Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozó lenni! Hova kell (3 db)

Egyéni vállalkozó szeretnék lenni! Hova kell fordulnom, és milyen költséggel jár?

Legjobb válasz: Köszönöm válaszod! Sokat segítettél!0-ról elindulni nagyon nehéz,de nem lehetetlen!A példa te vagy!!!Te már tudod mi az amikor az embernek elég volt a zsarnokságból!Nem adom fel és megcsinálom!!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! Sokat segítettél!0-ról elindulni nagyon nehéz, de nem lehetetlen!A példa te vagy!!!Te már tudod mi az amikor az embernek elég volt a zsarnokságból!Nem adom fel és megcsinálom!!!
Szia Azt nem irtad a kérdésbe hogy pl diák vagy e. Leirom hogy tudd :) . Én Diék vagyok és egyéni vállalkozó. El kellett mennem okmányirodába 10 000 Ft illeték. Bejelentgetni magam apehnál, kiváltani ügyfélkapu hozzáférést. Majd online havaonta adózni kell. Diákként ECHO t kell csak, sac / kb 3000 Ft :) .
az önkormányzatnál kell vállalkozói igazolványt igényelned, amit továbbítanak az apeh-ba és ott képeznek neked adószámot, ezután mindenféle engedélyt be kell szerezned, ha az üzletben akarsz valamilyen tevékenységet folytatni, ez attól függ mit, teljesítened kell az egyéni vállakozókra vonatkozó bevallási kötelezettségeidet, persze ez is függ a tevékenységtõl meg hogy van-e alkalmazottad stb., és saját magad után fizeted az összes járulékot azt is amit a munkáltató fizetne, ha "rendes" munkaviszonyban dolgoznál (29% tb járulék, 9, 5% nyugdíjjárulék, 6%egészsébiztosítási járulék, 1950Ft eho/hó) A törvény meghatározza hogy mely esetekben mi aminimum járulékalap, nem feltétlenül a vállalkozói kivét.
A kérdező hozzászólása: Már láttam, de külön a diákokra nem nagyon tér ki...

Ha egyéni vállalkozó szeretnék lenni 2010 januárjától. Akkor hova kell fordulnom? Az erkölcsi kikérése sem kötelező 2010-től?

Úgy hallottam, hogy idén már az okmányiroda helyett a polgármesteri hivatalnál is be lehet jelenteni a vállalkozói igénylést és nem kötelez? kiváltani a vállalkozói igazolványt.

Legjobb válasz: Vállalkozói igazolványt önkormányzatok okmányirodájában lehet kiváltani. Úgy tudom hogy még mindig mindkettõ kiváltása kötelezõ.

Vállalkozói igazolványt önkormányzatok okmányirodájában lehet kiváltani. Úgy tudom hogy még mindig mindkettõ kiváltása kötelezõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!