Találatok a következő kifejezésre: Egy év elköltözünk (6 db)

Mennyi csomagot vihetek, ami még reális, ha egy évre elköltözöm a világ másik végére?

Au-pair-nek megyek az USA-ba, szeretek öltözködni, tehát nem 10 póló-3 nadrágra gondolok. Akik már megjárták ezt/hasonlót, mik a tapasztalataik? Egyáltalán milyen súlyú csomagra kell felárat fizetni? Válaszatokat el?re is nagyon köszönöm.

Legjobb válasz: usaban még nem voltam, de amikor én au-pairnek mentem Hollandiába kb 3 rend ruhát vittem, meg pénzt negyed, sõt tizedáron vettem ruhákat az elsõ héten a nagy leárazások miatt ill a turkálókban

usaban még nem voltam, de amikor én au-pairnek mentem Hollandiába kb 3 rend ruhát vittem, meg pénzt negyed, sõt tizedáron vettem ruhákat az elsõ héten a nagy leárazások miatt ill a turkálókban
En is szeretek oltozkodni, es en vegleg mentem ki, de mivel nekem sok rossz tapasztalatom volt, es draga ruhaim vannak, inkabb csak egy kezipoggyasszal mentem, viszont a parom is jott, es az o borondjeben is csak az en ruhaim voltak. Nem akartam, hogy az legyen, hogy elveszitik es nem kapom meg. Igaz nem sokat, de ki tudtam hozni. Itt meg vettem, meg ha megyek haza, akkor elhozom lassacskan...Szuleim kuldtek utanam meg ezt-azt postaval.
ez repülötársaságtól függ mennyit vihetsz, én annak idején azt hiszem 30 kilót vihettem az usába. habár több mint 10 éve volt au-pair ott, de akkor iszonyat olcsó volt a ruházat. egy rakat nike, gap ruhával tértem haza. habár azóta nem tudom mi lett, de akkor kaptam heti 150$-t amiböl mindent tudtam fizetni, mindig mentünk mindenfelé, utaztam is az országban, és még haza is vittem pénzt.
A kérdező hozzászólása: Én 194$ dollárt fogok kapni hetente. Megnyugodtam, ezekszerint nem is kell annyira túllihegni a dolgot:D
$ 194 dolcsi..nagyon sovany akkor vigyel magaddal meg sok lovet.... abbol nem lehet kijonni....ha csak a rezsit veszem arra sem eleg.....aztan akkor meg szamolj arra ha elmesz valahova este vagy egy kis extra kaja szoval semmire sem eleg..
Hivd fel a legitarsasagot ha mar megvan a jegyed es majd ok megmondjak mekkora csomaggal utazhatsz. Tengerentuli jaratokra mindig tobbet engednek fel, mint belfoldi jaratokra. Attol fugg hova jossz? Mert nem mindegy hogy Vegasban leszel, ahol nyaron sivatagi korulmenyek vannak/ telen meg 0 fok, vagy Losziban, ahol altalaban mindig jo ido van. Felesleges egy rakat ruhat hoznod, mert 1. az amcsik aranylag igenytelenek (pl. Arizonaban polo/rovidgatya szinte 'kotelezo'), ha gyerekekkel leszel, azokat nem erdekli mi van rajtad, ha elmesz ide-oda, arra meg eleg 1-2 rend 'normalisabb' ruha utana meg ugyis vasarolni fogsz. Ha a 194 fizubol nem kell rezsit meg kajat fizetned (mondjuk miert kene nem is ertem, gondolom live-in au-pair leszel, ennyi penzbol nem is lehetnel mas) akkor az eleg lesz. Nem tudom melyik allamban leszel, de a kovetkezo boltok turkalok es szinte mindenhol vannak: Goodwill, Salvation Army Amugy meg ha mar itt vagy akkor online is vasarolhatsz ezerrel, mert sok ceg ingyen kuldi ki a cuccot es ingyen visszakuldheted ha nem passzol a meret vagy ilyesmi. Illetve a helyi olcso uzleteket felfedezheted ha mar itt vagy. Ha valamit, akkor ruhat nem kell hozni az USAba, mert nagyon jokat lehet kapni!
"$ 194 dolcsi..nagyon sovany akkor vigyel magaddal meg sok lovet.... abbol nem lehet kijonni....ha csak a rezsit veszem arra sem eleg.....aztan akkor meg szamolj arra ha elmesz valahova este vagy egy kis extra kaja szoval semmire sem eleg.." ez zsebpénz, nem munkadíj, semmiféle rezsit nem kell fizetnie belõle, sem kaját, mert azt a családnak kell állnia ;) - én Hollandiában 300 eurót kaptam HAVONTA (A KÉRDEZÕ HETENTE 194 DOLCSIT FOG KAPNI), extra sajtokat, gyümölcsöket vettem magamnak, rengeteg könyvet, ruhát vásároltam, még mûszaki cikkeket is, sõt múzeumba jártam, elugrottam Párizsba pár napra, ott Disneylandban jártam, meg múzeumokban, tesóm kint járt nálam egy hétig és 12 hónap alatt majdnem 500 eurót tudtam spórolni, pedig nem szándékoztam és olyan dög nehéz bõröndökkel jöttem haza, és még a tesóm is hozott haza ugyanannyi cuccom (fõleg ruhák és könyvek voltak - majdnem 80 könyvet vettem kint) -
A kérdező hozzászólása: Oh, az utolsó 2 választ "különösen" köszönöm. Igen, a 194 dolcsi mellé teljes ellátást, szállást kapok. Mondjuk nem akarom szórni a pénzt, kajából nem vagyok különösen különc, na meg felszedni sem szeretnék egyetlen kilót sem:D
Én 10 pólót hoztam, 3 farmert, 3 maci nacit, 4 elegáns felsõt és 2 cipõt. Én szerencsés vagyok mert lett itt egy nagyon jó barátnõm, akitõl kaptam egy csomó ruhát. Én Svájcban vagyok és havi 500 frankot keresek, de ebbõl nagyon keveset költök. Extra kaját nem szoktam venni.

Egy év múlva elköltözünk az USA-ba, érdemes előtte megcsinálnom a jogsit, vagy csináljam meg kint? Ott mennyibe kerül vajon és hogy van a rendszer?

Legjobb válasz: A magyar jogsi nem ér ott semmit. Duplán szerintem felesleges megcsinálnod. Másrészrõl odakinn könnyebb is megszerezni. :) Amikor én csináltam (bár én már tudtam vezetni, csak nem fogadták el a magyar jogsit) a vizsgadíj befizetése után írni kellett egy tesztet. Ha nem sikerült, ott helyben még négyszer ismételhette meg az ember (vagyis összesen ötször). Ha ötödjére sem sikerült, újra be kellett fizetni a vizsgadíjat, majd ismét ötször próbálhattad. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de azt hiszem 12 dollár volt vizsgadíj (csak az írásbeli). A vezetésre be kellett jelentkeznem. Úgy tudom, ott nem is muszáj venni helyben órákat oktatótól, de ebben nem vagyok biztos. Beült egy hölgyemény vezetés vizsgakor az autómba, mentünk néhány kört, ennyi. Sikerült is. Magyarországon ennél hosszabb idõ. Persze nyilván attól is függ, hogyan kell az embernek vezetés órákat vennie, mennyit, stb.

A magyar jogsi nem ér ott semmit. Duplán szerintem felesleges megcsinálnod. Másrészrõl odakinn könnyebb is megszerezni. :) Amikor én csináltam (bár én már tudtam vezetni, csak nem fogadták el a magyar jogsit) a vizsgadíj befizetése után írni kellett egy tesztet. Ha nem sikerült, ott helyben még négyszer ismételhette meg az ember (vagyis összesen ötször). Ha ötödjére sem sikerült, újra be kellett fizetni a vizsgadíjat, majd ismét ötször próbálhattad. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de azt hiszem 12 dollár volt vizsgadíj (csak az írásbeli). A vezetésre be kellett jelentkeznem. Úgy tudom, ott nem is muszáj venni helyben órákat oktatótól, de ebben nem vagyok biztos. Beült egy hölgyemény vezetés vizsgakor az autómba, mentünk néhány kört, ennyi. Sikerült is. Magyarországon ennél hosszabb idõ. Persze nyilván attól is függ, hogyan kell az embernek vezetés órákat vennie, mennyit, stb.
Ja, amit elfelejtettem írni: ez államonként változó. Én Californiáról írtam, 2000-ben.

A párommal 9 éve élünk harmónikus kapcsolatban (gondoltam én). Három napja kijelentette, hogy elköltözik, mert az utóbbi egy hónapban nem úgy érez irántam mint előtte. Időt kért és el akar költözni, hogy egyedül lehessen egy kis időre. Mit tegyek?

Aggyak neki egy kis id?t,vagy próbáljuk eggyütt megoldani a problémákat?

Legjobb válasz: Ha egy pasi idõt kér.. az tudod mit jelent :S sajnos.. szerintem belépett egy 3. fél is...:(

Ha egy pasi idõt kér.. az tudod mit jelent :S sajnos.. szerintem belépett egy 3. fél is...:(
hagyd hogy elmenjen és te is gondold át a dolgokat. Ha nem láttál semmi gondot a 9 év alatt, akkor már bocsika de csukott szemmel jártál. Ha átgondolja õ is lehet hogy még rendezõdhet, de nehogy ez is csiki csuki legyen, mint a legtöbb elköltözök meg visszaköltözök címû dolog. 27/L
Adj neki idõt, szerintem azért 9 év nem kis idõ .)!! ha van egy harmadik is, neki kell átgondolnia, hogy téged választ, akit már jól ismer, vagy az újat, akit még valószínû nem annyira.Hagyd kicsit "csöndben" ne kérdezõsködj, ne hisztizz.ha beszélni akar majd veled üljetek le, és beszéljétek meg felnõtt emberek módjára, bármi legyen is!! sok szerencsét!
Elõfordulhat, hogy van egy 3. fél. Hagyd, hogy elköltözzön. Idõvel jelentkezni fog.
nem tudom hány évesek vagytok, de lehet hogy egyszerûen élni akar. Kipróbálni másokat, viháncolni...tudom ez csúnyán hangzik, de én nem hiszek benne, hogy az elsõ vagy akár a második szerelem örökké tart.
ha 9 évig minden jó volt (ezt csak te tudhatod), és csak úgy ezt bejelenti hogy egy hónapja nem úgy érez akkor annak valami kiváltó oka van. mégpedig sajnos egy másik nõ:(


25 év házasság után anyám elhagyja apámat. Válás lesz belõle, anyám elköltözik. Gyermek egy van, én de én már 24 vagyok, külön élek, dolgozom. Milyen költségekkel kell számolni, anyám mire jogosult?

Tételesen le tudná valaki írni? Vagy több forgatókönyv létezik? (anyám nem szándékozik anyagilag tönkre tenni apámat)

Legjobb válasz: Ha mindenben megtudnak egyezni a férjével akkor nem kell ügyvéd sem.Ha anyukád adja be a keresetet akkor neki kell fizetni a bírósági illetéket.Nem tudom most mennyibe kerül.Házasság alatt szerzett vagyon az közös.A hitel is,ha van.

Ha mindenben megtudnak egyezni a férjével akkor nem kell ügyvéd sem.Ha anyukád adja be a keresetet akkor neki kell fizetni a bírósági illetéket.Nem tudom most mennyibe kerül.Házasság alatt szerzett vagyon az közös.A hitel is, ha van.
A bíróságot egyáltalán nem érdekli hogy miért akarnak elválni.A jog szerint járnak .Neked semmi beleszólásod a szüleid dolgába.Egyébként meg mindig kettõn áll a vásár.Gondolom apukád sem teljesen hibátlan:)
A kérdező hozzászólása: Így van nem ismered. [link] Errõl valaki tud bõvebbet? Mert ez történt. És mindenben apám érdekeit kell néznünk most.
Szerinted az normális, hogy anyádnak nem kell semmi? És gyorsan aláíratni vele valamit, hogy ez így is maradjon? Az az érzésem, hogy amolyan "büntetésnek" szánják ezt, mert kilépett a házasságból. 25 év után semmivel lelépni...én nem hagynám az anyámat, de persze, nem ismerem az összes körülményt.
Ha megegyeznek valamiben és az jogerõs lesz, akkor viszont már nem gondolhatja meg magát. Nem hiszem, hogy erre lenne formanyomtatvány.
Mi az, hogy ne tudja meggondolni magát? Akkor gondolja meg magát, amikor akarja.
A kérdező hozzászólása: hitel nincs, csak 1 lakas meg ingóságok. Elvileg anyámnak nem kell semmi. Van erre valami formanyomtatvány, hogy aláírja és késõbb se tudja meggondolni magát?
Amit házasság alatt vettek annak a fele és a házasság alat keletkezett hitelek fele jár neki.
Mire jogosult? Azt nem tudhatjuk, mert nem tudjuk mijük van és abból mi közös vagyon, és az, ami külön-külön saját.
Mintha 30 ezer lenne az illeték.
Egy dolog, kinek a hibájából történt a válás. Bár 50-50% mindig. De nem jó, ha a másikat kisemmizik miatta. Ezt általában a nõk szokták eljátszani, most fordítva van, te meg lelkesen asszisztálsz hozzá. 24 évesen lehetne több eszed.

Ha valakinek az állandó címén van a háziorvosa, és ideiglenesen elköltözik pár évre egy másik városba, és ott lesz az ideiglenesen bejelentett lakhelye, akkor célszerű átkérni a TB-kártyáját?

Ha valami vizsgálatra a kés?bbiekben szüksége lesz, sz?rések, stb. egyéb... háziorvos, akkor az ideiglenes lakcímén is igénybe tudja venni a TB által támogatott egészségügyi ellátásokat?

Legjobb válasz: igen, célszerû új doki a tartózkodási helyeden ;)

igen, célszerû új doki a tartózkodási helyeden ;)
Természetesen, TAJ kártyádat bemutatva az ideiglenes lakóhelyed szerinti háziorvos és szakorvos köteles ellátni.

Ha elköltözöm egy másik városba, akkor honnan tudja az abban a városban levő "leendő" nőgyógyászom, hogy engem 42 év alatt milyen panaszokkal kezeltek és a jelenlegi állapotom diagnózisát?

(milyen gyógyszereket szedtem az elmúlt hónapokban és milyen jelleg? vizsgálatot végeztek)Átküldik számítógépen?

Legjobb válasz: Nem. Épp úgy, mint a háziorvosnál, neked magadnak kell kikérned a korábbi leleteidet és vinned kell magaddal, ezt rajtad kívül senki más nem csinálja meg.

Nem. Épp úgy, mint a háziorvosnál, neked magadnak kell kikérned a korábbi leleteidet és vinned kell magaddal, ezt rajtad kívül senki más nem csinálja meg.
Na, szerinted honnan tudná?Természetesen ki kell kérned az elõzõ orvostól a papirjaidat, és vinni magaddal.
Majd ha felkeresed a leendõ nõgyógyászod akkor ki kell hogy kérdezzen hogy megtudja mivel kezeltek és milyen gyógyszert szedsz.Ezt õ regisztrálja a gépén.Nem kell kikérni semmit az elõzõ orvosodtól.Ez nem úgy mûködik mint a háziorvos váltásnál mert ott az orvos kéri ki postán a papírokat(hivatalos útja ez)A leleteid, zárójelentéseid meggondolom megvannak.
*meg gondolom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!