Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozók hol (16 db)

Adószámos magánszemély vagy egyéni vállalkozó hol mennyi a bruttó?

Ha van egy fix nettó összeg akkor melyik esetben kevesebb az adó?

Legjobb válasz: Pontatlan a kérdésed, így megválaszolhatatlan. Nem ismert a választott adózási mód, az egyéb részletek sem, és az sem hogy a nettót milyen módon érted? (kivétbõl maradt nettó, vagy a tisztán megmaradt nettó...stb)

Pontatlan a kérdésed, így megválaszolhatatlan. Nem ismert a választott adózási mód, az egyéb részletek sem, és az sem hogy a nettót milyen módon érted? (kivétbõl maradt nettó, vagy a tisztán megmaradt nettó...stb)

Ilyen egyéni vállalkozóknak hol érdemes számlát nyitni?

Minden tranzakció KP-ben történik, csak azért kell számlát nyissak, hogy a Nav-nak elmondhassam, hogy van + hogy ne piszkáljanak emiatt. Közületek, akik hasonló helyzetben voltak, hol nyitottatok?

Legjobb válasz: Miért áfás vagy?

Miért áfás vagy?
A kérdező hozzászólása: nem.
Akkor nincs is bankszámla nyitási kötelezettséged, tehát nagyjából sehol.... Ha azon forgalmazás nem történik.

Régen láttam egy oldalt, ahol adószám alapján rá lehetett keresni egyéni vállalkozókra. Hol lehet ilyen?

Kiadta a tevékenységi köröket stb.

Legjobb válasz: https://www.nyilvantarto.hu/evig/LekAdoszamAlapjan.action

A kérdező hozzászólása: Köszi!


Akkor még valószínûleg bejelentettek. Az Országos Egészségpénztárnál érdeklõdj.

Férjem egyéni vállalkozó lesz január 1 től. Mikor jár jobban ha áfa körös lesz vagy nem? Hol tudnék ennek utánanézni?

Legjobb válasz: Véleményem szerint attól függ, hogy a tevékenysége mennyire anyagigényes, szerszám és gépigényes. Mert ha a tevékenység megkezdéséhez sok anyag, áru, szerszám és gép szükséges, akkor ezek ÁFÁ-ja alanyi adómentesség választásakor elveszik, mert csak a bevételi korlát átlépésével (évi 5000 000 Ft) kerül át az ÁFA körbe. Így csak az alapanyag-, -áru, stb. pótlásának az ÁFÁ-ja lesz levonható. Különben január 1-tõl nem tud a férjed vállalkozó lenni, csak munkanaptól, amikor ki tudja válatani a vállalkozói igazolványt. A tevékenység megkezdése elõtt, mindenképpen keressetek egy jó könyvelõt, és azzal beszéljetek meg mindent.

Véleményem szerint attól függ, hogy a tevékenysége mennyire anyagigényes, szerszám és gépigényes. Mert ha a tevékenység megkezdéséhez sok anyag, áru, szerszám és gép szükséges, akkor ezek ÁFÁ-ja alanyi adómentesség választásakor elveszik, mert csak a bevételi korlát átlépésével (évi 5000 000 Ft) kerül át az ÁFA körbe. Így csak az alapanyag-, -áru, stb. pótlásának az ÁFÁ-ja lesz levonható. Különben január 1-tõl nem tud a férjed vállalkozó lenni, csak munkanaptól, amikor ki tudja válatani a vállalkozói igazolványt. A tevékenység megkezdése elõtt, mindenképpen keressetek egy jó könyvelõt, és azzal beszéljetek meg mindent.
A kérdező hozzászólása: köszi bár a jó könyvelõ felénk ritka mint a fehér holló de már dolgozunk az ügyön köszi a logikus választ mindkettõtöknek
Kérj tanácsot a http://www.adoforum.hu-n, biztos tudnak segíteni

Egyéni vállalkozók adószámát hol lehet megnézni?

A cégekét megtalálom az adoszam.hu-n, de ott egyéni vállalkozók nincsenek. Valahol van ez nyilvántartva?

Legjobb válasz: Az APEH adóalany-adatbázisa nyilvános: http://www.apeh.hu/adatbleker Itt minden, Magyarországon adószámmal (nem adóazonosító jellel!) rendelkezõ magánszemélyt, egyéni- és társas vállalkozást és egyéb szervezetet megtalálsz!

Az APEH adóalany-adatbázisa nyilvános: http://www.apeh.hu/adatbleker Itt minden, Magyarországon adószámmal (nem adóazonosító jellel!) rendelkezõ magánszemélyt, egyéni- és társas vállalkozást és egyéb szervezetet megtalálsz!

Ha egyéni vállalkozó leszek. Milyen adózási fajtából választhatok? És hol mennyit kell fizetni a jövedelem után?

Legjobb válasz: errõl kisregényt lehetne írni, ezt pedig itt nem várhatod el senkitõl. Keress egy könyvelõt, egy megbeszélés keretében kiválasztható, hogy melyik a legcélszerûbb adózási forma az esetedben. Ennyibõl felelõs választ adni sem lehet. Nem mindegy hol vállalkozol, van-e másik jogviszoyod, mennyi a várható bevétel, az milyen tevékenységbõl származik, kik az ügyfélköröd várhatóan magán vagy közületi páciensek és még millió kérdés.

errõl kisregényt lehetne írni, ezt pedig itt nem várhatod el senkitõl. Keress egy könyvelõt, egy megbeszélés keretében kiválasztható, hogy melyik a legcélszerûbb adózási forma az esetedben. Ennyibõl felelõs választ adni sem lehet. Nem mindegy hol vállalkozol, van-e másik jogviszoyod, mennyi a várható bevétel, az milyen tevékenységbõl származik, kik az ügyfélköröd várhatóan magán vagy közületi páciensek és még millió kérdés.
A kérdező hozzászólása: autókereskedés otthon 1-2 autóval másodállásban. Kisértékû autók (idõlekötésként)
Igen, létezik 2 órás is. Könyvelõdet kérdezd.
Gondolom, az egyéni vállalkozónak van könyvelõje, aki a bevallásait is intézi. Ennek a dolognak a papírmunkáit is Õ tudja megcsinálni. Ha nincs, akkor pedig köt egy munkaszerzõdést a nyugdíjassal a megállapodásuknak megfelelõen, és még a munka megkezdése elõtt bejelenti ezt a NAV-nak a meghatározott formanyomtatványon, majd havonta beadja a nyugdíjasról a kötelezõ adatszolgáltatást.

Egyéni vállalkozó vagyok, szeretnék fantázianevet adni a vállalkozásnak, tehát nem a saját nevemen futna. Hol kell ezt intézni, mi a menete? Google-ben nemigen találtam infot.

Egyéni vállalkozó maradnék, nem alakulnék át kft-vé.

Legjobb válasz: Az EV tetszõlegesen adhat fantázianevet a vállalkozásának (olyat kell választani ami utal a tevékenységre). Ezt nem kell bejelenteni sehol. Ha kereskedsz, a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásba vételekor az önkormányzatnál meg kell adni a használni kívánt nevet. Szolgáltatáskor nem kell bejelenteni a használni kívánt nevet sehol.

Az EV tetszõlegesen adhat fantázianevet a vállalkozásának (olyat kell választani ami utal a tevékenységre). Ezt nem kell bejelenteni sehol. Ha kereskedsz, a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásba vételekor az önkormányzatnál meg kell adni a használni kívánt nevet. Szolgáltatáskor nem kell bejelenteni a használni kívánt nevet sehol.
A kérdező hozzászólása: Már megy a vállalkozás, tehát a nevem helyett változtatnék másra. Akkor is az önkormányzathoz kell bemennem?
A tevékenységnek lehet nevet adni, nem a vállalkozásnak. Tehát az üzlethelyiség, vagy szolgáltatást nyújtó helyiség bírhat névvel, nem maga a vállalkozás. Ettõl függetlenül a számlán a saját név + EV felirat KELL, hogy szerepeljen, de a használt fantázianév is ott lehet. Pl: Tóth Péter E.V. "Kézmûves szappanok mintaboltja".. Vagy Tóth Péter E.V. "Csodák Palotája Építész szolgálat" ... stb. A fantázianevet használhatod weboldal címeként is akár, sõt lehet fantázianév egy webcím is.
Bocs, az kimaradt, hogy ha szolgáltatásról van szó, akkor nem kell bejelenteni a választott nevet sehova, ha kereskedelmi egységrõl beszélünk, akkor az Önkormányzat Ipar és Kereskedelmi Osztályához kell bemenni bejelenteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
És pl ha jól megy az ev-m, és ez miatt másoknak megtetszik a fantázianevem, alapíthatnak-e rá bejegyzett céget, hogy a bejáratott nevet elvegyék?
http://www.pannonfinanz.at munkával, üzlettel kapcsolatban tudnak segíteni ausztriában magyarul, magyar munkatársakkal. sok sikert, üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!