Találatok a következő kifejezésre: Dokim mult mondta, (26 db)

A ciklusom 11-dik napján vagyok. A múlt hónapban a mensim nagyon kevés volt és az is csak barna. Tesztet nem csináltam mert uh-nál a doki azt mondta vékony a nyálkahártyám. Viszont a tüneteim nem múlnak azóta sem.Lehet a múlt hónapban sikerült?

S?t inkább szaporodnak. A párommal elég s?r?n együtt voltunk. Lehetséges esetleg hogy a mensi el?tt sikerült teherbeesnem és a doki még nem látott semmit viszont a mensim már azért nem volt az igazi?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt ilyen és én is voltam dokinál, nekem is azt mondta, hogy vékony a nyálkahártya, és mutatta az Uh-n hogy milyen csíkott kell látni, ez jelzi, hogy levált. Én is nehezen fogadtam el, csináltam tesztet is, annál is nehezebb volt elfogadnom, mivel a mensi alatt is 37 fok volt a hõm, és utána pár nappal kezdett csak el csökkeni, majd lement ahogy szokott.

Szia! Nekem is volt ilyen és én is voltam dokinál, nekem is azt mondta, hogy vékony a nyálkahártya, és mutatta az Uh-n hogy milyen csíkott kell látni, ez jelzi, hogy levált. Én is nehezen fogadtam el, csináltam tesztet is, annál is nehezebb volt elfogadnom, mivel a mensi alatt is 37 fok volt a hõm, és utána pár nappal kezdett csak el csökkeni, majd lement ahogy szokott.

Lázas vagyok, torokgyulladásom van. A doki azt mondta ne szoptassak! A babám viszont nem fogadja el a tápszert! Most mit csináljak? Egy szem demalgont vettem be, mert ezt írta fel. Egyébként 6 hós múlt.

Legjobb válasz: Errõl megoszlanak a vélemények. Én is voltam lázas, a védõnõm azt mondta nyugodtan szoptassak, mert a babához nem jutnak át úgy a vírusok, bacik, viszont kialakul nála az ellenálló képesség. Míg az ügyeleten azt mondta a doki, hogy nehogy szoptassak, mert lázasan nem szabad. Na most akkor lehet agyalni, hogy kinek higgyen az ember.

Nyugodtan szoptass! a háziorvosok semmit sem tudnak, ha a szoptatásról van szó, engem is egyszer majdnem csõbe húztak, aztán megkérdzetem egy gyerekorvost, pont mást mondott. Amúgy most nekem is fáj torkom, de sose szedek rá semmit, pár nap és elmúlik
Szerintem is szoptathatsz nyugodtan, ha nem szedsz vagy nem kell beszedned több gyógyszert. Ha láz- v fájdalomcsillapítót szedsz be, akkor még a gyogyi beszedése elõtt szoptass, ill 3-4 órával azután szoptass ismét. Amúgy maga a láz nem akadály!!!
Hát ez érdekes... Én úgy tudom, hogy a vírusok nem jutnak át, hanem az általad termelt antitestek kerülnek át, így kevesebb eséllyel fogja elkapni a betegséget.Aztán lehet, hogy nem jól tudom.
Szoptass nyugodtan, csak vigyázz, hogy milyen gyógyszereket szedsz!
A gyógyszer miatt nem szoptathatsz? Mert a betegség nem akadály!! Sõt, az ellenanyagok így jutnak át, a szopi során! Hivd fel a gyerekorvost és kérdezz rá szerintem!
Errõl megoszlanak a vélemények. Én is voltam lázas, a védõnõm azt mondta nyugodtan szoptassak, mert a babához nem jutnak át úgy a vírusok, bacik, viszont kialakul nála az ellenálló képesség. Míg az ügyeleten azt mondta a doki, hogy nehogy szoptassak, mert lázasan nem szabad. Na most akkor lehet agyalni, hogy kinek higgyen az ember.
Szerintem szoptathatsz! http://www.lll.hu/szfuzet/beteg_anya
Nekem most volt lázam 3 napig minden este (38, 2) szájsebészeti gyulladásom volt, kihúzták a fogam és feldagadt az egész fejem és a szemem is és gyógyszert is szedtem, meg antibiotikumot is írtak ki. A babámnál igaz csak az antibiotikum hatására volt hasfájás, meg megváltozott a széklete, de ezt mondták elõre, de a láz miatt semmi gond nem volt. Sõt, a védõnõ azt mondta, abba ne hagyjam a szoptatást. Már nincs lázam, a babám is jól van, semmi gond nincs vele a széklete is kezd helyrejönni és szedünk Normaflore-t.
Szoptass! A gyógyszer miatt nem tudom lehet-e, de a betegségnél csak jót teszel, mert a vírussal szemben nálad kialakuló ellenanyagokat is megkapja a baba a tejjel, ezért õ nem lesz beteg.
A kérdező hozzászólása: Imádom szoptatni, teljesen lelkibeteg vagyok. :(
A vírus nem megy át a baba szervezetébe szerintem. Én legalábbis a három gyerek szoptatása alatt nem vettem észre, pedig volt, hogy én is betegen szoptattam. Gyógyszereket nem szedtem, hanem hársfateáztam, mézet ettem, borogattam a torkomat. Szoptattam lázasan is. Persze nem hagytam, hogy 39 fölé menjen a hõm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A háziorvos azt mondta, hogy 38 feletti láznál nem szabad szoptatni, mert a tejjel együtt átmegy a vírus is a baba szervezetébe. Máshol meg azt hangoztatják, hogy lázasan is szabad szoptatni. Nem tudom mitévõ legyek. Maszkot már húztam, és állandóan fertõtlenítem a kezem, meg szellõztetek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen a válaszokat! Én is úgy tudtam, hogy szabad szoptatni, csak a házidoki nagyon megijesztett. De akkor szoptatom tovább. :) Megyek is. :) Köszönöm még egyszer!

3 éves kisfiamnál 1 hete múlt el a láz, nem evett bágyadt volt, doki azt mondta valami vírus. Most megint lázas 38.5 most jó a kedve és eszik is, elvittem dokihoz, nem mondott semmit, csak, hogy a nagy meleg miatt és igyon sokat. Másnál volt ilyen?

Legjobb válasz: Negyedik napja tart a fiamnál. Az elsõ három napon közel 40 fokos volt a láza, hányt. Aztán a hányást felváltotta az erõs hasmenés. Enni nem eszik semmit szinte. Inni iszogat. 1 napja láztalan, bár most estére ismét 38 fokos a hõje. Gyógyszert nem kapott, mivel ez vírus, csupán a lázat kell csillapítani, sokat kell inni, ha lehet akkor kortyonként jéghidegen, a hasmenésre pedig Normaflore-t kell szedni.

Negyedik napja tart a fiamnál. Az elsõ három napon közel 40 fokos volt a láza, hányt. Aztán a hányást felváltotta az erõs hasmenés. Enni nem eszik semmit szinte. Inni iszogat. 1 napja láztalan, bár most estére ismét 38 fokos a hõje. Gyógyszert nem kapott, mivel ez vírus, csupán a lázat kell csillapítani, sokat kell inni, ha lehet akkor kortyonként jéghidegen, a hasmenésre pedig Normaflore-t kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Nincs neki se hányás, se hasmenés, most jöttünk az ügyeletrõl, vírus.csak az aggaszt, hogy most múlt el.

Minimális barna folyásom van már a 6-ik héttől. Most 10 hetes vagyok. A doki írt gyógyit, szedem is, de nem múlik. A doki azt mondta, nincs baj, hiszek neki, de normális ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.

Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.
Szia. En is ezzel kuzdottem ket hetig , es most mult el, nekem nem irt fel semmit az orvos csak szigoru fekvesre parancsolt, de nem mult el , es reggel mindig egy kicsit erosebb es tobb volt. Aztan rajottem a nyitjara, a hugyhojagom nyomot valamit, 3 oranket ha kellet ha nem kimentem wcre es ha egy picit is de pisiltem , az ejszakakon meg a ferjem keltet fe hogy menjek ki pisilni egy ejszaka 3 szor kicsit faraszto de bevalt telejen elmult azota. probalt ki\ udv egy 8 hetes kismama

Múlt héten 12 hetes lettem volna, de a doki 11hetesnek mondta a picit, de azt is mondta, hogy minden rendben! Ezt én nem értem sokszor van ilyen? Vagy azért kisebb mert nagyon sokat hánytam, kórházban is voltam ez miatt?

Legjobb válasz: Nem azért van. A 12, hétig minden baba méreteit tekintve egyformán fejlõdik, ezért lehet pontosítani a terhesség korát az uh mérésekkel. Azok az uh adatok amikhez viszonyítanak azok középidõs teherbe esésre vannak kalkulálva, de nem biztos, hogy mindenki akkor esett teherbe.

Nem azért van. A 12, hétig minden baba méreteit tekintve egyformán fejlõdik, ezért lehet pontosítani a terhesség korát az uh mérésekkel. Azok az uh adatok amikhez viszonyítanak azok középidõs teherbe esésre vannak kalkulálva, de nem biztos, hogy mindenki akkor esett teherbe.
A hányásnak semmi köze a baba méretéhez!Az elején elõfordul, hogy az orvos az uh-val kicsivel fiatalabbnak vagy idõsebbnek látja a babát, de nincs neki jelentõsége, pláne, ha azt mondta, hogy minden rendben!!
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm, csak eddíg minden rendben volt a méreti alapján:) )!!!
Ne aggódj! Nekem a menstruációm alapján 9 nappal "idõsebbnek" kellene lennem, de valószínûleg nem középidõben történt az "esemény", hanem késõbb. A 12. uh-n megállapította, hogy 11+5 hetes(CRL:48mm), utána a 2 héttel megint megnézett és pont 13+5 hetes voltam(CRL:74mm) a baba méretei alapján. Azóta ezek szerint járok vizsgálatokra. A kalkulátorokban a menstr. kezdõ napjához pedig mindig hozzáadok 9-et. Az a lényeg, hogy a pici 2 uh között megfelelõen fejlõdjön! Boldog babavárást

Most akkor pontosan hányadik héten érdemes 4 D-re menni? Most vagyok 26 hetes doki azt mondta, hogy kb 29 centi, 800 gramm (múlt hét csüt-ön mondta, ma töltöttem a 26. hetet)

Mert mindenhol mást olvasok,Els?zör azt olvastam 28-32-ig érdemes.Aztán azt hogy 30. héten már túl nagy.

Legjobb válasz: Szia! Mehetsz!:) A 27.héttõl ajánlott a "látvány" miatt. :)

Szia! Mehetsz!:) A 27.héttõl ajánlott a "látvány" miatt. :)
Én a 31. héten voltam másodjára, de nekem kicsi volt a lányom. Mi mindent jól láttunk. Sztem 29.-30. héten menj!
Már most is mehetsz, lényegében a 12.héttõl folyamatosan érdemes minden életszakasz más és más, de a 28-30.hét is jó, mert akkor már ki van kerekedve az arca, a vonásai nem sokkal másabb, mint amilyen lesz a születéskor.Nekem a doki a 28-30.hetet mondta. Az elsõ gyermekemet a 24.héten néztük nagyon cuki volt de a párom nem sokat vett ki belõle.
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az, azt akarom hogy a férjem sokat vegyen ki belõle, mert míg én a 2d-sen is egész jól látok, õ nem, és magamnak is, de fõleg neki szeretném az élményt.A másik meg hogy egy alkalmat engedhetünk meg anyagilag, tehát ezért fontos, hogy mikor lesz a legjobb menni.
SZia, én múlthéten voltam a 28.héten. Kis husika volt már. Ha gondolod küldök fotót, és eldöntöd, hogy elmentek-e.
A kérdező hozzászólása: aha kérlek küldj, tudsz priviben
Én szerdán megyek.Megkérdeztem a 12 héttõl bármikor lehet én most a 18. héten vagyok állitólag ez az idõpont azért jo mert genetikai szürést és a baba nemét is megcsinálják illetve megmondják.Innen kezdve bármikor lehet menni nekem ezt mondták!
Én is szedtem. Nekem azt mondta az orvosom, ahogy teherbe esek már ne szedjem.Sok sikert a babaváráshoz!

Erős hüvelygyulladásom van, és méhszájsebem, de míg a gyulladás nem múlik, a doki azt mondta, nem lehet rákszűrést csinálni. Lehetséges, h majd ezektől a dolgoktól rossz lesz az eredményem?

Legjobb válasz: Pont azért nem csinálja meg most, mert a gyulladás P3-as eredményt produkálna, úgy, hogy közben esetleg nincs is semmi gond (csak maga a gyulladás). Ki kell kezelni, ha egészséges vagy, akkor érdemes megcsinálni a rákszûrést, hogy ne adjon fals pozitív eredményt.

Pont azért nem csinálja meg most, mert a gyulladás P3-as eredményt produkálna, úgy, hogy közben esetleg nincs is semmi gond (csak maga a gyulladás). Ki kell kezelni, ha egészséges vagy, akkor érdemes megcsinálni a rákszûrést, hogy ne adjon fals pozitív eredményt.
Nekem is fertõzésem volt. A doki nekem sem csinálta meg a rákszûrést mondván , úgysem lesz jó az eredmény. Írt fel gyógyszert. Rá egy hónapra mentem vissza akkor már megcsinálta a rákszûrést ami P1-es lett. Amúgy ilyen még sosem volt , nekem ezelõtt mindig P2 szokott lenni.
Nekem a fognyûvõ manó irta fel!
Ha látnád a fogdokimat, nem irnál ilyesmit...De vélhetõen rám gondoltál:) !Tehát köszi!Amugy, ha nem vagy megelégedve a sajátoddal, szivbõl tudom ajánlani az enyémet!Iszonyat türelmes-hozzám az kell is, és nagyon olcsón, de jól dolgozik
Nekem nagyon nem jött be!Nem csak azért, mert undoritó ize van.Az inygyulladásomat olyannyira nem sikerült helyre rántania, hogy ugy éreztem, az elsõ fogaim nem állnak tul nagy biztonsággal a számban!Viszonylag hamar abba is hagytam a használatát!Ami viszont jó, az a Klion gyógyszer.Kérd inkább ezt a dokitól!Erõs, de pár nap után látható, érezhetõ a jótékony hatása!
A kérdező hozzászólása: Ezt fogorvos írja fel, vagy felírhatja a körzeti doki is?
A kérdező hozzászólása: Cuki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!