Találatok a következő kifejezésre: Egy éve házat, nem (67 db)

A problémám a következő: 10 éve megyek albérletről albérletre és eközben milliókat fizettem ki rá. Szeretnék végre venni egy saját házat, nem túl nagyot egy kisebb faluban?

A munkahelyemen bruttó 74 ezer ft-tal vagyok bejelentve, ami nettó 48 ezer ft. Amit kézhez kapok az 120-150 ezer küröl mozog. Ekkora fizetésre egy bank sem ad még csak kisebb hiteleket sem. Létezik erre valami megoldás esetleg?

Legjobb válasz: Lehet máshonnan is hitelt felvenni. A másik megoldás, hogy gyûjtügetsz.

Lehet máshonnan is hitelt felvenni. A másik megoldás, hogy gyûjtügetsz.
Kereshetsz árverezés alatt alló házat. Vagy megegyezel a tulajjal, hogy most kifizetsz x összeget, beköltözöl, a többit pedig részletekben törleszted. Felénk rengeteg ház van eladó, a legtöbb több éve lakatlan, romlik az állapota évrõl évre.
Esetleg köthetsz valakivel eltartási szerzõdést , vagy pályázz önkormányzati lakásra , ha rossz a szociális helyzeted , akkor van esélyed rá , bagóért bérlik õket! Egyébként a falvak tele vannak üres ingatlanokkal , amit olcsón adnak , de ezeken a helyeken meg a munkalehetõség kevés.
Kezdj el megtakarítani. Nagyon jó lehetõségek vannak már, és állami támogatást ad. Érdeklõdj bankokban!!

Elvehetik a hazunkat? Kb.15 eve vasaroltunk egy telket hazzal de az atiras nem sikerult.

A telket ket szemelytol vettuk meg akiknek meg mindig a nevukon van a telek mert nem irtuk at a nevunkre. Viszont van egy kozjegyzo elotti adasveteli szerzodes. Ervenyes-e meg a szerzodes a roman jogrend szerint vagy mar nem es akkor elveszithetjuk a telket.Nem tudom hogy miben kulonbozik a magyar es a roman rendszer de aki tud valamit segithet.

Legjobb válasz: Magyarországon tudtommal nem, ugyanis ha valakinek az ingatlanját valaki 10 évig folyamatosan használja a tulajdonos tudtával és a tulajdonos ez ellen nem tesz semmit, akkor az ingatlan átkerülhet a használó nevére.

Magyarországon tudtommal nem, ugyanis ha valakinek az ingatlanját valaki 10 évig folyamatosan használja a tulajdonos tudtával és a tulajdonos ez ellen nem tesz semmit, akkor az ingatlan átkerülhet a használó nevére.
Magyarországon ingóságoknál 10, ongatlanoknál 15 év. A románt nem tudom, azt romániában kell megkérdezni.
Hát a magyar szerint is bukhatod. Az igaz, amit az elõttem szólók írtak, hogy 15 év után elbirtokolnád, de azt iránt is pert kell indítani, hogy a bíróság megállapítsa. Az adásvételivel már nem mész semmire, mert 5 éves slévülési idõn belül tehettél volna valamit az alapján. Addig nem hivatkozhatsz erre azzal szemben, aki ingatlan-nyilvántartásban bízva, ellenértek fejáben szerzi meg. Magyarán, ha nekem a bejegyzett tulaj eladná, én meg jóhiszemû lennék, enyém lenne az ingatlan. A román szabályokról gõzöm sincs.
Az utolsó mondathoz: A jóhiszemûséghez szükséges, hogy még véletlenül se menj az ingatlan felé, ne tudj semmirõl, írd alá, várj ki, aztán jöhetsz. Ugyanis, ha ott lakóként elõtte meglátlak, és a szerzõdésben nincs benne, hogy milyen feltételekkel vetted, akkor bebizonyítom, hogy rosszhiszemû vagy, hiszen ismerted a körülményeket. Ha pedig mégsem, akkor balek vagy. Ez egy lehetõség, de nagy kitartás kell hozzá. Egyébként csak akad egy romániai magyar ügyvéd, aki tudja a vonatkozó román törvényeket.
Utolsónak: Te sem vagy jogász ugye? Akkor szószerint a Ptk. vonatkozó szabálya: "(5) Ha az elbirtokló a tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba nem jegyezteti be, a tulajdonszerzésre nem hivatkozhat azzal szemben, aki az ingatlanon az ingatlan-nyilvántartásban bízva ellenérték fejében jogot szerzett." A jóhiszemûséget, tehát már ez a két körülmény önmagáabn megalapozza, amiket írtál, azok meg baromira nem jelentenek rosszhiszemûséget, csak mert arra jártam. Ha nem értesz hozzá, ne írj! Persze bizonyíthatos, de szándékot elég nehéz bizonyítani.
A kérdező hozzászólása: Nem igazan tudom hogy mit lehet tenni ezesetben es a valaszokbol sem szedtem ki sok tartalmat mivel senki sem ismeri a roman helyzetet.Nagyon jo lenne ha valaki tanacsot tudna adni mert nem tudom mit lehet tenni.

Mit tegyek? Van egy lány ismerősm akivel már tőbb éve barátságba vagyunk . De egy ideje már többet érzek íránta. Egyik nap haz kisértem és a házuk előtt csokolgatuk egy mást de nem voltunk jozanok. Vajon ha részegen viszonozta jozanul is viszonozná?

Mik azok a jelek hogy ha bejövök egy n?nek?

Legjobb válasz: hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D

hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D
Tudod az ember részegen azt mondja és/vagy csinálja, amit józanul csak gondol.


Örököltünk a szülőktől egy családi házat, én és 2 testvérem. Az egyik testvérem nem dolgozik, nincsen semmi a nevén, viszont van banki adossága, Amit 8-éve nem fizet. Ráterhelik az örökölt ingatlanra az adósságát? Mit tehetünk ez ügyben?

El is árverezhetik a házat?

Legjobb válasz: Ugy tudom igen.(de mivel nem egyedüli örökös,igy csak a ráesõ részre teszi rá a bank a kezét) Annyit tudtok tenni hogy kifizetitek a ráesõ részt,és akkor nem lesz köze a lakáshoz. igy nem tudják árverezni. De ha nem tudjátok kifiztni a tesót,és a bank ráteszi a kezét,akkor eladni sem tudnátok,ha elakarnátok.Csak akkor ha kifizetitek a tartozást,vagy azzal együtt továbbadni,az viszont megint nem jó,mert nem kapnátok annyit érte,amennyit ér a ház.

Ugy tudom igen.(de mivel nem egyedüli örökös, igy csak a ráesõ részre teszi rá a bank a kezét) Annyit tudtok tenni hogy kifizetitek a ráesõ részt, és akkor nem lesz köze a lakáshoz. igy nem tudják árverezni. De ha nem tudjátok kifiztni a tesót, és a bank ráteszi a kezét, akkor eladni sem tudnátok, ha elakarnátok.Csak akkor ha kifizetitek a tartozást, vagy azzal együtt továbbadni, az viszont megint nem jó, mert nem kapnátok annyit érte, amennyit ér a ház.
Elsõnek részben igaza van csak a tesó részére teheti rá a bank a kezét, de ettõl még el lehet adni a házat csak a pénz a bankot illeti. Ezzel a folyamatal a bankkal kell megállapodni.
Mondd a tesódnak, hogy mondjon le az örökösödési jogárol vagy a Te, vagy a másik tesód javára..(Neki pedig hagyjatok élvezeti jogot). Persze ez csak a bank kiiktatása miatt legyen. Ha el akarjátok adni, akkor fizessétek ki az õ részét is.Persze ehhez nagy bizalom kell, de inkább igy minthogy a bank adja el pitiáner összegekért...
haszonélvezettel vigyázzatok, mert erõsebb jog, mint a tulajdonjog. Onnantól kezdve, ha nem tudja fenntartani magát, akkor sem tudjátok kirakni, ha valami miatt akarnátok (ne kerüljön erre sor). A beleegyezése nélkül semmit sem tudtok csinálni - mondjuk igy is van beleszólása. Nézzetek ennek utána, mert a haszonélvezeti jog nagyon erõs.
Igen, én is úgy tudom, hogy a testvéred része a bankot illeti meg, de ha a bank úgy dönt, hogy neki kell a pénz eladhatják az ingatlant, hogy a pénzükhöz jussanak. Próbáljatok megegyezni a bankkal, fõleg mert õk aztán piaci áron alul adnak el bármit, fõleg ilyen esetben, ha ki tudják venni az õ részüket a többi nem érdekli.
vagy ha már nincs munkahelye a tesódnak, mondjon le az õ részérõl valamelyikötök javára, vagy kettõtök javára és fizessétek ki annak fejébe az adósságát. Késõbb, ha lesz pénzetek kifizetitek a maradék összeget ha egyáltalán marad még valami, hiszen 8 év alatt elég magas lehet a kamat...és nem tudni milyen összegrõl van szó eredetileg de így családban marad az örökség is. Vagy csak papíron mondjon le a részérõl, aztán késõbb megkapja ami neki jár.
Ezért mondtam, hogy csak az ingatlan rá esõ részére kapja meg a haszonélvezetet, úgy sokkal jobb "helyzetbe" kerültök.

Westiet tarthatok egész évben úgy a keretben, hogy bármikor betud menni akár, fűtött kutyaóljába, akár egy a házhoz kötött viszont a házba nem benyíló helyiségbe?

Legjobb válasz: Elvileg igen, fõleg ha fûtött a kutyaól.(Bár én még saját szememmel olyat nem láttam.) A gond inkább az, hogy a westie társasági kutya, szeret mindig az ember közelében lenni. Nyáron még csak-csak játszol vele, meg van élet a kertben, de télen elunja magát odakint (vagy egyedül az ólban) és depis lehet!

Elvileg igen, fõleg ha fûtött a kutyaól.(Bár én még saját szememmel olyat nem láttam.) A gond inkább az, hogy a westie társasági kutya, szeret mindig az ember közelében lenni. Nyáron még csak-csak játszol vele, meg van élet a kertben, de télen elunja magát odakint (vagy egyedül az ólban) és depis lehet!
igen!
szerintem igen, de fél éves koráig a lakásba szabad bejárásának kell lennie a lakásba, mivel így alakul ki a kötõdés és a megfelelõ szocializáció! Utána ki lehet szoktatni!
A westi lakásba való. Válassz másik fajtát. Vagy te szívesen aludnál kint sátorban egész életedben? Egyébként a fûtött kutyaól hosszútávon káros az egészségre. Tapasztalat, nekem 5 évig volt..

Van egy srác az osztályomba akivel egy éve jártunk de már nem. Csütörtökön elhívott hogy menjek arra haza amerre ő és én meg elmentem vele mikor oda értünk a házukhoz azt mondta hogy elkísér a sarokig és ott megcsókolt. Ez mit jelent?

Ez mit jelent? Jelentheti azt hogy újra akarja kezdeni?

Legjobb válasz: Elképzelem, ahogy csütörtök óta ezen agyalsz, végül szombat este nem bírod tovább elviselni, hogy nem jössz rá az egyébként marha evidens válaszra, ezért inkább a közönség segítségét kéred...

Elképzelem, ahogy csütörtök óta ezen agyalsz, végül szombat este nem bírod tovább elviselni, hogy nem jössz rá az egyébként marha evidens válaszra, ezért inkább a közönség segítségét kéred...
Ha 14 évesek vagytok, semmi értelme az egésznek :D inkább menj haza játszani, vagy tanulni xd
ez pont azt jelenti hogy megint akar téged... egyértelmû
Hány éves vagy? Kérdezõ..
Cuukii love story^^
Hány évesek vagytok?
Igeeen!!!!! :)
Igen valószínû...
Ki van éhezve.
A kérdező hozzászólása: 14 én is õ is
A kérdező hozzászólása: játszani?:D ugyan kérlek nem vagyok már kisgyerek ^^
Fiatalság, bolondság ...
FILAtalság bolondság. Egy éve jártatok már 13 évesen, na az is kemény. Azért még a szexszel várjatok pár évet.
20:42 gyökér

35-éves férfi vagyok 10-éve házas. Tavaly építettünk egy új házat, van egy 6-éves fiam és a feleségem terhes két hónap múlva szül. Viszont jó pár éve nem vagyok boldog! Már nem szeretem a feleségemet. Egy másik nőt szeretek! Mit tegyek?

Vállni akarok de a nejem és a szüleim nem engedik! Félek hogy sosem leszek boldog!

Legjobb válasz: Ez nehéz kérdés,sajnos ezt csak te tudod megoldani.Én speciel a családot választanám,megbeszélném a feleségemmel mi a probléma és mi az amin változtatni kellene.Nehéz választás,de a szerelem egy hormonális dolog egyszer elmúlik és a szertet marad csak meg.Valószínüleg a feleségedet szereted,de a másik nõbe vagy szerelmes.Légy erõs és maradj a családoddal ,gyerekeiddel.Késõbb mikor idõsebb leszel õrülni fogsz,hogy így döntöttél.Én is hasonló cipõben jártam én a feleségemet és a gyermekeimet választottam.Most már nem bántam meg,de akkor nem voltam ebben biztos,hogy jól döntöttem-e.Késõbb megtudtam,hogy az édesapám,sõt a nagyapám is volt hasonló helyzetben fiatalon.A nagypapám egy idõre el is hagyta a nagymamám egy szerelemért.Késõbb vissza ment hozzá és együtt öregedtek,majd haltak meg.

Ez nehéz kérdés, sajnos ezt csak te tudod megoldani.Én speciel a családot választanám, megbeszélném a feleségemmel mi a probléma és mi az amin változtatni kellene.Nehéz választás, de a szerelem egy hormonális dolog egyszer elmúlik és a szertet marad csak meg.Valószínüleg a feleségedet szereted, de a másik nõbe vagy szerelmes.Légy erõs és maradj a családoddal , gyerekeiddel.Késõbb mikor idõsebb leszel õrülni fogsz, hogy így döntöttél.Én is hasonló cipõben jártam én a feleségemet és a gyermekeimet választottam.Most már nem bántam meg, de akkor nem voltam ebben biztos, hogy jól döntöttem-e.Késõbb megtudtam, hogy az édesapám, sõt a nagyapám is volt hasonló helyzetben fiatalon.A nagypapám egy idõre el is hagyta a nagymamám egy szerelemért.Késõbb vissza ment hozzá és együtt öregedtek, majd haltak meg.
Nem gondolod azt, hogy elõbb kellett volna meggondolnod magad.Teherbe ejtetted a feleséged és most kis akarsz bújni a felelõsség alól.Otthagynád õket a legkiszolgáltatottabb helyzetben?!Most már késõ, ha férfi vagy, akkor edd meg, amit megfõztél magadnak.
1) Mi az , hogy nem engedik? Felnõtt ember vagy. 2) Egy féreg vagy, amiért elhagyod a terhes feleséged. Minek nemzettél egy újabb gyereket, ha nem vagy boldog a kapcsolatban?
Nem gondolod, hogy a másik nõt is el fogod hagyni, ha a 2. gyermekedet várja??????
Utálni fogsz azért, amit mondok, de nem érdekel. Képmutató élettel bizony sosem leszel boldog. Ha már évek óta nem szereted a feleséged, miért vállaltatok még egy gyereket? Miért vagytok együtt? Miért nem beszéltél vele errõl? A legegyszerûbb sunyizni éveken át, aztán itt nyafogni a gyk-n, hogy nem vagy boldog. Tettél valamit azért, hogy te vagy bárki körülötted az legyen?
Nem értelek... miért kellett a 2. gyerek? Viszont ha nem vagy boldog, s nem szereted a feleséged, akkor válj el. 35 éves vagy, ne a szüleid mondják meg, hogy mit tegyél s mit ne! Állj a talpadra...
minek csináltad fel az asszonyt, ha már évek óta nem szereted? Most fizethetsz dupla gyerektartást!
Elõször is szégyelld magad, hogy ilyen körülmények közt csináltál még egy gyereket. Nem a gólya hozza. Másodszor meg: ha már mindent megtettél, de nem mûködik, akkor TE dönts, ne a szüleid. Természetesen a feleségedre tartozik a dolog, de ez nem mindig közös döntés sajnos... Viszont: annyival tartozol a jelenlegi családodnak, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy meg tudjátok megteni a még menthetõt.
7/8 nyilván egyéntõl függ, de nem gondolod hogy akár még az is elõfordulhat, hogy a feleség nap mint nap a férj fejéhez fogja vágni, hogy anno elakartál hagyni minket??Így akkor milyen lesz majd az együttélés? Akárki akármit mondd a tüske örökre ott marad majd a feleségben, és nyilván mondom egyéntõl függ, hogy ki hogy reagálja majd ezt le.Lehet hogy nap mint nap büntetni fogja apukát...arról nem beszélve, hgy pl.apuka dugóba kerül hazafelé, felhívja feleségét, hogy késik egy kicsit. Elõfordulhat hogy a feleség nem fog hinni neki.A kétely már mindig ott lesz benne, hogy mikor mondd igazat a férj és mikor nem...nem hinném, hogy gyerekeknek ebben kéne felnõniük...
Sajnos egyet értek az elõttem szólókkal.A 2.gyermek vállalása már felelõtlen dolog volt részedrõl.egyébként anyuka is érzett már abból valamit, hogy nem mûködnek a dolgok évek óta? De ha már sajnos így alakult akkor úgy vélem, hogy mindenképpen tegyél pontot a dolog végére, add be a vlókeresetet, és mindenben próbáld meg támogatni a gyermekeket.Értem itt ezalatt azt, hogy látogasd õket rendszeresen, vedd ki a részedet a nevelésbõl, tartásdíjat is fizess magadtól rendszeresen, ne várd meg míg a bíróság vonatja le majd a fizetésedbõl. Egyszóval próbálj meg a lehetõ legjobb apa lenni gyermekeknek. Mint férj már nem tudod megmenteni a dolgot, de mint apa nem szabad hogy megszûnj!!
"Félek, hogy sosem leszek boldog" Elõször is, el kellene gondolkodni, hogy miért akar mindenki BOLDOG lenni? Ez egy mítosz csupán, mint a mai felületes világ mindent a mítoszok köré épít. A boldogság soha nem állandó, az csak pillanatnyi dolog. A túlidealizálás a korunk terméke. Ha valami nem TÖKÉLETES, akkor menjen a levesbe. Hajszolni kell a BOLDOGSÁGot még ha beledöglünk is. El kellene engedni a túlzott idealizmust. Az a nõ, aki a feleséged, valószínûleg nem volt közömbös neked, amikor elvetted. Ha kicsit elszürkült, kihûlt a kapcsolat, akkor miért nem próbáltok meg dolgozni a kapcsolatotokon??? Vagy hagyni kell elrohadni, aztán cuccolni. Aztán beleugrani egy új kapcsolatba, ott is kiélni a kezdeti lángolást, aztán ha lejjebb lohad (márpedig mindenkinél és minden esetben idõvel lejjebb lohad), akkor lehet megint cuccolni? Gondolkozzál már! A reális házasság titka az, hogy nem mítoszokra épül, hanem a felek tisztában vannak azzal, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Amikor a "közösen kormányzott hajójuk" a házasság zátonyra fut, vagy sérül, akkor együtt megfoltozzák és kormányozzák tovább a hajót. Ez a hajó nem csilivili luxusyacht, de szívós, erõs, az élet viszontagságaitól védi a bennülõket és MEG KELL TUDNI BECSÜLNI!!! Ezt a cikket javasolnám elolvasni: http://www.tenyek-tevhitek.hu/pszichoterapia/legfeljebb-elva..
Mi van Veled azóta, Kedves Kérdezõ?
Tudom nem fogod elhinni, de azzal a másik nõvel sem lesz jobb. Egy hajszállal sem. Az elején lehet, hogy igen, de késõbb visszakívánod majd a régi boldogságot. Ne felejtsd el, amit írtam, és ha lehet, ne veszekedj a feleségeddel, hidd el nem éri meg fájdalmat okozni neki.
Egoista, gerinctelen alak vagy. Kit érdekel ha nem leszel boldog? De tönkre teszel 3 életet! És a másik nõ sem lehet igazán boldog. Nem írom le mi vagy valójában. A megoldás: egy lakatlan sziget, neked!
az én apám tönkre tette az életem, mert elhagyott minket egy másik nõ miatt. Aztán õket is elhagyta egy harmadik miatt. Gondolkodj el, nem csak a hormonjaid játszanak veled? mi van veled azóta?
Hahó!
22-es, te olyan szépet írtál, hogy még nekem is válasz volt, és nagyon elgondolkodtatott. köszönjük a jól megfogalmazott megérintõ tanácsod!
Van amikor két ember hiába próbálkozik, minden hiábavaló!!!
Nekem a 23-as sokkal meghatóbb volt:)
Hogy lehetsz ekkora féreg? A feleséged és a gyermekeid számítanak rád! Ha már megcsináltad a gyerekeket akkor neveld fel õket. Emlékezz az ígéretedre amit a feleségednek tettél! Ha megöregszel neked ki fog segíteni? Erre még nem gondoltál?
Igen felelõtlenség volt a baba és szerintem képmutatás is, de ezt most nem taglalnám tovább, mások már jól leszúrtak miatta. Én tanácsot adni nem tudok, de a történetemet leírnám... Engedd meg, hogy a másik fél szempontjából írjak... Én a terhes feleség voltam a történetben. 28 éves voltam akkor, elsõ baba, tervezett, várt baba. Mi is közösen építkeztünk, közös volt a kölcsön. A férjem beleszeretett egy másik nõbe. Lányba. Õ ekkor még csak 22 éves volt. Viszonyt kezdett vele, a lány nem tudott rólunk, kibukott a dolog, a lány kidobta. Az én fülembe is eljutott a történet. Mindent elkövettem, hogy helyrehozzam a házasságot, hogy megtartsam a férjem. 5 éven keresztül veszõdtünk. Olykor boldogok voltunk. De nem sikerült helyrehozni. Én utólag azt gondolom, hogy egy házasság megéri az erõfeszítést, de mindenáron nem kell egy kapcsolatban benne maradni. Voltak jó idõszakaink, de a problémák és a szerelem hiánya változatlan maradt. És igen a a lángoló szerelem hormonális dolog, de abból lesz egy mély fantasztikus érzés. Nálunk egyik sem volt meg. Szóval elvettünk egymástól öt évet. Elváltunk, a volt férjem ugyanolyan szerelmes volt a lányba ekkor, mint az elején. A lányt közben eljegyezték. A férjem zokogott, könyörgött, a lány nem fogadta vissza. Nem tudom... Meg kell próbálni helyrehozni, de ha mindent elkövettetek és nem megy... Hát... A feleséged boldog? Õ miért akar így élni? tudja, hogy nem szereted?
Ha egy másik nõt szeretsz, már rég lépned kellett volna, nem továbbtetõzni a dolgokat.Jó volt két vasat tartani a tûzben? Nem értem az ilyen embereket. Nem boldog és akkor még akkor is a közös dolgokon munkálkodik. Házépítés, újabb gyerek, minek?????? Ha menni akarsz, menj. Gratulálok a felelõs döntésedhez!
A kérdés adott: akkor minek építkeztél, és miért kellett a 2. gyerek? Ha terhes, akkor annyira nem vagy boldogtalan, hogy 1-2 dolog ne mûködne köztetek....
A kérdezõ reagálhatna valamit a válaszainkra!
A családalapítás felelõsség. Felelõsséget vállaltál értük. Ez nem csak addig tart, amíg szerelmes vagyok. Nem másik nõvel kellett volna barátkozni, hanem a feleségeddel. Ki lesz a gyerekek apja? Ki vállalja a feleségedet 2 gyerekkel? Nem érdekel, mert másik nõt szeretsz? Az egyéni szoc probléma, hogy hagytad magad másba beleszeretni, vállald te a következményeit is, ne a család.
Ja, neked jár a boldogság, az árát meg fizessék a gyerekek és a feleség...
Maradj a családod mellett és tarts titkos kapcsolatot a másik nõvel. Én megértelek!
Lehet, hogy a második gyerekkel akart a párod megtartani?!
Nos, szerintem add be a válópert, közös megegyezés nélkül is el lehet válni, csak sokáig tart. Költözz el az új nõdhöz, és inkább ne élvezz el benne, nehogy õ is "véletlenül" terhes legyen. Egy kapcsolathoz két ember kell, a legegyszerûbb otthagyni a másikat a gyerekekkel, de ne csodálkozz, ha idõs korodra egyedül maradsz.
Nem kellett volna bevállalni egy új babát, ha már rég nem vagy vele boldog! Válj el, jobb lesz ez így mindenkinek!
Bocsánat, 22-es!:) )
Sajnos semmit! Ahhoz, hogy a behajthatatlanság tényét megállapítsák, ahhoz kell e két árverés.
A szar anyagi helyzet a legrosszabb kifogás a tanulmányok abbahagyására vagy halasztására. Nagyon sok olyan csoport meg évfolyamtársam volt, akiknek otthon tüzelõre alig jutott, mégse kellett otthonról egy fityinget se kérniü (sõt, õk adtak haza), mert megigényelték a szoctámot, kapott Bursát meg mivel keményen tanultak, kaptak ösztöndíjat. Hétvégén meg diákmelóztak. Nem is értem, hogy engedheted a gyerekednek, hogy halasszon, minden erõvel azon kéne lenned, hogy biztasd a tanulmányai mielõbbi befejezésére...
Sajnálom :( Én sem venném fel a diákhitelt. Hol tanul a fiad? Ha államilag finanszírozott képzésen van, akkor átkérheti magát levelezõre, ha van a szak levelezõn és jogosult szociális támogatásra, meg egyéb ösztöndíjakra és ha tud valami mellékest vállalni, pl. heti 2 nap árufeltöltés, akkor az + 30 000 Ft, szóval ha nincs tandíj akkor ebbõl kijönne. Kollégiumot is biztosan kapna. Nem tudom mennyire megvalósítható, csak egy ötlet volt, remélem összejön.
Akkor sajnos halasztani kell! Addig lehet, hogy talál valami melót! Ha kikapcsolták a gázt, akkor lehet, hogy jobb is, ha keres melót és belead a rezsibe! Apukával meg jelenleg sajnos nem lehet mit kezdeni!
A kérdező hozzászólása: Hát kösz de mi ezt kihagyjuk.
Ahogy jónak látjátok! De a diákhitelt csak akkor kell törleszteni, ha van munkája, és valami minimális összeggel is lehet. Barátnõm a kezdõ fizujából kb. 3 ezret fizetett havonta, amikor már jól keresett, akkor megemelte. De õ sokat vett fel!
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne hogy a fiam inkább elhagyja az országot és kimegy dolgozni a rokonokhoz, mintsem ebbe a bizonytalan helyzetbe bármilyen hitelt is felvegyen.Aztán pár év múlva majd megköszöni az apjának...Igaz már 2 éve nem is tartják a kapcsolatot vele.Ebbe csak az a szörnyû hogy az új feleség nagyon jól él nyaralgatnak meg van egy közös gyerek is.Tehát õk nagyon boldogok.Az hogy a gyerekei szó szerint nélkülöznek nem érdekli.
Hát nem tudom, én inkább vennék fel valamennyi diákhitelt, hogy tudjam folytatni a tanulmányaimat. Nem azt mondtam, hogy a suli végéig vegye fel, hanem csak addig, amíg meg nem kapjátok a pénzt!
A kérdező hozzászólása: Diákhitel?Mire?A munkanélküliségre?Az apja meg majd 1 millióval tartozik?Egyébként majd halasztanak, vagy nem tudom..
A kérdező hozzászólása: Feketén dolgozik az exem bankszámlás dolgon már túl vagyunk már a 6000ft körüli pénzt is befizettem a földhivatal felé.De még tavaly márciusban.Azóta semmi nem történik.
Diákhitel esetleg?
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm, de az a tényeken nem változtat hogy a fiam nem tudja akkor folytatni a tanulmányait, és a nagyobbik lányom tanulmányai is kérdésesek mert 130 ezer forintból nem tudom õket taníttatni.A gázt már kikapcsolták nálunk szóval nincs igazság!
a végrehajtó a Vht. alapján dolgozik. az ingatlan árverés a legutoló, elõtt megpróbálja banszámláról inkasszálni, jövedelembõl letiltani stb. a végrehajtást kérõt (esetedben a bíróságot) folyamatosan értesíti a végrehajtási cselekményekrõl, és azok eredményérõl.
Én most tartok a végrehatónál nekünk is vagyis az exemmel a közös ingatlant árverezik gyermektartás sehol nálunk még nem volt egy árverezés sem mivel hogy kilopta a házból a fütésrendszert tehát ottlakni nem lehet két gyerekkel vándorlok jelenleg szörnyû

Mit lehet csinálni, ha a nagymamám lakik egy kertes házban kb. 20 éve ő műveli és gondozza, de a teleknek rajta kivül kb 8 gazdája van, akik nem fizetnek semmi költséget a telekkel kapcsolatban? (pl:komunális adó házfelújitás)

Namármost az a kérdésem hogy ha öröklésre kerül a sor mindenki egyformán tarthatja a markát az örökségért? Nem lehet kisajátitani vagy a saját nevére iratni a telket? Azt hallottam ha 15 éven túl müvelsz és gondozol egy területet az a tiéd lehet.Mit lehetne csinálni?

Legjobb válasz: Ha a 8 gazda 20 éven keresztül oda sem dugta az orrát, akkor az elbirtoklás megtörtént, a nagymamád részérõl. Ez egyébként 12 évnyi zavartalan birtoklás után következik be. Ügyvédhez kell mennetek, aki majd sok kérdést fel fog tenni, utána meg majd közjegyzõ is kell.

Ha a 8 gazda 20 éven keresztül oda sem dugta az orrát, akkor az elbirtoklás megtörtént, a nagymamád részérõl. Ez egyébként 12 évnyi zavartalan birtoklás után következik be. Ügyvédhez kell mennetek, aki majd sok kérdést fel fog tenni, utána meg majd közjegyzõ is kell.
15 év szakadatlan birtoklás kell az elbirtokláshoz, nem 12. Emellett mind a hét másik tulajdonossal szemben fenn kell, hogy álljon az elbirtoklás összes feltétele, ha valamelyik tulajdonos megszakította az elbirtoklást, akkor a terület nem elbirtokolható, hacsak nem osztható meg nyolc részre a telek. Véleményem szerint a jóhiszemûség sem áll fenn ebben az esetben. Tulajdonostárstól elbirtokolni nem olyan egyszerû.
Igen, 15 év az elbirtoklási idõ. Viszont nagyon figyelj mert van egy bírósági állásfoglalás, amit pont nemrégiben kellett alkalmaznom. BH 1979. 62- ez azt állapítja meg, hogy negymagában abból, hogy a tulajdonostárs jogaival nem élt, a sajátjakénti birtoklás nem állapítható meg. A magyarázatot itt megtalálod. http://cegvezetes.cegnet.hu/2007/7/elbirtoklas-tulajdonostar..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat hát mit mondjak nem egyszerü a dolog :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!