Találatok a következő kifejezésre: Egy éves be lehet (47 db)

4 évesen be lehet már lovagolni egy lovat?

Legjobb válasz: Ritkán elõfordul, hogy még gyenge izomzata van a lónak, de többnyire semmiféle problémát nem okoz nekik, ha elkezdjük belovagolni õket 3 évesen. Volt olyan lovam, akivel öt éves koráig vártam, mert hatalmas magas ló volt, de vékony, nem vagyok egy nagy súly, de nem szívesen ültem rá. Ötéves korára berakodott szépen, olyan formája lett, hogy öröm volt ránézni, vele akkor kezdtem dolgozni. De a lovak döntõ többségét el lehet kezdeni 3 évesen belovagolni. Kétévesen én futószárazni még nem szoktam, szerintem az korai, háromévesen futószáron kezd, majd szépen nyereg alá tanul.

Ritkán elõfordul, hogy még gyenge izomzata van a lónak, de többnyire semmiféle problémát nem okoz nekik, ha elkezdjük belovagolni õket 3 évesen. Volt olyan lovam, akivel öt éves koráig vártam, mert hatalmas magas ló volt, de vékony, nem vagyok egy nagy súly, de nem szívesen ültem rá. Ötéves korára berakodott szépen, olyan formája lett, hogy öröm volt ránézni, vele akkor kezdtem dolgozni. De a lovak döntõ többségét el lehet kezdeni 3 évesen belovagolni. Kétévesen én futószárazni még nem szoktam, szerintem az korai, háromévesen futószáron kezd, majd szépen nyereg alá tanul.
Igen 2 évesen futószárazzuk 3-4 évesen nyereghez és lovashoz szoktatjuk. ;) de ha kezdõ vagy ne állj neki egyedül mert nagyon el lehet rontani
A kérdező hozzászólása: van segítségem
igen
Már 3 évesen célszerû elkezdeni.
A kérdező hozzászólása: 3 évesen?nekem valaki azt mondta, hogy 3 évesen nem kell elkezdeni, mert túl fiatal hozzá és a csontozata és az izomzata még gyenge
az én lovam 4 éves és ugrik meg kocsizva is volt!! nagyon jó lovagolni!!!! *.*

Ha egy 3, 5 éves gyerek úgy beszél és viselkedik mint egy kétéves, be lehet még hozni a lemaradást?

Legjobb válasz: Az attól függ, mi a lemaradás oka. Mivel ez sok esetben nem tudható, vagy ha sejtjük is, hol sérülhetettt a gyerek (oxigénhiányos szülés, koraszülöttség, sárgaság, fertõzések, stb.) a károsodás pontos mértéke nem felmérhetõ, a helyes eljárás a lehetõ legintenzívebb fejlesztés. Lehet, hogy utoléri a gyerek a többieket, lehet, hogy nem, de mindenképpen el kell érnie a számára lehetséges maximumot. Aki elõre ígéretet tesz az eredménnyel kapcsolatban, abban az emberben nem bíznék, fõleg ha még pénzt is kér a terápiáért.

Az attól függ, mi a lemaradás oka. Mivel ez sok esetben nem tudható, vagy ha sejtjük is, hol sérülhetettt a gyerek (oxigénhiányos szülés, koraszülöttség, sárgaság, fertõzések, stb.) a károsodás pontos mértéke nem felmérhetõ, a helyes eljárás a lehetõ legintenzívebb fejlesztés. Lehet, hogy utoléri a gyerek a többieket, lehet, hogy nem, de mindenképpen el kell érnie a számára lehetséges maximumot. Aki elõre ígéretet tesz az eredménnyel kapcsolatban, abban az emberben nem bíznék, fõleg ha még pénzt is kér a terápiáért.
pontosan hogy érted? van olyan 2 éves aki szép összetett mondatokban beszél és van olyan amelyik meg se szólal. mégis melyikhez hasonlítod a 3, 5 évesedet?
Sok odafigyeléssel, fejlesztéssel, mozgásterápiával igen.
milyen tekintetben olyan mint egy 2 éves?

Szerintetek be lehet építeni egy éves magánházba egy Schiedel kémény-t minél kisebb rombolással?

Legjobb válasz: Szia! A "be" az mit jelent? Amúgy ha van rá mód egyszerûbb a homlokzaton végigfuttatni a kéményt. Ha nincs mód akkor födém áttörés / fa, beton?/ és tetõ szerkezetének és a héjazat megbontássávval lehet be építeni. Sok sikert!

Szia! A "be" az mit jelent? Amúgy ha van rá mód egyszerûbb a homlokzaton végigfuttatni a kéményt. Ha nincs mód akkor födém áttörés / fa, beton?/ és tetõ szerkezetének és a héjazat megbontássávval lehet be építeni. Sok sikert!
Mindent lehet ha van pénz.


Egy éves babám már kb.2 hete napi kétszer/háromszor kakil, lágyabbat, bűzösebbet! Fogzás miatt lehet? Tapasztalatok? Nem vezettem be új ételt, eszik rendesen, jókedvű, megfelelően hízik! De ez a sok kaki.

Legjobb válasz: Nekünk is 1 éves kor táján jelentkezett az ilyen sok és sárgás hígabb nem formált kaka és a fogzás miatt volt,pontosabban az õrlõfog indulásakor.amint kibújt visszaállt normálisra,és most megint (16 hós) mert a másik oldalon is jön,szóval sztem attól lehet

Nekünk is 1 éves kor táján jelentkezett az ilyen sok és sárgás hígabb nem formált kaka és a fogzás miatt volt, pontosabban az õrlõfog indulásakor.amint kibújt visszaállt normálisra, és most megint (16 hós) mert a másik oldalon is jön, szóval sztem attól lehet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Kislányom 2 éves kora óta szobatiszta, 2 éves és 3 hónapos volt, mikor éjjel sem kellett már pelenka. Most 2 hete elég sokszor bepisil éjjel is és nappal is, sőt egy párszor be is kakil. Mitől lehet ez?

Most 2 és fél éves elmúlt.

Legjobb válasz: Szia! Nem történt vmi , ami felzaklatta? Pl. látott veszekedni titeket apával Bölcsibe adtad, a "változás"... Vki kiabált vele, és érzékeny rá... Olyan filmbe nézett bele, ami félelmetes volt neki.... Ezek csak tippek, ilyenekre lehet gondolni elsõ körben.....

Szia! Nem történt vmi , ami felzaklatta? Pl. látott veszekedni titeket apával Bölcsibe adtad, a "változás"... Vki kiabált vele, és érzékeny rá... Olyan filmbe nézett bele, ami félelmetes volt neki.... Ezek csak tippek, ilyenekre lehet gondolni elsõ körben.....
Lehet furcsán fog hangzani én is meglepõdtem amikor elõször hallottam. Sógornõm 6 éves lánya is sokszor bepisil néha napközben is, õ horkol is amikor alszik. Voltak vele dokinál és azt mondta a doki, hogy összefüggés van a horkolás és a bepisilés között, valszeg az orrmandula van megduzzadva. Persze bekakilni nem kakil így egyáltalán nem biztos, hogy nálatok is ez van.
A kérdező hozzászólása: Minden családban néha van veszekedés és van a gyerekkel kiabálás, de minden olyan, mint volt, semmi nem változott:) 1 hét múlva megy bölcsibe, ezt tudja, beszéltünk róla, de nem látszott, h ellene lenne, de én tudom, h nem lesz egyszerû menet.. Szóval nem tudom ez miért van..
A bölcsi simán kiválthatja a szorongást, akkor is, ha nem látszik rajta. Az én nagylányom pl nagyon szereti az ovit, de amikor ovis lett utána 2 évig fogni kellett a kezét éjjel (pedig szívesen ment minden reggel, soha nem sírt, és elõtte már bölcsis is volt) Illetve rágja a száját ami miatt sebes a széle. Szóval okoz nekik belsõ feszültséget ami különbözõ módon nyilvánul meg.

Be lehet vinni a sós tengerbe egy éves babát? Csak azért kérdezem, mert nemsokára megyünk nyaralni és anyukám szerint nem is lehet bevinni két éves koráig. Nem csípheti ki a szemét vagy a bőrét?

Annyira megijesztett!

Legjobb válasz: Ha közvetlenül fürdés utána zuhanyzás megoldható, akkor szerintem igen. Nem tudom, hogy a szemével mi a helyzet, én arra figyelnék, hogy a szemébe ne menjen víz, bár ez igaz a többi vízre is, pláne a klórosra. Amúgy én úgy tudom, hogy a könny annyira sós, mint a tengervíz.

Ha közvetlenül fürdés utána zuhanyzás megoldható, akkor szerintem igen. Nem tudom, hogy a szemével mi a helyzet, én arra figyelnék, hogy a szemébe ne menjen víz, bár ez igaz a többi vízre is, pláne a klórosra. Amúgy én úgy tudom, hogy a könny annyira sós, mint a tengervíz.
Gondosan zuhanyoztasd le minden fürdés után, és ne sajnáld a baba olajat.Akár reggel este.Mindannyiónknak kiszárítja a só.Mivel a nap igazán forró részét így is a hotelszobában és nem a tûzõ napon kell tölteni, fõleg a tengernél, (az árnyékoló sátrak sem érnek semmit, mert rengeteg a visszaverõdõ sugár)így úgysem lesz benne annyit, hogy baja legyen.A szemébe meg ne menjen, ha nem szereti.
Én azt gondolom, hogy a tengervíz, jót tesz a bõrnek. A tenger levegõjét belélegezni is nagyon jótékony. Minden nap klóros vízben fürdetjük sajnos, attól jobban kellene tartanunk, meg hadd ne soroljam mi van még a csapvízben:(
Az én kisfiam 14 hónapos volt mikor elõször fürdött tengerben, sem a szemével, sem a bõrével nem volt baj. Az tényleg kellemetlen ha szemébe megy a víz, de ennyi. S ha nem zuhanyoztatod le csak este az sem fog ártani.
Szia! A fiam 11 hónapos volt, amikor elõször bevittük a tengerbe. Nagyon élvezte, hogy a víz sós! Mi olyan csendes helyen voltunk és vittünk neki kismedencét, amit feltöltöttünk tengervízzel, ami kb 2 óra alatt felmelegedett, aztán vidáman pancsolt benne. Bár mi mindig elõ vagy utószezonba szoktunk menni, mert akkor nincsen olyan nagy kánikula. Jó nyaralást és kellemes pihenést kívánok mindannyiótoknak!
A barátnõm kisfiát én vittem le a tengerre elõször...nagyon jól érezte magát. Nem is akart igazából nekirohanni a víznek inkább a homokot ette.....nem volt víz sem az azonnali sósvíz lemosására. Semmi baja nem lett a kicsinek. Otthon fürödtünk meg. Most 3 éves és még most is a homokot túrja szívesebben.

Be lehet tanítani egy 1 éves kutyát (ül, fekszik stb)? Mármint fogékony a tanulásra attól, hogy nem olyan fiatal?

Legjobb válasz: Hogyne lehetne. Egy éves, remek korban van, már nem kölyök, hogy elkalandozzon a figyelme, de nem is idõs, hogy már nehezebben tanuljon.

Hogyne lehetne. Egy éves, remek korban van, már nem kölyök, hogy elkalandozzon a figyelme, de nem is idõs, hogy már nehezebben tanuljon.
A kérdező hozzászólása: köszike:) és pl egy 4 éveset amely már be van tanítva de én még fejleszteni akarom?
Azt is. Nincs olyan, hogy túl öreg a tanításhoz. Csakhát, ugyanúgy mint az embereknél, egy fiatal elme fogékonyabb, de gyakran elkalandozik, egy öregebb elme már nem annyira fogékony, de nem kalandozik el. A lényeg, hogy akárhány éves, lehet tanítani.
Persze! Majdnem két és félévesen kezdtünk sulizni. Addig az ül fekszik pacsit ismerte, mostmeg hogy majdnem 3 éves, túl vagy egy egyes szintû engedelmességi vizsgán, és ügyességi kettes szintûre gyúrunk épp. Hajrá! Mindent lehet, csak akarni kell!
persze, nem korfüggõ. az én kutyám minél idõsebb volt, annál könnyebben tanult.

Egy éves babát be lehet vinni a tengerbe? Nem árt neki a sós víz?

Legjobb válasz: A sós víz gyógyító és fertõtlenitõ hatású. A szemére kell vigyázni, tenger után lemosni tiszta vízzel és bekenni. Jó ha viszel müanyagpalackos vizet és kinthagyod a napon hogy lemoshasd vele. Ha hideg a víz ne vidd be!!És ha lehet ne órákra, nehogy napszúrást kapjon.

A sós víz gyógyító és fertõtlenitõ hatású. A szemére kell vigyázni, tenger után lemosni tiszta vízzel és bekenni. Jó ha viszel müanyagpalackos vizet és kinthagyod a napon hogy lemoshasd vele. Ha hideg a víz ne vidd be!!És ha lehet ne órákra, nehogy napszúrást kapjon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Vigyetek felfújható medencét, abba teszel tengervizet és pancsikálhat benne.
A kérdező hozzászólása: Akkor az árnyékba tegyem a medencét?
szia.Nyugodtan vidd a tengerbe, mindig kis idõre.A fején kalap, a lábán szandi (attól függ hova mentek kagylós e az alja).Vigyél beleülõs úszógumit, hidd el élvezni fogja.A lányom is ennyi idõs volt mikor vittük, elõszõr félt, de aztán megszokta.Elõször mosd meg a kezét hogy lássa hogy nem kell félnie a nagy víztõl.De utána tényyleg mosd le róla a sót, és kend be zsíros krémmel.De a pancsolómedence is jó ötlet.
Szia! A fiam 1 éves volt, amikor elõszörvittük tenger mellé. Vittünk egy felfújható pancsolómedencét, reggel 9 körül feltöltöttük és hagytuk a napon felmelegedni, kb 1-1, 5 óra múlva kellemes víz lesz benne. A fiam legalábbis nagyon élvezte. Az meg különösen tetszett neki, hogy a víz sós... A legjobbakat és jó nyaralást!!

Be lehet 3 évesen íratni egy gyermeket a bölcsibe, mert nem szobatiszta?

A környezetemben nem ismerek ilyen kicsiket. Ti ismertek rá példát? Van még addig 4 hónapunk, de egyenl?re nem akar összejönni, h elhagyja a pelust.

Legjobb válasz: Ha 3 éves lesz, munkába állok, ez kimaradt.

A kérdező hozzászólása: Ha 3 éves lesz, munkába állok, ez kimaradt.
Ovit úgyis csak szeptemberben kezdené, a nyáron bõven lehet még szobatiszta.
A kérdező hozzászólása: Lehet, h én csinálok belõle túl nagy dolgot... Sajnos abszolút nem úgy néz ki, h magától rájönne.
Szerintem egy ideig hanyagold nála. Pár hét után lehet, hogy másképpen áll majd a dolgokhoz. Ha rájön, hogy "semmi extra" nincs a biliben, és oda is lehet pisilni, kakilni, akkor pár nap is elég lehet a szobatisztasághoz.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mi lesz. Egyenlõre kudarc az egész szoktatás. Rá sem akar ülni sem a wc-re, sem a bilire. A legutóbbi próbálkozásomkor inkább visszatartotta, csak ne kelljen ráülni, meg a bugyiba se menjen. Jó, mi? :(
A 4 hónap sok idõ, közben lesz egy nyár. Szerintem egész biztos szobatiszta lesz addigra, vagy legalábbis jó úton lesztek. Ha pl. alváshoz kell csak, simán fel fogják venni oviba is. Sok helyen még akkor is, ha egyébként is van rajta pelenka. Bölcsöde a gyermek 3 éves koráig van, nem fogják már felvenni. Oviba írasd!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek érdeklõdni a bölcsibe. Az óvodavezetõ azt mondta, h írassam be oviba is, bölcsibe is, h kétesélyes legyen a dolog. Hallottatok már ilyesmirõl?
Bölcsibe nem feltétel a szobatisztaság. Az más kérdés, hogy felveszik-e, ha már betöltötte a 3-at, hisz akkor már ovi érett a kora alapján.
A bölcsödébe 6hónapos kortól 3évesig járnak gyerekek, tehát a szobatisztaság nem feltétel. 3évesen viszont nem valószínû hogy felveszik. Inkább ovina próbáld, oda viszont feltétel a szobatisztaság.
bölcsibe 4 éves korig vesznek fel gyerekeket

Ha útlevelet csináltatok másfél éves kislányomnak, akkor mindkét szülőnek be kell menni, vagy egyedül is el lehet intézni?

Legjobb válasz: 18 éves korig mindkét szûlõ aláírása szükséges az útlevélhez.

18 éves korig mindkét szûlõ aláírása szükséges az útlevélhez.
útlevélnél mindenképp kell mind a 2 szülõ. egyéb esetekben elég az egyik törvényes képviselõ.
Én csináltattam a lámyomnak 7 éves, és nem kellett apuka hozzá. Jó is volt mert pár éve nem láttuk és elég bonyolult lett volna. Én is úgy tudtam, hogy kell és meg sem kérdezték az okmányirodában, hogy mért nincs ott.
személyi igazolványt csináltass inkább.ott nem kell ott lenni mind két szülõnek és az ingyenes.az utlevélért fizetni kell.ha csak uniós országba akartok utazni elég a személyi is.én nem rég csináltattam 7 hós kislánykámnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!