Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozók hol (15 db)

Adószámos magánszemély vagy egyéni vállalkozó hol mennyi a bruttó?

Ha van egy fix nettó összeg akkor melyik esetben kevesebb az adó?

Legjobb válasz: Pontatlan a kérdésed, így megválaszolhatatlan. Nem ismert a választott adózási mód, az egyéb részletek sem, és az sem hogy a nettót milyen módon érted? (kivétbõl maradt nettó, vagy a tisztán megmaradt nettó...stb)

Pontatlan a kérdésed, így megválaszolhatatlan. Nem ismert a választott adózási mód, az egyéb részletek sem, és az sem hogy a nettót milyen módon érted? (kivétbõl maradt nettó, vagy a tisztán megmaradt nettó...stb)

Ilyen egyéni vállalkozóknak hol érdemes számlát nyitni?

Minden tranzakció KP-ben történik, csak azért kell számlát nyissak, hogy a Nav-nak elmondhassam, hogy van + hogy ne piszkáljanak emiatt. Közületek, akik hasonló helyzetben voltak, hol nyitottatok?

Legjobb válasz: Miért áfás vagy?

Miért áfás vagy?
A kérdező hozzászólása: nem.
Akkor nincs is bankszámla nyitási kötelezettséged, tehát nagyjából sehol.... Ha azon forgalmazás nem történik.

Régen láttam egy oldalt, ahol adószám alapján rá lehetett keresni egyéni vállalkozókra. Hol lehet ilyen?

Kiadta a tevékenységi köröket stb.

Legjobb válasz: https://www.nyilvantarto.hu/evig/LekAdoszamAlapjan.action

A kérdező hozzászólása: Köszi!


Akkor még valószínûleg bejelentettek. Az Országos Egészségpénztárnál érdeklõdj.

Férjem egyéni vállalkozó lesz január 1 től. Mikor jár jobban ha áfa körös lesz vagy nem? Hol tudnék ennek utánanézni?

Legjobb válasz: Véleményem szerint attól függ, hogy a tevékenysége mennyire anyagigényes, szerszám és gépigényes. Mert ha a tevékenység megkezdéséhez sok anyag, áru, szerszám és gép szükséges, akkor ezek ÁFÁ-ja alanyi adómentesség választásakor elveszik, mert csak a bevételi korlát átlépésével (évi 5000 000 Ft) kerül át az ÁFA körbe. Így csak az alapanyag-, -áru, stb. pótlásának az ÁFÁ-ja lesz levonható. Különben január 1-tõl nem tud a férjed vállalkozó lenni, csak munkanaptól, amikor ki tudja válatani a vállalkozói igazolványt. A tevékenység megkezdése elõtt, mindenképpen keressetek egy jó könyvelõt, és azzal beszéljetek meg mindent.

Véleményem szerint attól függ, hogy a tevékenysége mennyire anyagigényes, szerszám és gépigényes. Mert ha a tevékenység megkezdéséhez sok anyag, áru, szerszám és gép szükséges, akkor ezek ÁFÁ-ja alanyi adómentesség választásakor elveszik, mert csak a bevételi korlát átlépésével (évi 5000 000 Ft) kerül át az ÁFA körbe. Így csak az alapanyag-, -áru, stb. pótlásának az ÁFÁ-ja lesz levonható. Különben január 1-tõl nem tud a férjed vállalkozó lenni, csak munkanaptól, amikor ki tudja válatani a vállalkozói igazolványt. A tevékenység megkezdése elõtt, mindenképpen keressetek egy jó könyvelõt, és azzal beszéljetek meg mindent.
A kérdező hozzászólása: köszi bár a jó könyvelõ felénk ritka mint a fehér holló de már dolgozunk az ügyön köszi a logikus választ mindkettõtöknek
Kérj tanácsot a http://www.adoforum.hu-n, biztos tudnak segíteni

Egyéni vállalkozók adószámát hol lehet megnézni?

A cégekét megtalálom az adoszam.hu-n, de ott egyéni vállalkozók nincsenek. Valahol van ez nyilvántartva?

Legjobb válasz: Az APEH adóalany-adatbázisa nyilvános: http://www.apeh.hu/adatbleker Itt minden, Magyarországon adószámmal (nem adóazonosító jellel!) rendelkezõ magánszemélyt, egyéni- és társas vállalkozást és egyéb szervezetet megtalálsz!

Az APEH adóalany-adatbázisa nyilvános: http://www.apeh.hu/adatbleker Itt minden, Magyarországon adószámmal (nem adóazonosító jellel!) rendelkezõ magánszemélyt, egyéni- és társas vállalkozást és egyéb szervezetet megtalálsz!
Igen, létezik 2 órás is. Könyvelõdet kérdezd.
Gondolom, az egyéni vállalkozónak van könyvelõje, aki a bevallásait is intézi. Ennek a dolognak a papírmunkáit is Õ tudja megcsinálni. Ha nincs, akkor pedig köt egy munkaszerzõdést a nyugdíjassal a megállapodásuknak megfelelõen, és még a munka megkezdése elõtt bejelenti ezt a NAV-nak a meghatározott formanyomtatványon, majd havonta beadja a nyugdíjasról a kötelezõ adatszolgáltatást.

Egyéni vállalkozó vagyok, szeretnék fantázianevet adni a vállalkozásnak, tehát nem a saját nevemen futna. Hol kell ezt intézni, mi a menete? Google-ben nemigen találtam infot.

Egyéni vállalkozó maradnék, nem alakulnék át kft-vé.

Legjobb válasz: Az EV tetszõlegesen adhat fantázianevet a vállalkozásának (olyat kell választani ami utal a tevékenységre). Ezt nem kell bejelenteni sehol. Ha kereskedsz, a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásba vételekor az önkormányzatnál meg kell adni a használni kívánt nevet. Szolgáltatáskor nem kell bejelenteni a használni kívánt nevet sehol.

Az EV tetszõlegesen adhat fantázianevet a vállalkozásának (olyat kell választani ami utal a tevékenységre). Ezt nem kell bejelenteni sehol. Ha kereskedsz, a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásba vételekor az önkormányzatnál meg kell adni a használni kívánt nevet. Szolgáltatáskor nem kell bejelenteni a használni kívánt nevet sehol.
A kérdező hozzászólása: Már megy a vállalkozás, tehát a nevem helyett változtatnék másra. Akkor is az önkormányzathoz kell bemennem?
A tevékenységnek lehet nevet adni, nem a vállalkozásnak. Tehát az üzlethelyiség, vagy szolgáltatást nyújtó helyiség bírhat névvel, nem maga a vállalkozás. Ettõl függetlenül a számlán a saját név + EV felirat KELL, hogy szerepeljen, de a használt fantázianév is ott lehet. Pl: Tóth Péter E.V. "Kézmûves szappanok mintaboltja".. Vagy Tóth Péter E.V. "Csodák Palotája Építész szolgálat" ... stb. A fantázianevet használhatod weboldal címeként is akár, sõt lehet fantázianév egy webcím is.
Bocs, az kimaradt, hogy ha szolgáltatásról van szó, akkor nem kell bejelenteni a választott nevet sehova, ha kereskedelmi egységrõl beszélünk, akkor az Önkormányzat Ipar és Kereskedelmi Osztályához kell bemenni bejelenteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
És pl ha jól megy az ev-m, és ez miatt másoknak megtetszik a fantázianevem, alapíthatnak-e rá bejegyzett céget, hogy a bejáratott nevet elvegyék?
http://www.pannonfinanz.at munkával, üzlettel kapcsolatban tudnak segíteni ausztriában magyarul, magyar munkatársakkal. sok sikert, üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!