Találatok a következő kifejezésre: Egy álom miatt (60 db)

Lelkiismeret furdalásom van egy álom miatt! Miért?

5hónap után hétf?n szakítottam a barátommal, mára úgy ébredtem hogy rémálmom volt, az álmom arról szólt hogy mentünk a barátom bátyjával kocsival, beült a barátom hátra, feltettem a lábam az ülésre, és a bátyja elkezdte nekem ott simogatni.

Legjobb válasz: Nem lehetett volna egy két részletet kihagyni?? Itt nem csak felnõttek vannak ám. Kérdésre: Szerintem azért álmodtad ezt, mert még szereted a barátod. Vagy a bátyát szereted, de ha ez fel sem merül benned akkor csak egy álom volt. Mivel gondolom a szakítás számodra sem kellemesen zajlott

Nem lehetett volna egy két részletet kihagyni?? Itt nem csak felnõttek vannak ám. Kérdésre: Szerintem azért álmodtad ezt, mert még szereted a barátod. Vagy a bátyát szereted, de ha ez fel sem merül benned akkor csak egy álom volt. Mivel gondolom a szakítás számodra sem kellemesen zajlott
tze b_zi vagy 2x és ez gusztustalan
Jézusom fogd már fel, hogy vége!Lépj tovább ennyi...Ugysem lesz már köztünk semmi mert már tetszik nekem egy másik lány.
A kérdező hozzászólása: én szakítottam a barátommal, és nem érdekel a bátyja
elsõ vagyok: Akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, ez csak egy álom. És azért ezt álmodtad mert egy szakitás a szakitó részérõl sem kellemes. Gondolom sokat gondolkoztál rajt hogy most vége, vagy még nem. De ha nincs tovább akkor lépj túl. ne emészd magad 13L
Álmodban más [email protected]án jár az eszed? Egy hülye [email protected] vagy, ennyi.

Lányok! Az álmok mér befolyásolnak titeket ennyire? Hogy tudtok beleszeretni egy fiúba egy álom miatt?

Legjobb válasz: Azért,mert ha már álmodunk az illetõvel,akkor Õ számunkra már nem lehet közömbös többé...Nem véletlen vantáziálunk Róla...Mikor álmodunk Vele,valami érzelgõset,mikor fel ébredünk ,akkor újra és újra lejátszódik bennünk az álmunkban történtek...Ez kíváncsivá tesz és vágyakozunk a srác után...Mikor meg látjuk akkor is elõ ugranak a képek,olyankor még reálisabbnak tûnik az egész...Igazából nincs nagy jelentõsége az álom valóság értékének,de jól esik ábrándozni:) Ilyenek vagyunk mi, lányok:)

Azért, mert ha már álmodunk az illetõvel, akkor Õ számunkra már nem lehet közömbös többé...Nem véletlen vantáziálunk Róla...Mikor álmodunk Vele, valami érzelgõset, mikor fel ébredünk , akkor újra és újra lejátszódik bennünk az álmunkban történtek...Ez kíváncsivá tesz és vágyakozunk a srác után...Mikor meg látjuk akkor is elõ ugranak a képek, olyankor még reálisabbnak tûnik az egész...Igazából nincs nagy jelentõsége az álom valóság értékének, de jól esik ábrándozni:) Ilyenek vagyunk mi, lányok:)
Általában akkor már rég megvan a vonzalom, csak tudat alatt. Aztán egy álom formájában tudatosul benne, h mi is van:P
mert mi lányok inkább lelki és érzelmi síkon mûködünk. lényegében ennyi a titok.
95%-osnál a pont! Jobban le sem bírtam volna írni.:)
szerintem is így van ahogy mondták elõttem, csak hozzá tenném hogy álmainkban egy olyan környezetbe és szituációba képzeljük bele az illetõt ami már alapból vonzó számunkra így még jobban gerjeszti az érzéseket!
Én voltam a 95%-os:D Örülök, hogy tetszett a véleményem:) Katica

Egy álom miatt bele lehet még jobban szeretni valakibe?

Szerelmes vagyok egy pasiba, ma este épp vele álmodtam és nagyon jó volt. Mikor felébredtem, majdnem meg?rültem hogy csak álom volt... xD De úgy érzem, most még jobban szeretem, min eddig. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Nem, csak ha hülye vagy.

Nem, csak ha hülye vagy.
persze hogy lehetséges :D álmodban meglátod mi lenne ha eléred a dolgot és hogy boldog vagy vele és ettõl örömöd lesz és amikor felébredsz rájössz hogy csak álom, de az érzés megmarad. szerezd meg a pasit és akkor jóságod lesz :)
kb velem is ez volt 2 darab napja, reggel felkeltem és kerestem õt és az álmomban szereplõ személyeket.Szar volt.Ettõl nem lettem szerelmesebb, de kihatott az egész napomra.:) 20l
igen :(
Nos velem kétszer esett meg, hogy olyan emberrel álmodtam, aki nem igazán tetszett, de mégis valami miatt felkeltette az érdeklõdésem és egyszer vele álmodtam, álmomban nagyon jó volt, és mikor felébredtem pont olyan érzés volt, mint amikor szerelmes vagy, és mintha álmomba tényleg vele lettem volna. Ez az erõs állapot nem sokáig maradt meg (bár az egyiknél pont találkoztam azzal az emberrel másnap, és az érdekes volt), de olyan szempontból megváltozott a véleményem, hogy utána már tényleg tetszett a srác. És az nem múlt el. Úgyhogy szerintem nagyon is lehetséges. :) Viszont nem biztos, hogy jó, mert álmodban mindent szépnek, és jónak képzelsz, de a valóságban egyáltalán nem biztos, hogy úgy van... :(
ja

Kiköltöznél Ausztriába egy lány miatt, akit alig ismersz, de kölcsönös a vonzalom?

Még csak barátkozunk, de akár több is lehetne barátságból, ha s?r?bben tudnánk találkozni. Meg ugye a szomszédban a fizetés is jobb, mint itthon.

Legjobb válasz: Mivel egyetemi hallgató vagyok Magyarországon, nem. Fõleg nem egy lány miatt. Fõleg nem olyan lány miatt akit nem is biztos hogy valamikor dughatom.

Mivel egyetemi hallgató vagyok Magyarországon, nem. Fõleg nem egy lány miatt. Fõleg nem olyan lány miatt akit nem is biztos hogy valamikor dughatom.
Lóvé miatt mennék, nõ miatt nem. Nem vagyok leszbikus, de pasi miatt se mennék.
Vegyél számításba több dolgot is. Elsõ sorban a családod. Hátra tudod-e õket ilyen szinten hagyni, hisz külföldrõl nem tudsz majd olyan rendszerességgel visszajönni hozzájuk. Ha ennek ellenére mégis ki akarsz menni, akkor erre nézve tanácsot itt nem fogsz kapni. Ez egy elég fontos kérdés ahhoz, hogy mi válasszunk. Én ha tehetném mondjuk mennék ebbõl az országból. Messze innen. Csak egy valami ide köt...
A kérdező hozzászólása: Lassan diplomás leszek, meg el akarok szakadni a szülõktõl, a saját lábamra állni, szóval amúgy sem lennék a nyakukon. Néhány hetente mennék haza Magyarországról is, ha mondjuk végül Pesten kötnék ki. Ausztriából valószínûleg ritkábban, de azért elkezdek böngészni lassan osztrák állásokat szerintem, aztán meglátjuk.
kapcsolat miatt nem költöznék elvbõl, DE: ausztria nincs messze, szóval nem a világ másik végére költöznél, nem kellene megszakítanod a kapcsolatot a barátaiddal, családoddal, és jóval könnyebben meg lehet élni.

Hogyha betegség miatt nem eszek tegnap este óta, csak most ettem egy almát és egy kis szelet párizsis kenyeret ettem meg most, és pár napig (amíg meg nem gyógyulok) ilyen az étrendem, akkor lesz valami változás rajtam, vagy valami hasonló?

Azért nem eszek, mert beteg vagyok és nem azért hogy bármi problémát okozzak magamnak (evészavar, ilyesmi).

Legjobb válasz: nem is baj, ha nem terheled a gyomrod sok étellel. egy kis sós vízben fõtt krumpli, ropi alma nem árthat. amire viszont figyelj, hogy ilyenkor alapból több folyadékra van szüksége a szervezetednek, és a kevesebb táplálék miatt abból is kevesebb jut. szóval igyál sokat, mézes teát, limonádét, vagy csak sima vizet :) jobbulást!

nem is baj, ha nem terheled a gyomrod sok étellel. egy kis sós vízben fõtt krumpli, ropi alma nem árthat. amire viszont figyelj, hogy ilyenkor alapból több folyadékra van szüksége a szervezetednek, és a kevesebb táplálék miatt abból is kevesebb jut. szóval igyál sokat, mézes teát, limonádét, vagy csak sima vizet :) jobbulást!
Tehát ha beteg vagy, akkor automatikusan a legutolsó ócska kajákat eszed? A zsömle, párizsi moslék, az alma jó, de ez így elég tápanyaghiányos téma, fõleg amikor egyébként is nyilván rossz az emésztésed. Nehogy azt hidd, hogy a zsemle vagy a parizer kímélõ kaja, ezekkel miket eszel: szóját, adalékokat, a zsömlével glutént, lektineket, fitátokat, rengeteg keményítõt. Ezek többsége tökéletesen nyírja szét a belet, meggátolja az emésztést, tápanyag felszívódást. Hús, zöldség, ezt kéne enned.

Fiúk! Nektek volt már olyan, hogy nem az alakja miatt, hanem a szép arca miatt fordultatok meg egy nő után? Ha egy jó alakú, szép arcú nő sétálna el mellettetek, az arcára vagy a fejére koncentrálnátok?

Legjobb válasz: Az arc nagyon fontos, de emellett hiába van szép arca egy lánynak, ha nagyon kövér, akkor nem tudnék vonzódni hozzá szexuálisan.

Az arc nagyon fontos, de emellett hiába van szép arca egy lánynak, ha nagyon kövér, akkor nem tudnék vonzódni hozzá szexuálisan.
Ajjé! Én majdnem minden nap megnézek egy ilyen lányt :) Szó szerint angyali arca van, és ugyan picit vastag csontozatú, az valahogy mégsem érdekel :)
"arcára vagy a fejére" Szerintem nincs túl messze egymástól a kettõ, sõt... :Ð Egyébként szem, szem, szem. Aztán a többi.
Amíg szembe van, az arcára és a mellére, utána az alakjára xD Egyébként igen, van sok nõ, akinek olyan szép arca van, hogy úgyis sexy, ha mellé egy dömper.
Egyértelmûen a tekintete számít, ha üres a tekintete meg sem nézem az alakját. Kivétel, ha csak hátilról látom, de akkor is kíváncsi vagyok a tekintetére.
arc, szem, mell, fenék ez a sorrend nálam
szem
Egyszer erõt vettem magamon, és megnéztem az arcát egy ilyen mázsás rombolónak! Pörköltszaftos volt a szája...
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: *arcára vagy testére
A kérdező hozzászólása: Nem értem, sok embernél hogy jön ide a kövérség. Egyszerûen arra voltam kíváncsi, hogy egy férfinak az fontosabb-e hogy egy lánynak szép arca vagy jó teste legyen, és ha mind2 megvan, melyikre koncentrál jobban.

Véleményt kérek egy vitába keveredtem egy video miatt ahol egy viking egy samurai-al harcol a végét inkább nem mondom mi lett. Szerintetek ki nyerne Viking Vs Samurai?

Legjobb válasz: Szamomra teljesen meglepo lenne, ha a viking nyerne. A sport is azt mutatja, hogy a gyorsabb a nyero.

Szamomra teljesen meglepo lenne, ha a viking nyerne. A sport is azt mutatja, hogy a gyorsabb a nyero.
a viking erõs páncélzattal van felszerelve és nehéz lassú fegyverekkel.A samurai alig hord páncélt a katana baromi éles a samurai meg iszonyat gyors. Véleményem szerint vagdalt viking lett a vége...
14:21 Elég szép összeírás. A (szerintem) lényeget kiemelném: ha a vikingnek volt páncélja, akkor a szamuráj ráb*szott, ha nem akkor isten tudja mi lesz az eredmény. Ugyanis a szamurájok páncélzata köztudottan nem az európai vastag, formázott vaslemezbõl állt, az nem fogott meg egy tipikus viking fejszét vagy kardot, míg egy normális páncélzat megfogja a katanát, ugyanis azt nem ilyen páncél ellen tervezték.
Atyaég! Hogy lehetett ennyi nyelvtani hibát belesûríteni egyetlen kérdésbe? Elsõre 13 helyesírási és egy nyelvhelyességi tûnt fel. Ez szándékos, hogy jobban felfigyeljenek rá?
A kérdező hozzászólása: Erre van egy régi kínai közmondás hiába üvölt a szél a szikla nem hajlik meg tõle.
Éppen az az érdekes ezekben a tv mûsorokban, hogy azért forgatták õket, mert ezek a harcosok soha nem találkoztak a harcmezõn, mert ha találkoztak volna, akkor tudnánk, hogy ki nyert. Szerintem nem lehet eldönteni, hogy ki nyerne, mert nagyon sok körülmény befolyásolja azt, hogy kinek a javára billen a mérleg nyelve. Szerintem amelyikõjük a neki sokkal jobban fekvõ harcmodort rá tudja erõltetni a másikra az nyer.
Nehéz megítélni, de szerintem egy-az-egy felállásnál a szamuráj jobb, feltéve hogy gyorsan talál gyenge pontot a páncélon, különben ha elhúzódik a dolog, bajba kerülhet. Csatában viszont a vikingek elsöpörnék a szamurájokat.
A kérdező hozzászólása: Az volt de szerintem nagyon nem valós.
Ez ugye egy Deadliest Warrior epizód? Én is láttam, de úgy általában komoly problémáim vannak a részekkel. Hogy szerintem ki nyerne? Akár mennyire is becsülöm a vikingeket, én a szamurájra voksolnék. Sokkal jobb páncélzata és fegyverzete volt.
A Spektrumon szokott ez menni.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz hogy a samurai gyors és kicsi alig van fegyvere de a vikingnek van egy különleges képessége Berserker örjöngés ilyenkor fájdalmat nem ismerve mennek mint egy medve vagy farkas.
A kérdező hozzászólása: Én is valami hasonlón gondolkoztam ha megnézünk egy képet ahol samuraj-ok vannak azon keményített bõr páncél van egy vikingen van alul a láncing ami nagyon jó és tömör majd felül a többi mellvért vállvért stb...

Abortusz-ellenesek, szerintetek egy gyerek boldogan nõhet fel egy alig fûtött lakásban, ha hetente csak 3-4 alkalommal eszik meleg ételt, és elnyûtt ruhákban jár az iskolába, ahol mindenki megalázza a szegénysége miatt?

Legjobb válasz: Az abortuszellenesek ezzel nem törõdnek. Szerintük az a gyerek megakar születni, és az Isten majd megsegíti. Egyiknek sem jut eszébe felajánlani, hogy ha a szülõ nem tudja biztosítani az alapvetõ dolgokat, majd õ segít. Semmi felelõsség nincs bennük a gyerekkel szemben.

Szia elõször is szerintem ha becsuszik egy gyerek akár védekezéssel akár nem mindenkinek maga kell eldöntse hogy mit tudnak vállalni.szerintem azért igen is fontos hogy anyagilag tudd biztosítani azt amire egy gyereknek szüksége van nekem ez a véleményem, persze hozzáteszem ezzel nem luxust értek.És én jómagam ugy vagyok vele ha már 9 hónapot "végig szenvedek"és utánna megszülöm nem tudnám oddadni másnak már csak azért sem akkora kialakul az ugymond anyai ösztön ugyhogy ha ugyan van én inkább abortuszra mennék mint se más nevelje fel a gyerekem akiért én szenvedtem és én hordtam ki
Utolsó, jól mondod! Csak az a baj, hogy akkor, ha valaki bevallja, hogy még fiatalnak érzi magát és élni szeretne, és a megfogant gyerek csak egy baleset, akkor mag azért van lehurrogva. Az abellenesek nagyon szemét bagázs ám. Ha elmondod az igazat, szar vagy, ha nem mondod el az igazat, szar vagy. Ezért nem is kell velük szóbaállni. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, ezeket jól mondod. Egy terhességet nagyságrendekkel nehezebb végigcsinálni, mint befeküdni valahová és kiszedetni. Az örökbeadásról annyit, hogyha valaki nem akar sokat sza.rakodni, most is berakhatja nagyon sok kórházban a földszinten, a bejáratnál lévõ újszülöttmentõ inkubátorba. Kész. Csak akkor vállaljuk már fel és beszéljünk arról nyíltan, hogy nem azért ölik meg az emberek a meg nem született gyereküket, mert nem akarnak neki rossz életet (inkább semmilyet), hanem azért, mert azzal saját maguknak okoznának rövidebb távon kényelmetlenséget. Akkor legalább legyen felvállalva és ne álságosan amögé rejtve a dolog, hogy neki nem akar rosszat. A lóf.aszt. Magának nem akar rosszat és kész. Amivel mondom semmi bajom, de akkor legalább vállaljuk fel és ne hivatkozzunk más dologra. Akkor legyen már annyi, hogy azt mondják: "Igen, kiszedetem és megölöm mert nem akarom hogy 9 hónapig hordoznom kelljen és nem akarom hogy elrontsa az alakomat. Megölöm, mert nem akarom hogy pletykáljanak rólam."
Hogyne örökbe ..csakhogy én iskolába jártam akkor mikor terhes voltam..biztos nagyon jó lett vna nagy hassal oda járni...nem olyan egyszerû örökbe adni amúgy sem ha látod a gyerekedet, meg nem csak gyerekkel van gond a terhesség is hosszú, nem hiszem h aki el akarja vetetni a gyerekét az arra vágyik h azt a gyereket akit nem akart megtartani még hordozza magában 9 hónapig , mindenki lássa rajta h terhes az alakja is tonkre menjen...aki nen akarja a babát az el fogja vetetni, nem pedig végig kínlódik 9 hónapot egy nemakart gyerekkel hogy aztán örökbe adja .....
Bárki megszülheti az egyébként abortuszra ítélt gyerekét és azután anonim módon örökbe adhatja. Ha nem akar vele sokat veszõdni, akkor már aznap örökre "megszabadulhat" tõle, hogy megszületett (úgy, hogy akkor látja utoljára).
naponta sok gyereket elvetetnek , és van ahol jobb is h elvetetik , mert csak szenvedés várna a gyerekre....énis voltam terhes 17 évesen és elevetettem , és még jó h elvetettem , mert akkor most érettségim sem lenne meg semmim, és most nem itt tartanák ahol most vagyok...nekem nem lett vna ott anyuci meg apuci hogy segítsenek , senki nem lett vna apa sem, mehettem vna egy anyaotthonba, ott csöveskedtem vna szegény gyereknek milyen élete lett vna..nemis beszélve rólam.elég nehéz volt akkor ezt a dontest meghozni, de nem lett vna mire meg hova..mostmár 26 vagyok és van egy 1 éves lányom, és lakásom , párom is van.., és most már jöhet még egy baba....de ha azt a babát akkor megtartom most semmim nem lenne..még mindig az anyaotthonban lennék..vagy dolgozhatnék vmi gyárban 50 ezer ftért, na ez van :-)
Mondjuk hogy a jelenleg abortált gyerekeke fele öngyilkos lenne inkább, ahelyett hogy megszületne. Szerintem ennél többen élnének inkább, de mondjuk hogy csak a felük. Ezen felüket akkor sem kérdezik meg arról, hogy mit akarnak és úgy ölik meg õket. Nem hagynak nekik választást az élet és halál között. És most nem a cigókról beszélünk kizárólag, hiába utalt rájuk az elõzõ válaszoló. Tudjuk jól, hogy a magyar nemzetiségûeknél nagyobb probléma az abortusz. Hogy a magyar nemzetiségûeknek több abortusza van talán, mint élve születése (az utóbbi 40 évben 2 magzatból 1-et megöltek átlagosan Magyarországon).
Hát én inkább meghalnék minthogy így éljek ...se szobám , százan aludnánk egy szobába...se magánéletem ..semmim nem lenne , kajráól nemis beszélve , hát ki akar így élni...hogy állandóan arra gondol hnap mit eszik..meg a gyerekeknek mit ad enni...áh inkább a halál...na de persze van sok olyan ember akiknek budos a munka , de a gyerekeket meg sorra szüli..na ez ám jó élet
Igen, jó. Mert a másik alternatíva még rosszabb. Vannak akik csak a rossz és a még rosszabb közül választhatnak. Ha te meg is halnál szívesen a születésed elõtt ahelyett hogy szegény legyél, akkor sem kérdezheti meg senki tõled, hogy mit választanál. A, megdöglesz anyád méhében, aki kikapartat magából és széttépet téged egy orvossal B, élhetsz, de nem jó körülmények között
Istenem mennyi buta ember van itt, te jó ég , én is ismerek szegeny családot 50 éves anya 50 eves apa ...3 gyerek mind felnott mar... 2 bortonben van lopaser rablasert....ott jó helye van mert mi akik dolgozunk es adozumk a mi adopenzunkbol fizetik a bortoni ellatasaikat....ja arrol meg nem is beszelve h 2 szobas lakasban laknak ha az osszes szabad labon van akkor 5 en pulsz 6 gyerek ...mert h mar gyerkeik is vannak... Akik van h sirnak a kajaer de hat ugye nincsen...viszont ilyenkor az apa elindul lopni...váóoooooo micsoda elet de jooo
"(csak erõs idegzetûeknek)" Nem! Ezt mindenkinek látnia kéne!
Hiába emeled ki ezt a kérdést 66szor, igazad akkor sem lesz! Igen, boldogan nõhet fel egy gyermek nehéz anyagi helyzetben is, ne mossuk már a kezeinket egy magzat meggyilkolása után azzal, hogy "megkíméltem a nélkülözéstõl".. Ajánlom a figyelmedbe ezt a videót: (csak erõs idegzetûeknek) https://www.youtube.com/watch?v=xofoQflM8Hg
Én jobban bánnám, hogyha az anyám méhében széttépnek egy fogóval, mintha szegényen kellene ÉLNEM. (Ráadásul a kérdésben leírt "szegénység" is még azt jelentené, hogy jobban élek a világ népességének a felénél. Akkor azt miért nem veted fel, hogy a világ legszegényebb emberei miért nem lesznek öngyilkosok? Hiszen 3-4 milliárd embernek fûtött lakása sincs, alig eszik meleg ételt és még az elnyûtt ruháknak is örül.) A pár éve meghalt Steve Jobs, az Apple cég felemelõje is nevelõotthonban nõtt fel, mert az anyja lemondott róla, miután megszülte. Szerintem õ is bánta volna, ha ahelyett hogy hagyják megszületni, az anyja megöl(et)i.
Szerintem pedig senkinek semmi joga beleszólni ebbe. Senkit dem kényszerítenek, jogy csináltasson abortuszt, aki csináltat az önként csináltat aki nem, az pedig önként nem. Legalábbis jobb esetben. A legjobb viszont az lenne
*ha senki nem szólna bele, hogy a másik a magánéletében (mert ez bizony a magánélet része, hogy akar-e szülni, vagy nem) mit, mikor és miért csinál. Elõzõ voltam, csak lemaradt a mondat második része.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az abortuszt támadók nem pontosan amiatt támadják, hogy ez most magánügy vagy közügy. Csak hogy például ez gyilkosságnak számít-e. Mikortól ember az ember? Ez az amit nehéz megválaszolni. Ha átmegyek valakihez és megölöm, akkor az gyilkosság, ha elmegyek az orvoshoz és kiszedetem a magzatom, aki meghal, az nem gyilkosság. Itt van az a töréspont inkább, ami elkülöníti a támogatókat és az ellenzõket. Vannak egyértelmû esetek, amikor szerintem az emberek 80-90%-a támogatja az abortuszt: -ha nemi erõszakból van a magzat -ha a magzatnak valamilyen fogyatékossága van, ami születése után is megmarad erõsen (nincs lába, értelmi fogyatékos lesz, stb.) -ha az anya élete veszélyben forog a terhesség miatt -ha az anyának már van 2-3 gyereke és nem akar többet De a legtöbb eset nem ezekrõl szól, hanem arról, hogy az anya nem akar 9 hónapig terhes lenni és csak aztán örökbe adni (sokszor nehezen, mert csak beindulnak az anyai ösztönök), nem akarja elrontani az alakját, nem akarja hogy pletykáljanak róla. De önmagában még ezzel sincs baj, hanem azzal hogy sokan az abortuszt gyilkosságnak tekintik. Például terhes nõt megölni nem kettõs gyilkosságnak számít a jog szerint, de egy anyát megölni az 1 hetes gyerekével már igen. És nagyon sokan vallják azt, hogy az élet a fogantatástól kezdõdik, ezért az anyjuk méhében megölt kisgyerekek számát minimálisra kell szorítani és lehetõleg csak a fent felsorolt esetekben megengedni.
Érdekes volt olvasni azokat a kommenteket, amik a szegény, de boldog életrõl szóltak. Csak az a baj, hogy ezek nem reálisak. Hatalmas különbség van ugyanis a családok között. Régen egyszerûbb volt, mert sok család élt nagyon szerény körülmények között. Azok a családok, ahol szegénység volt, de szeretet, összetartás is, tudták kompenzálni a gyerek rossz tapasztalatait a bántások miatt, és normális emberré cseperedhet.Én is ilyen gyerek voltam. Nagyon szerettek a szüleim, foglalkoztak velem, tanítgattak, mindent megtettek, hogy szép gyerekkorom legyen. Sok barátom volt, szerettek hozzánk jönni a gyerekek, mégis sok bántást kaptam. De a többiektõl függetlenül is volt hiányérzetem bõven. Mert nem volt szobám, szülõkkel, tesómmal laktunk egy szobában, mert évente egy új nacit kaptam, mert nem volt fürdõszobánk, mert soha nem volt zsebpénzem. Gimiben még rosszabb volt, ott már akkor is számított a márkás farmer, a büfézés, egyebek. Fel lehet így nõni, megtanul az ember küzdeni, és megtanulja becsülni azt, amije van. De ehhez kell a család, az, hogy a gyerek lássa, a szülei mindent megtesznek érte, és szeretik. Ma már nagyon más a helyzet az ilyen családoknál is. Az a gyerek, akinek nincsenek szép ruhái, mobilja, egyéb ketyeréi, szemmel láthatóan nagyon szerényen él, akkor sem tud egyszerûen beilleszkedni, ha szeretõ családja van. Nem lehetetlen, de nehéz a helyzete. Azonban a gond az, hogy a legtöbb szegény család ma már nem olyan, mint régen. Még azok is, akik önhibájukon kívül csúsztak le, de amúgy rendes emberek, ingerültek, depressziósak, befordulókat lesznek a szegénység miatt. Fáj nekik, hogy nem tudnak mindent megadni a gyereküknek, és ezt akaratlanul a gyereken vezetik le. Neki meg ott a probléma, hogy a többiek kinézik maguk közül, és a szüleire sem számíthat érzelmileg, mert van bajuk elég. Még nagyobb baj, hogy nem ezek a családok vannak többségben, hanem azok, akik tesznek a szegénységre, tesznek a gyerekre, élnek egyik napról a másikra, nincs jövõkép, nem számít a gyerek. Sok ilyen van a környezetemben. Csak néhány példa. - 13-at szült a nõ, 4-et az elsõ férje nevelt fel, 1 meghalt, 3 nevelõszülõknél van, 5-öt nevel õ. Anyuka külön tárolja a saját kajáját, abból gyerek nem kap, a nagylányt 14 éves kora óta egy középkorú pasi tartja fenn, a gyerekek nem hallanak mást az anyától mint szidalmat és panaszt. - Szintén sok gyerekes család, a nagyobbak már kirepültek, aki otthon van, az 16 évesen szült, a legkisebbet meg családon belüli szexuális zaklatás miatt ki kellett emelni a családból. - 20 éves lány 2 gyerekkel (4 és 2 évesek), normális étel nincs, de COOP kóla az igen. A gyerekek télen is kinn rohangálnak egy szál pólóban, nem fürdenek, állandóan lóg a taknyuk. Azt gondolom, hogy ma már igazi szegénységben élõ, de normális gondolkodású család nem vállal gyereket, inkább elveteti. Az igénytelen, nemtörõdöm fajta megszüli, aztán lesz, ami lesz. Nincs gyógyszer, nincsenek játékok, nincs normális étel, nincs tisztaság, nincs szeretet. Van kócos haj, büdös gyerek, trágárul káromkodó 3 éves kislány, érdekbõl szexelõ 12-13 éves. Hogyan áll hozzájuk a társadalom, vagy akár a helyi önkormányzat, pedagógusok? Hát úgy, hogy "ja, ez xy gyereke, náluk ez így megy generációk óta, nem lehet mit tenni" És az amúgy értelmes, jobb sorsa érdemes kisgyerek elkallódik, ugyanolyan emberi roncs lesz, mint a szülei. Ne gondoljátok, hogy majd õ jobban odafigyel a fogamzásgátlásra, vagy szebben fogja nevelni a gyerekeit. A fenéket! Honnan tanulta volna meg? Ez a -sajnos többségben levõ- szegénység újra és újra kitermeli önmagát. Lehet, hogy én egy érzéketlen barom vagyok, de szerintem ezeknek a gyerekeknek nem kellene megszületni. Lehet jönni azzal a szöveggel, hogy ha megkérdeznéd, akarna-e világra jönni, mit mondana. Naná, hogy azt, hogy igen! Ezt hívják életösztönnek. De nekem senki se mondja, hogy ez normális élet. Meg azzal is jó tisztában lenni, hogy néhány év múlva ezektõl a gyerekektõl kap a miénk tetût, ezek a gyerekek terrorizálják a többit a suliban, a belõlük felnövõ felnõttek lopnak meg, rabolnak ki minket. Mert nekik ez a kijelölt út.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyetlen újszülöttnek sincs a születése pillanatában a homlokára tetoválva, hogy õ boldog, vagy boldogtalan életet fog-e élni. A gazdagság nem véd a boldogtalanságtól, a szegénység pedig nem zárja ki a boldogságot. Az élet egy állandó változás, amelyet azért kaptunk, hogy fejlõdjünk, tapasztaljunk. Nincs egyetlen olyan ember sem a világon, akinek ne kellene megküzdenie az életében nehézségekkel. A nehézségek a mi életünk vizsgái. Nem úszhatjuk meg õket. Van, aki nehéz anyagi helyzettel küzd. Van, aki egészségügyi gondokkal. Van, akinek rendezetlen, nehéz a családi háttere. Stb. Szegény ember is változtathat a sorsán. Gazdag is elszegényedhet. De olyan élet, amelyben nincsenek sorscsapások, nem létezik. Az, hogy hogyan élünk, hogy mit hozunk ki az adott helyzetünkbõl, kizárólag rajtunk múlik. Amikor a saját gyermekünk életérõl döntünk, az is a saját felelõsségünk. Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdünk nemi életet élni, már felelõsek vagyunk a leendõ gyermekeinkért. A véletlen balesetek az esemény utáni tabletta korában már ritkának mondhatóak. Még egy nemi erõszak után is egyértelmû kellene legyen, hogy az ember lánya esemény utáni tablettát írasson, és elvégeztessen egy szûrést a gyakoribb nemi betegségekre. Hogy ne tetézze a bajt még nagyobbal... 33 éves vagyok, két egészséges, könnyen megfogant gyerekkel. Abortuszaim száma nulla. Kb. 3 alkalommal éltem esemény utáni tablettával életem során. Asszisztáltam végig a 16 éves barátnõm abortuszát, ami egy abszolút felelõtlen együttlét eredménye volt. Soha nem "gyilkosoztam" volna le õt a döntéséért, végig támogattam, bár nem értettem vele egyet. Elkerülhetõ lett volna... Sajnáltam. És nem lepett meg, hogy évekkel késõbb a tervezett babája nem akart megfoganni. Összesen 3 év "büntetést" kapott az élettõl, utána néhány éven belül 3 egészséges gyermeke született. Aboruszra menni nem helyes döntés. Ezt legbelül minden nõ érzi, az is, aki általában támogatja, mint megoldást. Én a magam részérõl elfogadom, de meggyõzõdésem, hogy nem helyes. Azonban mindenkinek joga van rosszul dönteni, hiszen ez is része annak, hogy tanuljon, fejlõdjön, mint ahogy a döntése következményeit is neki kell viselnie.
Kérdezõ köszönd ezt meg a kötelezõen emberekbe nevelt keresztény életszemléletnek. Isten akarata.....
Én fogamzásgátló mellett lettem terhes!!!! Az egyik ismerõsõm meg spirállal!!! Anyu pl a negyedik gyerekkel lett terhes , akartan, de aztán mégis elvetette mert az anyagi helyzetük nem engedte meg! Ha nincs pénz egy gyerekre akkor nincsen...elég nehéz volt neki ezt a dontest meghozni, de így kellett lennie...nyomorba nem érdemes gyereket szulni, nemértem azokat az embereket akik rossz korulmenyek kozott tobb gyereket is vállalnak , mi értelme???? H karácsonykor ne tudjál semmit sem a fa alá rakni???! Meg a tobbi...az abortusz sztem nem vétek, van amikor ez a helyes dontes!!!!!!
Nem kell kezdeni semmit. Ez az én véleményem. Reakcióm az elõzõ megnyilvánulásra. Ennyi. Nem kell rá írni. Ez egy vélemény, el kell fogadni, menni tovább.
Most szerinted ezzel a szöveggel mit lehet kezdeni? Képzeld már magad valaki más helyébe, aki erre a szövegre reagálna valamit. Nincsenek benne érvek. Tényleg, csak írj valamit, amire válaszként lehet írni valamit.
Ugyan utoló, nagyobb szégyen hidd el, a taknyos, rongyos, mosdatlan gyerekkel ordibáló anya minden második sarkon. Marha okos vagy, ítélkezni is tudsz, de mondd csak, hány árvaházat támogattál te? hány gyereket fogadtál örökbe? Húúúú, de baromi okosak ezek a [email protected] itt mindig :D
teljesen igaza van annak, aki azt mondta, hogy magának nem akar rosszat, aki abortáltat, és nem a gyereket akarja megkímélni a rossz élettõl. Ha meg akarod kímélni a nélkülözéstõl, akkor add olyan helyre, ahol nem fog nélkülözni, vagy védekezz! Lehet csûrni-csavarni a dolgot, de én személy szerint egyetlen olyan nõt sem ismerek, akinél semmiféle terhességmegelõzési módszer hatástalan lett volna, és annyira "becsúszott" volna a baba. Más farkával verni a csalánt, azaz mást szétvágatni a mi kényelmünkért, az megy, mi?! Ahhoz kell erõ, hogy vállald a felelõsséget, akár így, akár úgy, nem az abortuszhoz. Az abortusz egy gyáva, önzõ "megoldás" egy olyan helyzetre, ami két ember totális felelõtlenségébõl adódik. Lehet vakarózni, de ez a tény, és igen, elég nagy szégyen is!
uuuristen utolso, mi vagy te, valami papa vagy apaca? :D
"Gyerekekrõl beszélünk nem kisállatokról...nemlehet csak úgy szülni a gyerekeket a nagyvilágba..h majd lesz vmi majd eszik vmit mjad ráadok vmit..akinek esze van az elõtte megalapozza az életét, vagy legalább megpróbálja, nem csak szüli a gyerekeket a nagyvilágba..mert hogy az elvetetés az bûn...hát nem bûn , ha nincs itt az ideje akkor nincs itt ! És nem biztos hogy akartan lett terhes!!" Elképesztõ hogy milyen meggyõzõdésesen próbálod megalapozottnak és erkölcsileg elfogadhatóvá tenni. A parázna életmódból kifolyólag az új élet születését csupán egy nem kívánt és megszüntetendõ mellékhatássá silányítod. A bûnös életmódodból kifolyólag képtelen vagy a helyes értékítéletre.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); :D De te nem érted meg más nézõpontját. Nem tudod az olyan emberek helyébe képzelni magad, akik ellenzik az abortuszt? Vannak akik szerint nagyobb bûn megölni egy embert, mint hagyni megszületni és "rosszul" élni. Akik szerint az emberek ha választhatnak, többségében inkább a szegényen való életet választják, semmint a halált. Ha megszületik Magyarországon egy nem kívánt gyerek, akkor milyen életkörülményei lesznek neki az árvaházban, nevelõotthonban? Jobbak, mint a világ lakosságának felének. Még így is jobban fog élni, mint milliárd és milliárd ember Afrikában, vagy Ázsiában, sõt jobban fog élni mint a valaha élt emberek 95%-a. Szóval a szegénység relatív. Csak mert egy gyereknek nincs saját szobája, vagy nem járhat márkás ruhákban, nem lehet telefonja, az nem jelenti azt, hogy meg sem akarna születni. Leírtam már hogy álságos dolog a gyerek érdekeire hivatkozni abortusznál és ezt csak ismételni tudom. Az örökbeadás lehetõsége adott teljesen és aki ember megölné a saját gyerekét, az inkább legyen korrekt és mondja azt, hogy azért akarja megölni a gyereket, mert elrontaná az alakját, mert nem akarja 9 hónapig hordozni és azért akarja megölni, mert pletykálkodnának róla az ismerõsi körében. Csak ne mondja azt, hogy egy embernek és a legtöbb embernek jobb meghalni, mint élni. "Mindenki törõdjön a saját gyerekével." De ha valaki az 1 éves gyerekét öli meg, nem a még meg nem születettet, az ellen már neked is van kifogásod, nem?
Gyerekekrõl beszélünk nem kisállatokról...nemlehet csak úgy szülni a gyerekeket a nagyvilágba..h majd lesz vmi majd eszik vmit mjad ráadok vmit..akinek esze van az elõtte megalapozza az életét, vagy legalább megpróbálja, nem csak szüli a gyerekeket a nagyvilágba..mert hogy az elvetetés az bûn...hát nem bûn , ha nincs itt az ideje akkor nincs itt ! És nem biztos hogy akartan lett terhes!!de ha elveteti akkor elveteti senkinek semmi koze a masik gyerekehez, mindenki torodjon a sajátjával, abortusz ellenesek nektek meg legyen vagy 20 gyereketek ! Meg fogadjatok is orokbe párat mondjuk ugy 10 et! Ha már ennyire ellenzitek , akkor remélem segitetek is es fogadjatok orokbe...aztán nembaj ha nem lesz mit enni az már a ti dolgotok lesz mert h szerintetek inkabb orkbe kell adni, na akkor hajráááá
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugy nottem fel h negyen voltunk testverek, gyerekek mind egy szobaban nottunk fel, futes hosugarzova volt, omlott a fal, volt h nem volt mit ennunk, kinti wc volt, nem mindig kaptunk uj ruhakat, altalaban orokoltuk, turisak voltak, de tisztak!!! Nem mondom h huuuu ez volt az almom h igy cseperedjek fel, mert lattam masokat h elnek, milyen szep hazban stb. Ahol laktunk sok gyerek volt soha nem bantottak erte. Ugy voktak nevelve h nem cikizzuk a masikat. Testvereim voltak akikkel jol elvoltunk, szerettuk egymast. 15 eves koromtol dolgoztam h ami pluszt akartam megvehessem magamnak. Nem ez volt a rossz ebben az egeszben hanem a szuleim hozzaallasa, tudom h lehetett volna jobb is csak tenni kellett volna. Ez volt nagyon rossz. Mara mar en is anya vagyok, teljesen mas korulmenyek kozott nevelem a lanyom es tudom azt h odafigyelek a vedekezesre mert nem fogok annyit szulni h neki is igy kelljen felnonie mint nekem kellett. Osszessegeben bokdog volt a gyerekkorom mert nem abban mertem h mim volt hanem h mit csinaltam ezalatt az ido alatt. En nem itelek el senkit ha abortuszra megy az o dontese neki kell vele egyutt elnie. Vedekezni kell rendesen. Es sok esetben a nem kivant terhessegek amik abortusszal vegzodnek a helytelen vedekezesbol adodik. Szoval itt ez a legnagyobb gond. Arra van esze h csinalja de h rendesen vedekezzen arra nincs. Masok oke h orokbefogadnak azt a nem kivant terhessegbol szuletett gyereket, csak az a baj h ha mar ott lenne az a kis csoppseg nem adnak oda inkabb meg mikor szinte semmi a terhesseg ( ez most csunyan hangzik) vetnek veget. Kicsit ossze-vissza lett a mondandom de remelem azert van aki erti mire gondoltam. :-)
Abszolút abortusz ellenes vagyok, és nem hívõ! Az hogy a gyerek boldog e nem tudhatom, de ha a szülõk szeretõk és törödnek vele otthon az érzelmeivel stb az jó! Ismerek olyan gyereket akinek mindene megvan amit csak kívàn mègis drpressziós... Mi is szegények voltunk, emlékszem volt hogy iskolából hazajöttem és nem volt mit enni (nemhogy melegétel!) szégyelltem a cipõm mert szakadt volt és régi.. Stb.. De a szüleink szerettek minket és meghitt kapcsolat volt otthon. Megértettük a helyzetünket korán mint gyerekek, és tudtuk nekünk kell jobbá tenni a jövõnket. A szüleink tanulásra és kitörésre ösztökèltek minket. Rólam a gúny lepergett az iskolában és voltak barátaim akik ma is azok!
Saját lelkiismereted dönti el, mivel senki nem dönthet helyetted.Én úgy gondolom, van örökbeadási lehetõség is.Ha gyereket vállalsz, az õ szempontjai fontosabbak a tiednél.Lehet nehéz odaadni másnak, de nem tudom elképzelni, hogy egy szeretõ család helyett, a halálát vãlasszam, annak, akit megtartanák, szeretnék ha...Nekem ez nagyon morbid.És hidd el, nem kell szegénynek lenni ahhoz, hogy megalázzanak.
Kérdezõ, nem tudom, miért gondolják így. Én abszolút abortuszpárti vagyok és voltam világ életemben. De már olvasom egy ideje itt a fórumot, sajnos szerintem ne várj normális válaszra. Demagógok és alapvetõen buták. Nincs értelme velük veszõdni...
A kérdező hozzászólása: Igen, mondod mindezt azért, mert nem aludtál matracon, ettél zsíros kenyeret és voltál megalázva éveken keresztül.
Én inkább aludnék matracon és ennék zsíros kenyeret, meg elviselném az iskolatársak piszkálódását, mint hogy ne éljek.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, kedves második, szerintem ne akarjuk már elhinni azt, hogy egy olyan ember boldog és egészséges, akinek még egy matraca sincs a putris szobában, mert nem telik rá. Az alapvetõ emberi szükségletek (nem igények, csak szükségletek) sem teljesülnek, és ha még egy matracot sem tudnak keríteni szerencsétlennek, akkor nyilvánvalóan nem telt még normális kajára sem...
Egy másik kérdésnél már leírtam a véleményem. Nem mindegy, hogy kinek mi a szegénység. Mert nem feltétlenül az, hogy nem ihat kakaót a gyerek. Hanem, hogy hó végén már a zsíros kenyér is majdnem, hogy luxus. Hogy 16 foknál nincs több télen a lakásban, hogy a suli büfében soha nem tud egy nyamvadt fánkot megvenni, hogy kamaszként is más, levetett ruháiban kell járnia, mert új ruha 5 évente, ha jut. Nekem így nõtt fel az egyik legjobb barátom. És nem, nem volt boldog! Rengeteg sírt, ahogy a szülei is, mert azok mindig azt látták, hogy a gyerek "szenved"! Az apját alig ismerte, mert állandóan dolgozott, hogy ezt a minimálisat is meg tudja neki adni! Egyébként 19 évesek voltak, amikor õ becsúszott és késõn vette észre az anyukája. Segítség sehonnan nem jött!
Hátrányos helyzetû gyerekeknek segítõ alapítványnál dolgozom.Napi szinten találkozom a szegénység mindenféle mélységével. Ami nagyon ki tud hozni a sodromból, amikor azt látom, hogy igen ételre, ruhára, iskolára, gumira-védekezésre nem telik, de a napi csomag cigi és borocska megvan.
Alapvetõen abortusz-ellenes vagyok, de egészen más szituáció egy tiniterhesség, egy felelõtlen pár, és egy szegény, de azért bevétellel rendelkezõ és egy munkanélküli pár esete. Ha valaki szeretne babát, de legalábbis vállalja akkor is ha nem tervezte és szegénységben, de szeretetben, és minden igyekezetével neveli, akkor az annak a gyereknek nem lesz rossz. Ha olyanok az iskolatársak, hogy a szegénysége miatt megalázzák, akkor a szülõnek kell helyre tenni a gyerek értékítéletét, és megmagyarázni neki, hogy nem csak a pénz számít. Vannak szintek az anyagi létben, mindenkinek el kell dönteni mit tud vállalni.
Igen vannak, akik tényleg így lesznek várandósak, de ne általánosítsunk már. Különben sem ez volt a kérdés. Mondom egy vicces dolgot (már így utólag). A mi családunkban anyukám védekezett (fogamzásgátló) és így született a testvérem. És nem tizenévesek voltak és nem akkor tapasztalta ki melyik fogamzásgátlót kéne szednie.:D Barátnõm, aki már réges rég évek óta élt nemi életet egy férfival megtörtént a baleset, hogy észrevétlenül egy baba becsusszant nekik. Nem értik hogy, de szerencsére jól fogadták.:)
2. válaszoló vagyok Én sokáig abortusz ellenes voltam, de ez is kissé megváltozott bennem miután én is kerültem egy igen érdekes helyzetbe... Amikor azt hittem, hogy terhes vagyok folyton arra gondoltam, hogy nem akarom, hogy megszülessen és biztosan nem fog. Miután rájöttem, hogy nem vagyok terhes átgondoltam a viselkedésemet és a gondolataimat és utána jöttem rá, hogy életem egyik legnagyobb hibája lett volna. Pedig abban a pillanatban azt gondoltam ezt kéne tegyem... Én ez ellen azt tettem, hogy megkértem a páromat, hogy állítsa le bennem ezt az öngerjesztõ bepánikolós folyamatot és helyette nagyon támogasson, hogy ne kelljen ilyeneket gondoljak. Remélem érthetõen írtam le amire gondolok.:)
Boldogtalan inkább a szülõ lenne, hogy nem tudja megadni a gyermekének azt, amit szeretne. A sok meddõ pár, akik kisbaba örökbe fogadására várnak, valószínûleg nagyon boldogok lennének és megadnának neki, amit a vérszerinti szülõ esetleg nem tudna.
Vannak ismerõseim, akik így nõttek fel. Pont múltkor beszélgettem a fiúval és azt mondta, hogy sosem volt depressziós, nem is érti miért kéne annak lennie. Szegények, több gyerek van és nem mindenkinek van saját ágya (értsd matrac a földön). És kiegyensúlyozottak és egészségesek, mert SZERETÕ családjuk van. Engem itthon anyagilag nagyon támogatnak. Mondhatni, hogy szinte mindent megkapok, az átlagnál úgy gondolom normálisabb is a családom, de valahogy hiányzott a személyesebb törõdés az életembõl. Én folyton depressziós vagyok. Hiába költenek milliókat a taníttatásomra, hiába adnak pénzt nekem és vannak szép ruháim. Valahogy mégis én kötöttem ki pszichológusnál. A szeretethiány nagyobb probléma és erre a társadalom is rájöhetne.:(
A másik pedig, hogy nem leszek véletlenül sem terhes, ha tudom, hogy ilyen vagy olyan körülmények közé nem szülnék gyereket.Pontosan azért, hogy sem magamat, sem pedig a gyermekem ne hozzam ilyen helyzetbe.A véletlen terhességek nagy része megelõzhetõ.Nagyon kevesen vannak, akik gumi, gyógyszer megfelelõ használata mellett esnek teherbe.
Van az a része, amikor nem védekeznek, felelõtlenek, és úgy esnek teherbe. Ha megvan minden a babához, akkor igenis arra ösztönözném, hogy szülje meg, és nevelje fel. Aki viszont ugyanebben a cipõen jár, csak épp nincs hova vinni, vagy nem tud enni adni neki, még mindig ott a lehetõség, hogy bár örökbe adja, de esélyt ad neki a boldog életre. Aki gyógyszer mellett esik teherbe igazából arról nincs véleményem, tanácsolni mindenkinek azt tudnám hogy tartsa meg, fõleg úgy hogy csak azért nem akartak még babát, mert. pl. az egyik félnek van csak munkája de az biztos. vagy még nincsenek több éve együtt stb..
Szerintem hagyjuk megszületni, és majd õ eldönti, hogy akar-e élni. Ha nem, akkor majd öngyilkos lesz. Van-e jogunk dönteni más életérõl?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kérdezõ! Amit te elszenvedtél, a megaláztatások, a gúnyolódás, az nem a szüleid hibája, amiért a világra hoztak téged, hanem az elcseszett anyagias világé. A gyerekkorban a boldogság nem az anyagi helyzettõl függ. Nagyon szegény, de becsületes, szeretõ családban nõttem fel. Igen, kaptam megjegyzéseket néha, volt, hogy meg is bántottak, de soha nem bántam, hogy a világon vagyok, változtattam az életemen, mihelyt tehettem, most már én is anya vagyok, normális háttérrel, viszont a családi légkör semmiben sem más, mint anno otthon. A bánatod, a csalódásaid nem kell, hogy végigkísérjenek az egész életeden. És a kérdésed számomra azért is megbotránkoztató, mert "abortusz-ellenesek" megszólítással kezdõdik...Sajnálattal látom itt, és sok más helyen is, hogy valaki a szegény sorsú, nélkülözõ gyerekeket hozza fel érvként az abortusz mellett. NEM! A nem megfelelõ anyagi, párkapcsolati háttér NEM OK AZ ABORTUSZRA, SOKKAL INKÁBB A FELELÕSSÉGTELJES NEMI ÉLET FOLYTATÁSÁRA, ahol minimalizálva van a nem kívánt teherbeesés esélye, pontosan azért, hogy ne kelljen boldogtalan emberek boldogtalan gyermekeinek ilyen kérdéseket feltenni.
Keress a leírásodhoz hasonló körülmények között élõ gyerekeket, és kérdezd meg tõlük, hogy meg szeretnének-e halni. Szerinted mit válaszolnának? Egyedül Istennek a joga életrõl és halálról dönteni, és ha mindenki az Õ törvényei és Jézus tanítása szerint élne, az abortusz fogalma sem létezne.
Lezsögezem, nem vagyok abortusz ellenes. Úgy gondolom, legyen ez mindenki saját felelõsségteljes döntése. DE! "egy gyerek boldogan nõhet fel egy alig fûtött lakásban, ha hetente csak 3-4 alkalommal eszik meleg ételt, és elnyûtt ruhákban jár az iskolába, ahol mindenki megalázza a szegénysége miatt?" Igen. Boldogan nõhet fel. A mai fiatalok már nem tudják elképzelni, de bizony kivágott orrú dorcóban is lehet tesiórára, vagy edzésre menni. Fûtetlen lakás? Sokkal egészségesebb nemzedék nõtt fel akkoriban, mint ma, az agyon kondicionált lakásokban. Heti 3-4 meleg étel? Volt, hogy hetekig nem jutott meleg étel. Na és? Legalább meg tudtuk/tudjuk becsülni.
persze van az a nagyon kevés kivétel, ki elvégzi az iskolát, dolgozik, és 1 max 2 gyereket vállal mert annyi tud eltartani a fizetésbõl nem pedig segélyekbõl meg miegymásból!
utolsó...én még annyit odatennék hogy lehessen abortusz a kissebbségnek! sõt!! Kíváncsi lennék az abortusz párti csapatra, ha a szomszédjuk, vagy netán panel lakótársuk már a negyedik gyereket szülné, és mind úgy viselkedne mint az állat, akkor mit mondana erre.
Lehessen abortusz, ha: -a baba erõszakból születne -a baba fogyatékosan születne -a babát 18 éven aluli anya szülné -az anyának már van kb. 2-3 gyereke Ennyi.
Az abortusz a mérhetelen önzésrõl és a felelõtlenségrõl szól és az élet semmibe vételérõl.Ma már lehet vėdekezni, lehet örökbe adni.Aki ezzel nem él, megteheti, eldöntheti.De csak ennyi.
Vettem igen olcso cipöt de az szétment 3 hét alat a kinai cipö olyan ez a cipö sose volt emberi lábon
Na ... pont a cipõ az amibõl sose szabad használtat venni, elõtte aki hordta kitaposta, az õ lábához igazodott a cipõ és ebbõl lesznek majd a bajok lúdtalp ... Amúgy meg oké hogy Nike, de amennyit ráköltöttél már újat vehettél volna lehet nem márkás de kényelmes és biztos szebbet is találtál volna.
Ha alig fütöt lakásod van és heti 3-4 alkalommal jut a gyereknek föt étel otthon nemigazán jó de az ovodába kap enni meg az iskolába is a tanácson pedig lehet segélyt kérni nekem is szoktak hozni tüzifát évente 3 köbméter körül és ruhát a máltaibol lehet hozni ingyen meg olcso venni a karitászba nézd én is aba járuk 32 éves vagyok és igazán nemszégyenlem magam mert nemkell a luxus a vaterán meg vettem 2500 ért nike cipöt szóval mindenre van megoldás
Akkor miét nem öljük meg azt is, aki már megszületett, csak mert szegény? Eutanázia?
Miért? Arról van jogunk dönteni, hogy mélyszegénységre, semmire szülessen meg és úgy kelljen élnie?
Az abortuszellenesek ezzel nem törõdnek. Szerintük az a gyerek megakar születni, és az Isten majd megsegíti. Egyiknek sem jut eszébe felajánlani, hogy ha a szülõ nem tudja biztosítani az alapvetõ dolgokat, majd õ segít. Semmi felelõsség nincs bennük a gyerekkel szemben.

Olyanok, akik rémesen köhögnek, miért nem tesznek valamit ellene - nyelvvizsgán, magnóhallgatáson, egy köhögős miatt alig értettem a szöveget, és pont nem lett meg?

Legjobb válasz: Van olyan, hogy az emberre pont akkor jön rá a köhögés, mikor nagyon nem kéne. Idegesség is kihozhatja. Vagy pont akkor akad meg a torkodon egy porszem, ami onnantól kezdve végig buzerálja a nyálkahártyádat. Nem direkt csinálta õ sem (kicsit úgy hangzik a kérdésed, mintha õt állítanád be bûnbaknak). Valószínûleg azért nem tett ellene semmit, mert pl. nem volt nála innivaló, mentolos cukor, emiatt meg szerintem nem engednek ki csak úgy a vizsgáról.

Én is ittam az érettségin, cukrot is szopogattam, a végén már levegõt sem nagyon vettem, mégsem ért egyik sem semmit, mert olyan beteg voltam.
Van olyan, hogy az emberre pont akkor jön rá a köhögés, mikor nagyon nem kéne. Idegesség is kihozhatja. Vagy pont akkor akad meg a torkodon egy porszem, ami onnantól kezdve végig buzerálja a nyálkahártyádat. Nem direkt csinálta õ sem (kicsit úgy hangzik a kérdésed, mintha õt állítanád be bûnbaknak). Valószínûleg azért nem tett ellene semmit, mert pl. nem volt nála innivaló, mentolos cukor, emiatt meg szerintem nem engednek ki csak úgy a vizsgáról.
Így jártál dolog. Lehet miatta bosszankodni. De csak nem köhögte végig az egészet. Akkor azért kirakták volna, nem?
Én az érettségit krákogtam végig, de hidd el, nem szándékosan és poénból tettem. Nekem is legalább ugyanolyan kellemetlen volt, mint a többieknek.
Amúgy ilyenkor lehet fellebbezni, ha csak 1 vagy 2 pont hiányzik, hogy meglegyen.
Talán mert nem tud mit tenni. Mégis mire gondolsz? Mit tehetne? A köhögés nem egy akaratlagos dolog, nagyon sokféle dolog kiválthatja.
Azt tudom, hogy lehet inni meg enni, de ha nem vitt be magával ilyesmiket, akkor egy kisebb köhécselés miatt nem fogják kiengedni szerintem. Érettségin is sokszorosan adminisztrálni kell az ilyen "esetet", szigorú idõkorlát van. Nyelvvizsgán nem tudom, hogy mûködik, de kétlem, hogy sokkal lazábbak lennének a szabályok. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ne mást hibáztass a bukásodért. Nyilván nem volt szándékos.
Hol vizsgáztál? Mikor? Majd szólsz ha a fellebbezésed sikerült?
A kérdező hozzászólása: Vizsgán lehet inni, cukrot szopogatni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó köszi, fél pont hiányzik.
A kérdező hozzászólása: Majd szólok, Békéscsabán amúgy

Holnap egy fotózáson veszek részt, de aggódom az alakom miatt. Kellene? Kép.

Nem vagyok az a 20 kilós modellalkat. Ennek ellenére voltam már fotózáson. Nyilván nem volt velem semmi gond. A képeim alapján viszont meghívtak egy workshopra, amit egy Hollywoodban is elismert magyar fotós tart. Ez egy képzés fotósoknak... itt leszek modell. Lényegében fehérneműs képek is lesznek, bár úgy volt megadva, hogy valami bő inget vigyek, tehát nyilván nem kell teljesen meztelennek lennem. Kicsit félek, hogy alakom miatt majd csalódottak lesznek, vagy esetleg szurkálódni fognak. Ami végülis csak az ő hibájuk lehet, ugyanis ők hívtak , nem én kuncsorogtam be.

Legjobb válasz: Te nyilvánvalóan csak dícséretet vársz, nem kellett volna a kérdést feltenni ha nem vagy képes elfogadni másfajta véleményt.

Te nyilvánvalóan csak dícséretet vársz, nem kellett volna a kérdést feltenni ha nem vagy képes elfogadni másfajta véleményt.
Most azt várod hogy mindenki elájuljon tõled? Vagy hogy húúú téged oda hívtak? Kérdésre válaszolva ebbõl a képbõl semmi nem látszik, viszont ha nem te kuncsorogtad be magad ahogy mondtad akkor nyilván nincs veled gond.
hurkás a hasad.azt kellett volna kikockásítani a képen.
Ennyibõl sajnos nem lehet tudni. Vélhetõleg nincs gond.
Errõl a képrõl, amin konkrétan semmi nem látszik az alakodból, mégis milyen választ lehet adni? Semmit! Ha már úgyis modell vagy, akkor biztos van normális képed is, azt rakd fel. A másik. Ha téged hívtak a fotózásra, akkor valószínûleg megfelelsz, nem? Csak mert határozottan állítod, hogy, a szavaiddal élve, nem kuncsorogtál be. Nem értem magát a kérdést sem, hogyan merült fel benned.
Ezen a képen pont SEMMIT nem látni az alakodból, nem látszik se a melled, se a hasad, se a derekad, se a csípõd, se a lábad, SEMMID, ez alapján lehetsz deszka is, meg átlagos is, meg hájas is... normális képet nem tudnál esetleg felrakni, amin látszol is? Istenem, nem ismerlek, de most felidegesítettél ezzel a szintû ostobasággal...
" hogy végre te csúfolj ki másokat arc nélkül, név nélkül. " Nem akarlak elkeseríteni, de se a neved nem adtad a képhez és a kérdéshez, se az arcod, sõt kitakartad. Pont neked nem kéne megszólalni... Amúgy ha nem tudod megérteni, hogy ez egy anonim kérdezõ-válaszoló oldal, akkor minek teszed fel a kérdésedet itt? Ha meg csak szimplán nem tudod felfogni, akkor bocs, nem szóltam.
Nekem valahogy túl hosszú a vádlid, de lehet, hoyg nem látom jól ebbõl a képbõl.. A felsõtesteddel viszont szerintem nincs semmi baj :) ) És hát tényleg õk hívtak, biztos nem fognak kinevetni :) Csak legyél magabiztosabb!
Sziaa! A hasad egyáltalán nem hurkás, de az tényleg látszik, hogy nem egy anorexiás modell vagy. De lehet hogy pont ezért hívtak, hogy a fotósok más-más alkatú modellekkel találkozzanak, lássák, hogy melyik modellnél mire kell odafigyelni, mit lehet belõle kihozni.. Viszont ha már voltál tényleg máskor is fotózáson, akkor nincs miért aggódnod, valószínûleg nem azért hívtak vissza hogy kiröhögjenek. :)
Minek kérdezel, ha nem tudod elfogadni a kritikát? Akkor is hurkás, a többi leírt dolgaidat meg el se olvasom, mert nem érdekel.
A kérdező hozzászólása: ja és a hurkák é a ruha ráncolódása közötti különbséget i látni kellene
A kérdező hozzászólása: abszolút nem várom, hogy mindenki elájuljon tõlem, de te biztosan egy baromi önbizalomhiányos ember lehetsz, ha az a szórakozásod, hogy végre te csúfolj ki másokat arc nélkül, név nélkül. a kérdést azért tettem fel, mert a körülöttem élõ emberek véleményét már tudom, és szerettem volna ha valaki külsõ szemmel is mondana véleményt. kedves utolsó. neked ugyanez az üzenetem , és igazán megnéznélek élõben...
Szerintem szép alakod van de lehetne nagyobb melled is...:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!