Találatok a következő kifejezésre: Ebben a már (902 db)

Szerintetek ciki ha egy buliba fekete ujj nélküli miniruhához fekete platform combig érő csizmát veszek fel ebben a már nyárinak mondható időben?

Ilyesmire gondolok, csak fekete a ruha:

Legjobb válasz: hat én ilyen idöbe nem vennek fel csizmat inkabb valami magassarkut, de nekem mindegy

hat én ilyen idöbe nem vennek fel csizmat inkabb valami magassarkut, de nekem mindegy
Igen, ciki. Inkább vegyél fel egy csini magassarkút.
milyen buli lesz? Amúgy nem ciki max kicsit ribis:) de házibuliba elõbb venném fel mint diszkóba vhogy:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, meggyõztetek :) A magassarkú nyert :)
Szerintem is egy sima magassarkú :) és nem azért mert meleg van hozzá, hanem mert ribis. Legalábbis szerintem.
Szerintem is próbáld fel a magassarkúval, nem rossz a csizma sem , csak nem nyári.Nekem fehérben is van ilyen rucim!!:) Nagyon szeretem!
talán 34-esnek? idiot..
Hát, most lehet hülyeséget írok, DE : az elsõ verzió, hogy 34 azaz XXS a második pedig, hogy 34 azaz XL. A második válaszom részesítem elõnyben :) Amúgy az elõzõ kérdésedre is válaszoltam, csak akkor nemírtad, hogy pasi vagy :)
Muci, ne haragudj de látom már ez a második kérdésed... nekem is lenne egy hozzád: minek vetted meg ha nem tudod hogy jó-e rád? Én ha valamiben nem vagyok biztos továbblépek, és majd máskor veszek másikat kész.

Jaj már elegem van! Olyan jó lenne már önállósodni, de ebben a világban elég necces? Vagy tévednék? Mert akkor javítsatok ki!

Legjobb válasz: Nem necces. csak nehéz. És nem csak ebben a világban, mindig és mindenhol sok munkával és sok kudarccal lehet csak önállóvá válni. De milyen unalmas lenne, ha minden csak úgy az ölünkbe pottyanna, szerintem így van jól, hogy meg kell dolgozni bizonyos dolgokért, hogy legyen értelme. Ha nincs kihívás, akkor minek élnénk?

Nem necces. csak nehéz. És nem csak ebben a világban, mindig és mindenhol sok munkával és sok kudarccal lehet csak önállóvá válni. De milyen unalmas lenne, ha minden csak úgy az ölünkbe pottyanna, szerintem így van jól, hogy meg kell dolgozni bizonyos dolgokért, hogy legyen értelme. Ha nincs kihívás, akkor minek élnénk?
Nekem is baromi nehéz, ráadásul én még gyermeket sem mertem szülni eddig senkinek, mert a fiúk is olyan megbízhatatlanok, és a semmire ugye se ház kocsi stb.
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy ne legyen kihívás, na de ez már nem egy egyszerû kihívás, hanem már ellehetetlenült helyzet :( A gyerekszülés témát inkább hagyjuk :) Az egy külön katasztrófa.
Miért akarsz addig gyereket szülni, amég saját magad sem tudod biztonságban eltartani, és nincsenek tartalékaid? A gyereket ne a saját önzõséged miatt szüld meg, hogy valami érzelmi kapcsolatot teremts, hogy kompenzálja a szeretethiányt. Egy gyerek nagy felelõsség, és nagyon sokan ezt félvállról veszik. Jól gyereket nevelni, csak egy önmagában biztos, kiegyensúlyozott ember, ill. pár képes, ha ez nincs meg káosz lesz, és én ikább a káoszt látom mindenhol, ahol azért szül valaki, : hogy magához láncolja a barátját, lefoglalja magát, szeretetéhségbõl, hogy végre fontosnak tartsa magát, babázni szeretne= ez színtiszta önzõség, és nem a leendõ kisember érdekeit szolgálja. Persze akinek nem inge ne vegye magára, nem tudom, hogy te miért említetted a témát, csak úgy éreztem ezt el kellett mondanom.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok szülni, csak úgy mondtam, hogy katasztrófa! Én nekem annyira nem okozna nagy boldogságot, ha lenne gyerekem!
Amúgy mire érted, pontosan, hogy ellehetetlenült a helyzet? Hogy pontosabb választ is tudjak-tudjanak adni.
Utolsó te itt valamit nagyon félre értelmeztél a baba dologgal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Hát, hogy nehéz különköltözni, mert ha van is az embernek fizetése, mire elég az? Éhen halni!
A kérdező hozzászólása: Viszont a vállalkozókat kopasztják meg a legjobban

Ha azt mondom, hogy pl. "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az helyes, ha múlt időre gondolok (tehát már nem járok vele abba a moziba), vagy csak akkor helyes, ha azt mondom, hogy "Bélával jártam ebbe a moziba"?

Legjobb válasz: a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.

a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.
Ha B.-val szoktam ebbe a moziba járni mondatot vesszük, az azt jelenti, hogy van egy B. nevû ismerõsöm, barátom, akivel rendszerint, a jelent is érintve ebbe és ebbe a moziba szoktam látogatni. Ha múlt idõt a akarsz kifejezni, akkor mondd inkább azt: Bélával már jártam ebben a moziban, ha ez nem volt rendszeres. Bélával jártam ebbe a moziba -- ha ez rendszeres volt. A szoktam ált. jelen idõre, rendszeres cselekvésre vonatkozik. Minden jót! Koska
Szerintem meg helyes az 1. verzió. Ha nagyon hangsúlyos, hogy már nem áll fenn a dolog, akkor mondhatod úgy is: Bélával szoktam volt moziba járni. Ez a régmúlt, amit a mai magyar nyelv már nem használ, de ettõl nem helytelen, sõt, szerintem választékos is.
"Belaval jartam ebbe a moziba"
Szerintem: Bélával ebbe a moziba jártam. Esetleg: Ebbe a moziba jártam Bélával.
Belaval szoktam ebbe a moziba jarni -az olyan h jartal es most is vele jarsz oda....a masik meg h belaval jartam ebbe a moziba az kizarolag a multra vonatkozik....vagyis regebben de most, jelenleg mar nem:D
ha ragaszkodsz ezekhez a szavakhoz: "Bélával régen ebbe a moziba szoktam járni"

Lehet, hogy vége a házasságomnak? Szörnyű, de akárhányszor gondolkodom rajta, mostanában mindig arra jutok, hogy nagyon nehéz már bármit is tolerálnom ebben a kapcsolatban. A gyerekünk születése után kezdődött az elhidegülés.

Tudom, hogy valahol még köt?döm hozzá, de szépen lassan t?nnek el az érzelmek és érzések.Már nem vágyom rá , hogy megcsókoljon, hogy együtt legyünk.

Legjobb válasz: Miért divat ma beletörõdni ebbe a helyzetbe és rögtön elválni, külön menni? Fõleg, hoy gyerek is van már és neki apa kell akkor is ha már nemfényes a dolog a szülõk közöztt. Tessék érte tenni valamit! Gondolj vissza arra az idõre, mikor megismertétek egymást. Mire indultál be rajta, mi tetszett benne. Tessék együtt nosztalgiázni, egy kicsit lazulni és nem rögtön feladni. Mindenért küzdeni kell és egy házasság olyan sokszormint egy hullám vasút. De ha meg tudjuk oldani ezt a dolgot és nem csak kesergünk rajta, még büszkék is lehetünk magunkra. Mielõtt lepontoznátok, nálunk is fordult már elõ ilyen nem is egyszer, de mindig sikerült túl lépni rajta. Én amikor férjhez mentem, egy életre gondoltam és ezt komolyan is veszem, még akkor is ha néha vannak olyan napok, hogy egymáshoz sem szólunk. Õ másik fél is szenvedhet, csak esetleg nem tudja megfogalmazni. Oldjátok meg együtt és minden jót kívánok nektek!!! /11 év házasság tapasztalata alapján és még csak 35 éves vagyok!/

Miért divat ma beletörõdni ebbe a helyzetbe és rögtön elválni, külön menni? Fõleg, hoy gyerek is van már és neki apa kell akkor is ha már nemfényes a dolog a szülõk közöztt. Tessék érte tenni valamit! Gondolj vissza arra az idõre, mikor megismertétek egymást. Mire indultál be rajta, mi tetszett benne. Tessék együtt nosztalgiázni, egy kicsit lazulni és nem rögtön feladni. Mindenért küzdeni kell és egy házasság olyan sokszormint egy hullám vasút. De ha meg tudjuk oldani ezt a dolgot és nem csak kesergünk rajta, még büszkék is lehetünk magunkra. Mielõtt lepontoznátok, nálunk is fordult már elõ ilyen nem is egyszer, de mindig sikerült túl lépni rajta. Én amikor férjhez mentem, egy életre gondoltam és ezt komolyan is veszem, még akkor is ha néha vannak olyan napok, hogy egymáshoz sem szólunk. Õ másik fél is szenvedhet, csak esetleg nem tudja megfogalmazni. Oldjátok meg együtt és minden jót kívánok nektek!!! /11 év házasság tapasztalata alapján és még csak 35 éves vagyok!/
Sajnálom... mi ezt megelõztük mert kezdettõl és születéstõl már együtt is töltöttünk kettesben idõt mama vigyázott rá. ha nem lettek volna ilyen órák már mi is tropák lennénk..
Ha csak te akarod, már rég rossz... Amúgy a teszek valamit abból áll, hogy kimozdultok? Mert az egyáltalán nem minden... sõt!! Üljetek le, beszéljétek meg, hogy mi van, miért van, ki mit szeretne, hogy gondolja, és jussatok közös nevezõre, bármi is legyen az. ha kell, menjetek el szakemberhez, csodákat tud mûvelin-ha van értelme az együttmaradásnak! Az elhidegülést nem szabad hagyni, ha elváltok, annak legyen oka, ne az, hogy csak éldegéltek egymás mellett... (volt egy barátnõm ugyanígy, észbekaptak, leültek, megbeszélték és azóta is imádják egymást, több mint 12 éve és 3 gyerekkel...)
Hát ne hagyd leülni a lusta disznó férjedet! Ha kell ostorral verd, hogy igenis vigyen titeket a gyerekkel kirándulni!!
Ismerõs a helyzet...nálunk is ez van.Én már sokszor beszéltem neki errõl, h valamit tenni kell de semmi javulás. Igen olyan már mintha barátok lennénk és így belegondolva leélni az életünk.:(:(Mi összetudunk minden apróságon veszni, a szexuális életünk is egyenlõ a nullával!!!Kisfiamra nem tud senki se vigyázni mert több 100km-re vannak a mamák.Sajnos nem nagyon tudok tanácsot adni mert magunknak sem tudom mi ebbõl a kiút. Én is azon töröm mindig a fejem, hogy mi legyen?Annyira eltávolódtunk egymástól, h a napi történéseken kívül nem nagyon tudunk beszélgetni.Rossz ez így szerintem mindenkinek, csak nem tudjuk mi erre a megoldás.....
Ebédre adhatsz neki fõzelékeket, tízóraira és uzsira gyümölcsöt.
Ha a tizórai megvolt, jöhet az ebéd-fõzelékkel.Krumpli, répa, cékla cukkini, stb. MAjd utána az uzsonna.A reggeli, vacsi marad tápi.
Az én kislányom 4 hónapos de már gyümit fõzeléket eszi pl.Univer bió zöldségfõzelék nekünk nagyon fini, de én is csinálok általában délelõtt gyümölcs/õszibarack/aztán délután valami fõzelék

Ebbe a laptopba, ha elromlik a videokártya vagy cserélni kell, mert már régi, akkor ebben a laptopban lehet?

Itt a típus: ASUS K55VJ SX047D laptop Itt a link:

Legjobb válasz: ebbe a laptopban sosem fog elromlani a videókártya, de természetesen ki is lehet cserélni

ebbe a laptopban sosem fog elromlani a videókártya, de természetesen ki is lehet cserélni
Ha lehet is cserélni nem nagyon szokta megérni. Ha elavul, akkor új laptopot veszel és nem ezt fejleszted, mert a beleölt pénz köszönõviszonyban sem lesz az elért teljesítmény növekedéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem olyan mint az asztali gépeknél, hogy mondjuk 1 vagy 2 évente videokártya csere, mert mondjuk gyengébb a teljesítménye?
Semmiképpen. Asztali gépen sem mindig volt értelme új VGA-t venni, mert maga az alaplap felépítése okozta a korlátot. Annyi, hogy asztaliba vettél új alaplapot, CPU-t, memóriát, VGA-t és lényegében új géped volt. Laptopba a memóriát tudod növelni, esetleg a CPU-t cserélni, de általában a teljesítmény növekedés nem igazán éri meg az árat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Elõfordult már veletek, hogy aggódás miatt elmentetek (ti vagy apuka vagy más családtag) meglesni a bölcsi udvarán játszó gyereketeket? Én elmentem, de pechemre a gondozónõ meglátott. Mit tennétek ebben a helyzetben?

Legjobb válasz: Szerintem ebben nincs semmi rossz. Semmit nem tennék, mivel gondolom nem te vagy az elsõ szülõ aki leselkedett már. Ha megkérdezné a gondozónõ, megmondod, hogy kiváncsi voltál hogyan illeszkedett be a gyerek, vagy egyszerûen, hogy szépen játszik-e a többiekkel. Nem kell túlaggódni.:)

Szerintem ebben nincs semmi rossz. Semmit nem tennék, mivel gondolom nem te vagy az elsõ szülõ aki leselkedett már. Ha megkérdezné a gondozónõ, megmondod, hogy kiváncsi voltál hogyan illeszkedett be a gyerek, vagy egyszerûen, hogy szépen játszik-e a többiekkel. Nem kell túlaggódni.:)
Nekem érdekes, hogy a 2. gyereknél volt ilyen, az elsõnél nem. Oviban elsõ nap amikor ott akartam hagyni annyira ordított, hogy a szomszédos iskola végérõl is lehetett hallani. De mondták menjek, meg fog nyugodni, ha nem akkor telefonálnak. Kb 10 perc után visszamentem, bementem az udvarra, és belestem az ablakon, csendben volt, játszott úgyhogy megnyugodtam. Pedig elõtte én is bõgve hagytam el az épületet. Nemsokkal késõbb hívott az óvodavezetetõ, hogy nyugodjak meg, minden oké csak pár percig sírt, és már reggelizett is. Másnap is sírt de már nem annyira. Szerintem ez valahol normális hogy aggódunk :D
Nem jutna eszembe. Ott vigyáznak rá. Ha véletlenül meglát csak összezavarodik.
Esélyem se lett volna, mivel az udvar középen volt és az utcára néztek a bölcsis szobák., Ez egy régi kertes társasházból lett átalakítva bölcsivé. Amikor mondták, hogy menjek sétálni vagy a dolgomat intézni, akkor "leléptem és élveztem a szabad életet". 2× volt hogy felhívtak, mert annyira sírt a lányom. Elsõ két nap, amikor már ott kellett hagynom 1-2 órára. Harmadik nap közölte, hogy akkor megy aludni ebéd után.. :) ))))
Én is leskelõdtem a fiam után a bölcsiben! :) Igyekeztem minél messzebbrõl és takarásból, mert nálunk a szülõin mondták, hogy a gyerekek hipp-hopp észreveszik a leskelõdõ anyukat és akkor nagy sírás lesz (úgyhogy nem egy különleges dolog ez ;)). Sõt, volt, hogy egy másik anyukával sétáltunk arra, nyújtogattuk a nyakunkat veszettül, hogy kiszúrjuk a csemeténket és a végén az ismerõs anyuka kisfia ismert meg engem messzirõl és elkezdett sírni (elõtte egész nyáron együtt lógtunk 3-4 anyukával és csemetéikkel, így gondolom azt várta, hogyha én ott vagyok, akkor az anyukája sem lehet messze)... :( Na, utána nem is mentem arra! Szóval szerintem sok anyuka megy leskelõdni, nem gondolnám, hogy emiatt bármit is tenni kéne, biztos, hogy a gondozónéni látott már ilyet. Max. magukban gondolhatják, hogy mennyi "idétlen" anyuka van a világon.... :D
Nem konkrétan leskelõdtem, de volt hogy arra volt dolgom, és pont kint voltak az udvaron.Szépen játszott.
Esélyem sincs, korán reggel megyek dolgozni. Ha neked van idõd leskelõdni miért van bölcsiben a kicsid?
Én nem leskelõdtem, mert nem volt megoldható anélkül, hogy biztosan ne lásson meg.:) Ezért megbíztam egy másik anyukát, aki még abban a szakaszban volt, hogy nem ment ki, hogy számoljon be a dolgokról. Mert akkor sírt, amikor kijöttem, elõtte levõ napokban pedig nem. De csak azért, hogy játszik-e, jól érzi-e magát, mert maximálisan megbízom a gondozónõkben, tudom, hogy figyelnek rá.
Kedves 7.! Nem tudom, a kérdezõnél hogy van, de nekem pl. novemberben kellett elkezdenem a munkát, szeptembertõl voltam szabin addig. A fiam beszoktatása szeptemberben volt, így 2 hónapom lett volna leselkedni. Azóta én is korán reggel megyek és dolgozom, így esélyem se lenne. Én a beszoktatási idõrõl írtam, így értelmeztem a kérdést. De van olyan is, akinek a más a munkaideje, vagy félállásban van, és a bölcsis napirend szerint a gyereket reggel valameddig be kell vinni. Ha pl. 10-re viszi, és délre megy dolgozni, akkor is simán belefér munka mellett is, hogy meglesi az udvaron. 8.

14 éves vagyok. Ebben a hónapban már megjött nekem, és most észre vettem, hogy vérzem. Ez mitől lehet? Fertőzés vagy nem? Hogy mondjam el anyámnak? Help!

Legjobb válasz: Ebben a hónapban az hányadika? (Csak azt ne mondd, hogy nem tudod, ezt minden nõnek írnia kell melyik nap jött meg)!

Ebben a hónapban az hányadika? (Csak azt ne mondd, hogy nem tudod, ezt minden nõnek írnia kell melyik nap jött meg)!
Mióta menstruálsz? Beállt-e már? Hány nap telt el az elõzõ menstruációd elsõ napja óta?
körülbelül 2 éve menstruálok, és ebben a hónapban már másodszor jött meg. Csak 18 napja múlt el és most megint...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!