hiszen új helyre kerül, idegen neki a hely, a szagok, ti is.. Beletelik egy pár napba, hétbe míg megszokik mindent, tehát ne alapozzatok az elsõ pár napra, ami a személyiségét illeti. Bölcs döntés a menhelyi kutya, sok sikert! :)
én tapasztalatból azt tudnám javasolni hogy inkább a kölyök ha van már kicsivel nagyobb.. anno a fél évesünk mellé hoztunk egy 8hónapost-hát nem volt egyszerû- már ennyi idõsen dominancia és területi problémák voltak egy 80 m2-es lakásban, bár utána kertesbe költöztünk :) de talán könnyebben megszokna egy kisebb kutyust mint egy nagyot.bár arra számíts hogy lesz pár nap amíg """""sértõdés"""" lesz (tudom, nem lehet emberi tulajdonságokkal felruházni egy ebet, de nem tudom kutyanyelven) nekünk 3-4 napig nem nagyon evett a régi, elkerült, nem lehetett hozzáérni, míg az új, abszolút élvezte a helyét.. ki érti ezt? na de dícséretes dolog hogy örökbe fogadtok.. sok sikert hozzá
Teljesen mindegy. Ha te vagy a falkavezér akkor te mondod meg kit fogadtok be a falkába. Szerintem vigyétek az idõsebbet, annak kevesebb az esélye a gazdisodásra. Mondjuk én kivinném a mostani kutyám a menhelyhez és elvinném öket együtt sétálni, ha tényleg olyan jól szocializált ahogy mondod akkor semmi baj nem lehet. Meg jobb ha elöbb semleges területen találkoznak.
Nekünk pincsi kan mellé 9 hónapos dobermann kan került anno. Nagyon jól megvoltak, sokat játszottak, megértették, hogy ketten vannak, de egyformán foglakozunk velük. Ha választani kellene, az idõsebbet, mert egy kölyök könnyebben talál még gazdát. És egy idõsebb sokkal hûségesebb és ragaszkodóbb is lesz, ha megérti, hogy nálatok már jó helye van. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: mi is így gondoltuk hogy mielõtt haza hozzuk együtt sétálunk egy nagyot. majd csak utána jönne be a területére nehogy gond legyen mert eddig másik kutya nem volt az õ helyén :) a nagy kutya azt írják szobatiszta póráz nélkül sétál vissza jön stb szóval azzal sok gond nem lenne. :) kérdés hogy mennyire játékos mert a mi kis kutyánk még az és lehet a másik nyugodtabb ezért a kölyök és a felnõtt kutyán gondolkodunk. amúgy ha nem lenne olyan sokba az etetés doki minden akkor mindkettõt elhoznánk de 3 kutyára már nem jutna annyi figyelem ezért csak ketten lesznek.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem akkor az idõsebb lesz :) Majd a menhely véleményé is kikérem. Csak még ivartalanítva lesz így november közepétõl lehet elhozni:) addig türelem.
Nekem volt már sok kutyám és van is.Minden képpenn találkozniuk kell a kutyáknak abból el tudod dönteni melyikkel jön ki a legjobban.Ha viszont ilyen jólnevelt az idõsebb kutyus a tiéd sokat tanulna tõle és gyorsabban mint amúgy.A másfél éves is még ifi korosztály.

Szerintetek ha a 6 éves szuka kutyusom mellé vennék egy ugyan olyan fajtájú kiskutyát akkor jól megférnének (labradorok)?

Legjobb válasz: sztem meg lennének a mamámék kutyája is labi(7 éves) és jól megvannak az én vizslámmal meg a vizslám kapott maga mellé egy 7 hónapos vizslakeveréket(a vizslám 3 éves) bár az elején féltékeny volt de mostmár jól megvannak.Nyugodtan vehetsz mellé egy kisebbet.

sztem meg lennének a mamámék kutyája is labi(7 éves) és jól megvannak az én vizslámmal meg a vizslám kapott maga mellé egy 7 hónapos vizslakeveréket(a vizslám 3 éves) bár az elején féltékeny volt de mostmár jól megvannak.Nyugodtan vehetsz mellé egy kisebbet.
A kérdező hozzászólása: hát akkor lehet inkább ezt probálom meg mint a pároztatást:) Köszii
biztos jól meglesznek a labradorok nyugodt kutyák
Jól döntöttél .. 6 évesen már egyébként is idõs lenne elleni. A labik alkalmazkodó fajta, nekem is van 2 .. soha nem volt összeférhetettlenségi gond köztük, de a törpesnaci szukámmal is nagyon jól kijönnek. A kutyusokat pedig ivartalanisd, sokkal tovább élnek :) Egyébként javaslom a retriever mentõket, nagyon sok aranyos eb van náluk: http://www.retrieverhelp.hu/
Szivesen

Egy éves tacskó kutyusom mellé szerezhetnék cicát?

Legjobb válasz: Nyugodtan. Szerintem elõször egy pár napig tartsd a lakásban a cicát (ha teheted) és vidd ki többször a kutyushoz ismerkedni. Nekem 3 kutyám van és pár nap alatt megszokták a cicust.

Nyugodtan. Szerintem elõször egy pár napig tartsd a lakásban a cicát (ha teheted) és vidd ki többször a kutyushoz ismerkedni. Nekem 3 kutyám van és pár nap alatt megszokták a cicust.


Szerintetek a négy éves macskám mellé rossz ötlet befogadni egy 8 éves kutyust?

A cicám négy éves és az egyik barátunk meghalt, így "árván" maradt a 8 éves palota pincsije. Mi befogadnánk, csak aggódunk, hogy a cicó, hogy fogadná. Ti mit gondoltok? Össze lehet még szoktatni õket?

Legjobb válasz: Az összeszokatást a macska kiskorában kell elkezdeni, vagy nagyon -ismétlem nagyon-nehezen szokik hozzá az új élõlényhez.De ez persze egyénfüggõ.A mi cicánkat kiskorában szokattuk hozzá a másik cicához, de nem barátkoztak meg.Ugyanez van a kutya-macska barátságnál.

Az összeszokatást a macska kiskorában kell elkezdeni, vagy nagyon -ismétlem nagyon-nehezen szokik hozzá az új élõlényhez.De ez persze egyénfüggõ.A mi cicánkat kiskorában szokattuk hozzá a másik cicához, de nem barátkoztak meg.Ugyanez van a kutya-macska barátságnál.
Szerintem összeszoknak. Eleinte mindig legyenek felügyelet alatt, kezdetben különítsd el õket, egyre többet lássa a kutya a macskát, elõször csak messzirõl, majd egyre közelebb, egyre több idõre. Fogd egyik kezedben a macskát, másikban a kutyát, simogasd õket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A macska legyen szállítóban, amikor a kutyát hazahozzátok (akár csak próbára). A kutyát engedjétek oda és ha szaglászásnál domnánsabban lép fel a macskával, akkor nagyon határozottan le kell tiltani, el kell zavarni, majd újra megpróbálni. Ha már nem érdeklõdik, akkor a macskát ölbe lehet venni és a kutyával ugyan így fellépni. Ha jól viselkedik, jutalomfalatot is kaphat. Mivel a kutyát határozottsággal le lehet (és kell is) tiltani, a macskán múlik, hogy elfogadja-e a helyzetet. Ha nem szalad el, meg tudja védeni magát és a kutya tiszteletben fogja tartani. Nekem két felnõtt, mentett, ivartalanított, benti kandúrom volt, a testvérem alapvetõen macskakergetõ kutyájával seperc alatt összeszoktak. Kapott a kutya az egyiktõl egy pofont, onnantól tudta, hogy a macska nem játék, a másik meg állandóan követte, az agyára ment. :) Szóval nem szükségszerû, hogy gond lesz, csak nagyon határozottan kell fellépni a kutyával szemben. Gondoljatok arra, hogy ti vagytok a fõnökök, ti döntitek el, mit csinálhat a kutya és mit nem, nem pedig õ.
3 évesen már ne akard vadítani, nem fog menni...
Egyrészt nem tudod hogy viselkedik valódi helyzetben. Másrészt már felnõtt. Az alapvetõ jellemét nem tudod megváltoztatni. És nem, nem fog megváltozni a pároztatástól és nem kell szaporítani!
Pároztatás után biztos nem lesz változás, inkább ne szaporíts (ha tk.-s, szemlés, szûrt, akkor nem szóltam). A puli juhászkutya, nem házõrzõ, és mivel már 3 éves, nem hinném, hogy sokat fog változni. Vegyél, vagy fogadj be még egyet, olyan fajtát, ami alkalmas házõrzésre.
Szia! Az, hogy nem harapja le a szomszád kezét ha átnyúl, egész más szitu, mintha valaki rossz szándékkal bemászik a kertbe. Állítólag sok kutyus csak akkor áll neki házat õrizni. Ismerõsienknek volt egy hatalmas komondorjuk. Annál nyugodtabb kutyát. Attól aztán bárki, bármi jöhetett, mehetett. Egyszer viszont nekiment az egyik munkásuknak. Nézik, hogy mi a franc van a kutyával, tiszta hülyén viselkedik, erre kiderült, hogy elcsórt valamit a csávó, amikor õk nem figyeltek (úgy félt a kutyától, hogy inkább visszaadta). Ha nincsenek ott leállítani, akkor cafatokban találják valószínûleg a munkást. Persze a puli nem ilyen kemény kutya, de nem biztos, hogy olyan barátságos lenne a betörõhöz is.
Nekem fehér pulim van, a kapun belül csak három személy jöhet be más senki. Nagyon vigyáz rám, jó házörzõ, éber jószág. Kedves, huncut, de ha védelmemrõl van szó nem ismer lehetetlent.

Kutya-macska: mindenképp ellenségek? A 2, 5 éves cicám mellé újonnan érkezett egy (cicám számára betolakodó) 11 hónapos francia buldog kutyus.

Külön szobában alszanak, a cica az én szobámban, a kutya a hugom (? a gazdija) szobájában.

Legjobb válasz: szerintem jó ahogy eddig az összeszoktatást csinálod. nekem is volt francia bulldogom mikor gyerek voltam, és nálunk az egyik kutyát nem is érdekelte a macska a másik meg órákig ugatott a fa alatt ha macska volt rajta. de ha egyszer utolérte esetleg a macskát, pl a lásba sarokba szorította akkor is csak szagolgatta meg löködte hogy fusson a macska, csak a fiatal macskák annyira megilyedtek ilyenkor hogy karmoltak ezerrel, néha már tiszta vér volt az orra a kutyának. szóval lassa,a cica már érett hozzá hogy észrevegye nem igazán´ellenség a kutya.

szerintem jó ahogy eddig az összeszoktatást csinálod. nekem is volt francia bulldogom mikor gyerek voltam, és nálunk az egyik kutyát nem is érdekelte a macska a másik meg órákig ugatott a fa alatt ha macska volt rajta. de ha egyszer utolérte esetleg a macskát, pl a lásba sarokba szorította akkor is csak szagolgatta meg löködte hogy fusson a macska, csak a fiatal macskák annyira megilyedtek ilyenkor hogy karmoltak ezerrel, néha már tiszta vér volt az orra a kutyának. szóval lassa, a cica már érett hozzá hogy észrevegye nem igazán´ellenség a kutya.
ááá nem mindig ellenségesekv próbád úgy h az új kutyust beteszed a ketrecbe és a macsekk onn szaglássza meg !hátha jobb lesz:)
Nem lehetetlen õket megbarátkozni, de azért már egy ilyen idõs macskánál nehéz. Fõleg, hogy gondolom õ volt az elsõ kutya akit látott.
A kérdező hozzászólása: A cica lakásban van tartva, de mivel alacsony-földszinten lakunk, így az erkélyen ki tudom engedni, és ott párszor megkergették az arra sétáló kutyák, de szerencsére mindig sikerült befutnia, de most a lakásban nincs nagyon menekülési útvonal, így inkább szembeáll vele, és púposítja a hátát. Ha nem megy közel a kutya, akkor semmi gond, óvatosan kijön a szobából és õ is szaglászik, csak ha a kutya nagyon közelít akkor zavarja. Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat!
Így érthetõ hogy miért fúj a kutyára.Rossz élménye volt hogy a kutyák megkergették azt hiszi hogy ez a kutya is bántani akarja és így védekezik.Szerintem is jobb módszer hogy egy helységbe összeengeditek de ne lökdösd a macskához a kutyát vagy a macskát a kutyához mert megijedhetsz.Hagy mászkáljanak el egymás mellett meg szép lassan hagy ismerkedjenek.A macskádat meg nenagyon engedd ki az utcára mert ha megint megkergetik a kutyák akkoor nehezebben fog menni az összeszoktatás. Nekem is vannak macskáim meg két kutyám.Egyik mindig megkergeti õket õ külön udvarba van csukva a másik nem bántja a macskákat.Elõször féltek a kutyától hogy bántani akarja pedig ez a kutyám nem bántja macskákat.Csak pár héttel késõbb szokták meg hogy nem bántja.Már egy éve itt van a kutya és a macskáim már annyira megszokták hogy minden más kutyától félnek de ettõl az egy kutyától nem.Mindig gyakran látom hogy odasétálnak a kutyához és hízelegnek meg ijenek meg szimatolják egymást pedig a macskáim nem fiatalok. Szoval nyugodtan lehetnek egy helységben gyakrabban figyelj rájuk az összeszoktatást ne erõltesd mivel most érkezett a kutya nemfogja rögtön megszokni.Ha majd késõbb rájön hogy nem bántja akkor már nem fog annyira ellenséges lenni a kutyához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Mindenképp figyelek rájuk, mert a kutya se pici kölyök már (11 hónapos), és már volt 2 gazdija a hugom elõtt, így nem tudom nem hergelte-e valaki a macskák ellen. Igazából én csak az érdeklõdést látom rajta, de fõ a biztonság. Szerintem ha össze is szoknak szép lassan, akkor is a macskek lesz a fõnök. :) A kutya még kajla, a cica pedig elég szilárd egyéniség. Majd megenyhül, remélem.
Én a 6 éves cicám mellé szereztem be egy staff.terrier kölyök kutyát.A cicám egy igazi csavargó volt megkergette pár kutya volt hogy fára kellett mászni, kocsi alá kúszni, úttesten át rohanni.Szóval ezt a kölyök "harci " kutyát õsi ellenségként fogadta.A lényeg az volt hogy a kutya nem bántotta csak a kiváncsiság hajtotta a cica felé õ pedig rá jött hogy nincs veszélyben az otthonában.Az idõ múlásával (pár hónap)már azt vettük észre hogy együtt alszanak.Miközben a kutyám megnõtt és közel 45kg lett.2007 nyarán a cicám 16 éves lett a kutyám pedig 10éves.Sajnos a cicám meghalt.De mikor már beteg volt a kutyám ugy ápolta mintha tudta volna hogy beteg.Az egész nap azzal telt el hogy nyalogatta meg feküdtek egymáson.szóval csak idõ és nyugalom kérdése.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást, és a válaszokat! Szépen lassan haladunk majd.

Milyen kutyust ajánlotok egy 6 éves kislány mellé?

Legjobb válasz: Lakásban v kertben? Mennyit tudnátok vele foglalkozni (séta, lefárasztás, tanítás)?

Lakásban v kertben? Mennyit tudnátok vele foglalkozni (séta, lefárasztás, tanítás)?
http://goldenretriever.lap.hu/kennelek_magyar_-_hu/13628807 Itt vannak a magyar golden retriever kennelek. :) Innen válogathatsz! Eszméletlenül aranyosak, szófogadóak, és ráadásul nagyon család centrikusak.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is tudom, hogy nagy legyen e vagy kicsi.Természetesen nem a lányom fogja gondozni hanem mi.A párom nem igazán szeretne olyan kutyust ami lakásba való.Ha benn van egy kicsit nem gond de állandóan lakásban legyen azt nem akarja.:( Szóval inkább kinti kutya legyen. Megnézem az összes fajtát amit ajánlottatok!Köszönöm!
nagyot vagy kicsit zseretnél neki adni? ha nagy akkor golden rertriever nagyon barátságos nyugodt és imádja a gyerekeket.Ha kicsit akkor angol cocker spánielt imád játszani és agy gyerekekhez bújni
Persze az óriás uszkárra gondoltam, mint nagyobb testû kutya:) de végül is a jelleme a küzépuszkárnak is ilyen:)
A retrieverek, a juhászkutyák, a terelõkutyák, uszkárok v mind jók gyerek mellé, rajtuk kívül is nagyon nagyon sok kutya jelleme alkalmas gyerek mellé. Itt az a kérdés, hogy a szülõknek mi a fontos, mert ez az õ kutyájuk lesz nem a 6 éves kislányé.Az hogy a kutya hogyan viszonyul a gyerekekhez szinte csak a te neveléseden múlik. Pl. gyerek mellé ideális egy bernáthegyi, a sok elõny mellett, pl. hogy nem kell venni a gyereknek pónit azért vannak hátrányai is...:) A golden pl. családi kutya, de ha kintibenti kutya lesz akkor számolj azzal, hogy hullani fog a szõre(nem kicsit). És bár a retrieverek általában jóindulatú macik, azért mégiscsak vadászkutyák. A terelõkutyák hiperaktívak stb. Ha nektek a nagyobb testû kutyák tetszenek, akkor én pl a középuszkárt ajánlanám, õ egy nyugodt társasági kutya.Aki nagyon okos , és sportos is tud lenni pl. agilityben jó lehetõségek vannak benne.Nem kell standardra nyírni, nem olyan ilyesztõ ha normálisan van nyírva. És még egy érv, mellettük, hogy nem divatosak, ezért viszonlag kis esélyel futsz bele beteg egyedbe.
Bichon Hawanese. Ez a falyta kifelyezetten gyerekek mellé való. Panelbn is jól elvan(Mi is ott tartjuk) és kertesházban is . ez a jó döntés. És a kislány biztos szeret fésülgetni dolgokat akkor ez a hosszú szörû kutya pont jó mert nincs kutya szaga kifelyezetten finom a szõre pedig nem hullik. Remélem segítettem:)
Boxer "Erõs, bátor, "rámenõs", de jóindulatú, játékos kutya. Tanulékony, gazdájához, hû. Víg kedélyû, kölyökkutyás pajkosságát megõrzi késõ öregkoráig. Jelleme nyílt, egyenes. Rendkívül gyors, jó ugró, robbanékony. A gyerekeket nagyon szereti, megbízható, hûséges õrzõje, játszótársa a kicsiknek. Lakásban, kertben egyaránt tartható. Helyét gyorsan megszokja, minden körülményhez könnyen alkalmazkodik. Bérházban sem okoz problémát: csendes, kiegyensúlyozott, a lakók nyugalmát nem zavarja. Nem ugatós, csak akkor ugat, ha van is miért. Szõrzete rövid, könnyen tisztán tartható. Kiváló sportkutya. Testi adottságai (termete, mozgékonysága, hihetetlen ereje) temperamentuma, bátorsága miatt ideális személy- és házõrzõ." Ráadásul a kinézete miatt sokan azt hiszik, hogy nagyon "vad" kutya, pedig a valóságban kenyérre lehet kenni, annyira jámbor a családdal. Persze nevelni is kell, nehogy a fejetekre nõjön és õ legyen a fõnök, mert akkor kibírhatatlan lesz. De ez utóbbi kijelentés minden kutyára igaz. A fentebb leírt jellemzés: Szinák János-Veress István: Kutyakalauz (Gondolat Kiadó - Budapest, 1987)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Utána néztem a kutyusoknak és a Goldit találom én is a legjobbnak.Már csak egy jó tenyésztõt kéne találni.
Én is a goldent ajánlom. Nekem is ilyen fajta a kutyusom és hihetetlen, mennyire toleráns, barátságos a gyerekekkel. Unokatestvéreim húzzák a farkát, belenyúlnak a szájába és ráülnek a hátára, õ ezt csendben tûri. Gyerek mellé ez az a fajta, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani. Azonkívül nagyon értelmes, könnyen tanítható kutyák, szóval a kislányod is meg tudja majd tanítani pár trükkre. Más állatokkal, idegenekkel is jól kijönnek, ezért házõrzésre nem igazán válnak be, az enyém jelezni sem nagyon jelez. Az enyémet minden éjszakára behozzuk, ilyenkor csak elfekszik a kövön, amikor kell nagyon nyugodtan tud viselkedni, de amikor eljön a napi séta ideje akkor majd kiugrik a bõrébõl örömében. Szerintem a kisebb testû kutya nem jó ötlet, mert egy ilyen kislány még véletlenül is kárt tehet benne és ezek oda is kapnak néha.
Én mindenképp retrivert ajánlanék, akár goldent, akár labradort....
Szia! Nekünk westi (west highland white terrier) kutyus van, két gyermek mellett! Imádja öket és, mindent tûr nekik pl. farok-fûl húzás, szõr tépés, nyúzzák egész nap és a kutyus szereti! *-* Soha nem bántana gyereket! Ajánlani tudom, ezt a fajtát!!
A kérdező hozzászólása: Nekem is megfordult már a fejemben a goldi.:)
Én golden retriever-t ajánlom. Nekünk is van, nagyon családcentrikus, játékos, okos és imád tanulni... Igaz sok játékot és együttlétet igényel.
A kérdező hozzászólása: Inkább kinti kutyus lenne bejárással.Mármint télen ha hideg van benn lehet ilyesmi. Ritkán lenne egyedül.
westie nagyon játékos lehet benti és kinti is és napi 2 séta
Ha nincs konkrét elképzelésetek (és 100 ezretek egy egészséges kiskutyára), körülnézhetnétek menhelyeken is! http://allatok.info/animal.php?a=10392222&housebroken=Yes&ke.. http://allatok.info/animal.php?a=10392115&housebroken=Yes&ke.. http://allatok.info/animal.php?a=10392067&housebroken=Yes&ke..
Igen.
Igen vihetsz, bár jól meg kell gondolni, mert lány kutyát szívesebben fogadnak a kanok. És akkor valószínû, hogy befogadja a kan a kiskutyát, ha a kan ismer más kutyákat és jóba is van velük, ha nem ismer más kutyákat nehezebben tudja elfogadni a kiskutyust, ekkor úgy kell összebarátkoztatni õket, hogy a kiskutyust és a kan kutyát is kiviszitek az utcára, és hogyha itt jól összebarátkoznak, akkor a kan kutyus elfogadja õt és beengedi a saját területére, ez a legjobb módszer!:) Nekem 2 szuka kutyusom van, és a kissebbik aki a fõnök az udvaron, semmilyen kutyát nem szeret, de a másik kutyámat kénytelen eltûrni, és nehezen, de sikerült összeszokniuk. Én is azt mondom hogy vihetsz egy másik kutyust, de csak óvatosan barátkoztasd össze õket! :)
Ha az egyik kutyád kan, akkor a másik miért nem az?

Egy Yorkshire Terrier kutyust szeretnék, de olvastam, hogy gyerek mellé nem javasolt. Nekem 12 éves lányom van, mellé már tartható?

Legjobb válasz: Szerintem simán tartható! Egy 12 éves gyerek már értelmes, tudja hogy mit szabad, és mit nem. Hajrá! :)

Szerintem simán tartható! Egy 12 éves gyerek már értelmes, tudja hogy mit szabad, és mit nem. Hajrá! :)
Nekem 6 éves lesz a yorkshire terrierem, és van egy 3 és fél éves unokaöcsém. Nagyon szépen felnõtt a kutya mellett, soha nem bántotta, mondjuk mindig nagyon odafigyeltünk rájuk. A kutyának is meg kell tanulnia, hogy hogy viselkedjen, és a gyereket is nevelni kell.
"A kutyának is meg kell tanulnia, hogy hogy viselkedjen, és a gyereket is nevelni kell." Ez volt a pontos válasz!
Nincs mini. Egy méret van, a standard, ami 1.5-3.1 kg közötti súlyt határoz meg. Én azt javaslom ne vegyél olyan helyrõl, ahol miniként hirdetik. Egyébként az én kutyám (én írtam, hogy 6 éves) 5 kg (látszik, hogy én sem tenyésztõtõl vettem...) sem szokott lépcsõzni. Gondolj bele, egy kistestû kutyának egy lépcsõfok fejmagasság, ami nagyon megterheli a gerincét. Míg mondjuk egy vizslának meg se kottyan a lépcsõzés.
Ha a lányod nem fogja állandóan nyúzni, hanem kutyaként kezeli semmi gond nem lesz. Nekem a lánykám 5 éves kora óta van kiskutya (igaz bolognese, ami igazi családi kis bohóc) és tündériek együtt. Talán a fajta választás nem túl szerencsés.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is tudtam...köszönöm , akkor semmikép nem veszek úgy , hogy "mini yorkie"
A kérdező hozzászólása: De mindenhol úgy van , hogy mini yorkie vagy extra mini.Nem tudna valaki segíteni , hogy honnan vegyek?
Ne az expersszen meg ilyen hírdetõ oldalakon nézz hanem írd be h yorkshire terrier tenyészet és ott nézelõdj, beszélj tenyésztõkkel.:)
Azt még tudnod kell hogy egy rendes , törzskönyvezett Yorki nem 20 ezer forint hanem inkább 80-100 ezertõl kezdõdik az ár. De jobban "megéri" drága kutyát venni mert valószínûleg nem lesznek egészségügyi problémai , míg a túlszaporított , mini meg extra mini Yorkiknak rengeteg betegsége lehet, 100 ezreket hagyhatsz ott dokinál.. Olvass sokat a kutya tartásról, vételrõl hogy felelõsségteljes gazdi lehess és sok sikert.:)
Ezt nagyon hasznos lenne elolvasnod:) http://olcsokutya.info/index.php?option=com_content&view=art..
Ha "miniként" veszed, akkor az nem tenyésztõ, hanem szaporító, erre figyelj oda.
Megkérdezhetem, hogy honnan veszitek?
A kérdező hozzászólása: Oké , megnyugodtam. Két-három nap múlva megyünk is a tenyésztõhöz elhozni a kutyust:) Nagyon köszönöm a válaszokat.
Ne félj nem esnek le, biztonságban tudnak közlekedni a lépcsõn. Nekünk csivaváink vannak, de úgy mennek a lépcsõn mint a nyúl. Sajnos lakáson belül nem tudom megakadályozni a lépcsõzést...
A kérdező hozzászólása: Rendben .Persze egy ekkora kutyát nem gond le vagy fel vinni csak attól félek , hogy ha mondjuk fent van le akar majd jönni de senki nem veszi észre és leesik.
A kérdező hozzászólása: Még azt szeretném megkérdezni , hogy egy felnõtt mini yorkie fel és le tud közlekedni egy lépcsõn?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:)

Van egy másfél éves bernipásztor-husky keverék kutyusom és szeretnék mellé egy labradort. Kant vagy szukát vegyek? Szerintetek jól ki fognak jönni egymással?

Legjobb válasz: Igen, én a nõ vagyok, vagyis értelmesebb! :)) Tehát akkor a válaszok alapján szuka lesz. És ha csak a labit ivartalanítom?

A kérdező hozzászólása: Igen, én a nõ vagyok, vagyis értelmesebb! :) ) Tehát akkor a válaszok alapján szuka lesz. És ha csak a labit ivartalanítom?
A másik kan, vagy szuka? Ha két kanod ill. szukád lesz, akkor azok könnyen összekaphatnak. A kanok csak úgy, vagy egy közelben megérzett tûzelõ szuka miatti hormonnövekedés következtében. A szukák, ha tûzelnek lehetnek aggrasszívabbak, és nekimennek a társuknak. Az ivartalaníttatás ezen segít, de ajánlott mind a kettõt, de ha csak az egyik, akkor a dominánsabbat. A 1 szuka és 1 kan, akkor pl. inkább a szukát ajánlott ivartalaníttatni. Különben aztán jönnek a kis extra keverék kutyusok, aztán mennek a kóbor ebek sorába, s végül a sintértelepre. Gondolom ezt nem szeretnéd. Ezt mérlegeld és úgy dönt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen, a lényeget nem írtam, a kutyusom kan és nincs ivartalanítva, pedig én nagyon szeretném, de folyamatos "harcban" vagyok a párommal, mert Õ ellenzi az ivartalanítást...., de ez egy másik téma. Apropó, én soha nem adnám a kiskutyusokat sem a sintértelepre, sem máshová. ha becsúszna, megtartanám és felnevelném.
A kérdező hozzászólása: Értem! Nagyon köszönöm a választ! Mindenképpen azon vagyok, leszek, hogy megtörténjen az ivartalanítás, csak nehéz a páromat meggyõzni ...., és attól félek, hogy kicsúszok az idõbõl. Most 1 éves és 3 hónapos. A te kutyusod sincsen ivartalanítva?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!