Találatok a következő kifejezésre: Egy éve élünk a (798 db)

Mit csináljakVan egy kis cicám egy éve élünk együtt panel házba. Tehát benti cica. Most egy hónap múlva el költözünk kertes házba. Mit csináljak? Tartsam bent és ne engedjem ki vagy engedjem ki? Az a baj h nagyon félős féltem h baja esik.

Legjobb válasz: Bent kell tartani és amikor már teljesen megszokta az új környezetét, akkor lehet lassan kifelé szoktatni. Akár vékony pórázzal elõször. Mindig legyél majd kint vele. Kb. 2 -3 hónap alatt ki tud szokni. Fontos, hogy ivartalanított legyen.

Bent kell tartani és amikor már teljesen megszokta az új környezetét, akkor lehet lassan kifelé szoktatni. Akár vékony pórázzal elõször. Mindig legyél majd kint vele. Kb. 2 -3 hónap alatt ki tud szokni. Fontos, hogy ivartalanított legyen.
Hurrá, végre valaki aki felszabadít egy macskát! :D Igen, ki lehet engedni, de persze fokozatosan, csak kis idõkre közben legyél vele. Hagyd hogy szabadon szaglásszon, nézelõdjön! Valószínûleg zavarban lesz, és hamar vissza akar majd menni a házba. :) A mi macskánkat is végre ivartalanítottuk, és most ismerkedik a kerttel és még eléggé zavarban van, pedig ezelõtt mindig az ablakot bámulta.
Tarts csak bent.

Nagyon el vagyok keseredve. Több mint egy éve vagyok a párommal...nagyon-nagyon labilis érzelmileg, bármi, de tényleg bármi kizökkentheti és akkor vége. Mit tehetnék ebben a helyzetben?

...jönnek az önmarcangoló szavak, hogy ? nem jó senkinek, hogy ? nem jó semmire, és jobb volna ha ? nem is lenne, és könnyebb lenne nélküle nekem...stb...

Legjobb válasz: Szia. Mintha az én páromról írtál volna. Nem tudsz segíteni, ha õ nem hagyja. Az én exem nem hagyta. Aki fenyegetõzik az öngyilkossággal, az nem teszi meg. Én két év alatt kb 200-szor hallottam, és még mindig él és virul. Nem vagy felelõs érte, csak magadért. A Te életedet próbáld rendbe hozni, és hiába szereted, hidd el, így teljesen tönkre fogsz menni, idegileg, lelkileg, fizikailag. Ne hagyd hogy elfajuljon a dolog, mert nagyon súlyos következményei lehetnek, tapasztalatból írom. Próbálj egy kis idõt külön tölteni, és gondold át, hogy mit tehetnél, mi lenne SZÁMODRA a legjobb. Sok sikert, tudom nagyon nehéz.

Szia. Mintha az én páromról írtál volna. Nem tudsz segíteni, ha õ nem hagyja. Az én exem nem hagyta. Aki fenyegetõzik az öngyilkossággal, az nem teszi meg. Én két év alatt kb 200-szor hallottam, és még mindig él és virul. Nem vagy felelõs érte, csak magadért. A Te életedet próbáld rendbe hozni, és hiába szereted, hidd el, így teljesen tönkre fogsz menni, idegileg, lelkileg, fizikailag. Ne hagyd hogy elfajuljon a dolog, mert nagyon súlyos következményei lehetnek, tapasztalatból írom. Próbálj egy kis idõt külön tölteni, és gondold át, hogy mit tehetnél, mi lenne SZÁMODRA a legjobb. Sok sikert, tudom nagyon nehéz.
én átérzem a párodat sajnos:S én is ilyen vagyok még ha nem is ennyire durván:S és akárhogy igyekszem nem tudok megváltozni.. én azt tanácsolom, hogy ülj le vele megbeszélni, hogy téged zavar h ezt csinálja, és ha elkezdi az önmarcangolást, mondd meg neki h látja megint kezdi, de most nem róla hanem rólad van szó, és próbáljon meg megváltozni, és nyugtasd meg h te mindig mellette leszel! sok sikert!majd írd meg h sikerült e! én szurkolok!!
A kérdező hozzászólása: :(( bele vagyok betegedve, nemtudom mit csináljak. sokat sirok:( pedig régebb soha nem...
Írtad hogy már sokféle képpen próbáltál reagálni a viselkedésére. Szerintem is próbálj vele megbeszélni egy FÕ figyelmeztetõ beszélgetést. Mondd el neki hogy ezt nem bírod tovább, és ha nem kapja összemagát legközelebb elhagyod és nincs apeláta meg elnézést, meg mégegy pici esély remény stb. Azt tanácsolnám, hogy azonnal hagyd ott, de mivel szereted még megérdemli a dolog talán ezt az utolsó figyelmeztetést, utánna akármi történik, nem mondhatja senki hogy te nem szóltál elõre. Már elnézést. Így is elég nagy önzõség ettõl az embertõl hogy az öngyilkosság fogalmával dobálózik azok elõtt akik szeretik. Ebbe beleroppansz, hagyd õt a fenébe. Majd ha rájön hogy téged is elveszített talán összekapja végre magát. Ennyi életrevalóság kell hogy legyen még benne. Te mindent megtettél.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, igazán kedvesek vagytok. Találkoztunk ma, úgy tettem mintha tegnap semmi nem történt volna, nem oltogattam, nem hisztiztem, aranyos voltam Vele. Végül aztán kibökte, hogy nagyon jól esik h azok után ami tegnap történt nem orditottam le a fejét...mondtam neki jobb ha megbecsül mert nincs még 1 ilyen csaj aki ennyi mindent elnéz:P :) persze viccesen. kértem h ne csináljon többet ilyent, és mondtam néha úgy érzem nem is szeret. Remélem minden rendbe jön, sok erõt adtatok:) kösz:)
Hát abban tuti igazad van hogy nincs még egy ilyen csaj, még ha nem is ismerlek. Kitartasz mellette. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: :) koszi

12 éve élek a mostani páromal de egy 20 évvel időseb férfit szeretek mit tegyek?

12 éve élek egy fiuval ö 37 éves én 28 két közös gyerek van de beleszerettem egy 20 ével idöseb férfiba segitsetek mit tegyek

Legjobb válasz: Kérj 2 nagy pofont, hogy térítsen észhez!

Kérj 2 nagy pofont, hogy térítsen észhez!
Verd a fejed a falba. Ribinya.
már megint azok a piszkos anyagiak
Felejtsd el. Koncentralj a ferjedre.

Októberbe leszek 15 éves és érdekelne, hogy mi történik ha a tankötelezettség elôtt abba hagyom az iskolát, mivel egy ismerôsöm tavaly megbukott 8. -ba és egy évet kihagyott a suliból úgy, hogy külföldön melozott és nem lett belôle semmi? !

Legjobb válasz: A szüleidre igen csúnyán fog nézni a gyámügy, de nem hinném, hogy ezt a szüleid hagyni fogják, nincs gyerekem, de ha majd lesz és az érettségiig se jut el én megnyúzom... "megbukott 8. -ba és egy évet kihagyott a suliból úgy, hogy külföldön melozott és nem lett belôle semmi?!" Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent elhinni... Talán Indiában még megtörténhetnek ilyenek, de 14 éveseket nem foglalkoztatnak. Ne idiótákról vegyél példát.

A szüleidre igen csúnyán fog nézni a gyámügy, de nem hinném, hogy ezt a szüleid hagyni fogják, nincs gyerekem, de ha majd lesz és az érettségiig se jut el én megnyúzom... "megbukott 8. -ba és egy évet kihagyott a suliból úgy, hogy külföldön melozott és nem lett belôle semmi?!" Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent elhinni... Talán Indiában még megtörténhetnek ilyenek, de 14 éveseket nem foglalkoztatnak. Ne idiótákról vegyél példát.
Az lesz belõle, hogy egy tál lencséért eladod a jövõdet, a társadalom élõsködõjévé válsz, és egyben a munkaerõpiac legkiszolgáltatottabb tagjává. Nem lesz munkád, mindenki sajnálni fog, és nem fogod megérteni, hogy mások miért keresnek sokkal többet, mint te. Olyan környezetbe fogsz kerülni, ahol a magadfajta aluliskolázott véglények lesznek többségben, a környezet márpedig nevel, ezért az életed egyre primitívebb és a vágyaid is egyre primitívebbek lesznek. Mint a barkochbázó matróz a viccben: -Szõrös? -Nem. -Akkó rum.

Van aki már több mint egy éve él szexuális életet, és még nem szakadt ki a gumi soha?

Azoktól kérdezem akik gumit használnak szal nem kell bele kötni hogy : "hát nekem nem szakadt ki mivel tabis vagyok " jóóó ?:D

Legjobb válasz: Mi a párommal több mit 20 évig használtuk és egyetlen egyszer se szakadt el (és nem is lettem terhes, kivéve, amikor akartuk a gyerekeket). Szerintem ha jó minöségüt vesztek, és rendesen - elöirás szerint - használjátok, akkor igen megbizható.

5 éve használunk Durex óvszert a párommal, de soha nem szakadt ki..
Mi a párommal több mit 20 évig használtuk és egyetlen egyszer se szakadt el (és nem is lettem terhes, kivéve, amikor akartuk a gyerekeket). Szerintem ha jó minöségüt vesztek, és rendesen - elöirás szerint - használjátok, akkor igen megbizható.
Én még csak 8 hónapja élek nemi életet de nekünk sem szakadt ki egyszer sem, még a rosszabb minõségû sem. Szerintem is megbízható akkor ha jól használja az ember, tényleg becsúzhat hibás is, de azért általában nem szakad ki.
Én 3 éve élek, és nálunk sem szakadt még ki soha... Igen elõfordulhat hogy a 10ezerbõl, pont az az egy hibás kerül hozzád, de akkor is tudsz még mit tenni... Inkább gumi mint semmi, szerintem alapjáratok megbízhatóak.
Nekem majdnem 1 év után szakadt ki. És TUDJUK használni kedves elsõ válaszoló. Van aki tényleg a használattal cseszi el, de vannak gyártási hibásak, ez tény. A továbbiakban ez csak matematika, valószínûségszámítás, hogy mennyi az esély, hogy hozzád kerül. Attól, hogy valaki mákos volt 4 évig, és számára elképzelhetetlen, attól mással még megtörténhet, hogy a márkás óvszer kiszakad, mert hibás. Még a bioszkönyvemben is benne van. Na mindegy...
kedves 3. válaszoló! az oldal nem errõl szól, hogy beszólogassunk a másiknak. a kérdezõ választ vár, nem pedig offolt hozzászólásokat. ismerem a biológia könyvet sõt a matematikát is. attól, hogy hozád került egy hibás darab, jól modnták elõttem az egy a többtízezerhez...az, hogy azt írtam, hogy tudni kell használni, van rá okom. elég ha csak nap mint nap felnézek az oldalra és tizenévesek paráznak a gumi miatt, mert még nem tudják használni... bocsánat a kérdezõtõl ezért a hsz-ért, tudom, nem témába vág, nem is szokásom reflektálni mások kommentjére, de most nem bírtam szó nélkül hagyni... üdvözlettel az elsõ válaszoló
lassan 4 éve élek nemi életet, gumival, még sosem szakadt. a titka: tudni kell használni és nem hõbörögni, hogy " fúúúj gumiii" 20/L
Én mindig Durexet használok, elsõsorban Select-et, de még 1 sem szakadt ki eddig:) )
egy régebbi barátommal rendszeresen kiszakadt :( de vele azért, mert túl vastag volt neki és nem bírta a strapát az óvszer
Mi is a párommal több mint egy éve élünk szexuális életet, sokszor bedurvulunk :D de sose szakadt még ki, nem jött le, mindig a helyén maradt :D Tudni kell használni.
Mi öt évig védekeztünk gumival, soha nem szakadt ki. Tényleg tudni kell használni.

örökölt egy hatod után visszamenőleg kérik a közös k. hatod részét, kamatokkal. Jogos ez? Mikor évül el a visszamenőleges követelés Ki számolhatja ezt ki hivatalosan és mit vagyok köteles elfogadni, illetve megfizetni?

Ingatlanszakért? az ingatlan árát megállapította, abból szeretné levonatni, - én kérhetek-e az általam elfogadott - de kb. fél éve megállapított összegre visszamen?legesen banki kamatot, mert azt viszont fél éve én nem kaptam meg?

Legjobb válasz: Igen, az ingatlan terheit joggal követelik. Ha kellõen gyakran követelik, akkor soha, különben öt év. A közös költséget a társasház közgyûlése határozza meg, valamint a nemfizetés következményeit is. Az utolsó kérdést nem igazán értem, ha fél éve járt volna az összeg, akkor nyilván jár kamat. Az hogy fél éve állapították meg önmagában nem jelent semmit. Szerintem azt a kamatot vitathatod, ami a halál, és a te birtokba kerülésed között volt. Szerintem.

Igen, az ingatlan terheit joggal követelik. Ha kellõen gyakran követelik, akkor soha, különben öt év. A közös költséget a társasház közgyûlése határozza meg, valamint a nemfizetés következményeit is. Az utolsó kérdést nem igazán értem, ha fél éve járt volna az összeg, akkor nyilván jár kamat. Az hogy fél éve állapították meg önmagában nem jelent semmit. Szerintem azt a kamatot vitathatod, ami a halál, és a te birtokba kerülésed között volt. Szerintem.
Igen, a közös költség mindig a tulajdonost terheli, függetlenül attól, hogy ki halmozta fel a tartozást. Késedelmi kamatot kérhet rá, nem banki kamatot. Ptk. 301. § A kb. fél év még nem évült el. Az örökhagyó tartozásaiért az örökös legfeljebb a hagyaték értékének erejéig felel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Én kérhetek-e a haszonélvezõtõl használati dijat, mert hat éve használja a tulajdonrészemet?
A kérdező hozzászólása: A haszonélvezõ özvegy mindig egyedül rendelkezett nem volt jogalapja a nevemben is eljárni, mert sem szóban sem irásban nem hatalmaztam fel. Egy közgyûlésre sem hivtak meg az évek alatt. Ilyenkor mi jogos? Tulajdonosi kötelezettségeim vannak, jogaim pedig?
Ja, hogy haszonélvezõ volt. A haszonélvezõtõl semmit sem követelhetsz, mert az õ jogai felülírják a tiédet. Viszont: "A haszonélvezõ jogának gyakorlásában a rendes gazdálkodás szabályai szerint köteles eljárni. Viseli a dolog fenntartásával járó terheket a rendkívüli javítások és helyreállítások kivételével; terhelik azok a kötelezettségek, amelyek a dolog használatával kapcsolatosak, és köteles viselni a dologhoz fûzõdõ közterheket." Szóval amíg élt, addig a közös költség õt terhelte, hacsak nem volt különmegállapodás, vagy nem volt olyan része, ami például az ingatlan értékét növelõ beruházásra fordítódott.
A haszonélvezetet örökölte, ez az özvegyi jog, és sok szempontból erõsebb, mint a te tulajdonjogod. Semmit nem kérhetsz tõle, csak max. ha pl. szándékosan rongálja az ingatlant.

20 éves lány vagyok, 3 éve van párom 1, 5 éve egy háztartásban élünk. A párom 28 éves dolgozunk, van lakásunk, de ha megemlítem h szeretnék már babát és már ideje lenne mélyebb szintre lépnünk azonnal látom rajta h legszívesebben menekülne?

Az egésznek a lényege, hogy én egy közeli falusi kocsmában dolgozok, szóval nap mint nap jóformán csak férfiakkal vagyok körülvéve, mint fiatalokkal mint idősebbekkel, és nagyon jól esik tőlük elismerő szavakat hallani mint pl. (szép a szemed, jó az alakod hasonlók..). A legbizarabb pedig hogy van egy férfi sacc/kb 45-50 év között lehet, elvált, van 3 velem hason korú fia.Egyébként nagyon jól néz ki fiatalos sportos. Az utóbbi pár napban nagyon közeledik hozzám megpróbált megcsókolni,hasonlók. Eddig ellenálltam de viszont érzem hogy itthon fekszek a párom mellett az ágyban és azonnal ő jut az eszembe,egész nap azon kattogok hogy legzen már holnap mehessek dolgozni hogy láthassam. Mit tanácsoltok mit tegyek? Szeretem a párom de vannak hetek amikor úgy érzem őt nem érdeklem. Ez a férfi a munkahelyemről pedig egyszerűen megvadít ...

Legjobb válasz: Ha te alig várod hogy láthasd azt a másik férfit hova akarsz gyereket? Istenem...

Ha te alig várod hogy láthasd azt a másik férfit hova akarsz gyereket? Istenem...
A legszánalmasabb dolog, amikor egy nõ elõadja, hogy õ szegééény mennyire el van hanyagolva, és ezzel a pasija más férfi karjaiba kergeti. Mert szegény nõt elhanyagolják.:( Egy hülye p.csa vagy, aki túl korán kötelezte el magát.
20 évesen gyerek? Kicsit korai. Az meg már mindent elmond az egészrõl, hogy a 28 éves pasidat, akitõl gyereket akarsz, elhagynád egy 50 évesért, aki az apád lehetne. Mondjuk az meg a másik, hogy a 28 éves férfi is kicsit idõs egy ilyen kislányhoz...
A fõ kérdésben a gyerek téma izgat, aztán meg kifejted, hogy egy másik férfira gondolsz a párod mellett...Marha értelmes vagy te is.
Ez a bizonyos férfi alkoholista vagy csak unalomból jár kocsmába?

Teljesen tanácstalan vagyok.13 éve élek a párommal, van 3 gyerkőcöm, egy közös. Már hosszú hónapok óta azon gondolkodom mit kellene tennem, elköltözzek, ne költözzek? .

Szóval: állandó megaláztatás, veszekedés, lelki terror, gyerekekkel nem ember módjára beszél és velem sem, (nem bántja őket fizikailag) csak veszekedik, ordibál. Lehord bennünket. Én nem érzem magam mellette nőnek. Szex ritkán de akkor is bűntudatom van tőle. Nem akarom őt érzés. Jobb lenne nélküle mindenkinek. Nem jó ez így senkinek tudom jól, de mégis valami miatt nem tudom csak úgy elhagyni. Egyszerűen nem tudom hogy képes lennék megállni a helyem egyedül a gyerekkel. Most ott tartok hogy ma munka után haza megyek és összeszedek pár cuccot és elmegyek onnan, mert elég volt. De a ahogy jobban belegondolok ebbe a költözésbe máris meghátrálok. Félek az egész balhétól, mit szólnak az emberek. Pár hete elég sokszor kiborultam, és elkezdtem vele beszélgetni, de hol a pénz került szóba vagy az amit mindig mond "már megint volt időd gondolkodni" és itt végem van nem lehet megbeszélni vele semmit. Kértem hogy menjünk párterapeutához erre ő "nehogymár kidobjam erre a pénzt" na hát most akkor mit is csinálhatnék? Valaki erre valami tanácsot tudna e nekem adni? Vagy fogja, meg a cuccainkat és tűnjünk el onnan?

Legjobb válasz: A gyerekeidet teszed ezzel tönkre ha maradsz. Egyértelmû,hogy motyó összepakol és sipirc. Az elején nehéz lesz egyedül de belejössz hidd el. És esélyed lesz,hogy egy jó kapcsolatba kezdj valakivel és a gyerekeid sem lelki terrorban fognak élni.

A gyerekeidet teszed ezzel tönkre ha maradsz. Egyértelmû, hogy motyó összepakol és sipirc. Az elején nehéz lesz egyedül de belejössz hidd el. És esélyed lesz, hogy egy jó kapcsolatba kezdj valakivel és a gyerekeid sem lelki terrorban fognak élni.
Én megmondanám, hogy vagy párterapeuta vagy válunk. Mit szólna a szomszéd meg hülyeség vagy nem értem miért számít.
Hol laktok?
A kérdező hozzászólása: Dunaújváros mellett.
Igen, a hosszútávú megoldás, hogy elhagyod. DE, tervezd meg a dolgot. Van állandó munkád? Hol fogtok lakni? Szüleid, egyéb családtagok tudnak segíteni? Muszáj lesz menned, de ne ugorj bele a semmibe, mert ha félúton vissza kell fordulnod, talán sose mered megpróbálni újra.
A kérdező hozzászólása: Van munkahelyem. lenne albérlet. anyum mellettem áll, segít amiben tud. mindenképpen csak megtervezett dolgokba megyek bele, hiszen nem csak rólam van szó. ma beszéltem a párommal, elmondtam neki milyen döntésre jutottam és ennyi volt a válasza"megértem". csak ez nem vigasztal valami miatt.
De most mégis mit vártál, hogy könyörögjön neked, hogy maradj? Egy picit nem értelek. Inkább váljatok el békében mint az általános balhé legyen.
ha ennyit mondott, megértem, akkor mire vársz? 13 év már így is túl hosszú idõ, amit elpazaroltál az életedbõl. várnak még rád szebb napok, de biztos, hogy nem vele, még ha ez most fáj is. találj most örömöt és erõt a gyerekekben, és kezdjétek építeni az új, nyugis életet. aki megszól, az leginkább irigységbõl teszi, mert te megtetted, amirõl sokan csak álmodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. nehéz lesz, de muszáj.
Hidd el, hogy nagyon büszke leszel magadra és óriásit fog változni az életed, ha kilépsz végre ebbõl a terrorból. Soha, de soha többet nem fogod akarni visszacsinálni, mert mégis mi hiányozna? Az örök bántás és megalázás? A muszáj szex? Ennél minden csak jobb lehet és ez legyen elõtted. Persze, hogy elõször kényelmetlen és sok a nehézség, de a választás lehetõsége adott: kényelmesen hátradõlsz és tûrsz tovább, feláldozod az egész életed és boldogtalan leszel, vagy keményen megdolgozol azért, hogy boldogan élhess tovább és egy napon felsóhajtsál, hogy úristen, hogy tudtam én úgy élni évekig! Miért nem csináltam ezt végig már sokkal hamarabb. Hidd el, megéri a sok fáradozás és energia, a lemondás, mert ezerszeresen meg fog térülni.
A kérdező hozzászólása: Nem látom a jövõt, persze hogy nem másról sem szól az agyam csak arról hol lépjek le? .. hova?.. hogy tudom ezt megvalósítani, mi lesz belõlem meg a gyerekekbõl?..mikor lesz ennek vége? mikor érzem azt hogy nyugi van?
Azért félsz, mert egyelõre még nem látod a jövõt. Nem szabad olyanokra gondolni, hogy nem fog menni, meg egyedül maradsz, arra kell gondolnod, hogy végre erõs vagyok és otthagyok egy bunkó, szemét embert, aki nulla tisztelettel volt irántam. Biztos nehéz három gyerekkel egy ekkora döntést meghozni, de a magad és az õ érdekükben muszáj. Egy élted van, nem áldozhatod fel magad csak azért, mert nem mersz továbblépni. Legyél bátor és nagyon határozott, ha eldöntötted, hogy mész, semmi nem legyen, ami megingathat, tartsál ki. Becsüld meg magad annyira, hogy nem hagyod, hogy lelki terrorban kelljen élned, mert arra rámegy a nõiességed és az egészséged is.
A kérdező hozzászólása: az elõzõ kapcsolatomnál engem hagytak el.. lehet ez a sorsom hogy ilyen barmokat fogok ki.
csomó helyrõl letölthetõ, megvan hangoskönyvben is: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Azért nehéz elengedni, mert gyakorlatilag már ehhez az élethez vagy szokva. Megszoktad a rosszat.
A kérdező hozzászólása: annyi kérdésem lenne. tudom hogy a gyerekeknek nem tesz ez jót.. és ha lépek csak is õ miattuk teszem. de mégis nehéz.. félek hogy egyedül maradok. teljesen tönkrementem:(
Amíg az elõzõ kapcsolatból származó gyerekeiddel tudtál tovább lépni akkor most miért hiszed azt, hogy nem menne?
A kérdező hozzászólása: És hogyan tovább? lesz tovább? tudom hogy ettõl már csak jobb lehet , de miért olyan nehéz elengedni ezt az egészet?
Aki eddig süllyed, hogy így bánik a családjával, nem érdemes párterapeután gondolkodni. Önbizalom. Arra van nagy szükséged. Ajánlom figyelmedbe Csernus Imre: A nõ címû olvasmányát, komolyan mondom olvasd el, pedig én sem bírom ezt a palit, de olyan igazságokat mond ki, amit én soha nem mertem volna magamnak bevallani. Legyen erõd és lépjél, amilyen gyorsan csak lehet. Ilyen emberre nem szabad elpazarolni az életed, arról nem beszélve, hogy a gyerekeidnek is milyen rossz példát mutatsz. A gyerekek ráadásul akik így nõnek fel, nem mondják ki sokszor, de iszonyú mély nyomot hagy bennük a szülei gyûlölködése, szenvedése. Úgyhogy szedd össze magad és zárd le ezt az egészet. Egy ilyen ember nem érdemel meg téged. Egy határozott, önbizalommal teli nõ hidd el sokkal szebb, vonzza az embereket, viszont egy határozatlan, boldogtalan nõ csak taszít mindenkit magától.
Szia, mi újság?

Mégis csak egy időben élt a genetikai Ádám és Éva?

http://mno.hu/tudomany/egy-idoben-elt-a-genetikai-adam-es-ev.. Eddig az evolúcióelmélet egyik mentsvára volt az, hogy a visszavezetett férfi és nő nem egy időben éltek, és az evolúciótudósok olyan hevesen állították ezt eddig, hogy csak na. Most meg mégis úgy tűnik, hogy ennyire megbízhatatlan a kormeghatározás? Persze azt állítják h nem egy helyen éltek. Oké, és ez is ugyanannyira stabil alapokon áll, mint az előző - a cikk szerint - megdőlt elmélet? Azért ha mást nem, gondolkodást és egy kis lecsillapodást mégiscsak elő kell, hogy idézzen ez a dolog azok részéről, akik - köztük én is - elfogadják az emberré válás folyamatát.

Legjobb válasz: Érdekes, hogy az evolúciót mindig lehet józan paraszti ésszel pár mondatban cáfolni, csak az a pár mondat marad le valamiért... Persze nem meglepõ, ezeket a kijelentéseket mindig olyanok teszik, akik azt sem tudják mi az az evolúció, anélkül meg elg érdekes lenne cáfolni. Ha már itt tartunk a teremtést valóban lehet pár mondatban cáfolni. A teremtés szerint semmi sem jöhetett létre "magától", mindennek szüksége van egy teremtõre. Kérdés: ki teremtette Istent (aki ráadásul jóval komplexebb és bonyolultabb bármely más élõlénynél)? Ja, hogy senki? Akkor az elmélet szerint nem is létezik, tehát nem is teremthetett semmit. Tudomány-Esti mesék 1-0

Érdekes, hogy az evolúciót mindig lehet józan paraszti ésszel pár mondatban cáfolni, csak az a pár mondat marad le valamiért... Persze nem meglepõ, ezeket a kijelentéseket mindig olyanok teszik, akik azt sem tudják mi az az evolúció, anélkül meg elg érdekes lenne cáfolni. Ha már itt tartunk a teremtést valóban lehet pár mondatban cáfolni. A teremtés szerint semmi sem jöhetett létre "magától", mindennek szüksége van egy teremtõre. Kérdés: ki teremtette Istent (aki ráadásul jóval komplexebb és bonyolultabb bármely más élõlénynél)? Ja, hogy senki? Akkor az elmélet szerint nem is létezik, tehát nem is teremthetett semmit. Tudomány-Esti mesék 1-0
Ilyen csélcsap szélkelep ez a tudomány, ha új bizonyítékok vannak, változtatja a véleményét. Egyébként nem biztos, hogy ez az új vizsgálati eredmény jobb mint az elsõ, csak 69 pasast vizsgáltak, ami azért statisztikának elég közepes, úgy tízezernél szokták mondani hogy megbízható. Az elsõ józan paraszti ellenérveit meg várjuk szeretettel.
Az evolúciót a hiten kívül semmi nem bizonyítja. Bõvebben is kifejthetem, de egyszerû józan paraszti ésszel is ki lehet következtetni. Nem csak azokat az írásokat kell elolvasni, amelyek alátámasztani látszanak. A megerõsítõ cikkeket is ugyanolyan emberek írják, mint a cáfolatokat. Õket is elsõsorban az anyagi biztonság vezérli...
Wadmalac: az eredetije nem úgy van, hogy ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal? A kérdezõ itt nem "kreacionista" (azaz nem az elvakult õrült), hanem inkább a témában járatlan ember. Ezt mutatják a további kérdései is. Ha ez a "genetikai Ádám és Éva" értelmesen lenne kommunikálva, és nem mindenki az "Ádám és Éva" kifejezésre ugrana belõle, jelentõsen kevesebb félreértés lenne a témában.
A kérdező hozzászólása: Valóban nem vagyok kreacionista, köszönöm az utolsónak a helyesbítést. Én eddig is tudtam, hogy nem csak õk éltek abban az idõben, viszont az a hihetetlen, hogy hogyan lehetséges az, hogy minden más ág kihalt az övékén kívül? Ez brutálisan valószínûtlen, nem?
Gondolod? Tegyük fel, a "genetikai Ádámnak" minden utódnemzedékében csak két ember él túl és tud szaporodni. (Ez brutálisan pocsék ráta, azért olyan 3-4 mindig befigyelt.) Egy szaporodási generáció mondjuk 20 év (14 az átlag, de legyen kerek szám). Ennyi idõ alatt a gyerek felnõ és újabb gyerekeket nemz, beleszámoltuk a mortalitást meg mindent. 20 év múlva van 2 gyereke. Mindkét gyerek szaporodik: 40 év múlva 4 unoka. 60 év múlva 8 dédunoka. 80 év múlva, ha megérte volna, 16 ükunoka. Ha azt nézzük, hogy mondjuk 100ezer évvel ezelõtt élt, az 25millió leszármazott. Vagyunk 7milliárdan, ennek a fele férfi, azaz minden 140. férfi ugyanannak lehet az utódja. A vizsgálatokat illik ennél nagyobb számmal végezni. És most nem számoltam semmiféle drifttel, nincs szelekció, mindenki kettõt szaporodik (fittness szempontjából). Ez a szám jóval kisebb is lehet, illetve ha - amint a cikk mondja - egy populációból vesszük az egyedeket, simán lecsökkenhet egyre (egy alá... :) ). Közel sem olyan hihetetlen. Ugyanez Évával, de a mitokondrium szó mindig gonoszkodik velem, sosem tudom elsõre leírni, ezért maradtam Ádámnál. (Amúgy tényleg egy populációt vizsgáltak Y-nál? És még csodálkoznak, hogy korábbi adatok jöttek ki. Fantasztikus, néha az újságírókat el kéne küldeni, hogy megnézzék, mit jelent egy publikáció. Ez közel sem minden ember közös "Y-kromoszómás Ádámja", ez annak az 1204 szardíniai férfinek az õse. Persze az igaz, hogy ugyanennek a populációnak a "mitokondriális Évája" nagyjából ugyanakkor élhetett, de ettõl ez még nem feltétlenül extrapolálható az egész emberi populációra. Eh... jókor olvasom el én is a cikket. Az elsõ mondatod, kérdezõ, kapásból bukik, mert ugyanezt még mindig lehet állítani. Ha néznének egy jóval diverzebb mintát, más lenne a helyzet.)
Újabb félreértés, amiért én kérek elnézést, nem közvetlenül a kérdezõre akartam célozni, hanem magára a kreacionista hozzáállásra a témában, amit õ is idézett. Dühít a tényszerûség teljes hiánya anélkül meg a vita értelmetlen. Nem a kérdezõ ellen szólt, ha így hangzott, az én hibám.
A kérdező hozzászólása: Még emésztenem kell a dolgot, de köszönöm. Még egy kérdés: Valaki azt írta, hogy ha más mintát vizsgáltak volna, akkor teljesen más "Ádámhoz" és "Évához" való levezetést kaptak volna. De innentõl kezdve megint nem értem az egész lényegét, mert akkor ezek szerint mégsem arról van szó, hogy kihaltak volna a többi leszármazási ágak...
"Valaki azt írta, hogy ha más mintát vizsgáltak volna, akkor teljesen más "Ádámhoz" és "Évához" való levezetést kaptak volna. De innentõl kezdve megint nem értem az egész lényegét, mert akkor ezek szerint mégsem arról van szó, hogy kihaltak volna a többi leszármazási ágak..." A cikkben benne van, hogy 1204 szardíniai férfit vizsgáltak, tehát a vizsgált genetikai Ádám az az ember, akibõl kiindul ennek az 1204 embernek az Y-kromoszómás leszármazási vonala. Azaz ez a bizonyos "Ádám" a legközelebbi közös õse ennek az 1204 embernek. De ha más országok más embereit vizsgálnánk, valószínûleg egy teljesen más leszármazási vonalat kapnánk, hisz ez nem az egész emberiség genetikai Ádámja, csak a megvizsgált embereké.
Már megint a kreacionista ferdítés. A genetikai Ádám és Éva sosem szólt arról, hogy õk voltak az elsõ emberek. Egyszerûen egy genetikai vérvonal visszakövetésrõl van szó. Máshol kiválasztott tesztalanyok valószínûleg teljesen másik Ádámhoz és Évához vezethetnek vissza, és/vagy recesszív génekkel sokezernyi Ádám és Éva génjei veszhettek el a sokezer év alatt. Az a helyzet, hogy a kreacionistáknak az õ elméletük mellett minden apró jel égbekiáltó bizonyíték és evolúció-cáfolat, persze minden nekik ellentmondó bizonyíték hiteltelen, épp azért, mert TUDOMÁNYOS. Sértõdjön meg, aki akar, de felhoznám példának egyik kedves barátom kedvenc mondását: ne vitatkozz hülyével, mert összekevernek vele.
Az Y-kromoszómás és a mitokondriális öröklõdés lényegét korábban már leírták, én már csak egy aprósággal egészíteném ki a kérdezõnek: A genetikai Ádámot és Évát nem úgy kell elképzelni, hogy abban az idõben csak két ember létezett. Gondolj egy családfára! Ugye fel lehet rajzolni egy olyan családfát, ahol minden egyes ma élõ családtagodat visszavezeted egy ük-ük-ükszülõpárra. Ez nem azt jelenti, hogy néhány száz éve csak az ük-ük-ükszüleid éltek, csak azt, hogy minden családtagod tulajdonképp tõlük származik. Ez a genetikai visszafejtés is hasonló elven mûködik, csak jóval nagyobb léptékben, hisz itt az összes ma élõ ember közös õseit keressük (vagy legalábbis a kísérletben megvizsgált néhány emberét). De ez ugyanúgy nem azt jelenti, hogy abban az idõben csak a genetikai Ádám és Éva életek, mint ahogy a családfás példában sem.
Kérdezõ, ez megint félreértés. Az X kromoszómáról nem volt szó, mitokondriumot mondott hollófernyiges. A férfiak XY, a nõk XX kariotípusúak, tehát a nõkben nincs Y, ezt a fiúgyermek csak az apától kaphatja. (Az X-et meg az anyától. A lányok meg mindkét szülõtõl X-et.) A mitokondrium a sejtekben hasonlóan mûködik, az az anyától jön (a spermium túl pici, nem visz magával a zigótába mitokondriumot, azt a petesejt adja, ami az anya "terméke"). Természetesen a majmoknál is XY rendszer van. Az emlõsök általánosan ezt használják. Gondolj bele, azért is nem "eredhetne" a genetikai Ádámtól, Évától ez a rendszer, mert akkor az elõttük élõk nem voltak emberek? Dehogynem, csak az évek hosszú során kihaltak, genetikai anyagukat (Y-kromoszómás és mitokondriális ágon) nem adták tovább az utódoknak.
A kérdező hozzászólása: Magyarán az a tény, hogy a férfiak Y, a nõk pedig X kromoszómával rendelkeznek, ettõl a genetikai Ádámtól és Évától származik? Tehát pl. a majmoknál nem így van?
Félreérted a dolgot, kérdezõ (mondjuk nem vagy egyedül, sztem a biológiába magát be nem ásott emberek 90%-a félreérti). Ezek nem általános genetikai Ádámok és Évák, hanem _Y-kromoszómás_ Ádámok ás _mitokondriális_ Évák. Ez a két DNS-darab nem rekombinálódik, azért mutációktól eltekintve mindig azonos marad, azért lehet rokonsági fákat felállítani velük. Az összes többi génünk össze-vissza keveredik a meiózis során, ergo ezek nem csak ettõl a két egyedtõl származnak, hanem az összes többi (és gyerekekkel rendelkezõ) akkor élt embertõl. Olyasmi mint a vezetéknév, azt csak az apádtól kapod, de a génjeidhez felerészben anyukád is hozzájárul.
Két külön téma. Ilyen genetikai vizsgálat nem az evolúció létét bizonyítja vagy cáfolja. Az evolúció egy fejlõdési törvényszerûség, amelynek számos tulajdonsága vizsgálható. Ezek egyike volt a szóban forgó. Tehát egy tulajdonság egyik jellemvonásáról most kicsit mást állítunk (sõt, nem is állítunk, csak vélelmezünk néhány adat alapján). Semmiféle elmélet nem dõlt meg, legfeljebb néhány magamutogató minden alapot nélkülözõ nagyhangú állítása dõlhetett meg. Az emberré válás folyamatának eddigi elképzelését pedig semmi nem rengette meg, fõleg, ha nem is arról szólt a bejelentés, ami nem bizonyít, csak vél valamit.
Kedves elõzõ, hogyha járnál templomba, vagy figyeltél volna hittan órákon akkor tudnád. Ezért tart itt a mai fiatalság, és az egész világ.. ha mindenki tiszteletben tartaná Isten 10 parancsolatát, a 7 szentséget, és a 7 fõbûnt, akkor egy gyönyörû világban élnénk, ahol nincsen erõszak, nincsenek rablások, a házasságkötés ismét Szent dolog lenne. Hogyha Darwin meg a másik tudós megtartotta volna magának az elméletét, és a mai tudósok sem terjesztenék a sok badarságot, és mindenki hívõ lenne, akkor be kell lásd te is, hogy jobb lenne. Most még úgy ahogy, de fentmaradt sok minden. De mi lesz a világon 100 év múlva? Elég szomorú, hogy hová lett a világ.
A kérdező hozzászólása: Ja oké.
Hat igen. Lehet h meg tul fiatal vagy a dologhoz. A szerelem szeretette alakul a szeretet meg kotodesse
Igen, normális. HA te ezt az átalakulás nem tudod elfogadni, akkor alkalmatlan vagy komoly kapcsolatra. Neked szexkapcsolat kell, mert nálad a szerelem egyenlõ a szexszel. Ha szeretnéd a pasidat, nem fontolgatnád a lelépést. Egyre több van belõled a világban.
Off: Hogy lenne már túl fiatal? 8 évig együtt voltak, alsó hangon is 22 éves. Egy 22 éves pedig nem túl fiatal a szerelemhez. Nem normális, sajnos ennek a kapcsolatnak már lõttek. Ne rabold se az õ, se a saját idõd. Emberileg szereted, oké, viszont akármennyire is fáj a felismerés, ez nem elég egy életképes kapcsolathoz.
A lángoló szerelem elmúlik. Ha van szex és minden más is mûködik, akkor szerintem nem érdemes továbbállni. Egyébként nagyon sok mindennel elõ lehet hozni a lángolást, pl közös programokkal, beszélgetésekkel, csak sajnos az ember hajlamos elkényelmesedni.
nekem 4 év után volt ez. tovább léptem, és most van barátnõm, igaz nem vagyok szerelmes.
Hány éves vagy kérdezõ!? Ez egy elég nehéz ügy, ugyanis 8 év hosszú idõ, a szerelem elõbb-utóbb mindig elmúlik, 8 év után szinte 100%, hogy senki másba se lennél már szerelmes. Ennyi erõvel, soha senki ne házasodjon meg és tartson ki a másik mellett, mert a szerelem mindig el fog múlni pár év alatt. 26F
3 év után elmúlik ez biológiai tény de ha vonzódsz hozzá attól még akkor ne hagyd ott

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!