Találatok a következő kifejezésre: Egészségügyi okokból tudom (3 db)

Egy ideig ülve kéne aludnom egészségügyi okokból, de nem tudok úgy maradni egész éjszaka. Van ötlete valakinek?

Szépen, kényelmesen elnyúlok a fotelben, el is alszok, de kb. egy óra múlva mindig "felébredek", és félálomban átmászok az ágyamba, mert érzem, hogy vízszintesre vágyok... Nem tudom kontrollálni olyankor magam. Tudom, hogy furcsa kérdés, de valakinek lenne ötlete, hogyan tudnék egész éjjel úgy aludni?

Legjobb válasz: Ismerõs a dolog. Mármint az, hogy ha éjjel felébredsz, akkor nem tudod magad kontrollálni. Nekem is volt hasonló, csak én éjjelente mindig a fiamat hoztam át a nagyágyba, pedig nem állt szándékomban, de éjjel nem gondolkodtam :D Milyen ágyad van? Ha valami összecsukható, akkor csukd össze, hátha úgy nem lesz olyan hívogató. Ha nem ilyen, hanem rendes ágy, akkor meg pakolj rá mindenfélét, arra csak nem fekszel rá. Esetleg ha van egy másik szoba, akkor ideiglenesen költözz ki oda fotelostul és aludj ott, talán ha nincs olyan közel az ágyad, akkor nem indulsz vándorútra éjjel.

Ismerõs a dolog. Mármint az, hogy ha éjjel felébredsz, akkor nem tudod magad kontrollálni. Nekem is volt hasonló, csak én éjjelente mindig a fiamat hoztam át a nagyágyba, pedig nem állt szándékomban, de éjjel nem gondolkodtam :D Milyen ágyad van? Ha valami összecsukható, akkor csukd össze, hátha úgy nem lesz olyan hívogató. Ha nem ilyen, hanem rendes ágy, akkor meg pakolj rá mindenfélét, arra csak nem fekszel rá. Esetleg ha van egy másik szoba, akkor ideiglenesen költözz ki oda fotelostul és aludj ott, talán ha nincs olyan közel az ágyad, akkor nem indulsz vándorútra éjjel.
Párnázd ki magad, tegyél magad alá, mellé takarókat, hogy ne tudj elfeküdni. Meddig kell így aludnod?
elárulod(ha mástnem privátba), hogy mi ez az egészségügyi ok? ülve aludni szerintem max. akkor fogsz tudni, ha hullafáradtra meríted magad(addig tanulsz, számítógépen játszol, tévét nézel, netezel, vagy addig dolgozol, míg hullafáradt nem leszel, amikor már nem érdekel semmi más, csak az alvás) Egyéb szitációban -én legalábbis- nem tudnám elképzelni, hogy ülve tudjak aludni... Amúgy volt rá példa az én esetemben is, hogy ülve aludtam.(Mikor még nem volt nálunk itt Magyarországon Schengen, akkor gyakran hívtak Vám és Pénzügyõrségre éjszaka tolmácsolni(hetente 2-3 ilyen alkalom is volt általában)...és az éjszaka közepén sokszor bizony beletellett egy-két órába, míg a pénzügyõrök-vámosok elkészítették, legépelték, iktatták, stb. az anyagokat, amiket aztán kezembe adtak, hogy blattoljam-tolmácsoljam a delikvensnek(fõként olasz cigicsempészeknek, akik Romániából meg Moldáviából tömegével hozták az olasz árakhoz képest fillérekért árult olcsó, román meg moldáv gyártmányú, sokszor zárjegy nélküli meg román, illetve moldáv zárjegyes cigit)... Ilyenkor amíg a papírok elkészültek, ha a delikvens nem igényelte kifejezetten hogy szóval tartsam(mindig be voltak tojva a többségük, hogy most mi lesz, 20-100-1000 karton miatt most leültetik õket vagy mivan? sokan azt se tudták, mi a "vád", mert a határtól a településig, ahol élek nem volt velük tolmács, engem csak az irodába hívtak), szóval ilyenkor én is próbáltam aludni... nem volt kényelmes, de meg lehet szokni... amúgy nagy kialudtságot ne várj ettõl a póztól...
Nekem a hugom ülve alszik mondom neki feküdj le és mondta hogy nem és elkezdett sírni

Egészségügyi okokból sajnos nem tudok szoptatni. Mikor fogok először menstruálni? A 6 hetes kontrollkor lehetséges?

Nem tudom, hogyan készüljek ezekre a dolgokra, eléggé kellemetlen lenne, ha amikor visszamegyek a kontrollra éppen meglenne a mensim. Vagy ilyenkor meg kell várni annak is a végét és úgy elmenni?

Legjobb válasz: 6 hetesen még ritka a menstruáció, de ha meg van akkor is el kell menni, 6 hetesen még simán lehet a szülésböl vérzés. Kb 3 hónap után jön meg elöször mindenkinek. Még a szoptató nök nagyrészénél is.

6 hetesen még ritka a menstruáció, de ha meg van akkor is el kell menni, 6 hetesen még simán lehet a szülésböl vérzés. Kb 3 hónap után jön meg elöször mindenkinek. Még a szoptató nök nagyrészénél is.
Nekem fél éves volt a kisfiam, mikor megjött elõször. (szoptatott baba)
A kérdező hozzászólása: 4 hete szültem, már elmúlt az ezutáni vérzésem, illetve, ha nagyon megerõltetem magam, akkor egy pici pöttyözés még akad. Csak azért gondolom, hogy megjöhet hamarabb, mert csak másfél hétig volt tejem, azóta komolyabb bajok miatt teljesen elment. Ha esetleg megjönne, amikor újra rámnéznek, akkor honnan tudja az orvos, hogy ez még visszaesõs vérzés vagy mensi? Nem fogja azt mondani, hogy igazán várhattam volna még?
Nekem minimális tejem volt csak, mégis 5 hetesen megjött :-(. Akkor mentem kontrollra és mivel 2 napig nem véreztem, nem tudtam eldönteni, hogy ez még a gyermekágyi vérzés vagy már mensi. Az orvos mondta, hogy ez már menstruáció. Simán megjöhet akár a 6 hetes kontrollig.
A kérdező hozzászólása: Remek:)
Amikor menstruálsz, nem tud megvizsgálni a doki, így ha pont arra az idõpontra esik, nem kell elmenned. Kérsz egy másik idõpontot és kész. Nem pont 6 hetesen kell elmenni, mehetsz 10 hetesen is :)
6 hetes kontrollra úgy mentem, hogy 2 napja menstruáltam. Eszemben sem volt, hogy ne menjek a kontrollra. Meg is vizsgált a doki, és mondta, igen ez a menzeszem. (Szülés után a kórházban 5 napig szoptattam, aztán egy hónapig gyógyszert kellett szednem, ami miatt nem szoptattam, de fejtem rendesen. Majd babám 2. és 3. hónapos korában megint tudtam szoptatni, utána nem volt tejem.)

Egészségügyi okokból fekve tudom szoptatni a kisbabámat. Már 9 hónapos. Rendesen eszik más ételeket is. Mikor fog leszokni arról, hogy cicivel aludjon el?

Legjobb válasz: Ha neked már terhes ez, akkor persze szoktasd le, de ha Te még bírod, Neki az a jó, ha akkor hagyja ezt el, amikor õ akarja. Vannak gyerekek, akik akár 2-3 éves korukig is igénylik ezt. Aztán a szülõk vagy hagyják, vagy nem. Én annak a híve vagyok, hogy hagyjuk, amíg lehet. De a fekve szopi miatt Neked már lehet, hogy ez nehéz, ha nem bírod, próbáld fokozatosan átszoktatni más elalvási módszerre.

Ha neked már terhes ez, akkor persze szoktasd le, de ha Te még bírod, Neki az a jó, ha akkor hagyja ezt el, amikor õ akarja. Vannak gyerekek, akik akár 2-3 éves korukig is igénylik ezt. Aztán a szülõk vagy hagyják, vagy nem. Én annak a híve vagyok, hogy hagyjuk, amíg lehet. De a fekve szopi miatt Neked már lehet, hogy ez nehéz, ha nem bírod, próbáld fokozatosan átszoktatni más elalvási módszerre.
Elvileg más nõ ugrálna örömében, hogy a pici még igényli a cicit, mivel nincs táplálóbb a babáknak mint az anyatej a mamának meg nincs jobb, minthogy a baba leszívja rólunk a "fölösleget". De mindenkinek a saját döntése.
Akkor, amikor errõl leszoktatod. Szoptasd meg, majd rakd be a kiságyába és ott el fog aludni. Bár szerintem nehéz dolgod lesz, mert ugye eddig megszokta, hogy a ciciden aludt el. Kitartást!!!
Félreértés ne essék, senkit nem akarok bántani, dee: én nem láttam még 20-30 évest cumival, vagy cicivel a szájában... Szerintem ez nem vicces. Elõbb útobb ugyis abbahagyja, lesz idõ, mikor õ már úgy érzi nagyfiú/lány ahhoz, hogy mamival aludjon el, de ha ezt nem is, akkor lesz olyan mikor saját kuckóra vágyik. Tehát el fogja hagyni a cicizést, ha önnálosodni kezd/fog. Én hagynám, de ez én vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!