Találatok a következő kifejezésre: Egy éve házat, (160 db)

Illeték . Van egy kb.8 M Ft értékű lakásom. Szeretnék venni egy 10 M Ft értékű házat. Ha a házat most veszem meg (családi kölcsönből) de a lakást később adom el (egy éven belül), akkor az illetéket a 10 millás ház után kell kifizetnem?

Azt figyelembe veszik, ha 1 éven belül eladom a lakásom? Akkor visszakapok pénzt (illeték)?Azt tudom, hogy a két ingatlan különbözete után kell az illetéket kifizetni, csak ha el?bb van meg a ház, és aztán adom el a lakást (tehát effektív 2 ingatlan van a nevemen egy ideig), akkor mi újság.

Legjobb válasz: ha a 8 millios ház több mint 5 évig a neveden volt, akkor csak a 2 különbsége után kell illetéket fizetni

ha a 8 millios ház több mint 5 évig a neveden volt, akkor csak a 2 különbsége után kell illetéket fizetni
ja, hogy utolag adnád el a másikat, akkor ki kell fizetni a teljes illetéket

Szerintetek 8 év múlva kb melyik foglya jobban megérni vennie egy nagy telken egy nagy házat (2szint+pince meg ugye a nagy nagy telek) vagy épiteni egy ilyen házat egy ekkora házat egy ugyan ekkora telekre?

:D

Legjobb válasz: Szerintem is egy új ház jobban megéri.Meg azt olyanra formálod amilyenre akarod.Meg nagyon jó érzés építeni egy házat , hidd el.

Szerintem is egy új ház jobban megéri.Meg azt olyanra formálod amilyenre akarod.Meg nagyon jó érzés építeni egy házat , hidd el.
Egyik sem lesz foglya semminek! A már kész házat állandóan kell felújítani, az újat olyanra építed, amilyenre akarod. Az fogja jobban megérni, amelyikre kevesebbet kell költened.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm!:)
Nagyban függ attól is, hogy hol, hiszen míg az építõanyag nagyjából az ország minden részén hasonló árban van, míg ugyanaz a ház érhet Pesten 50 milliót, világvégi faluban pedig 5-öt. De egyébként nagy általánosságban: ha Te építesz házat, az általában egy kicsivel többre jön ki, mintha vennél egy hasonló házat, viszont annál tudod, hogy minden új benne, hogy mindent normálisan összeraktak és minden pont olyan lesz benne, amilyenre te szeretnéd. Míg ha veszel egy használt házat, akkor van egy csomó dolog, ami nem derül ki elsõre (pl.: milyen a csövek állapota a falban stb.), így valószínû hamarabb kell nagyobb összeget költeni majd a ház felújítására és könnyebben érhet meglepetés. Illetve késõbb kb. akármennyit is költesz rá sose fog már pont úgy kinézni, mint ahogyan szeretnéd.

Sikerült valakinek egy éven belül eladnia a saját házát (ikerházát) Bp. Vonzáskörzetében ingatlanközvetítők nélkül, 2011-2013 között?

Mennyivel kevesebbért ment el végül? Egyéb tapasztalat? Az ingatlanmarketinges oldalakat nézegetem, és jónak találom. Köszönöm!

Legjobb válasz: Minden ingatlant el lehet adni bõven 1 éven belül.. Csak ugye kérdés,hogy azon az áron érdemes-e egyáltalán eladni.. Mindig a piac határozza meg egy adott ingatlan árát (ez több összetevõbõl áll) Eladói piac van,azaz kevesebb a vevõ,mint az eladó lakás és logikusan aki vásárol az a legjobb ár-érték arányú lakást fogja megvenni. Minden lakásnak van egy ára (de biztosan sose lehet tudni,hogy mennyi)..ezen az áron hamar el lehet adni.. Mennyit csökkentek az árak? Az agglomerációban sajnos nagyon..Budapesten is.. 25-30%-ot tuti..Kevés a kereslet a házakra.. Nekem ez a munkám,ha gondolod privátba adhatok 1-2 tippet,ami segíthet az eladásban. Csak írj elérhetõséget!

Minden ingatlant el lehet adni bõven 1 éven belül.. Csak ugye kérdés, hogy azon az áron érdemes-e egyáltalán eladni.. Mindig a piac határozza meg egy adott ingatlan árát (ez több összetevõbõl áll) Eladói piac van, azaz kevesebb a vevõ, mint az eladó lakás és logikusan aki vásárol az a legjobb ár-érték arányú lakást fogja megvenni. Minden lakásnak van egy ára (de biztosan sose lehet tudni, hogy mennyi)..ezen az áron hamar el lehet adni.. Mennyit csökkentek az árak? Az agglomerációban sajnos nagyon..Budapesten is.. 25-30%-ot tuti..Kevés a kereslet a házakra.. Nekem ez a munkám, ha gondolod privátba adhatok 1-2 tippet, ami segíthet az eladásban. Csak írj elérhetõséget!


Milyen tápot ajánlanátok egy alsótápos házhoz? A következő lenne a konfiguráció : PROCI : AMD FX-8350 HŰTÉS : Cooler Master 212 EVO ALAPLAP : ASUS M5A97 EVO R2. 0 MEMÓRIA : KINGSTON HYPERX 2X4GB DDR3 1600MHZ

Legjobb válasz: HDD WESTERN DIGITAL 1TB 64MB SATA III CAVIAR BLACK OPTIKAI MEGHAJTÓ SAMSUNG SH-224DB VIDEOKÁRTYA GIGABYTE 7870 2GB DDR5 HÁZ Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 [ ALSÓ TÁPOS ]

A kérdező hozzászólása: HDD WESTERN DIGITAL 1TB 64MB SATA III CAVIAR BLACK OPTIKAI MEGHAJTÓ SAMSUNG SH-224DB VIDEOKÁRTYA GIGABYTE 7870 2GB DDR5 HÁZ Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 [ ALSÓ TÁPOS ]
XFX Pro 450, de, ha késõbb fejlesztenél, akkor XFX Pro 550 legyen inkább. Proci már megvan? Felesleges +10k-t fizetni érte, mert emelt órajelû FX-8320. Te magad is fel tudod húzni megfelelõ hûtés mellett a 8320 órajelét 8350 szintre vagy még magasabbra is. A megmaradt 10 ezret pedig költhetnéd inkább erõsebb VGA-ra. R9 270X már van 51 ezertõl felfelé. Sokkal jobb választás, mint a HD 7870.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon találtam errõl a tápról infót sok helyen nem volt egyáltalán vagy kivolt írva, hogy a terméket nem értékesítik már! Én egyébként Chieftec Smart-600 ra gondoltam vagy Cooler Master Elite Power 600-ra. A Chiefrõl vevõ kommentekben jókat olvastam a CM-rõl hideget meleget. Csak nemtudom h elég hosszú e a kábel és össze lehet-e kötni normálisan. PCX-nél szeretném összerakatni ezt a kombót szval nincs még meg semmi.
A kérdező hozzászólása: Sapphire Radeon R9 270X VAPOR-X 2GB 256bit ASUS Radeon R9 270X DirectCU II TOP 2GB 256bit Melyik megbízhatóbb ? / Combosabb ?
A kérdező hozzászólása: MSI R9 270X 2GB DDR5 HAWK
Mindegyik ugyan olyan jó és ugyanazt a teljesítményt hozzák, csak a hûtésük különbözik. Azt válaszd amelyik neked szimpatikusabb illetve pénzed van rá. Én a Vapor-X-et mondom..

Mennyibe kerül nálatok a (gáz) fűtés egy évben, hány fok van nálatok, hány éves és mekkora a ház?

Legjobb válasz: A fûtésre elmegy havi 60 ezer simán, 80 négyzetméteres házról van szó, aránylag 20-21 fok van a legtöbb szobában. A szigetelése elég pocsék lett, ablakoknál újra kell csinálni. A ház az 15 éves mi a párommal most lakunk benne 3 éve. Jövõre átállunk fatüzelésre inkább szenvedek a favágással minthogy a fizetésemnek több mint a fele elmegy a gázra.

A fûtésre elmegy havi 60 ezer simán, 80 négyzetméteres házról van szó, aránylag 20-21 fok van a legtöbb szobában. A szigetelése elég pocsék lett, ablakoknál újra kell csinálni. A ház az 15 éves mi a párommal most lakunk benne 3 éve. Jövõre átállunk fatüzelésre inkább szenvedek a favágással minthogy a fizetésemnek több mint a fele elmegy a gázra.
Éves szinten kb. 180-190 ezer forintunk megy el gázra. Igaz ebben benne van a melegvíz elõállítására és fõzésre használt gáz is. Egy 60-as években épült sátortetõs, kb. 85 négyzetméteres téglaépítésû családi házban lakunk. A házat néhány éve felújítottuk, csak a külsõ hõszigetelés van hátra (ha minden jól megy, akkor tavasszal az is meglesz). A padlás már hõszigetelve, nyílászárók kicserélve, teljesen új a fûtési rendszer (csövek, radiátorok, kombi turbós zárt égésterû kazán). A termosztát "intelligens", azaz "tanul", így elkerülhetõ a túlfûtésbõl származó energiaveszteség. Mi nem szeretjük a túlfûtött házat, nappal 21°C-ra, éjjel 19°C-ra van programozva a termosztát.
Nem fûtünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Azért kérdeztem, hogy átlássam a dolgokat, mert nekem a 10 éves 130 nm-es házamban 17-18 fok van(központi radiátoros+padlófûtés, nyitott égésterû kazán), és így is elmegy 600-650 ezer forintnyi gáz(propán tartályos), igaz ebben benne van a melegvíz!
Én is 10 éves 120 m2-es vidéki kertesházban lakom, évi 340000 Ft-ot (28000 Ft átalány) költök gázra. Napközben 22, éjszaka 20, 5 fokon kapcsol a termosztát. A fõzés és a melegvíz szintén benne van!

Elvehetik a hazunkat? Kb.15 eve vasaroltunk egy telket hazzal de az atiras nem sikerult.

A telket ket szemelytol vettuk meg akiknek meg mindig a nevukon van a telek mert nem irtuk at a nevunkre. Viszont van egy kozjegyzo elotti adasveteli szerzodes. Ervenyes-e meg a szerzodes a roman jogrend szerint vagy mar nem es akkor elveszithetjuk a telket.Nem tudom hogy miben kulonbozik a magyar es a roman rendszer de aki tud valamit segithet.

Legjobb válasz: Magyarországon tudtommal nem, ugyanis ha valakinek az ingatlanját valaki 10 évig folyamatosan használja a tulajdonos tudtával és a tulajdonos ez ellen nem tesz semmit, akkor az ingatlan átkerülhet a használó nevére.

Magyarországon tudtommal nem, ugyanis ha valakinek az ingatlanját valaki 10 évig folyamatosan használja a tulajdonos tudtával és a tulajdonos ez ellen nem tesz semmit, akkor az ingatlan átkerülhet a használó nevére.
Magyarországon ingóságoknál 10, ongatlanoknál 15 év. A románt nem tudom, azt romániában kell megkérdezni.
Hát a magyar szerint is bukhatod. Az igaz, amit az elõttem szólók írtak, hogy 15 év után elbirtokolnád, de azt iránt is pert kell indítani, hogy a bíróság megállapítsa. Az adásvételivel már nem mész semmire, mert 5 éves slévülési idõn belül tehettél volna valamit az alapján. Addig nem hivatkozhatsz erre azzal szemben, aki ingatlan-nyilvántartásban bízva, ellenértek fejáben szerzi meg. Magyarán, ha nekem a bejegyzett tulaj eladná, én meg jóhiszemû lennék, enyém lenne az ingatlan. A román szabályokról gõzöm sincs.
Az utolsó mondathoz: A jóhiszemûséghez szükséges, hogy még véletlenül se menj az ingatlan felé, ne tudj semmirõl, írd alá, várj ki, aztán jöhetsz. Ugyanis, ha ott lakóként elõtte meglátlak, és a szerzõdésben nincs benne, hogy milyen feltételekkel vetted, akkor bebizonyítom, hogy rosszhiszemû vagy, hiszen ismerted a körülményeket. Ha pedig mégsem, akkor balek vagy. Ez egy lehetõség, de nagy kitartás kell hozzá. Egyébként csak akad egy romániai magyar ügyvéd, aki tudja a vonatkozó román törvényeket.
Utolsónak: Te sem vagy jogász ugye? Akkor szószerint a Ptk. vonatkozó szabálya: "(5) Ha az elbirtokló a tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba nem jegyezteti be, a tulajdonszerzésre nem hivatkozhat azzal szemben, aki az ingatlanon az ingatlan-nyilvántartásban bízva ellenérték fejében jogot szerzett." A jóhiszemûséget, tehát már ez a két körülmény önmagáabn megalapozza, amiket írtál, azok meg baromira nem jelentenek rosszhiszemûséget, csak mert arra jártam. Ha nem értesz hozzá, ne írj! Persze bizonyíthatos, de szándékot elég nehéz bizonyítani.
A kérdező hozzászólása: Nem igazan tudom hogy mit lehet tenni ezesetben es a valaszokbol sem szedtem ki sok tartalmat mivel senki sem ismeri a roman helyzetet.Nagyon jo lenne ha valaki tanacsot tudna adni mert nem tudom mit lehet tenni.

Mit tegyek? Van egy lány ismerősm akivel már tőbb éve barátságba vagyunk . De egy ideje már többet érzek íránta. Egyik nap haz kisértem és a házuk előtt csokolgatuk egy mást de nem voltunk jozanok. Vajon ha részegen viszonozta jozanul is viszonozná?

Mik azok a jelek hogy ha bejövök egy n?nek?

Legjobb válasz: hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D

hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D
Tudod az ember részegen azt mondja és/vagy csinálja, amit józanul csak gondol.

Mit csináljakVan egy kis cicám egy éve élünk együtt panel házba. Tehát benti cica. Most egy hónap múlva el költözünk kertes házba. Mit csináljak? Tartsam bent és ne engedjem ki vagy engedjem ki? Az a baj h nagyon félős féltem h baja esik.

Legjobb válasz: Bent kell tartani és amikor már teljesen megszokta az új környezetét, akkor lehet lassan kifelé szoktatni. Akár vékony pórázzal elõször. Mindig legyél majd kint vele. Kb. 2 -3 hónap alatt ki tud szokni. Fontos, hogy ivartalanított legyen.

Bent kell tartani és amikor már teljesen megszokta az új környezetét, akkor lehet lassan kifelé szoktatni. Akár vékony pórázzal elõször. Mindig legyél majd kint vele. Kb. 2 -3 hónap alatt ki tud szokni. Fontos, hogy ivartalanított legyen.
Hurrá, végre valaki aki felszabadít egy macskát! :D Igen, ki lehet engedni, de persze fokozatosan, csak kis idõkre közben legyél vele. Hagyd hogy szabadon szaglásszon, nézelõdjön! Valószínûleg zavarban lesz, és hamar vissza akar majd menni a házba. :) A mi macskánkat is végre ivartalanítottuk, és most ismerkedik a kerttel és még eléggé zavarban van, pedig ezelõtt mindig az ablakot bámulta.
Tarts csak bent.

Van egy eladó ház 7M-ért. Nekem 3M Ft-ot tuti fel kellene vennem az OTP-nél ha meg akarom venni. Na de most 6 évig nyögjem a kamatot? Mostanában mennyire éri meg hitelt felvenni.

Ha meg nem veszem fel soha nem költözök külön és ez olyan ház hogy nem kell ujjitanom semmit rajta.

Legjobb válasz: Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.

Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok innen elmenni. És házat akarok mert van kert és nem kötöttek a lehetõségeim. Ez pedig közel van nekem mindenhez.
3 millió forinttal 6 évre 12% THM mellett havi 58 ezer lenne a törlesztõd.
Választhatsz hosszabb kamatperiódust és akkor nem kell aggódnod. Miért az OTP Bankban gondolkozol? Máshol nem lennél hitelképes? Érdemes lenne máshonnan is kalkulációt kérni és több bank kínálatából választani.
A kérdező hozzászólása: Én Otp-s vagyok, megbízható banknak tartom. Ersténél jártam ott rosszabbak a feltételek. K&H-ban sem tul jo. OTPnél induló költségeknél elengedik a felét kb.
Jogosult vagy az otthonteremtési kamattámogatásra? Ha igen, akkor válaszd az OTP bizalom hitelét 5 éves kamatperiódussal.
Cseresznyefa által írt OTP-és hitel csak akkor mûködik, ha nem egyedüli adós vagy.
Kedves Hiteltanácsadó Az általam bemutatott hitelajánlathoz nem szükséges adóstárs. Nem LTP-vel kombinált hitelt ajánlottam, mert akkor nem is tudna az ügyfél 4 év múlva végtörleszteni két LTP-bõl. (A bank másképp számolja a jövedelem terhelhetõségét, ha nem kombi a hitel.)
nem LTP kombira gondoltam, hanem az elõhitelre, de nem számoltam utána. Csak elsõ ránézésre ez ugrott be, viszont ott fejenként 2millió ft-ot vehet fel max.

Falun bérelnék egy kisebb házat, ami pár éve üresen áll. kinek a költsége a meszelés? A bérbeadóé? Vagy a sajátom? Vagy azt a pénzt amit költök a lakásra beszámolható a bérbe? Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem is megbeszélés kérdése. Azt mondod, hogy te meszelt házba akarsz költözni. Vagy azt mondja, hogy akkor õ kifestet, vagy azt hogy akkor fess ki te és majd elszámoltok (mondjuk megbeszéltek egy összeget, hogy mennyit áldoz rá), vagy azt, hogy menj oda lakni ahová akarsz, mert nagyon szép tiszta a fal.

Szerintem is megbeszélés kérdése. Azt mondod, hogy te meszelt házba akarsz költözni. Vagy azt mondja, hogy akkor õ kifestet, vagy azt hogy akkor fess ki te és majd elszámoltok (mondjuk megbeszéltek egy összeget, hogy mennyit áldoz rá), vagy azt, hogy menj oda lakni ahová akarsz, mert nagyon szép tiszta a fal.
Megállapodás kérdése, írásba kell foglalni.Számlával alátámasztani.
Véleményem szerint a bérbeadónak illene egy tisztasági festést csinálni és kitakarítani bérlõváltáskor, fõként ha olyan állapotban van a lakás! Ugyanis a bérbeadó feladata a lakás használható állapotban tartása.
# 2 -nek igaza van ezt akkor kell jelezni mikor a lakást megnézed és megfelel neked , mert kiveszed . Akkor szép és jó , utólag meg fintorgás :) )) Vagy nem láttad elõtte , ) ? Szerintem rakass fel Gyapjúrostos tapétát polisztirol dísszel , halogén mennyezet világítást a legdrágább szakival , és lehet pár évig ingyen laksz :) )) Ha meg lelaktátok jöhet a következõ áldozat XDDD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!