Találatok a következő kifejezésre: Dzsingisz melyik bízta meg a (1 db)

Dzsingisz melyik fiát bízta meg a hadsereg vezetésével 1219-ben?

Legjobb válasz: Úgy tudom,Dzsingisz kánnak két fia is vezér volt 1219-ben.Toluj,és Ödögej.

Úgy tudom, Dzsingisz kánnak két fia is vezér volt 1219-ben.Toluj, és Ödögej.
Gondolod ilyen egyszerûen meg lehet valamit oldani??? Ha nem érsz rá utána nézni nem kell ilyenekkel foglalkozni egyébként bízom benne hogy amikre itt választ kapsz azok nem lesznek jók. És ha tudok teszek is róla!!!!Úgyhogy jobbban teszed ha inkább keresgélsz!!
Bocsánat az offért! Van sokszor amit valóban könnyû megkeresni a neten, ám... bármílyen meglepõ a felhasználók nagy része nincs tisztában, hogy mi módon juthatna a keresett információhoz. Én ezért is nem a választ hanem a linket szoktam beilleszteni. Hátha ezen keresztül rájön, hogy milyen hihetetlen méretû rendszerezett adat halommal van dolga. Amiben sokszor azért is nehéz eligazodni, mert rengeteg hülyeséget is tartalmaz. Hiszen vannak akik szándékosan tesznek róla... :( Én szeretem az érdekes, inspiratív kérdéseket. Erre pl nem találtam mag a választ, úgyhogy vátom... :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol volt a tatárjárás előtti Buda? Hol tart a kutatásban a hivatalos- és az amatőr tudomány?

5

Hallott már valaki a Meyers-Briggs Type Indicatorről (MBTI)?

Ha igen, akkor mi a típusod? Leginkább .NT.-k válaszára vagyok kíváncsi.

7

A mostani óriási elvándorlás oka csak gazdasági, vagy identitásválságból is eredeztethető Magyarországon?

ÜDV!
Szerintetek Az óriási elvándorlás oka csak gazdasági, vagy identitásválságból is eredeztethető Magyarországon?

A minket az országunkban körülvevő gazdasági problémákat azt hiszem jól ismerjük és érzékeljük is, ezért most nem erre hegyezném ki a topic mondanivalóját.

Volt egy utcai felmérés, mely alapján a fiatalok zöme nem tudta hogy ki alapította a Magyar Királyságot (Mátyás királyt mondta a többség), nem ismerik a Szózat első versszakát sem. 19 megyét kevesen tudták felsorolni, a megyeszékhelyeiket pedig még kevesebben. (Pedig nem vagyunk éppenséggel USA méretű ország ahol sok állam és benne rengeteg megye található!)Sajnos sok "diplomás" is volt ezen fiatalok között.

Az ilyen (sajnos átlag többséget kitevő) tömegembereknek -akik ilyen alapvető dolgokat sem tudnak hazájukról- semmiféle lelki gondot nem okozhat az ország elhagyása.

Szerintetek identitásválás is generálja az anyagi okok miatt a szinte menekülés szészerű elvándorlási hullámot?

7

Turnaista hívők között miért olyan hatalmas arányú a tanulatlanabb rétegek aránya?

Turnaista hívők között miért olyan hatalmas arányú a tanulatlanabb rétegek aránya? (PL szakmunkás szakmelós proletár)

És hazai vagy külföldi kortárs valódi tudósok (egyetemi professzorok akadémikusok pl:történész nyelvész genetikus) miért nem támogatják a turáni származási/nyelvi hiedelmeiket?

Tényleg összeesküdtek a magyarok ellen globálisan? Vagy a halott Habsburg uralkodók tartják őket ma is rettegésben?

4

Baudrillard? Hol találom?

Ki tudna esetleg mondani nekem egy weboldalt, egy személyt, egy antikváriumot, ahol Baudrillard: Simulacra and Simulation könyvét meg tudom venni?

Köszönöm a válaszokat.

2

Droghelyzetről írok szakdolgozatot. Milyen témát válasszak?

Arra lennék kíváncsi, hogy mi az a téma a Mai Magyar Droghelyzettel kapcsolatban, amire Ti a leginkább kíváncsiak lennétek, amit érdemes lenne megvizsgálni egy szakdolgozat keretében. Olyan témára lenne szükségem természetesen, amire jó hipotézist lehet megfogalmazni és nem túl elcsépelt, nem lerágott csont, hanem akár egy új problémát feszeget. Lehet régi, de még nem megoldott helyzet is, a lényeg, hogy lehessen hozzá anyagot találni, lehessen kérdőívezni a tárgykörrel kapcsolatban. Tudom nem könnyű ilyet találni, de talán tudtok nekem segíteni! Előre is köszönöm az értelmes és szakmai jellegű válaszokat! 29/F

6

Készült Attiláról olyan kép, ami őt ábrázolja, nem azt, amilyennek elképzelik?

Mert találtam róla mongolnak, európainak, és még arabnak tűnő képeket is.

13

Mi a különbség a ragyogás és a csillogás között?

Hehhe, még egy filozofikus kérdés. Lehetőleg ne szótári definíciókkal gyertek.

11

Mi a különbség az igazság és a valóság között?

23

Most nézem a Sztálingrád c. filmet, amiben a német katonák vonattal jutottak Oroszországba. De hogy engedték be őket? A vasút nem az oroszok felügyelete alatt volt?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!