Találatok a következő kifejezésre: Egy szlovák hány (5 db)

Egy (szlovák) korona hány forint?

Legjobb válasz: 7-8 Ft lehet.

7-8 Ft lehet.
az árfolyamtol fugg. jelenleg a 8 Ft-hoz van nagyon kozel!De általában 7-8 kozott!
Itt naprakészen látható: http://finance.google.com/finance?q=SKKHUF
1 euro kb olyan 270-280 ft
már euro van ott

Ha 73%-os lett a (szlovák) nyelvi emelt érettségim teszt része, akkor az egy (vagy hát kettő) 100%-os fogalmazással és egy 100% szóbeli felelettel hány %-os lesz/lehet?

Természetesen csak elméletileg, nem feltételezem, hogy 100%-ra csinálom, csak érdekel az ''ideális eset". Köszi :)

Legjobb válasz: Utolsó: Mivel a szóbeli kevesebb pontos, hogy számítana már ugyanannyira? Te is minek szólsz hozzá, ha nem vágod a dolgokat?

Utolsó: Mivel a szóbeli kevesebb pontos, hogy számítana már ugyanannyira? Te is minek szólsz hozzá, ha nem vágod a dolgokat?
Hát számold ki bakker. Ennyire nem lehetsz buta matekból, sima % számítás.
a egyik kommentjébõl derül ki! bar mar a kerdes is zavaros, ha magyarorszaginak vesszuk az erettsegit! de hát itt sok a zavaros kerdes! :D
Hát de pont azt írja bakker, hogy "nem tudom nálatok (Magyarországon) hogy mûködik". Nekem ebbõl az jön le, hogy az itteni érettségire kíváncsi.
Kedves 14-es válaszoló! Gratulálok a kulturált megnyilvánulásodhoz! Képzeld, egy szlovákiai magyarnak ugyanolyan nyelvi érettségi a szlovák, mint neked az angol/német/orosz stb. Sõt az érettségi tárgy neve szlovák nyelv és IRODALOM. Tehát a nyelv megtanulása mellett (ami közel sem egyszerû) tudnia kell a szlovák, cseh és egyéb szláv írók életrajzát, mûveinek elemzéseit. Az írásbelin meg kell írni egy tesztet (irodalom+nyelvtan), illetve egy fogalmazást. A szóbelin pedig ugyanúgy van irodalom és összefüggõ beszéd valamilyen témáról - pl. kultúra, egészség stb. És igen, emellett tanul még egy idegen nyelvet, és természetesen magyar nyelv és irodalmat is, ugyanúgy, mint te! Kérdezõ! Te pedig kérlek áruld el, hogy Magyarországon vagy Szlovákiában érettségiztél -e, mert így nem tudunk segíteni. Ha pedig nem szeretnél már válaszolni: összeadod a pontjaidat és elosztod a maximálisan megszerezhetõ pontok összegével. Pl. 73%-ot (pontot) értél el egy 100 pontos teszten, ehhez hozzámegy mondjuk egy 50 pontos felelet. 73 + 50 = 123 123/150 = 0, 82 Ebben az esetben 82%-ra tudnád feltornázni az eredményedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves 22-es, látom hozzád jutott el zajmentesen az üzenetem;) Vendégem vagy egy Bambira, vagy valami. ;) Most már értem, a százalékot, amit elértem (elért vizsgapont/max vizsgapont - látjátok, tudok %-ot számolni, juhú! örvendjünk!heuréka!), azt pontként veszik a késõbbiekben, és a szóbeli jóval kevesebbet nyom a latba, mint az írásbeli. Azt hiszem minden világos, bár a 81% nem túl lelkesítõ eredmény :/ Köszönöm minden jobb szándékú válaszadónak az idejét :) Aki pedig a humán beállítottsággal élcelõdött: igen, eléggé az vagyok. Te nyilvánvalóan nem vagy az, a helyesírási hibából ítélve ;))) /nem megsértõdni/
Amúgy már az elsõ oldalon leírtam azt, amit a 22-es válaszoló. Nem egészen értem, hogy azzal mi volt a probléma. Én is ugyanazt írtam: összeadják az elért pontokat, és megnézik az összes pontnak hány %-a. A 22-es válaszoló írt egy példát 100 ponttal, ezzel mégis mivel kerültél elõrébb???
A kérdező hozzászólása: ...és hogy a Szlovákiás dolog teljesen tiszta legyen: itthon, Szlovákiában, érettségizek szlovák nyelv és irodalom nevû tantárgyból, lévén kötelezõ. A felvételihez többletpontokhoz van szükségem, aminek egyik módszere az emelt szintû érettségi (nyelvvizsgák már rég letudva), így fogtam magam, jelentkeztem Magyarországra szlovákból (és németbõl) emeltezni, de csak, mint nyelv, így két, kétféle szlovák érettségim lesz :D
Ha jól értelmezem, a 30 megszerezhetõ pontból a teszten elértél 22-t, így ez 73%-ot jelent. A szövegalkotás 70 pontot, a szóbeli pedig 50-et ér legjobb tudásom szerint. Tehát ez összesen 150 pont, amibõl ideális esetben elérhetsz 142-t (22 teszt, 70 szövegalkotás, 50 szóbeli). 94, 6% - nem tudom, hogyan kerekítenek. Amúgy a 22-es vagyok...
A belinkelt oldalak szerint nem olyan a pontok megoszlása, ahogy írod. Nah: pont ezért javasoltam azt, hogy keresse már meg. De dumálhatok én, csak szemétnek vagyok titulálva.
Akkor átszámolja magának és kész. Legalább levezettem neki, hogy tudja, mit és hogyan számoljon.
Igen, csak ezt én már megtettem az elsõ oldalon. Ezért nem értettem, hogy a te válaszod miért felelt meg neki, az enyém meg miért nem.
93, 8 % - csak hogy kijavítsam a hibámat! És hogy miért az enyém felelt meg neki? Jó kérdés, õ biztosan tudja.
A kérdező hozzászólása: 32-es ne csüggedj, nem veled van a gond :) Te kicsit kevésbé részletesen vezetted le, de értékelem a segítõ szándékodat neked is, köszönöm :) ))
A kérdező hozzászólása: Ja, és mielõtt valakinek azzal lenne gondja, hogy mit stresszelek és számolgatok és izgulok ezzel ennyit, üzenem, hogy nekünk 22.000 Ft a vizsgadíj... (Igen, ez egy kis önsajnáltatás volt így a végére.:D)
Most õszintén, áruldd már el nekem ebben mi a bonyolult. Van az írásbeli. A honlap szerint áll 4 részbõl, mind a 4 rész 30 pontot ér. Olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség és hallott szöveg értése. Ehhez jön még a szóbeli, ami megint csak 30 pont. Összesen 150. Összeadod szépen, hogy melyik részben hány pontot értél el és kiszámolod, hogy az a 150 pontnak hány 5-a. Mi ezen az annyira nagyon érthetetlen és bonyolult?
5=%
Hát nekem a kérdésbõl az jött le, hogy Magyarországon tett le emelt szintû szlovák érettségit. Ha nem magyar érettségirõl van szó, akkor mi a f.szrt nem írja bele a kérdésbe? Nehogy ezért én legyek már a hülye!!!!
anyad a fogyatekos! :D fogd mar fol nem magyarorszagi erettsegirol van szo te retardált hülye! a kerdezo meg ezert keves adatot adott meg h barki segiteni tudjon! hany pont is ott az erettsegi?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok buta matekból, csak nem tudom, hogy számolják a végsõ %-ot a 3 részbõl :D
latszik a kerdezo human beállítottságú :D de viszon ez egy alap százalékszámítás, egy általános iskolás megcsinállja! :D
Na szerinted mégis hogy? Összeadják a 3 rész pontszámát és megnézik, hogy a tejes pontszámnak hány %-a. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Igazán, nagyon viccesek vagytok :D Figyelj, akkor elmondom még egyszer. Nem tudom, hogy nálatok (Magyarországon) hogy mûködik a 3 rész pontjainak összeadása... Olvastam olyat, hogy a szóbeli például kevésbé számít, mint az írásbeli... És azt sem tudom, hogy az írásbeli pontokba milyen részben számít bele az íráskészség... Kell még tovább magyarázzam, vagy esetleg valaki SEGÍT IS, kérem szépen? : ))
A kérdező hozzászólása: Kedves harmadik, ezekszerint mégis kell újramagyaráznom. Nem tudom, hány pontot ír a szóbeli, a kis 66/90 pontomhoz krumplit vagy gumicsirkét nem adhatok hozzá, abból úgy számeredmény nem lesz...
Komolyan, a mai fiatalok hihetetlenek. A netet látom tudod használni. Tudod a net nem csak arra való, hogy pornót töltsél. Megnyitod szépen a google-t és rákeresel az érettségi leírására vagy a feladatsorra. Megnézed szépen, hogy mi hány pontos és számolgatsz. Nem kell ehhez zseninek lenni, csak egy kis minimális talpraesettség. Te mindent mással csináltatsz? Tessék, idáig kellett volna eljutnod: http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/erettsegi_vizsgak Jó keresgélést!
rosszul tudod! épp annyira számít a szóbeli, mint az írásbeli!
utolsó! lehet, hogy kevesebb pont, de egy pont ugyanannyit ér szóbelin is meg írásbelin is! szóval egy pont mindenhol 0.66%!! Tehát nem számít kevésbé a szóbeli!!! Amúgy meg inkább TE FOGNÁD BE POFÁD, mert annyira nem értesz hozzá, hogy még azt se tudod, hogy természettudomány érettségin 75 pont a szóbeli 75 pont az írásbeli?! okosabb maradtál volna, ha meg se szólalsz!
Hiába magyarázod a hülyeségedet:DD 1 pont az egy pont. De összességében akkor sem ugyanúgy számít a szóbeli és az írásbeli. Hát gondolkodjál már. Szerinted mikor lesz több pontja? Ha a szóbeli lesz 90%-os, az írásbeli meg csak 60, vagy ha fordítva? Nyilván akkor, ha az írásbeli sikerül jobban, mivel az több pontot ér. Mondtál egy baromságot, és most megpróbálod megmagyarázni, hogy de te bizony nem úgy gondoltad. Elég nevetséges. Az meg nem tudom feltûnt-e, hogy NYELVI érettségirõl volt szó, nem természettudományiról, ergo k.vára mindegy hogy természettudományi érettségin hogy van.
De egyébként pl. a biológia természettudományos tárgy, mégis emelten 100 pont az írásbeli, 50 a szóbeli. K.vára nem 75-75. Ennyit errõl..
Ja, és pofád maximum neked van.
hol nezik kulon az irasbeli es a szobeli %-t? ne rohogtess, ki nem szarja le, hogy hol mennyit szereztel?! itthon ossz 150 pontot tudsz osszeszedni, [email protected] h hogyan! amugy nem tudom h feltunt e nagy valuszinuseggel felvidéki a kérdezõ! felvidék !még! [email protected] szlovákia!! szóval nem idegennyelvi a szlovák érettségije, ugyanolyan neki, mint nálunk a magyar!!!!
ember! tegnap érettségiztem természettudományból! Nem biológiából, és nem emeltszinten! csak tudom már hány pontot lehet elérni írásbelin és szóbelin! xDDD
jah és megint okosabb lennél, ha csöndbe maradtál volna! de elmondom mégegyszer! nem természettudományos tárgyból érettségiztem, hanem TERMÉSZETTUDOMÁNYból!!!
Gratulálok b.meg! Attól még mindig emelt nyelvi érettségirõl van szó, te nagyon fogyatékos. És komolyan nem értem mi a büdös sz.rt nem tudsz felfogni az írásomon. ÖSSZESEN az egész k.va érettségi 150 pont! De a legtöbb tárgyból nem 75-75 pont a szóbeli és az írásbeli! Ergo: a két rész nem egyforma súlyú. Mi ezen a kínai?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, teljesen érthetõ! Az volt a bonyolult, hogy 4 oldalon keresztül összevissza nyomatták a százalékokat, én azt hittem, ez így össze vissza számolódik százalékká, meg ponttá, stb. Na. Köszi. :) ))) Te is vendégem vagy egy bambira.

Szlovákiában mennyibe kerül egy eredetiségvizsga illetve ha szeretnék kivonatni egy autót a forgalomból (véglegesen vagy ideiglenesen akár) az hány euróba kerül?

Próbáltam neten utánanézni, de minden csak idegen nyelven van. Aki esetleg tudja, szívesen fogadok minden információt.

Legjobb válasz: azt írják h az életedbe

azt írják h az életedbe

Egy 50cm3 quadra hány €-ért lehetne jogsit csináltatni itt szlovákiában?

!A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Elfelejtettem írni,de elég fontos lenne!

A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, de elég fontos lenne!
Ha ennyire fontos javaslom nézd meg az interneten.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert az interneten nem találtam.
És nekünk akkor itt Magyarországon honnan kellene tudnunk?
50cm3 re 150-200€ körul van Szlovákiában
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!