Találatok a következő kifejezésre: Egy éve élünk a férjemmel, mind (5 db)

hívj fel egy ügyvédet
nem éppen, max 2x van egy békitõ tárgyalás --elvileg-- itt meg kellene jelenni a második a szétválasztó.. ha nincs egyéb gond akkor sima ügy lesz, mindenképpen keress egy ügyvédet, itt a neten is találsz, akár emailt is tudsz neki küldeni az ügyedrõl ..
igen!én most váltam el dec.17-én.ha közös megegyezéssel váltok el, nincs gyerek és semmilyen vagyoni követelésetek nincs egymással szemben akkor egy tárgyalás lesz.de ezeknek benne kell lenni a válókeresetben.feltétele viszont, hogy mindketten ott legyetek, és legyen ott egy tanú is.nekem így volt.veszprémben.de lehet hogy hely vagy bíró függõ.azt nem tudom.nézd meg a neten.írd be a google-be:online ügyvéd.
Nincs már békéltetõ tárgyalás.
visszamenõleg? Sehogy. Nem vagy te orbán viktor...
Ha közös a ház, akkor nem fogsz kapni. Az övé is, mégis mi a francért fizetne azért, mert otthon lakik? Te meg fizettetnél vele, azta mindenit, nem semmi viselkedés :S
Csak akkor kérhetnél, ha nem önszántadból hagytad volna el a közös ingatlant, hanem kényszer hatására. Ha nem akadályoz senki a tulajdonod használatában (tehát bármikor bemehetnél, ott élhetnél), akkor nem jár lakáshasználati díj.
mocsok egy szipirtyó lehetsz te kérdezõ

Válok a férjemtõl.10 éve örököltem egy házat a nõvéremmel közösen. Most az édesanyám él benne, mint haszonélvezõ. A férjem igényt tarthat -e rá?

16 éve vagyunk házasok. Néhány hektár földet is örököltem. Közös vagyonnak számít?

Legjobb válasz: Nem. Az örökség különvagyonnak számít, a férjednek semmi köze hozzá.

Nem. Az örökség különvagyonnak számít, a férjednek semmi köze hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat ! :)
Csjt. 28. § (1) A házastárs különvagyonához tartozik: a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy, b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy, A válasz 78%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad ------ Csak azt nem értem, hogy kik azok a marhák, akik ezeket a válaszokat minuszolják? Tökéletesen hasznos válaszok ezek. Amúgy jó válaszokat kaptál kérdezõ!
Nem.. Az örökség külön vagyonnak számít / az új csjt és ptk. Szerint is/ Ha költöttetek volna rá, akkor az ngatlan értéknöveledésének mértéke szerinti felére tarthatna esetleg jogot, de nálatok ilyen nem áll fenn.
Csjt. 28. § (1) A házastárs különvagyonához tartozik: a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy, b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,
"Változott a családjogi törvény. Ha ezután adod be a válást, akkor most már övé a fele." No ez egy baromság.
A kérdező hozzászólása: Már beadtam , ki is van tûzve az elsõ tárgyalási idõpont. Erre melyik jogszabály érvényes?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Nem, nem költöttünk semmire semmit.
Kieg: ha költöttetek a házra vagy a földre valamennyit, annak a felét követelheti maximum.
Az örökség nem számít közösnek, mindig saját vagyon marad. (Söt ha eladnád, és az árából vennél valamit, az is magánvagyon lenne)
na vajon ki ad ra -t aki szeretne igy elszerezni mas vagyonat, vagy csak direkt huzza le a pontokat. itt elobb 1 kerdesre mind 4 valasz 0% nagyjabol jot irtak, csak gondolom a kerdezonek fajt az igazsag!


El tudom valaha felejteni Õt? A férjemmel 15éve vagyunk házasok. Évekig külföldre járt dolgozni, mindig egyedül voltam otthon. Gyermekünk nem született, hiába próbáltunk meg mindent.

A munkahelyemen beleszerettem egy velem egyid?s srácba.Harcoltam ellene,mert nem vagyok csapodár típus,és a férjemmel is boldog volt a házasságunk évekig.De a dolog megtörtént.

Legjobb válasz: Nézd, a férjed felnõtt ember. Ha õ õröltséget akar csinálni, mert elhagyod, hát csináljon. Ilyen alapon te is csinálhatnál õrültséget, mert nem vagy boldog mellette. Hagyd magára és ne legyen egy másodpercig sem lelkiismeret-furdalásod. mindenkinek egy élete van, és mindenkinek joga van a boldogsághoz!!! Állj a sarkadra és lépj!

Nézd, a férjed felnõtt ember. Ha õ õröltséget akar csinálni, mert elhagyod, hát csináljon. Ilyen alapon te is csinálhatnál õrültséget, mert nem vagy boldog mellette. Hagyd magára és ne legyen egy másodpercig sem lelkiismeret-furdalásod. mindenkinek egy élete van, és mindenkinek joga van a boldogsághoz!!! Állj a sarkadra és lépj!
Ne haragudj a kérdésért, de nem érzed magadat gusztustalannak, hogy valakinek a gyerekét várod, és a férjeddel is szexelsz?Nekem hányingerem lenne így magamtól, és a férjed helyében tõled is.Bocsi, de ezt nagyon undorítónak találom.Mi vagy te, hogy a kedvére teszel amikor neked az nem jó?? A véleményem pedig, hogy nagyon de nagyon buta voltál, hogy azért mert megpróbált öngyilkos lenni a férjed vissza mentél hozzá.Számíts rá, hogy ezentúl mindent ki fog zsarolni tõled, ha nem megy simán akkor így.Aki ilyet tesz az nem normális, még akkor is elhagynám ha különben békültem volna!De így, hogy tulajdonképpen tönkre van a házasságotok, nem tudom mire számítasz, miért maradsz vele?A férjednek a fejével is nagy baj van ha ezt tette, orvosra kellene bízni, berakni a diliházba ott a helye az ilyen nem normálisnak. Az, hogy megcsaltad, erre nincs mentséged, aljas dolog volt.Le kellett volna zárnod a házasságodat, és azután az új kapcsolatba kezdeni.Tedd rendbe a dolgaidat, és válj el, Mert így nem lehet élni, ahogy az életeteket leírod. Gondolhatnál a születendõ gyerekedre is!!
Azt válaszd akit szeretsz, és akitõl a babád is van, hogy egy szép egészséges családod biztosíts neki. Csak szeretetben lehet gyermeket nevelni. Az én anyukám is a szerelmétõl volt terhes ( bátyámat hordta a szíve alatt ), de valamin összekaptak és "bosszúból" apámhoz ment feleségül. Bátyámmal csaknem húsz évig kényszerültünk arra, hogy végignézzük a veszekedéseket, verekedéseket, ( anyám inni kezdett, apám is ). Bátyám most antidepresszánsokon él, én 17 évesen költöztem el otthonról és túl vagyok egy pánikbetegségen. Ne tedd ezt a gyermekeddel!
Más boldogtalansága árán nem lehetünk boldogok. Igaz ez a férjedre is. Nem láncolhat magához! Fizikailag ugyan megteheti, de a lelked most sincs vele. Szomorú a történeted. Kettõtök között kihûlt a szerelem, inkább a férjed erõszakossága, zsarolása köt össze bennetek. Õ sem szeret, hiszen akkor nem tudná elnézni a szenvedésed, bánkódásod. El tudod a hátralévõ éveidet képzelni vele? Ha nem, akkor válts.
Te magad is tudod hogy ez hosszú távon nemfog mûködni és sosem leszel már boldog a férjeddel. Csak azért mert érzelmileg zsarol ne maradj vele. Mit szól a babához a srác? Nekik is lesznek jogai. Szerintem sajnálatból ne maradj a férjeddel, te tudod mire vágysz hát lépj. A férjednek elég erõsnek kell lennie hogy ezt kibírja. Ha õ igazán szeret téged nem kényszerít arra hogy vele maradj. Nem tudom elképzelni hogy ebben a helyzetben õ boldog lehet.
Jézusom! Én még fiatal vagyok, szóval valószínûleg nem az én válaszom lesz a mérvadó, de azért leírom a véleményem. Ugye tudod, hogy a legfontosabb a TE boldogságod!? Boldog vagy? Én a helyedben nem adnám fel. Mindent meg lehet oldani valahogy. Ne akard elfelejteni, ne akarj beletörõdni abba, ami nem jó neked. Lehet hogy nem helyes az életfelfogásom, de én így élem az életem. Mert csak egy van belõle, és azt boldogan akarom leélni, nem másoknak akarok megfelelni.
Te is nagyon jól tudod, mi a megoldás: erõt kell venned magadon és otthagyni a férjedet. csak így tudsz kiszállni az ördögi körbõl. a saját életet éld, ilyen szívességet senkinek nem tehetsz, hogy a csak zért boldogtalan leszel, hogy õ ne legyen az... gondolkozz.
Lehet, hogy a férjed ma úgy látja: elfogadja a mástól fogant babádat, de mi lesz késõbb? Elkeserítõ helyzetben van, ezért próbál téged még így is elfogadni, csak maradj mellette. Ez a helyzet elõbb-utóbb ellened fordulhat, így hát azt mondom: válj el a féjedtõl és próbálj boldog lenni a gyermeked apjával. Elõbb-utóbb férjed sebei is behegednek és az idõ meggyógyítja.
Annak idején a férjednek mondtad azt, hogy hûséges leszel hozzá holtomiglan-holtodiglan. Õt választottad, legalább próbáld meg vele rendbe hozni a kapcsolatodat. Gondolj bele, ha te lennél most abban a helyzetben, mint amiben most a férjed van. Boldogok vagytok, és egy napon haza ér a párod és közli váljatok el. Rosszul esne neked is. De gondold meg, hogy mit teszel, nem mindig az a jó, amit annak látunk. Legyél boldog! Gratula a babádhoz!
Miért védjük azt aki megcsalta a párját??Lehet lepontozni, de akkor sem értem! Azt meg nem lehet tudni kibõl mit vált ki, ha becsapják, elárulják!Persze, nem normális, hogy a férj zsarol, de azért tudhattad volna elõre, hogy a döntéseidnek lesznek következményei...
És jó lesz neked így...?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Az utolsónak igaza van, a férjem miatt nem lett családunk, és bennem is ez tartja a lelket, hogy sokat vártunk a babára ezért a férjem szeretni fogjas önzetlenül.Amúgy azt soha nem hagynám, hogy a kicsi ezért bármibe is hátrányt szenvedjen.Sokan panaszkodnak, hogy milyen társat fogtak ki maguknak, hát én elmondhatom, hogy kettõt is találtam(persze nem vagyok rá büszke)olyat, aki a tenyerén hordozna.A férjemet is ezért nem tudtam lelkiismeretfurdalás nélkül elhagyni, mert mindig, mindenben számíthattam rá, tehát õ már bízonyított az évek alatt.Hát a baklövésemnek iszom a levét, amiért lelkileg szenvedek is.... Remélem mások tanulnak az én esetembõl. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a válaszát.
Elõzõ vagyok. Most figyelek fel rá, hogy 15 éve nem lett gyerek. Valszeg a férjed miatt nem jött össze. Így reálisabbnak látom, hogy õszintén el tudja fogadni a máik pasi gyermekét. Régóta lelkiismeretfurdalása lehetett, hogy nem jön össze a gyerek, és be is igazolódott, hogy nem az asszonyon múlt. Most úgy láthatja, hogy nemcsak a gyerek, de ezen az ösvényen még az asszony is kicsúszhat a kezei közül. El tudom képzelni, hogy szívbõl elfogadja a felesége gyermekét, ha már neki nem lehet. Inkább túlteszi magát a megcsaláson, ha ezen az áron teljes családja lehet. Sokat elnéznek ma a férjek. Nekem 3 barátnõm is van, akik megcsalták a férjüket, és a férj visszakönyörögte õket. Sebezhetõbbek a férfiak, mint hisszük.
Ha nem lenne gyerek, azt mondanám, maradj a férjeddel. De a baba állandóan a másikra fogja emlékeztetni, ez a valószínûbb eset, és õ ha tudat alatt is, megihatja a levét. A baba apukájának nem jelentett akadályt, hogy te férjnél vagy? Az õ felelõsségtudata akkor hol volt? Te itt könnyen két szék közé kerülhetsz a babával együtt. Ne így legyen, szívembõl kívánom.
Hogy eltudod e felejteni? Sosem! HA a gyermekedre nézel mindig õ fog eszedbe jutni. Ha nem akarsz szakítani és visszamenni a szerelmedhez, soha többet nem szabad találkoznotok!!!Az emlékek miatt. Fáj... Te választottad a férjed, és mellette maradtál. Õ is tudja nem lesz több esélye nálad. Megpróbál mindent amit tehet érted, nézd a jó oldalát! Élhettek egymásmellettt boldogságban, szereteben, nevelve a gyereketeket. a lényeg, hogy mindig légy õszinte...
Jobb ha mész az újhoz.De pár év múlva õt is meg fogod unni, csak még újdonság nem ismered igazán.
Egyáltalán a baba apukája, tudja, hogy gyermeket vársz tõle? Nem szeretné, hogy megpróbáljátok még 1x? Mert abban igaza van az egyik válasz adónak, hogy a késõbbiekben a baba miatt sosem fogod tudni elfelejteni a másikat sõt ha esetleg a kicsi rá is fog hasonlítani! Szép, hogy hiszel abban jó lehet még ez a dolog a férjeddel de szerintem kihûlt már a szerelem legalábbis a te részedrõl, csak ragaszkodsz hozzá és nem akarod megbántani, de az igazság szerintem az hogy lehet neki egy ideig pokoli lesz de jót teszel neki..adsz neki esélyt, hogy találjon egy olyan nõt akivel késõbb még boldog lehet és gyerekük is lehet / bár én valószínûnek tartom, hogy neki nem lehet gyereke..ezért nem jött össze nektek és akkor itt jöhetne az a rész, hogy akkor ezért lesz bûntudatod mert neki lehet sose lesz gyereke te pedig elveszed tõle a lehetõséget...mellesleg szerintem így a baba apukájától is! Bár ha jól emlékszem a kollégád az apuka, úgyhogy gondolom tud a gyerekérõl..igaz így mind2 pasinak van gyerek de te viszont nem hiszem, hogy boldog leszel, mindíg azon fog járni az eszed, hogy milyen lett volna a másikkal és szerintem jogosan mert te szerelembõl szeretted a párod aki elhanyagolt..hibázott..akkor értsen meg téged is most

Férjem az utóbbi időben miért nem közeledik felém és miért utasít el? Sok a 11 év? Egy 45 éves férfi már nem kívánja minden nap?

Sziasztok! Hát nem is tudom hol kezdjem. Szóval férjem az utóbbi időben egyre kevésbé közeledik hozzám. Már olyan nehezen bírom, hogy arra is gondoltam, hogy veszek valami segédgépet, de erre azt mondta, hogy akkor felejtsem el őt. Akárhogyan közeledek, mindig van valami kifogás. Fáradt vagyok, sokat dolgoztam, most nincs kedvem, felébred a gyerek, késő van, majd máskor... ha piros hó esik. Édesapám amikor még élt, mondta párszor nekem, hogy sok lesz a 11 év. Akkor még sajnos nem értettem, hogy mire gondol... Több mint 10 éve vagyunk együtt, 4 gyermekünk van, én 34 éves nő, ő 45 éves férfi. De ha már most így állunk, akkor mi lesz 10 év múlva??? Ti is voltatok hasonló cipőben??? Mi lett a vége???

Legjobb válasz: Anyám a párod 28 évvel idösebb.Az apád lehetne mugodtan. :( A kérdésre válaszolva el hiszem,hogy nem kívánja a szexet minden nap....Èn sem pedig csak 32 éves vagyok,Heti szinten 1x 2x. Nem vagyunk egyformák.Ö pedig igen is öregszik.

Anyám a párod 28 évvel idösebb.Az apád lehetne mugodtan. :( A kérdésre válaszolva el hiszem, hogy nem kívánja a szexet minden nap....Èn sem pedig csak 32 éves vagyok, Heti szinten 1x 2x. Nem vagyunk egyformák.Ö pedig igen is öregszik.
Szerintem legjobb megkérdezni.Négy csemete mellett biztos fáradtabb és kezd öregedni, már nincs annyi szexre igénye.Ha reggel nincs merevedése, biztos potencia csökkenése van.
3-s, nálad látszik az apakomplexus. Ma a nagy számú válások miatt a lányok fele apakomplexusos. Azért hogy van gusztusod 20 évesen egy 48 éveshez? Ez már kimeríti a perverz fogalmát.
A korkülönbségnek itt semmi jelentõse nincs, a férjem és köztem 14 év van, már 20 éve együtt vagyunk, de semmi problémánk nincs. Persze azért néha van egy kis veszekedés, azt megbeszéljük, de semmi komoly nincs a házaséletünkben. Talán a Te férjed ilyen férfi, kicsit kevésbé kívánja, ez akár 20-30 évesekkel is elõfordul. A legrosszabb talán még az jutott eszembe, hogy már nem igazán szeret. Ezt vele kell megbeszélni, a legfontosabb a kommunikáció egy kapcsolatban, nem szabad itt hülyeségekre gondolni meg kitalálni dolgokat, hogy "talán azért, mert...". Le kell ültetni a férfit és akkor õszintén beszélgetni vele. Mindenkinek könnyebb lesz így.
Ezt a többieknek is elmesélhetnéd, akik sokkal idõsebb fazonokba esik bele. Lehet, hogy már potencia zavarok vannak, így vagy úgy de ez záros határidõn belül várható volt hogy eljön. Ha most sikerül megoldani, akkor is pár év vége lesz. Edd meg amit fõztél.
Az én párom 48 lesz, de semmi baja sincsen. Nem akarlak megbántani, de nem lehet, hogy csak szimplán nem kíván téged? 20/L
minden nap kéne? kétnaponta kevés vagy mi?
Szerintem lecserélt egy feszes seggû 18 évesre. Azért 4 gyerek után már elég bálna lehetsz és valszeg a gravitáció is megtette már a hatását. Kicsit legyél igényesebb magadra hátha akkor kedve szottyan rád.
Valószínûleg szeretõje van.
"Azért 4 gyerek után már elég bálna lehetsz és valszeg a gravitáció is megtette már a hatását." Hogy te milyen bunkó vagy! Nekem is 4 gyerekem van, ikrek is, 30 éves vagyok, és köszi nem vagyok bálna, 5 hónappal szülés után ismét olyan vékony vagyok, mint elõtte, és semmim sem lóg.... Szóval 4 gyerek nem egyenlõ az igénytelenséggel. Kedves kérdezõ! Szerintem már megszokott lehet a dolog neki. Tarts szünetet, ha õ akar, akkor se legyen egy ideig semmi, csináltass új frizut, új ruha, nem baj, ha kicsit féltékeny lesz...
Biztos nem a korával van a gond. Az én férjem 44 (én 38), de semmi gondja. Ez azért még nem az az idõ, mikor erre lehet fogni :) 13 éve vagyunk együtt. Szerintem ez sem olyan rengeteg idõ, hogy teljesen megunjuk egymást. Aki szerint egy 4 gyerekes bálna... lehet az. Meg lehet gyerektelenül is. Nem ezen múlik. Ismerek 5 gyerekes nõt nagyon jó alakkal és 18 évest is aki "folyik". Én is szültem kettõt, mindig odafigyeltem magamra. Nem mondom, hogy nem változott semmit a testem, de szerintem jól nézek ki még mindig :) Egyszerûen azért mert sportolok, odafigyelek arra mit eszek.
A lelki részén Te tudsz segíteni, igen lehet, hogy õ már másnaponta szeretné. Amúgy testi oka is lehet, az érbetegségek jeleznek így. Tessék utánajárni, fõleg ha dohányos, vagy a családjában volt érbeteg, mert a hancúrhiányhoz képest nagyobb bajok is lehetnek belõle.
Azért jó lenne tudni hogy mi a probléma. Én arra tippelek hogy nincs gusztusa hozzád, de ettõl lehet merevedési probléma is vagy épp félrejár. Egy 45 éves férfi még eléggé a toppon van ilyen téren inkább szal ha baj van az vagy egészségügyi vagy pedig veled van gond.
15 Fenéket apakomplexus, a kislány szereti apénzt, és szereti az elõre elkészitett dolgokat, a munka meg büdös neki:DD
40 felett is van élet, de az apád lehetne....Ès mit csináltok kb.10 év múlva??Föleg ha majd ö már nyugdíjas éveit tölti, te meg még szépen dolgozhatsz úgy kb.28 évet?? :) Hát itt valami nagyon nem ok.Enyhén apa komplexus. :(
Hogy hogy van gusztusom hozzá? Megmondom: egyszerûen. Mert ad magára, és 10 évet nyugodtan letagadhatna. 40 felett is van élet, akármilyen hihetetlen. #3 voltam.
anyukám, erre csak annyit mondok, h ismerek 70hez erõsen közelítõ hapsit, és még õ is megnyalja a sót elég gyakran :D itt nem a potenciával van a gond hanem mással. vibrit a tudta nélkül is vehetsz, aztán amíg õ melózik, addig hódolsz az élvezeteknek. ez nem megcsalás, neked is jár ennyi, teljesen normális dolognak tartom.
Az én barátom is 45éves, én 32vagyok.Van tapasztalatom, így ennek alapján állítom, hogy eddig õ viszi a prémet szexuálisan, minden percben vevõ rá.Elmondanám, hogy mikor velem egykorúakkal voltam, igen nagy számban elõfordult merevedési zavar, nem tudtak teljesíteni.Tehát a korral nincs gond.Sajnos valami mindenképp van a háttérben, csak nem akar róla beszélni, az ilyesminek mindig oka van.Vagy unja a dolgokat, kicsit fel kellene lendíteni, vagy munkával kapcsolatos gond, vagy belefásult dolgokba, vagy van valakije, vagy valamiért nem néz rád nõként, csak családanyaként.Le kellene ültetni mikor a gyerekek alszanak, és meg kell mondani, hogy most jött el a pont, hogy õszintén elmondja mi a gond.Volt egyszer egy hasonló esetem, nem értettem mi van, a szakításkor mondta el mi volt a gondja, és olyasmit hallottam, amire nem is gondoltam volna, ha ezt elõbb mondja, tudtunk volna rajta változtatni.Tehát sok pasi magában tartja, nem mondja ki kerek-perec mit gondol.
Nézd, van, akinek a napi hatszori is kevés, van, akinek a fél évenete egy is sok. Emeber válogatja. Akkor van baj, ha eredetileg mindketten elég bõvérûek voltatok, neked ez megmaradt, a férjed viszont kicsit elfáradt. Apukádnak nagyon igaza volt: a 11 korkülönbség év az sok. Egy 34 éves nõ a szexualitása teljében van, egy 45 éves pasi bizony már nem mindig. Pláne nem 10 év és négy kölyök után.
Nálatok valami másnak kell lennie, mert egy 45-ös férfinek semmi gondja nincs a potenciájával. Sõt, õ kajtatja a másik embert.
Ezt nem lehet a korra fogni szerintem.. Ha valami bibi van a kapcsolatban, az megmutatkozik a szexbe és fordítva.
Szerintem nem a korkülönbség a gond, hanem a férjednek van valami baja. Majd akkor lesz sok a 11 év, amikor a férjed már nyugdíjas lesz, te meg még napi szinten dolgozol majd. De most nem ez a probléma, meg kéne beszélni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!