Találatok a következő kifejezésre: Ebben a mennyit (454 db)

Mennyi folyadékot iszik naponta 26 hónap körüli gyerkőcötök? Mennyi lenne az ideális ebben a korban?

Legjobb válasz: Azt nem tudom mennyi lenne az ideális, az én 25 hónapos kisfiam kb. 6-7 dl-t iszik. Ebben benne van kb. 3-4 dl víz, 2 dl kakaó. A bölcsiben kap még tízóraira gyümilevet, plusz az ebédhez valamit. De változó, hogy mennyit iszik. Van olyan nap amikor alig csúszik le 3 dl víz, van hogy majdnem 6 dl.

Azt nem tudom mennyi lenne az ideális, az én 25 hónapos kisfiam kb. 6-7 dl-t iszik. Ebben benne van kb. 3-4 dl víz, 2 dl kakaó. A bölcsiben kap még tízóraira gyümilevet, plusz az ebédhez valamit. De változó, hogy mennyit iszik. Van olyan nap amikor alig csúszik le 3 dl víz, van hogy majdnem 6 dl.
Reggel este 2-2 dl kakaó. Napközben meg változó hogy mit iszik de kb 5dl-t. Meg ott van ugye a leves is ebédkor. Most olvastam hogy 2 év körüli gyerekek napi folyadék igénye 1, 3-1, 5 l . (babanet)
attól függ, hogy mit kap inni. ha valami miatt engedékeny vagyok és gyümilevet kap, abból megiszik 1 l-t is akár. ha csak vizet kap, abból kb. 4-5 dl-t iszik

Mennyit eszik ebédre a babátok főzelékből (hány gr-ot), 5honap körüli babák, ez után mikor éheznek meg megint és akkor mit adtok enni? Kb. hány ora felé van ebéd és vacsora?

Legjobb válasz: Igen 2,5hete kezdtük már eszik,almát,barackot,krumplit,sütötököt,és ma megevett 190gr körüli sütötök-krumpli-barack-kombináciot és utánna 1,5orával még evett 60ml-tápszert is ez nem sok?Mennyit fözelék fogja kiváltani az ebédet?

A kérdező hozzászólása: Igen 2, 5hete kezdtük már eszik, almát, barackot, krumplit, sütötököt, és ma megevett 190gr körüli sütötök-krumpli-barack-kombináciot és utánna 1, 5orával még evett 60ml-tápszert is ez nem sok?Mennyit fözelék fogja kiváltani az ebédet?
Lányom igaz már nagyobb, de reggel 8-9 körül cici, 12-kor fõzi, eleinte 150-180 gr, majd 8 hó körül már 200-220 gr, 15-kor gyümi, 180 gr, majd 18-kor cici, és 21-kor cici. Gondolom most vagy nemrég kezdted a hozzátáplálást, ilyenkor még nem esznek olyan sokat fõzibõl, lehet utána kérik a cicit-tápszert, de egyre ügyesebb lesz, és ha megeszi az adagját, akkor 3-4 órát is bírja kaja nélkül. Neked kell kitapasztalnod, hogy jó a babának.

Mennyi ram mehet ebbe a gepbe? : Procesor : Intel Dual Cora 3400, 2.6 Ghz Mainboard : MB 755 Memorie : ddr3 4 GB Video 2045 mb ddr3 Amint latjatok most 4gb van . Mennyi mehet me'g bele ebbe?

asd

Legjobb válasz: Csak azt mond meg hogy hány RAM fér bele az alaplapba. itt most ne a gigát nézd hanem hogy hány memória kártyát lehet belerakni. Most egy vagy kettõ van benne? Mert ha csak kettõ fér bele akkor nem tudsz többet, belerakni. Csak 4 gigás ramokat.

Csak azt mond meg hogy hány RAM fér bele az alaplapba. itt most ne a gigát nézd hanem hogy hány memória kártyát lehet belerakni. Most egy vagy kettõ van benne? Mert ha csak kettõ fér bele akkor nem tudsz többet, belerakni. Csak 4 gigás ramokat.
A kérdező hozzászólása: de nekem a 4 giga egyben van
A kérdező hozzászólása: Alaplap Id :64-150-0000010-00101111-070811-INTEL$AS288150_G41M-VS3 BIOS P1.50
A kérdező hozzászólása: annyira nem ertek ezekhez de , nemeppen ez . Intel Agtl + 64 bit 800 mz
A kérdező hozzászólása: 2 slot van ...
akkor 8 gigát, mivel neked egy darab 4gb, de vannak már 8gigás ramok is szóval lehet hogy a 16gigát is birná.
A kérdező hozzászólása: oke kossz :)


Hogy csináljátok ebédre a fözeléket 6 honap körüli babátoknak, mennyi krumli vagy rizs és mennyi egyébb zöldség gyümi egy adag ebéd? Ezzel a mennyiség után mikor kér enni?

Legjobb válasz: nekem 7 hós a babám általába egyzserre 3-4 adagot fõzök.ami kb 2 sárgarépa 1 fehérrépa, 2 nagyobb krumpli, és vagy borsó vagy karfiol, vagy bármi amit evett már..kicsi husi..és fõzõlé....ezzel 3 órát bir ki..egy adag nálunk kb 2-2.5dl

nekem 7 hós a babám általába egyzserre 3-4 adagot fõzök.ami kb 2 sárgarépa 1 fehérrépa, 2 nagyobb krumpli, és vagy borsó vagy karfiol, vagy bármi amit evett már..kicsi husi..és fõzõlé....ezzel 3 órát bir ki..egy adag nálunk kb 2-2.5dl
5, 5 hós a lányom. A tízórait már kiváltottuk gyümölccsel, a fõzelékek bevezetése ebédre még folyamatban van, egyenlõre még tápot iszik utána. Néha üvegeset kap, de ha én készítem, akkor is kb 80-90 grammnyi fõzit eszik meg(+40-50 ml táp). kedvenceibõl néhány - ez ált 2 evésnyi mnnyiségplusz amit szétköpköd :) kb egy öklömnyi cékla fóliában sütõben megsütve, egy maréknyi meggyel összeturmixolva, esetleg 2-3 kanálnyi fõtt krumplival. 1 nagyobb szem krumpli + 2 szál sárgarépa puhára párolva, vagy kevés vízben puhára fõzve + kevés fõzõlével/táppal összeturmixolva. 1 szelet sütõtök megsütve + 1 fõtt krumpli + fõzõlé/táp, vagy lé helyett reszelt alma 1 szelet sütõtök megsütve + 1 marék aszalt sárgabarack(amíg nincs friss) puhára párolva v fõzve + fõzõlé/táp 1 szelet sütõtök megsütve + 1 kisebb alma nyersen, reszelve

Mit és mennyit eszik a gyerkőcöd? Mit adtok reggelire, és vacsorára? 14 hónaposak leszünk ebben a hónapban.

Legjobb válasz: Kisfiam pénteken lesz 15 hónapos.Reggel 6-kor 270ml tápszer, 8.30-körül reggelizünk sajtot felvágottat uborkát ilyesmiket, 10.30 körül valami gyümölcs, ebédre fõleg ugyanazt eszi amit mi is ez 12.30-kor van, délután 4 felé uzsizik krémtúró joghurt vagy gyümölcs ritkán tejpép, 6 felé vacsorázik velünk hasonlókat mint reggelire vagy maradék ebédet és fürdés után 270ml tápszer,hetente 1-2 alkalommal kap túró rudit, a tejet sajnos még mindig hanyagolnunk kell az ekcémája miatt.Nálatok?

Kisfiam pénteken lesz 15 hónapos.Reggel 6-kor 270ml tápszer, 8.30-körül reggelizünk sajtot felvágottat uborkát ilyesmiket, 10.30 körül valami gyümölcs, ebédre fõleg ugyanazt eszi amit mi is ez 12.30-kor van, délután 4 felé uzsizik krémtúró joghurt vagy gyümölcs ritkán tejpép, 6 felé vacsorázik velünk hasonlókat mint reggelire vagy maradék ebédet és fürdés után 270ml tápszer, hetente 1-2 alkalommal kap túró rudit, a tejet sajnos még mindig hanyagolnunk kell az ekcémája miatt.Nálatok?
13, 5hós a lányom! Reggel 7kor kel, 200ml tejet kap (natúr, mézzel, havi 1× kakó), (ha én reggelizek, akkor néha eszik pl. rántotta, de nagyon ritka, amikor kér belõle, 9-fél10kor 200gramm gyümölcsöt eszik meg, utána 11-fél12körül fekszik aludni, amihez vagy elalvás miatt kell 40ml tej, vagy simán elalszik, ez változó! Ebéd 1-2körül azt amit mi, vagy baby kaja (200-220gramm), 5körül uzsi, szendvics sajttal, sonkával, padlizsánkrém, vagy valamilyen krém a kenyérre, túrókrém, gyümölcsös joghurt, utána 6kor hamikor mi eszünk, szokott kapni belõle, valamikor nem kér... fél7-7kor fürdetés, 7-fél8kor kap 240ml tejitalt, amibe belalszik és reggelig szunya!
13, 5 hónapos, még sokat szopizik: reggel szopizik, 5-6 körül ébred, aztán velünk 8-9 körül reggelizik: gyümölcs, gabonapéppel, kásával. 11 kor gabonatej (pld rizstej), kb 1 deci 2 körül ebéd, amit mi 4-5 körül gabonatej, kb 1 deci 7 körül vacsora: gyümölcs, gabonapéppel, kásával, és kb 1 deci gabonatej. és közben sokat szopizik. Kanállal nem tudom, mennyit eszik, mivel általában az én tányéromból eszik. Szépen fejlõdik. Amíg a külön kis tálkájából kapott, alig evett valamit, max fél decinyit.

Mennyiségre mennyi főzeléket fogyaszt el ebédre a 13 hónap körüli babátok?

Az én lányom négyszer eszik naponta, de mindig leesik az állam, olyan mennyiségeket bevág. Pedig nem kövér, sose volt egy nagy baba. Lehet, hogy zömét feleslegesen eszi meg, és emésztetlenül kijön?! Ugyanis rengeteget kakil is, és sokszor ott vannak benne az aprócska darabkák.

Legjobb válasz: 14 hós fiam 300-320 körül eszik ebédre fõzeléket. Amugy vékonyka, 10 kg és 83 cm.

14 hós fiam 300-320 körül eszik ebédre fõzeléket. Amugy vékonyka, 10 kg és 83 cm.

Mennyi időt alszik egyhuzamban-az ebéd után -csak egyszer alvó babátok? Ebben a melegben még többet?

kisfiam másfél éves múlt,van,hogy 12-majdnem 4ig alszik.felkeltsem? lehet,hogy reggel kés?bb kelne,ha nem hagynám du-olyan nagyot aludni?

Legjobb válasz: 22 hónaposan egyszer alszunk. reggel 9 ig hagyom majd felkeltem. aztán 13 órakor lerakom és legkésõbb 4 kor felkeltem!

22 hónaposan egyszer alszunk. reggel 9 ig hagyom majd felkeltem. aztán 13 órakor lerakom és legkésõbb 4 kor felkeltem!
14 hós. 7 körül kel egykörül szundi kb három fél négyig, de van, hogy elõbb fekszik le délután és akkor is alszik eddig. Én úgy tapasztaltam, hogy ha délután felkeltem, akkor csak nyûglõdik estig és reggel semmivel nem kel késõbb, sõt általában korábban, na akkor katasztrófa az egész napunk. Igy hagyom had aludjon ameddig akar. Volt már olyan is, hogy fél egytõl fél ötig aludt és este is beájult ugyanúgy.

Április 18. -án szültem. Eddig még nem kaptam sem családit sem pedig gyest. Mennyire számítsak ebbe a hónapban? összesen mennyi jár (visszamenőleg is)

az egyszeri anyasági már megjött.de nem tudom összesen mennyi jár csp és gyes(egyedülálló vagyok)

Legjobb válasz: Családi 13700, gyes 25000Ft. Visszamenõleg megkapod szülésig, hisz attól igényelted.

Családi 13700, gyes 25000Ft. Visszamenõleg megkapod szülésig, hisz attól igényelted.
Családiból jár 2 havi (április, május), a gyesbõl pedig másfél (április 18-tól fél havi, plusz a május hónapi). Ezeket utólag kapjuk. Összesen tehát a 2 családi 27400+ májusi gyes 25650+ áprilisi gyes kb 12000. Kb 65000ft-ot kell kapnod most júniusban. De az áprilisi gyest csak saccoltam a 12000-t, nemtudom mennyi jön ki egy napra.
Márciusban szültem.tegnap kaptam meg visSzamenõleg.áprilisi gyesbõl is kapsz, töredék hónapot
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!mert anyaságit kaptam 64125ft.meg ma megjött 64165ft és azt hittem esetleg kétszer utalták az anyaságit.nagyon köszi mindenkinek!

Ti ebben a hidegben mennyit sétáltok a kutyátokkal?

Nekem shih-tzum van, nagy bundával, de akkor is félek,hogy megfázik. Egyszerűen nem akar feljönni,mert annyira imádja a havat..és tényleg rendesen tiltakozik.

Legjobb válasz: Nagy bundában ruha nélkül sem fog megfázni addig, amíg folyamatosan mozogsz, játszol, futkározol vele...de ne pórázon kelljen baktatnia melletted!!! Mi ugyanannyit, ha nem többet sétálunk. Kertes ház, kinti-benti eb...most egy eü-i kertben való bóklászás után itt döglik mellettem, de hamarosan megyünk bandázni egy jó két órát, este meg szánkózni :))) roti-nj keverék

Nagy bundában ruha nélkül sem fog megfázni addig, amíg folyamatosan mozogsz, játszol, futkározol vele...de ne pórázon kelljen baktatnia melletted!!! Mi ugyanannyit, ha nem többet sétálunk. Kertes ház, kinti-benti eb...most egy eü-i kertben való bóklászás után itt döglik mellettem, de hamarosan megyünk bandázni egy jó két órát, este meg szánkózni :) )) roti-nj keverék
A kérdező hozzászólása: el szoktam engedni és szabályosan elrohan, mert nem akar hazajönni.. pedig ilyet sosem csinált :D
Mi most jóval kevesebbet sétálunk sajnos, mert fõleg ez a friss hó, ami nálunk van, beleragad a lábába, összefagy és már az egyik tappancsát kisebesítette sajnos. Pedig imádja a havat és nekem is szívem nagy vágya, hogy gyönyörû képeket próbáljak csinálni most róla kint.
Mennyi idõs a shi-tzu? Látott már havat korábban? (Azért ne mindig az legyen, amit a kis eb akar...ne nõjön a fejedre, vigyázz! :D)
Mert melege van odafent és jó neki egy kis hûvös. Nem fog megfázni. ugyan úgy mint eddig. igazából a kutyákat nem zavarja a hideg és a hó, sõtt örülnek neki hogy nem 30 fok van. Amúgy ilyenkor az emberek hajlamosak átvetíteni saját érzésüket a kutyára, hogy "szegény biztosan fázik"..Igen? Úgy látszik, hogy az ajtót kaparja és reszketnek a lábai? Hát nem. Akkor meg mi a francot kell aggódni?? szerintem hagyjad had játszon, az enyémek oda kint is nagyon élvezik a havat! :)
Ameddig intenzíven mozog, addig nem fázik meg. Csak utána vidd be, hogy a melegben megszáradjon. (A labradorom a 2 fokos Dunában úszott, utána még szaladgált a többi kutyával és semmi baja nem lett tõle). Láttam olyat is, amelyikre ráfagyott a víz és jégcsapok lógtak a kutyáról, szintén semmi baja nem lett. A kistestû vagy rövid szõrû kutya mondjuk más tészta, de nem kell õket sem félteni egy kis hóban játszástól...
Utolsó nekem a kistestû kutyám alatt szakadt be tavaly a Tisza, és úgy kellett megkeresnem a kutyát és betörnöm a jeget hogy ki tudjam húzni. Kb fél percig volt a vízben utána még hazasétáltunk, nem lakok közel szal olyan 2 kilómétert végül áttörölgettem de ennek ellenére nem hoztam be. Azóta sincs semmi baja! A kis kutyáknak se lesz semmi baja, kipótolva az utolsó kommentjét! :)
A kérdező hozzászólása: 3éves lesz:D már látott havat, de mindig örül neki.
Az én 6 hónapos kutyim megfázott az elsõ hótól, tüsszögött, köhögött, irány az állatorvos. Szurit kapott és antibiotikumot, nem volt kint sokat, félórákat, mégis. Pedig Beagle.

Mit szóltok a rendvédelmi dolhozók nyugdíjának megszüntetéséhz? Szerintetek mennyire van igazga ebben a kormánynak?

De ha jól tudom, akkor már ki van terjesztve a korkedvezményes nyugdíjakra is.

Legjobb válasz: A nyugati államokban is egyes munkakörökben van korkedvezményes nyugdíj! Ez nem magyar specialitás! Nem az a legnagyobb baj,hogy megakarják szüntetni,hanem az hogy visszamenõleg. Ez egyetlen jogállamban sem lehetséges! De bennem ezzel kapcsolatban felmerül egy fontosabb kérdés,amirõl sem Orbán,sem az érdekképviseletek nem beszélnek. Aki visszamegy a munkaerõ piacra,annak a nyugdíját elveszik vagy csak befagyasztják? Mert nagyon nem mindegy. Éppígy,aki nem megy vissza,és a rokkantnyugdíjasok (Lázár javaslata szerint) elveszíti a nyugdíját,helyette valamilyen segélyt kap. Gondolom,nagyon alacsony összeget. Ha eléri a nyugdíjkorhatárt,akkor mennyi nyugdíjat fog kapni? Ma a nyugdíj összegének megállapításánál a munkában töltött idõt és az utolsó évek keresetét veszik alapul. Kérdés,hogy az az idõ,amit eddig nyugdíjasként töltött(akár a rokkant is),az beleszámít-e majd a munkaviszonyba? Ha most alacsony a jövedelme,akkor a nyugdíja is nagyon alacsony lesz. Fõleg,ha a jelenlegi nyugdíj összegét nem veszik figyelembe. Ez nagyobb gond lesz nekik,mint az,hogy vissza kell menniük dolgozni. Nem ezzel kellene javítani a nyugdíjkasszán. Maximálni kellene a felsõhatárt. Azonfelül,aki nyugdíj mellett magas jövedelmet ér el,attól meg kellene vonni,vagy legalábbis szüneteltetni a folyósítást. Pl. Pintér a kormány leggazdagabb embere. A vagyona mellett a miniszteri fizetése is magas, Mégis felveszi a 160.000.- Ft nyugdíját,ami neki legfeljebb zsebpénz. Nem egyedül õ van ebben a helyzetben. Rajtuk kellene kezdeni a spórolást!

A nyugati államokban is egyes munkakörökben van korkedvezményes nyugdíj! Ez nem magyar specialitás! Nem az a legnagyobb baj, hogy megakarják szüntetni, hanem az hogy visszamenõleg. Ez egyetlen jogállamban sem lehetséges! De bennem ezzel kapcsolatban felmerül egy fontosabb kérdés, amirõl sem Orbán, sem az érdekképviseletek nem beszélnek. Aki visszamegy a munkaerõ piacra, annak a nyugdíját elveszik vagy csak befagyasztják? Mert nagyon nem mindegy. Éppígy, aki nem megy vissza, és a rokkantnyugdíjasok (Lázár javaslata szerint) elveszíti a nyugdíját, helyette valamilyen segélyt kap. Gondolom, nagyon alacsony összeget. Ha eléri a nyugdíjkorhatárt, akkor mennyi nyugdíjat fog kapni? Ma a nyugdíj összegének megállapításánál a munkában töltött idõt és az utolsó évek keresetét veszik alapul. Kérdés, hogy az az idõ, amit eddig nyugdíjasként töltött(akár a rokkant is), az beleszámít-e majd a munkaviszonyba? Ha most alacsony a jövedelme, akkor a nyugdíja is nagyon alacsony lesz. Fõleg, ha a jelenlegi nyugdíj összegét nem veszik figyelembe. Ez nagyobb gond lesz nekik, mint az, hogy vissza kell menniük dolgozni. Nem ezzel kellene javítani a nyugdíjkasszán. Maximálni kellene a felsõhatárt. Azonfelül, aki nyugdíj mellett magas jövedelmet ér el, attól meg kellene vonni, vagy legalábbis szüneteltetni a folyósítást. Pl. Pintér a kormány leggazdagabb embere. A vagyona mellett a miniszteri fizetése is magas, Mégis felveszi a 160.000.- Ft nyugdíját, ami neki legfeljebb zsebpénz. Nem egyedül õ van ebben a helyzetben. Rajtuk kellene kezdeni a spórolást!
A nagy részével egyetértek.Aki irodában ücsörgött 15 évig, az ne menjen korábban nyugdíjba. A többieknél lehet differenciálni.
Bár nem igazán idevágó a téma, de én megszüntetném az irreálisan magas nyugdijakat is.Nekem senki ne mondja, hogy-azért megdolgoztak....Ismerek olyan idõs embert, akinek a havi nyugellátása közel 400.000 Ft.Ez valamilyen szinten azért felháborító jelen helyzetben, amikor emberek "filléreket"kapnak, ugyanannyi munkában eltöltött évért.
"Ha betörnek vagy ég a ház, nehogy már hatvanas bácsik jöjjenek betörõt fogni meg tüzet oltani! Tudom, hogy nem illik kor alapján diszkriminálni, de ennyi idõsen már nem tudja úgy elvégezni a munkáját, mint egy fiatalabb, erõs férfi." Most komolyan ennyire buta vagy? A fiatalok megcsinálják ezeket a feladatokat, az idõsek meg nyugodtan dolgozhatnak más munkakörben, a tûzoltóknál (is) nem csak a tûzoltásból áll a világ, amögött még van háromszor annyi alkalmazott, akik irodában, szervezésben, stb. dolgoznak. Ezeket pedig még egy 70 éves bácsi is meg tudja csinálni.
Irreálisnak tartom, hogy valaki csak azért akarjon rendõr lenni, mert akkor elõbb mehet nyugdíjba. Márpedig az a védekezés, amit a tüntetéseken nyomatnak, hogy ha nem mehetnek korábban nyugdíjba, akkor senki sem fog rendõrnek vagy tûzoltónak állni.
Demagógia, hogy "kezdjük Pintéren a spórolást" Ha megnézed az elmúl évtized nyugat európai intézkedéseit elég sok visszamenõleges változtatásvolt, a nyugdíjat illetõen is.pl.Németországban, Angliában, Spanyolországban...nincs ezzel semmi baj. Akiket ismerek rendõröket (és nem egyet ismerek) nagyon szívesen dolgoznának tovább, de azt mondják, hogy befogják a szájukat mert egy-két nagypofájú leugatja õket. Van mit csinálni, ne aggódj kapnak munkát akiket visszahívnak.
Én nem értek egyet azzal, hogy ne mehessenek korán nyugdíjba. Nem miattuk, az nem érdekel. Magam miatt. Ha betörnek vagy ég a ház, nehogy már hatvanas bácsik jöjjenek betörõt fogni meg tüzet oltani! Tudom, hogy nem illik kor alapján diszkriminálni, de ennyi idõsen már nem tudja úgy elvégezni a munkáját, mint egy fiatalabb, erõs férfi.
Ezt már rég meg kellett volna lépni, már az Antal kormánynak.
kedveselõzõ nem értem miért jönnek mindíg a tûzzel.A rendvédelmi dolgozók kb 10 %-a dolgozik ilyen munkakörben. itt lehet differenciálni. De a fenmaradó 90 % ne menjen már azért korábban nyugdíjba az én pénzembõl, mert van 10 %-aki tüzet olt.
Más országokban ugyan ez a gond, csak ottmég sokkal radikálisabb.
"Ma a nyugdíj összegének megállapításánál a munkában töltött idõt és az utolsó évek keresetét veszik alapul. " Nagy tévedés! Az összes munkában töltött évek alatt, az évek során befizetett járulék a nyugdíjszámítás alapja. Kezdve az elsõ munkába állástól, az utolsó évig. Akkor 40évig mint vállalkozó minibálbér után fizetnék adót, az utolsó 5(?) évben meg a max.-ot, és jó sok lenne a nyugdíjam? Így aztán végképp nem sok köze lenne a valósághoz, igazsághoz.
Nekem tetszik hogy végre valaki megmerte ezt lépni. Tovább nem részletezem. Akinek tetszik az úgyis tudja miért jó (korrektebb) ez így, akinek meg nem az nem azért jön ide hogy meggyõzze õt bárki is, hanem hogy õ gyõzködje a saját igazáról a többit mint hû elvtárs vagy pártpropagandista.(ami számomra meg undorító mert a nagyja pláne a "nagyokosok" és "tisztánlátók" olyan sötétek mint a néger pi*a)
Egyetértek vele, nem áll olyan jól az ország, hogy ilyen nagy mértékû kedvezményben részesüljön bárki is. Még a közlekedésben kéne ilyen drasztikus lépéseket véghez vinni, mint a vasutascsaládok és a 65 év felettiek ingyen utazását.
Én egyetértek azzal, hogy elveszik tõlük a korkedvezményes nyugdíjat. Úgy akarják bevezetni, h az idõsõdõ 45-50 közöttieket inkább beosztják irodai munkára. Szép is lenne, ha egy 60 éves mentõs szaladna fel a 8. emeletre :) Az meg h irodában kell dolgoznia, nem lesz megterhelõbb, mint bárki másnak. Inkább csak az aggaszt, hogy visszamenõleg akarják bevezetni...
Engem az háborít fel, hogy a tûzoltó 1 napot dolgozik fizuért, 2 napot maszekol betonozás stb. fekete pénz, korán nyugdíjas 180 000 ezerért. Aki nem bírja menjen nyugdíjba, de arányos összeget kapjon.
Még ennyire egybe hangzó válaszokat nem olvastam egy kérdésnél sem.Amivel egyet értek!
Így van.Arányos összegért, és ne 180-220E-ért, vagy még többért.Barátnõm "kedves" férje az X kaptányság osztályvezetõje volt, idõ elött lenyugdíjazták, közel 8éve.Ma a nyugdija 270.000 Ft.Szorozzuk csak be 8 évre... -A nagymamám 43 évet húzott le egy munkahelyen.Hogy mennyi volt a nyugdija amikor 2003 ban meghalt??? Szégyen, de 47.000 Ft volt amit utoljára kiutaltak.Na errõl ennyit.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is úgy gondolom, hogy nevetséges. Én is a többséggel értek egyet. Viszont, azért az valljuk, be elmennek 100 %-os nyujdíjjal, a 2/3-a dolgozik mellette valamit. Akkor meg mi is a baj, hogy miért is ne tudnának dolgozni? Ja igen, akkor csak egy fizetésük lenne...
A már megszerzett jogokat nem vehetik el.. vagyis mégis elveszik, mint a nyugdíjakat is, de csak azért mert imádják ha kárt tehetnek a népjólétben. Nem tudom, hogy mit fog majd szólni Orbán, ha egyszer kigyullad a lakása és egy 60 éves tûzoltó fogja leszarni... :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!