Találatok a következő kifejezésre: Egy éve házat, nem vagyunk (14 db)

Félszocpolt igényelhetnek élettársak is, ezért nem kell összeházasodnotok.
félszocpolt csak meglévõ gyerek után adják akkor, ha a hitelfelvételnél már meg van a bébi.
Szocpolt utólag csak akkor számítanak bele a hitelbe, ha újat vettél, vagy építkeztél. Használt lakásnál nem :(
Ha van a neveden lakás amikor a szocpolt igényled NEM.Eseteleg ha eladjátok és vesztek egy másikat.

Mit tegyek? Van egy lány ismerősm akivel már tőbb éve barátságba vagyunk . De egy ideje már többet érzek íránta. Egyik nap haz kisértem és a házuk előtt csokolgatuk egy mást de nem voltunk jozanok. Vajon ha részegen viszonozta jozanul is viszonozná?

Mik azok a jelek hogy ha bejövök egy n?nek?

Legjobb válasz: hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D

hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D
Tudod az ember részegen azt mondja és/vagy csinálja, amit józanul csak gondol.

35-éves férfi vagyok 10-éve házas. Tavaly építettünk egy új házat, van egy 6-éves fiam és a feleségem terhes két hónap múlva szül. Viszont jó pár éve nem vagyok boldog! Már nem szeretem a feleségemet. Egy másik nőt szeretek! Mit tegyek?

Vállni akarok de a nejem és a szüleim nem engedik! Félek hogy sosem leszek boldog!

Legjobb válasz: Ez nehéz kérdés,sajnos ezt csak te tudod megoldani.Én speciel a családot választanám,megbeszélném a feleségemmel mi a probléma és mi az amin változtatni kellene.Nehéz választás,de a szerelem egy hormonális dolog egyszer elmúlik és a szertet marad csak meg.Valószínüleg a feleségedet szereted,de a másik nõbe vagy szerelmes.Légy erõs és maradj a családoddal ,gyerekeiddel.Késõbb mikor idõsebb leszel õrülni fogsz,hogy így döntöttél.Én is hasonló cipõben jártam én a feleségemet és a gyermekeimet választottam.Most már nem bántam meg,de akkor nem voltam ebben biztos,hogy jól döntöttem-e.Késõbb megtudtam,hogy az édesapám,sõt a nagyapám is volt hasonló helyzetben fiatalon.A nagypapám egy idõre el is hagyta a nagymamám egy szerelemért.Késõbb vissza ment hozzá és együtt öregedtek,majd haltak meg.

Ez nehéz kérdés, sajnos ezt csak te tudod megoldani.Én speciel a családot választanám, megbeszélném a feleségemmel mi a probléma és mi az amin változtatni kellene.Nehéz választás, de a szerelem egy hormonális dolog egyszer elmúlik és a szertet marad csak meg.Valószínüleg a feleségedet szereted, de a másik nõbe vagy szerelmes.Légy erõs és maradj a családoddal , gyerekeiddel.Késõbb mikor idõsebb leszel õrülni fogsz, hogy így döntöttél.Én is hasonló cipõben jártam én a feleségemet és a gyermekeimet választottam.Most már nem bántam meg, de akkor nem voltam ebben biztos, hogy jól döntöttem-e.Késõbb megtudtam, hogy az édesapám, sõt a nagyapám is volt hasonló helyzetben fiatalon.A nagypapám egy idõre el is hagyta a nagymamám egy szerelemért.Késõbb vissza ment hozzá és együtt öregedtek, majd haltak meg.
Nem gondolod azt, hogy elõbb kellett volna meggondolnod magad.Teherbe ejtetted a feleséged és most kis akarsz bújni a felelõsség alól.Otthagynád õket a legkiszolgáltatottabb helyzetben?!Most már késõ, ha férfi vagy, akkor edd meg, amit megfõztél magadnak.
1) Mi az , hogy nem engedik? Felnõtt ember vagy. 2) Egy féreg vagy, amiért elhagyod a terhes feleséged. Minek nemzettél egy újabb gyereket, ha nem vagy boldog a kapcsolatban?
Nem gondolod, hogy a másik nõt is el fogod hagyni, ha a 2. gyermekedet várja??????
Utálni fogsz azért, amit mondok, de nem érdekel. Képmutató élettel bizony sosem leszel boldog. Ha már évek óta nem szereted a feleséged, miért vállaltatok még egy gyereket? Miért vagytok együtt? Miért nem beszéltél vele errõl? A legegyszerûbb sunyizni éveken át, aztán itt nyafogni a gyk-n, hogy nem vagy boldog. Tettél valamit azért, hogy te vagy bárki körülötted az legyen?
Nem értelek... miért kellett a 2. gyerek? Viszont ha nem vagy boldog, s nem szereted a feleséged, akkor válj el. 35 éves vagy, ne a szüleid mondják meg, hogy mit tegyél s mit ne! Állj a talpadra...
minek csináltad fel az asszonyt, ha már évek óta nem szereted? Most fizethetsz dupla gyerektartást!
Elõször is szégyelld magad, hogy ilyen körülmények közt csináltál még egy gyereket. Nem a gólya hozza. Másodszor meg: ha már mindent megtettél, de nem mûködik, akkor TE dönts, ne a szüleid. Természetesen a feleségedre tartozik a dolog, de ez nem mindig közös döntés sajnos... Viszont: annyival tartozol a jelenlegi családodnak, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy meg tudjátok megteni a még menthetõt.
7/8 nyilván egyéntõl függ, de nem gondolod hogy akár még az is elõfordulhat, hogy a feleség nap mint nap a férj fejéhez fogja vágni, hogy anno elakartál hagyni minket??Így akkor milyen lesz majd az együttélés? Akárki akármit mondd a tüske örökre ott marad majd a feleségben, és nyilván mondom egyéntõl függ, hogy ki hogy reagálja majd ezt le.Lehet hogy nap mint nap büntetni fogja apukát...arról nem beszélve, hgy pl.apuka dugóba kerül hazafelé, felhívja feleségét, hogy késik egy kicsit. Elõfordulhat hogy a feleség nem fog hinni neki.A kétely már mindig ott lesz benne, hogy mikor mondd igazat a férj és mikor nem...nem hinném, hogy gyerekeknek ebben kéne felnõniük...
Sajnos egyet értek az elõttem szólókkal.A 2.gyermek vállalása már felelõtlen dolog volt részedrõl.egyébként anyuka is érzett már abból valamit, hogy nem mûködnek a dolgok évek óta? De ha már sajnos így alakult akkor úgy vélem, hogy mindenképpen tegyél pontot a dolog végére, add be a vlókeresetet, és mindenben próbáld meg támogatni a gyermekeket.Értem itt ezalatt azt, hogy látogasd õket rendszeresen, vedd ki a részedet a nevelésbõl, tartásdíjat is fizess magadtól rendszeresen, ne várd meg míg a bíróság vonatja le majd a fizetésedbõl. Egyszóval próbálj meg a lehetõ legjobb apa lenni gyermekeknek. Mint férj már nem tudod megmenteni a dolgot, de mint apa nem szabad hogy megszûnj!!
"Félek, hogy sosem leszek boldog" Elõször is, el kellene gondolkodni, hogy miért akar mindenki BOLDOG lenni? Ez egy mítosz csupán, mint a mai felületes világ mindent a mítoszok köré épít. A boldogság soha nem állandó, az csak pillanatnyi dolog. A túlidealizálás a korunk terméke. Ha valami nem TÖKÉLETES, akkor menjen a levesbe. Hajszolni kell a BOLDOGSÁGot még ha beledöglünk is. El kellene engedni a túlzott idealizmust. Az a nõ, aki a feleséged, valószínûleg nem volt közömbös neked, amikor elvetted. Ha kicsit elszürkült, kihûlt a kapcsolat, akkor miért nem próbáltok meg dolgozni a kapcsolatotokon??? Vagy hagyni kell elrohadni, aztán cuccolni. Aztán beleugrani egy új kapcsolatba, ott is kiélni a kezdeti lángolást, aztán ha lejjebb lohad (márpedig mindenkinél és minden esetben idõvel lejjebb lohad), akkor lehet megint cuccolni? Gondolkozzál már! A reális házasság titka az, hogy nem mítoszokra épül, hanem a felek tisztában vannak azzal, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Amikor a "közösen kormányzott hajójuk" a házasság zátonyra fut, vagy sérül, akkor együtt megfoltozzák és kormányozzák tovább a hajót. Ez a hajó nem csilivili luxusyacht, de szívós, erõs, az élet viszontagságaitól védi a bennülõket és MEG KELL TUDNI BECSÜLNI!!! Ezt a cikket javasolnám elolvasni: http://www.tenyek-tevhitek.hu/pszichoterapia/legfeljebb-elva..
Mi van Veled azóta, Kedves Kérdezõ?
Tudom nem fogod elhinni, de azzal a másik nõvel sem lesz jobb. Egy hajszállal sem. Az elején lehet, hogy igen, de késõbb visszakívánod majd a régi boldogságot. Ne felejtsd el, amit írtam, és ha lehet, ne veszekedj a feleségeddel, hidd el nem éri meg fájdalmat okozni neki.
Egoista, gerinctelen alak vagy. Kit érdekel ha nem leszel boldog? De tönkre teszel 3 életet! És a másik nõ sem lehet igazán boldog. Nem írom le mi vagy valójában. A megoldás: egy lakatlan sziget, neked!
az én apám tönkre tette az életem, mert elhagyott minket egy másik nõ miatt. Aztán õket is elhagyta egy harmadik miatt. Gondolkodj el, nem csak a hormonjaid játszanak veled? mi van veled azóta?
Hahó!
22-es, te olyan szépet írtál, hogy még nekem is válasz volt, és nagyon elgondolkodtatott. köszönjük a jól megfogalmazott megérintõ tanácsod!
Van amikor két ember hiába próbálkozik, minden hiábavaló!!!
Nekem a 23-as sokkal meghatóbb volt:)
Hogy lehetsz ekkora féreg? A feleséged és a gyermekeid számítanak rád! Ha már megcsináltad a gyerekeket akkor neveld fel õket. Emlékezz az ígéretedre amit a feleségednek tettél! Ha megöregszel neked ki fog segíteni? Erre még nem gondoltál?
Igen felelõtlenség volt a baba és szerintem képmutatás is, de ezt most nem taglalnám tovább, mások már jól leszúrtak miatta. Én tanácsot adni nem tudok, de a történetemet leírnám... Engedd meg, hogy a másik fél szempontjából írjak... Én a terhes feleség voltam a történetben. 28 éves voltam akkor, elsõ baba, tervezett, várt baba. Mi is közösen építkeztünk, közös volt a kölcsön. A férjem beleszeretett egy másik nõbe. Lányba. Õ ekkor még csak 22 éves volt. Viszonyt kezdett vele, a lány nem tudott rólunk, kibukott a dolog, a lány kidobta. Az én fülembe is eljutott a történet. Mindent elkövettem, hogy helyrehozzam a házasságot, hogy megtartsam a férjem. 5 éven keresztül veszõdtünk. Olykor boldogok voltunk. De nem sikerült helyrehozni. Én utólag azt gondolom, hogy egy házasság megéri az erõfeszítést, de mindenáron nem kell egy kapcsolatban benne maradni. Voltak jó idõszakaink, de a problémák és a szerelem hiánya változatlan maradt. És igen a a lángoló szerelem hormonális dolog, de abból lesz egy mély fantasztikus érzés. Nálunk egyik sem volt meg. Szóval elvettünk egymástól öt évet. Elváltunk, a volt férjem ugyanolyan szerelmes volt a lányba ekkor, mint az elején. A lányt közben eljegyezték. A férjem zokogott, könyörgött, a lány nem fogadta vissza. Nem tudom... Meg kell próbálni helyrehozni, de ha mindent elkövettetek és nem megy... Hát... A feleséged boldog? Õ miért akar így élni? tudja, hogy nem szereted?
Ha egy másik nõt szeretsz, már rég lépned kellett volna, nem továbbtetõzni a dolgokat.Jó volt két vasat tartani a tûzben? Nem értem az ilyen embereket. Nem boldog és akkor még akkor is a közös dolgokon munkálkodik. Házépítés, újabb gyerek, minek?????? Ha menni akarsz, menj. Gratulálok a felelõs döntésedhez!
A kérdés adott: akkor minek építkeztél, és miért kellett a 2. gyerek? Ha terhes, akkor annyira nem vagy boldogtalan, hogy 1-2 dolog ne mûködne köztetek....
A kérdezõ reagálhatna valamit a válaszainkra!
A családalapítás felelõsség. Felelõsséget vállaltál értük. Ez nem csak addig tart, amíg szerelmes vagyok. Nem másik nõvel kellett volna barátkozni, hanem a feleségeddel. Ki lesz a gyerekek apja? Ki vállalja a feleségedet 2 gyerekkel? Nem érdekel, mert másik nõt szeretsz? Az egyéni szoc probléma, hogy hagytad magad másba beleszeretni, vállald te a következményeit is, ne a család.
Ja, neked jár a boldogság, az árát meg fizessék a gyerekek és a feleség...
Maradj a családod mellett és tarts titkos kapcsolatot a másik nõvel. Én megértelek!
Lehet, hogy a második gyerekkel akart a párod megtartani?!
Nos, szerintem add be a válópert, közös megegyezés nélkül is el lehet válni, csak sokáig tart. Költözz el az új nõdhöz, és inkább ne élvezz el benne, nehogy õ is "véletlenül" terhes legyen. Egy kapcsolathoz két ember kell, a legegyszerûbb otthagyni a másikat a gyerekekkel, de ne csodálkozz, ha idõs korodra egyedül maradsz.
Nem kellett volna bevállalni egy új babát, ha már rég nem vagy vele boldog! Válj el, jobb lesz ez így mindenkinek!
Bocsánat, 22-es!:) )


Most mit tegyek? 2 és fél éve vagyunk együtt egyik nap rájöttem, hogy randizott egy másik csajjal nem rég egyszer, elmondása szerint csak egy busszal jöttek haza szájra puszi volt meg egy kis simi.

Közben azt is elmondta, hogy már egy ideje nem érez úgy irántam mint régen és a héten vagy következő héten el is akarta ezt nekem mondani. Eléggé rosszul esett, ert én semmi jelet nem vettem észre, tervezgettünk programokat hosszabb távra is, még az nap is. Utoljára még ennyit mondott, hogy nem akart megbántani. Hazajöttem sokat sírtam. Aztán este felhívott, hogy mekkora f. volt meg most, hogy eljöttem jött rá, hogy már teljesen természetesnek vette, hogy mellette vagyok meg hiányzok. Én szeretem őt még mindig nagyon de nem tudom mi legyen. Félek, hogy ez csak pillanatyni fellángolás vagy a megszokás miatta akar visszakapni. Mert valami miatt még ha komolyabb dolog nem is történt köztük és állítása szerint nem is fog akkor is találkozott azzal a lánnyal? Szeretném elolvasni mások véleményét is mert nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Nem gondolod, hogy hagynám. Kit érdekel, hogy megunja e vagy nem.

Nem gondolod, hogy hagynám. Kit érdekel, hogy megunja e vagy nem.
Közben azt is elmondta, hogy már egy ideje nem érez úgy irántam mint régen és a héten vagy következõ héten el is akarta ezt nekem mondani. - mi a további kérdés? ez a kapcsolat kész..
ha valakinek baja van azzal, amit mondtam, lehet érvekkel próbálkozni
Normális esetben, elõbb szakít veled, utána randizik. Képes lennél megbízni benne azok után, hogy szájon puszilt egy másik lányt, és simogatta. Ja és ha már a simogatásnál jártak, el ne hidd neki, hogy csak szájra puszi volt. Szakíts vele... Ezen már nincs mit megbeszélni, nem érzi azt amit régen, meg is csalt, min gondolkozol még??? Ilyen ember miatt ne sírj, találsz jobbat..
Lapátra vele!
SZAKÍTANÉK VELE... mi az hogy kis SIMI??? kérlek, nehogy már a saját pasid más csajokat simogasson meg puszilgassa , ez számomra sok lenne!!!! 20L
õ meg mit mondott, ami nem jó?
5-ös szét rúgnám a segged amiért ilyeneket mondasz.
utolsó, he? :DDD
várd meg, amíg el kezd randizni más lányokkal, és hidd el újra, hogy szeret téged. akkor nem kell elengedned. a fiúk ilyenek, a legtöbb lányban nincs is semmi, amiért érdemes mellettük maradni, kár komolyan venni. elõbbutóbb úgyis megunja.
Most azt várod, hogy áh biztosan nagyon szerelmes még beléd a párod, csak elkövetett pár hibát?Hát nem... Én a helyedben szakítanék.
Azt mondta h nem érez irántad már úgy semmit, egy másik csajjal randizott, szájrabpuszi, simogatás...Ezek után Te még akarsz tõle vmit? Én tuti lapátra tenném szó nélkül. HA visszamész hozzá mi garantálja azt h 2hónap múlva nem fogja ezt csinálni? Semmi.. Ugyanúgy mondhatja megint h "jaj megszokásból blabla". Tudta pontosan h mit csinál amikor a másik csajjal volt. És ki tudja még miket nem mondott el, ha ezt sem bírta kinyögni.
Édesem ez egy lejátszott dolog.Hiába mondja, hogy nem történt semmi ha nem fogod a kezét minden pillanatban. Szerintem hagyd ott mert ha még nem tett semmit hamarosan úgy is fog. Tapasztalat.
Nem igazán bíznék benne, ki tudja még miket csinált.Döntse el mit akar:téged és a kapcsolatotokat, amiért tenni is képes, vagy ha csak megszokásból van veled, és keveregni akar, akkor el lehet ballagni.
a legtöbb lányban nincs.. de ha megtalálod a megfelelõt, abban van. ennyi az érv.
A TGYAS a jövedelem 70 vagy 60 százaléka, attól függõen mennyit dologzott elõtte.
Beszéljétek meg. Miért nem dolgozik? Ha gyedre mész lesz pénzed (valamennyi) meg azért az utolsó utáni pillanatig lehet dolgozni ha nem vagy veszélyeztetett.
Elõször is próbáljatok meg valami munkát találni a párodnak.
A párod keressen munkát, ez nem is kérdés. Te miért nem tudsz dolgozni terhesen? Ha dolgozol legalább 1 éve, fogsz kapni tgyást, ezt kb a fizetéseddel megegyezõ összeg, a baba 6 hónapos koráig jár. Ha addig nem talál a párod munkát, vissza tudsz menni dolgozni õ pedig marad otthon babázni.
Ja, mert neked ugy tûnik, hogy tervezett gyerek??? Egy munkanelkuli ferfi biztosan gyereket tervez, pláne egy év együttélés utan....
Munkát kell keresnie!
Mondjuk nem ártana tudni, hogy apuka egyáltalán akar e apuka lenni.....
Én azért egy gyerek jövõjét nem alapoznám a munkanélküli segélyre. Fõleg nem egy egy éves együttélés után.
"Biztosan, ha odatette az anyagot." Ja, persze, te meg az üveghegyen túl élsz... Nem tervezett terhesség nyilván nincs. A kérdezõ meg nyilván úgy értette, hogy ha megtartja ababát, akkor egy idõ múlva nem tud dolgozni. Bár egy csomó munkakört meg el sem láthat terhesen, ergo foglalkozástól függõen akár már holnap ki kell szállnia. Meg hát ne az legyen már az alap, hogy õ terhesen eltartja magát, a párját, dolgozik, gyereket szül, szoptat, dolgozik, pelenkázik, dolgozik...
Egy fizetésbõl házat fenntartani és gyereket nevelni? Légyszi, aki ezeket írta, mondja már el, hogy kell. Mert hat hónap után mi lesz? És tudjátok mennyibe kerülnek egy gyerek cuccai? És tényleg, ki mondta, hogy apuka szeretne gyereket?
Szegény még meg sem született gyereketek. :/ Nagyon sajnálom õt... Õszintén!
A kérdező hozzászólása: Az én gyerekemet nem kell senkinek sem sajnálni. Amúgy is ki nem állhatom az olyan papucsférjeket akik otthon mosnak, fõznek, takarítanak. Komolyan mondom mint akik biszexuálisak.
fõznek, mosnak.. dolgoznak, foglalkoznak a gyerekkel - fúj undorító, ha egy férfi tesz valamit a családjáért, gyomorforgató, nehogy csináljon valamit, amíg a másik meg belegebed, de akkor meg is érdemled
A kérdező hozzászólása: A háztartásvezetés egy nõ feladata.
meg a gyereknevelés is, a pasi csak a spermát adja hozzá
Én is szeretek gondoskodni a páromról, de amit írsz, szánalmas! :D Most így gondolod, meglátom, 20 év múlva is így véled. Azt meg egyenesen szánalmasnak érzem, hogy azzal vágsz vissza, hogy a segítõkész, normális férfiakat, apákat, biszexuálisnak titulálod! Ilyen egyszerû lennél? Ezek szerint igen!
Egy férfi nem ettõl lesz biszexuális, legyél tisztában a fogalmakkal. Nem fog belehalni, ha segít a háztartásban és egy igazi(!) férfi nem egy cselédet akar maga mellé, hanem egy nõt
"Az én gyerekemet nem kell senkinek sem sajnálni. Amúgy is ki nem állhatom az olyan papucsférjeket akik otthon mosnak, fõznek, takarítanak." Hát ja... méhecském, neked van egy heréd otthon, aki megtermékenyített, de semmi egyebet nem csinál. Most melyik a jobb?
A kérdező hozzászólása: Az én páromnak amúgy sem kell güriznie mert van háza amin egy fillér hitel sincs! Ti meg csak irigyek vagytok amiért nektek nem sikerült csak egy szánalmas pojácához hozzámennetek.
Háza van. És a víz/gáz/villany/étel meg odavarázsolodik? Meg majd bababútor/ruha/orvosi díjak/étel/oltások? De lényeg, hogy van egy háza és majd ott éltek vígan mint egy nagy család
A kérdező hozzászólása: Rezsit tíz ezer forintot fizetünk egy hónapban mivel alig vagyunk otthon. Babaruhát majd adnak az ismerõsök. Minek vennénk?
"Az én páromnak amúgy sem kell güriznie mert van háza amin egy fillér hitel sincs! Ti meg csak irigyek vagytok amiért nektek nem sikerült csak egy szánalmas pojácához hozzámennetek." Uramisten... 1. A ház léte nem végcél, hanem állapot. Ráadásul ha így folytatjátok, könnyen ki is csúszhat alólatok. Gürizni nem azért kell, hogy legyen házad, épeszû ember azért dolgozik, hogy fejlõdjön - anyagilag, szellemileg stb. 2. Nem vagyok irigy rád, amiért van egy élhetetlen, lusta pasid, aki még egy szakmát se tudott megszerezni életében. 3. Ez a kérdés nem rólunk szól, bár megsúgom, az én "szánalmas pojáca" párom képes anélkül is ellátni magát és életben maradni, hogy én dolgoznék rá. Ellentétben a tieddel, mert ha nem dolgoznál, rövid úton éhen halna. Sõt, ha lenne gyerekünk, abszurd módon képes lenne bepelenkázni, megetetni egy cumisüvegbõl, sõt, akár betenné a babakocsiba és elmenne vele sétálni. Egyre kevésbé értem, hogy mit is akarsz ezzel a kérdéssel elérni. A "mit tegyek"kérdésre a válasz az: vedd rá a lusta disznó herédet, hogy menjen és dolgozzon, mint más becsületes emberek, és akkor te szépen nevelgetheted a gyereket. De hogy te egész nap dolgozol, a kölyök idegenekre van hagyva, a pasid meg veri a f.szát egyedül otthon, azért ez elég érdekes, és nem éppen illetném a "család" névvel. (És még mi vagyunk szánalmasok... bakker.)
Szerintem a kérdezõ nem is terhes, csak felvetés szintjén jutott eszébe, hogy mi lenne, ha... Legalábbis nagyon remélem. De ilyen pökhendi hozzáállással tõlem éhen is halhattok... Remélhetõleg a babát még elõtte elszedik tõletek a gyámügyesek. Remélem tudod, hogy a védõnõ csekkolni fog mindent, mielõtt hazaviszed a babát: megvannak-e a ruhák, a kiságy és a többi... Amíg nincs meg a helye, netán rossz állapotban van a ház, addig nem engedik haza a babát a kórházból.
Pocáják? Nem ismered senki párját, lehet hogy ezek a pocáják a belüket is kidolgozzák, hogy ne kölcsön cuccokban járjon a gyerekük (ami nem szégyen, de ne másokra számíts már) - erre vagy büszke? Egy ház, ma már semmi sajnos, és ha nem melóztok akkor adhatjátok el és mehettek kisebbe, majd még kisebbe és aztán egy lyukban laktok a tehetetlen, lusta, élhetetlen pasiddal.
Igen otthon, de a párja dolgozik, mert valamibõl élni kell. Te meg majd otthon megcsinálsz mindent, pelenkázol, vásárolsz, pasid meg pihenget.
A kérdező hozzászólása: Más anyuka is otthon van a gyerekével. És akkor mi van?
Akkor hajrá, haljatok éhen. Elõre sajnálom szegény gyereket.
Párodnak nagyon nem való a gyerek! Nehogy már az legyen az indok, hogy férfinek ciki pici babával utcára menni. A nõk meg tudják oldani, hogy akár zsúfolt tömegközlekedésen (mert ugye nem mindenkinek van kocsija kismamaként) is átvágnak a gyerekkel, mert menni kell ügyeket intézni a gyerek mellett, akkor egy férfi erre képtelen? Ki kell venni a kocsiból és visszarakni? Õ komolyan ilyen érvekkel jön? Akkor jobb, ha nem tartjátok meg, mert ha már elõre ilyen "nagy" problémákat talál, akkor alighanem az is irritálná, hogy bizony a gyerek éjjel sír. Gondolom, akkor is neked kéne felkelned, nem neki, hiába dolgozol, mert hát erre egy férfi nem képes, a ti megítélésetek szerint.
Szerintem is csak nem meri nyíltan megmondani, hogy nem kell a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Az az "idõs hölgy" még 50 éves sincs és van tapasztalata a gyerek gondozásban mivel kicsi unokái vannak.
A kérdező hozzászólása: Szokott a lánya hozzánk jönni a gyerektartást a szociális segélybõl fizeti.
Ilyenkor szokták azt mondani, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja. De az a kisgyerek, akit vársz, nem tehet arról, hogy ilyen felelõtlenek a szülei.
Ha párod így áll a gyerekhez, és láthatóan te is, akkor inkább vetessétek el! Ha már most ekkora probléma nektek, mi lesz késõbb, ha már gondoskodni kell (vagy csak kéne) róla?
És mibõl akarjátok kifizetni a nõt? Ez legalább napi 8 óra, itt is most nem 100 forintos órabérrõl van szó, egy életet kell felügyelnie... Aki vágyik egy gyerekre, az mindent megtesz, hogy megadjon neki mindent és minél több idõt töltsön vele. Szegény, még meg sem született és problémáztok. Ilyeneknek fontos a gyerek. Lepasszolni?
A kérdező hozzászólása: Mindketten szeretnénk a babát arról egyikõnk sem tehet, hogy neki nincs munkája. És nem fogom egy olyan férfira bízni a gyereknevelést akinek fogalma sincs róla mit kell egy gyerekkel csinálni, ha beteg.
Miert, nem azt irtad, hogy van gyereke????
Senki nem úgy születik, hogy tudja mit kell csinálni. Vannak könyvek, barátok/barátnõk, szülõk, akikkel lehet beszélni, és majd belejön. Most nem segít mert kicsit, késõbb meg nagyobb lesz, akkor meg más problémák lesznek, akkor sem fog. Ezt a gyereket magadnak szülöd, jobb ha felkészülsz, hogy még rosszabb lesz mint egy egyedülálló anyunak. Amúgy ha beteg, akkor orvoshoz kell vinni..
És nem tanulhatja meg, kérdezõ? Miért, te és a többi nõ, akinek MÉG nincs gyereke, honnan tudják? Senki sem születik úgy a világra, hogy keni-vágja a gyereknevelést. Elárulom a kulcsszót: beletanulnak! Vagy te úgy képzelted el, a gyereknevelés csak és kizárólag a nõk dolga? Egy férfi pelenkát sem cserélhet, el sem viheti sétálni a kicsit? Nagyon furcsa értékrendetek van, kétlem, hogy ez hosszútávon mûködne. Szerintem ilyenbõl lesznek azok a nõk, akik nem értik, a férfi miért henyél otthon, miért szakad rájuk a háztartás, a gyereknevelés és minden, mert a párjuk fel nem kelne a tévé elõl. Aztán mindenhol elsírják bánatukat...
Aha, tehát akkor élõsködni fogtok rajta.Na és ha egyszer megunja a kölyköt?
A kérdező hozzászólása: Akkor majd keresünk mást, vagy nem megyek dolgozni és kész.
Mondjuk nekem tök mindegy mit csinálsz, bizonygathatod, hogy minden rendben lesz, meg jól kijöttök majd semmi pénzbõl, a gyerek pedig remek helyen lesz egy idõs hölgynél, aki még anyagpelenkába csomagolta annó a sajátjait és liberót legfeljebb képen látott, nem én fogok így élni. Mindenesetre kicsit logikátlanul gondolkodsz szerintem. Én azért nem vállalnék gyereket egy ilyen emberrel. A nagylányt hogy támogatja? Mennyi idõt tölt vele?
A kérdező hozzászólása: Ez egy 8 éves ház amit a párom szülei építettek. És ruhákat majd kérünk az ismerõsöktõl. Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa.
Nem hat. Szimplán egy egocentrikus macsó utánzat, aki összeszedett egy butuska is libát, akit megtomhet bármivel.m
Ott is alszotok? Ott fõztök? Vagy majd a gyerek hidegben lesz otthon? Ja, hogy másokra számítasz, remélem jól pofára esel!
Mi felénk is nagy a munkanélküliség, szinte biztos hogy egy megyében lakunk. A drága párodnak, pedig azért nincs munkája, mert nincs semmilyen végzettsége és nem is tesz érte, hogy legyen. Egyénként lehet költözni...mások is megtették már. Nem tudtok esetleg angolul-németül? Ha nem, most indulnak ingyenes tanfolyamok, érdemes lenne elvégeznetek.
Aztakúva, ilyen sötét, buta nõt, nõt, milyen nõ ez, libát se láttam még életemben. De jót szórakozom:-) :-) :-)
Biztos örülni fognak, hogy a nyakukra viszed a gyerekedet. Majd pelenkát is õk vegyenek, nem? Szüljél még vagy 10 gyereket, amekkora idióta vagy
ez biztos, hogy kamu. egyszerûen nem létezhet ilyen nõ :s
Most már biztos, hogy kérdezõ a C-típusból való. Azt hittem, hogy ha akar az ember segíthet rajtuk, legalább a tanácsaival, hogy jobb életük legyen és kikerüljenek a mélyszegénységbõl, de most rájöttem, hogy nem. Ennek a nõcskének a sötétség a vérében van, egyszerûen kiirthatatlan. Szerencsétlen babát nagyon sajnálom, hogy ilyen példa lesz elõtte.
Az elõbb azt írta, hogy úgyis három gyereket szeretnének, hogy ne kelljen visszamennie dolgozni:-) :-) :-) Akkor ki fog dolgozni? Ne utaljuk egyenesen a te számládra a keresetünket?
Mondjuk egy normális férfi már azon kiakadna, ha a gyermeke anyja életképtelennek tekintené, és nem hagyná (!!), hogy õ is a gyerekével lehessen. De most legalább megtudtam, hogy nagyapám közel 50 éve meleg, amiért a gyerekeivel és az unokáival is rengeteg programot szervezett...
A kérdés egyértelmû provokáció. Örülök, hogy valaki erre ér rá, hogy feszültséget generál fórumokon.... Szerintem inkább valami hasznossal foglald el magad kevdes kérdezõ, ahelyett, hogy másokat "szórakoztatsz".
Nem olvastam végig a válaszokat csak egy bizonyos oldalig, de azt kell mondjam nagyon gáz ahogyan (ha a kérdés valós) Te benyeled a Párod lustaságát leplezni próbáló hülye kifogásait. NAGYON GÁZ! És nincs igaza. Az én Párom is férfi, ahogyan korábban írtam 10 hónapos volt a lányom amikor vissza kellett, hogy menjek dolgozni, Õ maradt itthon Vele. Pelenkázta, etette, sétált vele, játszótérre/játszóházba jártak, babakocsival és képzeld nem haltak bele és nem esett le a karikagyûrû sem az ujjáról... Azért mekkora pofátlanság már, hogy Apuka otthon fetreng és rásóznátok másra a gyereketeket, hát ez kifejezetten undorító. Csak azért, hogy a kedved apuka ne legyen "korlátolt"???? Az eszem megáll. Én biztos nem vállalnám másnak a gyerekét ha tudnám, hogy az egyik szülõ otthon van és kb. csak fekszik. Nevetségesek vagytok.
Ha a további kommentjeit elolvasod, na az még durvábban vicces, mint a pasija nyafogása.
Anyam add el a hazat Egy here es egy nem tul okos martir kapcsolata. Uhhhh csoro gyerek iq nem orokol az tuti.
Anyám borogass! Valahol a nyolcadik oldalnál jártam itt utoljára. Most vagy ez egy oltári nagy kamukérdés (mert a kérdezõ által leírt dolgok alapján már nem tudok mire gondolni), vagy a kérdezõben tisztelhetjük mindenidõk legidiótább nõjét, aki a GYIK-re tévedt! Kérdezõ, azt írod, simán meg fogtok élni, sõt már három gyerekrõl pofázol. Olvasd már el, mit írtál kérdésben, aranyom: " attól félek, hogyha megtartom a babát akkor nem tudok tovább dolgozni és NEM LESZ MIBÕL ÉLJÜNK"!
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam mifelénk nagy a munkanélküliség és ezért nem talál a párom munkát. És nem leszünk otthon a gyerekkel mert vagy anyámnál leszünk vagy az õ nagynénjeinél.
120-as, reménykedjünk, hogy az utóbbi...
A kérdezõ vagy egy buta cigány, vagy egy unatkozó provokátor....
Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa. - Azta. Akkor egy meleg környéken lakok, mert itt szoktak. Sõt én apám is sétált velem kiskoromban, sõt még most is. Lehet, hogy meleg? Nem! Csak szerette a gyereket, sajnos a te gyereked ezt nem fogja megtapasztalni. És veled sétált apád vagy akkora hetero volt, hogy õ ilyet sosem? Elég szomorú élete lesz a gyerekednek, ha ezt igy gondoljátok. Mi az, hogy meleg ha SAJÁT gyerekével elmegy sétálni? Te normális vagy? Aztán majd nézhetted, ahogy a lányod a pasik karjaiban keresi a férfit, mert az apja egy f*szkalap és semmi közös emléke nem lesz vele.
Hihetetlen, hogy élnek a kérdezõhöz hasonló életfelfogású nõk. No, de majd, ha szülés után robotol napi 24 órában, hátha lesz annyi esze, mint az elõdjének és kiborítja a bilit.
A kérdező hozzászólása: És a nõk régen se dolgoztak és mégsem dõlt össze a világ.
"Ez egy 8 éves ház amit a párom szülei építettek. És ruhákat majd kérünk az ismerõsöktõl. Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa." Szóval a párod egy kanyit nem tett bele a házba sem. Miért nem lepõdtem most meg...? Figyi, tisztázzunk már valamit: Meleg (homoszexuális) az, aki a saját neméhez vonzódik. Biszex az, aki mindkettõhöz. Meleg pasinak nemigen lenne alkalma a gyerekét sétáltatni, mert ahhoz össze kéne jönnie egy nõvel. (A melegek számára a gyerek örökbefogadása ma itt még nem elfogadott.) A fejedben teljes a képzavar. A pasid egy élhetetlen hülye. Soha életemben nem írtam még le ilyet, de most megteszem: a gyereketeknek jobb lenne, ha nem születne meg. Komolyan. Az abortuszt a ti esetetekre találták ki.
Ja, nem dõlt össze, de akkor dolgoztak a pasik!
A kérdező hozzászólása: Én soha nem fogom elhagyni a párom és õ sem engem... Van szép háza kocsija... Ilyen pasit úgysem találnék. Csak egy hájas disznót aki tele van hitelekkel.
:D Sírni lehet rajtatok, vagy nevetni. Középút nincs.
Hájas még õ is lehet. Meg ha nem dolgoztok, akkor kénytelenek lesztek hitelt felvenni. De addig a hájas/hitellel teli palik, lefogynak és kifizetik a hitelt és boldogban élnek, ti meg a saját lelki nyomorotokban fogtok.
Hm, a ház meg a kocsi tényleg meggyõzött, hogy kincs ez az ember... Nincs is még egy ilyen a világon, nem is értem, a többi házakban kik laknak és a többi autóban ki ülhet...
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem minek kéne hitelt felvennünk?
Mert a pasid lusta és nem dolgozik. Te meg otthon leszel a gyerekkel - szerintem majd kapsz annyit, hogy hárman eléldegéljetek? Vagy majd el adja a csilivili autóját - de akkor már nem is fog kelleni igaz? Vagy majd jön egy másik nõ, gyerek nélkül, aztán majd örülhetsz, ha egy hájas pasinak is kelleni fogsz, bár egy ilyen nyomorult "nõt", mint te.
A kérdező hozzászólása: A családi meg a gyes elég fog lenni amúgy is három gyereket szeretnénk és akkor így nem kell visszamennem dolgozni sem.
Nem akarlak megbántani, de romák vagytok? Mert akkor érthetõ, hogy ez így neked jó.
Amúgy tök egyszerû a megoldás. A pasi marad otthon gyesen, az anya pedig dolgozik. Szülési szabadságra távol marad, aztán gyorsan vissza a munkába. Mi ebben olyan bonyolult?!?
4-es vagyok: úgy tûnik, most is megélnek ketten egy fizetésbõl. Erre jön a gyes+csp, ami elég a BABÁRA. Másra nem, nem érdemes erre szülni!!! Persze van még egy lehetõség: abortusz. Ehhez kéne tudni mit akar apuka.
Hat nem tudom ahol en elek terhesseg nem betegseg minden no dolgozik vegig ha nem tud vagy nem lehet akkor a fonoke koteles mas munkakort keresni neki pl a laborban administraciot keszitenek. A legtobb labor nagyon modern es sok minden automatizalt igy fertozesveszely ha valaki betartja az eloirasokat majdnem nulla.
A kérdező hozzászólása: Én egy kórházban dolgozom ahol sugárterápiát kapnak a betegek plusz az a sok véres vacak sem tesz jót. Aki nem tud mást csak kioktatni az ne is irjon.
Milyen érdekes, adott egy munkanélküli férfi, csak ennyit tudunk róla, máris fröcsög mindenki, hogy jaj, biztos nem is akar dolgozni. Bezzeg pár napja egy kérdésnél mindenki védte az álláskeresõ nõt. Mintha csak a nõknek lehetne tolerálni, ha munkanélküliek, a férfiaknak nem, mintha a férfiaknak már pikkpakk akadna munkahely! Szánalmasak vagytok!!! Kérdezõ: Mit tégy? Elõször is: mondd el a párodnak feltétlenül, ebben együtt kell dûlõre jutni! Ha úgy döntetek, hogy megtartjátok, akkor tényleg SOS állás kell a párodnak. Én megértem, hogy nehéz találni, párom is nemrég esett át ezen, és sajnos csak egy jó sz*r helyet talált egyelõre; a semminél mégis jobb. Ismerõsöktõl is kérdezõsködjetek, neki is úgy lett állása! Ha utcáról megy be, fel se vették volna, pedig egy fos munka, lópikula pénzért.
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem a párommall és szeretné, ha megtartanánk a babát. De azért egy picibabát nem lehet egész napra egy férfira bízni.
Dehogynem! Ismerek jónéhány apát, aki sokkal jobban ellátja a picijét mint némelyik mama.
Szerintem rá lehet bízni pár hónap után. Persze, szoptatni csak te tudod, de nagyon sok helyen (usa, nyugat európa több országa) 3-6 hónap a szülés utáni szabadság. Utána a nõnek vissza kell menni dolgozni, mert nincs 3 év... (Itt is csak azért, mert olcsóbb odalökni a gyest mint óvodát építeni és azt fenntartani, de ebbe most ne menjünk bele) A gyerekek ott is felnõnek, semmi bajuk sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Igaz van már neki egy tíz éves kislánya így van tapasztalata. Csak nem tudom, hogy vállalná e?!
mivan? hogy vállalná-e? a saját gyerekével való foglalkozást? mikor közbe meg egész nap otthon van? elég gáz ha ez kérdés...
Szia! Mi is így oldottuk meg amikor a férjemet elbocsátották. Én visszamentem dolgozni (10 hónapos volt a lányunk) Õ pedig babázott itthon. Imádják egymást, semmi gond nem volt. :) Másképp nem is tudtuk volna megoldani. De nem jelentett számára gondot egyébként. "Sajnos" emiatt az Apukáját jobban is szereti a lányom, jobban ragaszkodik hozzá. :( :) Kicsit bánt, de másrészt örülök is neki, hogy ilyen jó a kapcsolatuk.
Ne haragudj, de nem tudod, vállalná-e? A saját gyerekét??? Mi van? Ha ez a helyzet, akkor nehogy megszüld azt a babát! Amúgy nem értem, miért ne lehetne férfire hagyni a picit, A szoptatást kivéve - nyilván - mindent meg tud tenni, amit egy nõ!
A kérdező hozzászólása: De akkor korlátozva lenne mert a gyerek nélkül nem tudna elmenni sehová, pl. boltba.
És ha te lennél otthon, korlátozva lennél, mert nem tudnál elmenni a boltba? A gyerekkel lehet boltba menni, sõt kell is sétálni vele, akkor már miért ne lehetne beugrani a boltba közben? Nem lesz semmi baja tõle se a párodnak, sem a babának.
Ezzel a gondolkodással nem valo még nektek gyerek.
26-os! Csak egy példát mondok: labor. Még nem terhesen is veszélyes és könnyen ártalmas lehet, nemhogy terhesen.
Mirol van szo fertozesveszely??? hol dolgozol lepratelepen? meg a korhazi apolonok is vegiggurizik a terhesseget pedig ott van beteg boven De ha betartod a hyg eloirasokat akkor semmi veszely nincs meg fertozo osztalyon sem.
Elõször is döntsd el, hogy akarod-e a babát. Utána beszélj a barátoddal, hogy terhes vagy, akarod/nem akarod a gyereket. Ha nem akarod, abortuszra kell menni, amit bizonyos esetekben támogat az állam, más esetekben fizetni kell érte. Ha akarod a babát... Ha bejelentett munkád van és a munkahelyed veszélyezteti a babát, beszélj az orvosoddal, szerintem kiírna táppénzre. Utána meg kapod a segélyeket, meg a gyedet. Vagy szülés után pár héttel visszamész dolgozni és a férjed elmegy gyesre. De a gyed magasabb, mint a gyes. Tájékozódjatok az önkormányzatnál a lehetõségekrõl, a támogatásokról. Esetleg beszéljetek közeli hozzátartozókkal, barátokkal, hogy a párodat nem tudják-e benyomni egy fix munkahelyre, mert komoly segítség lenne.
4! Ha a nõ dolgozik, a ferfi meg munkanelkuli es a nõ elmegy gyesre, akkor nem lesz fizetes.....
Ezért írtam, hogy apuka megy el gyes-re....
A kérdező hozzászólása: A párom nem tudja, hogy terhes vagyok.
Amúgy pedig nem írtam, hogy kötelezõ ezt csinálni. De ez is egy lehetõség. Az én férjem akkor lett munkanélküli, amikor már terhes voltam. Nem úgy éltem meg, hogy "terhesen eltartom", hanem hogy ez egy nehéz idõszak, amit együtt kell végigcsinálni. Mi is így csináltuk volna: 6 hónapot otthon együtt míg õ munkát keres, aztán én megyek vissza dolgozni. Szerencsére õ talált munkát közben.
De keres munkát? Te tudsz dolgozni terhesen?
Hat ha annyi felelõsségérzet nem szorult a ferfi be, hogy munkát vállaljon akkor en nem biznek ra gyereket
Ja, és te szeretnéd a babát? :-)
18: pedig a legtöbb nõ úgy szül, hogy nem dolgozott elõtte. Rájuk se bízzunk gyereket? :-) Nyilván más, ha nem is akar dolgozni.
Nekem ugy tûnik, nem is akar dolgozni....
Milyen legtöbb nõ? A ci.gányok esetleg. Felénk nem szokás a gimnáziumból szülni menni.
A kérdező hozzászólása: Igen akar dolgozni csak ahol élünk nincs munkalehetõség. Sajnos én olyan helyen dolgozom ahol nagy a fertõzésveszély. Terveztük a babát csak nem gondoltuk, hogy ilyen hamar jön.
Jól látod kérdezõ. Te terhes vagy, õ nem tudja. õ munkanélküli, ráadásul van egy háza, amit nem tud fenntartani. Te nem fogsz tudni dolgozni, és így nem lesz mibõl megélnetek. Mi is a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: Tudja fizetni a számlákat és alkalmi munkákat szokott vállalni.
Ja és miért baj az ha a gyerekkel kell mennie? Talán szégyellné?
A kérdező hozzászólása: Azért mert sír meg nyivákol. És az utcán ugye nem egyszerû tisztába se tenni. Mondjuk ilyen szempontból igazat adok a páromnak.
Nem az utcán kell tisztába tenni, hanem elõtte. Nagy bevásárlást elintézi akkor este, mikor te otthon vagy, de ha csak le kell ugrani kenyérért, akkor simán viheti magával.
A kérdező hozzászólása: Inkább én maradok otthon a kicsivel és majd lesz valahogy.
Ja és mibõl éltek? Vagy majd nélkülözzön a gyereket? Ezt akarod neki, egy ilyen apát, egy ilyen családot?
A gyed, a családi pótlék együtt már meg fogja közelíteni anyuka mostani fizetését. A bevétel kevesebb lesz, a gyerek miatti kiadás több. Legfeljebb apuka nem jár majd el sörözni, mert nem lesz mibõl. (Bár kétlem, hogy meghozná ezt az áldozatot.) Én ismerek egy ilyen családot. Anyuka mindent megtesz a gyerekért, apuka meg [email protected] az egészet. Anyuka szó szerint inkább nem eszik (vasággyal együtt 40 kg), csak hogy a gyereknek meg apukának ne kelljen nélkülöznie.
A kérdező hozzászólása: Apuka nem jár sörözni, sõt egyáltalán nem iszik alkoholt. Két választás maradt vagy én maradok a kicsivel vagy rábízzuk valakire amíg én dolgozom.
Nem lenne esetleg úgy jobb, hogy az apuka otthon marad és addig rábízzátok valakire, amíg egy héten 1 este elmentek valamerre? Egyébként milyen végzettsége van? Addig amíg a baba megszületik még 100x találhat munkát. Bár a hozzáállása nem tetszik egyáltalán. Õ még nincs készen egy gyerekre. Lehet sosem lesz. Nehezebb lesz így neked az biztos. Remélem azért a háztartás körül segít, pl. mosás-takarítás, nem mindent te csinálsz a munka mellett.
Na de mindenesetre én nem vetetném el, azért mert épp most az apukának nincs munkája, fõleg, ha te biztosan vissza tudsz menni szülés után a mostani munkahelyedre. Azért az apuka most húzzon bele az álláskeresésbe, messzebb is nézzen munkát, ne csak a környéken.
"Két választás maradt" Nem, van még egy: apuka otthon van és szépen kiveszi a részét a dologból. Undorító, hogy ennyit nem tenne meg a gyerekéért, sem érted. Nagyon szerethet és valószínûleg minden vágya egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam nincs szakmája, és van már egy 10 éves kislánya szóval õ is akarja ezt a babát nem csak én.
És gyerektartás mibõl fizet? Vagy veled fizetteti?
Szerintem hülye kifogásaid vannak Betenni a kocsiba, kivenni, na és. Te nem láttál még anyukát vásárolni kisgyerekkel? Beteszi a kocsiba, kiveszi, vásárol, beteszi, kiveszi. Hû de nagy dolog. Te is ezt fogod csinálni. Miféle életképtelen férfi nem tudja ezt megcsinálni? Vagy kire bízod majd a gyereket? Fizetsz, hogy vigyázzanak rá? Ki fog vigxázni nyolc órákat egy hat hónaposra?
A kérdező hozzászólása: A párom keresztanyja.
Leégne a pofám, ha másra hagynám a gyerekem, hogy egész nap foglalkozzon vele, mert a pasim egy lusta dög és b*szik rá, erre nincs szebb szó, komolyan.
Neked van képed heti ötször nyolc vagy nem tudom hány órára ilyen terhet rakni rá? Ez nem élõsködés egy kicsit szerinted? Feltételezem nem olyan fiatal hölgy már.
Nem igaza van, hanem hülye. Anyák milliói megoldják a bevásárlást kisbabával, nem hinném, hogy egy férfinek akkora gondot okozna, ha akarná egy kicsikét is. Ja, hogy akkor 0-24ben ott lesz a gyerek mellette? Hát bocsánat, errõl szól az APASÁG.
Egyszerû, nem akarja a gyereket. Nem dolgozik (igaz nehéz találni), de ha tudja, hogy gyereke lesz, akkor elmegy akármit megcsinálni. És még vigyázni se akar rá? Majd te melozol, fizetsz, leszel a gyerekkel, õ meg mereszti egész nap... Gratula, ha erre vágysz. Reméld, hogy ne lányod legyen, mert akkor gyönyörû példa lesz elõtte
A kérdező hozzászólása: Õ mondja és valamilyen szinten igaza van.
A kérdező hozzászólása: De a haverjaihoz csak nem viheti nem akarom, hogy annyira korlátolt legyen, hogy ne tudjon menni sehová.
Nem valo még nektek gyerek ennyi esszel es ilyen hozzáállással.
Korlátolt? Egy gyerek errõl szól, attól még átjöhetnek haverok beszélgetni. Akkor talán neked kéne dolgozni is meg otthon is lenni a gyerekkel? Vagy az nem zavarna, hogy te lennél lekorlátozva? Amúgy meg ezzel a hozzáállással, nem való ez nektek..
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ nem talál munkát akárhogy is szeretne. Arra gondoltunk, hogy majd megkérjük az egyik rokonát, hogy nem e vigyázna a kicsire amíg én dolgozom.
Szóval õ nem melózik, de mégis megkértek valakit hogy vigyázzon a gyerekre? És szerintetek ingyen vállalná? Hacsak nem egy nagymama, bár akkor sem kéne rátukmálni a gyereket. Ennyire lusta? Nehogy már ne tudja megoldani, ha meg ennyire kell a szabadság, akkor nem kell gyereket vállalni.
Ugyanmár, majd megy péntek este a haverokhoz. Fel kell nõni. Azt mondta szeretné a babát, akkor menjen el dolgozni, vagy legyen vele otthon. Egyáltalán õ mondta ezeket, amiket írsz, vagy te találtad ki? Mert most gy jön le nekem, hogy csak te mondod ezeket és kicsit gyerekes a hozzáállásod, vagy nem akarod a picit. Egyébként, ha dolgozni menne a párod, akkor is csak ugyan annyi ideje lenne a barátaira, mint a baba mellett, mivel jó esetben elmenne fél nyolckor és öt felé érne haza. A boltba meg igenis vinni kell a gyereket, mert meg kell szoknia.
akkor nem ártana tisztáznod vele, hogy tényleg akarja-e a gyereket. Mert szerintem nem. Nem hiszem el, hogy amíg õ otthon mereszti a f*szát, képes lenne valakire rátukmálni a saját gyerekét. Mégis mibõl gondolta ezt fizetni, mikor nincs keresete. Olyan meg nincs, hogy nem talál munkát. Menjen el akkor havi 70 ezerért valami gyárba, vagy kapálni a földre. Az gy nem megy, hogy te egymagad tartsd el õt is a fizetésedbõl ki tudja meddig és emellett nevelj fel egy gyereket, úgy hogy õ nem is segít. Ha pénzt nem is tud biztosítani, legalább abban segíthetne, hogy vállalja a gyereknevelést, amit nem tudom mégis mibõl akar egyébként fizetni a rokonának, mert ingyen nem vállalja senki az biztos.
Hol laktok egyébként és hány évesek vagytok? A párodnak mi a szakmája, hogy ennyire nincs munka?
Hány éves vagy te, 15? Inkább még egy kicsit nõjél, okosodjál. Szerinted ki fog elvállalni egy csecsemõt, míg te dolgozol? Komolyan minden vágyam, hogy más gyereke alatt cseréljem a szaros pelenkát, míg az anyja dolgozik az apja meg boltban van. Szerinted ez nem RÖHEJES? Minek a gyerek tulajdonképpen?
Nekem ikerpárom van, mégis el tudok velük menni a boltba, míg a férjem dolgozik, pedig még jogosítványom sincs... Egyik gyerek elõre, a másik a hátamra, a szatyrokat meg hozom kézben. Akarat kérdése az egész. Egyébként, ha bejelentett állásod van, beadhatod bölcsibe, de akkor nem fog járni a gyes apukának.
Ha a párodnak ekkora lelki probléma a gyerek, én van elvetetném, vagy megtartanám, de hogy a pasit dobnám és elköltöznék, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom beadni bölcsibe mert mifelénk nincs azt meg nem akarom, hogy egy pici baba hajnali 4-kor kelljen. Az meg nem olyan egyszerû, hogy boltba járjon a gyerekkel a párom mert kocsiba otthon betenni a boltnál kivenni majd újra kocsiba be otthon ki....
Kocsiba gyerekülés. Ez nem agysebészet. Szülõk milliói megteszik! És utaznak és dolgoznak és élnek és minden mást is csinálnak a gyerek mellett, õ meg nem is dolgozik. Ezeket most komolyan õ mondja, vagy te akarod õt "megvédeni" attól, hogy valamit is csinálnia kelljen a gyerekkel?
Én ilyen körülmények közt nem szülnék gyereket. Magad szülöd, a párodnak, vagy a szomszédnak, aki majd apuka helyett vigyáz rá? Ugyan már... Szerintem nektek fogalmatok sincs, hogy mivel jár egy gyerek. Persze, apukának van egy 10 éves fia. Akit az anyja nélküle nevel vagy egyedül, vagy mással. Rád is ez vár, mert azt, hogy valaki nem segít a gyereknél, nem lehet a végtelenségig tolerálni. Mi az, hogy sír és nehéz pelenkázni? Majd megtanulja annyira, hogy könnyû legyen... Hát az eszem megáll, komolyan... Meg, hogy gyerekkel nem lehet menni sehova... Anyukák és apukák milliói tudnák megcáfolni ezt a kijelentést. Most komolyan, hány éves vagy? 17?

A barátommal most leszünk együtt egy éve. Naponta veszekszünk és szakítunk ilyeneket mondd ( takarodj haza, nem szeretlek, minek vagy még itt. ) és amikor elindulnék elkezd könyörögni hogy maradjak ne menjek sehova. Most ez mi? Mit akar?

ő mehet mindenhova bezár a házba én nem mehetek szinte társaságba se ... már nem bírom.

Legjobb válasz: Ebbõl már nem lesz jó párkapcsolat. Kérdés: akarod-e ezt még jó sokáig?

Ebbõl már nem lesz jó párkapcsolat. Kérdés: akarod-e ezt még jó sokáig?
Mondd meg neki. Neked is van szád. Ha nem bírod, hagyd ott.
Nem tisztel, birtokol, mi értelme? Hosszú távon semmi! Merj kilépni, hidd el, kapsz jobbat!
Rendõrség, ha komolyan megfenyegetne, vagy egy nagyobb darab haverral elintéztetni. Nem szereted, csak fügssz tõle, menekülj ettõl.
Hát öcsém! ne csodálkozz ha pár év múlva el is ver! Megszoksz vagy megszöksz! Az én exem is evvel fenyegetõzött, 6 évig zaklatott, most lenyugodott.
Ezt minek? Ha ennyire bunkó p*cs minek vagy még vele?
Ha még egyszer ilyesmi kicsúszna a száján, tuti hogy úgy szájba vágnám! Ez hülye, csak uralni akar, ne legyél papucs lány!
A kérdező hozzászólása: Mert azt mondta tönkre tesz ha szakítunk. meg fogom bánni hogy meg ismertem meg ilyenek... meg még talán érzek iránta valamit...
A kérdező hozzászólása: már kérdeztem tõle hogy mi a baja ... és utána nem mondd semmit folyton bocsánatot kér elhalmoz ajándékokkal... én még próbálnám rendbe hozni ezt az egészet...
Ugye tudod hogy ez nem normális dolog? hogy ez nem kapcsolat? Terrorba tartani a másikat...? Én nem kiokosítani akarlak, hiszen pont így jártam én is. NEkem is ilyen volt a párom az eleje fele, aztán nem votl elég a kiabálás, utána már ráncigált. kilökött az ajtón, mikor elhatároztam, h elmegyek, akkor hajamnál fogva rángatott vissza szakadó esõben. kék- lila foltok voltak rajtam szüleimnek mindent hazudtam, hogy ne buktassam le, hiszen szerettem. A végén már fojtogatás, és verés is volt, és soha nem felejtem el azt az agresszív arcot amit akkor vágott. Aztán persze könyörgött, sírt, mint egy kisgyerek, m hogy ne hagyjam el.. hogy bármit megtesz, hogy megváltozik. 2 nap múlva ugyanez. nagyon nehezen szakadtam ki ebbõl a kapcsolatból.És a mai napig viselem nyomait. Testileg, lelkileg is. Azóta csodás kapcsolatom van, Annyira hogy már az esküvõt szervezzük, viszont nagyon sokáig, hónapokig a volt pasim miatt aludni nem bírtam rendesen, pánikbeteg lettem. Nem mertem buszra szállni, egyedül nagyon féltem, többször elájultam, evési gondjaim voltak...stb...Kell ez neked? ... hidd el , nagyon sokat szenvedhetsz még, és ne várd meg hogy ide fajuljon.

Egy éve élek együtt a párommal, pár hete-hónapja rengeteget veszekszünk. Albérletbe vagyunk, mondtam neki hogy költözzön haza mert már nem működik, sokszor megpróbáltuk helyre hozni de nem ment. Mi tévő legyek?

Ma össze pakolt, de már úgy érzem hogy lehet megbánom. Nem tudom mi tév? legyek, tudom hogy nagyon fog hiányozni, de ez lehet csak a megszokás!?

Legjobb válasz: könnyen lehet hogy megszokás. hiányozni mindig hiányzik az ilyen, de csak ezért nehogy megváltoztasd a döntésed. túl fogsz jutni rajta, és hát nagyon úgy tûnik hogy nem õ a megfelelõ ember neked. ha már sokszor próbáltátok is rendbe hozni, de nem sikerült, akkor az eléggé ezt sugallja. szerintem jól döntöttél.

könnyen lehet hogy megszokás. hiányozni mindig hiányzik az ilyen, de csak ezért nehogy megváltoztasd a döntésed. túl fogsz jutni rajta, és hát nagyon úgy tûnik hogy nem õ a megfelelõ ember neked. ha már sokszor próbáltátok is rendbe hozni, de nem sikerült, akkor az eléggé ezt sugallja. szerintem jól döntöttél.

A ház a férjem nevén van. A bankszámlán a folyószámlához van hozzáférésem, a lekötött betét a férjem nevén van. Az én nevemen csak egy hiteles autó van.3 éve vagyunk házasok. Nem tudom hogy számíthatok-e valamire így anyagilag az osztozkodás során?

Kb. 1 hónapja költöztem haza édesanyámékhoz a 2 éves kislányommal. Naív voltam és megbíztam a férjemben. Ha várok a válóper beadásával, azzal csak magamnak és a gyereknek árthatok? Ugyanis szabadon kezelheti a közösen megkeresett vagyonunkat. Vagy már ennél jobban nem ronthatok a helyzetemen? Sajnos én sosem voltam anyagias.

Legjobb válasz: A házasság elõtti együtt töltött évek során szerzett javak is részét képezik a közös vagyonnak, az osztozkodásnak. Csak az nem, amik az együttélés elõtt a saját külön vagyontárgyaitok voltak.

A házasság elõtti együtt töltött évek során szerzett javak is részét képezik a közös vagyonnak, az osztozkodásnak. Csak az nem, amik az együttélés elõtt a saját külön vagyontárgyaitok voltak.

"Agresszív" megunt játékpakolást szoktatok csinálni? Ma jöttünk haza anyuméktól, hoztuk az új játékokat. Így a duplós dobozba (amivel már régen nem játszik), belepakoltunk még egy pár nagyobb játékot, amit már vagy fél éve elõ sem vett.

Ezt persze kisfiammal együtt, õ is belátta, hogy nem játszik velük, csak a helyet foglalják. Mennek fel a szekrény tetejére, késõbb meg majd eladásra szerintem.

Legjobb válasz: Úgy neki se állok hogy a fiammal együtt szortírozok, mert akkor még a füzet leszakadt sarka is kell. :) Egyszer csináltam olyat hogy amikor nem volt itthon, akkor azokat amiket rég nem is láttam, kidobáltam.Meg a törött dolgokat. Aztán volt egy olyan nem rég hogy büntetésbõl minden játékát bezsákoltam és elvettem, amikor vissza kapta akkor szelektálva. Sose hiányolt semmit.

Úgy neki se állok hogy a fiammal együtt szortírozok, mert akkor még a füzet leszakadt sarka is kell. :) Egyszer csináltam olyat hogy amikor nem volt itthon, akkor azokat amiket rég nem is láttam, kidobáltam.Meg a törött dolgokat. Aztán volt egy olyan nem rég hogy büntetésbõl minden játékát bezsákoltam és elvettem, amikor vissza kapta akkor szelektálva. Sose hiányolt semmit.
Igen, szoktunk.A fiammal egyutt valogatjuk at a jatekokat, mert en nem csak elpakolom, hanem rogton elajandekozom oket. Egyik alkalommal sikerult egy kisteherautot megtolteni feleslegesse valt jatekokkal.Volt kozte tricikli, bicikli amiket kinott, allvanyos hinta, akkus kismotor es auto stb.Odaadtuk oket egy kornyekbeli szegeny csaladnak ahol 7 gyerek van. Nemreg megint pakoltunk, de most "csak" 3 doboznyi jatektol es egy rollertol valtunk meg:) Most a szomszed ikreknek adtuk oket:)
Én mindig a gyerekekkel együtt szortírozok, ugyanúgy, ahogy Te is tetted. Ez szerintem így tisztességes, én is utálnám, ha valaki a hátam mögött, a megkérdezésem nélkül szelektálná ki a cuccaimat.
ÉN is ki szoktam szelektálni, a gyerekek nélkül. De azokat csak, amik tényleg nem kerülnek elõ, meg a törött, tönkrement játékokat(ez utóbbiakat a kukába dobom). Még soha egyetenegyszer sem hiányoltak semmit azok közül, amiket elraktam. Ha meg kellene nekik, akkor még elõ tudnám venni, ha már jóidje nem is kérik, akkor a mamáékhoz szoktam elvinni, vagy odaadom õket egy-egy szegényebb családnak.
rendszeresen :) mikor szabadnapos vagyok, õ meg oviban van akkor szépen kitakarítom a szobáját, minden játékot a helyére teszek, stb, akkor szoktam elrakni azokat mikkel már nem szokott játszani. ha olyan akkor kicserélgetem csak õket, így örül a rég nem látott játékainak, amit meg eladok, azokat átviszem a hálóba, ott nem szokott játékokat keresni... :)
Igen , de csak a 2 nagyobb szobájában , ha van olyan játék ami jó lesz a legfiatalabbnak akor elteszem , vagy megkapja azonal , igy mindenki örül , legutobb most karácsony elött tetem rendett , most csak 2 játékot raktam el hogy majd elajándékozom, vagy eladom mert a kicsinek nem jó a nagyoknak nem kell már.
szia nem adod el a duplokat, milyenek vannak?
A kérdező hozzászólása: szia! Igazából gondoltam már rá. 2 fajta készlet van. Nem mind Dupló, de mind kompatibilis. egyébként hova valósi vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!