Találatok a következő kifejezésre: Egyéni vállalkozó 8 (7 db)

8 álltalános iskolával lehetek e egyéni vállalkozó? Mit kell benyujtani igényléskor ha igen? Vagy milyen ágba tevékenykedhetek?

Legjobb válasz: Elméletileg bármilyen vállalkozó lehetsz, ha van arra a szakmára irányuló képesítéssel rendelkezõ alkalmazottad. Egyébként nem igazán, esetleg takarító. Szinte mindenhez képesítés kell.

Elméletileg bármilyen vállalkozó lehetsz, ha van arra a szakmára irányuló képesítéssel rendelkezõ alkalmazottad. Egyébként nem igazán, esetleg takarító. Szinte mindenhez képesítés kell.
Természetesen lehetsz. de csak olyan szakmát ûzhetsz, amihez van jogosítványod. Vannak olyan nem túl megbecsült szakmák, mint pl. takarító, ablakmosó irodaházaknak, földmûves, juhász, stb., ahová a 8 általános is tökéletesen elegendõ. Azért legalább 1 szakmunkáslevelet érdemes megszerezni.
Ford nyilván egy kiragadott klasszikus példa, ma is számtalan ilyen van. Viszont az ok és okozat semmit nem változott a mai napig; a kulcs nem a magas iskolázottság, hanem a tudatosság, a cél kitûzése, kitartás és ennyi. Így lesz valaki sikeres, ha e mellé van diplomája van, ha nincs, nincs.
Takarító OKJ tanfolyam 50 000 ft + vizsgadíj :) :) :)
Remélem, nem ... Minimum érettségizz le, és tanulj szakmát. Kedves Archon, 2012 van! Hogy Fordnak 1890 táján bõven elég volt a 6 elemi, az egy dolog.
Másik, ami még eszembe jutott: tipikusan NEM a sokdiplomás emberek a legsikeresebbek az életben. Csak szét kell nézni. A Ford nevû autómárkáról hallottatok már? A megalkotója, Henry Ford kereken 6 általánossal rendelkezett :-)
Úgy gondolom semmi akadálya annak, hogy vállalkozó légy. Ehhez viszont, még mielõtt kiváltod a vállalkozóit, kezdj el magadra vállalkozóként gondolni, és tedd helyre azt fejben, hogy mi is az, amit a vállalkozásod ad majd az embereknek.
Utolsó... Elárulom, hogy egy éreTTségivel is kitörölheted. Manapság semmit nem jelent. És hajrá az érettségivel, jó tanulást a magyarhoz. Ahogy elnézem a helyesírásodat rád fér.
valahol még a takaritástáshoz is éretségi és nyelvtudáskell.30vagyok s éretségit ebe az évbe fogom leteni.legalább az éretségid legyen meg.mert nélküle csak a legajasab munka lesz a tied.rátermet vagy bármi lehetsz.sok sikert.legaláb neked legyen jobb.mint nekem.
a takarításhoz is már :D :( de még van pár szakma amihez nem kell.
Hogy akarsz te lenni ha az általánost se tudod jól leírni!! -.- -.-

Ha egyéni vállalkozó vagyok, mennyibe kerül bejelentenem magam alá valakit 4 órában (minimál), és 8 órában? Mennyivel több járulékot kell fizetni, egyáltalán lehetséges-e?

Többe vagy kevesebbe kerül egy bt-nek fizetni alkalmazott után, mint egy egyéni vállalkozónak?? (Bár lehet, hogy az egyéni vállalkozó nem vehet fel alkalmazottat, ez is kérdés nekem!) El?re is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: pont ugyanannyiba kerül,mindegy, hogy bt vagy egyéni váll.

pont ugyanannyiba kerül, mindegy, hogy bt vagy egyéni váll.
Ev-is alkalmazhat munkásokat, szakmunkás minimálbér 78500 Ft, ebbõl kell adózni utána( tb, szja, eva stb )
Erre a kérdésre a válasz Engem is nagyon érdekelne, de még senki nem válaszolta meg rendesen!!!!:( Amit Én tudok válaszolni az annyi, hogy lehet E.V.-nek is alkalmazottja, meg ismerem a 8órás minimálbér utáni bejelentés járulékait(az úgy van ahogy az elõttem szóló megírta), de a 4 órásra Én is kíváncsi lennék! S arra is, hogy nyugdíjasnak kell e járulékot fizetnie? Ha valaki tudja a válaszokat azt Én is megköszönném!
Mivel foglalkoztál? :)
A kérdező hozzászólása: Üzletkötõ voltam az OVB-nél.
igen muszáj, és az idõszak alatt egy csomó nullás bevallást is be kellett volna adnod, mostmár azokra se mehet nyili...


Egyéni vállalkozó ( vegyesbolt) élelmiszerlánc felügyeleti díj bevallásába szerepeltetni kell e az őstermelés árbevételét, ha az 8 millió alatt van?

Egyéni vállalkozás jövedelem mellett ?stermelésb?l is származik bevétel 8 millió forint alatti. A bevallásba be kell e írni ezt a bevételt vagy csak a SZJA bevallás 447. sor összegét tüntetjük fel? A felügyeleti díj alapjába pontosan mit számítunk be?

Egyéni vállalkozó vagyok, a munkáltatóm nem tartotta be a számlámon lévő 8 napos fizetési határidőt. Eddig 30 napos a késés és 150. 000Ft-ról van szó. Mekkora összegű kamatot számíthatok fel?

Legjobb válasz: Kamatot, kötbért csak akkor számíthatsz fel, ha errõl szó volt a szerzõdésben. Ott viszont ki van kötve akkor a mértéke is.

Kamatot, kötbért csak akkor számíthatsz fel, ha errõl szó volt a szerzõdésben. Ott viszont ki van kötve akkor a mértéke is.
1. Ha egyéni vállalkozó vagy, nincs munkáltatód - legfeljebb megbízód. 2. A Ptk. 301. § (1) bekezdése szerinti késedelmi kamatot számíthatsz fel, melynek napi értéke a késedelemmel érintett naptári félévet megelõzõ utolsó napon érvényes jegybanki alapkamat /365. Illetve, ha a megbízód egy cég volt, akkor a Ptk. 301/A. § (2) bekezdése szerint szerint "A késedelmi kamat mértéke a késedelemmel érintett naptári félévet megelõzõ utolsó napon érvényes jegybanki alapkamat hét százalékkal növelt összege."
Kamatot nem csak akkor számolhatsz fel, ha a szerzõdés tartalmazza, mivel alapból a szerzõdésekre a Ptk. rendelkezései az irányadóak, és egy szerzõdésben nem kell leírni az egész Polgári Törvénykönyvet. Jogosult vagy 5 évre visszamenõleg bármikor kiszámlázni a kamatot úgy, ahogy az elõttem hozzászóló leírta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!