Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozók hol lehet (6 db)

Régen láttam egy oldalt, ahol adószám alapján rá lehetett keresni egyéni vállalkozókra. Hol lehet ilyen?

Kiadta a tevékenységi köröket stb.

Legjobb válasz: https://www.nyilvantarto.hu/evig/LekAdoszamAlapjan.action

A kérdező hozzászólása: Köszi!

Egyéni vállalkozók adószámát hol lehet megnézni?

A cégekét megtalálom az adoszam.hu-n, de ott egyéni vállalkozók nincsenek. Valahol van ez nyilvántartva?

Legjobb válasz: Az APEH adóalany-adatbázisa nyilvános: http://www.apeh.hu/adatbleker Itt minden, Magyarországon adószámmal (nem adóazonosító jellel!) rendelkezõ magánszemélyt, egyéni- és társas vállalkozást és egyéb szervezetet megtalálsz!

Az APEH adóalany-adatbázisa nyilvános: http://www.apeh.hu/adatbleker Itt minden, Magyarországon adószámmal (nem adóazonosító jellel!) rendelkezõ magánszemélyt, egyéni- és társas vállalkozást és egyéb szervezetet megtalálsz!

Egyéni vállalkozók vagy kisebb kft-k könyvelését hol lehet gyakorolni?

Sikerült megszereznem a mérlegképes könyvel?i végzettséget, de nem érzem olyan biztosnak a tudásomat, hogy másoknak élesbe könyveljek. Esetleg van olyan program, vagy példatár, amivel gyakorolni lehetne?

Legjobb válasz: Beszélj a fõnököddel, hogy szeretnél átmenni a könyvelõk közé dolgozni, nézzen szét, van-e rá lehetõség.

Beszélj a fõnököddel, hogy szeretnél átmenni a könyvelõk közé dolgozni, nézzen szét, van-e rá lehetõség.
Ilyen széleskörû gyakorlatra könyvelõirodában tehetsz szert. Ott mindenféle tevékenységû egyéni vállalkozót, társaságot könyvelhetsz teljes körûen.
Na, persze, de gyakorlat nélkül nem vesznek fel, épp ez a lényeg.
Nálam. De fizetést nem tudok adni :) ))
http://merlegkepestanoda.hu/taniroda/ Itt szerezhetsz gyakorlatot :)


apeh.hu-n próbálkozz.
De csak ügyfélkapun keresztül tudod beküldeni. És kell hozzá a nyomtatványkitöltõ program amit az apeh honlapjáról tudsz letölteni.
De annak elõtte töltsd le a Jáva-t, utána az ÁNYK-ABEV JÁVÁ-t, azután jöhet a nyomtatvány.

Kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó oep bejelentkező nyomtatványt hol lehet letölteni?

Kiegészít? tevékenység? egyéni vállalkozó lettem néhány napja. Vállalkozói igazolvány megvan, apeh és helyi adó bejelentkezés megvan. Az oep bejelentkezésnél viszont elakadtam. Nem találom azt a nyomtatványt amin bejelentkezhetnék, amit találtam arra meg az van írva csak cégeknek, egyéni vállalkozóknak nem. Bemenni nincs id?m az egészségbiztosítóhoz, mindenképp postán küldeném be. Hol találok erre megfelel? nyomtatványt?

Legjobb válasz: Szerintem az OEP-hez már nem kell külön bejelentést küldeni. Az APEH-hez elég és az önkormányzathoz.

Szerintem az OEP-hez már nem kell külön bejelentést küldeni. Az APEH-hez elég és az önkormányzathoz.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom az OEP -hez is be kell jelentkezni, szóval a kérdést továbbra is fenntartom.
az OEP jelentés kb. három éve megszûnt. Az apeh-hoz jelented a jogviszonyt 09T1041 számú nyomtatványon. Az apeh ennek a nyominak a tartalmát adja át az OEP felé. DE! Nem mindegy, hogy kiegészítõ tev. vállalkozó vagy -e (ez ugyanis nyugdíj melletti vállalkozást jelent), vagy másodállásos vállalkozó (ez munkaviszony melletti vállalkozást jelent). Ha kieges vagy, akkor nem kell a T1041. Ha másodállásos, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Itt a kérdésben nem arról a bejelentkezésrõl van szó, amikor valaki bejelentkezik mint járulékfizetõ, vagy bejelenti az alkalmazottját. Arra valóban a fent említett nyomtatvány szolgál. Erre nincs is szükségem, mivel kiegészítõ tevékenységû leszek. A kérdés tárgya az a bejelentkezés, amit az oep felé kell tenni, mint foglalkoztató (lehetséges foglalkoztató). Miután a könyvelõmmel égen földön nem találtunk nyomtatványt felhívtuk az oep -et, akik postafordultával ígérték a nyomtatványt. Tehát ez egy másik bejelentési kötelezettség, és továbbra is létezik.
Kedves Kérdezõ! Az oep honlapján a kérdéses nyomtatvány még mindig fennvan, de már nem alkalmazandó! Valamikor anno ezt két példányban kellett beküldeni, amibõl egyet visszakaptál érkeztetve, rajta a TB törzsszámoddal. Na majd most is beküldöd, az OEP meg cseszik neked visszaküldeni. A könyvelõdhöz gratulálok. (Amúgy magam is az vagyok, önálló könyvelõ céggel, immáron 15 éve.)
A kérdező hozzászólása: Igazából nem érheti kritika a könyvelõt, hisz az oep is azt a tájékoztatást adta, hogy az említett bejelentkezés szükséges és küldik a nyomtatványt. Ha meg nem kell beküldeni akkor minek küldenek nyomtatványt? Ezek szerint a gratuláció az oep -et illeti. Sorry, ha próbálok jogszerûen eljárni, tudom az én hibám. Pár éve ezeket még magam elintéztem amikor hasonló cipõben jártam, két óra alatt végigjártam minden hivatalt amit kellett, de most annyira megkönnyítik a vállalkozások helyzetét, hogy a hátsóm a földhöz verem örömömben.
A kérdező hozzászólása: Megvan a bejelentõ lap. Miután kézhez kaptam, a konkrét megnevezés alapján kerestem rá és meg is találtam: http://www.magyarorszag.hu/ShowBinary/repo/root/mohu/allampolgar/dokumentumok/BEJELENTOLAPBV0501.doc Az oep nálunk mindenesetre nem tud róla, hogy ezt eltörölték volna, az üres nyomtatványt meg is kaptam tõlük postán.
Légyszi tájékoztass majd minket, hogy ha beküldted utána mi történt? Mit reagált az OEP. Én is könyvelõ vagyok, de már évek óta nem használjuk ezt a nyomtatványt, tudomásom szerint nem kell, az OEP sem hiányolta. Az adatokat átveszik az okmányirodáktól, vagy az APEH-tõl. Kérlek irjál kommentet ha új dolgot tudsz! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszadók! A kérdéses nyomtatvány egyik példánya a tegnapi napon visszaérkezett hozzám az oep által aláírva, lepecsételve. Innentõl fogva gondoljon mindenki amit akar :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!