Találatok a következő kifejezésre: Egy éves kutyám (444 db)

Hogyan lehet egy egy éves kutyát összeszoktatni egy kiscicával, ha a kutya soha nem volt macska közelében?

Úgy kellene, hogy ne történjen baleset... van valakinek ebben tapasztalata?

Legjobb válasz: Én nem csináltam nagy faxnit belõle. Kutyát leültettem, kézben odavittem a macsekot, és látványosan simogattam. Közben figyeltem a kutyát, s idõben rászóltam, ha oda akart volna kapni. 5 éves német juhász kan kutyáról van szó, "aki" nem szívelte a macskákat. Ennek ellenére két perc alatt megértette, hogy macska az enyém, és nem szedheti szét kedvére.

Én nem csináltam nagy faxnit belõle. Kutyát leültettem, kézben odavittem a macsekot, és látványosan simogattam. Közben figyeltem a kutyát, s idõben rászóltam, ha oda akart volna kapni. 5 éves német juhász kan kutyáról van szó, "aki" nem szívelte a macskákat. Ennek ellenére két perc alatt megértette, hogy macska az enyém, és nem szedheti szét kedvére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a 'probléma' közben megoldódott :)

Milyen extra vitamint adhatok a kutyámnak hogy jön a tél? C vitamin csepp vagy valami? Másik kérdésem : Egy éves kutyám mellé inkább kölyköt vagy egy év körüli kutyát fogadjunk örökbe társnak?

Legjobb válasz: Inkább magasabb energia tartalmú kaját adj neki, fõleg ha kint tartott kutyáról van szó, ugyanis ebbõl fogja melegíteni magát. C vitamint felesleges adni neki, feltéve ha nincs megfázva, nem beteg. Ha úgy látod, hogy a tápban amit egyébként kap nincs elegendõ vitamin, akkor vegyél neki kutyának való multivitamint. (pl. Bobi, nem egy horribilis összeg és a kutyák is szeretik)

Inkább magasabb energia tartalmú kaját adj neki, fõleg ha kint tartott kutyáról van szó, ugyanis ebbõl fogja melegíteni magát. C vitamint felesleges adni neki, feltéve ha nincs megfázva, nem beteg. Ha úgy látod, hogy a tápban amit egyébként kap nincs elegendõ vitamin, akkor vegyél neki kutyának való multivitamint. (pl. Bobi, nem egy horribilis összeg és a kutyák is szeretik)
Immunovet por. Azt mondják jó. Fressnapfban lehet kapni. Kb 1700 Ft.

Van egy egy éves kutyám és mindig kapargatja az ajtót. Hogy szoktassam le róla?

Már teljesen tönkrement az ajtó.Van valakinek ötlete hogy szoktassam le róla?

Legjobb válasz: Szia. Rövidszörü vagy hosszúszörû a kutya?mert ha rövidszörû fázhat kint. Ha hosszúszörû akkor csak be akar menni. Ha nem engeditek be akkor lehet kapni KUTYA TÁVOLTARTÓ SPRAY-t azt rákell fújni az ajtóra és a kutyának nem kéne oda mennie(igy kéne hatnia de nem mindig hat). És igy leszokna erröl a szokásárol. Remélem segitettem.

Szia. Rövidszörü vagy hosszúszörû a kutya?mert ha rövidszörû fázhat kint. Ha hosszúszörû akkor csak be akar menni. Ha nem engeditek be akkor lehet kapni KUTYA TÁVOLTARTÓ SPRAY-t azt rákell fújni az ajtóra és a kutyának nem kéne oda mennie(igy kéne hatnia de nem mindig hat). És igy leszokna erröl a szokásárol. Remélem segitettem.
Még mindig nem elég az információ. Ahhoz, hogy leszoktasd róla, tudni kéne, mi váltja ki ezt a viselkedést nála, és eszerint fellépni. Tudni kéne, hogy milyen fajta, vagy ha keverék, milyen fajták keverednek benne, pl. egy retriever mindig a gazdi közelében akar lenni, egy bernáthegyi viszont teljesen jól elvan egyedül kint. Mióta csinálja ezt? Csak újabban szokott rá, vagy mindig is csinálta? Én elõször arra gyanakszom, hogy pusztán a figyelmetekre vágyott, ezért be akart jutni hozzátok, majd amikor már jó nagy cirkuszt csinált, akkor vagy bemehetett a házba (ergo sikerrel járt a módszere), vagy pedig kijött valaki, jól letolta (hiányzott neki a gazdi, majd a kaparás után megjelent és kapcsolatba lépett vele, ergo megint siker). Ha csak újabban teszi, akkor lehet, hogy valamilyen negatív élmény érte kint, és ezért inkább bent lenne. Mindenképpen el kell kerülni, hogy sikerrel járjon. Ha valaki megjelenik az ajtóba, még ha le is szidja, az már siker számára. Ha õ választhatna, hogy egyedül üljön kint békében, vagy a gazdi éppen szidja, akkor inkább mellette ülne, és viselné a szidást. Amikor kapar semmiképpen ne nyissatok neki ajtót. Ha abbahagyta, és egy pár perce nem csinálja (pl. lefeküdt az ajtó elé), akkor kell kimenni, és foglalkozni vele (akár egy simi is elég). A lényeg, hogy összekapcsolja magában, hogy ha kaparja az ajtót, akkor nem éri el vele, amit akar. Ha viszont lefekszik az ajtó mellé, akkor igen. Ha megoldható és nem okoz gondot, akkor akár a házát is lehet közelebb tenni a bejárathoz, hogy jól érezze magát benne. Ha csak újabban van, akkor tudni kéne, milyen környezeti változás idézte elõ ezt a viselkedést. Lehet, hogy vihartól ijedt meg. Lehet, hogy más állatok, pl. patkányok járnak a háza környékén, és attól fél. A mi 60 kg-os, csupaizom németjuhászunk, aki a világon semmitõl sem fél, egyszer egy sündisznó miatt nem ment be 2 hétig a házába.:) ) Szerintem, ha kellõ alapossággal leírod a körülményeket, sikerül megoldani a problémát.
Attól függ miért kaparja. Ha rég nem volt kint akkor azért kaparja mert el akarja végezni a dolgát, ha udvaron van tartva akkor pedig azért mert be akar menni. Ha az utóbbi és nem akarod beengedni akkor szidd le amikor kaparja (ne üsd meg!).
Kicsit több infó kellene arról, hogy milyen helyzetben szokta kaparni az ajtót, anélkül csak találgatni lehet. Nem mondom, hogy szidd meg érte, mert lehet, hogy teljesen "jogosan" csinálja, csak nem érted, mit akar jelezni ezzel.
A kérdező hozzászólása: ugy kaparja hogy fel áll 2 lábra igy a kilics is kap belõle és ha kinyílik akkor bemegy és lefekszik és néz valamit de nagyon


Egészségügyileg nem gond 2 hónapos kisbaba mellé örökbe fogadni egy éves kutyát?

Szeretnénk örökbe fogadni egy kutyát, de a családunk, és barátaink java része nem tartott még lakásban kutyát, és nagyon ellenzik, mondván "a kutya nem szobába való" (hülyeségnek tartom ezt a véleményt) + a kisbabát megbetegítheti (szerintem nem, de nem értek hozzá). Hozzáértõ véleményeket, ill. tapasztalatokat szeretnék kapni. Köszönöm!

Legjobb válasz: Én állatokkal nõttem fel. A tesóm is. Soha, semmi bajunk nem volt. Az állatok tiszták voltak, oltva, féregtelenítve. Nyilván nem kéne hagyni, hogy agyonnyalja a kutya, de nem lesz semmi baja. Egyébként van olyan idióta ismerõsöm is, aki a 14 éves szoba macskát kirakta a kertbe amikor terhes lett, mert beteg lesz tõle. Hiába mondta neki az összes orvos, hogy ha oltva, féregtelenítve van, nem lesz baja, õ inkább kidobta szerencsétlen macskát.

Én állatokkal nõttem fel. A tesóm is. Soha, semmi bajunk nem volt. Az állatok tiszták voltak, oltva, féregtelenítve. Nyilván nem kéne hagyni, hogy agyonnyalja a kutya, de nem lesz semmi baja. Egyébként van olyan idióta ismerõsöm is, aki a 14 éves szoba macskát kirakta a kertbe amikor terhes lett, mert beteg lesz tõle. Hiába mondta neki az összes orvos, hogy ha oltva, féregtelenítve van, nem lesz baja, õ inkább kidobta szerencsétlen macskát.
Kutyáról emberre a férgességen, meg a veszettségen kívül kb. semmi nem terjed, esetleg még a gombás fertõzés jöhet szóba. Gyerek mellett annyi a lényeg, hogy figyelni kell, hogy tényleg háromhavonta féregtelenítve legyen a kutya.
Rendszeresen legyen szėles sprektumu fèregtelenítõ készítménnyel kezelve, meg oltva.Alap higienes szabályokat be kell tartani és nem lesz gond.Viszont a gyerek miatt, érdemes a nevelésėre fokozottan ügyelni, mondjuk egy kutyasuli nem ãrt, ha nincs tapasztalat kutya nevelésében.
Semmi gond nem lesz, ha odafigyeltek alap dolgokra. Gondolok itt állatorvosi vizsgálatokra, oltásra, féreghajtásra, élõsködõk (bolha, kullancs) elleni védelemre. Érdemes megfürdetni a kutyát ahogy hozzátok kerül, de túl gyakran nem szabad. A lakásban persze gyakrabban kell porszívózni, felmosni, szóval ezzel számolni kell... Amúgy meg a nõvérem és én is benti kutyák között nõttünk fel, soha semmi bajunk nem lett ebbõl. Sõt, azt mondják ellenállóbb lesz a gyerek immunrendszere, ha állatok között nevelkedik. Tesómnak pedig van egy 1, 5 éves kisgyereke sok állat mellett és semmi baja nincsen. Nyilván azért bárhova nem mehetnek fel és nem hagyta hogy pl. bemásszanak a macskák a gyerek ágyába vagy a kutya összenyalogassa az arcát, de alapvetõen nincs abból gond, hogy bent vannak. Nem kell ezt annyira túlparázni.
Nem gond, sõt! A gyereknek nagyon jót fog tenni mindenféle szempontból. Az immunrendszere is sokkal erõsebb lesz. Ahogy az elsõ is írta, oltásai meglegyenek+3 havonta féregtelenítés és nem lesz semmi baj!
Állatok közt nõttem fel, mondjuk nálunk macskák voltak bent, de semmi bajom, szinte sose vagyok beteg. Rendesen legyen oltva, féregtelenítve, és mondjuk ne menjen be a gyerek szobájába, de nyugodtan tarthatod bent. Fokozottan figyelj a porszívózásra, szellõztetésre, ne engedd h a kutya nyalja a babát, vagy h simogassa majd a kicsi és a szájába nyúljon, stb., alapvetõ higiénés szabályok betartása, ahogy fentebb is írták. Tartsd bent bátran :) viszont a rangsor, falkavezérség kialakítására figyelj h ne legyen féltékeny a babára ;)
Szerintem nem amiatt kellene meggondolni, hogy a babára valamilyen veszélyt jelentene, hanem lesz-e idõd törõdni mindkettõvel. Nekem is volt kutyám lakásban, tehát nagyon szeretem õket, és öröm, ha valaki megment egyet, de nagy felelõsség is. Hiszen 1 évesen még õ is gyerek, nevelni, törõdni kell vele. Kérdés, volt-e már kutyád? Ha mégsem tudnátok összeszokni, tudnád-e valakire bízni?

Fojtó póráz alkalmazása mennyire drasztikus? Egy éves kutyám van, de sétánál nagyon húz. Szeretném megtanítani neki, hogy mellettem menjen.

Néhány részt láttam a Cesar Millan sorozataiból,ahol ? csak fojtó pórázt alkalmaz. Az ? módszere mennyire jó?

Legjobb válasz: Ha jól használják, nem. Az a titka, hogy dolgozni kell vele, nem csak várni a csodát, tehát nem szabad hagyni, hogy feszüljön a póráz, mindig vissza kell rántani a kutyát. Valójában sima nyakörvnél is ez lenne az ideális. Mindenesetre nem az eszköz fogja megtanítani a kutyádat rendesen sétálni, hanem te az eszköz segítségével.

Ha jól használják, nem. Az a titka, hogy dolgozni kell vele, nem csak várni a csodát, tehát nem szabad hagyni, hogy feszüljön a póráz, mindig vissza kell rántani a kutyát. Valójában sima nyakörvnél is ez lenne az ideális. Mindenesetre nem az eszköz fogja megtanítani a kutyádat rendesen sétálni, hanem te az eszköz segítségével.
ha a kutya elkezd húzni egyik irányba, megállsz és vissza fordúlsz vele. Ezt mindig meg kell ismételni, rá fog jönni, hogy a húzás nem eredményez elõre jutást, éppen ellenkezõleg. Világosítsd fel mit akarsz tõle, ez a megoldás, nem feltétlenül a fojtó nyakörv :)
Csatlakozok a második válaszolóhoz. Ha leelõz téged, azonnal fordulj meg lendületesen, mindig pont az ellenkezõ irányba, mint amerre a kutya menne. Ilyenkor ne figyelmeztesd, nyugodtan legyen neki váratlan a helyzet. És még annyit hozzátennék, hogy mikor fordulsz, azért egy pici rántás nyugodtan mehet, épp csak annyi, hogy a kutyának hamar elmenjen a kedve attól, hogy téged megelõzzön. Hamar ráérzel. Az a normális, ha már az elsõ alkalommal a 7-8 fordulás után szépen beáll melléd. A következõ sétánál megint csinálnod kell a fordulgatást, de ha kitartó és következetes vagy, néhány hét alatt megszokja, hogy nincs elõzés. Amellett, hogy ez a technika nagy segítség a sétákban, kiváló dominancia gyakorlat is, hisz a te kiváltságod, hogy irányítsd a közös akciót, a sétát. Viszont itt ne használj fojtó nyakörvet.
Következetesség, ez a jelszó. A lényeg, hogyha valamit követelsz, mindig azt követeld, mert a kuyta nem fogja érteni mit szeretnél. "Egyszer szabad egyszer nem?!" , nem csoda, ha nem fogja megtanulni. Szóval kitírtóan! :) (második hozzászóló)
a fojtó pórázról az a véleményem, hogy én arra is raknék egyet, aki a kutyájára teszi. A kutyának van egyénisége, nem biztos, hogy attól lesz boldog, ha mindenben gátolod, amit tenni akar. Szerintem arra tanítsd meg, hogy szabadon mozoghat póráz nélkül, de ha szólítod, azonnal menjen vissza hozzád. Ne gátold a szabadságában! A környékünkön van egy férfi, akinek két pitbull kutyája van. Soha nem tett még pórázt a kutyáira, szabadon rohangálnak, nem agresszívak és amikor a férfi szól nekik, odamennek hozzá és várják az engedélyt, hogy újra száguldozhassanak. Ha pórázon sétáltatod, különösen fojtó pórázon, akkor agresszív lesz a kutya. A fojtó pórázzal csak azt tanítod meg neki, hogy ha távolabb akar lenni tõled, az fájni fog neki (fojtja a póráz).
#5-ös válaszoló teljesen egyetértek veled a felfogásodban, azonban sajnos ezt sokan így csinálják, akiknek nem kéne, ezért születtek meg a szuper új rendeletek. Valójában csak azokat a kutyákat lehetne póráz nélkül sétáltatni, akik jól vannak szocializálva emberekhez és kutyákhoz is, teljes mértékig visszahívhatóak és kontrollálhatóak. Ha mindenki elengedné a kutyáját, valószínûleg én ki se mernék menni az utcán. Ettõl függetlenül én itthon sosem viszek magammal pórázt, fölösleges. Városban is csak azért kell, mert nincs fölös 50 ezer forintom, ha egy közterületis megbüntetne valamelyik ostoba új törvény miatt. Pedig a kutyám fegyelmezettebb és figyelmesebb is póráz nélkül.
Én bevállalok fojtót, tudom, mit csinál, hogy mennyire kellemetlen, meg azt is, hogy nem bánt. Mondjuk az érzékeny nyakamra inkább bõrt vagy szövetet kérnék, a fém kicsit sok lenne így szõr nélkül :D Meg lehetõleg olyan ember kezében legyen a másik vége, aki nem retardált. De ennél több kikötésem nincs :) )

Alig egy éves kutyámnak már harmadszor van gombás fertőzése. Mit lehet ez ellen tenni?

Már harmadszor van neki (kihullik neki a sz?re és nyalogatná meg harapdálná), mindg a combja melletti/el?tti részen úgy tenyérnyi nagyságban. Eddig mindig ki lett kezelve, a doki által felírt tinktúrával. De valahogy ez nem normális, hogy mindig el?jön. Ez mit?l van, ha gombásodása van? Elöször december elején jött el? neki. Majd február vége felé, és most egy hete. Mindig elmúlik ha ki van kezelve, de az állandó félelem, hogy mikor jön el? újra nagyon kikészít.

Legjobb válasz: A hálóhelyén vagy a sétahelyén kéne körülnézni, honnan szedi össze. Az én kutyám a patakban fürdött és utána lett neki.

A hálóhelyén vagy a sétahelyén kéne körülnézni, honnan szedi össze. Az én kutyám a patakban fürdött és utána lett neki.
valami extra immunerõsítõt kellene adni neki, meg olyan speciális samponnal fürdetni, ami a bõrt is kezeli. Az ilyen gyógysamponokat megelõzéshez is lehet használni, csak akkor másféle adagolásban.

Egy éves kutyát még lehet tanitani olyanra, hogy ül, marad?

Legjobb válasz: Igen. Még többre is.

Igen. Még többre is.
Naná! Ideális kor a tanításra.
persze, még az öreg kutyákat is meg lehet, csak sokkal ötbb ideig tart, mert már "nem fog úgy az agya" mint kölyökkorába :)
Persze! Sõt ilyenkor a legjobb mert még fiatalok és akkor jobban megértik azt amit szeretnél.
Szerintem jobb, ha nem várod meg.
A kérdező hozzászólása: ok
minél hamarabb annál jobb.
A kérdező hozzászólása: köszi, nem kell. van egy fantasztikus állatorvosunk akire bármit rá lehet bízni :D

Segítségetekre lenne szükségem, közel egy éves kutyát hogyan tudnám pórázhoz szoktatni?

Palotapincsir?l van szó, egyszer?en ha rá teszem a hámot, hanyatt vágja magát. Vettem nyakörvet, azzal szintén, ha rá teszem a pórázt azt meg el kezdi rágni, mint egy kis bolond. Próbáltam már úgy, hogy játéknál rajta volt a hám ( már amennyire játszott a hám miatt:S), aztán mikor enni kapott rácsatoltam a pórázt, de ezzel a módszerrel nem sok sikerélményem van. Evett, észre vette a pórázt és körbe-körbe rohangált, meg volt bolondulva. Ezt nagyon sokszor eljátszottuk, de már nem próbálom, nem akarom, hogy teljesen megutálja a pórázt. Mit tudnék még tenni?

Legjobb válasz: Fokozatosan hozzá kell szoktatnod. Elõször ráteszed a hámot vagy a nyakörvet póráz nélkül, aztán ha megszokta rá a pórázt is. Ne türelmetlenkedj, bele fog jönni! Ha elégedett vagy vele, dicsérd meg! Sok sikert!

Fokozatosan hozzá kell szoktatnod. Elõször ráteszed a hámot vagy a nyakörvet póráz nélkül, aztán ha megszokta rá a pórázt is. Ne türelmetlenkedj, bele fog jönni! Ha elégedett vagy vele, dicsérd meg! Sok sikert!
Próbáld ki, de legyél türelmes vele.
A kérdező hozzászólása: Húzni állítólag nem szabad:S És ha azt csinálnám, hogy ráteszem a hámot, és nem engedek a dologból, nem veszem le róla. Egyszer úgyis meg kell szoknia nem?
Próbáld meg akkor húzni, ilyen kutyát még én se b..tam, pedig megfordult kezem alatt nem egy.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, hátha a "kinti élet" felbirizgálja a fantáziáját, és elindul végre. De sehol semmi, én ilyet még nem b..tam, pedig nem õ az elsõ kutyám! Ismerõsöm azt mondta egyszerûen vigyem ki és húzzam magam után, ha kell. persze mondom hogyne:S
Vitted már ki utcára a pórázzal?
A kérdező hozzászólása: A jutalomfalatot le sem ...ja:P befekszik a sarokba sértõdötten, és meg sem moccan még a 'jutifalatra' sem, a kedvenc párnájára sem.
A kérdező hozzászólása: Már 5 hónapja szenvedünk, ennyi idõ alatt azért már hozzá kellet volna szoknia. Bátyámék mikor megvették a kiskutyájuknak a nyakörvet-pórázt, még aznap este már mentek is sétálni...:S
Ja, és ha rajta van a nyakörv, tereld el a figyelmét jutalomfalatkával.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a segítséget!

Egy éves kutyám, Csúzli megugatja a kisgyerekeket, pedig nekem is vannak, miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: Az enyém is ezt csinálja, fél tõlük, mert kevésbé kiszámítható a mozgásuk. Pedig az én gyerekemet szereti, de azért, mert tõlünk is azt látta, hogy szeretjük,meg mert õt megszokta. Próbálj keríteni pár idegen gyereket, akik nem félnek az ugatástól, és próbáld összeszoktatni õket. Hátha. Én még nem találtam vállalkozó gyerõcöket :P

Az enyém is ezt csinálja, fél tõlük, mert kevésbé kiszámítható a mozgásuk. Pedig az én gyerekemet szereti, de azért, mert tõlünk is azt látta, hogy szeretjük, meg mert õt megszokta. Próbálj keríteni pár idegen gyereket, akik nem félnek az ugatástól, és próbáld összeszoktatni õket. Hátha. Én még nem találtam vállalkozó gyerõcöket :P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!