Találatok a következő kifejezésre: Egy éves be (411 db)

Anna 12 éves, Bea 10 éves és Cili 6 éves. Édesanyjuktól összesen 14000 forintot kaptak, amelyet éveik számának arányában osztottak szét. Mennyi pénz jutott egy - egy kislánynak?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ezt úgy kell, hogy összeadod a csajok éveinek számát, tehát 12+10+6=28, akkor a 14000-et elosztod a 28-al, és megszorzod elõször 12-vel, így megkapod, hogy Anna mennyi pénzt kap, aztán megint, 14000-et osztod 28-al, szorzod 10-el, megkapod Bea pénzét, végül a 14000-et osztod 28-al, szorzod 6-at, így megkapod hogy Cili mennyi zsét kapott az anyjától. Ezt minden ilyen jellegû feladatnál így kell csinálni. De javítson valaki ha tévednék.. :)

én úgy tudom, hogy ezt úgy kell, hogy összeadod a csajok éveinek számát, tehát 12+10+6=28, akkor a 14000-et elosztod a 28-al, és megszorzod elõször 12-vel, így megkapod, hogy Anna mennyi pénzt kap, aztán megint, 14000-et osztod 28-al, szorzod 10-el, megkapod Bea pénzét, végül a 14000-et osztod 28-al, szorzod 6-at, így megkapod hogy Cili mennyi zsét kapott az anyjától. Ezt minden ilyen jellegû feladatnál így kell csinálni. De javítson valaki ha tévednék.. :)
Elfelejtetted a végére odabiggyeszteni, hogy "lusta vagyok, csináljátok meg helyettem a házit!".
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Kb. mennyi idő alatt áll be a szoptatás rendszeressége? Mennyi az a mennyiség kb. amit egy evés alatt eszik ml-ben? Tudom ez változó, de kb? (nem egész nap, csak egy evéskor)

Van hogy 3-4 órát alszik, és kb. 20-30 percig eszik, de van, hogy órákat tudna cicin lenni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.

Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.
Az én babám is 4 és fél hós és még mindig nincs igazi rendszer benne.Van amikor többet eszik(90-120 ml)délelõtt, délután meg kevesebbet de többször.Van hogy délután 4 után estig szinte fel le teszem a cicirõl.Próbáltam üvegbõl lefejt tejet adni de úgy fáj a pocija ha többet adok 1x-re.

4 évesen be lehet már lovagolni egy lovat?

Legjobb válasz: Ritkán elõfordul, hogy még gyenge izomzata van a lónak, de többnyire semmiféle problémát nem okoz nekik, ha elkezdjük belovagolni õket 3 évesen. Volt olyan lovam, akivel öt éves koráig vártam, mert hatalmas magas ló volt, de vékony, nem vagyok egy nagy súly, de nem szívesen ültem rá. Ötéves korára berakodott szépen, olyan formája lett, hogy öröm volt ránézni, vele akkor kezdtem dolgozni. De a lovak döntõ többségét el lehet kezdeni 3 évesen belovagolni. Kétévesen én futószárazni még nem szoktam, szerintem az korai, háromévesen futószáron kezd, majd szépen nyereg alá tanul.

Ritkán elõfordul, hogy még gyenge izomzata van a lónak, de többnyire semmiféle problémát nem okoz nekik, ha elkezdjük belovagolni õket 3 évesen. Volt olyan lovam, akivel öt éves koráig vártam, mert hatalmas magas ló volt, de vékony, nem vagyok egy nagy súly, de nem szívesen ültem rá. Ötéves korára berakodott szépen, olyan formája lett, hogy öröm volt ránézni, vele akkor kezdtem dolgozni. De a lovak döntõ többségét el lehet kezdeni 3 évesen belovagolni. Kétévesen én futószárazni még nem szoktam, szerintem az korai, háromévesen futószáron kezd, majd szépen nyereg alá tanul.
Igen 2 évesen futószárazzuk 3-4 évesen nyereghez és lovashoz szoktatjuk. ;) de ha kezdõ vagy ne állj neki egyedül mert nagyon el lehet rontani
A kérdező hozzászólása: van segítségem
igen
Már 3 évesen célszerû elkezdeni.
A kérdező hozzászólása: 3 évesen?nekem valaki azt mondta, hogy 3 évesen nem kell elkezdeni, mert túl fiatal hozzá és a csontozata és az izomzata még gyenge
az én lovam 4 éves és ugrik meg kocsizva is volt!! nagyon jó lovagolni!!!! *.*


Óvodában ha csak az 5-6 évesek között van hely 3, 5 éves fiamnak akkor irassam be? Tapasztalatok? Vagy korosztályába hordhatnám a város másik végére egy éves öccsét rángatva.

Legjobb válasz: Szerintem a nagyoktól csak tanulhat. Nálunk ugyan vegyes csoportok vannak, a két fiam egy csoportba jár (4 és 6 évesek) Éppen ma érkeztek az új gyerekek, az óvónõ külön kérte a nagy fiamat, hogy legyen segítségére, mint "óvóbácsi" :) Õ alig várta a mai napot :)

Szerintem a nagyoktól csak tanulhat. Nálunk ugyan vegyes csoportok vannak, a két fiam egy csoportba jár (4 és 6 évesek) Éppen ma érkeztek az új gyerekek, az óvónõ külön kérte a nagy fiamat, hogy legyen segítségére, mint "óvóbácsi" :) Õ alig várta a mai napot :)
jó ezt olvasni mert az én fiam is ilyen vegyes csoportba fog majd járni, de nem egyedül lesz kicsi 3, 4 még lesz.kicsit én is féltem a nagyoktól de már olyan is volt aki azt mesélte nem a kicsi tanult a nagytól hanem a nagyok fejlõdtek egy kicsit vissza.hát szerintem ez is ovija válogatja.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek megnézni a csoportot. Ha egyedül lenne kicsi nem szívesen vinném. Aggódom, hogy elnyomják majd.
Szerintem vidd nyugodtan a nagyok közé. Tapasztalatom ugyan még nincs, mert az én fiam is csak most fogja kezdeni jövõ héten, de utánakérdeztem több helyen, jók a tapasztalatok a vegyes csoportokkal. A nagyok segítik a kicsiket, a kicsik sokat tanulnak a nagyoktól és a nagyok is megtanulnak figyelni a kisebbekre. Jobban megtanulják kezelni egymást és elfogadni a különbözõségeiket.
A kérdező hozzászólása: De akkor is vinnétek ha csak õ lesz kicsi a csoportban?
Nálunk fordított a helyzet: egy-egy 5-6 éves gyereket tesznek be a kiscsoportba, mert úgy van hely...hát akkor már inkább egy kicsi járjon a nagyok közé. Ott majd sokat tanulhat tõlük, de fordított helyzetben csak visszafejlõdés lenne. Én legszívesebben a saját korcsoportjába vinném, de ha nincs más lehetõség, akkor inkább járjon a nagyokhoz.
12.38 vagyok. Igen, én vinném akkor is, ha csak õ lenne kicsi. Szerintem nem gond, jót is fog tenni neki.

Van debreceni airsoft csapat aki tud az írjon és még egy kérdés be engedtek egy 11 éves fiút?

Legjobb válasz: Olvastad már a maszt?? Minimum korhatár 16 (16-17 évesen is csak írásos szülõi engedéllyel, 18 felett lehet menni engedély nélkül)... Az alatt csakis úgy hogy fateroddal vagy felnõtt ismerõsöddel, de még akkor sem biztos hogy nem küldenek el... Nem 11 éveseknek való az airsoft. Szerintem maradj meg a sörösdoboz lövöldözésnél míg nem éred el a korhatárt.

Olvastad már a maszt?? Minimum korhatár 16 (16-17 évesen is csak írásos szülõi engedéllyel, 18 felett lehet menni engedély nélkül)... Az alatt csakis úgy hogy fateroddal vagy felnõtt ismerõsöddel, de még akkor sem biztos hogy nem küldenek el... Nem 11 éveseknek való az airsoft. Szerintem maradj meg a sörösdoboz lövöldözésnél míg nem éred el a korhatárt.
Egy 11 évesnek nem való a kezébe fegyver, az airsoft pedig a felnõtteknek játék de a gyerekeknek fegyver! És ez komoly! Egyik srácnak kilõtték az egyik fogát mert nem viselt maszkot, egy másiknak a szemüvege mellett ment be a bb a bõre alá. Hidd el hogy ez nem veszélytelen sport és min olyan cseppet sem gyerekeknek való!
A kérdező hozzászólása: Ok.Mert akartam volna.

Rövid szőrű kutyák mennyire fáznak hogy oldjátok meg vele a telet? Nem megy be a házába Estére és ha otthon vagyunk bent lesz. Egy éves amstaff,

Legjobb válasz: tehát napközben lenne kint és amikor otthon vagytok akkor bemehet. És az éjszakát is bent töltheti. De te aggódsz, hogy amikor nem vagytok otthon és a kertben van nem megy be a házába Jól értelmeztem? Mert ilyen formán kibírja. Különben, ha egyáltalán nem mehetne be melegedni éjszakára tropára mennének az izületei. A másik kérdés, hogy nem megy be a házába az õ döntése. Ha nagyon fázna bemenne. Ha azt akarod, hogy jó meleg legyen ne rongyot tegyél be, hanem szalmát. (ha tudsz szerezni). Az tartja a legjobban a hõt és ha átnedvesedik ki lehet cserélni.

tehát napközben lenne kint és amikor otthon vagytok akkor bemehet. És az éjszakát is bent töltheti. De te aggódsz, hogy amikor nem vagytok otthon és a kertben van nem megy be a házába Jól értelmeztem? Mert ilyen formán kibírja. Különben, ha egyáltalán nem mehetne be melegedni éjszakára tropára mennének az izületei. A másik kérdés, hogy nem megy be a házába az õ döntése. Ha nagyon fázna bemenne. Ha azt akarod, hogy jó meleg legyen ne rongyot tegyél be, hanem szalmát. (ha tudsz szerezni). Az tartja a legjobban a hõt és ha átnedvesedik ki lehet cserélni.
Nekünk is szigetelt ház van a vizslámnak. Valamint kap bele jó vastagon szalmát. Meg raktam neki olyan ajtó szerût is de 10percet se volt fenn mert letépte... Majd idén is megpróbálom. :D
a miénk nem jöhet be. van kutyaólja, majd kap szalmát bele, az jó meleg.
Mi most fogjuk leszigetelni a házát! Kap 10 cm hungarocellt a háza, bele meg teszek jó puha törölközõket (ezeket oda kell szögelnem, mert a kis lütyõ kirángatja)! Ha igazi kemény hideg lesz, akkor kap ruhát. No nem ilyen divatruhát, én csináltam neki törölközõ anyagból. Azt estére ráadom!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! Igen nagyon aggodom erte olyan mintha a meg nem szuletett gyerkunk lenne... jol el van kenyeztetve. A szalmarol mar hallottam mi is hasznaltuk a amsik kutyanknal. Ami meg jo az a regi hagyomanyos szovetzsakba diofa levelet tomni ( sok van nalunk ) es azt a kutya ala tenni... Akkor nem aggodok erte nagyon :) Hatha rajon mirevalo az a haz :)

Van itt olyan anyuka, aki egy éves kor előtt vezette be a tejet? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Junior tejitalt adjon akinek 2 anyja van.Mit gondolsz mibõl van? Az sem hipoallergén, csak a HA tápszerek. Ha hajlamos rá akkor ugyan úgy elõjön, 20 vagy 40 évesen ,hiába csak 3 éves koruk felett kaptak tejet. A sok mû lötty meg rákkeltõ,20-40 év múlva....Persze jó üzlet ,jó pénz van benne. Bio kecske tejet megveszem a piacon ,forralva adom. 800 Ft literje.Nem fogok 2000-3000 et kiadni csak azért mert rajta van a tápszergyártó logójáért,hogy mû vacakkal etessem a gyermekem.

Junior tejitalt adjon akinek 2 anyja van.Mit gondolsz mibõl van? Az sem hipoallergén, csak a HA tápszerek. Ha hajlamos rá akkor ugyan úgy elõjön, 20 vagy 40 évesen , hiába csak 3 éves koruk felett kaptak tejet. A sok mû lötty meg rákkeltõ, 20-40 év múlva....Persze jó üzlet , jó pénz van benne. Bio kecske tejet megveszem a piacon , forralva adom. 800 Ft literje.Nem fogok 2000-3000 et kiadni csak azért mert rajta van a tápszergyártó logójáért, hogy mû vacakkal etessem a gyermekem.
Ikreimnek az elsõ szülinapjuk elõtt kb. két héttel vezettem be tejbegríz formájában, persze úgy, hogy a jó része víz volt, kevesebb részt tej. Semmi bajuk nem lett, s attól kezdve óvatosan, de egyre rendszeresebben adtam. Kb. 13 hós korukra már simán itták.
Én 10hónaposan adtam a lányomnak tejet, de mellette kapott még tápszert 1éves koráig. Tejjel készült ételeket már hamarabb is evett. Azóta csak tejet iszik, és imádja semmi baja nincs tõle(3éves). De nálunk a családban mindenki nagy tejivó, nincs allergiás.:)
6 hónapos kortól jó minõségû tejcsoki, egy kocka milka vagy kinder nagy ritkán.De ugye nem a mennyiség számít tehát kapta. 8 hónaposan a savanyított tejtermékek után kapott sima tejet és kakaót is. 16 hónapos és eddig nem volt panaszunk. Túl van lihegve.
6 hótól. Nem így terveztem, de miután a 100. tápszert, tejpépet sem fogadta el, így nem sok választásom volt. Szerencsére nem lett semmi baja.
Mi eleg koran elkezdtuk a tejtermekeket es 7honapos volt hogy rendes tejet kapott... Abszolult semmi nem tortent;)
Nem a tej fehérjével van a gond (csak), hanem az ásványi anyag tartalmával! Ezt nem akarják az anyukák megérteni. Teljesen más a kisborjú igénye, mint a csecsemõé! Ha a borjú anyatejet kapna, akkor nem fejlõdne megfelelõen, mert neki abban az életszakaszban másra van szüksége! (több kálciumra és nátriumra és jóval kevesebb laktózra) A tehén nem az embernek tejel!!! Az is kétséges, hogy a késõbbi életkorban egészséges-e a tejivás.
http://www.milubaba.hu/junior_italok <div class="title">Milupa Junior gyerekital 12hó+</div> <div class="title_small">1-2 éves kor között</div> <div class="text"> Gyerekital 1 és 2 év közötti kisgyerekeknek. Optimális mértékben tartalmazza a fehérjét és a különbözõ ásványi anyagokat a tehéntejjel szemben. </div> Milupa Junior gyerekital 12hó+ 1-2 éves kor között Gyerekital 1 és 2 év közötti kisgyerekeknek. Optimális mértékben tartalmazza a fehérjét és a különbözõ ásványi anyagokat a tehéntejjel szemben.
legalább vedd a fáradtságot, és nézd meg!!
meg a junior tejitalnak miért kellene HA-snak lennie?????! Meg ezt írod: "A sok mû lötty meg rákkeltõ, 20-40 év múlva....Persze jó üzlet , jó pénz van benne. " aha.... szóval megint itt tartunk, hogy aki azt ad, az szar anya.. A tápszer IS "mû lötty". Azzal mi van?? Az se adjam a gyereknek?!
"Ha annyira nem jó a tehéntej miért árulják mégis??? Miért nem "emberi tejet" isznak az emberek? " A bagót miért árulják mégis, mikor bizonyítottan káros?! Az embernek pedig felnõttként nincsen szüksége tejre, csak valaki szereti és a mi kultúránkban sok kaja készül belõle. De ez kultúra és nem szükség! (pl japcsik egyáltalán nem isznak tejet) A természetben minden élõlény a saját kicsinyét táplálja a saját tejével, más faj tejét nem fogyasztja. A tehéntej egyfajta megalkuvás, ha elfogy az anyatej. De nem azt jelenti, hogy ez a tökéletes megoldás.
És azon mit nem értesz hogy nem ezen nõ fel hanem 3 naponta iszik egy pohárral? Nem feles bolti tejet kap enni hanem megkínáljuk tejes dolgokkal is. Írtam 6-7-8 hónaposan folyamatosan bevezettük a tejet. 18 hónapos és még szoptatom, onnan meg a kajából megkapja amire szüksége van. Errõl van szó , nem arról hogy ezt kapja fõ tápláléknak. Mit kell értetlenkedni , meg csak azért is , szöveg értelmezni kéne, nem ész nélkül hajtani a hülyeséget.
"A tehén nem az embernek tejel!!!" Ebben igazad van a tehén szempontjából, de ha ezt nézzük a csirke sem azért bújik ki a tojásból hogy az ember megegye! Ha annyira nem jó a tehéntej miért árulják mégis??? Miért nem "emberi tejet" isznak az emberek? Persze mondhatni hogy abból képtelenség annyi mennyiséget "elõállítani" és igaz is, de ha annyira rossz lenne a tehéntej nem árulnák a boltban szerintem!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem hasznosak voltak. Szerintem is túl van lihegve. Csajok! Senkit nem pontoztam le, csak fel. Nekem is rosszul szokott esni, ha valaki csak azért pontoz le, mert válaszoltam a kérdésre. Itt járt a lepontozó emberke...
A kérdező hozzászólása: Kilenc hónapos a babám. Tejterméket fogyaszt már. Evett túrót, eszik joghurtot és sajtot is. Senki nem volt allergiás a családban. Én gondolkodom, hogy lassan tejbegrízt adok neki jó hígitottan. Van egy ismerõsöm, aki hat hónapos kora óta adja a tejet e gyerekének és semmi baja. Nem vagyok megrögzött híve a táblázatoknak. Persze, ha lenne rizikófaktor, ekcéma, egyebek, akkor nem adnám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Látom forrtak az indulatok! Elárulom, hogy én három hónapos koromig szoptam, majd utána hígított tehéntejet kaptam és semmiféle bõrbetegségem illetve ételallergiám sincs, de még parlagfû allergiám sem. Részben ezért érzem úgy, hogy ez a dolog nagyon túl van lihegve. Másrészt van egy ismerõsöm, aki hat hónapos kora óta itatja a gyereket tehéntejjel és semmi baja. Valaki kérdezte, hogy miért akarok sietni ezzel? Azért, mert egy éves kora körül szeretném elválasztani, ami lehet 15 hónapos kor is, és szeretném, ha nagyon lassan, fokozatosan ismerkedne a tejjel. Egyébként úgy döntöttem, hogy várok vele még legalább másfél hónapot. Akkor lesz 11 hónapos.

Szerintetek be lehet építeni egy éves magánházba egy Schiedel kémény-t minél kisebb rombolással?

Legjobb válasz: Szia! A "be" az mit jelent? Amúgy ha van rá mód egyszerûbb a homlokzaton végigfuttatni a kéményt. Ha nincs mód akkor födém áttörés / fa, beton?/ és tetõ szerkezetének és a héjazat megbontássávval lehet be építeni. Sok sikert!

Szia! A "be" az mit jelent? Amúgy ha van rá mód egyszerûbb a homlokzaton végigfuttatni a kéményt. Ha nincs mód akkor födém áttörés / fa, beton?/ és tetõ szerkezetének és a héjazat megbontássávval lehet be építeni. Sok sikert!
Mindent lehet ha van pénz.

Elmultunk egy evesek. Hogyan vezessem be a tejet nala? Melyiket vegyem es hany szazalekosat?

Legjobb válasz: Én a védõnõt kérdeztem anno, és õ mondta, hogy 2,8-as sima bolti tejet vegyek, de ne a tartósat, hanem ami csak pár napig áll el. Forraljam, majd hûtsem le, és úgy mehet, és ne higítsam. Én elõször csak egy 1 dl-t adtam, de olyan lendülettel itta, hogy láttam, nagyon ízlik neki, és semmi problémát nem okozott, így másnap már 2,5 dl-t kapott reggel, és azóta is azt issza ébredés után. Délután is kap egy kicsit alvás elõtt kakaóval, este alvás elõtt még Junior tejitalt iszik. A tejet minden reggel forralom, az egyik felét odaadom, a másikat délutánig hûtõbe teszem. Kedves elsõ, azok a "hülyék", akik higítját a tejet, lehet hogy azért teszik, mert egy "hülye" védõnõ javasolta nekik ezt a "hülyeséget". Cizellálhatnád egy kicsit a stílusodat!!!!

Én a védõnõt kérdeztem anno, és õ mondta, hogy 2, 8-as sima bolti tejet vegyek, de ne a tartósat, hanem ami csak pár napig áll el. Forraljam, majd hûtsem le, és úgy mehet, és ne higítsam. Én elõször csak egy 1 dl-t adtam, de olyan lendülettel itta, hogy láttam, nagyon ízlik neki, és semmi problémát nem okozott, így másnap már 2, 5 dl-t kapott reggel, és azóta is azt issza ébredés után. Délután is kap egy kicsit alvás elõtt kakaóval, este alvás elõtt még Junior tejitalt iszik. A tejet minden reggel forralom, az egyik felét odaadom, a másikat délutánig hûtõbe teszem. Kedves elsõ, azok a "hülyék", akik higítját a tejet, lehet hogy azért teszik, mert egy "hülye" védõnõ javasolta nekik ezt a "hülyeséget". Cizellálhatnád egy kicsit a stílusodat!!!!
Fél decirõl emeld óvatosan az adagot, fontos, hogy jó minõségû és ne tartós legyen, és azokra a hülyékre ne hallgass, aki azt mondja, hogy higitsd!!!
Szia, bocs, hogy kérdezek és nem válaszolok, de mi is egy évesek vagyunk és én sem tudom.Akár igazi házi tehén tejet is ihat, vagy az még túl zsíros neki?A másik, hogy dobozosat szoktunk venni több kartonnal, azt is ihat, vagy abban sok a tartósítószer?Elõre is köszi!
Sima bolti 1, 5%os, forralva. Reggel 1 dl, ha nincs gond, másnap is 1 dl, ha akkor sincs gond, lehet reggel 2 dl, ha nincs gond, mehet este is a 2 dl. Higítani felesleges (fele víz), mert attól a szerkezete nem változik, ugyanúgy le kell bontani a laktózt.
Bocs, hogy belekotyogok, de én úgy tudom, hogy nem szabad neki csökkentett, alacsony zsírtartalmút adni. Valahol olvastam, nézzél már még utána valahol, mert én nem találom, hogy hol olvastam!
A 2, 8-as kell, a zsirosabb.NEm a tartós, hanem a sima. Én kostoltattam elötte pár nappal, majd utána kapott egy egész adagot/2, 5 decit kakaóval/
Én is úgy tudom, hogy semmiképp ne tartósat és a 1, 5-et, hanem a 2, 8-ast vagy a 3, 6-ost. De én házi tejet fogok neki adni, forralva. Nagyon sok ismerõsöm erre esküszik és szerintem is ez a legegészségesebb. Mi 11 hósak vagyunk és kb. 15 hósan szeretném nála bevezetni.
Bocs, de mi is mostanában kezdenénk. Még várok szeptemberig vagy októberig, mert a melegben most olyan könnyen romlik a tej. Sokszor nem áll el addig ami rá van írva. Én csak azt nem értem miért kell forralni a bolti zacskósat, és mennyi idõs koráig kell forralni?
Egy évesem vacsorázott, majd lefekvéskor az ágyban kapta a tejitalt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!