Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozónak egyszemélyes (4 db)

Mi a különbség az egyéni vállalkozó és az egyszemélyes Kft. -vel rendelkező vállalkozó között?

Legjobb válasz: Az egyéni vállalkozó magán vagyonával is felel, de az egyszemélyes kft esetén csak a kft-be bevitt vagyonnal. Magyarán adótartozás esetén lefoglalhatják, árverezhetik a házadat, míg kft esetén nem. Kft esetén 500 ezer a kezdõtõke, egyéni vállalkozó esetén nincs ilyen. A kft-nek magasabb a könyvelési díja általában. Dióhéjban ennyi. Egy pénzügyes hallgató.

Az egyéni vállalkozó magán vagyonával is felel, de az egyszemélyes kft esetén csak a kft-be bevitt vagyonnal. Magyarán adótartozás esetén lefoglalhatják, árverezhetik a házadat, míg kft esetén nem. Kft esetén 500 ezer a kezdõtõke, egyéni vállalkozó esetén nincs ilyen. A kft-nek magasabb a könyvelési díja általában. Dióhéjban ennyi. Egy pénzügyes hallgató.
Egyszemélyes KFT-nél is az ügyvezetõ a teljes vagyonával felel. Attól még hogy az a neve, hogy korlátolt felelõsségû társaság, a valóságban ez nem így van. Kérdezz csak meg egy ügyvédet. Olyan nincs , hogy senki nem felel valamiért. A különbség egyébként az adózásban van: egyéni vállalkozó egybõl leadózik mindent a bevételbõl, utána a maradékot arra költi , amire akarja. KFT-nél csak a társasági adót fizeted meg, utána dönthetsz, hogy benne hagyod a cégben a maradékot, vagy kiveszed osztaléknak. Ha sok a bevétel, akkor a KFT éri meg jobban.
A kérdező hozzászólása: Azt meg tudod mondani , hogy mekkora bevételtõl éri meg Kft.-t alapítani ?
Egyszemélyes kft. esetében nem felel minden esetben a magán vagyonával. "Bizonyos esetekben most is él, -és nem csak az egyszemélyes kft tulajdonosok esetében- a teljes anyagi felelõsség. Mégpedig akkor, amikor megállapítható, hogy a kár okozása, (amire nem elég a kft vagyona kártérítésre) a tulajdonos szándékossága, illetve neki felróható okokból ered." Attól függ milyen tevékenységet akarsz folytatni, ha csak minimálbért vagy kicsit többet keresel, akkor elég ha egyéni vállalkozó vagy.
Abban az esetben, ha vanegy több mint heti36 órás fõállás, a másodállású vállalkozó mentesül a járulékfizetés alól..ez egyszemélyes kft esetében is így van? Tehát ha van pl. egy heti 40órás munkaviszonyom, másodállásban pedig egy egyszemélyes kft tulajdonosa vagyok, kell fizetnem járulékokat?

Egyéni vállalkozónak lehet egyszemélyes Kft. -je a magánvállalkozása mellett? És akkor, ha az egyéni vállalkozó EVÁ-s?

Legjobb válasz: Természetesen. Bt-je nem lehetne, mert két olyan vállalkozása nem lehet valakinek, amiért teljes vagyonával felel, de a Kft. nem ilyen, így lehet.

Természetesen. Bt-je nem lehetne, mert két olyan vállalkozása nem lehet valakinek, amiért teljes vagyonával felel, de a Kft. nem ilyen, így lehet.
Sajnos nincs igaza az elõttem szólónak. Mivel az egyéni vállalkozó korlátlan felelõsségû, ezért már nem lehet kft. tagja sem.

Egyéni vállalkozónak, vagy egyszemélyes kft nek kevesebb a havi fizetnivalója mindennel együtt? évi másfél millió alatti bevétellel kalkulálva.

Legjobb válasz: jelentkezz be egy könyvelõhöz adótanácsadóhz és számoljátok ki. persze az fizetõs tudom...

jelentkezz be egy könyvelõhöz adótanácsadóhz és számoljátok ki. persze az fizetõs tudom...
Egyetértek az elõzõvel! Mert ugye a kérdésbõl még az sem derül ki, hogy az idei vagy a jövõ évi adótörvények alapján fizetendõkre vagy-e kíváncsi?????? Ezért, a részletek tisztázása is könnyebb személyesben a könyvelõddel.


Fõállás mellett vállalkoznék. Kell járulékot fizetnem? (Régen nem kellett, mert a munkahely fizeti) Adóznom kell, ha nincs nyereségem? Ha igen, mennyit? Egyéni vállalkozói vagy egyszemélyes kft éri meg jobban?

Legjobb válasz: ev olcsóbban kezdhetõ. Ha a heti 36 órát eléri a fõállásod, akkor nincs a vállalkozásban járulékfizetési alsó határ, a tényleges jövedelem után adózol és fizetsz járulékot.

ev olcsóbban kezdhetõ. Ha a heti 36 órát eléri a fõállásod, akkor nincs a vállalkozásban járulékfizetési alsó határ, a tényleges jövedelem után adózol és fizetsz járulékot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ezek szerint addig nem kell fizetnem gyakorlatilag semmit, amíg nem termelek jövedelmet, csak utána?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!