Találatok a következő kifejezésre: Egy éves kutyusom (109 db)

Kölyköt vagy felnőtt kutyust fogadjunk örökbe egy éves kutyusunk mellé?

Az enyém most lesz egy éves ivartalanított kan kutyus.

Legjobb válasz: Az, hogy mennyire játékos, az csak késõbb derül majd ki. Hiszen új helyre kerül, idegen neki a hely, a szagok, ti is.. Beletelik egy pár napba,hétbe míg megszokik mindent, tehát ne alapozzatok az elsõ pár napra, ami a személyiségét illeti. Bölcs döntés a menhelyi kutya, sok sikert! :)

Az, hogy mennyire játékos, az csak késõbb derül majd ki. Hiszen új helyre kerül, idegen neki a hely, a szagok, ti is.. Beletelik egy pár napba, hétbe míg megszokik mindent, tehát ne alapozzatok az elsõ pár napra, ami a személyiségét illeti. Bölcs döntés a menhelyi kutya, sok sikert! :)
én tapasztalatból azt tudnám javasolni hogy inkább a kölyök ha van már kicsivel nagyobb.. anno a fél évesünk mellé hoztunk egy 8hónapost-hát nem volt egyszerû- már ennyi idõsen dominancia és területi problémák voltak egy 80 m2-es lakásban, bár utána kertesbe költöztünk :) de talán könnyebben megszokna egy kisebb kutyust mint egy nagyot.bár arra számíts hogy lesz pár nap amíg """""sértõdés"""" lesz (tudom, nem lehet emberi tulajdonságokkal felruházni egy ebet, de nem tudom kutyanyelven) nekünk 3-4 napig nem nagyon evett a régi, elkerült, nem lehetett hozzáérni, míg az új, abszolút élvezte a helyét.. ki érti ezt? na de dícséretes dolog hogy örökbe fogadtok.. sok sikert hozzá
Teljesen mindegy. Ha te vagy a falkavezér akkor te mondod meg kit fogadtok be a falkába. Szerintem vigyétek az idõsebbet, annak kevesebb az esélye a gazdisodásra. Mondjuk én kivinném a mostani kutyám a menhelyhez és elvinném öket együtt sétálni, ha tényleg olyan jól szocializált ahogy mondod akkor semmi baj nem lehet. Meg jobb ha elöbb semleges területen találkoznak.
Nekünk pincsi kan mellé 9 hónapos dobermann kan került anno. Nagyon jól megvoltak, sokat játszottak, megértették, hogy ketten vannak, de egyformán foglakozunk velük. Ha választani kellene, az idõsebbet, mert egy kölyök könnyebben talál még gazdát. És egy idõsebb sokkal hûségesebb és ragaszkodóbb is lesz, ha megérti, hogy nálatok már jó helye van. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: mi is így gondoltuk hogy mielõtt haza hozzuk együtt sétálunk egy nagyot. majd csak utána jönne be a területére nehogy gond legyen mert eddig másik kutya nem volt az õ helyén :) a nagy kutya azt írják szobatiszta póráz nélkül sétál vissza jön stb szóval azzal sok gond nem lenne. :) kérdés hogy mennyire játékos mert a mi kis kutyánk még az és lehet a másik nyugodtabb ezért a kölyök és a felnõtt kutyán gondolkodunk. amúgy ha nem lenne olyan sokba az etetés doki minden akkor mindkettõt elhoznánk de 3 kutyára már nem jutna annyi figyelem ezért csak ketten lesznek.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem akkor az idõsebb lesz :) Majd a menhely véleményé is kikérem. Csak még ivartalanítva lesz így november közepétõl lehet elhozni:) addig türelem.
Nekem volt már sok kutyám és van is.Minden képpenn találkozniuk kell a kutyáknak abból el tudod dönteni melyikkel jön ki a legjobban.Ha viszont ilyen jólnevelt az idõsebb kutyus a tiéd sokat tanulna tõle és gyorsabban mint amúgy.A másfél éves is még ifi korosztály.

Hogyan tanítsam meg egy éves kutyusomnak azt, hogy gyorsan leüljön?

Az ül meg a fekszik vezényszót tudja, de olyan mint a csiga. Elgondolkodik, és kb fél perc mire leül, vagy lefekszik.

Legjobb válasz: Sajnos ez egyénfüggõ. Volt 2 németjuhászunk, a szuka az vezényszóra azonnal pattant és katonásan megcsinált mindent. A kan meg még nekiállt gondolkodni és csak szép lassan nyugisan csinálta meg. Viszont a kan csodálatosan csibészelt, a szukát meg nem lehetett ilyesmire rávenni. Próbáld meg finom falatokkal motiválni, de ne nyomd le, inkább a feje fölött tartsd a kaját és told a kezed a egyre távolabb magadtól úgy, hogy a fejét kénytelen legyen emelni egy feljebb. Így kénytelen lesz leülni. Nagyon dicsérd meg, ha megcsinálta és jutalmazd a kajával. Remélem érthetõen írtam le.

Sajnos ez egyénfüggõ. Volt 2 németjuhászunk, a szuka az vezényszóra azonnal pattant és katonásan megcsinált mindent. A kan meg még nekiállt gondolkodni és csak szép lassan nyugisan csinálta meg. Viszont a kan csodálatosan csibészelt, a szukát meg nem lehetett ilyesmire rávenni. Próbáld meg finom falatokkal motiválni, de ne nyomd le, inkább a feje fölött tartsd a kaját és told a kezed a egyre távolabb magadtól úgy, hogy a fejét kénytelen legyen emelni egy feljebb. Így kénytelen lesz leülni. Nagyon dicsérd meg, ha megcsinálta és jutalmazd a kajával. Remélem érthetõen írtam le.
A kutyának nem könyörgünk, hanem utasítjuk! Ha 3x szólsz neki, hogy ül és akkor sem ül le, akkor le kell nyomni.
A kérdező hozzászólása: a kutyusom egy egyéves szuka. Kajával tudja csinálni, de azt vettem észre, hogy már sokmindent CSAK kajáért hajlandó megtenni.
1 éves még fiatal, még bõven tanítható. Elõször kajáért csinálja, de ha közben dicséred a kaja egy idõ után elmaradhat, de a dicsérettel ne spórolj soha.
szerintem is kutyafüggõ a spánielünk könnyen megtanulta - mondtuk neki és közben a fenekét nyomtuk lefelé, majd pedig megdícsértük a foxi keverék kutyánk nagyon okos, de nem hajlandó magától leülni

Egy éves kutyusomnak, hogyan tanítsam meg a pórázon vezetést? Mi a leghatékonyabb módszer? Jutalomfalat ilyenkor célravezető? Mennyi idő, amíg megtanulja a helyes sétát?

Kétszer vittem ki eddig sétálni.Próbáltam arra törekedni,hogy mellettem vagy mögöttem fusson.De általában megelőz,s az lenne a helyes ha mellettem jönne és felvenné az én tempómat. Hogyan lehet neki megtanítani,hogy ne száguldozzon, vmint ha nyílik az ajtó akkor ne rohanjon ki rögtön? Segítségeteket előre is köszönöm.

Legjobb válasz: cerberoskutyaiskola.hu Itt megtalálhatod a választ. Egyébként ha húz, akkor csak állj meg, és amint kilazul a póráz, indulhattok tovább. Ha kiugrik oldalra, egy határozott hátra arccal változtassatok irány.t Illetve a jutalomfalat is jó, ha a kutyát érdekli. Ilyenkor csak tartsd a lábad mellett a falatot, és ha jön melletted, jutalmazd folyamatosan. De szerintem ezt ne hámmal csináld, hanem nyakörvvel. Illetve én a saját kutyámat kiképzõnyakörvvel (fojtónyakörvvel) tanítottam, és 1-2 óra után már ment is a dolog. (Mielõtt valaki letámadna: a fojtónyakörv nem fojtja meg a kutyát, hiszen az ebeknek 4× vastagabb a bõrük...)

cerberoskutyaiskola.hu Itt megtalálhatod a választ. Egyébként ha húz, akkor csak állj meg, és amint kilazul a póráz, indulhattok tovább. Ha kiugrik oldalra, egy határozott hátra arccal változtassatok irány.t Illetve a jutalomfalat is jó, ha a kutyát érdekli. Ilyenkor csak tartsd a lábad mellett a falatot, és ha jön melletted, jutalmazd folyamatosan. De szerintem ezt ne hámmal csináld, hanem nyakörvvel. Illetve én a saját kutyámat kiképzõnyakörvvel (fojtónyakörvvel) tanítottam, és 1-2 óra után már ment is a dolog. (Mielõtt valaki letámadna: a fojtónyakörv nem fojtja meg a kutyát, hiszen az ebeknek 4× vastagabb a bõrük...)
A rövid válasz: póráz. Ha elindul kifele az ajtón, visszarántod, és addig rántod vissza, amíg nyugton nem marad. Lehet, hogy elõször tíz perc lesz kilépni az ajtón, de legközelebb már csak hét, aztán három, aztán egyszercsak megtanulja, hogy engedjen téged elõre. Ugyanez sétánál is: amint elkezd megelõzni, visszarántod, és akárhányszor nekiindul, annyiszor rántod vissza. Az a titok, hogy mindig rögtön lazítsd el a pórázt, amint végeztél a rántással, mert a feszes póráz feszültséget generál, és a feszülés ellen akar menni a kutya, tehát azzal csak elõrébb haladásra buzdítod, nem pedig arra, hogy tartsa meg a helyzetét. Hogy mennyi idõ, mire megtanulja, az csak tõletek függ, lehet tíz perc, de több hét is.
Én hámmal tanítottam sétálni, mert valahogy az nekem nem tetszett, hogy véresre folytogatta a szemét az erõlködéstõl. Lehet, hogy a folytónyakörvvel ment volna 10 perc alatt a tanítás, de nekem nem okozott gondot, hogy pár hétbe, hónapba tellett, mire megtanulta, hogy laza pórázon jöjjön mellettem.


Ötleteket szeretnék ezzel kapcsolatban: egy felnőtt kutya, egy kölyök kutyus, és egy 1 éves cica, hogy oldjam meg?

Szóval, van egy 6 éves szuka vizslám, egy éve kapott egy kis macsekot /ivartalanított/, akivel jól kijönnek/kijöttek, aztán két hete érkezett egy kis vizsla /szintén szuka/. Az a gond, hogy a macska, nem igazán tolerálja a kicsit, már az els? perct?l,a kicsi meg kíváncsi, meg vizsgálná, de a macsek elszalad és ilyenkor a nagy is támadóan lép fel vele szemben, pedig eddig még sose csinálta, együtt aludtak, egy helyen ettek, és amióta a kicsi meg van azóta egy kicsit agresszív vele,de csak akkor amikor a kicsi hajtja, vagy amikor a kicsi is épp ott van, amikor a kicsi bent van vagy épp nem láthatja ?ket, akkor meg megint a legnagyobb pajtások, nyalogatják egymást, dorombol a macska a kutyának, hozzá bújik...nem értem. Gondolom valami olyasmi lehetne a megoldás,hogy a kis kutyát és a macskát valahogy össze haverkodtatni... csak egyenl?re még nincs ötletem (ja a cica elég agresszív :)) ha nektek van,légyszi írjatok egy -kett?t :) köszönöm :)

Legjobb válasz: A felnõtt macsekok nem nagyon bírják a kölyökkutyákat, a kutyus csak játszani akar velük, a macska meg fél, azt hiszi megakarják támadni. Az én kölyökkutyám is kapott már 2 taslit a macskától (bírja a lógós dolgokat a hüle kutya, így elkapta kétszer a macska farkát), azóta elkerüli õt és így jól megvannak. Szerintem késõbb már minden oké lesz közöttük, csak túl kell élni a kölyökkort, amikor a kutyusok még mindennel és mindenkivel játszani akarnak :)

A felnõtt macsekok nem nagyon bírják a kölyökkutyákat, a kutyus csak játszani akar velük, a macska meg fél, azt hiszi megakarják támadni. Az én kölyökkutyám is kapott már 2 taslit a macskától (bírja a lógós dolgokat a hüle kutya, így elkapta kétszer a macska farkát), azóta elkerüli õt és így jól megvannak. Szerintem késõbb már minden oké lesz közöttük, csak túl kell élni a kölyökkort, amikor a kutyusok még mindennel és mindenkivel játszani akarnak :)

Van egy 11 éves, igen erős karakterű sziámi cicám és annak lánya, egy 7 éves házimacska. Szeretnék egy csivava kutyust is. Vajon elviselnék egymást?

A lakásom nem túl nagy és elismerem, sokszor veszekednek is ketten, hogy ki legyen a fénypontban:) Nagyon szeretem ?ket. A napokban ötlött fel bennem, hogy szeretnék egy csivava kutyust. Szerintetek megy a dolog, vagy inkább jó nem kockáztatni? Elviselik majd a macseszok a kutyust, vagy ez egy lehetetlen love story? Köszönöm el?re is a segít? válaszokat.

Legjobb válasz: Éppenséggel meg lehet próbálni, a legfontosabb a fokozatosság az összeszoktatásnál. Bár, ha nincs elég hely, nem biztos, hogy jó lenne. Általánosságban szobánként egy macska tartható, egy 2 szobás lakásban még meg lehet próbálni 3 állattal, de a külön kuckóról, etetõ és itatótálról, ill alomról, kutyapelusról fontos gondoskodni. Ezzel meg lehet elõzni az ezzel kapcsolatos vitákat közöttük. Hallottam olyan illatanyagról, amit a macskák pofija áraszt, ill ezt kenik oda mindenhez, ahova odadörgölik a pofijukat. Ezt állatboltban lehet kapni, az új jövevényt érdemes "beillatosítani" ezzel az anyaggal, hogy ismerõs legyen számukra a kutyus, így talán könnyebben elfogadják. Ha megpróbálja, sok szerencsét!

Éppenséggel meg lehet próbálni, a legfontosabb a fokozatosság az összeszoktatásnál. Bár, ha nincs elég hely, nem biztos, hogy jó lenne. Általánosságban szobánként egy macska tartható, egy 2 szobás lakásban még meg lehet próbálni 3 állattal, de a külön kuckóról, etetõ és itatótálról, ill alomról, kutyapelusról fontos gondoskodni. Ezzel meg lehet elõzni az ezzel kapcsolatos vitákat közöttük. Hallottam olyan illatanyagról, amit a macskák pofija áraszt, ill ezt kenik oda mindenhez, ahova odadörgölik a pofijukat. Ezt állatboltban lehet kapni, az új jövevényt érdemes "beillatosítani" ezzel az anyaggal, hogy ismerõs legyen számukra a kutyus, így talán könnyebben elfogadják. Ha megpróbálja, sok szerencsét!
A csivava igen erõszakos hajlamú kutya és a cicák már meglehetõsen korosodnak nem biztos hogy jó hiszemûnek vennék a kiskutya kitöréseit! Szerintem ne vegyél csivavát!

Sajnos bérházban lakunk de nagyon szeretnék egy kutyust! A mellettünk lakó kidobta az 1 éves kutyusát annyira hozzám nőtt, mindig követ! Be szertném fogadni de a szüleim nem engedik! Mindent megpróbáltam mindent mondtam hogy én állom . Mit tegyek?

Legjobb válasz: ha jól sejtem, már feltetted egyszer ezt a kérdést... én nagyon sajnállak téged is, a kutyust is, és nem értek egyet a szüleiddel, de mivel nem ismerem az anyagi és egyéb helyzeteteket, nem tudom, mi az oka a szüleid tiltakozásának - így segíteni sem nagyon tudok.

ha jól sejtem, már feltetted egyszer ezt a kérdést... én nagyon sajnállak téged is, a kutyust is, és nem értek egyet a szüleiddel, de mivel nem ismerem az anyagi és egyéb helyzeteteket, nem tudom, mi az oka a szüleid tiltakozásának - így segíteni sem nagyon tudok.
Szia. Nekem is ugyan ez volt a baj...mivel panelban lakunk. Én leültem szülõkkel megbeszélni hogy miért nem, mi a probléma, stb. Sok szülõnek az a baja hogy úgy van vele hogy kezdeti fellángolás jajj kutyus jajj de aranyos, hordod sétálni stbstb , egy idõ után már nem hat az ujdonság ereje, és nekik kell lehordaniuk stb.. sok dologtól függ. A legésszerûbb ha leülsz velük és megbeszélitek. sok sikert.
mit tegyél? menny oda 1 rendõrhöz és tegyél úgy mintha részeg lennél és szexelni akarsz vele(bónusz pont ha ugyan olyan nemû és az õ kocsiával menekülsz)
Tudod mindenkit meg lehet gyõzni, gondolkodj el, mi az ami a szüleidet boldoggá tenné és próbálj megegyezni velük. Hass a gyengpontjukra.
jaa bocsi most olvasom. fogd meg a kutyát és vidd haza észrevétlenül ha ugat mond h egészségedre és azt hiszik h valaki tüsszent XD
Szia.A kutya felelõsséggel jár nem csak annyi , hogy van és kész.Ha valami problémája van akkor el kell vinni állatorvoshoz és az sem kevés pénz.Foglalkozni, tanítani, sétáltatni kell.Valószínû a szüleid azért nem engedik , mert nem tudnának rá úgy költeni vagy valami.De ha mondjuk kertes házba laktok akkor mondhatod anyudnak , hogy házõrzõnek jó lenne , meg mindig foglalkoznál vele és sétáltatnád. :) Kovács Lilla Kutyakiképzõ. További információ itt. : [email protected]
ismerem az érzést én 11 vagyok ugyanúgy bérházban lakom a szüleimnek körübelül 5 éve rágom a fülét de nem és az a legnagyobb hogy testvéremnek volt és nekem meg nincs elég izék a szülõk

Van egy 9hetes kutyusom.3oltása már megvan. A családban van egy 6 éves keverék kutyus ő csak veszettség elleni oltás kapott. Elvihetem hozzá játszani?

A keverék kutyus egészséges és nem érintkezik másik kutyákkal egyedül van egy nagy udvarban!

Legjobb válasz: Ha még nincs meg az összes (4+veszettség) oltása, akkor én nem kockáztatnám egy oltatlan kutyával a találkozást. Azt a 2 hete még várd meg.

Ha még nincs meg az összes (4+veszettség) oltása, akkor én nem kockáztatnám egy oltatlan kutyával a találkozást. Azt a 2 hete még várd meg.
9 hetes kutyusnak összesen 2 oltása van meg. 1 parvó és egy kombinált. Ezek után kap még egy kombit, 2 kennelköhögést, veszetség aztán évenként kap veszetséget és egy kombit. Amíg nem kapta meg az összes oltását ne vidd más kutyák társaságába hiába, hogy egészséges a másik és nem érintkezik más kutyával.
Azért, mert egészséges és nem érintkezik más kutyákkal, még lehet hordozó, ami egy nem teljesen védett babára még veszélyes. Ne légy türelmetlen, várd meg a kölyök oltási program végét. Van még min. 10-15 évetek együtt, ráér még játszani a másik kutyával. És az a másik kutyus kapja meg a kombináltját is, hiszen õ is védtelen mindennel szemben. Azon a pár ezer forinton ne múljon esetlegesen a kutya élete, ha valamit összeszed. (Ezt úgy mondom, hogy 70e Ft-ból élek + kocsi és kutya - én is beadattam a kombit és a veszettségit).

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Arról szeretnék érdeklődni, hogy van egy 3 éves kan kutyusom és nagyon felSajnos nem tudom, hogy honnan tudnék neki "szerezni" egy lány kutyust akivel elvonulhatna. Mit tegyek? Van aljzva!

Azt is olvastam, hogy mivel elég falkavezér típusú és nem lehet kutyák közé engedni mert ok nélkül nekik megy, ezért ivartalanítani kellene.

Legjobb válasz: Szaporítani akarod? olcsokutya.uw.hu, van elég kutya a menhelyeken és sintértelepeken. Mindenképp ivartalanítsd...

Szaporítani akarod? olcsokutya.uw.hu, van elég kutya a menhelyeken és sintértelepeken. Mindenképp ivartalanítsd...
Isten ments, hogy felcsináltass feleslegesen egy szukát!!
A kutyák nem élvezetbõl párosodnak! Nem lesz jobban attól h "elvonulhat"! OSTOBA VAGY! Ne haragudj de nem bírom magamban tartani! Az ilyen idióták miatt van annyi kóbor, kivert kutya!
OTT a 3 PONT
Ne haragudj, de azt hiszed, hogy kutyából is van prosti, mint az emberbõl? Meg azt hiszed, hogy párzik, és azzal le is nyugszik? Ivartalanítsd a kutyádat, akkor nem lesz többé ilyen állapotban. Te meg vegyél pár kutyás könyvet, és olvasd el. Egyszerûen gáz, hogy autót vezetni csak jogsival szabad, de kutyája akármilyen ***-nek lehet, aki azt se tudja, hogy eszik vagy isszák az állatot. Javaslom tanulmányozásra: http://olcsokutya.uw.hu
Egyetértek az elõzõekkel. A kutyát ivartalanítsd, és a váróban már kezdheted is olvasgatni a következõket: Jan Fennell könyvei Neked ugatok! Semmiképp ne pároztasd! 1., a kutyák nem élvezetbõl csinálják 2. mit csinálsz a kölykökkel? 3. utána még rosszabb lesz 4. inkább próbáld rendezni a viszonyodat a kutyáddal, akkor nem fog így viselkedni (ld a könyvek, amikbõl tanulhatsz)
A "fel van aljzva" gondolom azt jelenti, hogy folyamatosan mindent hág. Ez nem szexelhetnéket jelent, hanem dominanciát, így ez arra utal, hogy nincs rendben a nevelése, nem ismer el téged falkavezérnek. Ezen a párosodás egyáltalán nem segít, csakis az ivartalanítás és a helyes nevelés. Eszedbe ne jusson pároztatni, mert még szökni is fog, ha rákap az ízére. "elég falkavezér típusú és nem lehet kutyák közé engedni mert ok nélkül nekik megy" Ezt a problémát is lehet kezelni, el kell menni kutyaiskolába egy szocializációs tréningre. Olvasd el: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Ez érdekes..nagyon fél-megoldás egy lány kutya.Ezt meg mibõl gondolja az ember?...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a kultúrált válaszokat!egyéni vélemények közlésére pedig azt hiszem, hogy nem ez a megfelelõ oldal!próbáltam okosabb lenni, odafigyelni a kutyámra!elnézést, hogy még nem tudok sok dolgot!próbálkozom!
Minden féle képpen vidd el dokihoz!!! Mag is halhat szegény.
Ha már hónapok óta vannak ezek a bajai, akkor itt van már nagyon az ideje, hogy elvidd az orvoshoz. Legyen a karácsonyi ajándék neki, hogy kiderítitek, mi a baja. Akármi komoly is lehet. Kérlek, vidd el állatorvoshoz!
Nem tört el valahol egy higanyos lázmérõ esetleg, mert a Hg-mérgezés könnyen okozhat ilyen tüneteket(rátok is veszélyt jelent, ha Hg "szaladt szét" a lakásban). Remélem már elvittétek dokihoz.
Neeem b+, ezek teljesen normális dolgok... ÁLLATORVOS!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!