Találatok a következő kifejezésre: Eddig nem hogy mi az, (331 db)

A lányom mostanában nagyon szokatlanul viselkedik. A leírás leírom, hogy mi az, ami megváltozott vagy csak egyszerûen furcsa, mert eddig nem ilyen volt. Mondjátok, mi lehet a lányommal?

Zárkózott. Egész nap csak a szobájában ül a lapotopjával vagy pár könyvel. Pár napja már nem is szól hozzánk. Egyik napról a másikra nem kommunikál senkivel. Mikor valaki, bárki szól hozzá, úgy viselkedik mint egy antiszociális. Kifejezetten látszik az arcán az undor. Egész álló nap csak fekszik a besötétített szobájában. Nem eszik. Alig iszik (pedig õ mindig olyan lány volt, aki 10 percnél tovább nem bírta folyadék nélkül). Teljesen megváltozott. Nincs kedve semmihez. Mi történt vele? Betegség? A korát mellesleg megemlíteném, 13 éves, de korához képest kifejezetten komoly, bölcs és tisztelettudó. Rengetek idézetet olvas. Tudom, egy 13 évesnek nem kellene laptop, de nem a neveléssel kapcsolatban szeretnék érdeklõdni, hanem arról, hogy mi a baja? Többen mondták, hogy depressziós. De ez biztos nem így van. Egy depressziós nem így viselkedik? Vagy igen? A depressziónak mik is a tünetei? Segítsetek rajta, rajtam, a családon, rajtunk.

Legjobb válasz: A depressziós életunt, nem érdekli a külvilág, befelé fordul, antiszociális, el akar bújni a világtól. Mivel nem eszik, nem iszik, én arra gondolnék, hogy étkezési zavara van ( vagy bulémia vagy anorexia). Lehet, hogy valaki bemagyarázta neki, hogy nem szép ( kövér),vagy ki tudja. Szerintem vidd el pszichológushoz, mert az, hogy nem igen eszik, alig iszik, akkor könnyen rosszul lehet.

A depressziós életunt, nem érdekli a külvilág, befelé fordul, antiszociális, el akar bújni a világtól. Mivel nem eszik, nem iszik, én arra gondolnék, hogy étkezési zavara van ( vagy bulémia vagy anorexia). Lehet, hogy valaki bemagyarázta neki, hogy nem szép ( kövér), vagy ki tudja. Szerintem vidd el pszichológushoz, mert az, hogy nem igen eszik, alig iszik, akkor könnyen rosszul lehet.
Bingó. 13 évesen depressziós lettem, ugyanezekkel a tünetekkel. Besötétített szoba, nem beszélek, nem eszek, nem iszok... Na, hát nálam is úgy gondolkodtak a szülõk, minek pszichológus? Ha nekik nem mondom el, majd idegennek sem fogom... Aha, talán volt okom, hogy velük miért nem beszéltem meg soha. Mert nem tudtam. Pár évre rá pszichiátriára utaltak be, olyan állapotba kerültem. Miért kell megvárni? Egyértelmû jeleket ad, szinte sikít róla a segítségkérés. Vidd orvoshoz !!! ÉS igen, én azóta is járok pszichológushoz, és vele meg tudom beszélni, segíteni is tud. Annak ellenére is, hogy a szüleimmel sosem sikerült.
17-es! Teljesen igazad van, csak azért abba is gondolj bele, hogy ha 13 évesen hirtelen elcitálnak pszichológushoz, valószínûleg támadásnak vetted volna. De remélhetõleg a kérdezõ ismeri annyira a lányát, hogy tudja, hogy biztosítsa teljes támogatásáról, és hogyan vigye úgy pszichológushoz, hogy azt valóban segítségként értékelje. Nyilván nehéz, de bizonyára nem lehetetlen.
Igen, egy idegennek elmondja. Sokkal elõbb, mint neked, mert te szubjektív vagy. Felfújod, nem határolódsz el a problémájától, vagy épp legyintesz rá, kiakadsz, nem tudod reálisan nézni a dolgot. Vagy lehet, szégyelli neked elmondani, de másnak (akár egy rokon) simán kitálal. Én apának szinte semmit nem mondtam - tudtam, milyen nem volt szükségem meddõ vitákra -, nagynénémnek viszont mindent, õ ítélkezés nélkül segített bármiben.
Ha az egészsége nincs toppon, akkor már az orvosnak így is úgy is látnia kellene. A pszihológussal nem csak beszélgetni lehet, hanem elég, ha rajzol valamit. A menstruáció miatt nem kellene nagyon aggódni, mert még csak 13 éves, ezek után áll majd be neki. Nekem még 16 évesen is szeszélyesen jött meg. Ha esetleg a nõgyógyász is látná akkor meg lehetne nyugodni, hogy nincs ilyen téren gond. Akárhogy próbálod a homokba dugni a fejedet, ez márpedig depresszió, az összes tünetet produkálja. Csinálj vele valamit, vagy egyszer azt veszed észre, hogy öngyilkosságot követ el. Ha ennyire elzárkózik a családtól, az már nagyon nem jó. Próbálj meg közeledni felé, ahogy többen is írták, hátha valamit megtudsz, hogy mi történt, ne hagyd annyiba a dolgokat.
Valami nagy trauma érhette. Vidd el orvoshoz, és ne itt kérdezgess. Depresszió ilyen korban nagyon veszélyes. Szoktatok beszélgetni? mert az nem ártana.
‘’ elõször próbálj beszélni vele, ha elzavar, nem válaszol akkor is folytasd‘’ komolyan? ha en 2x elmondom h most nem mondom el ha eroszakoskodsz legkevesbe fogom! ha nem szal le rollam meg szajba is verem ha vki ennyire ertetlen. psicho: anno 1x elmentem, teljesen hulyenek neztek, komolyan olyan degeneralt kerdeseket... sok emberrel beszelek, ismerem eletuket, stb, tudod az az 1 biztos, ha eroszakoskodsz, biztos nem mondja el, max megjobban elhidegultok. en kb annyit mondanek, barmibe szamithat rad, ha vmit meg szeretne beszelni, barmikor nyitont vagy, segitesz. meg 1 barmennyire is hulyeseg, sosem formedj ra, vezesd ra a segitsegre, de sose parancsold ra a nezeted. hiddel mar par befordult csajjal volt dolgom.
Vagy vele történt valami trauma vagy rájött valami családi titokra, ha van ilyen és ezért van megvetéssel irántatok. Csak találgatok, mert az én környezetemben elõfordult, hogy a gyerek elõbb tudta, hogy az apja csalja az anyját, mint az anyuka... és ezzel a helyzettel nem tudott mit kezdeni, felborult az egész kis világa ...
Lehet, hogy bántják suliban, lehet fiúdolog, lehet, összeveszett a legjobb barátnõjével, lehet, hogy csak kamaszodik, lehet, hogy megtámadták.... bármi lehet. Ki kéne szedned belõle, hogy mi a baj. Valószínûleg akar beszélni róla, csak rágni kell a fülét érte, lehet, úgy érzi, hogy õt most senki nem szereti és így akarja felhívni magára a figyelmet. Menj és beszélj vele, ne hagyd magad lerázni. Amíg nem beszél felesleges bárhová is vinni, hisz azt sem tudod, mi a baja.
Szimplán csak kamaszodik, velem ugyanez volt pár éve, jól emlékszem. A szüleim és minden rokon hülyét kapott tõlem, én pedig direkt undok és mogorva voltam mindenkivel. Nem tudom miért, csak úgy :D
A kérdező hozzászólása: Én ezt értem. De te azt mondod (nyilván van még nem kevés olyan ember, aki teljes mértékben egyetért veled), hogy ez csak kamaszkori probléma, de ezzel szemben van (szerintem) ne kevés ember, aki azt állítja, hogy ez ennél sokkal komolyabb.
Ez a "korszak" sok kamasznál elõjön. Nekem is volt, 14 éves voltam. A másik magyarázat, amit többen is írtak elõttem, hogy depressziós. Azonban ezt kiváltja valami. Családi dolgok, szerelmi bánat, iskolai kudarc, bármi. Próbálj nyugodt maradni, hívd el cukrászdába, vásárolni, majd kérdezz rá, hogy miért lett ilyen befelé forduló. De csak szeretettel kezeld, mert a követelõzés még jobban beletaszítja ebbe az állapotba. 28n
Hogy lehetsz ilyen tutyimutyi? Te vagy az anyja, beszélj vele.
Ha hirtelen változott meg ennyire, nekem is a szexuális zaklatás jutott eszembe. Ne hagyd magára. És ne legyen igazam.
Egyik napról a másikra depressziós? Furcsa....Szerelmi bánat? Lehet, de ha jó a viszonyotok, szerintem épphogy keresné a társaságotokat, hogy még bevallatlanul is pótolja az elvesztett szeretetet. Nekem (laikusként, hozzáteszem)az elsõ gondolatom az erõszak volt, amiért önmagától ugyanúgy undorodik, mint másoktól, és a szégyenérzet nem engedi, hogy elmondja. De bármi is, ami a kiváltó ok, ha magától nem mondja / mondta el neked, faggatózásra sem túl valószínû hogy megnyílik. Ilyenkor egy idegen, még egy vonaton épp szemben ülõ néni is, hát még egy szakember sokkal többet megtudhat.
De, de igen, depressziós. Nem, nem tini hiszti, nem növi ki, ez egy állapot. Sokan jönni fognak a kérdéssel, hogy egy 13 évesnek mi gondja lehet az életben ... ? Lehet gondja, igen, attól függetlenül, hogy nem tart fent egy családot ... A maga kis világában , a korához mért gondjai vannak. Nézz utána a depressziónak, ha egyedül akar lenni a lány, hagyd, had legyen egyedül, viszont próbálj meg közeledni hozzá, próbálj meg vele beszélgetni ...
elõször próbálj beszélni vele, ha elzavar, nem válaszol akkor is folytasd
esetleg nem lehet hogy mostanában jött meg neki a menstruációja? Attól is lehet, a hormonváltozástól.
A depresszióhoz hozzá tartozik az evés zavar! Egy stresszes, szomorú ember, nem tu enni, hisz állandóan görcsben, hányingerben van a gyomra ...
De basszus, most komolyan képtelen vagy megbeszélni a lányoddal? Épp az ilyen tutyimutyi szülõk miatt nõnek a gyerekek a fejükre és aztán majd csodálkoznak. Az én anyám sosem tûrte hogy bajom legyen, folyton bejött és megbeszéltük, ha tudott akkor segitett és ha kellett akkor tartóztatott személyektõl még akkor is ha akkor gyûlöltem emiatt, de utólag beláttam hogy jól tette !! Mikor lesz már az hogy a szülõ NEVELI a gyerekét és nem a gyerek "neveli" a szülõt?! Kérdésre válaszolva még : 13 évesen már kezd lappangani a szerelem szócska is a tiniknél, tudom én is magamról, rá egy évre lettem igazán szerelmes. És több mint valószinû hogy fiú van a dologban. Ehhez nem pszihológus kell, ehhez az kell hogy bemenj abba a r*hadt szobába és lelkizz vele, érezze hogy ilyenkor is számithat rád.
13 évesen ilyen tüneteket bõven okozhat szerelmi bánat is. Viszont mivel ha jól tippelek, a kérdést saját magadról írtad ki, nyilván tudnál róla, ha errõl lenne szó. Néhány nap befordulás nem feltétlenül jelent depressziót, de ha hosszabb távon fennáll, akkor legalább a háziorvoshoz el kell menni vele és elmondani a dolgot. Okozhat ilyen viselkedést egyébként akár az is, hogy vége a tanévnek és most nem fog közösségbe menni két hónapig. Van akit ez is nagyon megvisel.
szerelmi bánatra/csalódásra tippelek. Vagy valaki megbántott a a külsejével kapcsolatban. De az elsõre van a legnagyobb esély.
A kérdező hozzászólása: Az egészsége sincs a toppon.. És nem, a menstruációja 3 éve jött meg neki. És miért vigyem pszichológushoz? Ha nekem nem mondd el semmit, akkor egy idegennek fogja?
A kérdező hozzászólása: nem enged be a szobájába. És õ is csak nagyon ritkán jön ki. Ha pedig vendégek vannak nálunk, még életjelet sem ad magáról. ... Nem, én reménykedem benne, hogy nem depresszióról van szó, bár utánanéztem, és eléggé annak tûnik..
Megerõszakolták vagy remélhetõleg csak próbálkoztak.És nem vicc, nõ vagyok ezt halál komolyan mondom:(((
Utolsó! Én is ezt akartam írni!Lehet, hogy valaki bántotta...
Elõször próbálj közeledni hozzá. Mondd el neki, hogy neked elmondhatja, mi bántja. Fiú van a dologban? Elutasították? Valaki piszkálja a suliban? Szégyell valamit? Ha a sokadik próbálkozásra sem törik meg, pedig láthatóan valami baja van, akkor vidd pszichológushoz. És igen, egy szakképzett embernek, akinek ez a munkája, ha a lányod is nyitott rá, akkor meg fog nyílni. A lényeg, hogy érezze, számíthat rád. :)
Orvoshoz kellene vinni, mielõtt még túl késõ lesz. Ha nem eszik, iszik eleget - az is elég veszélyes. Nincs a rokonságban orvos, akihez esetleg még bizalma is van. Ha nincs, akkor a házi orvossal kellene beszélni róla, elõször az õ jelenléte nélkül, megkérdezni, mit tanácsol. De az osztályfõnökével is kellene beszélni, kifaggatni, nem történt-e valami az iskolában. Nem tudom, vallásos-e a család, jár-e hittanra a kislány. Ha igen, akkor az ottani oktatóval is kellene beszélni. Úgy tûnik összetett problémáról lehet szó.

Eddig nem tudtam hogy mi az, amikor elmegyek. Ennyire leírhatatlan lenne? Párom szerint benne van a hiba.. szerintem nem. Segítséget tudtok adni?

párommal 5 hónapja vagyunk együtt és ? mindig azt mondta eddig, hogy nagyon jó vagyok szex téren. Még néha mondja is, hogy lehet szerinte ez már nálam kényszer..nemtudok neki hazudni, nem is szeretnék.Nem volt még olyan nálam szerintem hogy elmentem volna..Vagy nemtudom..Nemtudom mihez hasonlítani, mert ezel?tt még nem volt mással szexuális élményem. Nemrég együtt voltunk, és mikor van nálam "érzés" szólok neki...de az érzésnél érzek bizsergést, hidegrázást...és egy pontnál hirtelen meglüktetést vagy nemtudom..de annyira nem nagy érzet..szeretnék segítséget kérni..hogy mit tehetek még?? hogy jobb legyen..mert párom mindig el tud menni, én majdhogy sose..:( segítsetek kérlek..köszönöm el?re is

Legjobb válasz: Nézd, 5 hónap nem olyan hosszú idõ a szexben. Én már több, mint egy éve szexeltem, mikor el tudtam menni ffival. (Egyedül sem tudsz elmenni?) Ez egy folyamat. Ritka az (bár van), hogy valaki egybõl "orgazmusképes". Tanulni kell. Egy idõ után már agyban is tudja az ember kontrollálni, mikor jöjjön, mikor ne még. :) Nem kell aggódnod, és pláne ne görcsölj miatta!! Hidd el, elõbb utóbb be fog ütni. És rögtön tudni fogod, hogy az volt az!

Nézd, 5 hónap nem olyan hosszú idõ a szexben. Én már több, mint egy éve szexeltem, mikor el tudtam menni ffival. (Egyedül sem tudsz elmenni?) Ez egy folyamat. Ritka az (bár van), hogy valaki egybõl "orgazmusképes". Tanulni kell. Egy idõ után már agyban is tudja az ember kontrollálni, mikor jöjjön, mikor ne még. :) Nem kell aggódnod, és pláne ne görcsölj miatta!! Hidd el, elõbb utóbb be fog ütni. És rögtön tudni fogod, hogy az volt az!
Szerintem se görcsöljetek rá. Beszéljétek meg, hogy nem ez a lényeg, hogy a párod se görcsöljön rá, csak szeressétek élvezzétek egymást. Idõ kell még õ is megismeri a tested meg hogy mi jó neked, meg szerintem neked is kell idõ. 5 hónap az még valóban nem hosszú idõ. GYakorolni kell és ne csak ez lebegjen a szemed elõtt. A pasik egyébként álmukban is el tudnak menni, szóval jó hogy õ mindig elmegy, ez náluk így mûködik. Viszont ha már neked is sikerült és megtanultad, hogyan kell elérni, akkor te többször is el tudsz menni egy aktus alatt, õk meg csak egyszer (általában) :) he-he Ne csöggedj, menni fog!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Az orgazmust lehet hasonlítani a tüsszentéshez, vagy az ásításhoz. Érzed, hogy valami jön, egyre jobban jön, valami történni fog, egyre erõsebb az érzés, és végül beteljesedik. Összerándul a hüvely, és ezáltal az egész testben szétárad egy kellemes melegség, bizsergés, amely pár másodpercig tart, és megkönynebbülés követi. nem egyformák az orgazmusok, vannak kicsit és vannak igen nagyok is.-) PRbóbáljatok orálisan csikló ingerlésével elõidézni orgazmust, esteleg közben ujjával is izgasson belülrõl, nálam ez tuti recept. VAgy válasszatok olyan pózt, ahol a fiú hasa hozzáér a csiklódhoz, és ingerli, vagy szex közben akárt te, akár párod ingerelje a csiklót. Biztos sikerülni fog, de nem szabad nagyon akarni, mert akkor nem fog menni. CSak lazulj el, élvezd, és add át magad az érzésnek, ne az orgazmusra koncentrálj!! És igen, fontos kérdés lenne, hogy te magadnak tudsz -e orgazmust okozni? A hüvelyi orgazmust sokat kell tanulni, és még így is sok nõnek nem sikerül. Nem szégyelljétek a csiklót izgatni szex közben!.-)
Tanulj meg helyesen írni. Lehet az hozza ki belõle ezt a viselkedést, mert nem bírja nézni, hogy nem írsz helyesen.
Úgyse fogod otthagyni, mert ahhoz túl jól néz ki.
szar fake
Én is pont egy ilyen barátnõt szeretnék.

Hogy van németül, hogy "Eddig bárkit megkérdeztem, nem tudta mi az. Ezért tettem fel a kérdést. "?

Nem muszáj pontosan szóról-szóra így fordítani (bár jó lenne), de a lényege ez legyen.

Legjobb válasz: Bisher ich irgendwen gefragt hatte wusste niemand was das ist.

Bisher ich irgendwen gefragt hatte wusste niemand was das ist.
Jaa, hogy folytatás is van: Ha feltöltötted: "Deswegen lud ich die Frage hoch." De, ha szó szerint "teszel fel egy kérdést"... Akkor nem tudom megmondani, mert a "feltesz"-nek számtalan jeletése van, számtalan alakkal. Ezért egy egyszerûsített mondat: "Deswegen fragte ich das."
A "kérdést feltenni": eine Frage stellen. A "bárki", "bármi" kifejezésére van külön kifejezés a németben, de ezt most fejbõl sajnos nem tudom. :$ Az elsõ válaszhoz annyi kiegészítés, hogy a mellékmondat elé a németben mindig ki kell tenni a vesszõt (szemben pl. az angollal).
Próba szerencse. Egy nagy csokor virág és õszinte bocsánatkérés nálam bejönne!
Mond meg neki.
Közeledj felé és ha reagál rá akkor mondd el neki a történteket!És ha még érez valamit irántad és képes megbocsátani akkor sikered lesz!Sok sikert!
Hát ha a csaj dacos, akkor elküld a fenébe:) 8én lehet, hogy ezt tenném). De egy próbát megér.
próba cseresznye :) ) próbáld meg, különben azon fogod rágni magad, h mi lett volna ha... sok sikert!:)
2-3 hónap az már jó jel.
Ha ennyit megcsináltál, akkor most már tényleg meg tudod csinálni. Ezek a legkeményebb napok. Hajrá :)
A kérdező hozzászólása: Bízom is benne :)
A kérdező hozzászólása: Túl a 6. napon is, ma van a 7.
f***mat, én is leteszem. nehogy már a cigi nyerjen. szép feszes bõrt akarok:D
A kérdező hozzászólása: És.... eltelt egy hét :) Egy hét kipipálva cigi nélkül, ma lesz a 8. nikotinmentes napom :)
Nagyon helyes :) gyakran visszanézek ide, szurkolok neked! :)
A kérdező hozzászólása: a mai a 10. nap
A kérdező hozzászólása: 3, hét kezdõdik.15 nap a mai cigi nélkül.Néha kicsit feszült vagyok, de amúgy még bírom, és nem akarom a cigi által rövidíteni az életemet, meg rongálni az egészségemet.Én félek ezektõl.
Nagyon faszán csinálod :) Most már tuti hogy menni fog!! És a pénztárcád is nagyon hálás lesz...
A kérdező hozzászólása: Na gondoltam mostmár csak írok, lassan két hónap elteltével :) )) Az a helyzet, hogy néha nagyon hiányzik kár lenne ámítani itt az embereket, ami igaz az igaz, bár mindig eszembe jut, hogy ha beleszívnék a cigibe, akkor uti köhögnék, büdös lennék, stb. szal már akkor egybõl megbánnám tuti.Maga a mozdulat, és a cselekvés ami hiányzik talán, de ezek csak nagyon ritkán jutnak eszembe, pár naponta, de büszke vagyok magamra, dagad a májam, hogy olyas valami sikerül nekem ami másnak nem :) )) Na meg persze a legfõbb ok az embernek az egészsége legyen...
Hû, nagyon király vagy. Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Még mindig, még mindig :)
A kérdező hozzászólása: 5. nap
Gyerünk! Hamarosan a legkritikusabb szakaszon túl leszel. (1 hét) utána is fogod kívánni, de talán már nem annyira. Hajrá!!!!
Egyénileg változó, de több hónap, páromnak egy évig volt úgy hogy néha megkívánta, de kibírta!
3 hónapig nagyon gáz, utána sem egyszerû. Én már hat éve nem cigizek, de van úgy, hogy egy jó társaságban rágyújtanék szívesen a mai napig. Sajnos... De nem, megállom. Mindig az jut eszembe, milyen rohadt nehezen szoktam le. Azt hallottam valahol, hogy ha rászokunk valamire, örök életünkben függõk leszünk...
A kérdező hozzászólása: Most sikerülnie kell.. fejben kell eldöntenem és kész, nem kell ide tapasz, meg stb..
4-es hozzászoló vagyok.Igen ezt akartam olvasni.Erõs vagy hidd el bizz magadban kérlek
A kérdező hozzászólása: Egész nap az újjaimat szagolom, mert furcsa, hogy nem füstszagú :) )
És majd nézd meg, hogy a bõröd is milyen szép feszes lesz. Anyukám is most szokott le, eszméletlenül jót tett a bõrének! (Meg a pénztárcájának :) Hajrá!!! Csak az akaraterõdön múlik.
A kérdező hozzászólása: Feszes bõr??
Ja. Mondjuk, nem tudom, hány éves vagy :) De a cigitõl már eléggé csúnya volt a bõre, ráncos, megereszkedett. Baromi jól kezd neki kinézni most megint.
A kérdező hozzászólása: hát én még nem vagyok 30
Jó döntés volt, csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: 3. nap :(
A kérdező hozzászólása: 4. nap
Gratula Gratula Gratula

Szeretnék számamra előnyös ruhákat hordani de nem igazán tudom hogy mi az ami jól állna mert eddíg sokkal inkább a kényelem volt a fontos nekem. Írnátok pár ötletet nekem?

19 éves lány vagyok eddíg csupa kapucnis pulcsiba sima polókba farmerokba sport cip?kbe jártam és alapból is tök gyerekes az arcom de így mindenki gyereknek nézett.Szeretném ha végre mindenki n?nek nézne és én is jólérezném magam a bör?mben.Paramétereim: 160cm magas kis mell? vastag izmos vádliu sportos sz?ke hosszú hajú lány vagyok szemem színe barna derekam vékony hátam er?s nem tudom mi az ami lényeges infó lehetne még.Légyszí ha van valami ötletetek írjatok.

Legjobb válasz: húha a leírtak alapján elég nehéz példát mondani mondjuk legyen csõgatya csizma(izlés szerint) hosszított felsõt is megpróbálnám a helyedben és a kapucnis cuccok teljesen rendben vannak

húha a leírtak alapján elég nehéz példát mondani mondjuk legyen csõgatya csizma(izlés szerint) hosszított felsõt is megpróbálnám a helyedben és a kapucnis cuccok teljesen rendben vannak
A kérdező hozzászólása: és pontosan milyen felsõre gondoltál?linket esetleg tudnál küldeni példának?
A kérdező hozzászólása: huh köszi mindenkinek:) a legutolsó tetszett a legjobban azok a pulcsik
A kérdező hozzászólása: nekem nagyon jo evõ a kisfiam, akármit elérakhatok, mindent megeszik, csak kaja legyen
A fiam 8 hónapos.Már eszik a mi levesünkböl, ha fözöm az ételét, neki is picit megsózom, hogy legyen íze.Pl.Spenótos krumplis husit....
ha megeszi nélküle, akkor nem szükséges. ha szeretnéd szoktatni arra, hogy lassan megszokja az ízeket, hogy késõbb abból ehessen, amiket magatoknak fõzöl, akkor sózd picit nyugodtan. én sózok minimálisan szinte a kezdetektõl, azért szinte, mert elõször bepróbálok mindent natúran, és csak utána ízesítek.
mondjuk nálunk még most sem eszi 100%-ban ugyanazt, mint mi. sokkal egészségesebben étkezik és inkább mi közelítünk az õ étrendjéhez, pl. alig sózzuk már az ételeket és nincs ételízesítõ sem a kajákban. Én pont 10 hósan kezdtem el kicsit, ici-picit sózni az ételeit, mert nem volt jó evõ. Onnantól kezdve sokkal jobban ízlettek neki az ételek (fõzelékekre gondolok) és elkezdte megenni a rizst, krumplit is.
én kezdettõl rakok bele icipici sót, 5 hónapos kora óta, és mostmár, hogy 9 hónapos, és lassan adogatok a mi fõztünkbõl is neki, inkább a miénket fõzöm sótlanabbra, szóval nálunk is mi igazodunk hozzá inkább és nem õ hozzánk.

Ha eddig még nem hagytam soha senkire a babámat most 8 hos csak az apjára, ritkán mert folyton dolgozik és rajta kivül nincs senki aki közel van, akkor most ott merjem hagyni anyosnál éjszakára? Ugy hogy mi is oda menénk aludni csak késöbb!

Szoval,a férjemnek lessz a 30. szülinapja és már töbször mondta hogy hogy szerete volna megünepelni,és milyen jo lenne bulizni egyet.Szeretném ha jol érezné magát és meg tudnánk tartani a szülinapját,érzem ez lenne a jo ajándék,ennek örülne igazán,de eddig még sehol,senkivel nem hagytam ababám mert anyukám nem él csak mostoha apám van ? meg férfi és hát nem igazán biznám rá nincs gyereke(saját).Anyos messz 40 km-re lakik nem is vagyunk tul joba és ? is dolgozik egész nap igy még nem biztuk rá a fiam.Most mi lenne a jo megoldás?Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: szerintem, ha eddig nem hagytad senkire, akkor nem hiszem, hogy most is megmaradna. Pláne olyan embernél, aki eddig nem nagyon ismert. Este, elalvásnál? Akkor nyûgösebbek a babók, legalábbis az enyém. Mi még csak most hagytunk elõször így a mamánál, s minden oké volt, de õt ismeri és szereti is az egy éves kislányunk.

szerintem, ha eddig nem hagytad senkire, akkor nem hiszem, hogy most is megmaradna. Pláne olyan embernél, aki eddig nem nagyon ismert. Este, elalvásnál? Akkor nyûgösebbek a babók, legalábbis az enyém. Mi még csak most hagytunk elõször így a mamánál, s minden oké volt, de õt ismeri és szereti is az egy éves kislányunk.
Nem tudnátok otthon megoldani egy bulival (nyilván nem egy "erezd el a hajam tipusú"? Áthívni a barátokat, a babóca pedig egy másik szobában aludna. Szerintem Te is nyugodtabb lennél, ha akkor nézhetnél rá amikor akarsz.
egy jó barátnõ, aki gyakran van nálatok? tesók?
Szerintem is barátnõ, v tesó, akit Te is szeretsz!Meg attól függ h mikor lesz!Mert ha kb 1 hónap múlva akkor esetleg szoktathatod is a nagyihoz, ott alvás stb!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!