Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozó lenni! (52 db)

Van állásom és ez mellett szeretnék egyéni vállalkozó lenni mennyi lenne a fizetési kötelezettségem?

Legjobb válasz: Ha 36 órás munkaviszonyod van és egyéni vállalkozóként nem leszel KATA-s, akkor a bevétel - költség = eredmény, az eredmény 10%-a SZJA. Az eredmény csökkenthetõ a 10%-os SZJA-val, és az így megmaradt vállalkozói osztalékadó alap után 16%-a SZJA illetve 14%-a EHO fizetési kötelezettséged lesz. Járulékfizetési kötelezettséged amíg nincs kivéted, és amíg van munkaviszonyod addig nem lesz. Ennyi nagy vonalakban.

Ha 36 órás munkaviszonyod van és egyéni vállalkozóként nem leszel KATA-s, akkor a bevétel - költség = eredmény, az eredmény 10%-a SZJA. Az eredmény csökkenthetõ a 10%-os SZJA-val, és az így megmaradt vállalkozói osztalékadó alap után 16%-a SZJA illetve 14%-a EHO fizetési kötelezettséged lesz. Járulékfizetési kötelezettséged amíg nincs kivéted, és amíg van munkaviszonyod addig nem lesz. Ennyi nagy vonalakban.

Szeretnék egyéni vállalkozó lenni. Mit kell erről tudni? Jót és rosszat is tudni szeretnék!

Legjobb válasz: Itt szinte mindent megtudhatsz az egyéni vállalkozásról: http://www.magyarorszag.hu/vallalkozas/elethelyzetek/egyeniv.. Jó az, hogy magad osztod be az idõdet, a munkádat; nincs fõnököd. Viszont: ha nincs bevételed, a járulékokat akkor is fizetned kell valamibõl; a teljes vagyonoddal felelsz a vállalkozásodért; mindenrõl magadnak kell gondoskodnod, senki nem hívja fel a figyelmed, hogy mi milyen engedélyhez, vagy bejelentéshez kötött.

Itt szinte mindent megtudhatsz az egyéni vállalkozásról: http://www.magyarorszag.hu/vallalkozas/elethelyzetek/egyeniv.. Jó az, hogy magad osztod be az idõdet, a munkádat; nincs fõnököd. Viszont: ha nincs bevételed, a járulékokat akkor is fizetned kell valamibõl; a teljes vagyonoddal felelsz a vállalkozásodért; mindenrõl magadnak kell gondoskodnod, senki nem hívja fel a figyelmed, hogy mi milyen engedélyhez, vagy bejelentéshez kötött.

Ha 22 évesen OKJ-s képzés mellett kezdek egyéni vállalkozó lenni, a tanfolyam miatt nem szükséges kiváltanom a KATA-t? Vagy hogyan van ez?

Legjobb válasz: ??? Nem, semmi köze egymáshoz a két dolognak. Ha vállalkozni akarsz, és KATA tetszik akkor KATA havi 50ezer ft lesz. Akár tanulsz akár nem. (Fõállás az egyetlen dolog ami hatással van a kata-ra, de az is csak csökkenti a költségeid. Ugyan úgy katásnak kell lenned.

??? Nem, semmi köze egymáshoz a két dolognak. Ha vállalkozni akarsz, és KATA tetszik akkor KATA havi 50ezer ft lesz. Akár tanulsz akár nem. (Fõállás az egyetlen dolog ami hatással van a kata-ra, de az is csak csökkenti a költségeid. Ugyan úgy katásnak kell lenned.
Az egyéni vállalkozás egyik adózási formája a KATA. Ebbõl következik, hogy egyéni vállalkozóit ígyis úgyis ki kell váltsál a tevékenységhez, de az adózásodat leginkább a tevékenységed és a várható forgalmad mértéke fogja eldönteni, amiben meg a könyvelõd tud tanácsot adni.


Kislányom egy éves kora után szeretnék egyéni vállalkozó lenni. Hogyan történik az adózás?

Gondolom ez akkor másodtevékenységnek minősülne,vagyis a keletkező bevételem nem lehetne több,mintha részmunkaidőben dolgoznék,és akkor az adózás szabályai is eszerint vonatkoznának rám,mint a nyugdíjasokra,vagy munka mellett egyéni vállalkozásban dolgozókra...Jól értelmezem?

Legjobb válasz: Miért lenne másodtevékenység.

Miért lenne másodtevékenység.
A kérdező hozzászólása: Azért mert gyes mellett 30 órás munkaviszonya lehet az embernek, tudnál esetleg értelmes választ adni?
Miért kell egybõl támadni, nem értettem, hogy mire gondolsz. Adóznod ugyan úgy kell mintha teljes állásban dolgoznál csak kisebb fizu után. A nyugdíjasok és a máshol is dolgozók teljesen más adó kategóriába esnek.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm:( Esetleg, ha már így képben vagy...Tudnál nekem arról mondani valamit, hogy az adószámos magánszemély miben másabb mint egy egyéni vállalkozó?Milyen tevékenységeket lehet ilyen módon végezni?

Főállásba dolgozom. Szeretnék mellette egyéni vállalkozó lenni. Viszont 4 hónap múlva tgyásra majd gyedre megyek. Mik a lehetőségek?

hogy tudnám ez idő alatt is ezt végezni? Milyen lehetőségek,kiskapuk vannak?

Legjobb válasz: Sem Tgyás sem Gyed alatt nem lehet keresõ tevékenységet folytatni, így sehogy.

Sem Tgyás sem Gyed alatt nem lehet keresõ tevékenységet folytatni, így sehogy.

Gyes mellett szeretnék egyéni vállalkozó lenni, hogyan működne ebben az esetben?

Az én nevemen lenne a vállalkozás,de nem én dolgoznék benne ténylegesen.Ha jól tudom,ebben az esetben nekem nem kell külön járulékot fizetnem.Viszont nem tudom,hogy aki ténylegesen dolgozna benne,azt hogyan kéne alkalmaznom(alkalmazott,segítő családtag,vagy megbízási szerződés?)Milyen járulékokat vonna maga után?

Ha nyelvtanárként szeretnék egyéni vállalkozó lenni, milyen tevékenységet vegyek még fel mellé?

A tanítás maga nem biztos, hogy elegendő lenne, nem biztos, hogy lenne elég diák. Valamivel még ki kellene pótolni a bevételt.

Legjobb válasz: Mihez értesz? Ennyibõl a jóisten se találja ki, mit kéne még mellette csinálnod.

Mihez értesz? Ennyibõl a jóisten se találja ki, mit kéne még mellette csinálnod.
Mindent amit a rendszer engedélyez, és mindet amihez egy kicsit is értesz, kedved van, vagy a családban ért valaki, hisz ki tudja mit hoz még az élet.
Atommaghasítás.

Ha nappali tagozatos diák vagyok és szeretnék egyéni vállalkozó lenni havonta kell valamilyen járulékot fizetnem?

Legjobb válasz: Igen! Amint kiváltott a vállalkozói igazolványt,abban a pillanatban járulékot kell fizetned,még akkor is ha nem dolgozol,vagy épp szünetel a vállalkozásod. Kb havonta olyan 150.000 ft. Remélem tudtam segíteni.

Igen! Amint kiváltott a vállalkozói igazolványt, abban a pillanatban járulékot kell fizetned, még akkor is ha nem dolgozol, vagy épp szünetel a vállalkozásod. Kb havonta olyan 150.000 ft. Remélem tudtam segíteni.
azért annyi járulékot remélem nem kel neki :) 60ezer körül van havonta, de mivel nappali tagozatos, így csak kb jövedelem után kell, mert tbt a suli állja. fél évre szünetelteted, akkor megint nem kell. idéntõl lehet szüneteltetni, nem mindenki hallotta még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

GYED-en vagyok, határozatlan munkaviszonyom van ugyan, de szeretnék váltani és egyéni vállalkozó lenni, pár hónapig kihúzhatom a dolgot, hogy nem veszik észre, hogy gyed mellett kiváltom a vállalkozóit?

Csak addig amíg megkapom az első jutalékomat, az pedig kb 2 hónap a regisztrációt követően. Addig kell valami bevétel, hogy tudjam fizetni a rezsinket....

Legjobb válasz: spórolj.Észreveszik

spórolj.Észreveszik
Elég összetett a dolog. 1. ha gyed mellett dolgozol, csak akkor van rá esély, hogy nem derül ki, ha ezt feketén teszed. Ha vállalkozóival feketén dolgozol, akkor amint észreveszi a Nav, visszamenõlegesen is (5 évig) úgy megbüntet, mint a szél. Nem is kell, hogy téged ellenõrizzen, elég ha valamelyik olyan céget, ahonnan számlát kaptál, mert ezt pár perc alatt vissza lehet követni. 2. Ha rendesen adózó vállalkozó leszel, akkor meg megjelenik a számládon a befizetett eb járulék. Innen egyenes az út a lebukáshoz - pápá gyed ara az idõszakra. Lehet többet veszítenél, mint ha nem csinálsz semmit. Tényleg megéri 5 évig azon parázni, hogy esetleg kiderül, és kamatostól vissza kell fizetned mind a gyed arra az idõre esõ részét, mind a büntetést, mint az adóhiányt? Ha nagy vonalakban durván számolok, ez pár százezerre rúghat. Megéri? Lehet nem vennék észre, de erre garancia nincs. PLusz jó, ha tudod, hogy a NAV jelenleg valamennyi frissen alakult vállalkozást igyekszik egy éven belül leellenõrizni - így az esély, hogy téged is le fog, kb. 60%. Ez meg már több, mint a próba szerencse kategória..
A kérdező hozzászólása: Nos nem szándékozom azt a pár hónapot ellébecolni. Amint megjön az elsõ fizetésem, visszamondom a gyedet és visszafizetem a korábban felvett gyedet. Köszönöm a válaszokat, azóta utánajártam. Mûködik a dolog. Megéri?? Hát vagy fizetem a számláimat valamibõl vagy nem.... esélyem sincs spórolni bármekkora összeget is. 90-et kapok , 60 ezer a rezsi, ovi 7 ezer, kicsinek pelenka, törlõkendõ kb 10 ezer/hó , marad 13 ezer egy hónapra és akkor még kaját nem is vettem....

Nyelvtanárként megéri egyéni vállalkozónak lenni és magánórákat adni?

Akinek van ebben tapasztalata mi az a heti vagy napi óraszám amib?l ha nem is lehet jól élni, de meg lehet élni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!