Találatok a következő kifejezésre: Egészségügyi okokból tudom szoptatni a (2 db)

Egészségügyi okokból fekve tudom szoptatni a kisbabámat. Már 9 hónapos. Rendesen eszik más ételeket is. Mikor fog leszokni arról, hogy cicivel aludjon el?

Legjobb válasz: Ha neked már terhes ez, akkor persze szoktasd le, de ha Te még bírod, Neki az a jó, ha akkor hagyja ezt el, amikor õ akarja. Vannak gyerekek, akik akár 2-3 éves korukig is igénylik ezt. Aztán a szülõk vagy hagyják, vagy nem. Én annak a híve vagyok, hogy hagyjuk, amíg lehet. De a fekve szopi miatt Neked már lehet, hogy ez nehéz, ha nem bírod, próbáld fokozatosan átszoktatni más elalvási módszerre.

Ha neked már terhes ez, akkor persze szoktasd le, de ha Te még bírod, Neki az a jó, ha akkor hagyja ezt el, amikor õ akarja. Vannak gyerekek, akik akár 2-3 éves korukig is igénylik ezt. Aztán a szülõk vagy hagyják, vagy nem. Én annak a híve vagyok, hogy hagyjuk, amíg lehet. De a fekve szopi miatt Neked már lehet, hogy ez nehéz, ha nem bírod, próbáld fokozatosan átszoktatni más elalvási módszerre.
Elvileg más nõ ugrálna örömében, hogy a pici még igényli a cicit, mivel nincs táplálóbb a babáknak mint az anyatej a mamának meg nincs jobb, minthogy a baba leszívja rólunk a "fölösleget". De mindenkinek a saját döntése.
Akkor, amikor errõl leszoktatod. Szoptasd meg, majd rakd be a kiságyába és ott el fog aludni. Bár szerintem nehéz dolgod lesz, mert ugye eddig megszokta, hogy a ciciden aludt el. Kitartást!!!
Félreértés ne essék, senkit nem akarok bántani, dee: én nem láttam még 20-30 évest cumival, vagy cicivel a szájában... Szerintem ez nem vicces. Elõbb útobb ugyis abbahagyja, lesz idõ, mikor õ már úgy érzi nagyfiú/lány ahhoz, hogy mamival aludjon el, de ha ezt nem is, akkor lesz olyan mikor saját kuckóra vágyik. Tehát el fogja hagyni a cicizést, ha önnálosodni kezd/fog. Én hagynám, de ez én vagyok.

Egészségügyi okokból sajnos nem tudok szoptatni. Mikor fogok először menstruálni? A 6 hetes kontrollkor lehetséges?

Nem tudom, hogyan készüljek ezekre a dolgokra, eléggé kellemetlen lenne, ha amikor visszamegyek a kontrollra éppen meglenne a mensim. Vagy ilyenkor meg kell várni annak is a végét és úgy elmenni?

Legjobb válasz: 6 hetesen még ritka a menstruáció, de ha meg van akkor is el kell menni, 6 hetesen még simán lehet a szülésböl vérzés. Kb 3 hónap után jön meg elöször mindenkinek. Még a szoptató nök nagyrészénél is.

6 hetesen még ritka a menstruáció, de ha meg van akkor is el kell menni, 6 hetesen még simán lehet a szülésböl vérzés. Kb 3 hónap után jön meg elöször mindenkinek. Még a szoptató nök nagyrészénél is.
Nekem fél éves volt a kisfiam, mikor megjött elõször. (szoptatott baba)
A kérdező hozzászólása: 4 hete szültem, már elmúlt az ezutáni vérzésem, illetve, ha nagyon megerõltetem magam, akkor egy pici pöttyözés még akad. Csak azért gondolom, hogy megjöhet hamarabb, mert csak másfél hétig volt tejem, azóta komolyabb bajok miatt teljesen elment. Ha esetleg megjönne, amikor újra rámnéznek, akkor honnan tudja az orvos, hogy ez még visszaesõs vérzés vagy mensi? Nem fogja azt mondani, hogy igazán várhattam volna még?
Nekem minimális tejem volt csak, mégis 5 hetesen megjött :-(. Akkor mentem kontrollra és mivel 2 napig nem véreztem, nem tudtam eldönteni, hogy ez még a gyermekágyi vérzés vagy már mensi. Az orvos mondta, hogy ez már menstruáció. Simán megjöhet akár a 6 hetes kontrollig.
A kérdező hozzászólása: Remek:)
Amikor menstruálsz, nem tud megvizsgálni a doki, így ha pont arra az idõpontra esik, nem kell elmenned. Kérsz egy másik idõpontot és kész. Nem pont 6 hetesen kell elmenni, mehetsz 10 hetesen is :)
6 hetes kontrollra úgy mentem, hogy 2 napja menstruáltam. Eszemben sem volt, hogy ne menjek a kontrollra. Meg is vizsgált a doki, és mondta, igen ez a menzeszem. (Szülés után a kórházban 5 napig szoptattam, aztán egy hónapig gyógyszert kellett szednem, ami miatt nem szoptattam, de fejtem rendesen. Majd babám 2. és 3. hónapos korában megint tudtam szoptatni, utána nem volt tejem.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!