Találatok a következő kifejezésre: Egy éves kell (954 db)

Járni tanuló egy évesre kell cipő a lakásban, vagy nem?

Sógorn?m állandóan azzal nyaggat, hogy adjak rá olyan cip?t a lakàsban is, ami tartja a bokàját, mert úgy könyebben megtanul jàrni. A vèd?n? szerint meg minèl többet lgyen mezítlàb, nyáron akár az udvaron is. Ti hogy csináljátok.? Bemt a lakásban már ügyesen togyog, de amint cip? kerül a lábàra, csak mászni hajlandó.

Legjobb válasz: sógórnõd hülyeséget beszél. 1.: a láb normális kifejlõdéséhez elengedhetetlen a mezítlábaskodás, minél nagyobb mértékben, és minél természetesebb talajon(udvar) annál jobb. 2. cipõ már csak akkor kell, ha TUD járni, addig teljesen felesleges, pénzpazarlás. rendes, lábat tartó cipõ kell ugyan, mondom még 1x, ha jár, és nem csak totyog. benn a lakásban is az a legjobb ha mezítláb van, persze nem télen, kinn a hideg járólapon.

sógórnõd hülyeséget beszél. 1.: a láb normális kifejlõdéséhez elengedhetetlen a mezítlábaskodás, minél nagyobb mértékben, és minél természetesebb talajon(udvar) annál jobb. 2. cipõ már csak akkor kell, ha TUD járni, addig teljesen felesleges, pénzpazarlás. rendes, lábat tartó cipõ kell ugyan, mondom még 1x, ha jár, és nem csak totyog. benn a lakásban is az a legjobb ha mezítláb van, persze nem télen, kinn a hideg járólapon.
A mezítlábas megoldás a legjobb, de csak addig, amíg nem egyenes talajon járkál, azaz pl bent a kövön, padlón, stb. Kint a füvön, homokban, kavicson tényleg nagyon jó a mezítlábazás, mert úgy valóban szépen tud fejlõdni a láb. De bent, amennyiben nem homokos, füves a talaj, jobb ha cipõ van a lábán a gyereknek, elkerülve a bokasüllyedés és lúdtalp kialakulását. Szóval részben mindenkinek igaza van. Viszont amíg nem jár önállóan én sem adnék rá cipõt, csak ha elkezd járni, viszont akkor szerintem nagyon is fontos hogy ne mezítláb legyen bent a gyerek. Tök mindegy ki vagyok és honnan tudom, mert ahány orvos/védõnõ/anyuka/stb. annyi féle vélemény.
Ez érdekes, mert ezek szerint az ortopéd orvosok sem egyformán beszélnek. Nekünk azt mondta, ha az ideje nagy részében már álldogál a bútor mellett akkor adjak rá cipõt, még pedig olyat, aminek nem merev a talpa, de a saroknál és a bokánál tartja a lábát. Mondjuk én maximálisan megbízom ebben a dokiban, mert az egyik legjobb szakember mifelénk.
egy bölcsis gondozónéni (elsõ)
A mezítlábas megoldás a legjobb!Ezt nekünk az ortopéd szakorvos mondta.Így kialakulnak a talpán a megfelelõ izmok, és nem befolyásolja a természetes járást a cipõ (legyen az bármilyen talpú, kiképzésû is). A lakásban miért kellene neki cipõ?Ez butaság.Nyilván stabilabban érzi magát mezítláb, ezért szeret úgy mászkálni. Én is mezítláb hagytam a gyerkõcömet és minden rendben van /volt vele.
A védõnõnek van igaza.
A kérdező hozzászólása: Èn is a mezítlàbas/zoknis verzióra szavazok, csak annyira idegesít akárhányszor jönnek ezt nyomja... Náluk meg az van hogy a gyerekeinek van egy csak bentre használatos szandijuk és mindig cipõben vannak. Ha jönnek hozzànk akkor hozzàk a bemti cipõt is. Mert szerinte befelè àll a bokàjuk. Egy4 meg egy2èves gyereke van. Nekem van egy 6 èves fiam is, de mindig mindent jobban tud nàlam a gyereknevelésben mert õ az idõsebb.
Én a zoknira szavazok. Sõt, nyáron kint sem adtam rá cipõt. Mi is úgy nõttünk fel, hogy nem volt rajtunk cipõ, és mégsincs semmi baja a lábunknak.

Hány éves kortól várjátok el a gyerekeitektől, hogy adjon valamit karácsonyra? Szerintetek egy 12 évesnek kell adni valamit?

Legjobb válasz: Már 4-5 évesen adtak valami saját készítésû dolgot. Többnyire csak egy rajzocskát. Nem az ajándék értéke a fontos, hanem a gesztus. Tudnia kell egy gyereknek is, hogy adni éppen olyan jó dolog, mint kapni.

Már 4-5 évesen adtak valami saját készítésû dolgot. Többnyire csak egy rajzocskát. Nem az ajándék értéke a fontos, hanem a gesztus. Tudnia kell egy gyereknek is, hogy adni éppen olyan jó dolog, mint kapni.
Elvárni???? Egyáltalán nem várom el. De adnak. Rajzolnak, készítenek valamit.

Hogyan vegyem rá 3 évesem, hogy egyedül is kell öltözni, vetközni?

vetközni még úgy ahogy de öltözni abszolút nem akar.megtudná tanulni,de lusta,én meg ugye felöltöztetem.nem akarom teljesen ráhagyni apránként tanitgatnám neki,de nem engedi nem akar egyedül öltözni.Az ovis váltócipőjét se,pedig a dadusok már szoltak,hogy ugyan tanítsam már meg neki.de hogyan ha semmi hajlandóságot nem mutat rá?

Legjobb válasz: Hát azt ne csináld amit az elõzõ mondott. Ugyanis nem fogja valószínûleg felvenni ezt te is tudod, de dolgozni menni kell, szóval nem tartanád be a szavad. Viszont játszótérrel meg lehet ezt csinálni. Ne éld bele magad, hogy lementek, és kérd, meg vezesd oda cipõt húzni, és amikor kész és még belefér az idõdbe, akkor lementek. Ha nem, akkor sajnos nem. De ekkora korban fõleg a fiúk nem igaz,hogy mind ugrik, és magától öltözködik. Lehet, hogy néhány dadus nagyszájú, szereti megmondani a magájét. Lehet, hogy csak szólnak, hogy biztos tudd, hogy ekkora korban már lehet erre vezetgetni a gyereket, hogy magától húzza fel, de nem kell csodát várni tõle. Nincs elkésve, legyél türelmes a kicsiddel, ne hagyd, hogy más befolyásolja az idegeidet a gyerekkel szemben. De adj esélyt a gyereknek, hogy tudja, hogy ezt neki kellene. A kisfiunk 3 évesen nem szeretett még egyedül öltözni, mégis megtanulta. Idõigényes, ne várj csodát. Oviban meg legfeljebb ha nem cseréli le és nekik nem tetszik azzal õk tudnak kezdeni valamit úgy, hogy legfeljebb nem megy ki. Te azt nem fogod sose tudni irányítani, hogy a gyerek máshol mit hogyan csinál. De otthon tedd meg a legtöbbet amit tudsz, hogy fejlõdhessen és nyugi !

Hát azt ne csináld amit az elõzõ mondott. Ugyanis nem fogja valószínûleg felvenni ezt te is tudod, de dolgozni menni kell, szóval nem tartanád be a szavad. Viszont játszótérrel meg lehet ezt csinálni. Ne éld bele magad, hogy lementek, és kérd, meg vezesd oda cipõt húzni, és amikor kész és még belefér az idõdbe, akkor lementek. Ha nem, akkor sajnos nem. De ekkora korban fõleg a fiúk nem igaz, hogy mind ugrik, és magától öltözködik. Lehet, hogy néhány dadus nagyszájú, szereti megmondani a magájét. Lehet, hogy csak szólnak, hogy biztos tudd, hogy ekkora korban már lehet erre vezetgetni a gyereket, hogy magától húzza fel, de nem kell csodát várni tõle. Nincs elkésve, legyél türelmes a kicsiddel, ne hagyd, hogy más befolyásolja az idegeidet a gyerekkel szemben. De adj esélyt a gyereknek, hogy tudja, hogy ezt neki kellene. A kisfiunk 3 évesen nem szeretett még egyedül öltözni, mégis megtanulta. Idõigényes, ne várj csodát. Oviban meg legfeljebb ha nem cseréli le és nekik nem tetszik azzal õk tudnak kezdeni valamit úgy, hogy legfeljebb nem megy ki. Te azt nem fogod sose tudni irányítani, hogy a gyerek máshol mit hogyan csinál. De otthon tedd meg a legtöbbet amit tudsz, hogy fejlõdhessen és nyugi !
Ne csináld meg neki. Ha nem veszi fel pl. reggel a cipõjét, akkor mondod, hogy oké, akkor itthon marad, te meg mész dolgozni. Majd akkor hirtelen rászánja magát, amíg mindig megcsinálod neki, addig nem.
A kérdező hozzászólása: igen, eddig is megtettem, naponta noszogatom persze szépen, de sose erõltettem, mert látom, hogy nem akarja, és nála sajnos ha valamit õ nem akar nem fogja megtanulni.inspirálni kell de még nem jöttem rá mivel indulna be egy cipõfelvétel megtanulására, mert ez nála kb 1 napig tartana.aztán már menne, elkezdeni nehéz.a vetkõzés is úgy megy én gyorsan beszaladok a szobába õ meg már menne játszani de még minden rajta van, na igy áll neki vetkõzni amit persze mindig megdicsérünk.tudom, hogy van az oviba akit szépen öltözik, vetkõzik, de olyan 4 éves is akit vetköztetnek.
Nekem három és fél éves a kisfiam, és apránként kezd kialakulni nála az igény, hogy egyedül öltözzön fel. Sokszor fordítva bújik bele a felsõkbe, rossz lukon dugja ki a lábát, kacsaláb lesz a cipõ, de legalább már próbálkozik. Én nem erõltettem, hogy egyedül öltözzön. A mai napig van, hogy nem akar egyedül öltözni, ilyenkor segítek neki.
3 éves volt februárba a kisfiam. Vetkõzni annyi, hogy a nadrágot, gatyót, zoknit, kabátot leveszi (ha lehúzom a cipzárt), meg a sapit felveszi. Ennyi, öltözni semmi. De nekem nem szóltak a dadusok, vagy az óvónénik, hogy már kellene öltöznie. Egyáltalán nem kötelezõ ebben a korban még. Én is dajka vagyok, és a 3 évesek felét még öltöztetni kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat.hát akkor ez olyan mint a szobatisztaság, ha nem erõlteti az ember, csak megteremti a feltételeket akkor elõbb utóbb megteszik.minden öltözésnél mondom neki, hogy milyen nagy és ügyes és ezt egyedül is menne már neki, hát van amikor megy van amikor egyszerûen elutasítja hogy õ nem tud öltözni, vetkõzni.egy dadus szolt csak hazaküldte a cipõjét, hogy tanítsam már meg neki felvenni.itthon ugyanis 2 zokni van a lábán.én értem, hogy jobb nekik igy és nekem is.de agyon verni nem fogom azért mert 3 évesen nem vesz fel 12 váltócipõt.


Egy éves babának kell még forralni a tejet?

Legjobb válasz: 1,5 éves korig nem kaphat tejet. Utána bolti UHT-t nem kell forralni, házit igen. Minimum 2,8-as tej legyen, 2 éves kortól kaphat 1,5-est.

1, 5 éves korig nem kaphat tejet. Utána bolti UHT-t nem kell forralni, házit igen. Minimum 2, 8-as tej legyen, 2 éves kortól kaphat 1, 5-est.
Én forralom!!:)
A pasztörizált tejet nem kell foralni. A zacskós tejet te döntöd el. A házi tehéntejet még felnõtt számára is forralni kell.
Amilyen szuperek ezek a tejek, én mindig forralom. Nyáron nem egyszer elõfordult, hogy a jónak hitt tej (még bõven szavatossági idõn belül) összement. Nem nagy valami felforralni, inkább, minthogy menjen tõle a hasa. (2 éves a gyerek)
1 vok.És igazad van utolsó.Én is emiatt forralom inkább!Mi van ha már enm is jó?

Mikor kell megkapni a kutyának egy éves kora előtt az utolsó kombinált oltást?

Eddig ezeket kapta a fél éves kutyám: parvo kombinált parvo kombinált veszettség elleni Mindenhol másképp írják az oltási programot,valaki azt mondja,hogy félévesen kell még egy kombinált,valaki azt mondja,hogy 7-8 hónaposan. Most akkor mikor?

Legjobb válasz: Az új szabályozás szerint kell még egy veszettség elleni 6 hónappal az elsõ után. Kombináltat csak évenként kell ismételni, 7 éves kor után immunvizsgálatot csinálnak és már csak kb 3 évente oltanak.

Az új szabályozás szerint kell még egy veszettség elleni 6 hónappal az elsõ után. Kombináltat csak évenként kell ismételni, 7 éves kor után immunvizsgálatot csinálnak és már csak kb 3 évente oltanak.
Nekünk azt még külön adja be. Majd 1 éves kora után adja csak együtt.
13:51 jó de ekkor kapja a kombináltat is csak az lemaradt!
13:38 Nagyon örülünk neki, csak nem ez volt a kérdés.
jav. következõ idõpontot a veszettségire
Az én kiskutyám 3.5 hónapos, tegnap kapta meg a veszettség ellenit és novemberre írta neki a következõ az idõpontot veszettségire!
Nekünk is ad az orvos fél évesen ismétlõ kombináltat.
A kérdező hozzászólása: A veszettség ellenit tudom, azt majd 10 hónaposan kapja legközelebb, mert 4 hónaposan már kapott egy veszettség ellenit, és 10 hónapos korában jár le a fél év, azt meg is kapja majd. Csak a kombináltat nem tudom pontosan, a doki fél éves kora körül mondta, hogy nem árt még egy ismétlõ kombinált. mindegy, akkor majd nemsokára beadatom neki a kombináltat, bár sokan azt mondják, hogy felesleges még egy kombinált, ha már kettõt is kapott, de én inkább biztosra megyek.
Bízd rá az orvosodra.Gondolom, mondta, mikor kell menned. Ma már többféle oltóanyag van. Így az orvosok is másként csinálják az oltási programjukat.
Szerintem ez is orvostól függ akkor hogy melyik mikor hogyan csinálja!:)

Tényleg nem kell a tartós tejet sem forralni sem higítva adni egy éves kislányomnak?

A dokinéni azt mondta mivel elmúlott egy éves nyugodtan adjam nei mert kell a kálcium a csontoknak. Tápis a kislányom. És és 1,5%-os tejet szoktam venni itthonra. De idegenkedem még attól hogy tejet adjak neki. És azt is mondta, hogy nem kell se forralni se higítani csak elég egy nap egy kortyot másnap két kortyot és így tovább adnom neki. De ha így teszek nem fog fájni a pocikája? És nem lesz baja t?le? Egyáltalán adjam neki? Csak mert én a Milupa Juniort akartam adni de dokinéni azt mondta, hogy az annyira édes, hogy utána nem fogja elfogadni a rendes tejet. Ti mit tanácsoltok? Köszönöm szépen.

Legjobb válasz: Én is kb 1,5 éves koráig csak babatejet adtam, de azért kóstolgatta a tehéntejet, mert ételekben már elõfordult. Aztán elkezdtem keverni a babatejet tehéntejjel, rendszeresen felesben kapta és most 2 évesen kapott elõször 2 dl tehéntejet magába, megitta. Az nem jó indok, hogy a kálcium miatt kapjon tejet, mert a tápszerben még több is van. De az igaz, hogy hozzá kell fokozatosan szoktatni a tehéntej ízéhez, de még ráérsz vele, hogy magába igya.

Én is kb 1, 5 éves koráig csak babatejet adtam, de azért kóstolgatta a tehéntejet, mert ételekben már elõfordult. Aztán elkezdtem keverni a babatejet tehéntejjel, rendszeresen felesben kapta és most 2 évesen kapott elõször 2 dl tehéntejet magába, megitta. Az nem jó indok, hogy a kálcium miatt kapjon tejet, mert a tápszerben még több is van. De az igaz, hogy hozzá kell fokozatosan szoktatni a tehéntej ízéhez, de még ráérsz vele, hogy magába igya.
Szia! Az én kislányom még ugyan csak 7 hós, de már beszéltünk errõl a tej-kérdésrõl a védõnõvel, és õ pont azt mondta, hogy ne adjak neki bolti, dobozos tejet, mert az nem jó, hanem próbáljak meg bevizsgált házi tejet venni és azt forralva majd adhatom, 1-1, 5 éves korától (mondjuk õ inkább a 1, 5 évet javasolta).
AZ én védõnõmis azt mondja, hogy várjunk másfél éves korig a tejjel, mert allergizálhat(de olyat is ismerek aki 3 éves korig tiltotta). Utóbbit persze túlzásnak tartom, de az egy éves kor korainak. Inkább kapjon több banánt, abban sok kalcium van. És más tejterméket, pl túró, natúr joghurt, tejföl!!!! Halgass magadra!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Joghurtot és túrót kap minden nap váltakozva. Házi tejet nem tudok szerezni de nem is adnék neki, az még nekem is ütõs.... Akkor még nem adok neki legalább fél évig, de lehet hogy tovább sem. Veszek Juniort és abból készítek neki tejbepapit stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is és hány százalékos tejet adjak majd neki ha elkezdem bevezetni?
Eleinte 1, 5-öset, de késõbb nem foglalkoztam vele, amilyet kaptam. A házi tejet amúgy én sem adnám!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a rengeteg segítséget. Üdv.

Ha a baba egy éves kora után már nem tudok szoptatni, tápszereznem kell? És meddig? Mikortól adható rendes tej?

Legalább másfél éves koráig szerettem volna szoptatni a babámat. Azonban egy műtét miatt félek, hogy elapad a tejem. Min. 4 napig nem fogok tudni szoptatni. És nem tudom hogyan lesz tovább? Sosem tápszereztem, nem is értek hozzá. Próbálok előre fejni, meg majd a kórházi tartózkodás alatt is, de már nem igen sikerül. Ami tejem van, azt megeszi a baba. Régóta nem mérem, nem tudom mennyi lehet. Elkelne a biztatás...

Legjobb válasz: 1 éves ha elmúlt adhatsz neki babatejet is,nem kell már tápszer.Gondolom már csak reggel meg este kell.

1 éves ha elmúlt adhatsz neki babatejet is, nem kell már tápszer.Gondolom már csak reggel meg este kell.
Igen, tejital:) ) Nem jutott eszembe a neve:)
Nyugodtan mehet neki tejital, nem kell most már tápszert elkezdeni ezért.
Már rendes tejet is adhatsz neki, én azt adtam. De még szopizik is, 17 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtok, minden válasszal egy kicsit felkészültebbnek érzem magam. Mint korábban írtam, két napja elkezdtem fejni. Reggel 10-20 ml, este alig sikerül. Tegnap beiktattam egyet délután 2 körülre is, akkor lejött úgy 40 ml. Apránként talán összejön annyi, hogy elég legyen neki. Van rá kb. két hetem. Most már csak azért kell izgulni, hogy el ne apadjon a kórházban a többi.
ja és a tejital is egyfajta tápszer
adj neki rendes tejet! Ha idegenkedsz a boltitól vegyetek forralós házi tejet, attól nincs jobb! 1 éves kor fölött már lehet. De ha félsz a tehéntejtõl, adj neki savanyított tejtermékeket, túrót, joghurtot, sajtot, a lényeg, h napi fél liternyi tejnek megefelõl mennyiséget fogyasszon el minden nap a kellõ Ca bevitel érdekében. Ez joghurt, kefír esetén 1:1, túrónál, sajtnál kb 10 deka fele meg fél liter tejnek
A kérdező hozzászólása: Tudom- tudom, hogy így is nagy eredmény, hogy idáig eljutottunk. Csak azért bánt, mert nagyon sokáig szenvedtem érte. Az elején több mint egy hétig egy csepp nemsok, annyi tejem sem volt. Mindegy, ez egy másik sztori.. Ami még most aggaszt (ha nem untok még nagyon), hogy a babám sajnos kizárólag cicin, vagy babakocsiban alszik. Önállóan soha. Lehet azon filozofálgatni, hogy ez milyen borzalmas, hogy szoktathattam így, stb. De ez most nem segít, már így van. Nem tudom apa egyedül hogy fog boldogulni esténként cici nélkül. Persze próbáljuk szoktatni (születése óta), most meg még intenzívebben, de borzalmasan nehéz, és elég sikertelen.
Szerintem egy éves kora után már ne stresszelj ezen ennyire. Lehet, hogy így tervezted, de most máshogy alakul, fogadd el: semmi baja nem lesz a babádnak most már, ha azt a két etetést nem a tejedbõl kapja. Persze nem azt mondom, hogy ne fejj azok alatt a napok alatt (akkor fejj, amikor szoptatnál, szóval reggel este). Ha nem apad el, akkor jó, ha elapad, akkor szerintem már ne erõltesd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit nyugodtabb vagyok, de azért még számtalan kérdés kering bennem. Pl., hogy azért addig próbáljak, napközben fejni, hogy felhozzam a tejem mennyiségét? Vagy az ilyenkor már nem nagyon segít? Kezdjek el megint Motherlove MOre Milk kapszulát szedni, mert az az elején is bevált? Illetve mi van, ha mondjuk annyira nem érzem jól magam a mûtét után, hogy napokig nem tudok fejni? Akkor ott a vége? Vagy mennyi napig fordítható vissza a folyamat és nem apad el végleg a "forrás"?
A kérdező hozzászólása: És igen, reggel és este kap, na meg éjszaka is idõnként, ha nem boldogulok másként az altatással.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdés, de mi az a babatej? Amit pl. a DM- ben lehet kapni, és Nestlé tejital van ráírva?
13-as válaszoló, mintha magamat olvasnám. Nekem sem volt hajlandó semmi ilyesmit meginni a fiam, de egyébként meg is értem. Borzalmas az ízük... Tehéntejet nyugdtan lehet már neki adni, és legalább nem ilyen mû dolog, hanem természetes, és attól nincs jobb, ez már jópárszor bebizonyosodott!

Egy eves kortol hogy kell adni a tehentejet a babanak: felforralva, keverve teaval vagy hogy? Eddig tapszert evett, fel evtol pedig adtunk kajat is amit szabad volt.

Legjobb válasz: szia! Itt az oldalon 66 ezer féle választ fogsz a kérdésedre kapni! Mindenki máshogy csinálja, sokan még nem is mernek 1 éves kortól tehéntejet adni! Többek között én sem, nekem a doktornõ határozottan kijelentette, (többször is rákérdezetm), h 2 éves kor alatt semmi esetre sem javasolt! de ez az a téma, amiben mindenki teljesen mást mond, (mikor, hogyan, mennyit stb.) Privi tanács: válassz ki egy olyan embert, akinek 100 %-osan megbízol a szavába, és arra hallgass! (nekem ez a személy a gyerekorvos volt)

szia! Itt az oldalon 66 ezer féle választ fogsz a kérdésedre kapni! Mindenki máshogy csinálja, sokan még nem is mernek 1 éves kortól tehéntejet adni! Többek között én sem, nekem a doktornõ határozottan kijelentette, (többször is rákérdezetm), h 2 éves kor alatt semmi esetre sem javasolt! de ez az a téma, amiben mindenki teljesen mást mond, (mikor, hogyan, mennyit stb.) Privi tanács: válassz ki egy olyan embert, akinek 100 %-osan megbízol a szavába, és arra hallgass! (nekem ez a személy a gyerekorvos volt)
Tökre egyet értek az elsõvel. Olvastam már annyiféle választ, hogy belefájdult a fejem. Ez tényleg az a téma, hogy mindenki mást csinál. Én még nem adtam lányomnak tejet (13 hónapos) orvosi javaslatra. Tejitalt kap, és a fõzelékeit fogom elõször tejjel elkészíteni majd (most joghurttal csinálom), és ha arra jól reagál, akkor majd késõbb adok neki innivalóként is.
Ha már evett többféle tejterméket, mint pl. joghurt, tejszelet, túrórudi, akkor nyugodtan adhatod neki a tejet is. Elõször felesben. Azaz fele forralt víz, fele forralt tej. Ha semmi baja, akkor a vizet folyamatosan csökkentheted és a végén marad csak a tej. Bár én a vizet is kihagytam és semmi baja a gyereknek.
Az én kislányom 1 éves korától fogva bolti tejet kap.De persze elõtte már kapott tejtermékes dolgokat.Én 2.8-as tejet adok neki felforralva.Úgy kezdtük hogy elõször csak reggel kapott rendes adagot, és mikor láttam hogy nincs tõle baja akkor már este is azt kapta.És soha nem kevertem tápszerrel meg nem is hígítottam.
elsõvel egyetértek, leszámítva a konkrét kérdésre adott válasszal. erre nem millió válasz van, csak egy, a bolti, pasztõrözött tejet nem kell forralni, mert már felvan, a házitejet kell. és nem keverünk a tejbe se vizet, fõleg teát nem, pici cukrot lehet, bár én ellene vagyok, és szintén 2 éves kortól adtam a fiamnak, 1 évesnek nem adnék, korainak gondolom, de ezt neked kell eldöntened. eleinte tápszerhez tegyél nagyon pici tejet, és növeld
Kedves utolsó! Szûk ismerõseim közül: 1. a bolti tejet is forralja, biztos ami biztos alapon 2. a "rendes" tejet sem forralja, mert úgyis bevizsgálják mielõtt a kocsiba kerül 3. nem ad bolti tejet csak "rendeset", mert az igazából por alapú vízzel visszahígított 4. nem ad "rendes" tejet, mert túl nehéz a babának 5. felesbe hígít 6. negyedesbe adja 7. egyáltalán nem hígít 8. felesbe tápszert, tejitalt stb.-t tesz bele Méghogy nincs százezer variáció, még ragozhatnám a kérdést napestig! Elsõ voltam!
variáció van, amiket anyukák kitalálnak maguknak, de bármelyik orvost, védõnõt, hozzáértõt megkérdezel, azt fogja írni amit én :) bocs ha kötekedésnek tûnt, nem annak szántam!
szia! Én sem akarok kötekedni, de tény, hogy számtalan variáció van, és mindenkinek magának kell eldönteni, h melyiket alkalmazza a saját csemetéjénél! Személyes tapasztalat: a védõnõm azt javasolta, h 1 éves kora után nyugodtam adhatok neki bolti tejet, de a házit inkább ne, mert az túl erõs a gyomrának! a doktornõ, kihangsúlyozta, h 2 éves kora alatt semmiképpen ne adjak, de ha utána adok, akkor mindenképpen csak hígított házi tejet adjak! Szóval én sem kötekedem Veled, de orvosok és védõnõk is teljesen más állásponton vannak a kérdésben, ezek nemcsak az anyukák "variációi", amit felsoroltam! Egyéb: engem személy szerint ez nagyon elbizonytalanít: mást mond a barátnõm gyerekorvosa, mint a mi gyerekorvosunk, és megint mást a védõnõ! Akkor Te szerencsés helyzetben vagy nagyon, ha Neked mindegyikõjük ugyanazt mondja! De személyes tapasztalatom alapján nincs egy egzakt irányelv és útmutató ebben a kérdésben, mert különben nem lenne ennyire sok bizonytalan anyuka!

Egy éves csikónak mit kell tudnia? És egy 2 évesnek? Mivel 3 évesen már belovagolják általában.

Legjobb válasz: adni a lábát, hagyni magát vezetni,kikötni kötõféket felrakni..

adni a lábát, hagyni magát vezetni, kikötni kötõféket felrakni..
az elõttem szólóhoz csatlakozok.semmi többet nem kell tudnia, 3 éves kort várt meg addig nyereg, kantár felejtõs! elég ha megszokja a kötõféket, felveszed a lábát, az ember közelségét szokja meg, ápolást stb... :)
A kérdező hozzászólása: futószárazni mikor lehet elõször?
Egy éves csikó: BÁRHOL meg lehessen érinteni (mi a fülét, lába közét is pucoljuk, tûrnie kell). Adja a lábait, kötõféket fel lehessen rá tenni, menjen utánad, ha vezeted. Ha szólsz neki, akkor figyeljen rád. Közeledésre jól reagáljon (nem szabad rúgnia, harapnia). Terepen megbízhatóan jöjjön az anyjával. Két éves csikó: amit elõzõ Három éves csikó: viselje el a nyeregalátétet / rongyot a hátán. Késõbb azt, hogy felfekszenek a hátára, majd fel is ülnek rá. Semmi többet nem kell kérni tõle. Ha ez is megy, akkor vezetik a rajta ülõ könnyû lovas alatt. Dicsérik, simogatják. A nyerget tudja hordani. DE: semmiféle munkát nem szabad tõle elvárni. Nem kell futószárazni, nem kell segítségekre reagálnia.
Utolsó vagyok Ja, és a 3 éves még GYEREK, nem szabad belovagolni. Majd 4-5 éves korában.
Annyit hozzátennék hogy szokjon hozzá a zajokhoz, tárgyakhoz. Egy labda is ijesztõ lehet számára, bármivel lehet próbálkozni hogy tûrje. Én hagyományõrzõ rendezvényekre viszem mostantól a másfél éves csikóm, bõven lesz mit ott megtanulnia.:)
Szerintem 16-17 évesnek kéne lennie minimum, és jobb ha szûsz.
*szûz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!