Találatok a következő kifejezésre: Dzsingisz melyik bízta meg a hadsereg (1 db)

Dzsingisz melyik fiát bízta meg a hadsereg vezetésével 1219-ben?

Legjobb válasz: Úgy tudom,Dzsingisz kánnak két fia is vezér volt 1219-ben.Toluj,és Ödögej.

Úgy tudom, Dzsingisz kánnak két fia is vezér volt 1219-ben.Toluj, és Ödögej.
Gondolod ilyen egyszerûen meg lehet valamit oldani??? Ha nem érsz rá utána nézni nem kell ilyenekkel foglalkozni egyébként bízom benne hogy amikre itt választ kapsz azok nem lesznek jók. És ha tudok teszek is róla!!!!Úgyhogy jobbban teszed ha inkább keresgélsz!!
Bocsánat az offért! Van sokszor amit valóban könnyû megkeresni a neten, ám... bármílyen meglepõ a felhasználók nagy része nincs tisztában, hogy mi módon juthatna a keresett információhoz. Én ezért is nem a választ hanem a linket szoktam beilleszteni. Hátha ezen keresztül rájön, hogy milyen hihetetlen méretû rendszerezett adat halommal van dolga. Amiben sokszor azért is nehéz eligazodni, mert rengeteg hülyeséget is tartalmaz. Hiszen vannak akik szándékosan tesznek róla... :( Én szeretem az érdekes, inspiratív kérdéseket. Erre pl nem találtam mag a választ, úgyhogy vátom... :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Napok óta hallom a médiában, hogy a melegfelvonuláson a melegeket rasszista támadás érte. Helyes ez így?

Furcsállom a dolgot, mivel a homoszexualitás nem rassz kérdése, tehát nem lehet ellenük rasszista támadás. A romák ellen, vagy külhoni magyarok elleni támadások esetén sem rasszizmusról beszélünk, hanem etnikai támadásokról. Szerintetek mi a helyes? (Kérem, hogy csak a nyelvi vonatkozáshoz szóljatok hozzá, a Pride nem érdekel)

15

A napóleoni háborúk és az 1848-as forradalmak közti időt (1815-1848) hogy hívjuk?

7

Mikor avatták szentté István királyt?

3

Valóban a német/germán az angol nyelv alapja?

3

Pszichológiailag hogy magyarázható meg az, hogy pl ember ugyanarra gondol akár többször is vagyis "közös hullámhosszon vannak"?

1

Tudnátok pár szót mondani az egyiptomi istenekről? (bővebben lent)

Úgy értem, szeretnék írni egy történetet, az egyiptomi istenekkel a főszerepben, de sajnos nem teljsen vagyok otthon ebben a témában.
Anubisz lenne a legfőbb, de pl. Maat, Ptah, Széth, Ré, Hórusz, Ozirisz és Ízisz jöhet mellé? Ha nem, akkor kik? Csak azért, mert tudom, hogy a későbbiekben sok isten egybeolvadt, meg különböző korszakok voltak az istenekkel kapcsolatban... Ezek összeférnek egymással?

1

Szerintetek milyen munkám lehetne a későbbiekben, ha csak a történelemhez és az idegen nyelvekhez értek?

Matekból, fizikából, kémiából, közgazdaságtanból világ életemben rossz voltam, valahogy nem tudta az agyam befogadni őket. A biológia és a földrajz viszonylag jól ment, de ettől függetlenül a történelem és az angol az, amit mindig is szivesen tanultam (valamint a spanyol nyelvet) és amiből mindig nagyon jó voltam. Az baj, hogy tudom, hogy ezekben a szakirányokban nem nagyon fogok majd tudni elhelyezkedni, de mit tegyek ha máshoz meg nem értek?
Tanár nem igazán szeretnék lenni, viszont én csak ezekhez az úgynevezett humánosabb tantárgyakhoz értek.
Mi lehetne így belőlem a későbbiekben? Hogyan kamatoztathatnám ezt a tudásomat, hogy abból a későbbiekben valahogy meg is tudjak élni?

12

A magyar történelemből ti kire vagytok legbüszkébbek/ kire néztek föl leginkább?

Van egy rajzom, és a háttér elég silány lett, és arra gondoltam, hogy neveket írnék oda, főleg olyan magyarok nevét, akik tettek valamit, létrehoztak valami fontosat, jó eredményeket értek el. Akik megérdemlik.
Már van egy pár név, de jó lenne, ha nem maradna ki senki fontos.
(pl: Dugovics Titusz, Zrínyi Ilona, Kodály Zoltán, Rubik Ernő...)

31

Miért olyan rossz a Magyar Csendőrség, illetve a csendőrök megítélése?

Azért kérdezem mert nem rég tudtam meg a nagyapámról hogy a 30 évek legvégén és a háború idején csendőr volt és sajnos sok rossz dolgot olvastam róluk.

10

Mi annak a szerkezetnek a neve, amin a vállukon vitték a rabszolgák az uralkodót? Ilyen trón szerűség. Nem ugrik be.

Mi annak a szerkezetnek a neve, amin a vállukon vitték a rabszolgák az uralkodót? Ilyen trón szerűség. Nem ugrik be.
Köszönöm.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!