Találatok a következő kifejezésre: Dolgozom reggel vagy (18 db)

Dolgozom reggel 7-3-ig vagy 5-ig (fizikai munka). Nem szeretnék magamnak külön főzögetni. Valami olyat étrendet szeretnék, ami a munkaidő alatt is betartható, és nem kell éhezni közben. Milyen fogyókúra lenne jó nekem?

Legjobb válasz: Mar hogy erted, hogy magadnak kulon nem akarsz fozni? Ha amugy a csaladodnak fozol, szerintem nem kell specialis etrend, csak probalj meg olyan eteleket kesziteni, amik egeszsegesek; sok fozelek, zoldseg (salatak), sovany hus (grillezve, vagy pici olajban sutve), esetenkent durum teszta, rizs, fott krumpli. Reggelire teljes kiorlesu kenyerbol szendvics, ebedre a fentebb leirtak kozul valami, vacsorara egy kis sajt, vagy joghurt, salata. Tizorai es uzsi pedig gyumolcs es magok. Szerintem a mennyiseg fontos: nem szabad egyszerre sokat enni semmibol.

Mar hogy erted, hogy magadnak kulon nem akarsz fozni? Ha amugy a csaladodnak fozol, szerintem nem kell specialis etrend, csak probalj meg olyan eteleket kesziteni, amik egeszsegesek; sok fozelek, zoldseg (salatak), sovany hus (grillezve, vagy pici olajban sutve), esetenkent durum teszta, rizs, fott krumpli. Reggelire teljes kiorlesu kenyerbol szendvics, ebedre a fentebb leirtak kozul valami, vacsorara egy kis sajt, vagy joghurt, salata. Tizorai es uzsi pedig gyumolcs es magok. Szerintem a mennyiseg fontos: nem szabad egyszerre sokat enni semmibol.

18 hetes kismama vagyok, fogorvoshoz szeretnék menni, tapasztalatokat kérnék azzal kapcsolatban, hogy ilyenkor az orvos ad vajon érzéstelenítő inyjekciót-e vagy "szárazon" dolgozik? Régen mindig kértem, vajon árthat-e a babónak?

Legjobb válasz: Szia. Én azt olvastam hogy az érzéstelenítõ nem árt a magzatnak. A doki úgyis tudni fogja mit lehet. Nekem is kéne mennem dokihoz, de még nem szántam rá magam. Szerencsére panaszom sincs (kopp-kopp-kopp) :)

Szia. Én azt olvastam hogy az érzéstelenítõ nem árt a magzatnak. A doki úgyis tudni fogja mit lehet. Nekem is kéne mennem dokihoz, de még nem szántam rá magam. Szerencsére panaszom sincs (kopp-kopp-kopp) :)
Kaphatsz érzéstelenítõt!!!
A kérdező hozzászólása: Semmi komoly bajom nincs szerencsére, egy fogamat kellene betömnnie, de húzom az idõt...majd majd... de kezdek rájönni, hogy késõbb sem lenne jobb :) -Pont az elõbb próbáltam hívni a dokit, de nem érhetõ el..nahát..-
Van 1 erzestelenito amit kimondottan terhesek is kaphatnak. En a 20. hetig 2 hetente jartam, es mindig ezt adtak. A doki tudni fogja, fel a fejjel es kitartas! Inkabb most menj el, minthogy kesobb kihulljanak a fogaid! Boldog babavarast.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Minden jót nektek.
helló! Én tegnap voltam, nekem is tömött, és adott érzéstelenítõ, azt mondta nem árt. Ne húzd, a lyuk csak terebélyesedni fog. én 15 hetes vagyok, holnap 16
Szia! Ezek szerint is minden orvos más. Én igaz csak a 6. hétben vagyok, de az én fogorvosom érzéstelenítõ nélkül tömte a fogam, mivel szerinte a szuri ilyenkor még rossz hatással lehet a fejlõdõ babára. De így is kibírtam. :)

Együtt élünk a párommal. Csak állandóan dolgozunk alig vagyunk együtt. Amikor ő hazajön én már alszok. Reggel meg amikor én már megyek akkor még ő alszik. Minden másnap találkozunk csak de akkor is csak 18:00-tól. Úgy hiányzik mindig. Véleményetek?

j

Legjobb válasz: Próbáljátok azt a kis idõt tartalmas programokkal eltölteni,sokat szeretkezni lassan valami más kapcsolat barát állás után nézni.Hosszú távon valóban nem a legjobb ez így.

Próbáljátok azt a kis idõt tartalmas programokkal eltölteni, sokat szeretkezni lassan valami más kapcsolat barát állás után nézni.Hosszú távon valóban nem a legjobb ez így.
Barcsak igazad lenne kedves elso valaszolo! De szeritnem oruljetek, h mindkettotoknek van munkaja, mar ez is nagy szo!! Viszont azert kozold a paroddal hogy ez neked igy nem jo, mindkettotoknek vannak szabadnapjai akkor probaljatok a lemaradast bepotolni. 20 nap szabadsag is tobb mint a semmi. Amikor ez volt a helyzet , hogy mas idoszakba dolgoztunk akkor mindig meg volt a jelzes, hogy amikor en aludtam s o jott meg, adott ^jo ejt puszit^ s en neki amikor o aludt. Apro uzenetek, pici figyelmessegek stb. Aprosagnak tunik de muszaj valahogy fenntartani az erzeseket a szabadnapokig. Good Luck!


Nem hiszem, hogy ugyanannyit fogsz kapni. Nem kötelezõ párhuzamot vonni a két dolgozó között, de az is lehet, hogy mégis:)
pontosan ugyan azt a munkát végzi, mint amit te? Milyen munkáról van szó?

2013. jan-tól a kismamák után (is) kevesebb járulékot fizet majd a munkáltató, de ez csak az akkor újként belépő dolgozókra vagy a már régi munkavállalókra is igaz?

Legjobb válasz: Ne vedd kézpénznek amit írok,de mintha azt olvastam volna,hogy csak az új belépõkre.Én is majd most megyek vissza nemsokára,így rám ez nem vonaatkozik,mert régi dolgozó vagyok.

Ne vedd kézpénznek amit írok, de mintha azt olvastam volna, hogy csak az új belépõkre.Én is majd most megyek vissza nemsokára, így rám ez nem vonaatkozik, mert régi dolgozó vagyok.

Váltóműszakban dolgozom. Amikor éjszakás vagyok, akkor a reggeli-ebéd vacsorát hogy értesem? Úgy ahogy mindenki, reggel, délben és este?

Mert ugye, ha én ilyenkor reggelizem, azt lefekvés el?tt teszem.

Legjobb válasz: én is dolgoztam éjszakás nappolas müszakban, és fogyoztam is közben. én este 6-reggel 6-ig dolgoztam. éjszakát képtelenség kaja nélkül kibírni, normálisan én délután 4-kor kelltem ekkor valami gyümit ettem, aztán kb 7-8 körül (attol függ mennyi meló volt, mi ügyfélszolgálatosok voltunk, így akkor mentük szünetre mikor akartunk, ha nem volt annyi meló) ekkor ettem meleget mert egy éjszakát átmelózni kellett azért az energia a fentmaradáshoz, aztán kb 1-3 között meg valami hideg de fogyókúrásat, és reggel mikor haza értem egy light joghurt stb. azt vettem észre hogy az éjszakázáshoz sok energia kell.

én is dolgoztam éjszakás nappolas müszakban, és fogyoztam is közben. én este 6-reggel 6-ig dolgoztam. éjszakát képtelenség kaja nélkül kibírni, normálisan én délután 4-kor kelltem ekkor valami gyümit ettem, aztán kb 7-8 körül (attol függ mennyi meló volt, mi ügyfélszolgálatosok voltunk, így akkor mentük szünetre mikor akartunk, ha nem volt annyi meló) ekkor ettem meleget mert egy éjszakát átmelózni kellett azért az energia a fentmaradáshoz, aztán kb 1-3 között meg valami hideg de fogyókúrásat, és reggel mikor haza értem egy light joghurt stb. azt vettem észre hogy az éjszakázáshoz sok energia kell.
Én is 3mûszak mellett csináltam a 90napost, mikor du felkelsz, ha kávézol igyál egy kávét, ha tejjel iszod várj1-1, 5órát, majd gyümi, aztán mielõtt elindulsz, vagy én fél7körül szoktam ebédelni, éjjel meg vacsorázok, amikor éhes leszek, kb2körül.Nem szoktam enni lefekvés elõtt.Kitartás!Nem könnyû mûszakonként átállítani a szervezeted amúgy sem, pláne ha diétázol!

Folyamatos vagy három műszakos munkarend, ha egy kereskedelmi áruház szombaton és vasárnap is reggel 6-tól 24 óráig tart nyitva, és az azonos munkakörben dolgozók (pénztárosok, árufeltöltők) váltják egymást? Milyen pótlékok illetik meg őket?

Legjobb válasz: Csak kb-ra tudom megmondani,hogy reggel 6-tól délután 3-ig nincs semmilyen pótlék.3-tól este 10-ig van a délutános pótlék és utánna az éjszakai pótlék reggel 6-ig.Valahogy így van.

Csak kb-ra tudom megmondani, hogy reggel 6-tól délután 3-ig nincs semmilyen pótlék.3-tól este 10-ig van a délutános pótlék és utánna az éjszakai pótlék reggel 6-ig.Valahogy így van.

24-48 munkarendben dolgozok. Mikor hazaérek, lefekszem reggel 7kor, de már van hogy délbe felkelek. Szerintem ez nem jó. Milyen altatót szedjek ilyen esetre hogy tudjak tovább aludni 2-3 órát? (25éves férfi vagyok)

Legjobb válasz: Altató ne szedj, mert csak függö leszel - az természetes, hogy ha reggel jössz haza, akkor nem tudod az egész napot átaludni. Viszont este el tudsz aludni rendesen és másnap reggelre kialszod magad.

Altató ne szedj, mert csak függö leszel - az természetes, hogy ha reggel jössz haza, akkor nem tudod az egész napot átaludni. Viszont este el tudsz aludni rendesen és másnap reggelre kialszod magad.

OEP-nél dolgozók, vagy az ügyben jártasak! Tegnap óta táppénzen vagyok (ill előbb 15 nap betegszabi, utána majd tp), és most jutott eszembe, hogy a régi lakcímemre szól a papír. Ebből lehet baj, javíttassam ki a dokival?

Legjobb válasz: Tb-s vagyok. Tb kifizetõhely a munkahelyed, vagy nem? Igazából majdnem mindegy, mert az a lényeg, hogy a foglalkoztatói igazoláson (ezt kell kitöltenie a munkáltatónak a táppénz igényléséhez, ha nem kifiz.hely a cég) a jó lakcímed szerepeljen, ill. ahova a táppénzt kéred, az legyen jól megadva. Ha kifiz. hely a cég, akkor a cégtõl kapod a táppénzt és nem lesz gond, de szólj a biztonság kedvéért, hogy figyeljenek a címre.

Tb-s vagyok. Tb kifizetõhely a munkahelyed, vagy nem? Igazából majdnem mindegy, mert az a lényeg, hogy a foglalkoztatói igazoláson (ezt kell kitöltenie a munkáltatónak a táppénz igényléséhez, ha nem kifiz.hely a cég) a jó lakcímed szerepeljen, ill. ahova a táppénzt kéred, az legyen jól megadva. Ha kifiz. hely a cég, akkor a cégtõl kapod a táppénzt és nem lesz gond, de szólj a biztonság kedvéért, hogy figyeljenek a címre.
Szia! én erre annyit tudok mondani, hogy én szeptemberben mentem táppénzre, elötte júliusba költöztünk új lakásba, az októberi és a novemberi táppénzem még mindig csúszik valahol, mert eddig nem kaptam meg
nekem is volt olyan tp papír, ami a régi lakcímre szól. nem csinálnak belõle ügyet szerintem, legalábbis nálam nem volt ebbõl gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!