Találatok a következő kifejezésre: Drakula gróf létezett (1 db)

Drakula gróf tényleg létezett?

Gondolom vámpírok nincsenek, de vajon a helyi pletykák csináltak legendás alakot bel?le és él? személyr?l mintázták Drakula grófot?

Legjobb válasz: És akkor én most leírom a valódi igazságot az igazi Drakuláról: III. Karóbahúzó Vlad, egyéb ismert nevén Vlad Þepeº vagy Dracula (1431 novembere – 1476 decembere) havasalföldi fejedelem 1448-ban, 1456 és 1462 között, valamint 1476-ban. Hírnevet az uralkodása alatti különös kegyetlenkedéseivel szerzett. Uralkodóként az Oszmán Birodalomtól független politikát folytatott és harcolt az oszmán terjeszkedés ellen. Éppen emiatt Romániában III. Vladot a mélyebb értelemben vett igazságosság fejedelmének és Havasalföld védelmezõjének tekintik. Þepeº alakja szolgált alapul Bram Stoker nagysikerû Drakula regényének megírásához. A Drǎculea, Vlad román keresztneve, apja nevébõl, a Draculból származtatható. A dracul a modern román nyelvben ördögöt jelent, de Vlad korában sárkányt és démont is jelentett. A Dracul név azonban eredetileg a Sárkány Lovagrendre utalt, a sárkány ugyanis latinul draco. Utóneve, a Þepeº (magyarul karóbahúzó) a legkedveltebb kivégzési módszerével, a karóba húzással hozható kapcsolatba. Az oszmánok Kazıklı Bey néven ismerték, ami Karóbahúzó Herceget jelent. Vladot több korabeli írásban Draculaként említették meg, mint például az erdélyi szászok feljegyzéseiben és Jan D³ugosz krónikájában. Röviden ennyi a hosszabb változatát nem akarom bemásolni ide.

És akkor én most leírom a valódi igazságot az igazi Drakuláról: III. Karóbahúzó Vlad, egyéb ismert nevén Vlad Þepeº vagy Dracula (1431 novembere – 1476 decembere) havasalföldi fejedelem 1448-ban, 1456 és 1462 között, valamint 1476-ban. Hírnevet az uralkodása alatti különös kegyetlenkedéseivel szerzett. Uralkodóként az Oszmán Birodalomtól független politikát folytatott és harcolt az oszmán terjeszkedés ellen. Éppen emiatt Romániában III. Vladot a mélyebb értelemben vett igazságosság fejedelmének és Havasalföld védelmezõjének tekintik. Þepeº alakja szolgált alapul Bram Stoker nagysikerû Drakula regényének megírásához. A Drǎculea, Vlad román keresztneve, apja nevébõl, a Draculból származtatható. A dracul a modern román nyelvben ördögöt jelent, de Vlad korában sárkányt és démont is jelentett. A Dracul név azonban eredetileg a Sárkány Lovagrendre utalt, a sárkány ugyanis latinul draco. Utóneve, a Þepeº (magyarul karóbahúzó) a legkedveltebb kivégzési módszerével, a karóba húzással hozható kapcsolatba. Az oszmánok Kazıklı Bey néven ismerték, ami Karóbahúzó Herceget jelent. Vladot több korabeli írásban Draculaként említették meg, mint például az erdélyi szászok feljegyzéseiben és Jan D³ugosz krónikájában. Röviden ennyi a hosszabb változatát nem akarom bemásolni ide.
Vlad tepes Dracula... A Vlad a kererszneve Tepes annyit tesz "karóbahúzó" és a Dracul a sárkány az a pedíg a sárkány fia Azaz annak a fia aki megkapta a sárkányrendet... Vámpír pedíg a kegyetlenségei és a nyomtalanul eltünt holtteste és koporsólya nyomán lett...és persze embervért megízlelte...
Inkább be linkelem ugy többet megtudsz mint ha én elkezdeném leirni:D http://hu.wikipedia.org/wiki/Drakula
igen... a többit gondolom ott eltudtad olvasni
SZia. Hat mint verszivo drakula nem letezett, de amit olvashattal a wikipedian az igaz. Maga Drakula egy grof volt es kegyetlen. EN jartam erdelyben az ott levo "DRakula varban" is. Egy ottani magyar idegenezeto elmondta, hogy drakulanak semmi koze sincs ehhez a varhoz, Valoszinuleg egyik rokonae lehetett es teli idoszakokban ott szokott tolteni par hetet. Csak hat ugye kellett romanoknak a reklam meg a penz, ezert elneveztek drakula varnak. ES a sok turista meg megy mert tenyleg elhiszi, hogy drakula ott elt... Egyebkent ma a var egy nemet uzletembere.....
en erdelyi vagyok. de higgy a fenti TAPOSOKNAK mer finguk sincs semmihez. taposok s a taposok nem itt elnek!!! drakula grof letezett. menny es gyozodj meg rolla nezd meg a kastelyt nagyon szep megeri. ha valakinek nem tetszik amit irtam irjon panaszt.bla bla. nem ertem aki magyarorszagon el s nem itt hogy lehet olyan okos ott mindenki okos? erre is tudom a valaszt hat naggyabol igen de ott okoskodjanak ne az itteni erdelyieket szivassak.
Vlad Tepes Dracula...azaz Vlad a karóbahúzó a sárkány fia... Mivel az apja megkapta a sárkány azaz Dracul rendet õ lett Dracula...az "a" azt jelenti hogy a fia a sárkánynak... Létezett bizony....A helyi pletyka különös kegyetlenségeirõl szólt persze bele-bele ivott az embervérbe és megtagadta istent....De vámpír Stocker csinált belõle amikor a világhíres regényében így nevezte el a grófot....másrész az is közrejátszott, hogy többszáz ember szeme láttára sírba helyezett holttest és koporsó eltünt, anélkül hogy a sírt felnyitották volna...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol lehet megtekinteni online ilyen tudományos (pl. ókortörténet stb. ) témájú könyveket megtekinteni?

Magyarán hol tölthetők le ingyenesen pl. tankönyvek, egyéb ilyen témájú könyvek? :D

4

Mi történik ha egy borderline és egy elkerülő személyiségzavaros összejönnek?

mennyire illenek össze? mennyire lenne tartós a kapcsolat? mivel mennének egymás agyára?

5

Melyek azok az orszagok, ahol a legtobb az ember altal nem erintett termeszetes kornyezet es melyikben van a legkevesebb?

Tudnatok-e olyan oldalt mondani amelyen statisztikat talalok arrol,hogy melyik kontinens mennyire antropizalt?Vagy egyaltalan melyik a legantropizaltabb?

1

Milyen kocka-előtagú szavakat ismertek? Pl: Kockacukor, kockázat, kockahas.

Minél többet! ^_^

3

Van ilyen? (lent)

olyan tudományág, ami a japánokkal, nyelvvel, kultúrával stb. foglalkozik, mint pl. anglisztika,, néderlandisztika, romanisztika?

2

Hitler stabilizálhatta volna hosszú időre a hódításait?

Ha Franciaország meghódítása után nyugton marad, és nem támadja Angliát és a Szovietúniót.

8

Ha gimnáziumi angoltanár szeretnék lenni, ahhoz bölcsészkaron belül milyen szakra kell mennem?

7

Trianon? Valaki elmagyarázná nekem, miért fáj még mindig az ország nagy részének Trianon és miért nem lehet végre túllépni rajta, és előre nézni?

A civil életben is mindenen túl kell lépni, különben megrekedünk egy szinten, és belekeseredünk.

20

Milyen mennyiségben tárolják az ARANY-at, PLATINA-t, URAN-t, illetve a többi ásványkincset?

Az ARANY-ról annyit tudok, hogy 10 ezer tonna van a Vatikánban illetve ennyi volt az USA aranykészlete már a II. háború kezdetekor, és több tíz ilyen készlet van legalább. A gyémánt-ot például milyen léptékben mérik és raktározzák? És a ritka földfémeket például? Vagy a héliumot?

2

Mi különbözteti meg az embert az állattól?

Marmint az ember is egy allat biologiailag,de most tudjatok, hogy nem erre gondoltam.

37

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!