Találatok a következő kifejezésre: EDA-val vagy menjek (4 db)

EDA-val vagy nélküle menjek szülni?

Eléggé kicsi a fájdalomküszöböm és nem tudom bírni fogom-e. Viszont annyi negatív dolgot hallottam már az EDA-s szülésr?l is! Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Itt most jonni fog hideg-meleg velemeny, pro es kontra, nehez lesz dontened! En azt mondom, az arany kozeput a legjobb: ne utasitsd el, ha az orvos ajanlja, mert sok van meg hatra, vagy lassan tagulsz, batran fogadd el. Ha gyors szulesed lesz, felesleges, ezt a doki ugyis tudni fogja a tagulas menetebol. Mi is igy beszeltuk meg, keszenletben lesz (jo, ha elore szolsz, h tudjak biztositani neked ezt a lehetoseget) de nem biztos, h kerni fogom. Szep szulest!

Itt most jonni fog hideg-meleg velemeny, pro es kontra, nehez lesz dontened! En azt mondom, az arany kozeput a legjobb: ne utasitsd el, ha az orvos ajanlja, mert sok van meg hatra, vagy lassan tagulsz, batran fogadd el. Ha gyors szulesed lesz, felesleges, ezt a doki ugyis tudni fogja a tagulas menetebol. Mi is igy beszeltuk meg, keszenletben lesz (jo, ha elore szolsz, h tudjak biztositani neked ezt a lehetoseget) de nem biztos, h kerni fogom. Szep szulest!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megfogadom! remélem gyorsan és kompikációk nélkül leszünk túl rajta!
Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, elítélni pedig senkit nem lehet, bármi legyen a döntése. Ezt jó, ha tudod. Én 3, 5 hete szültem EDA-val és nem bántam meg, akárhányszor szülnék, valószínûleg kérnék! A vajúdás óráiban nagyon nagy segítség, mert tudsz pihenni, a tolófájásokat valóban érzed, de én akkor is azt mondom, hogy sokat segített. A legjobb persze úgy odamenni, hogy nem zárod ki a lehetõséget, hogy kérj, így a szülészeten is fel vannak erre készülve. Aztán majd meglátod, ha bírod a fájdalmat, akkor meg lehet enélkül is próbálni. Minden jót! Egy 3 hetes kislány anyukája.
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz. Én is EDA-val szültem januárban. Ha szülnék még azt is így. A tolófájásokat éreztem, de nem éles fájdalmat, hanem olyan érzés volt, mintha nagyWC-ni kellett volna. Nem tört rám közben, mint ahogy a kettõvel elõttem szóló írta. Könnyû szülést!
Én a terhességem alatt úgy gondoltam, hogy mindenképpen kérni fogok. Hasonló okok miatt, mint amit írtál (alacsony fájdalom küszöb és be voltam tojva nagyon). Az orvos mondta, hogy a 3. vérvétel eredménye mindenképpen kell hozzá, de az is fontos, hogy az ne legyen régebbi egy hónapnál. Nos, én kiszámoltam egy idõpontot a vérvételhez, hogy még akkor is benne legyek, ha netán pár nappal túlhordom a bébit. Aztán a kislányom intézkedett, betöltött 37. hét után szültem, pontosan azon a napon, amikorra a vérvételt terveztem... :) Az orvos mondta, reméli, nem számítottam nagyon rá, hát persze , hogy de... A szülésem nagyon hosszú volt, de abszolút kibírható, már nem bánom, hogy így alakult. A kislányom egészséges és érett babaként született meg, kaptam tõle plusz egy hónapot, "cserébe az EDA-ért ".
endokrinológushoz menj, mert a nõgyógyász csak a tüneteidet kezeli nem normális 2 hetente menstruálni
A kérdező hozzászólása: Én már rettenet elvagyok keseredve nem tudom hová fordulhatnék! Az milyen doki amit irtál? Bocsi a butaságomért de nem tudom!
az endokrinológus a hormonális rendszerrel foglalkozik, a belsõ elválasztású mirigyekkel beutaló kell a háziorvostól és sok türelem, mert kevés endokrinológus van az országban, ha nem magánúton mész, hanem tb alapon, akkor általában 6 hónapos a várólista vérképet fog kérni, hormonokkal, megnyomogatja a nyakad, hogy a pajzsmirigyed rendben van-e, esetleg kér uh-t és alaposan kikérdez
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Hát biztosan kevesen lehetnek mert nem is hallottam még hogy nálunk lenne ilyen!Utána fogok járni! Amugy a nõgyógyász még a tüneteket se kezeli :(
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek szuper jó dolog történt julius 10.-re már kaptam is idõpontot ugy örülök remélem segit majd rajtam!
jogász? könyvelõ?
Jogász és könyvelõ. Na ez az ami ne legyél mert így is sok van belõle. Próbálj megcélozni egy területet ami érdekel. Pl: Közgazdaságtan, Informatika, Egészségügy stb... ha ez megvan utána már keresgélhetsz szakokat. Menj el egyetemi nyílt napokra vagy nézegesd az egyetemek oldalát a neten, a leírást az egyes szakokról és elõbb utóbb biztos találsz olyat, ami számodra szimpatikus.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN.MEGFOGADOM A TANÁCSOTOKAT.:d

36km vagyok és akihez eddig jártam dokihoz nem vállal szülést és azt mondta hogy menjek be az sztk-ba és kérjek beutalót a korházba! Én az Uzsokiba szeretnék szülni de nem akarnak fogadni mivel hogy itt nincs fogadot orvosom ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, szüléshez nem kell beutaló. Ebben szabad kórházválasztás van. Ha bárhová bemész, miután elkezdõdtek a fájások, nem küldhetnek el. Az ügyeletes orvosnak el kell látnia Téged.

Én úgy tudom, szüléshez nem kell beutaló. Ebben szabad kórházválasztás van. Ha bárhová bemész, miután elkezdõdtek a fájások, nem küldhetnek el. Az ügyeletes orvosnak el kell látnia Téged.
A kérdező hozzászólása: A szüléshez nem de ha ctg-re szeretnék menni arra kell?
Nem, csak a kiskönyv.
Akkor menj abba a kórházba ahova területileg tartozol. De ezt mondjuk nem értem, hogy miért küldtek el. Az Uzsoki orvoshoz köti a kismamák ellátását? Szerintem ilyen nincs. Ez nem egy magánklinika. Én futnék még egy kört. Biztos ott is van terhes ambulancia, és ott megcsinálják a ctg-t. Vagy keress egy orvost at Uzsokiban. Itt biztos tudnak ajánlani Neked.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!