Találatok a következő kifejezésre: Dolgozunk a és (1424 db)

Febr.16 óta dolgozom ezen a munkahelyemen, és mivel mi hétvégén nem dolgozunk, a ami napra szabadságot írtak ki. Úgy tudom hogy január 2-át dolgozzák ma be, akkor én még nem dolgoztam itt. Jogos ez szerintetek?

Legjobb válasz: Igen jogos, hiszen az egy hivatalos munkanap az senkit nem érdekel, hogy te január 2, napján mit csináltál, betegszabin vagy táppénzen voltál vagy akármi, vagy nem dolgoztál, az egy hivatalos munkanap és ha így intézi a munkáltató akkor ez van. Az évben több ilyen is van, hogy egyik napot egy másik szombaton dolgozunk le, és ilyenkor soha nem vizsgálja senki, hogy dolgoztál-e vagy nem a ledolgozandó napon.

Igen jogos, hiszen az egy hivatalos munkanap az senkit nem érdekel, hogy te január 2, napján mit csináltál, betegszabin vagy táppénzen voltál vagy akármi, vagy nem dolgoztál, az egy hivatalos munkanap és ha így intézi a munkáltató akkor ez van. Az évben több ilyen is van, hogy egyik napot egy másik szombaton dolgozunk le, és ilyenkor soha nem vizsgálja senki, hogy dolgoztál-e vagy nem a ledolgozandó napon.

Mennyit dolgozik a párod, és mit? Mikor nem kell melóznia mit csinál?

Legjobb válasz: Párom egy nagy infromatikai cégnek dolgozik. àlltalában itthonról, de heti 1-3 alkalommal elutazik, van hogy ott is alszik. Ha itthon van reggel 8-9-kor kezd és változó, van hogy keveseb a munka akkor elöbb végez, de álltalában 5-ig a gép elött ül. De telefonon mindig elérhetö, így akad hogy egész nap telefonál, vagy este késön hívják vagy korán reggel. àlltalában a nyaralások altt is elérhetö. Amikor nem dolgozik is sokat ül a gép elött, vagy tv-nk, vagy kirándulunk. Külön hobbija nincsen, este elalvás elött olvas mindig.

Párom egy nagy infromatikai cégnek dolgozik. àlltalában itthonról, de heti 1-3 alkalommal elutazik, van hogy ott is alszik. Ha itthon van reggel 8-9-kor kezd és változó, van hogy keveseb a munka akkor elöbb végez, de álltalában 5-ig a gép elött ül. De telefonon mindig elérhetö, így akad hogy egész nap telefonál, vagy este késön hívják vagy korán reggel. àlltalában a nyaralások altt is elérhetö. Amikor nem dolgozik is sokat ül a gép elött, vagy tv-nk, vagy kirándulunk. Külön hobbija nincsen, este elalvás elött olvas mindig.
Hét napból hatot dolgozik, tehergépkocsi-vezetõ és ha nem dolgozik...akkor csak a hülye gépe elõtt ül...
Az én párom is az infromatikában dolgozik, a hétbõl 5 napot. Reggel 8-tól este 4ig. Fél 5re van itthon. Utána mindig velem foglalkozik, vagy elmegyünk valahova, vagy sétálunk a kutyusunkkal. Õ ilyen bújós fajta. Este is. Miért tetted fel ezt a kérdést? Ugyanezt megkérdezhetem tõled? Evi.
A férjem programozó, szabadidejében is programozik. :D 22/L
az enyém jelenleg alkalmi munkát végez, segédmunkás sajna más nincs. reggel 6 kor megy és este 7-8-kor jön. órabérbe dolgozik, szóval türhetõ. csak sajna hétköznap semmit nem tudunk együtt csinálni meg õ sem a kinti dolgokat, bár megértem. hétvégén meg egy egész napot alszik pihen lazít, mert kipiheni a fáradalmakat. másnap meg lenyírja a füvet, kocsit takarít, vagy meglátogatjuk a rokonokat. de neki sincs hobbija különösebben.
heti 7 napból 6ot dolgozik reggel 6tól este 9ig..és mikor itthon van a családi programok..biciklizünk, együtt fõzünk..együtt vásárolunk...ilyenek
Az én férjem vállalkozó, az építõiparban tevékenykedik, 7 napból 5-öt dolgozik, de van olyan amikor hétvégén is kell, kötetlen a munkaideje, valamikor 10 órát dolgozik van amikor 1-et, változó! Minden reggel 8-kor viszont elindul, mert el kell igazítania az embereket. De utána haza jön néha, és minden nap együtt reggelizünk, ebédelünk, vacsorázunk, kivéve ha külföldön van, vagy üzleti tárgyaláson! N/27
Az én párom a mezõgazdaságban dolgozik, traktorosként. Ez tavasztól késõ õszig, gyakorlatilag, 7napból 7-et jelent. Ha valami oknál fogva éppen itthon van, akkor vagy az autót takarítja, vagy a tévé elõtt ül, vagy alszik, amit nem is nagyon rovok fel neki, mivel én biztosan nem bírnám azt a munkatempót. Sajnos ebben az idõszakban nincs sok közös programunk. Még jó, hogy nincs otthon internetünk!
Az én páromnak sajna nincs munkája. Itthon megcsinál ezt-azt a házimunkából, d e sajna elég ügyetlenke, ezért nem is erõltetem, úgyis utána kell csináljam. Inkább gépezik, munkát keres, olvas, elmegy a tesival focizni, meglátogatja a szüleit. Kb ennyi.
minõségellenõr egy számítástechnikai cégnél, heti 5*8 órát dolgozik. mikor itthon van, segít nekem a házimunkában, kettesben vagyunk (beszélgetünk, filmet nézünk, gyertyafényes vacsizunk stb.) és a hobbijaival foglalkozik.
A férjem programozó, szabadidejében is programozik. :D 22/L Ugyan miért pontoztatok le, elmondanátok?? Miért nem hazsnos ez nektek. Jó állása van, jól keres, meg is küzdött érte. És ez az igazság. Válaszokat várok!! Vagy ilyen gyávák vagytok??
Hát igen , én is azon agyalok, így hogy olvasgatom, hogy ezeken a válaszokon most mit kell pontozgatni?!?! Nyomok én is zöld, vagy piros kezet, csak valaki mondja meg mire??!! Az én párom 7 napból 6-ot dolgozik általában 14-15 órákat, teherautó sofõr. Szabadidejében kicsit gépezik, és a kislányával játszik. Vajon erre ki milyen kezet fog nyomni? :D
Párom 7 napot dolgozik, hétközben vidéken 12 órát, pénteken jön haza. Kõmûves-asztalos. Hétvégén bevásárlóközpontban karbantartó. De most 3 nap pihi:) !!!!!
Nem értem mért kellett lepontozni, a kérdésre válaszoltam csak... N/27
Szerelmem 6 napot dolgozik, 12 órát naponta... Szombaton pihizünk, este összeülünk a barátainkkal, vagy csak itthon elvagyunk... Vasárnap pedig fûnyírás, favágás...
17:32 vagyok köszörül, hegeszt... Margit-hídhoz csinálják az elemeket.
Mire fel ez a kérdés?
Az én párom heggesztõ, és 7 napból 6-ot dolgozik, reggel 7-tõl este 6-ig. Fél 7-re ér haza este, utána általában együtt pihenünk, vagy valami közös programot találunk ki.
Röhejesek ezek a lepontozások, nem a százalék miatt, hanem ebben aztán mi az ami nem hasznos? :D
Párom egy "vetõ magtermelõ" cégnél karbantartó villanyszerelõ 7 napból 5 napot dolgozik. De ez mellett minden munkát el kell végeznie pl:zsákolás, kocsimosás:) hétvégén nem dolgozik
A kérdező hozzászólása: Az én párom, minden héten 5nap 12órázik 7-7-ig. 6kor indul és este 8körül ér haza. Kéthetente szombaton is megy akkor 6órát melózik. Csak kíváncsi voltam.
Az én párom is informatikus, 9-6ig dolgozik hétfõtõl péntekig. 8-7-ig van távol hétköznap. Az estéket és a hétvégéket együtt töltjük bár sokat gépezik, igaz én is. Viszont ha igényem van arra, hogy együtt legyünk simán jön mindenhova, sok a közös programunk is.
Az én párom szobafestõ.7 napból 6ot dolgozik, reggel 7tõl délután ötig. Van mikor kap a fõnöktõl plusz melót (mert kér) akkor a alap meló után este kilencig, tízig is. Mikor van egy kis szabadideje akkor vásárolunk, filmezünk. Meg gépezni is szokott, azt nem sokat.Az autóját is csinosítgatja. :)
Baba most 24, 16, 12 órázik, biztonságiõr. Akkor nem kell melóznia, ha azt mondják neki. Elég szar munka, recepciós biztonságiõr. Nincs sok szabadideje.
AZ én párom kb. 5 napot dolgozik. Igaz pénteken szerencsére csak délig. Jár focizni heti 2x! A többi idõt igyekszünk együtt tölteni. Besegít a házimunkába is, mert én átlagban tovább dolgozom. De van, hogy a kertet csinosítgatjuk. A lényeg, hogy együtt legyünk. Ja, és minden délben együtt ebédelünk, ami nekünk nagyon fontos.
Párom informatikában dolgozik, programozik. Hétfõtõl-péntekig, 08:30-tól 17:00-ig. Hétvége szabad, az a miénk. Fõzünk, filmezünk, elmegyünk programozni. 20/L és 27/F (4, 5 éves kapcs.)
"A férjem programozó, szabadidejében is programozik. :D 22/L Ugyan miért pontoztatok le, elmondanátok?? Miért nem hazsnos ez nektek. Jó állása van, jól keres, meg is küzdött érte. És ez az igazság. Válaszokat várok!! Vagy ilyen gyávák vagytok??" Ne idegeskedj! Ez egy ilyen oldal! Én már fel sem teszem ezt a kérdést. Néhányszor megtettem, de persze nem jött rá értelmes válasz. A sok arcnélküli kretén itt éli ki magát, a kicsinyes lepontozásával. Ha meg megkérdezik, hogy ugyan mit pontozott le, még választ sem tud rá adni. Teszem hozzá, hogy olyan kérdésekre, hogy elégedett vagy-e az életeddel, vagy jól keresel-e, boldog vagy-e nem szabad válaszolni, mert kifiléznek! ;)


Ha például 5 évig dolgozom az Egyesült Királyságban 20 éves koromtól 25 éves koromig, utána viszont hazaköltözöm és itthon dolgozom a nyugdíjig, akkor jogosult vagyok igényelni valamennyi nyugdíjat az Egyesült Királyságból is?

Ha igen, hogyan tudom ezt megtenni, hiszen akkor már régen itthon élek, hogyan tudom jelezni kint, hogy én nyugdíjas lettem és szeretnék nyugdíjat igényelni?

Legjobb válasz: Szerintem 5 év után mennyi nyugdíjad lenne 200Ft. Szerintem ilyen nincs.

Szerintem 5 év után mennyi nyugdíjad lenne 200Ft. Szerintem ilyen nincs.
Nem kérhetsz nyugdíjat , de otthon beleszámítják a külföldön ledolgozott 5 évedet. Abban az esetben tudsz igényelni nyugdíjat az Egyesült Királyságban ha legalább 10 évet dolgoztál. Mi már utána jártunk, mert én 6 a párom lassan 8 éve dolgozik kint.
Még valamit. Egyesült Királyságban is legalább 40 év munkaviszony kell, és ha nem éri el, akkor 62 évesen lehet nyugdíjba menni.
A kérdező hozzászólása: Éerwm, akkor 10 év, nem 5. De mi van, ha 10 évig dolgozom, mondjuk 30 éves koromig, majd utána hazajövök és itt dolgozom le a többi évemet? Ebben az esetben hova fordulhatok, amikor elérem a nyugdíjat, hogy hééé, én 10 vagy akár 15 évig dolgoztam Angliában is? Milyen nyomtatvány kell, vagy hogyan jelzem feléjük, hogy bizony én igényt tartanék arra is. Ez a kérdésem lényege.

Főiskolás vagyok, 20 éves, a suli mellett hétköznap dolgozom, a párom orvostanhallgató, ő hétvégén dolgozik, így amikor én ráérek ő nem ér rá és így fordítva. Nagyon keveset tudunk együtt lenni. Mit csináljunk?

de tudom szeret és én is ?t, és a h?ségében sem kételkedem. mégis nehezen fenntartható állapot ez. kollégiumban lakik, én a szül?i házban.

Legjobb válasz: Én 17 éves vagyok. Nyáron mikor nem volt suli akkor egy héten 5-6napot találkoztunk bnõmmel. Amikor kezdõdött a suli a távolság miatt(20km) heti 3napot tudtunk csak eggyütt lenni. Hétköznap énis dolgoztam suli után. Hát esetleg munka után találkozhattok, valamelyikõtök ott alszik a másiknál, vagy találkozhattok hétvégén, mielõtt barátnõd munkába menne. Nemtudom melyik mûszakba dolgozik, attol is függ. Szerintem megtudjátok oldani a találkozást ha nagyon akarjátok látni egymást:)

Én 17 éves vagyok. Nyáron mikor nem volt suli akkor egy héten 5-6napot találkoztunk bnõmmel. Amikor kezdõdött a suli a távolság miatt(20km) heti 3napot tudtunk csak eggyütt lenni. Hétköznap énis dolgoztam suli után. Hát esetleg munka után találkozhattok, valamelyikõtök ott alszik a másiknál, vagy találkozhattok hétvégén, mielõtt barátnõd munkába menne. Nemtudom melyik mûszakba dolgozik, attol is függ. Szerintem megtudjátok oldani a találkozást ha nagyon akarjátok látni egymást:)
mi szinte rogton osszekoltoztunk, a koleszban laktunk egyutt, en illegalisan :D ..kb 11 eve elunk egyutt, mar nem igazan tudok elaludni se, ha nincs velem .. koltozzetek ossze, amint lehet. ha mukodik, akkor nagyon jol fog, ha nem, akkor meg jobb, ha elobb kiderul. ahogy korbeneztem, 2-3-4-5-6 ev utan koltoznek ossze a parok altalaban, aztan ha mukodik, eljegyzes, eskuvo, baba :D
Én is a költözés mellett szavazok, így tudtok a legtöbbet együtt lenni!
Az is egy megoldas lehet, hogy mindketten egy napot "leadtok" az elfoglaltsagaitokbol es akkor csak es kivetelesen egyutt toltitek az egesz napot.Mi csak par honapja koltoztunk ossze, de mivel en ejszaka dolgozom a baratom meg nappal, hibaba fekszem be este melle az agyba, sokszor napokig csak telefonon beszelunk 5perceket.De minden vasarnap reggel 9-ejfelig csak egymasei vagyunk.Mozi, kirandulas, ami belefer.Es egy szo sem a munkarol vagy a stresszrol. Ha feltek az osszekoltozestol vagy nincs ra lehetosegetek akkor ez egy ideiglenes megoldas lehet! Udv

Ismer valaki jó gyermek bõrgyógyászt Budapesten és környékén? Olyat aki nem dolgozott és jelenleg nem dolgozik a Heim Pálba.

gyermek bõrgyógyászat

Legjobb válasz: dr.Szerdahelyi Beáta Újpesti Sztk-ban dolgozik és valahol a belvárosban magánrendel,de ott nem voltunk nála. Kisebbikkel ekcémával voltunk nála,nagyobbnak pedig már anyajegyet és szemölcsöt is vett le. Kedves,a gyerekek is szerették,nem mondtatok rosszat róla.

dr.Szerdahelyi Beáta Újpesti Sztk-ban dolgozik és valahol a belvárosban magánrendel, de ott nem voltunk nála. Kisebbikkel ekcémával voltunk nála, nagyobbnak pedig már anyajegyet és szemölcsöt is vett le. Kedves, a gyerekek is szerették, nem mondtatok rosszat róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget.

Ha heti kétszer dolgozik a lovam és csak akkor kap abrakot, ha aznap dolgozik, akkor egy mázsa meddig elég?

Legjobb válasz: Ha bekólikázik és kinyiffan akkor elég sokáig... Még jó, hogy alpszabályként mindíg megszoktatjuk a kaját a lóval és soha nem ötletszerûen adjuk neki hirtelen.

Ha bekólikázik és kinyiffan akkor elég sokáig... Még jó, hogy alpszabályként mindíg megszoktatjuk a kaját a lóval és soha nem ötletszerûen adjuk neki hirtelen.
Heti két lovagláshoz nem kell abrak, ha egyébként anélkül elvan a ló. Ha nincs, akkor inkább mindennap kapjon egy kicsit. Egyébként meg: attól függ, mennyit adsz neki.
A kérdező hozzászólása: Ridegbe van. Most állt munkába. Télen kap szénát. Így heti két intenzív lovagláshoz ( nyáron persze több) nem kell abrak?
télen ridegben szerintem mindenképpen kell abrak egy lónak, kivéve, ha valami nagyon stramm (pl. hucul, vagy póni), szuper takarmányhasznosító. ráadásul ridegben le is tudja mozogni, nem fog begõzölni. napi 2x1 fánglit mindenképpen adj neki, én télen a 2x2 fánglit se sajnálnám tõle, persze az se mindegy, hogy milyen abrakról van szó. zabnak ilyen esetben nem sok értelme van. inkább adj neki árpát (csakis áztatva), vagy tápot. így könnyen kiszámítható, 1 fangli kb 1 kiló (zabból), de persze nem mindegy mi van benne, le kell mérni, de ha 1 kg-val számolsz akkor 1 mázsa = 100 fangli, tehát attól függõen, hogy napi 2, vagy 4 fanglival adsz 50, vagy 25 napra elég 1 mázsa.
Hát nem tudom, az enyém is csak héten 2x dolgozik, ráadásul boxban vande így is kap napi 3x abarakot(reggel-este 1f. roppantot zab, délben 1f zabmentes táp).Amikor lejebb vettük, akkor elég látványosan fogyni kezdett.

Amikor egy pasi még nem dolgozik a 25. életévében és mások már rég dolgoznak és van kapcsolatuk, baráti és pár akkor lehet az, hogy valaki emiatt nem talál barátokat és társat?

Ezt látják,úgyhogy aki látja válaszoljon már rá,légyszíves!

Legjobb válasz: Ez a miértektõl is függ. Ha pl azért nincs melója mert egy életcéltalan, semmirekellõ lusta ember, akkor lehetséges, hogy ezért nem talál társat. Nyilván egy nõnek hosszútávon nem sugall biztonságot egy ilyen férfi. De ha azért mert tudomisén a második diplomáját szerzi meg éppen nappali tagozaton, akkor kevésbé lehet emiatt. Itt is - mint mindig - az dönti el, hogy mint ember milyen, nem az, hogy éppen hány éves és mit csinál.

Ez a miértektõl is függ. Ha pl azért nincs melója mert egy életcéltalan, semmirekellõ lusta ember, akkor lehetséges, hogy ezért nem talál társat. Nyilván egy nõnek hosszútávon nem sugall biztonságot egy ilyen férfi. De ha azért mert tudomisén a második diplomáját szerzi meg éppen nappali tagozaton, akkor kevésbé lehet emiatt. Itt is - mint mindig - az dönti el, hogy mint ember milyen, nem az, hogy éppen hány éves és mit csinál.
Ahogyan az elsõ válaszoló is mondja, a miértektõl függ. Tehát, ha pl. beteg, skizofrén, autista, (stb...) az illetõ, az esetben szinte "természetes", hogy nincs munkája.
Azért tegyük hozzá, különösen a mostani körülmények között nem olyan extrém dolog, ha valakinek 25 éves korára nincs munkája. Tegyük fel, elvégzel egy gimnáziumot, aztán egy egyetemet, máris közel vagy a 25-höz, és valószínû, nem fogsz egybõl munkát találni. Egyébként nem ez fogja meghatározni, hogy lesznek-e barátaid vagy sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!