Találatok a következő kifejezésre: Egy év elköltözünk az (4 db)

Egy év múlva elköltözünk az USA-ba, érdemes előtte megcsinálnom a jogsit, vagy csináljam meg kint? Ott mennyibe kerül vajon és hogy van a rendszer?

Legjobb válasz: A magyar jogsi nem ér ott semmit. Duplán szerintem felesleges megcsinálnod. Másrészrõl odakinn könnyebb is megszerezni. :) Amikor én csináltam (bár én már tudtam vezetni, csak nem fogadták el a magyar jogsit) a vizsgadíj befizetése után írni kellett egy tesztet. Ha nem sikerült, ott helyben még négyszer ismételhette meg az ember (vagyis összesen ötször). Ha ötödjére sem sikerült, újra be kellett fizetni a vizsgadíjat, majd ismét ötször próbálhattad. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de azt hiszem 12 dollár volt vizsgadíj (csak az írásbeli). A vezetésre be kellett jelentkeznem. Úgy tudom, ott nem is muszáj venni helyben órákat oktatótól, de ebben nem vagyok biztos. Beült egy hölgyemény vezetés vizsgakor az autómba, mentünk néhány kört, ennyi. Sikerült is. Magyarországon ennél hosszabb idõ. Persze nyilván attól is függ, hogyan kell az embernek vezetés órákat vennie, mennyit, stb.

A magyar jogsi nem ér ott semmit. Duplán szerintem felesleges megcsinálnod. Másrészrõl odakinn könnyebb is megszerezni. :) Amikor én csináltam (bár én már tudtam vezetni, csak nem fogadták el a magyar jogsit) a vizsgadíj befizetése után írni kellett egy tesztet. Ha nem sikerült, ott helyben még négyszer ismételhette meg az ember (vagyis összesen ötször). Ha ötödjére sem sikerült, újra be kellett fizetni a vizsgadíjat, majd ismét ötször próbálhattad. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de azt hiszem 12 dollár volt vizsgadíj (csak az írásbeli). A vezetésre be kellett jelentkeznem. Úgy tudom, ott nem is muszáj venni helyben órákat oktatótól, de ebben nem vagyok biztos. Beült egy hölgyemény vezetés vizsgakor az autómba, mentünk néhány kört, ennyi. Sikerült is. Magyarországon ennél hosszabb idõ. Persze nyilván attól is függ, hogyan kell az embernek vezetés órákat vennie, mennyit, stb.
Ja, amit elfelejtettem írni: ez államonként változó. Én Californiáról írtam, 2000-ben.

A párommal 9 éve élünk harmónikus kapcsolatban (gondoltam én). Három napja kijelentette, hogy elköltözik, mert az utóbbi egy hónapban nem úgy érez irántam mint előtte. Időt kért és el akar költözni, hogy egyedül lehessen egy kis időre. Mit tegyek?

Aggyak neki egy kis id?t,vagy próbáljuk eggyütt megoldani a problémákat?

Legjobb válasz: Ha egy pasi idõt kér.. az tudod mit jelent :S sajnos.. szerintem belépett egy 3. fél is...:(

Ha egy pasi idõt kér.. az tudod mit jelent :S sajnos.. szerintem belépett egy 3. fél is...:(
hagyd hogy elmenjen és te is gondold át a dolgokat. Ha nem láttál semmi gondot a 9 év alatt, akkor már bocsika de csukott szemmel jártál. Ha átgondolja õ is lehet hogy még rendezõdhet, de nehogy ez is csiki csuki legyen, mint a legtöbb elköltözök meg visszaköltözök címû dolog. 27/L
Adj neki idõt, szerintem azért 9 év nem kis idõ .)!! ha van egy harmadik is, neki kell átgondolnia, hogy téged választ, akit már jól ismer, vagy az újat, akit még valószínû nem annyira.Hagyd kicsit "csöndben" ne kérdezõsködj, ne hisztizz.ha beszélni akar majd veled üljetek le, és beszéljétek meg felnõtt emberek módjára, bármi legyen is!! sok szerencsét!
Elõfordulhat, hogy van egy 3. fél. Hagyd, hogy elköltözzön. Idõvel jelentkezni fog.
nem tudom hány évesek vagytok, de lehet hogy egyszerûen élni akar. Kipróbálni másokat, viháncolni...tudom ez csúnyán hangzik, de én nem hiszek benne, hogy az elsõ vagy akár a második szerelem örökké tart.
ha 9 évig minden jó volt (ezt csak te tudhatod), és csak úgy ezt bejelenti hogy egy hónapja nem úgy érez akkor annak valami kiváltó oka van. mégpedig sajnos egy másik nõ:(

Ha valakinek az állandó címén van a háziorvosa, és ideiglenesen elköltözik pár évre egy másik városba, és ott lesz az ideiglenesen bejelentett lakhelye, akkor célszerű átkérni a TB-kártyáját?

Ha valami vizsgálatra a kés?bbiekben szüksége lesz, sz?rések, stb. egyéb... háziorvos, akkor az ideiglenes lakcímén is igénybe tudja venni a TB által támogatott egészségügyi ellátásokat?

Legjobb válasz: igen, célszerû új doki a tartózkodási helyeden ;)

igen, célszerû új doki a tartózkodási helyeden ;)
Természetesen, TAJ kártyádat bemutatva az ideiglenes lakóhelyed szerinti háziorvos és szakorvos köteles ellátni.


Ha elköltözöm egy másik városba, akkor honnan tudja az abban a városban levő "leendő" nőgyógyászom, hogy engem 42 év alatt milyen panaszokkal kezeltek és a jelenlegi állapotom diagnózisát?

(milyen gyógyszereket szedtem az elmúlt hónapokban és milyen jelleg? vizsgálatot végeztek)Átküldik számítógépen?

Legjobb válasz: Nem. Épp úgy, mint a háziorvosnál, neked magadnak kell kikérned a korábbi leleteidet és vinned kell magaddal, ezt rajtad kívül senki más nem csinálja meg.

Nem. Épp úgy, mint a háziorvosnál, neked magadnak kell kikérned a korábbi leleteidet és vinned kell magaddal, ezt rajtad kívül senki más nem csinálja meg.
Na, szerinted honnan tudná?Természetesen ki kell kérned az elõzõ orvostól a papirjaidat, és vinni magaddal.
Majd ha felkeresed a leendõ nõgyógyászod akkor ki kell hogy kérdezzen hogy megtudja mivel kezeltek és milyen gyógyszert szedsz.Ezt õ regisztrálja a gépén.Nem kell kikérni semmit az elõzõ orvosodtól.Ez nem úgy mûködik mint a háziorvos váltásnál mert ott az orvos kéri ki postán a papírokat(hivatalos útja ez)A leleteid, zárójelentéseid meggondolom megvannak.
*meg gondolom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!