Találatok a következő kifejezésre: Ebben a már (871 db)

Szerintetek ciki ha egy buliba fekete ujj nélküli miniruhához fekete platform combig érő csizmát veszek fel ebben a már nyárinak mondható időben?

Ilyesmire gondolok, csak fekete a ruha:

Legjobb válasz: hat én ilyen idöbe nem vennek fel csizmat inkabb valami magassarkut, de nekem mindegy

hat én ilyen idöbe nem vennek fel csizmat inkabb valami magassarkut, de nekem mindegy
Igen, ciki. Inkább vegyél fel egy csini magassarkút.
milyen buli lesz? Amúgy nem ciki max kicsit ribis:) de házibuliba elõbb venném fel mint diszkóba vhogy:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, meggyõztetek :) A magassarkú nyert :)
Szerintem is egy sima magassarkú :) és nem azért mert meleg van hozzá, hanem mert ribis. Legalábbis szerintem.
Szerintem is próbáld fel a magassarkúval, nem rossz a csizma sem , csak nem nyári.Nekem fehérben is van ilyen rucim!!:) Nagyon szeretem!
talán 34-esnek? idiot..
Hát, most lehet hülyeséget írok, DE : az elsõ verzió, hogy 34 azaz XXS a második pedig, hogy 34 azaz XL. A második válaszom részesítem elõnyben :) Amúgy az elõzõ kérdésedre is válaszoltam, csak akkor nemírtad, hogy pasi vagy :)
Muci, ne haragudj de látom már ez a második kérdésed... nekem is lenne egy hozzád: minek vetted meg ha nem tudod hogy jó-e rád? Én ha valamiben nem vagyok biztos továbblépek, és majd máskor veszek másikat kész.

Jaj már elegem van! Olyan jó lenne már önállósodni, de ebben a világban elég necces? Vagy tévednék? Mert akkor javítsatok ki!

Legjobb válasz: Nem necces. csak nehéz. És nem csak ebben a világban, mindig és mindenhol sok munkával és sok kudarccal lehet csak önállóvá válni. De milyen unalmas lenne, ha minden csak úgy az ölünkbe pottyanna, szerintem így van jól, hogy meg kell dolgozni bizonyos dolgokért, hogy legyen értelme. Ha nincs kihívás, akkor minek élnénk?

Nem necces. csak nehéz. És nem csak ebben a világban, mindig és mindenhol sok munkával és sok kudarccal lehet csak önállóvá válni. De milyen unalmas lenne, ha minden csak úgy az ölünkbe pottyanna, szerintem így van jól, hogy meg kell dolgozni bizonyos dolgokért, hogy legyen értelme. Ha nincs kihívás, akkor minek élnénk?
Nekem is baromi nehéz, ráadásul én még gyermeket sem mertem szülni eddig senkinek, mert a fiúk is olyan megbízhatatlanok, és a semmire ugye se ház kocsi stb.
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy ne legyen kihívás, na de ez már nem egy egyszerû kihívás, hanem már ellehetetlenült helyzet :( A gyerekszülés témát inkább hagyjuk :) Az egy külön katasztrófa.
Miért akarsz addig gyereket szülni, amég saját magad sem tudod biztonságban eltartani, és nincsenek tartalékaid? A gyereket ne a saját önzõséged miatt szüld meg, hogy valami érzelmi kapcsolatot teremts, hogy kompenzálja a szeretethiányt. Egy gyerek nagy felelõsség, és nagyon sokan ezt félvállról veszik. Jól gyereket nevelni, csak egy önmagában biztos, kiegyensúlyozott ember, ill. pár képes, ha ez nincs meg káosz lesz, és én ikább a káoszt látom mindenhol, ahol azért szül valaki, : hogy magához láncolja a barátját, lefoglalja magát, szeretetéhségbõl, hogy végre fontosnak tartsa magát, babázni szeretne= ez színtiszta önzõség, és nem a leendõ kisember érdekeit szolgálja. Persze akinek nem inge ne vegye magára, nem tudom, hogy te miért említetted a témát, csak úgy éreztem ezt el kellett mondanom.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok szülni, csak úgy mondtam, hogy katasztrófa! Én nekem annyira nem okozna nagy boldogságot, ha lenne gyerekem!
Amúgy mire érted, pontosan, hogy ellehetetlenült a helyzet? Hogy pontosabb választ is tudjak-tudjanak adni.
Utolsó te itt valamit nagyon félre értelmeztél a baba dologgal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Hát, hogy nehéz különköltözni, mert ha van is az embernek fizetése, mire elég az? Éhen halni!
A kérdező hozzászólása: Viszont a vállalkozókat kopasztják meg a legjobban


Ha azt mondom, hogy pl. "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az helyes, ha múlt időre gondolok (tehát már nem járok vele abba a moziba), vagy csak akkor helyes, ha azt mondom, hogy "Bélával jártam ebbe a moziba"?

Legjobb válasz: a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.

a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.
Ha B.-val szoktam ebbe a moziba járni mondatot vesszük, az azt jelenti, hogy van egy B. nevû ismerõsöm, barátom, akivel rendszerint, a jelent is érintve ebbe és ebbe a moziba szoktam látogatni. Ha múlt idõt a akarsz kifejezni, akkor mondd inkább azt: Bélával már jártam ebben a moziban, ha ez nem volt rendszeres. Bélával jártam ebbe a moziba -- ha ez rendszeres volt. A szoktam ált. jelen idõre, rendszeres cselekvésre vonatkozik. Minden jót! Koska
Szerintem meg helyes az 1. verzió. Ha nagyon hangsúlyos, hogy már nem áll fenn a dolog, akkor mondhatod úgy is: Bélával szoktam volt moziba járni. Ez a régmúlt, amit a mai magyar nyelv már nem használ, de ettõl nem helytelen, sõt, szerintem választékos is.
"Belaval jartam ebbe a moziba"
Szerintem: Bélával ebbe a moziba jártam. Esetleg: Ebbe a moziba jártam Bélával.
Belaval szoktam ebbe a moziba jarni -az olyan h jartal es most is vele jarsz oda....a masik meg h belaval jartam ebbe a moziba az kizarolag a multra vonatkozik....vagyis regebben de most, jelenleg mar nem:D
ha ragaszkodsz ezekhez a szavakhoz: "Bélával régen ebbe a moziba szoktam járni"

Lehet, hogy vége a házasságomnak? Szörnyű, de akárhányszor gondolkodom rajta, mostanában mindig arra jutok, hogy nagyon nehéz már bármit is tolerálnom ebben a kapcsolatban. A gyerekünk születése után kezdődött az elhidegülés.

Tudom, hogy valahol még köt?döm hozzá, de szépen lassan t?nnek el az érzelmek és érzések.Már nem vágyom rá , hogy megcsókoljon, hogy együtt legyünk.

Legjobb válasz: Miért divat ma beletörõdni ebbe a helyzetbe és rögtön elválni, külön menni? Fõleg, hoy gyerek is van már és neki apa kell akkor is ha már nemfényes a dolog a szülõk közöztt. Tessék érte tenni valamit! Gondolj vissza arra az idõre, mikor megismertétek egymást. Mire indultál be rajta, mi tetszett benne. Tessék együtt nosztalgiázni, egy kicsit lazulni és nem rögtön feladni. Mindenért küzdeni kell és egy házasság olyan sokszormint egy hullám vasút. De ha meg tudjuk oldani ezt a dolgot és nem csak kesergünk rajta, még büszkék is lehetünk magunkra. Mielõtt lepontoznátok, nálunk is fordult már elõ ilyen nem is egyszer, de mindig sikerült túl lépni rajta. Én amikor férjhez mentem, egy életre gondoltam és ezt komolyan is veszem, még akkor is ha néha vannak olyan napok, hogy egymáshoz sem szólunk. Õ másik fél is szenvedhet, csak esetleg nem tudja megfogalmazni. Oldjátok meg együtt és minden jót kívánok nektek!!! /11 év házasság tapasztalata alapján és még csak 35 éves vagyok!/

Miért divat ma beletörõdni ebbe a helyzetbe és rögtön elválni, külön menni? Fõleg, hoy gyerek is van már és neki apa kell akkor is ha már nemfényes a dolog a szülõk közöztt. Tessék érte tenni valamit! Gondolj vissza arra az idõre, mikor megismertétek egymást. Mire indultál be rajta, mi tetszett benne. Tessék együtt nosztalgiázni, egy kicsit lazulni és nem rögtön feladni. Mindenért küzdeni kell és egy házasság olyan sokszormint egy hullám vasút. De ha meg tudjuk oldani ezt a dolgot és nem csak kesergünk rajta, még büszkék is lehetünk magunkra. Mielõtt lepontoznátok, nálunk is fordult már elõ ilyen nem is egyszer, de mindig sikerült túl lépni rajta. Én amikor férjhez mentem, egy életre gondoltam és ezt komolyan is veszem, még akkor is ha néha vannak olyan napok, hogy egymáshoz sem szólunk. Õ másik fél is szenvedhet, csak esetleg nem tudja megfogalmazni. Oldjátok meg együtt és minden jót kívánok nektek!!! /11 év házasság tapasztalata alapján és még csak 35 éves vagyok!/
Sajnálom... mi ezt megelõztük mert kezdettõl és születéstõl már együtt is töltöttünk kettesben idõt mama vigyázott rá. ha nem lettek volna ilyen órák már mi is tropák lennénk..
Ha csak te akarod, már rég rossz... Amúgy a teszek valamit abból áll, hogy kimozdultok? Mert az egyáltalán nem minden... sõt!! Üljetek le, beszéljétek meg, hogy mi van, miért van, ki mit szeretne, hogy gondolja, és jussatok közös nevezõre, bármi is legyen az. ha kell, menjetek el szakemberhez, csodákat tud mûvelin-ha van értelme az együttmaradásnak! Az elhidegülést nem szabad hagyni, ha elváltok, annak legyen oka, ne az, hogy csak éldegéltek egymás mellett... (volt egy barátnõm ugyanígy, észbekaptak, leültek, megbeszélték és azóta is imádják egymást, több mint 12 éve és 3 gyerekkel...)
Hát ne hagyd leülni a lusta disznó férjedet! Ha kell ostorral verd, hogy igenis vigyen titeket a gyerekkel kirándulni!!
Ismerõs a helyzet...nálunk is ez van.Én már sokszor beszéltem neki errõl, h valamit tenni kell de semmi javulás. Igen olyan már mintha barátok lennénk és így belegondolva leélni az életünk.:(:(Mi összetudunk minden apróságon veszni, a szexuális életünk is egyenlõ a nullával!!!Kisfiamra nem tud senki se vigyázni mert több 100km-re vannak a mamák.Sajnos nem nagyon tudok tanácsot adni mert magunknak sem tudom mi ebbõl a kiút. Én is azon töröm mindig a fejem, hogy mi legyen?Annyira eltávolódtunk egymástól, h a napi történéseken kívül nem nagyon tudunk beszélgetni.Rossz ez így szerintem mindenkinek, csak nem tudjuk mi erre a megoldás.....
Ebédre adhatsz neki fõzelékeket, tízóraira és uzsira gyümölcsöt.
Ha a tizórai megvolt, jöhet az ebéd-fõzelékkel.Krumpli, répa, cékla cukkini, stb. MAjd utána az uzsonna.A reggeli, vacsi marad tápi.
Az én kislányom 4 hónapos de már gyümit fõzeléket eszi pl.Univer bió zöldségfõzelék nekünk nagyon fini, de én is csinálok általában délelõtt gyümölcs/õszibarack/aztán délután valami fõzelék

Ebbe a laptopba, ha elromlik a videokártya vagy cserélni kell, mert már régi, akkor ebben a laptopban lehet?

Itt a típus: ASUS K55VJ SX047D laptop Itt a link:

Legjobb válasz: ebbe a laptopban sosem fog elromlani a videókártya, de természetesen ki is lehet cserélni

ebbe a laptopban sosem fog elromlani a videókártya, de természetesen ki is lehet cserélni
Ha lehet is cserélni nem nagyon szokta megérni. Ha elavul, akkor új laptopot veszel és nem ezt fejleszted, mert a beleölt pénz köszönõviszonyban sem lesz az elért teljesítmény növekedéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem olyan mint az asztali gépeknél, hogy mondjuk 1 vagy 2 évente videokártya csere, mert mondjuk gyengébb a teljesítménye?
Semmiképpen. Asztali gépen sem mindig volt értelme új VGA-t venni, mert maga az alaplap felépítése okozta a korlátot. Annyi, hogy asztaliba vettél új alaplapot, CPU-t, memóriát, VGA-t és lényegében új géped volt. Laptopba a memóriát tudod növelni, esetleg a CPU-t cserélni, de általában a teljesítmény növekedés nem igazán éri meg az árat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Van egy LG dvd írom/lejátszóm. Szeretnék hozzá egy olcsóbb hangfal szettet hogy házimozi rendszer szerű legyen. Ebben a veendő hangfalszettben már van erősítő, amit rácsatlakoztatva a lejátszóra szólnak a hangfalak, vagy kell külön erősítőt is venni?

Milyet ajánlanátok?

Legjobb válasz: Szia! Az elõbb válaszoltam már a másik kérdésedre, na amint olvasom aktív hangfalrendszert néztél ki! Ebben az esetben nincs szükség külsõ erõsítõ használatára mert az be van integrálva a Subwoofer-ba! Itt csak be dugdosol mindent a helyére és ennyi!

Szia! Az elõbb válaszoltam már a másik kérdésedre, na amint olvasom aktív hangfalrendszert néztél ki! Ebben az esetben nincs szükség külsõ erõsítõ használatára mert az be van integrálva a Subwoofer-ba! Itt csak be dugdosol mindent a helyére és ennyi!

Viszitek sétálni a babátok ebben a nedves időben? 7 hónapos babát már ültetitek teljesen a babakocsiban, vagy csak a háttámlát állítjátok ülőre? Rendes cipőt adtok már rá?

Napok óta nem voltunk kint féltem ett?l a taknyos id?t?l hogy megfázik. Nem is igazán érzi jól magát már a séta alkalmával mivel sok neki a ruha ami rajta van. Nem tudom hogy teljesen ültessem a babakocsiban, vagy hogy legyen. MErt ha átállítom teljesen ül?re akkor ugye rendes cip? is kell. De én úgy gondolom mivel még járni nem tud (csak ülni, állni), ezért nem kell, elég a tutyicip?. Ti hogy csináljátok? Segítsetek lécci, köszi.

Legjobb válasz: Mi naponta min.2 órát sétálunk.Felültetem,de ebben a sok ruhában mindig érdekes pózba vágja magát.Cipõt még nem adok rá.Két zokni,meg a vastag tutyi.Lábai betakarva.

Mi naponta min.2 órát sétálunk.Felültetem, de ebben a sok ruhában mindig érdekes pózba vágja magát.Cipõt még nem adok rá.Két zokni, meg a vastag tutyi.Lábai betakarva.
Ha bundazsákkal sétálunk akkor nem adok rá cipõt. De ha mondjuk vásárolni megyünk és nincs rajta bundazsák akkor adok rá. Csak mindig azt nézem nehogy lerugja és elhagyjuk, mert olyan könnyen leesik.
Én úgy tervezem, hogy ha nem lesz köd, ma dél körül kiviszem a kislányomat. Ha már stabilan ül, nyugodtan ültetheted a kocsiban. Ha elfárad, úgyis jelezni fogja. Szerintem nem kell neki cipõ, ha még nem megy, akkor bõven elég a kopcsicsizma vagy a tutyi. Úgyis teszel rá valami takarót...
Én is viszem sétálni minden nap. Félig ültetem már a kocsiban, mert reklamál, hogy nem lát ki, de ülni még nem tud. Bundazsákban van, tutyi van a lábán. Ha tud ülni, akkor ültetsd. Neki is érdekesebb úgy a világ. Ha már most áll, a télen még elindul, tehát téli cipõ amúgy is kell neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!