Találatok a következő kifejezésre: Egész nap van, (1040 db)

Milyen ruhában alszik nappal 1 év körüli gyermeked? Átöltözteted valamibe, vagy abban, amiben egész nap van?

Legjobb válasz: Itthon mackónadrágban van a kislányom. Alvásnál nem öltöztetem át külön, abban a ruhában alszik, amiben van egész nap. Ha utcáról jövünk haza, akkor átöltöztetem.

Itthon mackónadrágban van a kislányom. Alvásnál nem öltöztetem át külön, abban a ruhában alszik, amiben van egész nap. Ha utcáról jövünk haza, akkor átöltöztetem.
Utolsó olvasd el még egyszer a kérdést. Nappal! Nem az éjszakai alvásra gondol, ezért kár volt lepontozni a többieket.
1. vagyok Sosem adtam rá farmert én sem, nekem ez túl merev egy kisbaba/kisgyerek számára. Mindig olyan ruhában van amiben kényelmesen tud mozogni, az alvásnál sem zavarja sosem.
Itthon általában nyûhetõ mackó naciban van a fiam. Abban le is fektetem. De általában harisnyában van itthon, ha kimegyünk ráadok egy nadrágot és amikor hazajövünk le is veszem róla. Ha pont alvás elõtt ette le magát/pisilte össze magát, akkor pizsit adok rá.
Nekem itthon csak kényelmes ruhában van. Soha nem adtam rá pl farmert. Itthon 23 fok van általában, ebben az idõben, egy bady és egy pamut nadrág zoknival, vagy inkább csak egy harisnya van rajta. Ebbe beteszem az ágyába, betakarom és alhat is. Amikor levegõzni megyünk, akkor átváltjuk a nadrágot, vagy a harisnyára jön még egy vékonyabb naci, plusz pulcsi, sapi, cipõ, ami még kell és irány le.
Én nadrágot szoktam rajta cserélni, mivel egész nap mászik a lakásban, és hát elég piszkos lesz a nacija, abban nem akarom a tiszta ágyba betenni. (Sokat takarítok, de mégis:) )
Csak úgy ahogy van lefektetem.
Természetesen pizsamában, vagy hálózsákban alszik a fiam. Hozzátartozik a napirendhez, hogy reggel átöltözünk kényelmes ruhába, és ha lemegyünk valahová akkor nadrágot cserélünk, jöhet a sapi, pulcsi, mellény, vagy ami kell. Én magam sem tudnék melegítõben aludni bármilyen kényelmes se...
A kérdező hozzászólása: Persze nem teljes átöltöztetésre gondolok, de mondjuk a farmert mackónacira cserélni.
Én le szoktam venni a nadrágját meg a zokniját, hogy ne szorítsa semmi, és csak a bodyt hagyom rajta, vagy még a hosszú ujjú vékony pamut pólót esetleg, és derékig betakarom, mert feljebb nem nagyon tûri a takarót. Egy duplára hajtott felnõtt pléddel szoktam betakarni, azt nem tudja lerúgni.
Valóban félreolvastam a kérdést, bocsánat. DE NEM ÉN pontoztam le a többieket! Engem te próbálj kioktatni, mert semmi közöd hozzám!
Itthoni játszós ruhában alszik az enyém is ebéd után. Ha nagyon viseltes (ebédfoltos :) ) a nadrágja, akkor kap ebéd után másikat. Nyáron tiszta ruhát kapott alvás elõtt mindig.
Nappal harisnya+ csöves melegítõbe van itthon a body felett.Egyszer alszik és ebben.Este meg rugiban.Nem adok kényelmetlen farmert a kicsire, mert mászik még, nem jár magában és kényelmetlen lenne neki a feszülõs ruha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az én fiam is melegítõben van az esetek 90 %-ában, de néha azért adok rá farmert (mondjuk, ha olyan helyre megyünk, vagy ha minden más nadrágja a mosóban van), és ha hazajövünk nem biztos, hogy egybõl leveszem róla. Az ebéd utáni alvás elõtt mindig tisztába teszem, és ilyenkor cserélem le mackóra, vagy pizsinadrágra.

Korai terhessegnel ha van hoemelkedes az egesz nap van vagy csak reggel felkeles elott lehet mérni?

Legjobb válasz: A hõemelkedés egész nap megvan,de a hõdet csak reggel közvetlen ébredés után szabad mérni,mikor még ki sem keltél az ágyból. A nevében is benne van:ébredési hõ. Egyébként ha ez számít valamit én 36,4 voltam egész terhesség alatt.

A hõemelkedés egész nap megvan, de a hõdet csak reggel közvetlen ébredés után szabad mérni, mikor még ki sem keltél az ágyból. A nevében is benne van:ébredési hõ. Egyébként ha ez számít valamit én 36, 4 voltam egész terhesség alatt.
Nem csak koraterhességben van ez. A hõd az egész terhesség alatt megemelkedett marad, majd csak mözvetlenül a szülés elõtt esik le megint. Természetesen én is az ébredési hõrõl beszélek, a napközbeni hõt ugyanis annyi minden befolyásolja a ruházattól az idegi állapoton keresztül az elfogyasztott ételekig, hogy felsorolni is hosszú lenne.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen!

Tojásfehérje nyák egész nap van, vagy csak észre veszitek kicsit a wc papíron?

Legjobb válasz: Gondolom ez egyénenként eltérõ lehet. Nálam napokig szokott tartani, és eltéveszthetetlen. Sokszor a WC-n ülök, és egy egybefüggõ darab (10-15 cm) köti össze a hüvely nyílást és a WC alját, nem is akar elválni, úgy kell papírral leszakítanom... (bocs ha kicsit naturális, de ez van) Mondjuk reggel és délelõtt ez még keveredni szokott az ondófolyadékkal, néha még kora délután is távozik valami az elõzõ esti partiból, így este érdemes a nyákmegfigyelést idõzíteni, ha volt együttlét elõzõ nap.

Gondolom ez egyénenként eltérõ lehet. Nálam napokig szokott tartani, és eltéveszthetetlen. Sokszor a WC-n ülök, és egy egybefüggõ darab (10-15 cm) köti össze a hüvely nyílást és a WC alját, nem is akar elválni, úgy kell papírral leszakítanom... (bocs ha kicsit naturális, de ez van) Mondjuk reggel és délelõtt ez még keveredni szokott az ondófolyadékkal, néha még kora délután is távozik valami az elõzõ esti partiból, így este érdemes a nyákmegfigyelést idõzíteni, ha volt együttlét elõzõ nap.
Hát igen, akció után a tisztulás 24, de 48 óra is lehet! Ezt már nem is tudom melyik oldalon olvastam... :) Sokan össze keverik a peteéréssel! Én a bugyimon szoktam észre venni, bár nrm minden ciklusban! Egyszer olvastam itt egy frappáns válszt! Hordj fekete bugyit abban az idõszakban! :) Végülis... ez is egy megoldás... De szerintem ha bõséges a nyák, akkor biztos látszik a wc papíron is! Nekem az csak a krémesnél szokott látszi pé. utántól mensiig!
Ja, és van, hogy csak egy nap, van hogy kettõ! Biztos egyén függõ, ezek az én tapasztalataim, tanácsaim, illetve megfigyeléseim!
Én írtam a fekete bugyit a múlt hónapban! Nekem tényleg bevált :) Vagy lehet akár fekete tisztasági betét is. Hó végén pedig tisztasági, mert ott látom a barnázást. Nálam kb a 3-dik nap van a legtöbb. Kb 5 ft-os "mennyiség" én wc papíron csak azt érzem, hogy "csúszik" :) K.

2, 5 eves kisfiu anyukaja vagyok, nagyon felek az ovitol, sokat vagyok vele otthon nem igazan talalkozik gyerekekkel de felnottekkel igen. Jo az ha szoktatom az ovira szoval ha csak fel napokat jar, vagy mindjart egesz napokat van?

Hogyan kezdejem el az ovit jo ha beszellek neki rola vagy inakbb ne mondjak semmit nagyon anyas a kisfiam, elore fellek hogy mi lesz... koszi

Legjobb válasz: Szia! Ismerös, amit leírsz, nálunk is hasonlóképpen zajlott. Igaz én jártam vele többfelé (tornázni, úszni stb.), de tudtam, hogy olyan anyás, csak kapaszkodik belém. Mi az ovit sem biztuk a véletlenre. Már 2 évesen bementünk megnézni egy pár órára ( kettöt néztünk),csak az ölemben volt, aztán egy fél évvel késöbb megint. S közben állandóan beszéltünk róla. Június elejétöl volt beszoktatás, nálunk egy héten egyszer lehetett vinni, összesen 5 alkalommal. Az elsö héten ott voltam vele végig, a második héten már el tudtam menni fél órára, s a harmadik héten pedig csak 20 percet maradtam ott vele a fél napból. Ha van ilyen lehetöséged, szerintem ne hagyjátok ki. Nálunk ez nagyon sokat segített!!

Szia! Ismerös, amit leírsz, nálunk is hasonlóképpen zajlott. Igaz én jártam vele többfelé (tornázni, úszni stb.), de tudtam, hogy olyan anyás, csak kapaszkodik belém. Mi az ovit sem biztuk a véletlenre. Már 2 évesen bementünk megnézni egy pár órára ( kettöt néztünk), csak az ölemben volt, aztán egy fél évvel késöbb megint. S közben állandóan beszéltünk róla. Június elejétöl volt beszoktatás, nálunk egy héten egyszer lehetett vinni, összesen 5 alkalommal. Az elsö héten ott voltam vele végig, a második héten már el tudtam menni fél órára, s a harmadik héten pedig csak 20 percet maradtam ott vele a fél napból. Ha van ilyen lehetöséged, szerintem ne hagyjátok ki. Nálunk ez nagyon sokat segített!!
Szia mi okt ben kezdjük majd ovit, akkor leszünk 3 évesek:) Kisfiammal sokat vagyunk játszótéren játszóházban gyerkek között, szerti is õket...sztem társaságba kellene járnotok oviig h gyerekkel legyen.Szokja õket, mert egyébként nagy csapás lesz neki hirtelen. És ne félj, mert megérzi rajtad h nem vagy nyugodt, félted, meg nem engeded nyugodt szívvel, s akkor õ se lesz nyugodt. sztem mindenképp mesélj oviról, esetleg menjetek is be ahová fog járni szétnézni s h ilyen meg olyan jó lesz, meg vannak erre felkészítõ mesekönyvek is...én már tavasszal fogok oviba menni szétnézni kisfiammal.Meg néha most is mondom neki.
Mindenképp beszélj neki róla. Mond el neki, hogy neked muszáj menned dolgozni, de addig õ ott játszik, eszik, alszik a gyerekekkel, az az õ dolgozója, aztán mikor végeztek a munkával mentek érte, hazaviszitek és együtt lesztek estig, este, játszotok, megbeszélitek mi történt veletek aznap. Aztán öt napig fog ez tartani és szombat, vasárnap kap szabadnapot. Vmi ilyesmit. De a lényeg hogy ne lássa rajtad az aggodalmat, csak természetességet. Minél természetesebben veszed te is a dolgokat, annál természetesebben veszi õ is, ha látja hogy ez a dolgok rendje. Látja hogy ez nem rossz, kicsit meg kell tanulni ezt a rendet, de jó ez mindenkinek. Általában a gyerekeknek nem szokott gondot okozni ha egész napra maradnak már az elejétõl, persze pár nap kell míg beszokik, kinek mennyi. Azt majd menet közben fogod látni, meg az óvonõk is. Vidd sokat gyerekek közé. Ha van esetleg ismerõsöd akinek van ovis gyereke, menjetek el vele az õ kicsijéért az oviba, így meg tudja nézni hol is van, mi is az valójában. Majd beszélgessetek sokat aztán errõl, persze nem kell túlzásba vinni, mert azzal is az ellenkezõjét éred el. A másik pedig hogy így legalább te is jobban fogod majd tudni a szokásokat az oviba és könnyebb lesz neked is. Mikortól fog a pici oviba járni? Majd írd meg ide hogy alakult a dolgok!
Ja és még annyi hogy ne ijedj meg ha az elején sír, el fog múlni. Lehet hogy csak addig sír míg te el nem mész, aztán belemerül az ottani környezetbe. A másik, lehet hogy az elején könnyen veszi, aztán pár hónap után kezdõdik el nála nehezebb, sírósabb idõszak. Ez változó. Gyerektõl függ. Aztán van aki teljesen könnyen veszi végig. Persze apróbb nehéz idõszakok vannak, de ezek elhanyagólhatóak a többihez képest.
A kérdező hozzászólása: Koszi ez nagyon tetszik biztosan ki fogom ezt probalni, igen van a kozelben egy ilyen ovi ahova elmehetek vele enis. Nagyon orulok koszii
Ilyen szart ne nézzél.
Megtalálni? Kint spanyolországba vagy Katalóniában :D
A kérdező hozzászólása: Igen, megtalálni.

Egyszobás lakásban lakó kismamák, hogyan oldjátok meg a babázást egész nap? Vannak trükkök, hogy mindenkinek jó legyen, és ne zavarjátok egymást?

Hol játszik, hogyan alszik veletek,la holmikat hogyan tudjátok elrakni, hogy ne legyen kupi és mindennek legyen helye stb.? Én elég nehezen boldogulok, mert ha fent van , nagyon igényli a jelenlétem, ha pedig alszik, akkor csak lábujjhegyen vagyunk, fel ne ébredjen, tv se nagyon van.

Legjobb válasz: Szia, nekünk kiságy a fejünknél, mindenhez hozzáférhet a szobában, amihez nem, az babaráccsal, kanapépárnákkal elbarikádozva,így nem kell folyton nem, nem nem szabadozni, vígan el-lomol a szobában. A konyhában járókában van, etetés után becsempészem a járókába, teli hassal kb 30percig eljátszik benne. Amikor alszik,szól benn neki vmi alapzaj, de kijövünk és nem mászkálunk be, ilyenkor a konyhában fõzök, v netezek, tv sajnos nálunk sincs (babytv neki ha ki akarok osonni pár percre), laptopon nézünk esti lefektetés után filmeket a konyhában. Így mûködik a dolog, már nem érzem tehernek. 37m2-es a lakás.

Szia, nekünk kiságy a fejünknél, mindenhez hozzáférhet a szobában, amihez nem, az babaráccsal, kanapépárnákkal elbarikádozva, így nem kell folyton nem, nem nem szabadozni, vígan el-lomol a szobában. A konyhában járókában van, etetés után becsempészem a járókába, teli hassal kb 30percig eljátszik benne. Amikor alszik, szól benn neki vmi alapzaj, de kijövünk és nem mászkálunk be, ilyenkor a konyhában fõzök, v netezek, tv sajnos nálunk sincs (babytv neki ha ki akarok osonni pár percre), laptopon nézünk esti lefektetés után filmeket a konyhában. Így mûködik a dolog, már nem érzem tehernek. 37m2-es a lakás.
Mi az elejétõl kezdve hozzászoktattuk a hangokhoz. Egy egyszobás lakásban rémálom settenkedni. Nõvérem kislánya volt olyan, hogy mellette még levegõt venni is óvatosan, nehogy felébredjen.. Pedig õk is garzonban laktak. Na, ott határoztam el, hogy az én fiam nem lesz ilyen. Szóval mióta hazajöttünk, hozzá van szoktatva a zajhoz. Normál hangerõn beszélünk, ha alszik is, szólhat a tv, stb. Sõt, mikor alattunk egész nap fúrták a panel falat, akkor is aludt rendesen. Vagy pl. ha séta közben elmegy mellettünk egy szirénázó autó is alszik nyugodtan. Egyébként én úgy csinálom, hogy akkor pakolok, mikor õ pihen. Vagy mikor a kiságyban játszik. Egyébként vagy kiteszem a pihenõszékbe, és viszem magammal a konyhába, ha épp mosogatok. Vagy a kenguruba teszem, és úgy csinálok 1-2 apróságot (mondjuk a szennyes ruhák válogatása). Ha közös játék van, a mi ágyunkra teszem, vagy a szõnyegre leterítem a játszószõnyegét. Egyébként kb. egy kezemen meg tudom számolni, hányszor aludt velünk. A kiságy az õ kis birodalma, szeret ott aludni. Csak akkor vettem magam mellé, mikor nagyon beteg volt. Most 4 hónapos. Pakolni pedig.. Vettünk egy fiókos szekrényt az Ikeában 10000ért, abban vannak a játékai, pelenka, tisztálkodási szerei, sterilizáló stb. A ruháinak pedig a mi szekrényünkben csináltunk helyet.
Amyg csecemõ volt, jöttek vendégek, vasaltam, tv-ztem úgy hogy közben aludt. Pár hónapos korától viszont ha leteszem, én kijövök a konyhába. Este ha elaludt, lehet tv-zni mellette. Praktikus tárolókban, beépített szekrényben a cuccok, este és ha jön valaki akkor összepakolok. DE amíg nem költözünk nagyobb lakásba semmiképp nem lesz kistesója!
Az én kisfiamat szerencsére nem zavarja este a TV, persze lejjebb halkítjuk amíg el nem alszik de utána már nincs gond. A napközbeni alvásnál meg apa is alszik én meg nagyon halkan a felvett sorozataimat nézem, ha ki kell menni a konyhába akkor azt is nagyon csendben teszem. Sosem szoktam semmi olyat csinálni ami zajt csap, inkább pihenek én is.
A kérdező hozzászólása: 20 nm-es a szobánk, nem galériázható, minden pisszenésre felébred, ha fent van foglalkozni kell vele valakinek, mert 10 perc után sír. A házimunkát alig tudom végezni, sõt minden szalad, mert bent kell lennem vele. Ha úgy döntök magára hagyom kicsit, biztos, hogy még a járókában is megüti magát, azután még azért is lelkiismeret furdalásom van, mert merészeltem egy kicsit enni mondjuk.Az elalvást is legalább fél óra altatás elõzi meg, amit csak karban tehetek meg, különben nem tud elaludni. Próbáltam már mást is, de a végeredmény a nyûgösség és nem alvás lett. Ikea pakoló dolgok jó ötleteket adtak, csak még kérdés mikor tudom megvalósítani.
1. vagyok. Hát arra, hogy tudd a házimunkát is csinálni, arra csak azt tudom ajánlani, hogy kösd magadra hordozókendõben/mei tai-ban/csatos hordozóban. Én is így csináltam, mert ha leraktam, akkor rögtön sírt. Így meg én is csinálom a dolgom, közben magyarázok neki, és õ is jól érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, ez jó ötlet. :)
A kérdező hozzászólása: Az én kismanóm 11 hónapos. És talán azzal nincs is gond ha a szobában teszek-veszek, de ha kimegyek máris balhézik. Régen olyan könnyen elaludt, de egy ideje csak így hajlandó, ha ölbe veszem és ringatom, még le sem ülhetek vele, mert akkor félálomból is felébred. :(

Mit tegyek? Kb 4 hetes terhes vagyok és sajnos barna folyásom van de kaptam duphastont és csillapodott de nem mult el teljesen. A tüneteim nem egész nap vannak csak ilgy néha rám tör: émelygés, szédülés, mindig csak 1 oldalu feszités a hason.

Ez jo jel?ugye meg marad a baba egészségesen h szedem már a duphastont terhes vitamint.az nem baj ha antibiotikumot szedek mert mnagyon meg vagyok fázval.az orvos látott és ö irta fel.nagyon félek

Legjobb válasz: Gondolom ágynyugalmat és pihenést is "felírt" a dokid?! Ne erõltesd túl magad és szedj 3x2 magneB6-ot. Nekem ugyan ezekre a tünetekre ezt mondta az orvosom. 31h

Gondolom ágynyugalmat és pihenést is "felírt" a dokid?! Ne erõltesd túl magad és szedj 3x2 magneB6-ot. Nekem ugyan ezekre a tünetekre ezt mondta az orvosom. 31h

4 és fél hónapos kislányom nagyon sokat dörzsöli a szemét. Nem a fáradtság jele, mert szinte egész nap, van, hogy 5 percenként megteszi. Mit tehetek? Mivel tudok segíteni neki? Lehet, hogy valami allergiája van?

Legjobb válasz: Szerintem inkább az ínyét dörzsöli. Lányom is csinálja, én is azt hittem a szemét dörzsöli mindig, de jobban megnéztem, és inkább az arcát, orrát, száját dörzsölte, tehát az inye fájhat:-) Ha amúgy nem sír, jókedvü, gyarapszik, nem hiszem, hgy gond lenne, de említsd meg a dokinak.

Szerintem inkább az ínyét dörzsöli. Lányom is csinálja, én is azt hittem a szemét dörzsöli mindig, de jobban megnéztem, és inkább az arcát, orrát, száját dörzsölte, tehát az inye fájhat:-) Ha amúgy nem sír, jókedvü, gyarapszik, nem hiszem, hgy gond lenne, de említsd meg a dokinak.
Nem zavarja esetleg valami eros feny, televizio vagy ilyesmi?Kerdezd meg a vedonotol.Ha piros vagy dagadt akkor allergia, nezd meg nincs-e valami a szemeben ami nem jon ki konnyel, vagy nincs e valami olyan jatek vagy pluss aminek a szore a szemebe kerul, vagy jatekrol festek stb.

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felhelyezték a mirena spirált. Az első héten rózsaszín folyásom volt, amit a spirál felhelyezésének tudtam be, az orvosom avelox-ot írt fel. A második héten elkezdtem vérezni, ami nem sok, de egész nap van, igen kellemetlen. Az

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felhelyezték a mirena spirált. Az első héten rózsaszín folyásom volt, amit a spirál felhelyezésének tudtam be, az orvosom avelox-ot írt fel. A második héten elkezdtem vérezni, ami nem sok, de egész nap van, igen kellemetlen. Az orvosom mindent rendben talált és nyugalomra intett, de javasolta a premens tablettát. Kérdésem az lenne, hogy ha megjön rendesen a mensesem, akkor már nem lesz köztes vérzésem. Jó-e a tabletta ilyen esetekben? Köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú spirál mellett jelentősen le fog csökkenni a vérzés mennyisége, de az is lehetséges, hogy teljesen elmarad a menstruáció. Ez ismert dolog, nem kóros jelenség. Addig, amíg a szervezete hozzászokik az eszközhöz, mindenképpen magam is tanácsolom a Premens tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú spirál mellett jelentősen le fog csökkenni a vérzés mennyisége, de az is lehetséges, hogy teljesen elmarad a menstruáció. Ez ismert dolog, nem kóros jelenség. Addig,  amíg a szervezete hozzászokik az eszközhöz, mindenképpen magam is tanácsolom a Premens tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felhelyezték a mirena spirált. Az első héten rózsaszín folyásom volt, amit a spirál felhelyezésének tudtam be, az orvosom avelox-ot írt fel. A második héten elkezdtem vérezni, ami nem sok, de egész nap van, igen kellemetlen. Az

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felhelyezték a mirena spirált. Az első héten rózsaszín folyásom volt, amit a spirál felhelyezésének tudtam be, az orvosom avelox-ot írt fel. A második héten elkezdtem vérezni, ami nem sok, de egész nap van, igen kellemetlen. Az orvosom mindent rendben talált és nyugalomra intett, de javasolta a premens tablettát. Kérdésem az lenne, hogy ha megjön rendesen a mensesem, akkor már nem lesz köztes vérzésem. Jó-e a tabletta ilyen esetekben? Köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú spirál mellett jelentősen le fog csökkenni a vérzés mennyisége, de az is lehetséges, hogy teljesen elmarad a menstruáció. Ez ismert dolog, nem kóros jelenség. Addig, amíg a szervezete hozzászokik az eszközhöz, mindenképpen magam is tanácsolom a Premens tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú spirál mellett jelentősen le fog csökkenni a vérzés mennyisége, de az is lehetséges, hogy teljesen elmarad a menstruáció. Ez ismert dolog, nem kóros jelenség. Addig,  amíg a szervezete hozzászokik az eszközhöz, mindenképpen magam is tanácsolom a Premens tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!