Találatok a következő kifejezésre: Egész nap vagyok miért van (38 db)

A nunimnál erős szúrás van menstruáció előtti napon. És egészen fel nyilal a méhemig. Mi lehet ez? Vagy miért van ez?

Már többször is éreztem. De csak pár mp.ig tart. Tegnap kellett volna megjönnie.

Legjobb válasz: nagy valószínûséggel terhes vagy, ezek az elsõ jelek...

nagy valószínûséggel terhes vagy, ezek az elsõ jelek...
A kérdező hozzászólása: Szia! Teszteltem, de - volt:( 2 napot késett. Megjött, de annyi volt. Szokatlanul sok volt. De nem csüggedek, majd a jövõ hónapban talán:) Gratulálok neked tiszta szívbõl, és jó egészséget kívánok nektek:) ))))
A kérdező hozzászólása: Nekem volt uvom. Biztos vagyok benne. Meg hõhullámom van esténként. Nem akarom elbízni magam. Csináltam tesztet az negatív lett. De még a mensi elmaradása elõtt.
Nekem is van ilyen néha mensi elõtt de eddig még nem voltam terhes tehát sz.tem nincs jelentõsége!A miértjét nem tudom de nem hinném, hogy ebbõl már terhességre kéne következtetni!
nekem is nyilalgat!múlt héten miontha egy ló rúgott volna alám de csak 1 másodpercig tartott. most is be be szúr!reménykedjünk!szurkolok e.
Nem biztos, hogy terhes, hiszen nekem is van ilyen mostanában, és állítólag nem volt ovum se most...
Szerintem normális, nekem legalábbis mindig fáj , hol kevésbé hol jobban mielõtt megjön.Orvos még nem talált semmit van 3 gyerkõcöm, ennyi , van és kész.
Nekem mindig nyilallgat a ciklus második felében, és sosincs baba. :(
A kérdező hozzászólása: Óóó. :( Ez szomorú. Olyan rossz ilyen negatívumokat olvasni. Már régóta fent vagyok, és csak most látom, hogy mennyien várjuk a gólyát de hiába:( Én tiszta szívembõl kívánom mindenkinek, hogy látogasson el az a gólya már végre!!
Mi a helyzet Kérdezõ? nekem is nyilalgatott és + lett a tesztem-) veled mizujs? teszteltél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Várok még egy kicsit, mert ez tényleg nem utalhat még terhességre. De már késik 1 napot, és ez már biztató:) Szurkolok mindenkinek:)
A vérszegénység-vashiány okozhatja.
Valószínûleg a vérszegénység miatt, de biztos közrejátszik a ventilátor is. Kezdd el használni a bánfi hajszeszt, nekem 1 hónap után megállt tõle a hullás.
Vagy más vitaminhiány is. Cink, króm ilyesmi. Vagy komplex vitamin kéne, vagy Revalid. Mivel szültél, én a vitaminra szavazok, de ha még szoptatsz, orvos mondja meg, melyik nem árt a babának.
14.44 ismét. Ha szoptatsz, a hajszeszt se ajánlom, nem tudni, mi szívódik fel és megy át anyatejbe.
Sajna, ami terhesség alatt nem hullott ki, (a terhesség alatt a legtöbbünknek dús, erõs, sûrû haja lesz) azt most pótolja a szervezeted. Hormonális oka van. (persze, lehet ettõl még vashiányod is) Nekem mindhárom gyermekem születése után egy évvel hullott.
Nekem is terhesség után kezdett hullani, és azota is(lassan 2 éve)

Egész nap álmos vagyok miért van ez?

De nem vok tehes meg semmi ilyesmi 12 éves vagyok és ha 30 percet állva vagyok vagy mozgok akkor máris elfáradok de ha úszok nem mért van ez?

Legjobb válasz: Egyszer velem is volt ilyen, állandoan csak aludni akartam, aztan anyu elvitt dokihoz és kiredült h egy kis gyulladás van a véremben és ettöl vagyok állandoan álmos. Szoval ha pár hétig ez igy marad, h folyton aludnál akkor szerintem látogass meg egy dokit.

Egyszer velem is volt ilyen, állandoan csak aludni akartam, aztan anyu elvitt dokihoz és kiredült h egy kis gyulladás van a véremben és ettöl vagyok állandoan álmos. Szoval ha pár hétig ez igy marad, h folyton aludnál akkor szerintem látogass meg egy dokit.
de néha szokott....
Ha felmerül a vérszegénység gyanúja el kell menni vérvételre, aztán ha kiderül, hogy tényleg vérszegény vagy fölírnak neked vas tartalmú tablettát amit 6 hónapig kell szedned.Ezalatt is olyan ételeket kell enned, aminek magas a vas tartalma. én is voltam vérszegény és hasonló tüneteim voltak mint neked. A fejed nem szokott fájni?
és azt mivel lehet gyógyítani?
Lehet vérszegénység is.
Nyugi én egyetemista vagyok és én is állandóan aludnék:)
hát nekem is ez a gondom.... én tök hamar elfáradok 15 éves vagyok, állítólag hormonálok. már vagy ez a 3. éve. Majd kinõjjük.... :D
Lehet az idõjárástól is.
Milliónyi oka lehet, pl: kevés alvás, rendszertelen alvás, valami zavarja az alvási ciklust, elégtelen táplálkozás, nem megfelelõ táplálkozás, vitamin vagy egyéb nyomelemek hiánya, betegség tünete stb, Ha tényleg úgy gondolod, hogy már kórosan fáradékony vagy, akkor keress fel egy dokit, egyéb esetben elég ha néhány órával többet alszol, meg egézségesebben táplálkozol. Az úszás miatt azért nem fáradsz el, mert gondolom rendszeresen csinálod, és az azt végzõ izmok edzésben vannak, többet bírnak, mint más izomcsoportok.
Mert változik a tested és ez megvisel. Én már közel tripla annyi vagyok mint te de emlékszem mennyire szédültem és évekig tartott sajna... Voltam dokinal is ott kideritették, hogy a hormonszintemmel van gond...ki tudja mi van? Esetleg egy doki meglátogatása ajánlott, hogy kb legyen valami fogalmad mi is pontosan a bajod. De en az elsõ gondolatomra szavazok: változol.
A kérdező hozzászólása: Nem szokott fájni a fejem csak mindig álmos vagyok és nem is az idõjárás mert már kb fél éve van ez és télen is ugyanilyen álmos voltam!!Elmegyek orvoshoz köszi a segítséget!!

Miért van az h 2hetes babám egész nap ébren van, félórákat alszik, hisztizik, csak ölben van el, vagy még ott se, húzgálja a lábát, fáj a hasa, viszont az egész éjszakát átalussza?

Harmadik napja aludt el este 9kor és legközelebb csak hajnal 2kor kelt,aztán meg 6kor.Most éjszaka hallottam h ébredezik 2kor de visszaaludt,és csak 6kor kelt.Vagyis 2hetes babánál normális ha este fél 9t?l alszik reggel 6ig???És h akkor nappal miért nem alszik?Vagy így pihenné ki h egész nap ébren van?És akkr éjszaka miért nem ébred fel arra h fáj a hasa????

Legjobb válasz: Ez elég furcsa... mindenesetre ne félj attól, hogy nem piheni ki magát. Sógornõmnek a babája egy hónapos koráig se nappal, se éjjel nem aludt, semmit! Egész nap és egész éjjel sírt, és ugyanúgy mint a tiéd, nem lehetett semmivel megnyugtatni. Nála féltünk is, hogy nem lesz-e baj, hogy nem piheni ki magát, de a második hónaptól egyik pillanatról a másikra helyreállt minden. Azóta teljesen kiegyensúlyozott, mosolygós, egészséges baba. Szóval ne aggódj, szerintem pár hét és helyreáll minden.

Ez elég furcsa... mindenesetre ne félj attól, hogy nem piheni ki magát. Sógornõmnek a babája egy hónapos koráig se nappal, se éjjel nem aludt, semmit! Egész nap és egész éjjel sírt, és ugyanúgy mint a tiéd, nem lehetett semmivel megnyugtatni. Nála féltünk is, hogy nem lesz-e baj, hogy nem piheni ki magát, de a második hónaptól egyik pillanatról a másikra helyreállt minden. Azóta teljesen kiegyensúlyozott, mosolygós, egészséges baba. Szóval ne aggódj, szerintem pár hét és helyreáll minden.
Nem lehet hogy kicsit ingerült vagy és ideges, fáradt...Ezt érzi a baba is és azért nyugtalan. A kérdés megfogalmazásán is érezhetõ, hogy nyugtalan vagy. A baba csak most kezdi el megszokni a kinti életet. Foglald le, beszélj hozzá kedvesen, mosolyogj rá, tõrõdj vele. Igényel téged, hisz a pocakban mindig ott voltál, nem fájt semmilye, most pedig a pocija fáj, ahogy írtad. És valljuk be, aznekünk is elég kellemetlen, nemhogy a kis csöppségnek. Az enyém mikor ilyen idõs volt, szintén aludt éjszaka néha, de 3-4 hetesen már átaludta az éjszakát és volt hogy nappalnem igazán aludt. Próbáld elringatni, szopiztatni sûrûn. Ha megnyugszik a kis lelke és megszokja a külvilágot, titeket, a mindennapokat aludni fog. Jó babázást!
Olyan nincs, h nappal fáj a hasa éjjel meg nem.
Nyugodj meg, ez teljesen normális, szegénykéknek idõ kell, hogy megszokják az új környezetet.Nekem is ezt csinálta és kapott has fájás ellen espumisant és ahogy telt az idõ minden redbe jött 2 hósan elmúlt a hasfájás.Viszont neked is hozzá kell szokni az új helyzethez, hogy anya lettél. türelem és fogadj el minden segítséget , boldog babázást!!
A kisfiam egy hetet sírt át a hasa miatt! Espumisantól még rosszabbul volt és egy öreg doktornéni ajánlotta a Normaflort. Egy 3/4 ampulla és nyugtatja a hasikáját. Semmi olyan anyag nincs benne ami irritálná. Szóval azért is alhat éjszaka, mert nappal teljesen kimerül és már álomba sírja magát. Ez lehet?! A kisbabám tovább bírta. Volt hogy csak hajnal kettõkor aludt el, de két óra múlva már kelt is fel. Ne aggódj majd jobb lesz!

Miért nincs kedvem semmihez? Nem csinálok egész nap "semmit" teljesen fáradt vagyok egész nap, és depressziós tüneteim vannak

Megpróbáltam utánna nézni a depresszió tüneteinek, és lehet nem pontosak az információk de majdnem egészében igazak rám. Az okát keresgéltem magamban, és arra jutottam hogy szinte soha de soha nem vagyok képes magamat adni, apró dolgokon rögtön izgulok, félek, nem tudom elmondani õszintén amit szeretnék, szinte mindenki félre ismer ha így nézzük. És régen már akartam is ellene tenni, de mindig az lett hogy csak rosszabb lett. Itthon meg nem bírom hasznosan tölteni az idõmet, mert csak úgy elmegy az egész nap, és este mintha a nap meg sem történt volna. Teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben, és tudom valaki mondaná rögtön hogy Pszichológus segítene, de nem, mert errõl még édesanyámnak sem beszélek, és nem is tervezek mesélni mert abból is csak az lenne hogy mégrosszabb lesz nekem, hiába mondjátok hogy jó kibeszélni a problémákat. Egyszer próbálkoztam, abba is hagytam rosszabb lett. Másrészt pszichológushoz még félnék is elmenni, tehát mint utolsó esély itt az interneten kérdezek idegeneket...

Legjobb válasz: Én is ilyen vagyok, és ráadásul itt a tál is, teljesen kész vagyok. Keress valami hobbit. Én például a pirotechnikával foglalkozom, veszélyes és drága hobbi, de lekötöm magam. Ha sikerül valamilyen tûzijáték, az hatalmas boldogsággal tölt el :)

Én is ilyen vagyok, és ráadásul itt a tál is, teljesen kész vagyok. Keress valami hobbit. Én például a pirotechnikával foglalkozom, veszélyes és drága hobbi, de lekötöm magam. Ha sikerül valamilyen tûzijáték, az hatalmas boldogsággal tölt el :)
Tál :D Tél akart lenni amúgy.
Ne diagnosztizáld magad, hanem menj el egy orvoshoz. Kezdésnek jó a háziorvos is.

Miért van az hogy egyik nap egész jól vagyok, másnap meg egész nap jönne róka koma? 15hetes kismama vagyok, első terhességem alatt nem volt ilyen, legalábbis ennyire.

Tegnap egész nap majdnem hánytam kisebb nagyobb szünetekkel,pedig kimél? egyszer? kajákat ettem,meg inni is vizet.. S?t tegnap este minden izmom fájt,mint amikor influenzás az ember és a testh?m is 37.6 volt.. Ma már egész jól voltam,de tegnap.... Elvileg a doki fiunak látta,az els? meg lány.. Olyan rossz,mert jöv? héten suli van nekem,de most a nagylány is úgy néz ki beteg...Szóval magam alatt vagyok,hogy lesz a jöv? hét..

Legjobb válasz: Irjatok légyszi!:)

A kérdező hozzászólása: Irjatok légyszi!:)
A kérdésedre nem igazán tudom a választ. Minden esetre igyál gyömbérbõl készült teát hûtve, az általában jót tesz. Két szelet gyömbérgyökér, hozzá 1-2 evõkanál kamillavirág, ezt leforrázod, hagyon kihûlni, leszûröd, citromot bele és igyál meg egy pohárral, ha nem érzed jól magad. Szép babavárást! 34 hkm

Tegnap este lefekdótem a barátommal, egy éve vagyunk eggyüt. Gumit használtunk. Eleinte fáj bár tudom hogy ez természetes. De ma viszont egész nap fájt a derekam és az alhasam van összefüggés? A folyásom is sokkal erösebb volt. Miért?

Legjobb válasz: Ha közben nem fájt nagyon, akkor semmi gond. Kis sebet kaptál (szûzhártya és környéke - ha jól gondolom, hogy szûz voltál), ami pár nap alatt begyógyul. Ezen kívül a hormonjaid is rendesen meglódultak (gondolom :-) - ami szintén pár nap, amíg megnyugszik. Ha nem, akkor elnézhetsz orvoshoz - hátha valami más baj van.

Ha közben nem fájt nagyon, akkor semmi gond. Kis sebet kaptál (szûzhártya és környéke - ha jól gondolom, hogy szûz voltál), ami pár nap alatt begyógyul. Ezen kívül a hormonjaid is rendesen meglódultak (gondolom :-) - ami szintén pár nap, amíg megnyugszik. Ha nem, akkor elnézhetsz orvoshoz - hátha valami más baj van.
Bár ez vhol természetes h fáj kicsit a derekdat, bár lehet h inkább attol h most fog megjönni vagy elmult de még kicsit érzékeny:S sztem.... A folyásnak nincs közeb ehhez, nekem nem volt ien....

Miért van a nagyobbik gyereked egész nap oviban, mikor Te babát vársz, vagy otthon vagy a picivel? Nem provokáció, csak kíváncsiság!

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem pont erre kérdeztél rá, mert nekem csak fél napig van a nagylányom oviban, ebéd után megyek érte. (Februárban lesz 3 éves, a kicsi peig most lesz 11 hónapos.) Annyi az oka, hogy nagyon társasági gyerkõc, barátságos, szereti a gyerekeket, külön javasolta a védõnõ tavasszal, hogy írassam be, mert jót tesz neki. Igaza volt! Gyakorlatilag be sem kellett szoktatnom, egybõl szívesen maradt.

Lehet, hogy nem pont erre kérdeztél rá, mert nekem csak fél napig van a nagylányom oviban, ebéd után megyek érte. (Februárban lesz 3 éves, a kicsi peig most lesz 11 hónapos.) Annyi az oka, hogy nagyon társasági gyerkõc, barátságos, szereti a gyerekeket, külön javasolta a védõnõ tavasszal, hogy írassam be, mert jót tesz neki. Igaza volt! Gyakorlatilag be sem kellett szoktatnom, egybõl szívesen maradt.
igaz én még csak tervezem beíratni, de úgy gondolom, hogy kell a saját korosztályuk társasága. imádja a gyerekeket, hordtam is "babás foglalkozásokra." egyébként rossz evõ, többen is javasolták megoldásként az ovit. meg ugye ott sokat vannak kint a levegõn, amit én nem biztos, hogy minden nap tudnék neki biztosítani egy újszülött mellett (az igény szerinti etetés vagy idõjárás miatt). és legfõképp azért vinném, mert ott tanul meg szocializálódni. és az önzõ indokom: úgy remélem, hogy amíg õ délelõtt szuperül elvan az ovistársakkal, addig én elintézem a házimunkát ( amivel amúgy is elmegy a délelõtt és rá nem nagyon tudnék figyelni) és a délután csak az övé és a testvéréé.
Az enyém ott is alszik, és nem csak az enyém hanem sok más gyerek is akinek anyukéja otthon van kisebb gyerekkel. A lányom kifejezetten szereti, hogy ott aludhat, szereti hogy alvás után még ott játszhat egy kicsit. Szerintem nincs ebben semmi elítélendõ, akkor lenne gond, ha a gyerek sír, nem akar maradni és anyuka erõszakkal ott tartja.
Nekem 17 hónapos a kicsi és 4 éves a nagy. Csak most kezdte októberben az ovit. Többek között azért, mert nem akartam, hogy a kicsivel itthon legyek õ meg oviban. És most is csak 3 délelõtt jár, ebéd után hazahozom (de már szólt, hogy ötöt akar menni, mint a többiek).
Két kicsivek vagyok itthon, lányom már elmúlt 3 éves amikor elkezdte az ovit és azért van ott egész nap, mert jó neki, én már kevés voltam. Míg itthon volt azt gondoltam, hogy foglalkozok vele eleget. Énekeltünk, mondokáztunk, festettünk, gyurmáztunk, rajzoltunk.... , DE az oviban egész más dolgokat is tanul, körjátékokat játszanak, megtanulja, hogy mások is vannak , nem csak õ, önálló volt eddig, de mióta oviba jár még önálóbb. Neked van gyereked, kíváncsi lennék miért kérdezted ezt.
A kérdező hozzászólása: Azért a kérdés, mert tõlem többször is döbbenten kérdezték, hogy miért viszem haza ebéd után a gyerekem, mikor ott a kicsi. Ezt akkor is kérdezték, amikor tavaly szeptemberben elkezdtük az ovit és a kicsi 3 hónapos volt, meg most is, amikor már 18 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy vkinek ottalszik a gyereke, és csak du. 3-4 órakor megy érte.
Én a babát vársz részre tudok válaszolni: összesen nyolcszor voltam terhes. 4 vetélés, aztán született a lányom; újabb két vetélés, majd terhes lettem a fiammal. A lányom már 5 éves volt én pedig egész nap feküdtem. Aztán már nagycsoportos volt a lányom, így nem volt kérdés hogy megy egész nap.
Nálunk a fiam bölcsis volt, majd beírattam az oviba, pár hónapra rá terhes lettem. Most kezdte a fiam az ovit, még dolgozom és még egy ideig szeretnék is. Márciusban fogok szülni, ha jól viseli és megszokja akkor nem szeretném abból kizökkenteni, hogy eddig négykor hoztam el, márciusban meg ebéd után elhozom. Eleve a délutáni mókából kimarad :) a bölcsiben is délután volt mindig a nagyobb "buli" :) , a másik meg nem szeretném ha megkülönböztetve érezné magát késõbb, hogy 24 gyerekbõl abban az 1-2-ben van benne akit rögtön ebéd után haza visznek. Persze, ha valami oknál fogva nem jól érezné magát akkor más a szitu, de még van jópár hónap arra, hogy ez kiderüljön.
Volt, hogy pont a pici alvásidejébe esett, hogy el kellett volna menni a nagyért az oviba ebéd után, így akkor bent aludt, mert ez mindenki számára kényelmes volt. De mikor már egyszerre aludtak, akkor hazahoztam inkább.
Én most várom a második babát, lányom most kezdte szeptemberben az ovit......eddig dolgoztam, mostmár itthon vagyok, de ugyanúgy délután megyünk érte......egyszerûen neki és nekem is jobb így...ha meg lesz a kis tesó, akkor pláne jó lesz így...igényli a gyerekek társaságát, és nem akarom se a kicsit, sem a nagyot majd ebéd után , álmosan rángatni egy órás haza buszozás miatt......

Miért van az, hogy szinte egész éjjel, meg délután pisilnem kell, és általában víztiszta lesz, és emellett meg nagyon gyorsan szomjas is vagyok és egész nap iszok (vizet)? 14/L

Éjjel kellemetlen, hogy 10 percenként járkálok vagy pisilni, vagy inni, vagy mindkett?t. Mit?l lehet ez? 1-2 hete van így.

Legjobb válasz: meg kellene merni a cukrodat! van a csaladban cukor beteg? az egyik tunete a sok kozul a szaj szarassag, szomjusag, gyakori vizeles!

meg kellene merni a cukrodat! van a csaladban cukor beteg? az egyik tunete a sok kozul a szaj szarassag, szomjusag, gyakori vizeles!
A kérdező hozzászólása: Van, apa :S Meg az a baj hogy most hirtelen nem kívánom az édességet pár hónapja és ez is a cukorbetegség jele :'8
ha egész nap iszol akkor nyilván azért. Amúgy meg lehet felfáztál. lányoknál ez gyakori, fõleg ha miniszoknyában ültök ki a hideg kõre meg rövid pólók, stb. Ha meg csk az a gond, hogy iszol és ettõl pisilsz, akkor arra jöjj rá miért iszol annyit.
A kérdező hozzászólása: Nem fáztam fel, nem is hordok miniszoknyát, meg annak nem ez az egy tünete van.... Jó akkor mért iszok annyit? tök száraz a szám:S
A kérdező hozzászólása: Am kösz (=

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!