Találatok a következő kifejezésre: Egy állásinterjúra mennem pár héten belül, (1 db)

Egy állásinterjúra kell mennem pár héten belül, ami részben angol nyelven zajlik. Hogyan készüljek fel rá?

Tanultam angolt, és kb középfokú szinten voltam vagy 5 éve, de nem gyakoroltam és mindent elfelejtettem... Tudtok javasolni használható netes oldalt, könyvet, bármit?

Legjobb válasz: nekem az egyik ismerõsömnek az állásinterjúján tök alap dolgokat kérdeztek. Be kellett mutatkoznia, elmondania mit szeretne a munkahelyén, mit vár, mért jelentkezett, és mint egy állásinterjún, az alap dolgokat megkérdezték. Csak angolul. Ha valamire emlékszel még akkor nem lesz nehéz. Szerintem inkább barátoktól, vagy jó angolos ismerõstöl kérj segítséget. Sokkal konkrétabban elmondja neked a dolgokat. Készülj föl a kérdésekre, és a válaszokra is! Sok szerencsét:)

nekem az egyik ismerõsömnek az állásinterjúján tök alap dolgokat kérdeztek. Be kellett mutatkoznia, elmondania mit szeretne a munkahelyén, mit vár, mért jelentkezett, és mint egy állásinterjún, az alap dolgokat megkérdezték. Csak angolul. Ha valamire emlékszel még akkor nem lesz nehéz. Szerintem inkább barátoktól, vagy jó angolos ismerõstöl kérj segítséget. Sokkal konkrétabban elmondja neked a dolgokat. Készülj föl a kérdésekre, és a válaszokra is! Sok szerencsét:)
1 példapárbeszéd: Az állásinterjúk többségének második köre során nagyon gyakori, hogy a jelentkezõ nyelvtudását felmérendõ különbözõ kérdéseket tesznek fel az adott idegen nyelven. Ebbõl most egy szemelvényt állítottam össze angol nyelven, hogy segítsen az állásinterjúra történõ felkészülés során. Elõször szituációban mutatnék be egy pár gyakori kérdést. Interviewer: Let's switch to English now. I hope you don't mind answering a couple of questions about yourself. Firstly, would you introduce yourself shortly? Applicant: My name is X.Y. I have graduated from the university of the BEST, faculty of 'How to become the best in everything'. After having finished university I started my career at MPG Ltd as a junior sales manager. I took part in all the training programmes offered by the company and mastered my business English. I gained particular experience in dealing with difficult people... Interviewer: Thank you. Could you tell me what kind of a person you are? Applicant: On the whole, I am a rather positive person, enthusiastic and have excellent communicative skills. I am ambitious and prepared to improve my skills in every respect. I do my best in every bit of my work. This last personality trait of mine I would consider one of my weaknesses. I am a maximalist and I expect myself and others to fulfil all tasks with high care and top quality. Interviewer: What makes you the right person for the job? Applicant: I have always been interested in people so I am experienced in detecting what can motivate people, what they would like to buy and therefore I can sell them basically everything the company wants me to in a way that the customer won't feel disappointed... A továbbiakban pedig témakörökre bontva további kérdéseket sorolok fel. Further frequently asked questions about career: 1. What are you doing at the moment? 2. What job did you enjoy the most / the least and why? 3. Why did you leave each job? Questions about the job: 1. Why do you want the job? 2. What will be your main contribution to this job / to the company? 3. How would you start this job? 4. What are your career intentions? 5. Tell me more about how the job matches your career intentions and what appeals to you personally about it? 6. What experience could you gain from previous and current jobs? Questions about skills: 1. Which skills are relevant to this job? 2. What extra skills do you have? 3. What skills are you missing? Questions about personality: 1. What are your strengths? 2. What are your weaknesses? 3. What are your interests? 4. What would you like to be doing 10 years later? Az alapkérdések ismeretében érdemes készülni és gyakorolni a válaszadást, hogy a legváratlanabb helyzetben is, például stresszinterjú közepette is tudjunk mit mondani úgy, hogy annak meggyõzõ ereje is legyen! Az alapos készülés, gyakorlás meghozza a várt eredményt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy mondom a nevemet angolul bemutatkozáskor?

magyar ez pl.: Hraucsekné Bobák Lívia Lauretta

3

Szükségem lenne egy jó angol könyvre, szerintetek?

Egy olyan kellene, ami segít átismételni a nyelvtant. Amiben igeidők ( nem csak az "alapok", hanem a ritkábban pl. future perfect continuous is van benne) magyarázattal, passive, conditionals stb. is megtalálhatóak. Tudnátok ajánlani? Köszönöm a válaszokat! :)

5

Legjobb nyelvtanulási módszerek?

5

Németről magyarra le tudnátok nekem ezt fordítani? Ich kann es einfach nicht beschreiben, du gehst mir einfach nicht mehr aus dem kopf. Träum sogar von dir. Hab dich so gern, bin sehr froh das ich dich habe mein ein und alles.

Köszönöm szépen előre is!!

5

Ti is hulyenek neznetek emiatt?

Mar csak masfel evem van vissza az egyetembol, es meg nincs nyelvvizsgam. (4 eves a suli) Nagyon ideges vagyok, mert komolyan nem latok eselyt, hogy valaha lesz, igy a diplomam is kerdojeles. 12 evig tanultam angolt, majd kimentem angliaba, ahol majdnem 1 evet toltottem/dolgoztam. Szamtalan konyvbol tanultam, rengeteg feladatot oldottam meg, de mindhiaba. A nyelv mostanaban presztizs kerdes, es mindig olyan szanakozva neznek, amikor bevallom, hogy nincsen. Nagyon rosszul esik, mert egyebkent is rossz ez nekem, ez meg csak tetezi. Most komolyan, buta vagyok, mert nincs semmi, de semmi nyelverzekem? Az egyetemen (nem konnyu, realszak) mindig az elso 3 kozott vegzek, jol tanulok, szorgalmas vagyok, de nem er semmit, ha sose lesz papirom rola a nyelv miatt. Nem tudom mit tehetnek meg, ugy erzem keptelen vagyok megszolalni. Felek hogy hibazok, nem all ossze a fejemben egy egyszeru mondat se. Kulon-kulon tudom a szavakat, meg a nyelvtant, de nem tudom osszeollozni, sokszor irasban se, plane beszedben. Butanak erzem magam, es nagyon felek...:(

9

Melyik a legkönnyebb középfokú nyelvvizsga angol nyelvből?

1

Van olyan köztetek, aki nyelvvizsgával, de nyelvtanári diploma nélkül tanít nyelviskolában?

Èn Németországban éltem évekig, nyelvvizsgákat tettem le és alapvetöen középiskolai tanári diplomám van, de nem nyelvtanári és tanítottam is évekig egy gimiben, tehát pedagógiai gyakorlatom is van böven.
Egyik nyelviskola sem akar velem szóba állni, mert egyrészt nincs meg a megfelelö "papirom" hozzá másrészt ugysem tudnék mit kezdeni a felnöttekkel, ha "csak" gyerekekkel foglalkoztam eddig.
Ti ezt hogy látjátok?
Szerintem a tanításban kb. 60-70% maga a tanár személye, egyénisége és csak 30-40% a szaktudás. Ha valaki nem tudja átadni a tudását, mert egy halkszavú, visszafogott vagy nem tudja mozgósítani az embereket, mert nincs az a fajta vezetö-irányító képessége, akkor az a valaki sem fog sikereket elérni.

11

Mi a különbség a két mondat között? I have never been in (valahol), I was never in (valahol).

3

Melyik nyelvet könnyebb egyedül tanulni: olaszt vagy franciát? Melyikből lehet könnyebben eljutni középfokra? (Angolul felsőfokon beszélek. )

3

Hol találhatnék magamnak angol levelezőtársa (ka) t?

A kérdésem arról szólna, hogy szeretnék olyan oldalt, vagy fórumot találni, ahol tudnék echte angolokkal, vagy angolul anyanyelvi szinten beszélőkkel kommunikálni. A google-t már néztem, de semmi hasznosat nem találtam, így esetleg akik már vannak valahol, küldhetnének egy címet tapasztalattal. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
(Ha túl ostobának tartod a kérdésem, vagy engem, és esetleg lustának is, akkor pedig előre is sajnálom, hogy raboltam az időd.)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!