Találatok a következő kifejezésre: Eddig kellett fizetni (3 db)

Mennyi pénzt blicceltél el eddig? Miken? Hány év alatt? Mennyi büntetést kellett fizetned? Mérleged +, -?

Legjobb válasz: Nem szoktam lopni, ezért (meglepõ módon) a vonatjegyért is szoktam fizetni. Van egy szolgáltatás, amit igénybe veszek, akkor az teljesen természetes, hogy az ellenértékét ki kell fizetni. Büntetést eddig egyszer kellett fizetnek (500 Forint), mert a pénztárban rosszul adták ki a jegyemet (Budapestrõl Székesfehérvárra mentem 1. osztályon, volt Budapest bérletem, de a pénztáros a Fõvároson belüli részre véletlenül nem adott különbözetet. Választhattam, hogy vagy fizetek 500 Forintot, vagy a Budapest széléig átülök a 2. osztályra. A pótdíj teljesen jogos volt, úgyhogy kifizettem az 500-ast).

Nem szoktam lopni, ezért (meglepõ módon) a vonatjegyért is szoktam fizetni. Van egy szolgáltatás, amit igénybe veszek, akkor az teljesen természetes, hogy az ellenértékét ki kell fizetni. Büntetést eddig egyszer kellett fizetnek (500 Forint), mert a pénztárban rosszul adták ki a jegyemet (Budapestrõl Székesfehérvárra mentem 1. osztályon, volt Budapest bérletem, de a pénztáros a Fõvároson belüli részre véletlenül nem adott különbözetet. Választhattam, hogy vagy fizetek 500 Forintot, vagy a Budapest széléig átülök a 2. osztályra. A pótdíj teljesen jogos volt, úgyhogy kifizettem az 500-ast).
Ilyen infót biztos nem fogok kiadni:)
Tudom hogy nem az én környékemre gondoltál, de mifelénk kisvárosban majdnem mindenki ismer mindenkit, így ismerjük a buszosokat is, ellenõrrel még életemben nem is találkoztam. Szokás errefelé hogy 120 forint a buszjegy, a buszos elfogad 50 forintot, leültet minket jegy nélkül, és mindenki happy. Idegenektõl elveszi a teljes jegyárat, és ad nekik jegyet, egyrészt mert nem ismeri õket, másrészt valami bevételt neki is fel kell mutatnia.
Csupán pár ezret máv-on, még nem büntettek. :D
Megszámolni sem tudom, kilóméterben csak a vonatból 25.000 fölött járok. És akkor a metrókat a különbözõ városokban (Bécs, Budapest) meg bele se számoltam. Itthon le is kopogom szerencsére még sosem büntettek meg, bár már nagyon sokszor szállítottak le, de akkor meg jön a következõ:) Ausztriában egyszer kaptam 110€ bírságot a Railjeten meg 100at az Ubahn-on, de egyiket sem fizettem be, egyenlõre nem is sietnek behajtani.
Akkor most kapaszkodjatok meg! Párom 8 év alatt folyamatosan bliccelt és egyszer sem kapták el. 8 év x 12 hónap x 10000 Ft = 960ezer Ft mai áron számolva. Nem büszke rá, de nem is szégyelli. Szégyellje magát a BKV! Nem túlzás ennyi pénzt kifizettetni ilyen szolgáltatásért?! Ez vidéken már jó indulótõke lenne egy házvásárlásnál.
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2013/07/24/legyen_ingyen.. "Tavaly 139 milliárd forint volt a BKV tervezett költségvetése, ebbõl 50 milliárdot kértek el az utasoktól." Hagyjuk a nyilas dumákat, itt nem a bliccelõk lopnak. A számok makacs tények, tehát akkor is fizetsz, ha nem is használod és ez már enyhén szólva is pofátlanság. Tehát ÕK lopnak tõlünk, az ADÓFIZETÕ ÁLLAMPOLGÁROKTÓL!
Hosszú évekig annyira minimálisat tömegközlekedtem, hogy nem érte volna meg a rizikó. Ha Pesten járok, inkább gyalogolok, vagy csak hosszú útra szállok fel jármûre és akkor inkább lyukasztok. Olyan volt párszor, hogyha vonattal mentem be a fõvárosba az agglomerációs lakóhelyemrõl, akkor nem jött a "kaller" és nem vettem jegyet, de nem az én hibámból. (Településünk egyik vasúti megállójánál nincs állomásépület, pénztár, tehát itt az utólagos jegyvásárlás teljesen megszokott.) Mostanában úgy hetente párszor Volánbuszozom itt az agglomerációban, itt bliccelni nem lehet, de kevesebbért a sofõr felenged jegy nélkül és ha ellenõr jön, elõtte bemondja, hogy "aki itt felejtette a jegyét az jöjjön elõre" úgyhogy a büntetés gyakorlatilag kizárt. Kb 24 éve egyszer volt olyan, hogy utólag kellett bemutatnom a bérletemet (Pesten laktam még) és annak volt valami költsége, de ennyi.
Kb 4 évig blicceltem Budapesten. Egyszer sem büntettek meg. Amióta van pénzünk bérletre, azóta persze megveszem, de régen szinte csak zsíroskenyeren éltünk.
Nem számoltam. Busz-villamos. 3-4 év alatt. Egyszer fizettem 2 ezer ft bírságot.
Arcképes igazolvánnyal nehéz bliccelni :D A helyjegyet, pótjegyet meg természetesen nem lehet elsumákolni.
A kérdező hozzászólása: Életemben egyszer én is blicceltem, DVTK meccsrõl hazafelé 200/300-an voltunk a villamoson. Esélyem sem lett volna elõremenni jegyet venni, az ellenõrnek meg esélye sem lett volna felszállni és büntetgetni.
olyan 30-40ezer Ft környékén, ez összes utazásom alatt értendõ, tehát vidékiként ritkán járok fel pestre, 4-5 év ez az intervallum. ebbõl 3300 Ft volt az, amit büntetésként befizettem(Ez Miskolcon esett meg). Természetesen nem büszkeségként mondom. Én vállalom, és természetesen néha veszek vonaljegyet is, ha nincs tartalék. És nem megyek bele, mert rossz példa, hogy más is lop, csak többet. Szerintem azokon az embereken kívül, aki rendszeresen igénybeveszi a szolgáltatást, és van bérlete, életében 1x biztos, hogy bliccelt.
Semennyit, nem bliccelek, mindig bérletem van. Olyan régen egyszer-kétszer elõfordult, hogy nem jött a kalauz a vonaton, így nem kellett (nem is tudtam) fizetni. Kb. 1.000-1.500, - Ft-ról lehet így szó, összességében, mivel még diák voltam, és csak a kiegészítõ jegyet kellett volna megvennem amúgy is.
13-as vagyok. Köszönöm annak a barom állatnak aki lepontozott egy õszinte válaszért. Elolvasta egyáltalán a kérdést?! Igazán kib...hatnák innen a trollokat. Sajnos az oldalt is jellemzi.

Eddig kellett tandíjat fizetni?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott fels?fokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

Legjobb válasz: Még nem kell az államilag finanszírozott hallgatóknak fizetni, de ha megszavazza a jónép, hogy kelljen, akkor megszívjuk és nem is lesz érdemes diplomázni, mert akik finanszírozottra mentek, azoknak nincs annyi pénzük, hogy kifizessék a tandíjat és adóssággal kezdhetik az életüket.

Még nem kell az államilag finanszírozott hallgatóknak fizetni, de ha megszavazza a jónép, hogy kelljen, akkor megszívjuk és nem is lesz érdemes diplomázni, mert akik finanszírozottra mentek, azoknak nincs annyi pénzük, hogy kifizessék a tandíjat és adóssággal kezdhetik az életüket.
Ha jól tanul az illetõ, nem kell majd tandíjjat fizetni! De ha 2-3-sal bukdácsolja a fõsulit, vagy az egyetemet igenis FIZESSE meg saját maga, ne az adófizetõk pénzén tanuljon! Elég diplomás van már és most is sok közöttük a munkanélküli vagy olyan aki nem a diplomájával dolgozik! Inkább a szakmunkás-oktatást kellene finanszírozni, mert lassan nem lesz aki kenyeret süssön, vagy felépítsen egy házat! Egy diplomás manapság kitörölheti!
Na igen, de az a fõiskolás/egyetemista nem azért tanulta végig az eddigi életét kitûnõen és nem azért érettségizett kitnõre, hogy aztán még õ fizessen, azért hogy tanulhassan. Pl mûszaki egyetemen örülnek a hallgatók, hogy 2-est, 3-ast kapnak, mikor napokig görnyedted a könyvek felett alvás nélkül. Nem tartom igazságosnak, hogy ezek a hallgatók is fizessenek. És mielõtt félreértenéd, én nem ilyen suliban tanulok, egyszerûen csak ez a véleményem. Aki akar (vagy csak erre telik tõle), tanuljon szakmát, de ott sem kell fizetni tandíjat :P
A kérdező hozzászólása: Ezekszerint ha nemmel szavazunk akkor lesz tandíj. Igenis kelljen, és azoknak ne kelljen akik olyan jók hogy megérdemlik. Lehet ez államilag finanszírozott csoportok ahova egy magas pontszámmal lehet bejutni, és nekik az állam fizeti a tanulmányt. Inkább ahogy írták a szakma tanulást támogassa az állam. Mondjuk úgy ahogy a Németeknél az ausbildunkg vagy berufakademi van.
Helló. Nekem az a véleményem ezzel a témával kapcsolatban, hogy aki tanulni akar fizessen, így legálább azok mennek suliba, akik tényleg akarnak tanulni, és kezdeni is valamit a diplomával. Nem csak azért mennek tanárnak pl, hogy legyen egy diplomájuk. És legalább nem lessz annyi lébecoló ember a fõsulin. Az meg hogy a szegények nem tudnak majd suliba járni, annyit fûznék ehhez, hogy van egy ismerõsöm aki folyton panaszkodik, hogy milyen szegények, de festeti a haját, mûköröm kozmetika és cigizik, nem keveset, meg folyton buliba van. Szóval ha mindezeket megspórolná, esetleg több futna a sulira, ha igazán akar tanulni ezt meg tudja érte tenni. Én megtehetném hogy ilyenekre költök, de nem teszem, mert nem akarom én inkább tanulok és szeretném hogy ha a sok lébecolós miatt nem érne kevesebbet a diplomám.
Hát én fõsulis vagyok és festem a hajam, de nem cigizek, nem járok bulikba, nem járok vásárolgatni stb, de így is fel kellett vennem a diákhitelt és így is alig lehet kihúzni egy hónapot, mivel anyum nem tud adni külön pénzt. Na igen, és ÉN TANULNI AKAROK, de ha ilyen kedvesek lesznek az emberek, mint itt ti, akkor ez nem fog menni.
Azért ha valaki államilag finanszírozott képzésre jár ugyanmá mondja el, hogy mennyibe kerül neki a tanulás... Senki ne ámítsa magát azzal, hogy az államilag finanszírozott képzés ingyen van... Meg a lótúrót... Ott is van az a bizonyos "plusz szolgáltatásokért fizess - pl. intranet, könyvtár, stb." egyes iskolákon akár 50e Ft / félév költségben. Ma már nagy divat (szintén most találkoztam az egyik fõsulin vele), hogy NINCS nyelvoktatás. Most ha nem "erõs középsuliból vagy jó gimibõl, nyelvvizsgával" ment továbbtanulni az illetõ, akkor legyen államis vagy költségtérítéses, a nyelvvizsgája igencsak "húzós tétel lesz", többszázezer forint. A lakhatásról nem is beszélve, ha nem helyben tanul tovább. Legyen kollégium, legyen albérlet, egyik sem olcsó dolog. Tehát akinek nincs pénze, az ezeket a költségeket is "vért izzadva" fogja megfizetni. A tankönyvekrõl nem is beszélve. Tény, hogy nem szabad elérni, hogy csak a tehetõs réteg tudjon tanulni. Viszont ahogy én láttam, igen jó ösztöndíjak vannak, amit az arra érdemesek meg is kapnak. Csak helyezkedni kell tudni... Vagyis ez a népszavazási kérdés igencsak "elcseszett", hiszen ha erre IGEN a válasz, akkor sem lesz ingyen az a felsõoktatás... Arról nem is beszélve, hogy a kérdés nem tandíjról szól...
Egyetértek vele, h NE kelljen tandíjat fizetni. Én pont abba a korosztályba tartozom, hogy idén szeptembertõl fizetnem kell 105e ft-ot. Államis vagyok, rengeteget tanultam, nyelvvizsgát csináltam(nem kis pénzért), emelt szintû érettségit tettem. És fizetnem kell. Szüleim nem tudják, hogy mibõl fogjuk kifizetni.. A legjobbak mentesülnek pedig egy eléggé elcsépelt dolog...ez a legjobb 15%ot takarja, azokat, akik hiperszuper jó képességûek, és szimpatikusak a tanárnak. Vizsgaidõszakom volt, és volt, hogy a tanárnak nem voltam szimpatikus, és 3ast adott az 5ös feleletemre, pedig mindent elmondtam. Ezzel romlott az átlagom, és a versenyben mondjuk alulmaradok, (persze nem csak ez az egy hármasom volt) és fizetek. Az ösztöndíj csak elenyészõ, lehetetlen abból fizetni a képzési hozzájárulást. Amúgy arra a mondatra reagálva, hogy ne mindenkinek legyed diplomája, csak aki tanulni akar. Aki rosszul tanult, vagy nem volt elég pontja, az így is fizetõsre került be. Ennyi!
Én 1997-ben kezdtem az egyetemet, akkor 1 évig fizettem tandíjat, ami mai szemmel nem sok, félévente 10ezer, de nekem mégis rossz volt kifizetni. Az ösztöndíj is kevés volt akkor, tehát amit kaptam ösztöndíjként, gyakorlatilag vissza is fizettem a tandíjjal.

Internetes számla elmaradásom van. Szeptember 25. -ig kellett volna befizetnem az összeget. Pénz problémák miatt nem tudtam eddig. Meddig van még határidő, ameddig be tudom fizetni az ilyen jellegű számlákat? Remélem nem kapcsolják ki!

Legjobb válasz: Ha csak egy számlád nincs befizetve akkor nem kapcsolnak, ha kettõ van és már zárják a harmadik hónapot akkor lelövik, de bemész kifizeted és 24 órán belül visszakapcsolják

Ha csak egy számlád nincs befizetve akkor nem kapcsolnak, ha kettõ van és már zárják a harmadik hónapot akkor lelövik, de bemész kifizeted és 24 órán belül visszakapcsolják
Nekem volt egyszer egy elmaradásom, elintéztem és mire hazaértem, már vissza is kapcsolták.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!