Találatok a következő kifejezésre: Ecetes hal a (4 db)

Hízlal a ruszli ecetes hal? és az olajos hal konzerv?

Legjobb válasz: Nem, csak ha sok kenyérrel szereted. :)

Nem, csak ha sok kenyérrel szereted. :)
Attól függ milyen olaj.Ha olyan a szaga, hogy "boá" inkább lemosom.Ki tudja milyen szemét olajba van:(

Ecetes hal mehet a fehérje napon simán, ha leszedem a panírt róla ugye? Vagy inkább válasszak mást?

Legjobb válasz: Nyugodtan ehetsz bármilyen halat a fehérjenapon, (de akármikor is), mert a halhús nagyon egészséges, tele van vitaminnal, és nem igazán hízlal. (azért ne kajálj be olajos tonhalból, ha fogyókúrázol;))

Nyugodtan ehetsz bármilyen halat a fehérjenapon, (de akármikor is), mert a halhús nagyon egészséges, tele van vitaminnal, és nem igazán hízlal. (azért ne kajálj be olajos tonhalból, ha fogyókúrázol;))
Szerintem, ha nem sokat eszel belõle, akkor megeheted a panírt is. Azért gondolom, mert a leírás amúgy is engedélyez 1 kis szelet kenyeret. Mondjuk ehhez most a kenyeret hagyd ki.
Ruszli
Én gyermekkoromban nem ettem meg, de most már nagyon megszerettem a ruszlit, sok-sok hagymával:) Igaz, hogy utána nem illik rálehelni senkire:) A sprotni meg ilyen egészen apró füstölt hal olajban, konzervdobozban (ha jól tudom).
Ruszli.
ruszli meg a pácolt hering ugyanaz.
Miért kell még tréfálkozni is - hát még kigúnyolni - azzal, aki a Site szellemében kérdez valamit? (t.i.: Amit máshol nem mertél, itt megkérdezheted.) Csatlakozom a helyes válaszokhoz: Pácolt hal (Mivel általában csak az apró Heringet használják fel), Pácolt Hering vagyis RUSZLI. De elárulom, hogy nem csak üvegben, kicsi mûanyag füles dobozban is árulják, sõt egyes helyeken kimérve is. Én nagyon szeretem.
Szerintem ez inkább a pácolt hering lesz, nem? :-S Van még a sprotni is, de az olajos lében van, ha jól tudom.
Hogy hívják? Nekem bemutatkozott, azt mondta, hogy Tropauer Hümér :) Egyébként Bruce Lee...izé RUSZLI.
Ha te ezt gúnyolódásnak veszed, tudlak sajnálni, savanyúbb vagy, mint a pácolt hal. Ha a kérdezõ sértõnek találta a választ, majd vele megbeszélem. Az X-edik jó válasz után már ez is belefér.
a ruszli nem oroszos, ezt oroszul sziljodkának hívják:)
Csak felnõtt férfiaknak ajánlom! Ruszli+ savanyított uborka, sörrel és vodkával leöblítve! És persze kártyaparti reggelig!
Gyermeteg módon viselkedsz. Nagy ívben tojok a pontokra, abszolút nem foglalkoztat ez a része az oldalnak. Légyszíves ezt is minuszold! :) ))
21:17-nek: Cserébe én is jól lepontoztalak!
A kérdező hozzászólása: én annyira nem szeretem, csak gondolkodtunk, mi is az, de csak a sprotni szó jutott eszünkbe :)
A kérdező hozzászólása: ruszli, azaaaaaaz :) köszi. tudtam, hogy vmi oroszos neve van :P
Sziámi harcoshal.
Valóban, oroszul, illetve Oroszországban Селёдка-nak hívják, de kérdezõnk nem tévedett, amikor hangzása, illetve eredeti jelentése alapján orosznak, oroszosnak, vagyis "ruszkisnak" érezte. Eme fínom csemege elnevezése ugyanis a "der Russe" német szóból ered, ami nemcsak orosz embert, orosz halat is jelent. Ebbõl lett a "Ruszni" majd a mai alak, a "Ruszli". Azt, hogy hol készítettek elõször hagymás pácolt heringet, Oroszországban vagy német nyelvterületen, sajnos nem tudom megmondani. Szlovákiában is jól készítik. Párkányban van egy Billa áruház, ott lehet kapni üvegeset, mûanyag dobozosat, sõt kimérve is, ráadásul különbözõ méretekben, és ízesítése megfelel a magyar ízlésnek.


Lehet hogy valami bele megy a vízbe ami a rozsdából kijön. Én újat vennék nem olyan sok pár százas .
Kikezdte a sav. Igazából nincs nagy baja, gondolom nem gyakran használod, jó az még. Az alatt a néhány perc alatt nem fog belõle semmi kioldódni. Ez csak vas, a növénytápszerben is van, ártalmatlan.
A vas még hasznos is, mert semlegesíti a mérgezõ kénvegyületeket, amik azért néha felgyûlnek a talajban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!