Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozónak könyvelőt (10 db)

Egyéni vállalkozónak kötelező könyvelőt fogadnia, vagy végezheti maga is azt a munkát, amit a könyvelő?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kötelezõ könyvelõt fogadni, csak akkor nagyon tisztába kell lenni a dolgokkal, a törvényekkel és minden rá vonatkozó szabállyal, de ha ez megy akkor simán megcsinálhatod te is a havi adatszolgáltatásokat, áfa, szja bevallást és stb., attól függ milyen tevékenységet végzel, ven-e alkalmazott.

Egyáltalán nem kötelezõ könyvelõt fogadni, csak akkor nagyon tisztába kell lenni a dolgokkal, a törvényekkel és minden rá vonatkozó szabállyal, de ha ez megy akkor simán megcsinálhatod te is a havi adatszolgáltatásokat, áfa, szja bevallást és stb., attól függ milyen tevékenységet végzel, ven-e alkalmazott.

Ha több cégnél vagyok megbízásival egyéni vállalkozó, akkor a könyvelőmnek annyiszor kell fizetnem ahány munkahelyem van, vagy csak egyszer egy hónapban?

Legjobb válasz: Nem gondolom, hogy annyiszor kéne fizetned, ahány helyen van szerzõdésed, mivel egyéni vállalkozóként könyvel Téged. Ha így lenne, akkor minden KFT, RT, BT annyiszor fizetne a könyvelõnek, ahány vállalkozási szerzõdést köt egy évben. Abszurd... Annyi, hogy nem egy helyrõl lesz meg az évi bevételed, hanem több helyrõl. Csak össze kell adni õket neki:)

Nem gondolom, hogy annyiszor kéne fizetned, ahány helyen van szerzõdésed, mivel egyéni vállalkozóként könyvel Téged. Ha így lenne, akkor minden KFT, RT, BT annyiszor fizetne a könyvelõnek, ahány vállalkozási szerzõdést köt egy évben. Abszurd... Annyi, hogy nem egy helyrõl lesz meg az évi bevételed, hanem több helyrõl. Csak össze kell adni õket neki:)
A kérdező hozzászólása: Már láttam, de külön a diákokra nem nagyon tér ki...


Mi a teendő abban az esetben, ha másodállású egyéni vállalkozó is vagyok, csak a sógoromnak könyvelek másodállásban, amiért pénzt nem kapok?

Ha ezek után a nevem alatt mennek be neki a bevallások, ami mellett majd gyeden leszek a kislányommal, akkor abból lehet gond?

Legjobb válasz: Ha a neved alatt kerül be az Apeh-ba bármilyen dokumentum, akkor minden felelõsség téged terhel. Tõled fogja az Apeh követelni a büntetések kifizetését, nem a sógorodtól, aki pedig nem lesz köteles neked kifizetni, mivel te vagy a könyvelõ, te hibáztál. Max polgári peres úton lehet tõle visszakövetelni. Én a helyedben nem csinálnám így tovább. Nagy felelõtlenség, fõleg gyerek mellett. A családtagokkal pedig mindig csak a baj van, ha nem stimmel valami, fõleg, ha pénzrõl van szó. Vagy pénzt kérnék érte, vagy (ami szerintem jobb) egy papírt íratnék ügyvéddel, hogy mivel a könyvelésért semmilyen díjazásban nem részesülsz az anyagi felelõsség a sógorodat terhelje. De én még emelett is kérnék érte pénzt, mégha családtag is. Gondold el mennyit spórol rajtad, évente minimum 150 000 Ft-ot, ha csak kis egyéni vállalkozása van. Ha cége, akkor meg legalább 30-50 000 Ft lenne a könyvelése egy könyvelõnél havonta.

Ha a neved alatt kerül be az Apeh-ba bármilyen dokumentum, akkor minden felelõsség téged terhel. Tõled fogja az Apeh követelni a büntetések kifizetését, nem a sógorodtól, aki pedig nem lesz köteles neked kifizetni, mivel te vagy a könyvelõ, te hibáztál. Max polgári peres úton lehet tõle visszakövetelni. Én a helyedben nem csinálnám így tovább. Nagy felelõtlenség, fõleg gyerek mellett. A családtagokkal pedig mindig csak a baj van, ha nem stimmel valami, fõleg, ha pénzrõl van szó. Vagy pénzt kérnék érte, vagy (ami szerintem jobb) egy papírt íratnék ügyvéddel, hogy mivel a könyvelésért semmilyen díjazásban nem részesülsz az anyagi felelõsség a sógorodat terhelje. De én még emelett is kérnék érte pénzt, mégha családtag is. Gondold el mennyit spórol rajtad, évente minimum 150 000 Ft-ot, ha csak kis egyéni vállalkozása van. Ha cége, akkor meg legalább 30-50 000 Ft lenne a könyvelése egy könyvelõnél havonta.
Jaj, még annyi, hogy tessék kiállni a saját érdekeid mellett, most magadat és a gyerkõcöt nézd. Ne használjon ki tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én igazából nem erre gondoltam, lehet, hogy nem volt világosan feltéve a kérdés. Mivel a másodállásomból nem származik jövedelmem, ezért bele tudnak-e kötni abba, hogy kapni fogok tgyást és gyedet, úgy, hogy maga a másodállásom megmarad, amibõl ugye nincs jövedelmem. Mivelhogy munkát végezni ezek mellett nem lehet.... :)

Az egyéni vállalkozó által felvett osztalékból levont és NAV-nak átutalt 14%-os EHO költségként könyvelhetõ? Ti hova könyvelitek?

A nyereségbõl levont 10%-os szja, valamint az osztalékból levont 16%-os szja és a netto osztalék az egyéb költségnek nem minõsülõ oszlopba könyvelem.

Egyéni vállalkozó vagyok másodállásban. A könyvelő nem csinálta meg az adóbevallásom, meg is büntettek. Milyen adóbevallást kell készítenem, és hogy is kell elkészítenem? Nem volt semmilyen bevételem. (elég kezdő vagyok az ilyen témákban)

Legjobb válasz: Kezd azzal hogy megszabadulsz a könyvelõdtõl és keresel egy másikat gyorsan. Az megfogja neked csinálni, mert soknak nagyon kevés cége van és örül ha befut egy "kuncsaft"!

Kezd azzal hogy megszabadulsz a könyvelõdtõl és keresel egy másikat gyorsan. Az megfogja neked csinálni, mert soknak nagyon kevés cége van és örül ha befut egy "kuncsaft"!
Azt tudnod kell, hogy 0-ás bevallást minden hónapban be kell adnod. Szintén a könyvelõ tudja, mirõl van szó.
Jobban jársz, ha nem magad próbálkozol, mert a hibásan beküldött bevallások miatt is még pluszban büntetnek. Azon kívül nemcsak az SZJA bevallásodat kellett küldeni, de ahogy elõttem írták vannak havi bevallások is, és kérdés, hogy beküldte-e pl. a 01-est. Azonkívül itt lesz még az IPA, és még esetedben ki tudja mi minden. Szóval, ha te a könyvelõddel rendszeresen tartottad a kapcsolatot, és ki is fizetted megállapodás szerint, akkor a most kapott bírság õt terheli. Ha azért nem "dolgozott", mert ingyen te sem dolgozol senkinek, akkor sokkal többe is kerülhet, ha te magad próbálkozol összeállítani és hibásan küldözgetni.
A könyvelõt kifizetted?
A bírság csak akkor terheli, ha van biztosítása, és kapott számlát. Amúgy a NAV-ot nem érdekli a könyvelõd, õt nem bírságolják meg. Nekeünk most jött egy kuncsaftunk, õt tavaly elfelejtette a könyvelõje, és mint kiderült tavaly március óta nem lett beküldve semmi, akkor kapott észbe, mikor végrehajtani mentek hozzá, 1.5 millióval.
A kérdező hozzászólása: Igen, kifizettem a könyvelõt! Idõm nem volt most hozzá elmenni, de akkor tegyük fel, hogy megvannak a havi bevallások. Akkor milyen nyomtatvány kell még? Ugyanúgy 1253-as? Vagy 1201-es? Ha mégis nekem kell megcsinálnom...
Ha kifizetted rendesen a könyvelõdet, akkor õneki az összes bevallást el kellett volna küldenie. Ha ezt nem tette meg (elfelejtette, stb. stb.) ez esetben a kettõtök között létrejött megállapodás alapján a bírság õt terheli attól függetlenül, hogy a nav kinek a nevére címezte a bírságoló levelet. Ettõl függetlenül nagyon gyorsan keress egy másik könyvelõt, a be nem küldött bevallások elkészítésével pedig bízz meg egy másikat. Szakember kell ahhoz, ha nem vagy szakmabeli, ne is próbálkozz elkészíteni azokat.
Bizony, ha rendesen fizettél, és tartottad vele a kapcsolatot, akkor az övé a bírság. És menj vissza, majd szépen kötelezd hogy pótolja a bevallásokat, de ha nem bízol már benne, keress egy új könyvelõt és annak a díját is nyugodtan írd meg neki hogy mint ptk szeirnti kártérítés igényt tartassz rá.. Az én egyik átvett cégem járt így, hogy semmi nem volt leadva szinte, ami igen, az hibásan, és megírtam a jegyzõkönyvet ügyvédi levél és most fizet mint a katonatiszt... a bíróságot már nem szerette volna

Segítene egy könyvelő? Milyen költségeket számolhat el egy biztosítási ügynök, aki egyéni vállalkozó? Nagyon örülnék, ha segítene vki?

el lehet pl kávéf?z?t, porszívót, adóújságot, használt telefont? S mit lehet még.

Legjobb válasz: Nagyon mást már nem... kávéfõzõ, és porszívó amõgy is necces. Esetleg számítógép, nyomtató, irodaszer még ezt el tudom képzelni. Számológép ilyesmi

Nagyon mást már nem... kávéfõzõ, és porszívó amõgy is necces. Esetleg számítógép, nyomtató, irodaszer még ezt el tudom képzelni. Számológép ilyesmi
A kifizetett lakásrezsi 20 %-a. Víz, gáz, villany, távhõ. A számla mellett legyen a kifizetést igazoló csekk, ha utalod, a banki kivonat másolata. A telefont hanyagold, annak elszámolhatóságát a NAV mindig variálja. Ha van saját szgk. akkor az üzemanyag és a javítási költségátalány, de ehhez megintcsak erõsen ismerned kellene a törvény idevonatkozó részét, mert szigorúan szabályozva van, gk-tipusonként, benzin-vagy diesel, stb. stb. Jobb lenne, ha felfogadnál egy könyvelõt, hidd el, tizedét sem kéri el könyvelési díjként, mintha befutsz a csõbe, és bírság, büntetés, idõben meg nem fizetett adó késedelmi pótléka stb. stb. miatt a nyakadba varrnak.

Egyéni vállalkozò lettem és éppen most vettem fel egy dolgozot. A havi járulékokat hol kell befizetni utána? Sajna a könyvelöm épp nyaral és nem tudom vele felvenni a kapcsolatot. KÖSZÖNÖM.

Legjobb válasz: Bejelenteni sem hiszem akkor, hogy tudtad a könyvelõd nélkül... Átmenetileg keress fel valakit, aki ért hozzá.

Bejelenteni sem hiszem akkor, hogy tudtad a könyvelõd nélkül... Átmenetileg keress fel valakit, aki ért hozzá.
A könyvelõprogramban, a bérszámfejtés után a könyvelõ elkészíti neked az utalások listáját. A NAV megfelelõ számlaszámaira kell utalnod a könyvelõ által megadott összegeket. Minden hónap 12-éig kell befizetni, szóval ha most vetted fel az embert, még ráér. Amúgy sem létezik, hogy egy könyvelõ úgy menjen el nyaralni, hogy nem rendezi az ilyen dolgait. Ha mégis, keress másik könyvelõt.
Ha a könyvelõdnek nem szóltál elõre, hogy fel akarsz venni valakit, akkor az gáz, mert a munkába-állást megelõzõen be kellett volna jelenteni az apeh-hoz. Ha a könyvelõd úgy ment el szabira, hogy arról te nem tudtál, az valóban gáz. Ha szólt neked (is), csak ráfeledkeztél, akkor pedig most talán várni kellene az alkalmazott felvételével addig, míg visszajön a szabiról, és be tudjátok jelenteni, különben elég sokba fog a bünti kerülni.
A kérdező hozzászólása: A bejelentést még ö intézte utàna ment el de nekem nem adott meg semmilyen szàmlaszàmot vagy ilyesmi. Esetleg ha beviszem az apehoz az ugy jò??
Nem kell bevinned semmit. Az új dolgozó bejelentését elektronikusan kell elküldeni. Tehát ha õ tudott róla, akkor ezt megtette. Visszajön szabiról, a darab-hónapra leszámfejti a munkabért, kiszámolja az alkalmazott után fizetedendõ járulékokat, hozzáadja ahhoz, amit te saját magad után kell, hogy fizessél. És meg fogja adni a számlaszámokat, hogy melyikre mennyit utalj. A befizetési határidõ mindig a tárgyhónapot követõ hónap 12.-e. Most még ne fizess, hiszen a hónapnap még vége sincs, mi van, ha akár te, akár az új alkalmazott pl. lebetegedtek, vagy akármi más történik 30.-a elõtt, és rögtön változik a fizetnivaló összege. Várj nyugodtan, 6.-a, 8.-a körül még ráérsz megtudni mennyit kell fizetned, legkésõbb 10.-én elutalod, akkor is odaér 12-ig. Oké?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segitségedet :)

Főállás mellett egyéni vállalkozó vagyok. Könyvelő most jelzett, hogy az idén nem tud vállalni. Mi a teendőm?

van aki megcsinálná a bevallásom, de mást mellette nem. milyen nyomtatványokat kell vezetnem? Milyen határidőkre kell figyelnem?

Legjobb válasz: Keress másik könyvelõt!

Keress másik könyvelõt!
Így van, keress másik könyvelõt
Miért nem tud
Sajnos ilyen esetben másik könyvelõt kell keresned
Valaki biztos elvállal

Mennyibe kerül könyvelő által készített adóbevallás? (főállás mellett egyéni vállalkozó is vagyok, kis bevétellel, kis kiadással, tehát nincs sok számlám).

Tudom a bevallási id? február 25-e volt, de kíváncsi vagyok mennyiért készítenek el egy ilyent

Legjobb válasz: Igen, február 25.-e VOLT. Ha nem küldted be addig, akkor igencsak szép büntetést kaphatsz az APEH-tól, úgy tudom 100 ezer ft körülit. Ezt van amikor elnézik....úgyhogy siess bevallani!!!! Könyvelõ szerintem 2-3000 ft a te esetedben. Üdv

Igen, február 25.-e VOLT. Ha nem küldted be addig, akkor igencsak szép büntetést kaphatsz az APEH-tól, úgy tudom 100 ezer ft körülit. Ezt van amikor elnézik....úgyhogy siess bevallani!!!! Könyvelõ szerintem 2-3000 ft a te esetedben. Üdv
A kérdező hozzászólása: Nem a határidõrõl kérdeztem kedves válaszoló, hanem arról, hogy egy könyvelõ a felvázolt esetben mennyiért dolgozik. Bevallásom leadtam. 24.000 -et kért a könyvelõ. Hatalmasan sokallom, ezért érdeklõdõm, hogy kb. mennyi másnál.
szia könyvelõ vagyok, egyáltalán nem kért sokat az sos munkáért ha a könyvelésed is pótolta mert annak is meg kell lenni. Hipa bevallás nyenyi elkészült? a tavalyra a nullás nyilatkozat le lett adva? vagy a nullás bevallsáok? ezért kezdtek büntetni itt pesten agyba-fõbe. ebbõl a szempontból bõven nem számit hogy te mellékállású vagy ... és ne hari de heroltom van attól, hogy mindenki azt hiszi mi könyvelõk ideülünk és pikk pakk megy ez és irdatlan pénzeket keresünk :((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!