Találatok a következő kifejezésre: Egy éve élünk (1247 db)

Van aki már több mint egy éve él szexuális életet, és még nem szakadt ki a gumi soha?

Azoktól kérdezem akik gumit használnak szal nem kell bele kötni hogy : "hát nekem nem szakadt ki mivel tabis vagyok " jóóó ?:D

Legjobb válasz: Mi a párommal több mit 20 évig használtuk és egyetlen egyszer se szakadt el (és nem is lettem terhes, kivéve, amikor akartuk a gyerekeket). Szerintem ha jó minöségüt vesztek, és rendesen - elöirás szerint - használjátok, akkor igen megbizható.

5 éve használunk Durex óvszert a párommal, de soha nem szakadt ki..
Mi a párommal több mit 20 évig használtuk és egyetlen egyszer se szakadt el (és nem is lettem terhes, kivéve, amikor akartuk a gyerekeket). Szerintem ha jó minöségüt vesztek, és rendesen - elöirás szerint - használjátok, akkor igen megbizható.
Én még csak 8 hónapja élek nemi életet de nekünk sem szakadt ki egyszer sem, még a rosszabb minõségû sem. Szerintem is megbízható akkor ha jól használja az ember, tényleg becsúzhat hibás is, de azért általában nem szakad ki.
Én 3 éve élek, és nálunk sem szakadt még ki soha... Igen elõfordulhat hogy a 10ezerbõl, pont az az egy hibás kerül hozzád, de akkor is tudsz még mit tenni... Inkább gumi mint semmi, szerintem alapjáratok megbízhatóak.
Nekem majdnem 1 év után szakadt ki. És TUDJUK használni kedves elsõ válaszoló. Van aki tényleg a használattal cseszi el, de vannak gyártási hibásak, ez tény. A továbbiakban ez csak matematika, valószínûségszámítás, hogy mennyi az esély, hogy hozzád kerül. Attól, hogy valaki mákos volt 4 évig, és számára elképzelhetetlen, attól mással még megtörténhet, hogy a márkás óvszer kiszakad, mert hibás. Még a bioszkönyvemben is benne van. Na mindegy...
kedves 3. válaszoló! az oldal nem errõl szól, hogy beszólogassunk a másiknak. a kérdezõ választ vár, nem pedig offolt hozzászólásokat. ismerem a biológia könyvet sõt a matematikát is. attól, hogy hozád került egy hibás darab, jól modnták elõttem az egy a többtízezerhez...az, hogy azt írtam, hogy tudni kell használni, van rá okom. elég ha csak nap mint nap felnézek az oldalra és tizenévesek paráznak a gumi miatt, mert még nem tudják használni... bocsánat a kérdezõtõl ezért a hsz-ért, tudom, nem témába vág, nem is szokásom reflektálni mások kommentjére, de most nem bírtam szó nélkül hagyni... üdvözlettel az elsõ válaszoló
lassan 4 éve élek nemi életet, gumival, még sosem szakadt. a titka: tudni kell használni és nem hõbörögni, hogy " fúúúj gumiii" 20/L
Én mindig Durexet használok, elsõsorban Select-et, de még 1 sem szakadt ki eddig:) )
egy régebbi barátommal rendszeresen kiszakadt :( de vele azért, mert túl vastag volt neki és nem bírta a strapát az óvszer
Mi is a párommal több mint egy éve élünk szexuális életet, sokszor bedurvulunk :D de sose szakadt még ki, nem jött le, mindig a helyén maradt :D Tudni kell használni.
Mi öt évig védekeztünk gumival, soha nem szakadt ki. Tényleg tudni kell használni.

Mit csináljakVan egy kis cicám egy éve élünk együtt panel házba. Tehát benti cica. Most egy hónap múlva el költözünk kertes házba. Mit csináljak? Tartsam bent és ne engedjem ki vagy engedjem ki? Az a baj h nagyon félős féltem h baja esik.

Legjobb válasz: Bent kell tartani és amikor már teljesen megszokta az új környezetét, akkor lehet lassan kifelé szoktatni. Akár vékony pórázzal elõször. Mindig legyél majd kint vele. Kb. 2 -3 hónap alatt ki tud szokni. Fontos, hogy ivartalanított legyen.

Bent kell tartani és amikor már teljesen megszokta az új környezetét, akkor lehet lassan kifelé szoktatni. Akár vékony pórázzal elõször. Mindig legyél majd kint vele. Kb. 2 -3 hónap alatt ki tud szokni. Fontos, hogy ivartalanított legyen.
Hurrá, végre valaki aki felszabadít egy macskát! :D Igen, ki lehet engedni, de persze fokozatosan, csak kis idõkre közben legyél vele. Hagyd hogy szabadon szaglásszon, nézelõdjön! Valószínûleg zavarban lesz, és hamar vissza akar majd menni a házba. :) A mi macskánkat is végre ivartalanítottuk, és most ismerkedik a kerttel és még eléggé zavarban van, pedig ezelõtt mindig az ablakot bámulta.
Tarts csak bent.

Egy éve élek kinn Németországban, amikor kijöttem egy-két szót tudtam. Tanfolyamra járok, most ott tartok hogy "sokmindent" megértek, de keveset tudok beszélni. Szerintetek ez normáleset? Mér van az hogy többet értek, mint amennyit beszélni tudok?

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy sokat tanultál egyszerre, bemagolásszerûen inkább, és keveset beszéltetek tanfolyamon. Talán keveset szólaltál meg, csak inkább koncentráltál, memorizáltál, ezért sokat megértesz, de még nem alakult ki a beszédkészség, mert talán hirtelen jött az anyag és kevés volt a gyakorlás. Beszélgess idegenekkel, járj el ilyen olyan programokra, mondjuk valami nyugis városnézés vagy kirándulás, és kezdj el beszélgetni. Huszonévesen voltam pár hetet Németországban, (már többéves nyelvtanulás után) és valami nyugdíjasbandával elmentem egy vezetett ingyenes városnézésre. Örültek nekem, hogy fiatalon milyen érdeklõdõ vagyok és pláne, hogy külföldi vagyok... Sokat beszélgettek velem, és így rá voltam kényszerítve a megértésen túl a válaszolásra is. Nagyon sokat tanultam így, több hasonló élményem is volt.

Lehetséges, hogy sokat tanultál egyszerre, bemagolásszerûen inkább, és keveset beszéltetek tanfolyamon. Talán keveset szólaltál meg, csak inkább koncentráltál, memorizáltál, ezért sokat megértesz, de még nem alakult ki a beszédkészség, mert talán hirtelen jött az anyag és kevés volt a gyakorlás. Beszélgess idegenekkel, járj el ilyen olyan programokra, mondjuk valami nyugis városnézés vagy kirándulás, és kezdj el beszélgetni. Huszonévesen voltam pár hetet Németországban, (már többéves nyelvtanulás után) és valami nyugdíjasbandával elmentem egy vezetett ingyenes városnézésre. Örültek nekem, hogy fiatalon milyen érdeklõdõ vagyok és pláne, hogy külföldi vagyok... Sokat beszélgettek velem, és így rá voltam kényszerítve a megértésen túl a válaszolásra is. Nagyon sokat tanultam így, több hasonló élményem is volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, rögtön rádöbbentem hogy ez valoban igy van ahogyan irtad, a tanfolyamon olyan inditás volt, hogy nem azonos nyelvtudási szinten voltak a résztvevök, velem együtt voltak olyanok is akiknek az A2 szint már megvolt...és igy azokkal foglalkozott "inkább" a tanárnö akikkel kevesebb "gond" volt..tanácsod megfogadom, remélem jo uton haladok majd tovább..:)
Lehet, hogy akkor fölöslegesen írok, de azért megosztom :) Teljesen normális. Gyors és nagy terhelés érte az agyadat és inkább a befogadó területed bontakozik ki inkább, mint a nyelvi megnyilvánulásod. (Ha durva példát akarok hozni akkor gondolj a kicsi gyerekekre. 1-2 éves korban nem nagyon beszélnek de mennyi mindent megértenek) Kell egy kis idõ. :) Ahogy az elsõ is írta. Beszélgess sokat. Egy idõ után az agyad rá lesz kényszerülve, hogy "beszéljen". Személy szerint én egy hónap múlva indulok ki. Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Mindketten adtatok egy kis "eröt" a továbbiakhoz.A jövö honap végén lesz a vizsga, ha nem tudom teljesiteni a B1-est akkor lehetöségem lesz két éven belül megismételni a vizsgát , de leghamarabb egy év mulva.Remélem sikerülni fog..:)
Sok sikert a vizsgához :) Mibõl áll a vizsgád? VHS "suliba" jársz?

Kiszámoltam a sokak által népszerűnek tartott Jónás módszer szerinti peteéréseimet. Hát nem hiszem el, hol van elrontva, de nekem (ugye egy évre előre mutatja) Mindig a mensi esedékes napját jelölte meg vagy az azelőttit. Hihetek neki?

vagy hülyeség az egész?

Legjobb válasz: A Jónás módszer a születésed napján lévõ holdállás alapján számol, tehát ellentmond annak amit bioszból tanultunk a peteérésrõl stb...Aki hisz ezekben a dolgokban, annak nyilván ez nem hülyeség. Én személy szerint hülyeségnek tartom, de utólag megnéztem, és a fogantatás napja és a magzatom neme is stimmel..a Jónás módszer alapján. Egy 36 hetes kismami

A Jónás módszer a születésed napján lévõ holdállás alapján számol, tehát ellentmond annak amit bioszból tanultunk a peteérésrõl stb...Aki hisz ezekben a dolgokban, annak nyilván ez nem hülyeség. Én személy szerint hülyeségnek tartom, de utólag megnéztem, és a fogantatás napja és a magzatom neme is stimmel..a Jónás módszer alapján. Egy 36 hetes kismami
Sokan esküsznek, rá, én nem hiszek benne, de mit veszítesz, ha azokon a napokon IS szeretkeztek egy jót? :-)
A kérdező hozzászólása: Okt. 16-án töltöttem ki a jónás táblázatot. az utolsó mensi.oktk.5-én volt. állítólag a naptár az adott naptól számol, tehát okt. 16-tól, de vmit nem értek, nekem 5-ére van egy függõleges vonal, elõtte meg a vízsz. piros. tehát akkor lehet próbálkozni.a mensi elõtt tudom bizotsan hogy együtt voltunk, és mégis megjött. meg nem tudom azt elképzelni, hogy ha mosdjuk 4-én besikerült, akkor 5-én nem jön meg? mert akkor már félig megindul. nem?
A jónás módszer szerintem nem valami megbízható.
Nekem is a mensi napjára teszi a pét és én is ugy vagyok vele hogy már teljesen megõrjit ez a sok infó. Az ember lánya azt sem tudja mit tegyen pé ekkor akkor de a baba csak nem jön.Kiváncsi vagyok nállad bejön?
szia! nekem bejött! akkor voltunk együtt amikor mutatta és elsõre sikerült. már csak az a kérdés a nemét is jól jósolja-e. 7 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: bocsi ha zavaros voltam az elõbb. Remélem nekem is bejön.
A TGYAS a jövedelem 70 vagy 60 százaléka, attól függõen mennyit dologzott elõtte.
Beszéljétek meg. Miért nem dolgozik? Ha gyedre mész lesz pénzed (valamennyi) meg azért az utolsó utáni pillanatig lehet dolgozni ha nem vagy veszélyeztetett.
Elõször is próbáljatok meg valami munkát találni a párodnak.
A párod keressen munkát, ez nem is kérdés. Te miért nem tudsz dolgozni terhesen? Ha dolgozol legalább 1 éve, fogsz kapni tgyást, ezt kb a fizetéseddel megegyezõ összeg, a baba 6 hónapos koráig jár. Ha addig nem talál a párod munkát, vissza tudsz menni dolgozni õ pedig marad otthon babázni.
Ja, mert neked ugy tûnik, hogy tervezett gyerek??? Egy munkanelkuli ferfi biztosan gyereket tervez, pláne egy év együttélés utan....
Munkát kell keresnie!
Mondjuk nem ártana tudni, hogy apuka egyáltalán akar e apuka lenni.....
Én azért egy gyerek jövõjét nem alapoznám a munkanélküli segélyre. Fõleg nem egy egy éves együttélés után.
"Biztosan, ha odatette az anyagot." Ja, persze, te meg az üveghegyen túl élsz... Nem tervezett terhesség nyilván nincs. A kérdezõ meg nyilván úgy értette, hogy ha megtartja ababát, akkor egy idõ múlva nem tud dolgozni. Bár egy csomó munkakört meg el sem láthat terhesen, ergo foglalkozástól függõen akár már holnap ki kell szállnia. Meg hát ne az legyen már az alap, hogy õ terhesen eltartja magát, a párját, dolgozik, gyereket szül, szoptat, dolgozik, pelenkázik, dolgozik...
Egy fizetésbõl házat fenntartani és gyereket nevelni? Légyszi, aki ezeket írta, mondja már el, hogy kell. Mert hat hónap után mi lesz? És tudjátok mennyibe kerülnek egy gyerek cuccai? És tényleg, ki mondta, hogy apuka szeretne gyereket?
Szegény még meg sem született gyereketek. :/ Nagyon sajnálom õt... Õszintén!
A kérdező hozzászólása: Az én gyerekemet nem kell senkinek sem sajnálni. Amúgy is ki nem állhatom az olyan papucsférjeket akik otthon mosnak, fõznek, takarítanak. Komolyan mondom mint akik biszexuálisak.
fõznek, mosnak.. dolgoznak, foglalkoznak a gyerekkel - fúj undorító, ha egy férfi tesz valamit a családjáért, gyomorforgató, nehogy csináljon valamit, amíg a másik meg belegebed, de akkor meg is érdemled
A kérdező hozzászólása: A háztartásvezetés egy nõ feladata.
meg a gyereknevelés is, a pasi csak a spermát adja hozzá
Én is szeretek gondoskodni a páromról, de amit írsz, szánalmas! :D Most így gondolod, meglátom, 20 év múlva is így véled. Azt meg egyenesen szánalmasnak érzem, hogy azzal vágsz vissza, hogy a segítõkész, normális férfiakat, apákat, biszexuálisnak titulálod! Ilyen egyszerû lennél? Ezek szerint igen!
Egy férfi nem ettõl lesz biszexuális, legyél tisztában a fogalmakkal. Nem fog belehalni, ha segít a háztartásban és egy igazi(!) férfi nem egy cselédet akar maga mellé, hanem egy nõt
"Az én gyerekemet nem kell senkinek sem sajnálni. Amúgy is ki nem állhatom az olyan papucsférjeket akik otthon mosnak, fõznek, takarítanak." Hát ja... méhecském, neked van egy heréd otthon, aki megtermékenyített, de semmi egyebet nem csinál. Most melyik a jobb?
A kérdező hozzászólása: Az én páromnak amúgy sem kell güriznie mert van háza amin egy fillér hitel sincs! Ti meg csak irigyek vagytok amiért nektek nem sikerült csak egy szánalmas pojácához hozzámennetek.
Háza van. És a víz/gáz/villany/étel meg odavarázsolodik? Meg majd bababútor/ruha/orvosi díjak/étel/oltások? De lényeg, hogy van egy háza és majd ott éltek vígan mint egy nagy család
A kérdező hozzászólása: Rezsit tíz ezer forintot fizetünk egy hónapban mivel alig vagyunk otthon. Babaruhát majd adnak az ismerõsök. Minek vennénk?
"Az én páromnak amúgy sem kell güriznie mert van háza amin egy fillér hitel sincs! Ti meg csak irigyek vagytok amiért nektek nem sikerült csak egy szánalmas pojácához hozzámennetek." Uramisten... 1. A ház léte nem végcél, hanem állapot. Ráadásul ha így folytatjátok, könnyen ki is csúszhat alólatok. Gürizni nem azért kell, hogy legyen házad, épeszû ember azért dolgozik, hogy fejlõdjön - anyagilag, szellemileg stb. 2. Nem vagyok irigy rád, amiért van egy élhetetlen, lusta pasid, aki még egy szakmát se tudott megszerezni életében. 3. Ez a kérdés nem rólunk szól, bár megsúgom, az én "szánalmas pojáca" párom képes anélkül is ellátni magát és életben maradni, hogy én dolgoznék rá. Ellentétben a tieddel, mert ha nem dolgoznál, rövid úton éhen halna. Sõt, ha lenne gyerekünk, abszurd módon képes lenne bepelenkázni, megetetni egy cumisüvegbõl, sõt, akár betenné a babakocsiba és elmenne vele sétálni. Egyre kevésbé értem, hogy mit is akarsz ezzel a kérdéssel elérni. A "mit tegyek"kérdésre a válasz az: vedd rá a lusta disznó herédet, hogy menjen és dolgozzon, mint más becsületes emberek, és akkor te szépen nevelgetheted a gyereket. De hogy te egész nap dolgozol, a kölyök idegenekre van hagyva, a pasid meg veri a f.szát egyedül otthon, azért ez elég érdekes, és nem éppen illetném a "család" névvel. (És még mi vagyunk szánalmasok... bakker.)
Szerintem a kérdezõ nem is terhes, csak felvetés szintjén jutott eszébe, hogy mi lenne, ha... Legalábbis nagyon remélem. De ilyen pökhendi hozzáállással tõlem éhen is halhattok... Remélhetõleg a babát még elõtte elszedik tõletek a gyámügyesek. Remélem tudod, hogy a védõnõ csekkolni fog mindent, mielõtt hazaviszed a babát: megvannak-e a ruhák, a kiságy és a többi... Amíg nincs meg a helye, netán rossz állapotban van a ház, addig nem engedik haza a babát a kórházból.
Pocáják? Nem ismered senki párját, lehet hogy ezek a pocáják a belüket is kidolgozzák, hogy ne kölcsön cuccokban járjon a gyerekük (ami nem szégyen, de ne másokra számíts már) - erre vagy büszke? Egy ház, ma már semmi sajnos, és ha nem melóztok akkor adhatjátok el és mehettek kisebbe, majd még kisebbe és aztán egy lyukban laktok a tehetetlen, lusta, élhetetlen pasiddal.
Igen otthon, de a párja dolgozik, mert valamibõl élni kell. Te meg majd otthon megcsinálsz mindent, pelenkázol, vásárolsz, pasid meg pihenget.
A kérdező hozzászólása: Más anyuka is otthon van a gyerekével. És akkor mi van?
Akkor hajrá, haljatok éhen. Elõre sajnálom szegény gyereket.
Párodnak nagyon nem való a gyerek! Nehogy már az legyen az indok, hogy férfinek ciki pici babával utcára menni. A nõk meg tudják oldani, hogy akár zsúfolt tömegközlekedésen (mert ugye nem mindenkinek van kocsija kismamaként) is átvágnak a gyerekkel, mert menni kell ügyeket intézni a gyerek mellett, akkor egy férfi erre képtelen? Ki kell venni a kocsiból és visszarakni? Õ komolyan ilyen érvekkel jön? Akkor jobb, ha nem tartjátok meg, mert ha már elõre ilyen "nagy" problémákat talál, akkor alighanem az is irritálná, hogy bizony a gyerek éjjel sír. Gondolom, akkor is neked kéne felkelned, nem neki, hiába dolgozol, mert hát erre egy férfi nem képes, a ti megítélésetek szerint.
Szerintem is csak nem meri nyíltan megmondani, hogy nem kell a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Az az "idõs hölgy" még 50 éves sincs és van tapasztalata a gyerek gondozásban mivel kicsi unokái vannak.
A kérdező hozzászólása: Szokott a lánya hozzánk jönni a gyerektartást a szociális segélybõl fizeti.
Ilyenkor szokták azt mondani, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja. De az a kisgyerek, akit vársz, nem tehet arról, hogy ilyen felelõtlenek a szülei.
Ha párod így áll a gyerekhez, és láthatóan te is, akkor inkább vetessétek el! Ha már most ekkora probléma nektek, mi lesz késõbb, ha már gondoskodni kell (vagy csak kéne) róla?
És mibõl akarjátok kifizetni a nõt? Ez legalább napi 8 óra, itt is most nem 100 forintos órabérrõl van szó, egy életet kell felügyelnie... Aki vágyik egy gyerekre, az mindent megtesz, hogy megadjon neki mindent és minél több idõt töltsön vele. Szegény, még meg sem született és problémáztok. Ilyeneknek fontos a gyerek. Lepasszolni?
A kérdező hozzászólása: Mindketten szeretnénk a babát arról egyikõnk sem tehet, hogy neki nincs munkája. És nem fogom egy olyan férfira bízni a gyereknevelést akinek fogalma sincs róla mit kell egy gyerekkel csinálni, ha beteg.
Miert, nem azt irtad, hogy van gyereke????
Senki nem úgy születik, hogy tudja mit kell csinálni. Vannak könyvek, barátok/barátnõk, szülõk, akikkel lehet beszélni, és majd belejön. Most nem segít mert kicsit, késõbb meg nagyobb lesz, akkor meg más problémák lesznek, akkor sem fog. Ezt a gyereket magadnak szülöd, jobb ha felkészülsz, hogy még rosszabb lesz mint egy egyedülálló anyunak. Amúgy ha beteg, akkor orvoshoz kell vinni..
És nem tanulhatja meg, kérdezõ? Miért, te és a többi nõ, akinek MÉG nincs gyereke, honnan tudják? Senki sem születik úgy a világra, hogy keni-vágja a gyereknevelést. Elárulom a kulcsszót: beletanulnak! Vagy te úgy képzelted el, a gyereknevelés csak és kizárólag a nõk dolga? Egy férfi pelenkát sem cserélhet, el sem viheti sétálni a kicsit? Nagyon furcsa értékrendetek van, kétlem, hogy ez hosszútávon mûködne. Szerintem ilyenbõl lesznek azok a nõk, akik nem értik, a férfi miért henyél otthon, miért szakad rájuk a háztartás, a gyereknevelés és minden, mert a párjuk fel nem kelne a tévé elõl. Aztán mindenhol elsírják bánatukat...
Aha, tehát akkor élõsködni fogtok rajta.Na és ha egyszer megunja a kölyköt?
A kérdező hozzászólása: Akkor majd keresünk mást, vagy nem megyek dolgozni és kész.
Mondjuk nekem tök mindegy mit csinálsz, bizonygathatod, hogy minden rendben lesz, meg jól kijöttök majd semmi pénzbõl, a gyerek pedig remek helyen lesz egy idõs hölgynél, aki még anyagpelenkába csomagolta annó a sajátjait és liberót legfeljebb képen látott, nem én fogok így élni. Mindenesetre kicsit logikátlanul gondolkodsz szerintem. Én azért nem vállalnék gyereket egy ilyen emberrel. A nagylányt hogy támogatja? Mennyi idõt tölt vele?
A kérdező hozzászólása: Ez egy 8 éves ház amit a párom szülei építettek. És ruhákat majd kérünk az ismerõsöktõl. Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa.
Nem hat. Szimplán egy egocentrikus macsó utánzat, aki összeszedett egy butuska is libát, akit megtomhet bármivel.m
Ott is alszotok? Ott fõztök? Vagy majd a gyerek hidegben lesz otthon? Ja, hogy másokra számítasz, remélem jól pofára esel!
Mi felénk is nagy a munkanélküliség, szinte biztos hogy egy megyében lakunk. A drága párodnak, pedig azért nincs munkája, mert nincs semmilyen végzettsége és nem is tesz érte, hogy legyen. Egyénként lehet költözni...mások is megtették már. Nem tudtok esetleg angolul-németül? Ha nem, most indulnak ingyenes tanfolyamok, érdemes lenne elvégeznetek.
Aztakúva, ilyen sötét, buta nõt, nõt, milyen nõ ez, libát se láttam még életemben. De jót szórakozom:-) :-) :-)
Biztos örülni fognak, hogy a nyakukra viszed a gyerekedet. Majd pelenkát is õk vegyenek, nem? Szüljél még vagy 10 gyereket, amekkora idióta vagy
ez biztos, hogy kamu. egyszerûen nem létezhet ilyen nõ :s
Most már biztos, hogy kérdezõ a C-típusból való. Azt hittem, hogy ha akar az ember segíthet rajtuk, legalább a tanácsaival, hogy jobb életük legyen és kikerüljenek a mélyszegénységbõl, de most rájöttem, hogy nem. Ennek a nõcskének a sötétség a vérében van, egyszerûen kiirthatatlan. Szerencsétlen babát nagyon sajnálom, hogy ilyen példa lesz elõtte.
Az elõbb azt írta, hogy úgyis három gyereket szeretnének, hogy ne kelljen visszamennie dolgozni:-) :-) :-) Akkor ki fog dolgozni? Ne utaljuk egyenesen a te számládra a keresetünket?
Mondjuk egy normális férfi már azon kiakadna, ha a gyermeke anyja életképtelennek tekintené, és nem hagyná (!!), hogy õ is a gyerekével lehessen. De most legalább megtudtam, hogy nagyapám közel 50 éve meleg, amiért a gyerekeivel és az unokáival is rengeteg programot szervezett...
A kérdés egyértelmû provokáció. Örülök, hogy valaki erre ér rá, hogy feszültséget generál fórumokon.... Szerintem inkább valami hasznossal foglald el magad kevdes kérdezõ, ahelyett, hogy másokat "szórakoztatsz".
Nem olvastam végig a válaszokat csak egy bizonyos oldalig, de azt kell mondjam nagyon gáz ahogyan (ha a kérdés valós) Te benyeled a Párod lustaságát leplezni próbáló hülye kifogásait. NAGYON GÁZ! És nincs igaza. Az én Párom is férfi, ahogyan korábban írtam 10 hónapos volt a lányom amikor vissza kellett, hogy menjek dolgozni, Õ maradt itthon Vele. Pelenkázta, etette, sétált vele, játszótérre/játszóházba jártak, babakocsival és képzeld nem haltak bele és nem esett le a karikagyûrû sem az ujjáról... Azért mekkora pofátlanság már, hogy Apuka otthon fetreng és rásóznátok másra a gyereketeket, hát ez kifejezetten undorító. Csak azért, hogy a kedved apuka ne legyen "korlátolt"???? Az eszem megáll. Én biztos nem vállalnám másnak a gyerekét ha tudnám, hogy az egyik szülõ otthon van és kb. csak fekszik. Nevetségesek vagytok.
Ha a további kommentjeit elolvasod, na az még durvábban vicces, mint a pasija nyafogása.
Anyam add el a hazat Egy here es egy nem tul okos martir kapcsolata. Uhhhh csoro gyerek iq nem orokol az tuti.
Anyám borogass! Valahol a nyolcadik oldalnál jártam itt utoljára. Most vagy ez egy oltári nagy kamukérdés (mert a kérdezõ által leírt dolgok alapján már nem tudok mire gondolni), vagy a kérdezõben tisztelhetjük mindenidõk legidiótább nõjét, aki a GYIK-re tévedt! Kérdezõ, azt írod, simán meg fogtok élni, sõt már három gyerekrõl pofázol. Olvasd már el, mit írtál kérdésben, aranyom: " attól félek, hogyha megtartom a babát akkor nem tudok tovább dolgozni és NEM LESZ MIBÕL ÉLJÜNK"!
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam mifelénk nagy a munkanélküliség és ezért nem talál a párom munkát. És nem leszünk otthon a gyerekkel mert vagy anyámnál leszünk vagy az õ nagynénjeinél.
120-as, reménykedjünk, hogy az utóbbi...
A kérdezõ vagy egy buta cigány, vagy egy unatkozó provokátor....
Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa. - Azta. Akkor egy meleg környéken lakok, mert itt szoktak. Sõt én apám is sétált velem kiskoromban, sõt még most is. Lehet, hogy meleg? Nem! Csak szerette a gyereket, sajnos a te gyereked ezt nem fogja megtapasztalni. És veled sétált apád vagy akkora hetero volt, hogy õ ilyet sosem? Elég szomorú élete lesz a gyerekednek, ha ezt igy gondoljátok. Mi az, hogy meleg ha SAJÁT gyerekével elmegy sétálni? Te normális vagy? Aztán majd nézhetted, ahogy a lányod a pasik karjaiban keresi a férfit, mert az apja egy f*szkalap és semmi közös emléke nem lesz vele.
Hihetetlen, hogy élnek a kérdezõhöz hasonló életfelfogású nõk. No, de majd, ha szülés után robotol napi 24 órában, hátha lesz annyi esze, mint az elõdjének és kiborítja a bilit.
A kérdező hozzászólása: És a nõk régen se dolgoztak és mégsem dõlt össze a világ.
"Ez egy 8 éves ház amit a párom szülei építettek. És ruhákat majd kérünk az ismerõsöktõl. Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa." Szóval a párod egy kanyit nem tett bele a házba sem. Miért nem lepõdtem most meg...? Figyi, tisztázzunk már valamit: Meleg (homoszexuális) az, aki a saját neméhez vonzódik. Biszex az, aki mindkettõhöz. Meleg pasinak nemigen lenne alkalma a gyerekét sétáltatni, mert ahhoz össze kéne jönnie egy nõvel. (A melegek számára a gyerek örökbefogadása ma itt még nem elfogadott.) A fejedben teljes a képzavar. A pasid egy élhetetlen hülye. Soha életemben nem írtam még le ilyet, de most megteszem: a gyereketeknek jobb lenne, ha nem születne meg. Komolyan. Az abortuszt a ti esetetekre találták ki.
Ja, nem dõlt össze, de akkor dolgoztak a pasik!
A kérdező hozzászólása: Én soha nem fogom elhagyni a párom és õ sem engem... Van szép háza kocsija... Ilyen pasit úgysem találnék. Csak egy hájas disznót aki tele van hitelekkel.
:D Sírni lehet rajtatok, vagy nevetni. Középút nincs.
Hájas még õ is lehet. Meg ha nem dolgoztok, akkor kénytelenek lesztek hitelt felvenni. De addig a hájas/hitellel teli palik, lefogynak és kifizetik a hitelt és boldogban élnek, ti meg a saját lelki nyomorotokban fogtok.
Hm, a ház meg a kocsi tényleg meggyõzött, hogy kincs ez az ember... Nincs is még egy ilyen a világon, nem is értem, a többi házakban kik laknak és a többi autóban ki ülhet...
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem minek kéne hitelt felvennünk?
Mert a pasid lusta és nem dolgozik. Te meg otthon leszel a gyerekkel - szerintem majd kapsz annyit, hogy hárman eléldegéljetek? Vagy majd el adja a csilivili autóját - de akkor már nem is fog kelleni igaz? Vagy majd jön egy másik nõ, gyerek nélkül, aztán majd örülhetsz, ha egy hájas pasinak is kelleni fogsz, bár egy ilyen nyomorult "nõt", mint te.
A kérdező hozzászólása: A családi meg a gyes elég fog lenni amúgy is három gyereket szeretnénk és akkor így nem kell visszamennem dolgozni sem.
Nem akarlak megbántani, de romák vagytok? Mert akkor érthetõ, hogy ez így neked jó.
Amúgy tök egyszerû a megoldás. A pasi marad otthon gyesen, az anya pedig dolgozik. Szülési szabadságra távol marad, aztán gyorsan vissza a munkába. Mi ebben olyan bonyolult?!?
4-es vagyok: úgy tûnik, most is megélnek ketten egy fizetésbõl. Erre jön a gyes+csp, ami elég a BABÁRA. Másra nem, nem érdemes erre szülni!!! Persze van még egy lehetõség: abortusz. Ehhez kéne tudni mit akar apuka.
Hat nem tudom ahol en elek terhesseg nem betegseg minden no dolgozik vegig ha nem tud vagy nem lehet akkor a fonoke koteles mas munkakort keresni neki pl a laborban administraciot keszitenek. A legtobb labor nagyon modern es sok minden automatizalt igy fertozesveszely ha valaki betartja az eloirasokat majdnem nulla.
A kérdező hozzászólása: Én egy kórházban dolgozom ahol sugárterápiát kapnak a betegek plusz az a sok véres vacak sem tesz jót. Aki nem tud mást csak kioktatni az ne is irjon.
Milyen érdekes, adott egy munkanélküli férfi, csak ennyit tudunk róla, máris fröcsög mindenki, hogy jaj, biztos nem is akar dolgozni. Bezzeg pár napja egy kérdésnél mindenki védte az álláskeresõ nõt. Mintha csak a nõknek lehetne tolerálni, ha munkanélküliek, a férfiaknak nem, mintha a férfiaknak már pikkpakk akadna munkahely! Szánalmasak vagytok!!! Kérdezõ: Mit tégy? Elõször is: mondd el a párodnak feltétlenül, ebben együtt kell dûlõre jutni! Ha úgy döntetek, hogy megtartjátok, akkor tényleg SOS állás kell a párodnak. Én megértem, hogy nehéz találni, párom is nemrég esett át ezen, és sajnos csak egy jó sz*r helyet talált egyelõre; a semminél mégis jobb. Ismerõsöktõl is kérdezõsködjetek, neki is úgy lett állása! Ha utcáról megy be, fel se vették volna, pedig egy fos munka, lópikula pénzért.
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem a párommall és szeretné, ha megtartanánk a babát. De azért egy picibabát nem lehet egész napra egy férfira bízni.
Dehogynem! Ismerek jónéhány apát, aki sokkal jobban ellátja a picijét mint némelyik mama.
Szerintem rá lehet bízni pár hónap után. Persze, szoptatni csak te tudod, de nagyon sok helyen (usa, nyugat európa több országa) 3-6 hónap a szülés utáni szabadság. Utána a nõnek vissza kell menni dolgozni, mert nincs 3 év... (Itt is csak azért, mert olcsóbb odalökni a gyest mint óvodát építeni és azt fenntartani, de ebbe most ne menjünk bele) A gyerekek ott is felnõnek, semmi bajuk sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Igaz van már neki egy tíz éves kislánya így van tapasztalata. Csak nem tudom, hogy vállalná e?!
mivan? hogy vállalná-e? a saját gyerekével való foglalkozást? mikor közbe meg egész nap otthon van? elég gáz ha ez kérdés...
Szia! Mi is így oldottuk meg amikor a férjemet elbocsátották. Én visszamentem dolgozni (10 hónapos volt a lányunk) Õ pedig babázott itthon. Imádják egymást, semmi gond nem volt. :) Másképp nem is tudtuk volna megoldani. De nem jelentett számára gondot egyébként. "Sajnos" emiatt az Apukáját jobban is szereti a lányom, jobban ragaszkodik hozzá. :( :) Kicsit bánt, de másrészt örülök is neki, hogy ilyen jó a kapcsolatuk.
Ne haragudj, de nem tudod, vállalná-e? A saját gyerekét??? Mi van? Ha ez a helyzet, akkor nehogy megszüld azt a babát! Amúgy nem értem, miért ne lehetne férfire hagyni a picit, A szoptatást kivéve - nyilván - mindent meg tud tenni, amit egy nõ!
A kérdező hozzászólása: De akkor korlátozva lenne mert a gyerek nélkül nem tudna elmenni sehová, pl. boltba.
És ha te lennél otthon, korlátozva lennél, mert nem tudnál elmenni a boltba? A gyerekkel lehet boltba menni, sõt kell is sétálni vele, akkor már miért ne lehetne beugrani a boltba közben? Nem lesz semmi baja tõle se a párodnak, sem a babának.
Ezzel a gondolkodással nem valo még nektek gyerek.
26-os! Csak egy példát mondok: labor. Még nem terhesen is veszélyes és könnyen ártalmas lehet, nemhogy terhesen.
Mirol van szo fertozesveszely??? hol dolgozol lepratelepen? meg a korhazi apolonok is vegiggurizik a terhesseget pedig ott van beteg boven De ha betartod a hyg eloirasokat akkor semmi veszely nincs meg fertozo osztalyon sem.
Elõször is döntsd el, hogy akarod-e a babát. Utána beszélj a barátoddal, hogy terhes vagy, akarod/nem akarod a gyereket. Ha nem akarod, abortuszra kell menni, amit bizonyos esetekben támogat az állam, más esetekben fizetni kell érte. Ha akarod a babát... Ha bejelentett munkád van és a munkahelyed veszélyezteti a babát, beszélj az orvosoddal, szerintem kiírna táppénzre. Utána meg kapod a segélyeket, meg a gyedet. Vagy szülés után pár héttel visszamész dolgozni és a férjed elmegy gyesre. De a gyed magasabb, mint a gyes. Tájékozódjatok az önkormányzatnál a lehetõségekrõl, a támogatásokról. Esetleg beszéljetek közeli hozzátartozókkal, barátokkal, hogy a párodat nem tudják-e benyomni egy fix munkahelyre, mert komoly segítség lenne.
4! Ha a nõ dolgozik, a ferfi meg munkanelkuli es a nõ elmegy gyesre, akkor nem lesz fizetes.....
Ezért írtam, hogy apuka megy el gyes-re....
A kérdező hozzászólása: A párom nem tudja, hogy terhes vagyok.
Amúgy pedig nem írtam, hogy kötelezõ ezt csinálni. De ez is egy lehetõség. Az én férjem akkor lett munkanélküli, amikor már terhes voltam. Nem úgy éltem meg, hogy "terhesen eltartom", hanem hogy ez egy nehéz idõszak, amit együtt kell végigcsinálni. Mi is így csináltuk volna: 6 hónapot otthon együtt míg õ munkát keres, aztán én megyek vissza dolgozni. Szerencsére õ talált munkát közben.
De keres munkát? Te tudsz dolgozni terhesen?
Hat ha annyi felelõsségérzet nem szorult a ferfi be, hogy munkát vállaljon akkor en nem biznek ra gyereket
Ja, és te szeretnéd a babát? :-)
18: pedig a legtöbb nõ úgy szül, hogy nem dolgozott elõtte. Rájuk se bízzunk gyereket? :-) Nyilván más, ha nem is akar dolgozni.
Nekem ugy tûnik, nem is akar dolgozni....
Milyen legtöbb nõ? A ci.gányok esetleg. Felénk nem szokás a gimnáziumból szülni menni.
A kérdező hozzászólása: Igen akar dolgozni csak ahol élünk nincs munkalehetõség. Sajnos én olyan helyen dolgozom ahol nagy a fertõzésveszély. Terveztük a babát csak nem gondoltuk, hogy ilyen hamar jön.
Jól látod kérdezõ. Te terhes vagy, õ nem tudja. õ munkanélküli, ráadásul van egy háza, amit nem tud fenntartani. Te nem fogsz tudni dolgozni, és így nem lesz mibõl megélnetek. Mi is a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: Tudja fizetni a számlákat és alkalmi munkákat szokott vállalni.
Ja és miért baj az ha a gyerekkel kell mennie? Talán szégyellné?
A kérdező hozzászólása: Azért mert sír meg nyivákol. És az utcán ugye nem egyszerû tisztába se tenni. Mondjuk ilyen szempontból igazat adok a páromnak.
Nem az utcán kell tisztába tenni, hanem elõtte. Nagy bevásárlást elintézi akkor este, mikor te otthon vagy, de ha csak le kell ugrani kenyérért, akkor simán viheti magával.
A kérdező hozzászólása: Inkább én maradok otthon a kicsivel és majd lesz valahogy.
Ja és mibõl éltek? Vagy majd nélkülözzön a gyereket? Ezt akarod neki, egy ilyen apát, egy ilyen családot?
A gyed, a családi pótlék együtt már meg fogja közelíteni anyuka mostani fizetését. A bevétel kevesebb lesz, a gyerek miatti kiadás több. Legfeljebb apuka nem jár majd el sörözni, mert nem lesz mibõl. (Bár kétlem, hogy meghozná ezt az áldozatot.) Én ismerek egy ilyen családot. Anyuka mindent megtesz a gyerekért, apuka meg [email protected] az egészet. Anyuka szó szerint inkább nem eszik (vasággyal együtt 40 kg), csak hogy a gyereknek meg apukának ne kelljen nélkülöznie.
A kérdező hozzászólása: Apuka nem jár sörözni, sõt egyáltalán nem iszik alkoholt. Két választás maradt vagy én maradok a kicsivel vagy rábízzuk valakire amíg én dolgozom.
Nem lenne esetleg úgy jobb, hogy az apuka otthon marad és addig rábízzátok valakire, amíg egy héten 1 este elmentek valamerre? Egyébként milyen végzettsége van? Addig amíg a baba megszületik még 100x találhat munkát. Bár a hozzáállása nem tetszik egyáltalán. Õ még nincs készen egy gyerekre. Lehet sosem lesz. Nehezebb lesz így neked az biztos. Remélem azért a háztartás körül segít, pl. mosás-takarítás, nem mindent te csinálsz a munka mellett.
Na de mindenesetre én nem vetetném el, azért mert épp most az apukának nincs munkája, fõleg, ha te biztosan vissza tudsz menni szülés után a mostani munkahelyedre. Azért az apuka most húzzon bele az álláskeresésbe, messzebb is nézzen munkát, ne csak a környéken.
"Két választás maradt" Nem, van még egy: apuka otthon van és szépen kiveszi a részét a dologból. Undorító, hogy ennyit nem tenne meg a gyerekéért, sem érted. Nagyon szerethet és valószínûleg minden vágya egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam nincs szakmája, és van már egy 10 éves kislánya szóval õ is akarja ezt a babát nem csak én.
És gyerektartás mibõl fizet? Vagy veled fizetteti?
Szerintem hülye kifogásaid vannak Betenni a kocsiba, kivenni, na és. Te nem láttál még anyukát vásárolni kisgyerekkel? Beteszi a kocsiba, kiveszi, vásárol, beteszi, kiveszi. Hû de nagy dolog. Te is ezt fogod csinálni. Miféle életképtelen férfi nem tudja ezt megcsinálni? Vagy kire bízod majd a gyereket? Fizetsz, hogy vigyázzanak rá? Ki fog vigxázni nyolc órákat egy hat hónaposra?
A kérdező hozzászólása: A párom keresztanyja.
Leégne a pofám, ha másra hagynám a gyerekem, hogy egész nap foglalkozzon vele, mert a pasim egy lusta dög és b*szik rá, erre nincs szebb szó, komolyan.
Neked van képed heti ötször nyolc vagy nem tudom hány órára ilyen terhet rakni rá? Ez nem élõsködés egy kicsit szerinted? Feltételezem nem olyan fiatal hölgy már.
Nem igaza van, hanem hülye. Anyák milliói megoldják a bevásárlást kisbabával, nem hinném, hogy egy férfinek akkora gondot okozna, ha akarná egy kicsikét is. Ja, hogy akkor 0-24ben ott lesz a gyerek mellette? Hát bocsánat, errõl szól az APASÁG.
Egyszerû, nem akarja a gyereket. Nem dolgozik (igaz nehéz találni), de ha tudja, hogy gyereke lesz, akkor elmegy akármit megcsinálni. És még vigyázni se akar rá? Majd te melozol, fizetsz, leszel a gyerekkel, õ meg mereszti egész nap... Gratula, ha erre vágysz. Reméld, hogy ne lányod legyen, mert akkor gyönyörû példa lesz elõtte
A kérdező hozzászólása: Õ mondja és valamilyen szinten igaza van.
A kérdező hozzászólása: De a haverjaihoz csak nem viheti nem akarom, hogy annyira korlátolt legyen, hogy ne tudjon menni sehová.
Nem valo még nektek gyerek ennyi esszel es ilyen hozzáállással.
Korlátolt? Egy gyerek errõl szól, attól még átjöhetnek haverok beszélgetni. Akkor talán neked kéne dolgozni is meg otthon is lenni a gyerekkel? Vagy az nem zavarna, hogy te lennél lekorlátozva? Amúgy meg ezzel a hozzáállással, nem való ez nektek..
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ nem talál munkát akárhogy is szeretne. Arra gondoltunk, hogy majd megkérjük az egyik rokonát, hogy nem e vigyázna a kicsire amíg én dolgozom.
Szóval õ nem melózik, de mégis megkértek valakit hogy vigyázzon a gyerekre? És szerintetek ingyen vállalná? Hacsak nem egy nagymama, bár akkor sem kéne rátukmálni a gyereket. Ennyire lusta? Nehogy már ne tudja megoldani, ha meg ennyire kell a szabadság, akkor nem kell gyereket vállalni.
Ugyanmár, majd megy péntek este a haverokhoz. Fel kell nõni. Azt mondta szeretné a babát, akkor menjen el dolgozni, vagy legyen vele otthon. Egyáltalán õ mondta ezeket, amiket írsz, vagy te találtad ki? Mert most gy jön le nekem, hogy csak te mondod ezeket és kicsit gyerekes a hozzáállásod, vagy nem akarod a picit. Egyébként, ha dolgozni menne a párod, akkor is csak ugyan annyi ideje lenne a barátaira, mint a baba mellett, mivel jó esetben elmenne fél nyolckor és öt felé érne haza. A boltba meg igenis vinni kell a gyereket, mert meg kell szoknia.
akkor nem ártana tisztáznod vele, hogy tényleg akarja-e a gyereket. Mert szerintem nem. Nem hiszem el, hogy amíg õ otthon mereszti a f*szát, képes lenne valakire rátukmálni a saját gyerekét. Mégis mibõl gondolta ezt fizetni, mikor nincs keresete. Olyan meg nincs, hogy nem talál munkát. Menjen el akkor havi 70 ezerért valami gyárba, vagy kapálni a földre. Az gy nem megy, hogy te egymagad tartsd el õt is a fizetésedbõl ki tudja meddig és emellett nevelj fel egy gyereket, úgy hogy õ nem is segít. Ha pénzt nem is tud biztosítani, legalább abban segíthetne, hogy vállalja a gyereknevelést, amit nem tudom mégis mibõl akar egyébként fizetni a rokonának, mert ingyen nem vállalja senki az biztos.
Hol laktok egyébként és hány évesek vagytok? A párodnak mi a szakmája, hogy ennyire nincs munka?
Hány éves vagy te, 15? Inkább még egy kicsit nõjél, okosodjál. Szerinted ki fog elvállalni egy csecsemõt, míg te dolgozol? Komolyan minden vágyam, hogy más gyereke alatt cseréljem a szaros pelenkát, míg az anyja dolgozik az apja meg boltban van. Szerinted ez nem RÖHEJES? Minek a gyerek tulajdonképpen?
Nekem ikerpárom van, mégis el tudok velük menni a boltba, míg a férjem dolgozik, pedig még jogosítványom sincs... Egyik gyerek elõre, a másik a hátamra, a szatyrokat meg hozom kézben. Akarat kérdése az egész. Egyébként, ha bejelentett állásod van, beadhatod bölcsibe, de akkor nem fog járni a gyes apukának.
Ha a párodnak ekkora lelki probléma a gyerek, én van elvetetném, vagy megtartanám, de hogy a pasit dobnám és elköltöznék, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom beadni bölcsibe mert mifelénk nincs azt meg nem akarom, hogy egy pici baba hajnali 4-kor kelljen. Az meg nem olyan egyszerû, hogy boltba járjon a gyerekkel a párom mert kocsiba otthon betenni a boltnál kivenni majd újra kocsiba be otthon ki....
Kocsiba gyerekülés. Ez nem agysebészet. Szülõk milliói megteszik! És utaznak és dolgoznak és élnek és minden mást is csinálnak a gyerek mellett, õ meg nem is dolgozik. Ezeket most komolyan õ mondja, vagy te akarod õt "megvédeni" attól, hogy valamit is csinálnia kelljen a gyerekkel?
Én ilyen körülmények közt nem szülnék gyereket. Magad szülöd, a párodnak, vagy a szomszédnak, aki majd apuka helyett vigyáz rá? Ugyan már... Szerintem nektek fogalmatok sincs, hogy mivel jár egy gyerek. Persze, apukának van egy 10 éves fia. Akit az anyja nélküle nevel vagy egyedül, vagy mással. Rád is ez vár, mert azt, hogy valaki nem segít a gyereknél, nem lehet a végtelenségig tolerálni. Mi az, hogy sír és nehéz pelenkázni? Majd megtanulja annyira, hogy könnyû legyen... Hát az eszem megáll, komolyan... Meg, hogy gyerekkel nem lehet menni sehova... Anyukák és apukák milliói tudnák megcáfolni ezt a kijelentést. Most komolyan, hány éves vagy? 17?

Már egy éve élek rendszeresen nemi életet, mégis mindig fáj a szex? Mi lehet az oka?

már 1 éve annak , hogy el?ször együtt voltam a barátommal.Azóta rendszeresen csináltuk , de még mindig ugyanúgy fáj.Ez mért van?

Legjobb válasz: Lehet hogy túl szûk vagy a barátod méreteihez képest;( vagy az is lehet hogy nem élvezed vele a dolgot és azért fáj. Több oka is lehet. Ha egy másik pasinál is fájna akkor lehet hogy vmi gond van de mivel nincs összehasonlitási alapod probáld meg csak egyszerûen élvezni az eggyütlétet és ne gondolj arra hogy fájni fog.

Lehet hogy túl szûk vagy a barátod méreteihez képest;( vagy az is lehet hogy nem élvezed vele a dolgot és azért fáj. Több oka is lehet. Ha egy másik pasinál is fájna akkor lehet hogy vmi gond van de mivel nincs összehasonlitási alapod probáld meg csak egyszerûen élvezni az eggyütlétet és ne gondolj arra hogy fájni fog.
Elõfordulhat, hogy nem vagy eléggé nedves, ezért fáj ahogy mozog benned. Lehet, hogy az a pozitúra számodra nem megfelelõ, ahogyan szoktátok. Talán vele is beszélned kellene errõl.

Waldorf iskola mennyibe kerül? Havonta kell fizetni vagy egy évet előre?

Legjobb válasz: nálunk 25-30ezer havonta+a tanszerek szintén havonta,és minden hónapban kell fizetni,nyáron is.

nálunk 25-30ezer havonta+a tanszerek szintén havonta, és minden hónapban kell fizetni, nyáron is.
Igen, a családunk waldorfos tagjai is ennyit fizetnek. Az 1. hozzászólótól kérdezem (elnézést a kérdezõtõl, hogy más téma): a ti Waldorf-iskolátokban is du. 1-ig vannak bent a gyerekek? Azért érdekel, mert szimpatikus a pedagógiájuk, de sajnos mi nem tudnánk megoldani, hogy ilyen korán hazahozzuk a gyereket, mert dolgozunk, így kíváncsi vagyok, van-e olyan, ahol bent lehetnek mondjuk 4-ig.
úgy tudom bent lehet maradni délután is ha valakik nem tudják megoldani az ebéd utáni hazamenetelt.
amit én ismerek, ott nem. minden iskola maga dönt a pénzügyekrõl, de szerintem a délutáni felügyelet alapból benne van. onnan gondolom, hogy évfoylamonként sem más a tandíj, pedig egy felsõs nyilván többe van (kisebb csoportok, stb)
(a 2. vagyok megint) Köszönöm a válaszokat! Az mit jelent, hogy „kisebb csoportok”? Felsõben kevesebb gyerek van egy osztályban? Arról tudtok valamit, hogy milyen eséllyel lehet egy „sima” iskolából átmenni egy Waldorfba?
kisebb csoport mert osztott pld nyelvbõl, kézmûves, kézimunka (varrás, fafaragás, kertmûvelés) átkerülni: iskolától függ, felvételi van, beszélgetés szülõkkel, 9. be talán könnyebb bekerülni. a mûvészeti tárgyak miatt nehéz lehet a felzárkózás, vagy a 2 idegen nyelv miatt.
A kérdező hozzászólása: És hogy tovább bent maradjon a gyerek azért akkor még plusz fizetni kell? :(
(a 2. vagyok megint) A Waldorf iskolákra nem vonatkozik az új „remek” találmány, hogy délután 4-ig kötelezõ bent maradni az iskolában?
Nem, rájuk nem. Mert nem állami és ez csak az államiakra vonatkozik. Én az ELTE Radnótiba járok és nekünk sem kell bennmaradni, mert mi az egyetemhez tartozunk

Egy éve élek együtt a párommal, pár hete-hónapja rengeteget veszekszünk. Albérletbe vagyunk, mondtam neki hogy költözzön haza mert már nem működik, sokszor megpróbáltuk helyre hozni de nem ment. Mi tévő legyek?

Ma össze pakolt, de már úgy érzem hogy lehet megbánom. Nem tudom mi tév? legyek, tudom hogy nagyon fog hiányozni, de ez lehet csak a megszokás!?

Legjobb válasz: könnyen lehet hogy megszokás. hiányozni mindig hiányzik az ilyen, de csak ezért nehogy megváltoztasd a döntésed. túl fogsz jutni rajta, és hát nagyon úgy tûnik hogy nem õ a megfelelõ ember neked. ha már sokszor próbáltátok is rendbe hozni, de nem sikerült, akkor az eléggé ezt sugallja. szerintem jól döntöttél.

könnyen lehet hogy megszokás. hiányozni mindig hiányzik az ilyen, de csak ezért nehogy megváltoztasd a döntésed. túl fogsz jutni rajta, és hát nagyon úgy tûnik hogy nem õ a megfelelõ ember neked. ha már sokszor próbáltátok is rendbe hozni, de nem sikerült, akkor az eléggé ezt sugallja. szerintem jól döntöttél.

Ha lejár a gyes és ujra regisztrálok a munkaügyinél akkor megint egy évnek el kell telnie jelentkezésekkel hogy küldjék a pénzt ugye?

Ha lejár a gyesem és újra regisztrálnom kell a munkaügyibe . akkor ujra meg kell várni az 1 évet? és csak után fognak küldeni pénzt? Mivel a gyes miatt meg kell szakitani a munkaügyivel a kapcsolatot.. ebb?l gondolom..Tudja valaki hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Nem nem hiszem, de õket kérdezd.

Nem nem hiszem, de õket kérdezd.
Úgy tudom, hogy 3 hónapot kell várni.

Ha 70 évet él egy ember, akkor 6-szor tíz a huszonharmadikon (6*10"23 vagy nem tom hogy kell billentyűzettel írni a felső index 23-at) másodperc az hány emberöltő másodpercben?

Nem értem ezt a feladatot.Kémiából adták fel.Segítene valaki,és levezetné,hogy megértsem?

Legjobb válasz: Annyi emberöltõ, ahányszor a 70 évnyi másodperc megvan a 6*10^23 másodpercben. Valaki 70 év alatt legalább 16, legfeljebb 18 szökõévet él meg (a 16 szökõév úgy adódik, hogy az százzal osztható évek közül csak az szökõév, amelyik 400-zal osztható). Számoljunk egyszerûen 365 napos évekkel! Így valaki él 70*365*24*60*60 = 2.207.520.000 másodpercet. Ez megközelítõleg 2,2*10^9 6*10^23 : 2,2*10^9 = (6: 2,2)*10^14 = 2,727273 *10^14, ez megközelítõleg 2,7 *10^14 emberöltõ. Megjegyzés: pontosan számítva legalább 271.628.117.204.273 és legfeljebb 271.606.869.698.234 emberöltõt jelent 6*10^23 másodperc. Már amennyiben 70 évnek számítunk egy emberöltõt! Ugyanis az emberöltõ: egy-egy emberi nemzedék kifejlõdéséhez szükséges idõ, azaz 25-35 év. (Lásd Magyar értelmezõ szótár.)

Annyi emberöltõ, ahányszor a 70 évnyi másodperc megvan a 6*10^23 másodpercben. Valaki 70 év alatt legalább 16, legfeljebb 18 szökõévet él meg (a 16 szökõév úgy adódik, hogy az százzal osztható évek közül csak az szökõév, amelyik 400-zal osztható). Számoljunk egyszerûen 365 napos évekkel! Így valaki él 70*365*24*60*60 = 2.207.520.000 másodpercet. Ez megközelítõleg 2, 2*10^9 6*10^23 : 2, 2*10^9 = (6: 2, 2)*10^14 = 2, 727273 *10^14, ez megközelítõleg 2, 7 *10^14 emberöltõ. Megjegyzés: pontosan számítva legalább 271.628.117.204.273 és legfeljebb 271.606.869.698.234 emberöltõt jelent 6*10^23 másodperc. Már amennyiben 70 évnek számítunk egy emberöltõt! Ugyanis az emberöltõ: egy-egy emberi nemzedék kifejlõdéséhez szükséges idõ, azaz 25-35 év. (Lásd Magyar értelmezõ szótár.)
Elsõ vagyok, a második válasz a jó, elszámoltam egy lépést, sry :)
Második vagyok El lehetne bohóckodni azzal, hogy ez a 6*10^23 másodperc hány nap, és ez legalább hány év és legfeljebb hány év. Végül kiszámolni, hogy az így kapott évintervallumban a legalább és legfeljebb hány emberöltõ fér bele. De szerintem az a tanar (a-val!), aki nincs tisztában az emberöltõ fogalmával, aligha gondolt ilyen finom megoldásra. :) )
^23 így szokás jelölni :) 70 év az 70*365=25550 nap. Az 613.200 óra, az pedig 36.792.000 másodperc. 6*10^23 / 36792000 = 1631000000. Tehát 6*10^23 másodperc az 16.310.000.000.000.000 emberöltõ, ha egy ember 70 évig él. Remélem, érthetõ volt :) Amúgy nem sok köze van a kémiához, csak gondolom ezzel akarják jellemezni, hogy mennyire nagy szám is ez a 6*10^23. Ennyi atom van egy molnyi anyagban.
A kérdező hozzászólása: Jajj, nagyon nagyon szépen köszönöm, most már minden világos!!!Köszönöm hogy segítettetek megérteni:) Rendesek vagytok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!