Találatok a következő kifejezésre: Egy állásinterjúra mennem (10 db)

Egy állásinterjúra kell mennem pár héten belül, ami részben angol nyelven zajlik. Hogyan készüljek fel rá?

Tanultam angolt, és kb középfokú szinten voltam vagy 5 éve, de nem gyakoroltam és mindent elfelejtettem... Tudtok javasolni használható netes oldalt, könyvet, bármit?

Legjobb válasz: nekem az egyik ismerõsömnek az állásinterjúján tök alap dolgokat kérdeztek. Be kellett mutatkoznia, elmondania mit szeretne a munkahelyén, mit vár, mért jelentkezett, és mint egy állásinterjún, az alap dolgokat megkérdezték. Csak angolul. Ha valamire emlékszel még akkor nem lesz nehéz. Szerintem inkább barátoktól, vagy jó angolos ismerõstöl kérj segítséget. Sokkal konkrétabban elmondja neked a dolgokat. Készülj föl a kérdésekre, és a válaszokra is! Sok szerencsét:)

nekem az egyik ismerõsömnek az állásinterjúján tök alap dolgokat kérdeztek. Be kellett mutatkoznia, elmondania mit szeretne a munkahelyén, mit vár, mért jelentkezett, és mint egy állásinterjún, az alap dolgokat megkérdezték. Csak angolul. Ha valamire emlékszel még akkor nem lesz nehéz. Szerintem inkább barátoktól, vagy jó angolos ismerõstöl kérj segítséget. Sokkal konkrétabban elmondja neked a dolgokat. Készülj föl a kérdésekre, és a válaszokra is! Sok szerencsét:)
1 példapárbeszéd: Az állásinterjúk többségének második köre során nagyon gyakori, hogy a jelentkezõ nyelvtudását felmérendõ különbözõ kérdéseket tesznek fel az adott idegen nyelven. Ebbõl most egy szemelvényt állítottam össze angol nyelven, hogy segítsen az állásinterjúra történõ felkészülés során. Elõször szituációban mutatnék be egy pár gyakori kérdést. Interviewer: Let's switch to English now. I hope you don't mind answering a couple of questions about yourself. Firstly, would you introduce yourself shortly? Applicant: My name is X.Y. I have graduated from the university of the BEST, faculty of 'How to become the best in everything'. After having finished university I started my career at MPG Ltd as a junior sales manager. I took part in all the training programmes offered by the company and mastered my business English. I gained particular experience in dealing with difficult people... Interviewer: Thank you. Could you tell me what kind of a person you are? Applicant: On the whole, I am a rather positive person, enthusiastic and have excellent communicative skills. I am ambitious and prepared to improve my skills in every respect. I do my best in every bit of my work. This last personality trait of mine I would consider one of my weaknesses. I am a maximalist and I expect myself and others to fulfil all tasks with high care and top quality. Interviewer: What makes you the right person for the job? Applicant: I have always been interested in people so I am experienced in detecting what can motivate people, what they would like to buy and therefore I can sell them basically everything the company wants me to in a way that the customer won't feel disappointed... A továbbiakban pedig témakörökre bontva további kérdéseket sorolok fel. Further frequently asked questions about career: 1. What are you doing at the moment? 2. What job did you enjoy the most / the least and why? 3. Why did you leave each job? Questions about the job: 1. Why do you want the job? 2. What will be your main contribution to this job / to the company? 3. How would you start this job? 4. What are your career intentions? 5. Tell me more about how the job matches your career intentions and what appeals to you personally about it? 6. What experience could you gain from previous and current jobs? Questions about skills: 1. Which skills are relevant to this job? 2. What extra skills do you have? 3. What skills are you missing? Questions about personality: 1. What are your strengths? 2. What are your weaknesses? 3. What are your interests? 4. What would you like to be doing 10 years later? Az alapkérdések ismeretében érdemes készülni és gyakorolni a válaszadást, hogy a legváratlanabb helyzetben is, például stresszinterjú közepette is tudjunk mit mondani úgy, hogy annak meggyõzõ ereje is legyen! Az alapos készülés, gyakorlás meghozza a várt eredményt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek a válaszokat!

Térdig érő szoknyához illik flip-flop papucsban menni egy állásinterjúra?

Legjobb válasz: Állásinterjúra mindig egyel elegánsabb ruhában-cipõben kell megjelenni, mint amilyen öltözetet ott a mindennapokban elvárnak. Mondjuk nem tudom miért nem lehet felvenni egy csini szandált...

Állásinterjúra mindig egyel elegánsabb ruhában-cipõben kell megjelenni, mint amilyen öltözetet ott a mindennapokban elvárnak. Mondjuk nem tudom miért nem lehet felvenni egy csini szandált...
A kérdező hozzászólása: Hát persze mert csak úgy van 5ezer Ft-om szandálra...szerinted miért keresek állást??? És a bunkó most te voltál!
tudod mit? ha ennyire nem érdekelnek a tanácsaink, akkor menj pongyolában, meg 500ftos teszkós papucsban, max nem vesznek föl. nem hiszem, h legalább erre az alkalomra spúr vagy magadnak venni 5rongyért vmi normális szandált a deichmannban! vagy te színházba is edzõcipõbe mész???
Akkor vegyél fekete szoknyát egy nyári visszafogottabb felsõvel, ahhoz jó lesz a szandál. Ha nem öltözöl fel normálisan (nem, a flip-flop papucs mág mindig nem számít normális öltözéknek), a saját esélyeid rontod az interjún.
Én szivacspapucsban mennék, és mûszálas otthonkában!
nem strandra mész!akkor vegyél egyet...ugyis kelleni fog...
A kérdező hozzászólása: De niiiincs!!!!!! Vagy flipp-flopp vagy magassarkú fekete. De mondom az nem megy a szoknyához!
Soha...minimum szandál, de lehetõleg szolíd, és nem olyan, amiben bulizni jársz...nem túl magas sarokkal, a ruha színeihez passzoljon...
Ez nem igaz. Igenis vannak jó összeállítások. Gondolom nem A vonalú a szoknya amiben mennél....vagy igen? A flip-flop NEM ok állásinterjúra. Megértem, hogy meleg van...de Mo még mindíg nem a Karibi szigetek....
A kérdező hozzászólása: De hát egy térdig érõhöz egy magassarkú sem áll jól!! :S
Nem illik.

Hogyan kell menni egy állásinterjúra? Hogyan viselkedjek? Hogyan jelenjek meg?

Odamegyek bemutatkozunk és után várjam meg míg kérdeznek vagy kezdjek el én beszélni? Mit mondjak magamról mikor az önéletrajzba benne van a nevem korom iskoláim stb.. erre a kérdésre mit kell válaszolni? Tapasztalatok

Legjobb válasz: Az interjúztató normál esetben vezetni fogja a beszélgetést, és kérdezned majd akkor kell, ha erre külön lehetõséget ad. Közbe ne szólj soha a mondandójának, mert az tiszteletlenség! Mindig hallgasd végig és figyelj rá. Ne ugyanazt kezd el sorolni ami már le van írva, hanem próbálj meg részleteiben belemenni a leírtaknak. Próbálj meg olyan információkat közölni vele, amivel meggyõzheted arról hogy Te vagy az állásra való ideális jelölt. Persze, ez ne forduljon át öntömjénezésbe! :)

Az interjúztató normál esetben vezetni fogja a beszélgetést, és kérdezned majd akkor kell, ha erre külön lehetõséget ad. Közbe ne szólj soha a mondandójának, mert az tiszteletlenség! Mindig hallgasd végig és figyelj rá. Ne ugyanazt kezd el sorolni ami már le van írva, hanem próbálj meg részleteiben belemenni a leírtaknak. Próbálj meg olyan információkat közölni vele, amivel meggyõzheted arról hogy Te vagy az állásra való ideális jelölt. Persze, ez ne forduljon át öntömjénezésbe! :)
Kosztüm, ing vagy blúz és sötét cipõ. Ha nincs kosztümöd, akkor egy sötét szövetnadrág. Az erõs sminket és illatszereket kerüld. Igyekezz minél természetesebben csinos lenni. Ha dohányzol, semmiképp ne gyújts rá interjú elõtt, mert akkor tuti buktad az állást. Vigyél magaddal egy kinyomtatott önéletrajzot amit elküldtél hozzájuk is. Elõtte egyél pár falatot, mert ha sokáig tart, akkor ott fog korogni a hasad. Egy üditõt nyomhatsz a táskádba, ha kiszáradna a szád, jól jön!
A kérdező hozzászólása: 20 éves pályakezdõ nõ vagyok :) Köszönöm a válaszokat


E-mailbe felkérést kaptam egy állásinterjúra, mit írjak vissza, h el tudok menni rá?

Legjobb válasz: A levél végére írd ki inkább a teljes neved, ezt a részt kicsit elhamarkodta az elsõ, egyébként tökéletes válasz. :)

A levél végére írd ki inkább a teljes neved, ezt a részt kicsit elhamarkodta az elsõ, egyébként tökéletes válasz. :)
Köszönöm a megkeresést, a megbeszélt idõpontban találkozunk az irodájukban. üdv, Józsi
én ma voltam, de szörnyûûûûûû
Kifejtenéd egy kicsit bõvebben?

Állásinterjúra kell mennem és írnom kell egy pár soros kézzel írt írást szabadon választott témában. Milyen témában írjak ami tetszhet nekik? Illetve miért kell ez nekik?

sztem valamilyen utazási irodáról van szó

Legjobb válasz: Szerintem mindenféleképp magadról irj, milyennek tartod magad, miért tetszik a munka, hogyan látod a jövõdet. Nem hiszem, hogy egy harmadik témára kivancsiak :) Sok szerencsét

Szerintem mindenféleképp magadról irj, milyennek tartod magad, miért tetszik a munka, hogyan látod a jövõdet. Nem hiszem, hogy egy harmadik témára kivancsiak :) Sok szerencsét
A kérdező hozzászólása: szabadon választható téma... más szerint is magamról írjak? egyébként titkárnõnek kellenék oda...
Írj a hobbidról.
Személyzeti bejárónál próbálkozz, és tényleg igyekezz határozottabbnak tûnni! :) Sok sikert!
Ha még nem nyitott meg, akkor csak a hátsó ajtón / személyzeti bejárat/ tudsz bemenni.
de ha már végre bejutsz , ott azért eleinte ne tegyél fel ilyen magas szintû kérdéseket , mert a végén nem vesznek még komolyan/föl
Szerintem hívd fel õket telefonon, és érdeklõdd meg.
Az badarság, hogy ez magas szintû kérdés és hogy majd ezért nem vesznek fel. Inkább kérdezz rá, minthogy idiótán kavarjál felvételi elõtt 5 perccel, mert fingod nincs róla, hova kell menned, aztán emiatt késsél.
Tök mindegy, hol mész be, de remélem, az önéletrajzodat átnézetted valakivel, aki tud helyesen írni, mielõtt elküldted.
A hátsó, személyzetis ajtón.

Ha jelentkeztem egy álláshirdetésre, és még aznap fel is hívtak, és a következõ nap be kell mennem állásinterjúra, az jót jelent?

Sürgõsen kéne az ember, vagy ennyire nincs jelentkezõ?

Legjobb válasz: van idejük interjúztatni, lehet épp holnap lesz 1 óra szabadidejük és behívtak rá, de lehet, hogy sürgõsen kell, stb. nem lehet tudni, de ha behívnak az mindenképpen jó.

van idejük interjúztatni, lehet épp holnap lesz 1 óra szabadidejük és behívtak rá, de lehet, hogy sürgõsen kell, stb. nem lehet tudni, de ha behívnak az mindenképpen jó.
Szerintem jót jelent.
Nem feltétlenül jelent valamit. Ráért a HR-es, vagy sürgõs a dolog, de az is lehet persze, hogy bejött nekik az önéletrajzod.
A kérdező hozzászólása: Tényleg jót jelentett, sürgõsen kerestek embert.Hétfõn kezdek is :) Mindenkinek ment a zöld kéz, köszönöm a válaszokat

Férfiak! Ha menne hozzátok állásinterjúra egy hölgy, feltűzött vagy leengedett hajjal lenne tetszetősebb?

Legjobb válasz: A feltûzött az hivatalosabb, igy nekem az lenne szimpatikusabb. Megbizhatóbbnak, komolynak tûnik.

A feltûzött az hivatalosabb, igy nekem az lenne szimpatikusabb. Megbizhatóbbnak, komolynak tûnik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!