Találatok a következő kifejezésre: Egy éves és (6738 db)

Ki van flashelve?
Hát olyat nem fogsz kapni, én egy X8-at adnék érte vagy egy SG Minit
A kérdező hozzászólása: Samsung wave 2
Milyet akarsz?
A kérdező hozzászólása: nincsenek de hallod letöltöd és kiirod nemnehéz :P
Ezek közül csak a GTA4 lenne jó de az már megvan. Esetleg Metro 2033, F.E.A.R 3., Vagy netán kinectre valami? Mert kinectre is jól jönne nekem még 1 játék.
A kérdező hozzászólása: Fifa 11, Formula 1 2010 , a legújjab mortal kombat , GTA IV , több nemjut eszembe
Én 1500 forintért veszek másolt játékokat. Én vennék tõled ha van olyan ami kéne :D. Felsorolnád milyen játékok?
Hát attól függ milyen játékok vannak hozzá. De szerintem elõször add el és amit pénzt kapsz érte abból vegyél telót és ne cserélgess. Még úgy járnál a legjobban ha az eredeti játékokat eladnád külön, a másoltakat meg az xbox-al együtt.
A kérdező hozzászólása: Ja.
A kérdező hozzászólása: XDDDDDD Biztos egy xbox ot egyszar x8 ra elszeretném cserélni xd

Baj ha egy éves és még tápszeres?

olvasom hogy sokan ilyenkor már tejet adnak. egy éves múlt a lányom és reggel este tápszert kap. tejterméket kap egyébként, de tejet valahogy még nem akarok adni neki. úgy gondolom a tápszerben több vitamin van.

Legjobb válasz: Az enyém majdnem 2 éves koráig babatejet kapott! csináld ahogy jónak látod, én így tartottam jónak és a gyerekorvos is és nem igazán érdekelt, hogy ki mit mond. A kicsivel is így fogom ha majd már nem szopizik.

Az enyém majdnem 2 éves koráig babatejet kapott! csináld ahogy jónak látod, én így tartottam jónak és a gyerekorvos is és nem igazán érdekelt, hogy ki mit mond. A kicsivel is így fogom ha majd már nem szopizik.
Nem baj, Ez mindíg a szülõk döntése. A mi kislányunk 14 hónapos, reggel-este tápszer, sõt néha ebéd után is ha keveset eszik. Az orvos és a védõnõ nekünk azt mondta, hogy amíg van rá keret anyagilag, addig menjen a tápszer. Mi kb 2 éves koráig biztos hogy tápszert adunk. Persze tejterméket eszik a mi lányunk is.
Én lennék a "tápszer-ellenes" Csak annyit tennék hozzá, hogy 4 gyermeket szoptattam kettõt két és fél évig, kettõ még nem volt 1 éves, mikor már nem igényelték. Kb. 6 hónapos kortól adtam szilárd táplálékot, késõbb tejtermékeket, igaz, tejet 1 éves kor után. Nem éreztem szükségesnek a tápszeres hozzátáplálást, a gyerekek szépen fejlõdtek, egészségesek voltak. Igaz, Õk idõre születtek, komplikáció-mentesen, és valószínûleg egy koraszülött babánál inkább a doki véleménye a döntõ. Jó egészséget kívánok!
Hát kövezzetek meg, de én nagyon nem adnék/adtam tápszert a kicsinek! Minek is? A szükséges vitaminokat már a táplálkozás során be tudom juttatni. Szerintem a tápszer 1. üzlet, 2. totál mesterséges, vagyis inkább nem...
Ha nincs a családban allergiás, akkor adhatsz már tejet is, ha úgy gondolod. De ha nem, az sem baj. Mondjuk talán érdemes lehet utánanézni, hogy a tejitalok olcsóbbak-e, mert ha igen, akkor hosszabb távon jobban lehet vele járni. Vitamin és tápanyagok szempontjából ugyanúgy jó, sõt, ha idõvel áttérsz rá, akkor még simábban mehet az átállás a rendes tehéntejre. (A tejitalban tudtommal már nincs annyira feldolgozva a tehéntej, mint a tápszerben.)
A kérdező hozzászólása: nibcs allergiás. a baby fittet issza. reggel este max 200ml. így egy hónapban talán ha 5-6 dobozzal kell neki. így olyan 4 ezer körül van az ár. a lányom korababa, és ezért fontos hogy a vitaminokat kapja a tápszerbõl.de hétfõn megyünk az utógondozóba és rákérdezek akkor erre.
én is tápszert adok a 2.5 évesemnek, orvosi javaslatra és saját megfontolásból. bár már pár hónapja igyekszem olcsóbbat venni, azt is elfogadja.
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a véleményedetm, érdekes felvetés :) én úgy gondolom a tápszervben vannak vitaminok amiket esetleg az ember nem tud adni a kicsinek. a lányom vérszegény így a vascseppen, a vérképzõ zöldségeken kívül fontos hogy milyen vitamint kap.
Utolsó, részben igazad van, csak az a baj, hogy az élelmiszereink nem fedezik azt a tápanyagmennyiséget, amire egy csecsemõnek szüksége van. (De lassan azt se, amire egy felnõttnek, aki már nincs növésben.) Nem eszik annyifélét, akkora mennyiségeket és olyan változatosságban, hogy mindent fedezni tudjon, legalábbis 1 éves koráig, általában. Sokan pl. pont ezért inkább elkezdenek korán hozzátáplálni, minthogy anyatej híjján tápszert adjanak... pedig az anyatejnek a táp lenne a helyettesítõje 6 hónapos korig, akkor is, ha üzlet és mûanyag. Nem egyszerû a téma, ez igaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. én is úgy gondoltam hogy két éves koráig tápszerezem, végülis reggel este még bírjuk a tápszert, meg nem is eszik olyan sokat belõle. az egyik barátnõm is így gondolkodik, hogy a kisfiának tápszert ad két éves korig (most 16 hónapos a kicsi). akkor nem vagyok csodabogár :)
21 hós koráig tápszert kapott a lányom, csak utána tejet. 1 év felett már fõztem neki tejjel (pl spenót, rizsfelfújt), de kifejezetten tejet nem ivott addig. Rossz evõ volt, muszáj volt, hogy kapjon valami vitaminfélét, szerintem a tejben nincs egy fia vitamin se, a tápszer viszont tele van.
Nagyon egytértek a "tápszer-ellenes" anyukával, bár az én 4 hónaposom tápis, de 1 éves kora után ha teljesen egészséges lesz (és reméljük az lesz ) akkor tejet fog kapni, ha elfogadja. Egyébként 1 éves kor után lehet nekik tejet adni (és szerintem kell is, ha nem napi szinten, de igenis szokja a szervezete, kivéve az allergiásoknak) a többi javaslat ami két-három éves kor után javasolja, puszta üzlet, semmi más.Viszont az én gyerekemen ne nyerészkedjen senki, az õ kárára.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kedves utolsó, nem értem az utolsó mondatodat: ne nyerészkedjen senki a gyermeked kárára :O hogyan ártana egy tápszer a babának? miért lenne kárára? én sajnos csak 5 hónapig tudtam anyatejet adnia lányomnak, addig fejtem neki, szopni sosem tudott. viszont úgy gondolom a mai tejekben már nem sok minden van ami hasonlít az igazi tejhez. érdekelt a dolog mert olvastam sokaktól hogy tejet adnak egy éves kor után és azt hittem csak a barátnõmmel vagyunk ilyen kis "különcök" hogy nem adunk még tejet. mindenkinek szép napot és köszönöm a véleményeket.

Mit csináljak? A kutyám lassan egy éves és mindent meg rág cipőt, a ház falát, a bokrokat, kabátot mit csináljak vele?

Legjobb válasz: világos ,van egy kutyád, amit mozgatsz,futtatsz,hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:):) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont,szóval ,mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív,meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ ,mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik,mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb ,ha megnevelnéd. a gond ott van ,hogy fogalmad sincs ,ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli,ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket,de a kutyádnak ne olvasd fel,mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT ,OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen,és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)

világos , van egy kutyád, amit mozgatsz, futtatsz, hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:) :) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont, szóval , mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív, meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ , mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik, mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb , ha megnevelnéd. a gond ott van , hogy fogalmad sincs , ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli, ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket, de a kutyádnak ne olvasd fel, mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT , OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen, és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)
még egy tanács :) ha, már olvasol kutyás könyveket ! érted is , amit olvasol?? vagy csak nézel ki bárgyún a fejedbõl??:) és DE ! a neveléssel van gondod, [email protected]ög. bár kedves voltam, és visszafogott ( már szokásommal ellentétben , de kár volt) aki [email protected]én , az is marad:) a kutyád neveletlen, te meg irhatsz amit akarsz, a tény-tény marad! a nevelés a te fejedben , nem ugyanaz mint a nevelés a valóságban:) nem elég kérdéseket irni, nem elég betüket egymás utánban elolvasni, ha a végén képtelen vagy értelmezni:) kaptál megoldási javaslatokat. te meg vissza-po...zol??? inkább köszönd meg , és tanulj . hidd el, sokkal okosabbak, sokkal ügyesebbek, és sokkal jól neveltebbek vagyunk nálad, és még a kutyáink sem rágnak szét semmit:)
Ha igaz, hogy több kutyát neveltél már, akkor nem értem, hogy nem vetted észre, hogy a kutyák különbözõek. Vannak nyugodtak és vannak pörgõsek. Vannak egyszerû, békésebb kutyák és vannak dominánsabbak, keményebbek. Hány olyan gazdát hallottam már panaszkodni, hogy az elõzõ kutyáikkal bírtak, a mostanival nem, mert egy csöppet keményebb kutyát választottak, akihez sokkal több szigor kell, akit sokkal keményebb kézzel kell fogni. És ez már ismeretlen az embereknek. Ha nem bírsz a kutyáddal és változtatni szeretnél ezen, akkor keress fel egy kutyasulit. Hiába olvastál el tonnaszám könyveket, úgy tûnik, nem segítenek neked vagy nem értetted meg a tartalmukat.
Nem kell a másik kutyához hasonlítani. Az egy nyugisabb egyed. A kérdésben szereplõ kutyád pedig egy túlfûtött egyed. Neki több fárasztásra van szüksége, mint a másik kutyádnak.Egyszerûen tombol, mert nincs lefárasztva.
igaza van Little Red-nek. olyan problémával küszködsz amilyennel ha valaki életében csak egy kutyát is felnevelt megfelelõen soha többé nem küszködik vele. ez egy valóban iszonyatosan kezdõ probléma.
Ahhoz képest mgcsinálod a legnagyobb baromságot, amit a tipikus kezdõk szoktak. Odaviszed valamihez, és lekiabálod. Tényleg, mester, taníts minket.....
A kérdező hozzászólása: már nem egy kutyát felneveltem gond nélkül, a neveléssel nincs gondom sosem volt. nem is olvasok a kutyámnak és szerintem több csak kutyával kapcsolatos könyvet olvastam mint te bármilyen könyvet fogsz egész életedbe;) azért kösz a tanácsokat:)
Esetleg ha nevelnéd....
Ha oda viszed az adott dologhoz, akkor minden bizonnyal nem tetten érted, így nem jókor lett megszidva. Egy kutyát az elkövetett rosszaságtól számítva 2-3 másodpercen belül meg kell büntetni, különben nem érti meg. Ti meg szegényt szidjátok, meg ütitek, és csóri azt se tudja miért. :(
A kérdező hozzászólása: oda viszem az adott dologhoz és erösebb hangnemben tudtára adom hogy az nem szabad. ez se hatott apûm meg multkor adott neki egy pofont az se hatott.
Milyen módon adod az értésére, hogy ne tegye?
Nem értem hogy jön a neveléshez a futtatás. Attól h fáradt, még nem tudja mit szabad és mit nem.
A szellemi fárasztás legalább olyan fontos ha nem fontosabb, mint fizikai.
A kérdező hozzászólása: nevelem.. napi szintû futtatás hétvégén meg akadály pálya de a mûsik kutyával nincs ilyen jellegû sõt semmilyen gond,
Nem tudod letiltani errõl? Nem tudod leállítani? Mennyit foglalkozol vele? Mennyit mozgatod, mennyit fárasztod szellemileg és fizikailag naponta?
Közismert tény, hogy napjainkban egyre több a funkcionális analfabéta. Ha a kedves kérdezõ tényleg könyveket olvas a témában, és mégis ilyen alapvetõ hibákat követ el, akkor csak ez lehet. Kérdezõ, ezzel nem megbántani akarlak. Nincs rajta mit szégyellni, hiszen a középiskolások 36%-a funkcionális analfabétaként kerül ki az iskolarendszerbõl. Ez egy 3 évvel ezelõtti statisztika, nem tudom még helytálló e, de nagy mértékben nem változhatott.


Mit csináljak? Bolognese kutyám van. Most lesz csak egy éves és azt mondja a doki hogy a szívében egy ér kitágult és így ezentul nem lehet vidám mert akkor gyorsabban folyik a vér és elájul.

Nem tudom mit csináljak mert még csak 1 éves és egy ilyen kicsi kutyát nem lehet lenyugtatni. Mert örül ha megjövök ha kaját kap ha megsimizik vagy ha akármit csinálunk vele mindig örül.Segítsetek!!! könyi

Legjobb válasz: A Jan Fennel féle 5perc nem a beteg kutyáknak szól. Az a kutya is örül és feldobott és izgatott, amelyik nem ugrál fel, csak elfojtja. A szívbeteg kutyán meg ez sem segít. Mûtét, vagy gyógyszeres kezelés lesz mindenképpen, ami elõtte áll szegénynek. Sok sikert és szerencsét hozzá!

A Jan Fennel féle 5perc nem a beteg kutyáknak szól. Az a kutya is örül és feldobott és izgatott, amelyik nem ugrál fel, csak elfojtja. A szívbeteg kutyán meg ez sem segít. Mûtét, vagy gyógyszeres kezelés lesz mindenképpen, ami elõtte áll szegénynek. Sok sikert és szerencsét hozzá!
Jó lenne másik orvos véleménye is. Általában az ilyen jellegû szívbetegségek, amiket ráadásul még fiatal kutyánál diagnosztizálnak kiválóan karbantarthatók, akár gyógyíthatók is gyógyszeres segítséggel. Az butaság, hogy nem örülhet! Vagy te fogalmazol rosszul, vagy keres másik dokit. Semmi tragikus nem történt a kutyád életében.
alkalmazd a Jan Fennel féle 5percet. Amikor hazaérsz, nem nézel rá, nem foglalkozol vele. Egy idõ mután megtanulja, hogy te vagy a falkavezér, és nem kell agyon-vissza ugrálnia, örülni, amikor hazaérsz. A betegséget pedig tudják kezelni!
istenem újabb szaporítás áldozata.. élete végégig gyógyszerkezelés de lehet be is pusztul :(
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!de tenyésztötöl vettük azt hiszem 80 ezer forintér.
Jó lenne a tenyésztõt is értesíteni a történtekrõl, hogy a kutyád nála lévõ rokonait kivehesse a tenyésztésbõl! Egyéként attól, hogy nyolcvanért ad egy kutyát, még nyugodtan lehet szaporító. Ez majd akkor derül ki, ha közlöd vele a kutya betegségét, a reakciója sokat elárul.

Van egy egy éves és 3 hónapos kutyusom, mit jelent az ha nem nedves az orra, mert hallottam, hogy az nem túl jó?

Legjobb válasz: A világon semmit, így önállóan. Sok kering még az emberek között a kutyákkal kapcsolatban, az egyik a száraz orr és a betegség közti összefüggés.

A világon semmit, így önállóan. Sok kering még az emberek között a kutyákkal kapcsolatban, az egyik a száraz orr és a betegség közti összefüggés.
Nézd meg 5 perc múlva. Akkor már nedves lesz. A kutya orra azért nedves, mert idõrõl idõre megnyalja. Ugyanis ez segíti a szaglását, a levegõben lévõ szagmolekulák jobban megtapadnak a nedves orron. Lehet, hogy elfogyott a vize.
Akkor az én kutyám 9 éve lázas mert csak akkor nedves az orra ha iszik vagy ilyesmi :D
Én meg azt hallottam, hogy amikor a kutya orra nedves akkor lázas. De inkább nézz jobban utána google-n.
Inkább az utolsó nézett volna utána a guglin. Én meg azt hallottam, hogy létezik télapó. Most magyarázzuk el értelmesen, hogy miért nem igaz, erre beírja a nagyokosságot.
A kérdező hozzászólása: Köszike szépen!!! Sokat segítettetek!!! Már nem aggódom:)

Kislányunk ma egy éves és ma lett egy pozi tesztem is! Van még valaki, aki épp a kistesót várja? Milyen félelmeitek vannak?

én egész nap vigyorgok,de a súlyom miatt aggódom. 95 kiló körül vagyok :( illetve azért tartok egy kicsit az anyagiaktól is,hogy vajon mennyivel kerül majd többe két lurkó...

Legjobb válasz: Gratulálok. Nekem négy majdnem a lányom és novemberre várunk kistesot.Mi igy terveztük. Az anyagiak miatt aggódom én is, de be volt kalkulálva. Ti twrveztetek a tesót?

Gratulálok. Nekem négy majdnem a lányom és novemberre várunk kistesot.Mi igy terveztük. Az anyagiak miatt aggódom én is, de be volt kalkulálva. Ti twrveztetek a tesót?
5 -ös vagyok.köszönöm én is gratulálok neked!!!igen örül apa és az egész család is!hát én az elßõvel 74 kg voltam 13 kg híztam.kiváncsi leszek most mi lesz.csak az orvosom így is piszkált h ne hízzak .hát akkor most? :)
Nekem 3 lesz a nagy fiam, és 16 hetes vagyok a pici kukis pocilakómmal. Mi is terveztük, már nagyon várom, meg mindenki a családban fõleg a fiam. Minden nap megkérdezi hogy mikor jön ki a pocakomból a kisbaba, simogatja a hasamat és puszilgatja. De már most nem problémamentes sajna a terhességem, ugyanis van egy hematoma a lepényen. Orvos, védõnõ szerint sem kell aggódnom, de nem tudok nem aggódni, fõleg hogy még nem érzem mozogni. Amúgy is paramami vagyok. :-) De biztos mindem rendben lesz. Gratulálok mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: a kilókról meg... sztem 95 vagyok. :( 85-el kezdtem a lányommal, talán 103 voltam a végén, rengeteg víz volt rajtam. majd visszafogytam gyorsan 95-re, aztán vissza 103-ra, most megint 95... szörnyen nézek ki, ez a legnagyobb parám jelenleg :(
A kérdező hozzászólása: fúúúú, hát az én lányommal is kell ám foglalkozni, sírós, hisztis, nem sokat van el magában, aggódom emiatt is. neki meg még el sem lehet magyarázni, h. jön a tesó... kedves utolsó! nagyon gratulálok neked! Apa örül? az én férjem inkább elkésett munkából, csak megvárja az eredményt :)
Szia!Az én lányom 14 hónapos és ma reggel (nemvárt napja) lett pozi tesztem.én is 85-90 kg körül vagyok szóval én is aggódok.meghát kiváncsi vagyok hogy milyen lesz 2 gyerekkel :)
Nekünk is 4 éves lesz a nagy, és most vagyok 34 hetes a tesóval :) ....terveztük a tesót, kevesebb különbséget szerettünk volna, de így jött össze.Egyelõre csak amiatt aggódom, hogy a nagy, hogy fog reagálni, ha lesz egy pici baba.Õ szeret a középpontban lenni, nagyon sok törõdést igényel, érzékeny típus is, nagyon sokat kell vele foglalkozni.Készül és nagyon várja a testvérét, igyekszünk sokat beszélgetni, hogy mi lesz, hogy lesz, remélem nem lesz gond :)
Jó kis szülinapi ajándék. :-) A húgoméknál volt így, hogy amikor a nagy 1. szülinapját ünnepeltük, akkor mondta el a nagy hírt. :-)
A kérdező hozzászólása: igen, kis korkülönbséggel terveztük, de nem gondoltuk, h. elsõ hónapban sikeül is. a lányunk a 3. hónapban sikerült.
A kérdező hozzászólása: nagyikkal mikor közöltétek h. többszörös unokásak lesznek?

Két kutyánk is lett a hetekben, az egyik 3 hónapos a másik kb egy éves és folyton ugrálnak és harapdálnak, már a ruháimat féltem, hogy szoktathatom le öket?

Legjobb válasz: Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.

Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.
Nincsenek lefárasztva kellõen. Ha volt kutyád, ezt te is tudod, ahogy azt is, hogy a kert édes kevés egy ebnek, így kár és fölösleges is velük kiabálni. Az nagyon szép dolog, hogy megmentetted õket és sajnálatod, hogy így alakult végül, de ha más választás nincs, próbálj mind a kettõnek, de legalább az egyiknek normális gazdát találni. A kölyöknek valószínûleg könnyebb lenne.
Amikor bármelyik ugrik, akár kiteszed a lábadat, térdedet, hogy annak ugorjon. Közben mondod, hogy nem. Ha nem próbálkozik az ugrással , akkor megdicséred.Persze, nem fog mûködni azonnal. Idõ kell hozzá, hogy már a nem szóra is abbahagyják az ugrálást.
Figyelmen kívûl kell hagyni.Nincs szemkontaktus, lökdösõdés, egyebek.De mivel terhes vagy és gondolom nem várhatod ki, míg befejezik az ugrálást, határozottan szólj az egyiknek, hogy nem szabad.Ha tovább ugrál csapj oda egy köteg újság papírral ês zavard el .Ha amikor már nem izgatott, hanem nyugiban heverészik, odahívhatod simire.Ha nincs idõd nevelni, el kellene gondolkodni, hogy gazdit keresel az egyiknek.Mert ha a pici körül csinálják ugyan ezt, vagy kenelbe kell raknod õket, vagy akkor keresel majd gazdit nekik.Most még könnyebb.
A mellkasánál, tenyérrel, határozottan, de nem durván el kell lökni egy nem/nem szabad kíséretében, ameddig csak ugrál. Ha odajön, és nem ugrál, akkor meg jöhet a simogatás, és a dicséret.
De könyörgöm ha ennyire profi vagy, meg értesz hozzá akkor miért itt kérdezõsködsz? Talán valami még sincs rendben, vagy tévedek? Nem értem, hogy idejön valaki mert gondja van de utána a tanácsot már nem fogadja meg. Ennek így mi értelme? Nem szégyen beismerni a tudatlanságot, hanem tanulni kell belõle. Ennyi az egész, de elõre látom ebbõl is csak azt fogod leszûrni, hogy én most lehülyéztelek. Kár a szóért
A kérdező hozzászólása: plusz még van két macsekom is, de õk már nagyok.
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha ilyen szegény lennék, tuti nem vállalnék kutyákat, csak a táp marha drága+féreghajtó, kombinált oltás, frontline, vitaminok, és akkor még egy etetõtûlat sem vettem. Mindenbõl megpróbáljuk a legjobbat megadni, éds majd jut a gyerekre is, ettõl nem félek. Gazdagok nem vagyunk de jól élünk, nagy kertes házban, kertvárosban.
A kérdező hozzászólása: azt mondtam, hogy mindkinek akinek van kutyája, kutyaoviba járatja??? bakker. nincs peénzem. elõzõ kutyámra, aki szegény 15 évesen halt meg, hónapokig naponta járattuk kezelésekre, több százezret ráköltöttem, legdrágább kajákat, vitaminokat veszek nekik, mindegy.
A kérdező hozzászólása: nálunk nincs kutyaovi...
A kérdező hozzászólása: ki mondta, hogy nincs pénzem????
nem azt mondtuk, hogy vidd vissza a sintérnek. Én mondtam, hogy keress valakit, aki napi egyszer megsétáltatja õket (én anno nem viccelek, 250ftért 1 órára 3 kutyát sétáltattam..) vagy keress nekik gazdát. De abban igaza van az elõttem írónak, hogy ha ennyi pénzed sincs rá, mi lesz ha bármi baja lesz valamelyiknek? Mert a baba is sokba fog kerülni, mellé meg a két kutya etetése, esetleges állatorvosi kezelések, bolha-kullancs elleni védekezés, a kicsinek a szükséges védõoltások ez mind-mind nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jó választ.nem vagyok profi, egyáltalán. nemrég halt meg az öreg kutyánk, 15 évet élt, ezért már nem is emlékszem milyen a kölyök kutya. de azért, hogy milyen felelõsséggel jár azt sejtem. csak az öreggel más gondok voltak... hozzá éjjelente kellett felkelni, megnézni jól van e, kezelésekre járni, stb. a végén a hasnyálmirigyrák mégis kifogott rajtunk...
Nézegess Cesar Millant(csodálatos kutyadoki) youtubon.Sokan csak vitázni jönnek az oldalra, ne foglalkozz velük.Fújják mindenkinek-ne szaporíts, 2millió gazdátlan kutya van az országban.Az ilyentõl mint te, meg elvennék a kutyát, mert nem sétálnak naponta.Hûha, akkor foglalkozz velük otthon sokat.Próbáld tanítani õket.A kicsit érdemes lenne, óvatosan (mármint rád nézve óvatosan)pórázra, sétára szoktatni.A nagy ráér majd ha meglesz a gyerkõc.Most még különösebb erõ nélkül is tudnád tanítani a kicsit, de ha megvárod vele amíg megszülsz, sokkal nehezebb lesz.Erélyesen, magabiztosan állj hozzájuk.Sokkal többet elérsz, mint a babusgatással.Jó kutyázást.
A kérdező hozzászólása: kedves vagy kedves hozzászóló de én nem Magyarországon élek, nálunk más szabályok vannak a szájkosárról.
na, közben megkaptam a válasz a szájkosárra: http://ujsag.allatvilag.net/2012/09/szajkosar-hasznalat-2012..
Nekem a szomszéd kutyával az bejött(amikor rám ugrált) hogy megfogtam a két lábszárát és picit tartottam a levegóben(3másodperc kb.)megmondtam neki hogy nem szabad.amikor abbahagyta elkezdtem simogatni és mondani neki mély, búgó hangon:Nyúúgi, aztán:okosan nyugszik.és megmagyaráztam neki miért nem jó ha rám ugrál
http://www.zetapress.hu/kutyavilag/16079 itt azt írják nem kötelezõ, de utána kérdeztem egy nálam jártasabb személynél, majd õ leírja hogy van:)
A kérdező hozzászólása: nálunk kötelezõ, a polgármester hozta be, és aki nem tartja be büntetik. mindemellett, nem szabad el engdeni a kutyát, csak pórázon vinni és elengedni csak kijelölt kutyasétáltatóban lehet, abból 2 van a városban, jó messze tõlem.
de arra meg úgy tudod a legkönnyebben megtanítani, hogy fogsz valami jutalomfalatot, leülsz és úgy tartod a jutifalit, hogy bele kelljen dugnia az orrát a szájkosárba, elõször még ne csatold rá, már akkor is dicsérd meg, ha megszagolja, mindig kis lépésekkel haladj, legyél türelmes:)
már nem kötelezõ sehol a szájkosár:)
A kérdező hozzászólása: a nagy szépen jön pórázon, csak a szájkosarat nem viseli és az nálunk kötelezõ. köszi szépen. amúgy a nagy már ivartalanított, a kicsi is az lesz. nekem macskáim is vannak, õk is ivartalanítottak. tényleg más a gyerekével nem törõdik ugy, mint mi velük.fogom nézni a youtubeot.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam még hogy terhes vagyok, mikor elhoztam õket. mindegy. akkor a legjobb ha visszaviszem a sintérnek
Tényleg nem tudok mit írni. :( Megértem, hogy ragaszkodsz hozzájuk, és ha legalább valaki otthon lenne és segítene a nevelésben, meg a sétában, akkor azt mondanám, hogy oké, sok szerencsét. Így is sok szerencsét kívánok. Az ugrálást már írtam, hogy mit csinálj (ignorálod, hátat fordítasz, ruhatépésnél ignorálás, kizökkentés, átirányítás). Én azért a helyedben megpróbálnék fb-on vagy bárhol gazdit keresni nekik.
A kérdező hozzászólása: szaladgálni van helyük, kb 500 négyzetméter, dobálom nekik a labdát és visszahozzák. de nehéz velük. fõleg , hogy a nagyobb már 1 éves, a kicsivel veszekszenek a kaján is, a kicsit külön kell etessem.Egész nap rohangálnak, de attól még ugrálnak mint a dilisek. Mindig erélyesen rájuk szólok, de nem mindig hat, ..
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy nem leszek normális gazdijuk.
A kérdező hozzászólása: köszi, azért is nehéz velük mert mindkettõ ujjonan érkezett, a kicsi startból rosszalkodik, de olyan édesek, együtt alszanak már
A kérdező hozzászólása: nem szeretném õket elajándékozni. tuti nem lesznek bezárva. addig még van, megoldjuk addig.
A kérdező hozzászólása: Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. Igy, hogy együtt vannak, egész nap eljátszanak, miért adnám õket tovább. igyis annyi kidobott kutya van, aki sajna senkinek nem kell. tuti jobb dolguk lenen a menhelyen vagy a sintérnél mint nálam. Altatástól mentettem õket, na mindegy, többet itt sem teszek fel kérdést.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg miért pontozzátok le a hozzászólóimat is??????
Biztos vagy te ebben? Nagyon szép dolog, amit tettél, de a mi 3 hónapos kutyánkat ketten (édesanyám és én) neveljük, igaz, munka mellett, de így is éppen elegek vagyunk rá. Persze, fárasztják egymást, de ki fogja õket tanítani, szocializálni, sétáltatni? Ha csak egymást látják, hogyan fogják megszokni a többi kutyát, embert? Ki és mikor fogja nekik az alap parancsokat megtanítani? Én a helyedben a kutyák érdekében keresnék egy végleges gazdit. Ha gondolod, tartsd meg a nagyobbikat, de gyerek mellé, fõleg ha nincs segítséged... túlvállalod magad. Ugrálásról való leszoktatás: Kitartó ignorálás. Nem nézel rájuk, nem szólsz hozzájuk, elfordulsz. Ha cibálják a ruhádat, akkor megdermedsz, nem szólj hozzájuk, majd hirtelen csapsz valami zajt, akár mély hangon morogsz akár hozzávágsz a földhöz egy vizes palackot kövekkel, akár tapsolsz. De a Nem is elég, a lényeg, hogy meglepje õket, és elengedjék a ruhádat. Akkor dicséret és dobj el nekik egy labdát, hogy másra figyeljenek.
A kérdező hozzászólása: de nem mondtam h nem fognak sétálni.... azt irtam , hogy most épp 12 hétig kell vigyázzak mert elsõ babám elment , ár..na mindegy.
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy más 24 órában foglalkozna a kutyájával, mindegy.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül, majd megint 3-4 körül, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ki õszintén hányan engedhetik meg a kutyaovit manapság. tehát egy kisgyerekes csalásnak, akinek nincs otthonölõs anyuka az ne is vállaljon kiskutyát. értem. valószinüleg kevés kutya élne a nagyvárosokban akkor.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül egy órát, majd megint 3-4 körül egy nagyobb fárasztás, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST megtanulják). Ha totyogós korára sem sikerül önkontroll elsajátítaniuk, akkor meg veszélyt is jelenthetnek rá, pl. fellökik. Igazából kár magyaráznom, mert vagy rájössz majd, hogy nincs rájuk idõd, vagy kérsz segítséget, vagy hagyod õket, és késõbb lesz két neveletlen kutyád.
A kérdező hozzászólása: Etetni etetjük õket rendesen, külön fõzök is nekik, + száraztáp. Takaritani utánuk jelenleg édesapám vállalta.
"Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. " na épp ez a baj. Ezek kutyák, nem gyerekek. Kutyakén kell nevelni és kutyaként kell rájuk tekinteni szabályokkal, tanítással, megfelelõ lefárasztással. Én értem, hogy veszélyeztetett terhes vagy, de akkor hogy jutott eszetekbe rögtön két kutyát is magatokhoz venni? Legalább lenne egy barát vagy valaki aki legalább napi 1x30-1 órás sétára kivinné, vagy kereshetnétek valami diáklányt/fiút aki a környéken vállal kutyasétáltatást addig, amíg nem kelhetsz fel. Én nem szeretnék helyetted dönteni és nincs is jogom, de nagyon átgondolnám a dolgot. Most azért nem tudsz velük kimenni, mert ott a baba a hasadban, utána már energiád nem lesz, egyszerre azért nem fogod tudni õket sétálni vinni, mert a kutyák addigra nem fogják megtanulni, hogy egy babakocsi mellett hogy kell közlekedni, utána már a gyerek tipegni fog, és mondjuk ha viszed bölcsibe vagy utána oviba akkor talán ki fogtok tudni menni. Az még legalább 2-3 év. Addig bezárva szeretnéd õket tartani, úgy, hogy nem elégíted ki a minimális szükségleteiket? Csak gondolj bele, hogy milyen lenne a babádnak, ha már tudna járni és soha nem mennétek ki mozogni, be lenne zárva a szobájába amiben van egy ágy és idõnként bemennél megölelgetni meg megbabusgatni, és ennyi. Hiába vannak ketten, nem fognak rohangálni maguktól, nem játszanak annyit maguktól, amennyitõl elfáradnának. Nekik kell a séta és kész.
A kérdező hozzászólása: kelleni nnem fog senkinek, eddig se kellett sajna, nálunk annyi a kóbor eb, hogy sorozatosan altatják el õket... igy kerültek hozzánk õk is, mert az egyik menhelyes gondolta jó helyen lesz nálunk.
És édesapádat nem tudod megkérni segíteni? Nem kell a neveléshez testi erõ csak határozottság és kiállás.
A kérdező hozzászólása: nem, õ egész nap a kertet müveli.
A kérdező hozzászólása: Mentett kutyák. mielõtt pálcát törnél, ... megölni akarták õket, befogadtuk. mindig is volt kutyám, kutyáink iskolába jártunk velük, most viszont veszélyeztette terhes lettem, nem igen tudok velük foglalkozni, férjem reggeltõl estig odavan. sétálni se nagyon tudok emiatt velük menni. gondoltam kapok valami jó tippet.

Fiu kutyusom van egy eves es gyakran nyalja a nemiszervet, amit ezelott, csak ritkan csinalt! Ha raszolok abba hagyja! Ez normalis viselkedes, vagy hianyzik egy lanykutyus?

Legjobb válasz: Nem hiányzik neki a lánykutya, ugyanis õ ezt nem tudja. Ivartalanítani kell, és akkor majd abbahagyja. Ez náluk nem az élvezetre megy, hanem a fajfenntartásra. Ha pároztatod nem fog változni semmi, csupán felesleges fájdalmat okozol a szukakutyának.

Nem hiányzik neki a lánykutya, ugyanis õ ezt nem tudja. Ivartalanítani kell, és akkor majd abbahagyja. Ez náluk nem az élvezetre megy, hanem a fajfenntartásra. Ha pároztatod nem fog változni semmi, csupán felesleges fájdalmat okozol a szukakutyának.
Azt nem tudom, hogy normális e, de ha egyszer összeengeded egy szukával, akkor utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Ivartalanítani mindenesetre nem ártana.
Szerintem normális. Az enyém is ezt csinálja, 2 hónap múlva lesz 1éves, ráadásul mindent meg akar.... énszerintem most lettek "nagyfiúk" bár még mindig úgy pisil mint a lányok.
Az én kan kutyusom 3 éves, és gyakran elõfordul. Szerintem normális. Én nem szólok rá. Bár kertben van, nem vagyunk "összezárva", ezért a látvány sem tud zavarni...

A nőstény nyulam egy éves és még nem párosodott. Nem öreg már az első elléshez?

Mert például a tengerimalacnál 7 hónapos korig meg kell történnie az els? párosodásnak.

Legjobb válasz: Nem öreg hozzá.Ilyenkor a legjobb pároztatni,hiszen kora tavaszra megvannak a kicsik.Utána meg a következõ õszi téli idõszakban.Nem fontos a kor a pároztatásnál.Egy másik nõstényt beteszel hozzá és egymásra uggranak,akkor párosodni akar.Viszont fontos hogy õt tedd be a hímhez ne fordítva,mert akkor a saját ketrecében megtámadja a hímet.

Nem öreg hozzá.Ilyenkor a legjobb pároztatni, hiszen kora tavaszra megvannak a kicsik.Utána meg a következõ õszi téli idõszakban.Nem fontos a kor a pároztatásnál.Egy másik nõstényt beteszel hozzá és egymásra uggranak, akkor párosodni akar.Viszont fontos hogy õt tedd be a hímhez ne fordítva, mert akkor a saját ketrecében megtámadja a hímet.
Az én nyulam 3évesen hozott világra elõször piciket. Aztán most pár hónapra rá megint. :) Szerintem nem idõs hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!