Találatok a következő kifejezésre: Ebben a melegben (474 db)

Más baba is lusta szopizni ebben a melegben? Vagy csak kevesebbet kívánnak enni, csakúgy mint mi?

Vizet elfogad, ha kínálom, lefejt tejet nem mindig. 5 hónapos a Fiam.

Legjobb válasz: Õk is ugyanolyan emberkék, mint a szüleik. Szomjasak, de az étvágyuk csökken a nagy melegben. Biztosan titeket is megvisel a meleg, akkor a kis angyal, aki belõletek született, hogy ne lenne rá érzékeny! Én sem tudok aludni rendesen ebben a melegben...legyezgesd egy kicsit, óvatosan.

Õk is ugyanolyan emberkék, mint a szüleik. Szomjasak, de az étvágyuk csökken a nagy melegben. Biztosan titeket is megvisel a meleg, akkor a kis angyal, aki belõletek született, hogy ne lenne rá érzékeny! Én sem tudok aludni rendesen ebben a melegben...legyezgesd egy kicsit, óvatosan.
Én babám se szopik szinte semmit napközben. nem is csodálom a meleg miatt. Õ aludni tud szerencsére. Én szórófejes flakonba tettem vizet, nagyon szereti, ha azzal kicsit lespriccelem, hûsíti kicsit. Meg 2-3x le is fürdetem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, a spricnit kipróbáljuk, a legyezést szereti :)

Ebbe a melegbe csak én vagyok úgy, hogy alig eszem?

Legjobb válasz: EbbeN a melegbeN általában kevésbé éhes az ember, viszont annál többet iszik.

EbbeN a melegbeN általában kevésbé éhes az ember, viszont annál többet iszik.
Nem!Én is alig eszem, úgy kell belém erõltetni az ételt.Ebben a melegben senkinek nincs étvágya.De muszáj enni 1-2 falatott, inni meg mindenféleképpen muszáj!!!
Én sem viszem túlzásba a kajálást. Reggel sima vajas kiflit ettem kakaóval az jól esett mert jó hideg volt legalább. Most ebédre a tegnapi gyümölcs levest tápláltam magamba, meg ettem utána egy kevéske rakott karfiolt ami még péntekrõl maradt, hogy azért valami meleg kaja is legyen bennem, de mindenbõl csak fél adagot ettem, pedig én 1 et szoktam mindig azt is jól megpakolva, tehát több mint 1 éttermi adag. De többet nem kívántam. Most is leugrottam fagyiért megettem 2 gombócot és ennyi elég is volt. De ilyenkor persze sokat iszok azért az is elnyomhatja az éhséget mert ugye az ember gyomra egy ideig tele van vele, eddig már 3 litert megittam. Csak vízbõl. Tehát a mai folyadék fogyasztásom mindennel együtt kb 4 liter körül van, ennyi bõven elég ezért nem tudok enni rendesen amúgy meg ilyen melegbe nem igényli a szervezetem úgy az energiát.
Normális, hogy ilyenkor nincs étvágyunk, nincs szükségünk annyi energiára, mint télen; és felesleges is nehéz ételekkel terhelni a szervezetet, csak árt. Örül az ember, ha lélegezni bír.

Másnak is kevesebbet mocorog a baba odabenn ebben a melegben?

Legjobb válasz: Ebben a nagy melegben nem is csoda. Az én manóm is lustibb. Amúgy meg iszonyat mozgékony. Úgyh biztosan az idõtõl.

Ebben a nagy melegben nem is csoda. Az én manóm is lustibb. Amúgy meg iszonyat mozgékony. Úgyh biztosan az idõtõl.
Nekem is nagyon kevest, néha úgy kell megpiszkálnom. Te hány hetes vagy? remélem tényleg csak a meleg miatt....
Sziasztok!Nekem is jóval kevesebbet mozog amióta bejött ez a nagy meleg, õk sem viselik valószínûleg sokkal jobban mint mi, vagy pedig átérzik ugyanúgy ezt a megterhelést a nagy meleg álltal mint sokminden mást.De kibírjuk!:-)
Nekem is és meg vagyok ijedve, igazából pár napja csak éjszaka jelez, ha rosszul fekszem, én is remélem, hogy nincs baj ( 24 hetes) elõtte pedig állandóan mocorgott
én 33hetes vagyok és a bébim egésznap megsem áll


Ti szeretitek, hogy most ebben a melegben mezítláb kell lenni egész nap (papucs, szandál) vagy várjátok már, hogy vissza lehessen venni a zárt cipőt, zoknit?

Legjobb válasz: Én szandált hordok ebben a melegben, de várom a zártcipõs idõszakot..kényelmesebb is, több zárt cipõm is van, plusz azzal harisnyát is fel tudok venni, szandállal nem. Azt is utálom, hogy mindig csupa por lesz a lábam.

7-es válaszoló: senki se tiltja, de így is elég melegem van a 40 fokban, nem hiányzik egy zárt cipõ+zokni is. Ilyenkor elvagyok szandálban, de jobban szeretem a zárt cipõt.
Itthon mezítláb vagyok meg a szomszéd barátnõmhöz is így járok át meg a sarki kisboltba is. De amúgy máshová ha megyek mindig zártcipõt veszek fel Általában vékony vászont vagy tornacipõt az nem olyan vastag és egy vékony zoknit mindig ráveszek. Vagy balerinát veszek fel, attól függ milyen kedvem van. A szandálokat nem szeretem, kényelmetlen meg utálom. Papucsa maximum a strandra megyek.
Ha valaki nem szeret szandálban/papucsban lenni, akkor miért kell várni arra, hogy zárt cipõt vehessen fel? Tiltja valami/valaki most? Egyébként én szeretem, egyrészt nem kell zoknit keresgetnem, másrészt az öltözés is gyorsabb így nyáron. :)
Én szandált hordok ebben a melegben, de várom a zártcipõs idõszakot..kényelmesebb is, több zárt cipõm is van, plusz azzal harisnyát is fel tudok venni, szandállal nem. Azt is utálom, hogy mindig csupa por lesz a lábam.
én jobb szeretem a zárt cipõt, papucsba/szandálba, amerre én mászkálok full dzsuva lesz a lábam :DD
Én várom, bár amúgy is mindig valamilyen szinten zárt cipõben vagyok nyáron is.
Zárt cipõben vagyok mindig. A kutyus-, kolduspisis por eléggé zavar...
Vászoncipõt veszek mezítláb, szandálban, papucsban ilyen melegben sem járok.
én egyszerûen utálom a papucsokat. Persze 40 fokban szoktam hordani, de akkor is ritkán.
Itthon szeretem, h mezítláb sem fázom, de kinn az utcán számomra jan.1-dec.31-ig zokni + zárt cipõ.

Mit csináltok gyerekeitekkel ebben a melegben egész nap bent a házban?

Legjobb válasz: Most csak a 2 évesem van itthon, a nagyok az apjuknál. De vele kirakózunk, rajzolunk, zenét hallgatunk, tévézünk, medencézünk. Mondjuk elég sokat alszik ebben a melegben.

Most csak a 2 évesem van itthon, a nagyok az apjuknál. De vele kirakózunk, rajzolunk, zenét hallgatunk, tévézünk, medencézünk. Mondjuk elég sokat alszik ebben a melegben.
két éves fiammal vagyok itthon, a kistesó hamarosan érkezik :) mesét nézünk, locsizunk, autózunk, takarítunk (imád takarítani) reggel és este pedig lent vagyunk a parkban.
Hát, én is gondban vagyok a másfél évesemmel. Imád az udvaron lenni, a benti dolgokat gyorsan megunja. Mesét nézünk, mesekönyvet lapozgatunk, pakol állandóan szét (én meg össze), benti játékaival szöszmötöl kicsit, zenélõ játékokkal játszik, táncol hozzá, ilyesmik. Sajnos most azt szereti legjobban, ha viszem a hátamon, és a tükörnél megállunk vigyorogni :) ) Délután megyünk ki a medencébe.
9 hónapos a lányom.Panelban lakunk.Az erkélyen napjában többször pancsizik, így bírja a meleget nagy nehezen.Sokat játszunk és szoba hintázunk is.Illetve megy ventilátor az valamennyire segít ebben a melegben.EGész nap 1 szál pelusban van vagy anélkül néha.
Panel lakó 1 évesem épp a szekrényét pakolja ki!
A kérdező hozzászólása: De jó! Akkor hasonlók mint nálunk. Csak nálunk 3 gyerek van. 3, 5 évesek és 4 hónapos. Azt hiszem határon vagyok idegrendszerileg. már nem tudok mit kitalálni! :)

Ha ebben a melegben tornázok az nem jó?

Legjobb válasz: A napon? Az nem. A szobában, árnyékban, hûvösben? Az már jobb. Igyál sok folyadékot, ilyenkor fontos, hogy ne sima vizet, inkább ásványvizet, vagy lehet kapni sportüdítõket (izotóniás üdítõ), az elektrolitokat is pótolni kell. Ne erõltesd meg magad... ebben a melegben sokkal hamarabb kifárad a szerezet. Tarts hosszabb pihenõket.

A napon? Az nem. A szobában, árnyékban, hûvösben? Az már jobb. Igyál sok folyadékot, ilyenkor fontos, hogy ne sima vizet, inkább ásványvizet, vagy lehet kapni sportüdítõket (izotóniás üdítõ), az elektrolitokat is pótolni kell. Ne erõltesd meg magad... ebben a melegben sokkal hamarabb kifárad a szerezet. Tarts hosszabb pihenõket.
A kérdező hozzászólása: benn a szobában torna elõtt sok víz

Kismamák, ti mennyit bírtok enni ebben a melegben?

Én nagyon keveset. Alig van étvágyam, eszem,de nem annyit,mint a közelmúltban. Inni rengeteget iszom. De nem kívánok annyit enni. Nem lesz ett?l kisebb a babám? Vagy épp nem lehet semmi baja? Szerintetek? Ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Szia. Èn is nagyon keveset eszem ha eszek akkor is leginkàbb gyümölcsöt vagy salátàt :-) . Fõtt kajára nem igazàn vágyom :-( . Meg rengeteg folyadèkot iszok :-)). A dokim szerint ez normális ebben a melegben ès nem lesz a babának baja :-) . 15+4hkm

Szia. Èn is nagyon keveset eszem ha eszek akkor is leginkàbb gyümölcsöt vagy salátàt :-) . Fõtt kajára nem igazàn vágyom :-( . Meg rengeteg folyadèkot iszok :-)). A dokim szerint ez normális ebben a melegben ès nem lesz a babának baja :-) . 15+4hkm
Én sem birok enni.Csak nagyon keveset!És én is sokat iszok folyadékot!Nem hiszem hogy baj lesz belõle! 24 hkm
Szia! En undorodom mindenfele fott kajatol, csak a gyumolcsoket, es a hideg gyumolcsleveseket tudom megenni. De mellette iszom sokat, napi2-3 litert. Remelem elmulik ez, hogy ilyen finnyas vagyok:) ) meg a meleg is kozrejatszik szerintem. Pont tegnap voltam ultrahangon, es a babam nagyobb a koranal:) )) ugyhogy ok elveszik azt amire szukseguk van:) ) 13 hetes kismami
A 39. hétben vagyok, 1-2 szendvics, minimális fõtt kaja, inkább csak husi párolt zöldséggel, rengeteg gyümölcs: dinnye, barack és víz. Semmit nem kívánok kaját, de muszáj ennem, mert hamar leesik a vércukrom és szédülök.... 38 hetes kismama
Én se nagyon kívánok szinte semmit, mióta ilyen meleg van.Viszont amit iszonyatosan kívánok, az a diós tészta.Most bele tudnék fulladni. 28hkm
Ú, de mázlisták vagytok! :) ÉN most is folyton csak ennék. :( Folyamatosan éhes vagyok, azt reméltem, hogy legalább ebben a melegben nem fogok annyit enni, de sajna nem így van, rám ez nem hat. :( Ja, ettõl baja nem lesz a babádnak! Az elsõ 2 terhességemnél az elsõ trimeszterben 13 kilót fogytam a rosszullétektõl és a hányástól, infúzión "éltem", mégis 4 kiló felettiek voltak a fiaim. ;)
most per pillanat gyümölcs lvest ennék, de nem fogok tudni.. salátát husival ettem ma, meg gyümölcslét

Nektek is kevesebbet eszik a babátok ebben a melegben? "Nagyítóval" néz minket a dokim, mert nem gyarapszunk kellően, de nem tudom most beleerőszakolni agyerekbe a tejet!

3 óránként eszik, az éjjelt pedig végig alussza, tehát valószín? nem éhes.

Legjobb válasz: Igen! 8,5 hónapos lányom eddig megivott 240ml tápszer, és 1 üveg bébiételt. És megivott több mint fél liter teát. Hiába, õk sem kívánnak enni ebben a melegben. Ha éhes lesz, enni fog, ne aggódj! :)

Igen! 8, 5 hónapos lányom eddig megivott 240ml tápszer, és 1 üveg bébiételt. És megivott több mint fél liter teát. Hiába, õk sem kívánnak enni ebben a melegben. Ha éhes lesz, enni fog, ne aggódj! :)
Igen, kevesebbet, bár tápszeres, de kevesebbet, akár 50-60 ml-vel is.
A kérdező hozzászólása: A babám anyatejes, de akkor gondolom ez rá is vonatkozik, nem?
1. vagyok. Igen, rá is vonatkozik. :)
Én babám is keveset eszik. De a tesói is. Nem tudok mit csinálni, meleg miatt van.
csak rugi és se takaró, se hálózsák?
5 hósak az ikreim nekem is. Mindkettõ pamutrugiban alszik éjjel, 2 vékony pléddel, de csak mert az erkélyajtót résnyire nyitva hagyom, és így jön be friss levegõ elegendõ, viszont hideg sincs :) Napközben amiben éppen vannak, akkor is többnyire kapnak egy vékony egyrétegben plédet, vagy azt sem :)
7 hós babám rövid újjú napozóban alszik (a bodyt kevésnek találtam, a rugit meg soknak) zoknival. Éjjel betakarom egy vékony takaróval (olyan mint egy lepedõ), napközben viszont csak a derekát takarom be egy textil pelussal. Nagyon izzadós. Nálunk a lakásban 25-26 fok van.
Az én három hónapos fiam napkozben rovid ujjú bodyban és zokniban vagy vékony naciban van, éjjel egy vékony hosszúujjú rugi van rajta és egy vékony takaró, amit lerugdos magáról. És nagyon jól alszik.
nálunk 26fok lett a tetõtérben ahol alszunk.A kicsi az nagyon vékony nadrág+rövid ujjú body, vékony takaró amit hamar lerúg magáról!Ha ennél is melegebb lesz akkor rövid ujjú body, zokni nélkül+ egy textil pelus.A takaró vagy pelus az azért kell nekünk , mert nyitva van a kis ablak nálunk, ezért kell most még a zokni is:) mert éjjel érezhetõ a friss levegõ lábnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Se takarót, se hálózsákot nem tûr meg magán, de még a textil pelust sem. Csak egy rugi, és még abban is melege van. Decemberi baba.
2 napig rosszul aludt hosszú ujjú body, nagyon vékony hálózsák -kb. mint egy rugi- plusz takaró variációban. Aztán tegnap éjjel már csak egy vékony kis plédet tettem rá, és sokkal jobban aludt. Nap közben amúgy rövid ujjú bodyban alszik, zoknival. Egy vékony kis plédet tettem rá tegnap, de sok volt, így délután már csak egy textil pelussal volt betakarva. Na úgy már jól érezte magát. :)
Hát ez csalóka. Az én babám is egy fagyosszentként indult, 26 fokban is állandóan fázott, mióta megjött a jó idõ, még 24 fokban is izzad. Viszont! A babáknak még nem igazán mûködik a hõ háztartása, és éjjel, mikor alszik, eléggé le tud hûlni a teste, egy vékony takarót vagy hálózsákot nem árt adni rá. Az én lányom most egy rövid ujjú kombiba és vékony rugiban alszik, a hátára meg egy összehajtott textil pelust rakok.8 hetes, és így végig alussza az éjszakát.
10 hós hosszúujjú body+vastag hálózsák. eddig még hosszú rugit is adtam, 1 hete hagytuk el.
Az enyém akkor fagyosszent. Nálunk most 23-24 fok van bent a lakásban, és hosszú ujjú body, és egy vékonyabb hálózsák van rajta - 20 hós lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat :)

8honapos kisfiam alig eszik ebben a melegben. Szinte csak cicit meg tejpepet. Hanyszor lehet adni naponta tejpepet?

Eddig 2x kapott reggelire meg vacsira, de mivel csak ezt akarja megenni adhatnek neki többször is,vagy inkabb megse?milupa csokis tejpep.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan add neki a tejpepet es az anyatejet. Szerintem keves az a gyerek, aki ebben a melegben ugyanugy eszik, mint "normalis" idoben.

Szerintem nyugodtan add neki a tejpepet es az anyatejet. Szerintem keves az a gyerek, aki ebben a melegben ugyanugy eszik, mint "normalis" idoben.
tejpépet max. kétszer lehet adni!
talán is limonádét kéne adni neki meg husikát sültkrumplival gyerkekoromban én az imádtam
Adj neki gyümölcsöket, bébidesszertet, én kisfiam ezeket eszi ebben a nagy melegben, a husis kajákból nem sok fogy, na meg a cici. De én a teát is ahogy megcsinálom, berakom egy kicsit a hûtõbe és így rengeteget iszik, ami nagyon fontos. Mi is reggel és este eszünk pépet, azt imádja, de napközben próbálj mást is adni neki.
sztem inkább szoptasd meg semmint tejpéppel tömd.
A kislányunk már 12 hónapos elmúlt, és CSAK cicizik! (Napi 1-2 kiskanálnyi kóstolást leszámitva ...Nem akar enni semmit.)Ebben a melegben inkább szoptasd a babádat, Õ még amúgy is pici.
Nem szabad egész nap pépet adni neki! Nálunk ebben a melegben az vált be, hogy pépesítek 3 õszibarackot és teszek bele a hûtõbõl egy kiskanál natúr joghurtot. Hûvös is, savanykás is, imádja. (8, 5 hós) A fõzelék csak módjával fogy, de ahelyett adhatsz pépet. A gyümölcs amúgy is fontos. Viszont ha semmi nem megy, akkor inkább a tej!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!