Találatok a következő kifejezésre: Eddig óvszerrel de még (10 db)

Nos 18 éves lány vagyok és pár napja történt az első együttlét a barátommal. Első együttlét után normális ha ég a gyomrom, valamint puffadok is? (de ez eddig csak ma történt) Védekeztünk óvszerrel, mikor nem volt rajta óvszer akkor meg nem ment el.

Legjobb válasz: Hát figyi, ha terhes lennél, azt még nem érzékelnéd, az tuti. Viszont attól, hogy nem megy el benned, még lehetsz terhes, ha gumi nélkül csináljátok, úgyhogy erre azért legközelebb figyelj majd!

Hát figyi, ha terhes lennél, azt még nem érzékelnéd, az tuti. Viszont attól, hogy nem megy el benned, még lehetsz terhes, ha gumi nélkül csináljátok, úgyhogy erre azért legközelebb figyelj majd!
Ez gyakori betegség azonban pszichés alapú amikor valaki beképzeli magának , hogy terhes. Nem vagy terhes csak azt akarod magaddal minden áron elhitetni ;) puszi 18//F
A kérdező hozzászólása: de akkor mindent betudhatok ennek?:D huh de parásnak gondolhatsz , pedig nem szoktam ilyen lenni, csak gyereket még nem most szeretnék, mert az nem csak velem lenne kicseszés hanem a gyerköccel is.
hát igen tipikus nõi tulajdonság, de igaz jobb félni mint megijedni, viszont errõl a gyomorégésrõl sok nõ nem tud vagy is nem kötik össze hogy attól van:D sajnos barátnõm gyomra is elég érzékeny így minden nap gyomorégéssel puffadással küzd:/
A kérdező hozzászólása: uh azért ezt nem lenne jó megszokni bár mondjuk a szerelem kínokkal jár :D barátnõdnek meg jobbulást:) hát amúgy én nem is gondoltam hogy ettõl lehet, mert már többször történt ilyen szájjal, de még sosem kezdett el égni tõle a gyomrom és hasonlóak.
A kérdező hozzászólása: de amúgy puffadás alatt hasit értek, tehát egésznap büfiznem kell.és már nem tudom hogy sírjak vagy nevesek kínomban.
amúgy van megoldás hogy ne legyen mindig ez ha pl teherbe esel akkor 9 hónapra elmúlik:D de kedves tõled megmondom neki hogy jobbulást kívántál, hát nála se lenne ez ha nem lenne olyan mohó:D utolsó cseppig mindent de hát nem bánom én..:D
A kérdező hozzászólása: van hát használjuk is :D úgyhogy remélem hogy ilyenrõl nincs szó tényleg h 9 hónap aztán jhaj egy kis meglepetés.:D és csak válladék lenyelésérõl van szó. hah elmúlt, nem kell büfiznem, és ezt most vettem észre, el se hiszed hogy most ez mennyire jó hogy végre nem kell nyelnem folyamatosan.:D csak a gyomrom ég még mindig. amúgy természetes hogy jobbulást kívánok:D át is tudom most érezni a helyzetét:) :D amúgy nagyon rendes tõled hogy válaszoltál.:)
A kérdező hozzászólása: amúgy ti erre hogy jöttetek rá hogy attól van?
A kérdező hozzászólása: jólvanna:$ tudod nõ vagyok, és nem a legegyértelmûbb jut elöszõr az eszembe hanem a pánik :D
Miért nem ezzel kezdted hogy tegnap történt szájjal való kielégítés? akkor már egyértelmû hogy mitõl van a gyomorégés meg a puffadás...:D
A kérdező hozzászólása: értem.:/ köszönöm a válaszod.:) tényleg hasznos:) de még egy kérdés.hogyha tegnap történt kielégítés szájjal, akkor nagyobb rá az esély hogy amiatt fáj a gyomrom, illetve ég? :D
persze lehetnek ilyen tünetek, és még sok más is, valószínû hogy elõváladék került a szádba ami lefolyt a nyelõcsöveden az észrevételed nélkül és meg is csinálta a bajt :/
A kérdező hozzászólása: attól is lehetnek ilyen tünetek mert a számban volt?
A kérdező hozzászólása: nem nyeltem le, bár történt ott egysmás, de mikor elment volna akkor nem volt a számban.
Az lenne a kérdés, hogy lenyelted e, mert ha igen az kiválthat gyomorsavat, nagy mennyiség esetén puffadást is.
A kérdező hozzászólása: hát pénteken történt :) :/ rendben, hát figyeltünk, használtunk is, csak volt mikor nem, meg én majd fogamzásgátlót is fogok szedni, csak még nem kezdhettem el. köszi hogy válaszolsz:)
A kérdező hozzászólása: de akkor ez csak pszihés igaz? mert más jelek nem jelentkeztek:D
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy írtál, rendes tõled, már teljesen kétségbe voltam esve.:) puszi
hát amúgy attól is függ hogy mit fogyaszt elõtte a barátod.. hát mi mondjuk kitapasztaltuk elég aktívak vagyunk..:D lehet valami olyat evett ami kikészítette a gyomrod.. etess vele sok ananászt az jót fog tenni neked, és nem csak gyomorégésed nem lesz de az õ 'váladékát' is megédesíti.. barátnõm imádja ha ananászt eszek:D
nem a hossz számít hanem a kerület...
a masculan elég kicsi, meg a lifestyles is.
A Masculanból van több méret is, illetve célszerû megpróbálkozni más gyártók termékeivel is, mert nem ugyanolyan sablonnal készítik a gumit, így lehet, hogy valamelyik jobban passzol éppen.
Én 15 éves vagyok és nekem kb 1 cm kisseb mégis jó rá a durex csak nem az elite kellene mert az a legnagyobb egy lóra is jó lenne:D
Akkor fix jot valaszotttal :D :D :D
4 cm.. hahahahahahaha :D:D:D:D nah csü'
A kérdező hozzászólása: legutóbb durex elite-t vettem
vanak méretek is. ne a brutál hatalmast vegyed
A kérdező hozzászólása: akkor mejiket ajánljátok mert nincs ráírva a vastagsága kívülre hoyg mekkorára jo
A kérdező hozzászólása: 4-4, 5 cm között van a kerülete
az utolsó aktus után 14 nappal.
Szia. Nyugodj meg, 3 nap még nem a világ, legutóbb énis így jártam, cak nekem több mint 1 hetet késett, de mi is mindig védekeztünk...aztán elmentem nõgyógyászhoz (6nap után), aki megvizsgált, (és tesztet is csináltatott velem a biztonság kedvéért). Szóval természetesen negatív lett a tesztem, és azt mondta hogy valószínûleg felfáztam, és plusszban még a sok idegeskedéstõl is késett...aztán másnap reggel amikor megnyugodtam megjött...szóval ráérsz még a teszttel, úgysem fog semmit kimutatni, 3 nap után, ja és ha tényleg normálisan védekeztetek és nem szakadt ki a gumi..nem lehet gáz, legalábbis nem hiszem...:)
Az elõzõ válaszolónak igaza van! Én is jártam már így, védekeztünk gumival, mégis több, mint 1 hétig késett. Nem szakadt ki, nem volt vele gond. Tiszta ideg voltam én is! Persze jól fel is voltam fázva. És már amikor az anyukámnak is elmondtam, hogy lehetséges, h baj van, õ kedvesen megnyugtatott. Mondta, h akár mi van, õk mellettem állnak (még csak 19 voltam). Már a tesztet akartam csinálni, amikor megjött... Szal 3 nap még nem a világ! Nálam az idegeskedés is közrejátszott, csak nyugodj meg, és ha továbbra sem jön meg, csinálj tesztet! De sztem nem lehet gond, hisz védekeztetek. 21/L
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK FEL FÁZVA .MAKK EGÉSÉS VAGYOK MÁR A 3 DIK NAPJA HOGY NEM JÖTT MEG

Eddig óvszerrel szexeltünk, de még az elején vagyunk, úgy érzem. 3 hónapja próbálkozunk. Miért fél nagyon a barátnőm?

Eddig még csak az óvszerrel próbálkoztunk! A barátn?m mindig fél, hogy teherbe esik, kiszakad a gumi. És ezért nem tud megnyílni szex közben. Szorong és nem tudja teljesen átélni magát. Teljesen biztonságban akarja érezni magát. Fogamzásgátlót nem nagyon akar szedni azt állítja, hogy sok mesterséges hormon van benne amit?l kisz?rösödhet stb stb... A másik a hüvelykúp amit még talán érdemes lenne kipróbálni. Viszonylag nem drága egyik sem, de ha nem változtatunk a mostani álláson, lehet hogy a kapcsolatunkba kerül. Aki tud a fogamzásgátló-tablettákról többet, az kérem írjon. Tapasztalat stb. Köszönöm szépen a válaszokat.

Legjobb válasz: Szeritem fogd kézen a barátnõd és menjetek el a nõgyógyászához (ha van). Ha nincs, keressetek egyet. Egyáltalán nem gáz, ha te is elkíséred. Nem is értem, férfiak miért tartják olyan cikinek ezt. Az orvosnál jobban senki nem tudja elmagyarázni nektek a tablettákat.

Szeritem fogd kézen a barátnõd és menjetek el a nõgyógyászához (ha van). Ha nincs, keressetek egyet. Egyáltalán nem gáz, ha te is elkíséred. Nem is értem, férfiak miért tartják olyan cikinek ezt. Az orvosnál jobban senki nem tudja elmagyarázni nektek a tablettákat.
Én is ilyen voltam olyan 20 éves koromig.Rettegtem a nemkívánt terhességtõl.A tabi kicsit oldott a feszültségen, de akkor is voltak parás pillanatok, de szépen lassan elmúlt.Egyszerûen tudtam, h nem vagyok érett egy gyerekre, abortuszt sem szeretnék... Aztán egyszercsak beütött a krach, és tabi mellett is babás lettem.10ezerbõl 2-3 esik teherbe, most olyan 4ezer nõ megnyugodhat:) De még mindig a tabi a legbiztonságosabb. A kiszõrösödõs hormonos meg már nem igaz.Nem abban a korban élünk, amikor egy fogamzásgátló annyi hormont tartalmaz.A mai tabik, jóval kevesebbet, különösen a drágábbak, de 3havonta 10ezer Ft még mindig nem olyan drága, mint egy gyerek. A hüvelykúp pedig nem biztonságos még annyira sem, mint az óvszer. Szerintem menjetek el egy dokihoz, vannak tiniambulenciák, és beszéljen egy szakemberrel, tõle mindent kérdezhet.
az én párom megtanult védekezni helyettem! /férfi/ évek óta müködik! mindenhol azt hallom és olvasom, hogy a nõ védekezzen, rendben- a felelõsség 50%-a az õvé is de a férfié is szintúgy.. ha nem akarod, hogy a kapcsolatod tönkremenjen tegyél te is érte.. miért mindig a nõre háritják a felelõsséget?
Légy türelmes és segítsd át ezen a nehéz helyzeten a barátnõdet. Szerintem megnyugtató lenne számára a tudat, hogy ha a védekezés mellett mégis jön a gólya-áldás, akkor számíthat rád. Ez legalább olyan megnyugtató lenne neki szerintem, mint a hüvelykúp. Ha végképp nem megy, térjetek visszább egy lépcsõvel. Pettingeljetek sokat, hátha akkor megszabadul a terhesség rémétõl, és eljesen el tud lazulni. Kereshettek szexológust is, hátha õ tud adni jobb ötleteket. Bár nem tudom, ezt a dolgot éezteted e vele, hogy ha ez a szexuális problémátok nem oldódik meg, akkor az a kapcsolat végét jelentheti??? Mert most arra gondolam, hogy ha nekem mondaná a férjem: Lazulj már el asszony, különben elhagylak!! Hát, én se nagyon tudnék lazulgatni....
Nyugtasd meg a barátnõdet, hogy a fogamzásgátló tabletta a legbiztonságosabb! És a mai tabletták már nem tartalmaznak annyi hormont, hogy megszõrösödne stb. Ha rendesen szedi, akkor nem lehet semmi baj! Szép lesz az ember bõre tõle, és nem utolsósorban mindig tudni fogja, hogy mikor kell megjönnie a mensiének (én 4 éve szedem és nekem órára pontosan mindig ugyanakkor jön meg). Ez a legbiztonságosabb módszer, szerintem megér 3 havonta 5-8 ezer Ft-ot, hogy önfeledten élvezhessétek a szexet! Sok sikert!
Nõgyógyász, fogamzásgátló. Csak ne hányd ki, ha iszol.
van. most õszintén, mit vártál?
megtötént most már nem tudsz rajta változtatni, reménykedsz esetleg... konklúzió: legközelebb jobban vigyázol.
Szerintem be kellene venned egy 72 órásat, ha nem akarsz gyereket. Szerintem te még ne akarj... Ha letelt az idõ akkor sürgõsen nõgyógyászhoz kellene menned. Máskor pedig lehetõleg ne juss el idáig.
72 órás tabi és talán megúszod.
A kérdező hozzászólása: ezt teszem, de azért köszi :s..
A kérdező hozzászólása: *kérdést
A kérdező hozzászólása: persze ezt én is tudtam, ezért tettem fel a kérsét, de elég tanácstalan meg ideges vagyok ahhoz, hogy mit is kezdjek ezzel :S...
Vegyél fel erényövet!!!!
Menjel dokihoz, es esemeny utani tablettat kerjel tole, 72 oran belul be kell venned a szex utan. Minel elobb, annal jobb. Soha tobbet ne csinalj ilyet, irassal fogamzasgatlo tablettat fel!
Irass ki 72 órás tabit. Legközelebb pedig gondolkozz mielõtt cselekszel.
Én írtam elsõnek a 72 órás tablettát. Akkora hülyeséget nem írhattam ha még utánam ennyien beírták ugyanazt. Miért vagyok mégis lepontozva? ...

16 éves vagyok. Menstruációm még nem teljesen állt be, de a legutóbb a 3-4 alkalommal 35 napra jön meg, ám most már a 37. napnál vagyok és nem jött még meg. A barátommal eddig 2x feküdtünk le, óvszerrel védekeztünk. A menszeszem késik mi lehet a baj?

Nem szakadt ki az óvszer, de pettingelés közbe egymáshoz értek a nemi szerveink (bugyin-gatyán) keresztül. Nem tudom, hogy volt e már akkor magömlése, de utána olvastam és ett?l is teherbe lehet esni. Szerintetek mennyi esélyem van a terhességre. Vagy túl korai még ett?l paráznom, lehet csak szimpla menszesz késés?

Legjobb válasz: Nem vagy terhes!Hallgass az idõsebbre!Tapasztalat!

Nem vagy terhes!Hallgass az idõsebbre!Tapasztalat!
Késik. Gatyán nem tudnak átugrálni azok a kis fickók sem... Hacsak spermás kézzel nem nyúlt beléd, akkor ez esélytelen. Érdemes dokit felkeresni, hogy miért ilyen szabálytalan... Minden jót!
Közrejátszhat az idegesség, szorongás vizsga stb.miatt. Terhes nem lehetsz! Viszont ha ilyen rendszertelen egy ideje akkor érdemes orvoshoz fordulni.
nem vagy terhes, no para
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)

16 éves vagyok. Menstruációm még nem teljesen állt be, de a legutóbb a 3-4 alkalommal 35 napra jön meg, ám most már a 37. napnál vagyok és nem jött még meg. A barátommal eddig 2x feküdtünk le, óvszerrel védekeztünk. A menszeszem késik mi lehet a baj?

Nem szakadt ki az óvszer, de pettingelés közbe egymáshoz értek a nemi szerveink (bugyin-gatyán) keresztül. Nem tudom, hogy volt e már akkor magömlése, de utána olvastam és ett?l is teherbe lehet esni. Szerintetek mennyi esélyem van a terhességre. Vagy túl korai még ett?l paráznom, lehet csak szimpla menszesz késés?

Legjobb válasz: Bugyin-gatyán keresztül szerintem nem történhetett semmi. Valószínûleg csak késik...

Bugyin-gatyán keresztül szerintem nem történhetett semmi. Valószínûleg csak késik...
Ha gyerekvállalás céljából belédélvez, még akkor sem 100%, hogy teherbe is esel. Ennek fényében szerinted mennyi az esélye, hogy alsónemûn keresztüli érintkezéstõl teherbeesel?
A kérdező hozzászólása: Szerintetek hány nap késés fér még bele?
Ne aggódj, egyik bnõmnek, 1 évet késett.
Én azt, hogy várj 2 évet.
Ha nem akarsz babát, akkor kell a gátló. Olyanba ne bízz, hogy majd vigyázni fog. Nem is lehet teljes mértékben vigyázni, olvass utána, hogy miért nem. Lényeg, hogy hamarabb is föltûnhet néhány hímivarsejt, mint azt várná az érintett.
Menj el dokihoz és írass fel. :)
en azt ajanlom neked, hogy nezz korul a http://www.pharmatex.hu oldalon
én 16 évesen biztos nem állnék neki fogamzásgátlót szedni szedheted majd még épp elég ideig maradjatok a guminál, értesd meg a barátoddal, hogy mennyi veszélye van a fogamzásgátló gyógyszereknek
seggbe. ott kipróbálhatod anélkül.
utálom az óvszert én is
Várj 2 évet, akkor menj el fogamzásgátlót íratni. Vagy nem bírnátok ki addig? Miért nem jó, ha csak 2 év múlva próbáljátok ki úgy? Ennyi idõsen nem jó megterhelni ilyesmivel a szervezeted, ugyanakkor ennél megbízhatóbb módszer nincs. Viszont ha épp csak bedugja egyszer, akkor is kerülhet beléd termékenyítõképes spermium, így semmiképp nem ajánlom, hogy óvszer/ fog.gátló nélkül bármi is történjen.

A barátommal nem használunk óvszert, mindig kihuzza a péniszét mielött elmegy, eddig nem is volt probléma, de most másfél hete nem jön meg. Ez terhesség?

a mellem feszül, olyan mintha el?jel lenne, nincs hányingerem nem irritálnak a szagok, dohányzom is, néha vannak görcseim de semmi komoly, vannak veseproblémáim sokat kell pisilni járni és sokat fáj a derekam is

Legjobb válasz: lehet terhesség. csinálj tesztet.

lehet terhesség. csinálj tesztet.
Vegyél tesztet
Hát ahhoz hogy elmenjen ki kell húznia:> A tüneteidbõl ítélve felfázhattál. A kiszállós szexel egyébként rába..hattok.
A megszakítással védekezõk 8-30 százaléka esik teherbe 1 éven belül. Sok boldogságot a picihez! :)
fiú lesz vagy lány?
Szia Anya!!!
Okosak vagytok, ez a legjobb védekezési mód. Csak így tovább. Nõjj fel!
annyi eszetek van/volt mint egy marék molylepkének!!!!!!
Lehet terhesség. Tök jó nem? :)
háát sztem ezzel a módszerrel ne próbálkozzatok, hisz jobb félni, mint megilyedni és jobb az elõvigyázatosság a másik meg így bármilyen nemi betegséget összeszedhettek:S nekem is volt hasonló helyzetem, hogy késett 1 hetet, de azóta tanultam a dologból és mindig védekezünk, nehogy aztán becsússzon am hány éves vagy? mert drogériákban pl nem adják ki míg nem vagy 18:S
A legbiztosabb, ha veszel tesztet. A mellfeszülés lehet a terhesség jele, hányinger nem jár feltétlenül együtt a terhességgel. Más védekezési módszert válasszatok!!!!!!
Nem biztos, hogy azért késik mert terhes vagy...nekem is volt így, mind megakart jönni és mégsem jött, feszült és fájt a mellem közben meg rosszul éreztem magam, néha görcsölt a hasam, tesztet csináltam, de az sem volt egyértelmû, elmentem orvoshoz, és hát volt egy szép petefészekgyulladás. Ne gondolkodj és kérdezõsködj, irány a doki, mert ha ez nem terhesség, akkor valami betegség.
készülj fel 60e forint körül van egy abortusz ha nem akarsz kölköt egyébként gondolj bele 60e-bõl hány darab óvszer veszel!
Jön a poronty :)
Jajj ez a puruttyás nagyon durva, máskor ne tedd be kérlek, mert hányingerem lesz, ráadásul, itt van bennem is a baba, ne lássa már az én szememen át a halott babát:S(mielõtt valaki megjegyzi, tartós kapcsolatban élek és nem kamasz vagyok:) Jajj te lány, barátnõm 2 kislány anyukája, mert pont olyan felelõtlen mint te.A görcsök, a mellfeszülés és a késés jelek, tehát vegyél egy tesztet és ha negatív, menj el a dokihoz és irass fel fogamzásgátlót, de legalább ha azt nem akkor hüvelykúpot, de az is csak szar a fûben, de végülis jobb mint a semmi. Legyen eszed mert ha ott van már a baba akkor a saját a barátod és a gyereked életét is elkúrhatod egy életre, de ha elveteted, megölsz egy magzatot és kicsinálod magad lelkileg.Szóval húzz a pasid farkára óvszert, vagy ne szexeljetek soha többet:) (ez persze csak vicc:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, a válaszokat (mégha némelyik eléggé bunkó és primitiv is)csináltam tesztet és negativ lett, és azthiszem iratni is fogok fel gyogyszert csak az a baj , hogy még nem dolgozom és ezt a szüleim nem fogják finanszirozni, de azért köszönök mindent
Persze hogy nem fogják... mondd meg nekik hogy akkor finanszírozzák a babát... akkor majd észhez térnek. Ha nekem lenne egy lányom az a minimum hogy fizetném neki hogy ne legyen terhes(persze amíg nem dolgozik).
Hát-hát bogárka, nagyon babaszagú a dolog. A mellfeszülés simán beillik babának.A hányinger ráér majd csak késõbb 2, 5-3 hét késéssel.(De van olyan, akinél egyáltalán nem jelentkezik.)Elég nagy tévhit, hogy a hányinger az elsõ jele a babának az elmaradó mensi után. Ha hiszed, ha nem a sok pisilés is jele lehet a babának.A derékfájás is.A görcsök, és a mindjárt megjön érzés is belefér a dologba. Szóval jobb, ha veszel egy tesztet, mert bizony én azt mondom 95%-ra hogy baba.
AZ tény hogy mindeki magából indul ki:) :Dkoska
Én is igy csináltam fél évig én mindig amikor késett be voltam tojva. menj nõdokihoz!
Bocs de szentem hülye vagyXD Ez nem védekezés!!!
-Anyaaaaaa, hogy lettem én? -Hát kislányom, a barátom mindig kihúzta a péniszét mielött belém élvezett, csak te túl früge voltál és átcsusszantál hozzám!
OFF, egyik hozzászóló írta, hogy nem adnak ki 18 alatt drogériákban.. Mit nem adnak ki? Óvszert? terhességi tesztet? 14 vagyok, tegnap vettem mind2-t... (félreértések elkerülése végett, barátnõmnek fennáll a terhesség veszélye, meg fogom csináltatni vele a tesztet, óvszert azért kap, hogy máskor ilyen nehogy legyen..) 14/L
Szerintem minden iskolába kellene egy ilyen tantárgy, még általános negyedikben: Szexuális felvilágosítás. Kellene belõle vizsgázni, és aki nem megy át, az évet ismételne. Aki ennyire buta és felelõtlen, annak én tiltanám a szexet.
ÉS HOGY TILTANÁD MEG NEKIK A SZEXET? Erre azért kiváncsi lennék?:D 22/L
Megmutatnám nekik a fotódat, attól megijednének. :D
Annyira drága az a kib¤szott koton???
azt mondod normális a 25-26 nap. akkor miért aggódsz ha ez a 26. nap? majd ha már egy-két hetet késik akkor van para lehetõség.
A rendszertelen mensit nem állítja be, hanem kikapcsolja. Amikor menstruál, akkor a petefészek mûködik és választja ki a hormonokat, amik irányítják a peteérést, a méhnyálkahártya felépülését, a méhnyak és a hüvelyi náylka alakulását, meg még egy csomó mindent. menstruációkor a felépült néhnyálkahártya leválik és kiürül. Amikor gyógyszert szed, akkor nem menstruál, hiszen a petefészek mûködése ki van kapcsolva: nincs peteérés, nincs méhnyálkahártya, nincs semmi. Csak a gyógyszer van. Vérzés is csak akkor van, amikor nem szed gyógyszert, ezért hívják megvonásos vérzésnek. Ha szünet nélkül elkezdi a második levelet, akkor nincs is vérzés. Egyszóval: amikor valaki fogigátlót szed, akkor nincs ciklusa. Akkor meg mi állna be? http://www.kismama.hu/kisgyerek/menstruacio/2092/#checkpoint6 "...ha a nõ olyan korai életkorban kezdi el szedni, amikor a ciklusa még nem áll be pontosan, a szervezet saját hormonjait érzékelõ receptorok mûködése zavart szenvedhet. A tabletta szedésének abbahagyása után úgynevezett „post-pill-amenorrhea” alakulhat ki: hónapokig, de akár évekig elmarad a havi vérzés, nincs peteérés, mivel a saját hormonokra nem lesz érzékeny a szervezet. A nõ idõlegesen meddõvé válik. Nem helyes a tablettát a menstruáció rendszerességének beállítása érdekében rendelni, hiszen tabletta mellett csak látszólag rendezõdik a ciklus. Valójában nincs peteérés, a gyógyszerszedés szünetében sem valódi menstruáció jelentkezik, hanem megvonásos vérzés."
attól is függ hány éves vagy 18évesen már sztem ellehet kezdeni fog.gátlót szedni, mert azért az mégis 99%-os biztonság... és az beállítja a rendszertelen mensit is
Nem csak gumi vagy tabletta létezik. Van hüvelygyûrû és hüvelyi pesszárium is. utóbbit nõgyógyász írja föl méretvétel után, és több évig hasznáható, ha vigyázol rá. Spermicid zselével együtt kell használni. A terhességi indexe azonos a gumiéval, ugyanakkor nem érzed sem te, sem a barátod.
ha 25-26 napos mindig, akkor rendszeres a ciklusod, ne aggódj. Picit rövidebb az átlagostól, de teljesen normális. A fogigátlóhoz ozzátennék pár dolgot. Úgy hat, hogy kikapcsolja a saját hormonrendszeredet, és átveszi felette az irányítást. Azaz már nem a te hormonrendszered irányít, hanem a gyógyszer. Tehát nem a ciklusod válik ettõl renbdszeressé - mert az tuopajdonképpen nincs, ki van kapcsolva, nincs peteérésed - hanem a gyógyszert szeded renbdszeresen, és annak a hatását érzed. A gond akkor lehet, amikor abbahagyod, és nem indul meg a peteérésed. Egyre több ilyen esettel találkozom, amikor évekig tartó fogigátló-szedés után a pár normális úton nem tud összehozni egy gyereket, csak meddõségi klinika segítségével. De eltértem kicsit a tárgytól. Javaslom a cickafark-teát és a barátserje-kapszulákat. Egyik sem gyógyszer, "csak" gyógynövény, viszont rendszeressé teszi a rendszertelen ciklust. Itt olvashatsz róla bõvebben: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Tuidom, hogy nem szeretnél babát most még, de az egészséges, jól mûködõ ciklus akkor is érdeked. :-)
A kérdező hozzászólása: igen, ezért is nem nagyon szeretnék szedni.Csak a barátom volt barátnõje szedte és így kicsit úgy érzem, hogy neki macera a gumi vagy nem tudom, hogy fogalmazzam, Sosem mondta meg meg se fordult a fejében, hogy ne használjunk, õ se olyan hülye csak mégis.És ha meg mondom neki, hogy vannak azért következményei akkor azt kapom, hogy persze ha 20 évig szedi valaki...:D köszi a tippeket amúgy és a z eddigi/következõ válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: 17:37 jófej vagy nagyon:D de legalább valaki elmagyarázta a tabi mûködését:)
Mióta szeded, azóta nincs ciklusod, de mindegy.
nekem pl azért irta az orvos, mert nem állt be és az sokkal rosszabb mintha szedném a tabit... mióta szedem azóta normális és rendszeres 17évesen kezdtem és 4éve szedem semmi baj csak 5 évente kell egy nagyobb szünetet hagyni
Ha a ciklusod már szépen beállt, akkor jöhet a fogigátló - ha muszáj. De vannak más fogamzásgátlási módszerek is, amik nem hormonálisak, mégis hatékonyak. Pl a gumi, amit most használtok, vagy a pesszárium, amit nõgyógyász írhat fel méretvétel után, és spermicid zselével használva pont ugyanakkora a terhességi indexe, mint a gumié, ráadásul se te nem érzed aktus közben, sem a barátod.
Sejtelmem sincs. Mondjuk szerintem 18 alatt korai szexelni, de ez az én véleményem. Amikor a ciklusod beállt 25 és 35 nap közé, és általában tartja azt az idõt, pl mindig 26 napra jön meg, vagy mindig 30 napra, és nincsenek nagyobb késések, kilengések. Ehhez általában legalább két évet kell várni az elsõ mentsruációtól. Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor a beállítására ne fogadj el fogigátlót, hanem keress másik orvost, aki komolyan veszi a problémádat, és nem intézi el azzal, hogy a szõnyeg alá söpri egy fogigátlóval. Nekem 14 évesen két hétig kellett szednem egy gyógyszer (hozzáteszem: 11 évesen jött meg elõször), és utána szépen beállt. Ha jól emlékszem, Norcolut volt, de ez nem biztos, nagyon rég volt már.
A kérdező hozzászólása: és a korai életkor medig érvényes?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, de aggódok:$lehet nem természetes:D
Csak egy megjegyzés: a rendszertelen menzesz nem azért van mert nem szedsz fogamzásgátlót. Egyébkánt meg igazat adok az elsõnek... Csak tönkreteszed az életed a parázással. Akármikor megjöhet. Öt perc múlva stb... Sõt még az sem biztos hogy baj ha mondjuk egyátalán nem jön meg egy hónapban, sok ilyen van annak aki ideges vagy akármi történik vele... Egy emberi szervezet nem gépi pontossággalmûködik, annál sokkal egyedibb.
A kérdező hozzászólása: és akkor mitõl?baj, hogy nem rendszeres?csak azért gondoltam, mert a bogyótól tudom, hogy az, de azt nem akarok szedni, mert félek, hogy késöbb mellékhatásokkal járhat.
A kérdező hozzászólása: amúgy most leszek 19, és a nem rendszereset csak arra értettem, hogy nem mindig ugyanakkor jön meg

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!